Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
1. 4. Baleseti meghibásodás: A biztosított termékben hirtelen, váratlan, előre nem látható külső behatás következtében bekövetkező károsodás, kivéve, ha azt a Szerződő/Biztosított szándékossága, vagy súlyos gondatlansága idézte elő. Baleseti meghibásodásnak minősül továbbá a biztosított termék rendeltetésszerű, gondos használata mellett folyadék hirtelen, balesetszerűen bekövetkező véletlen kiömlése, ráömlése által, vagy a biztosított termék hirtelen, váratlan, véletlenszerű folyadékba esése által (kizárva a súlyos gondatlanság miatti folyadékba esést) okozott meghibásodás is. (Súlyos gondatlanság: olyan magatartás, melynek lehetséges következményeit tanúsítója előre látja, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy a következményeket azért nem látja előre, mert a tőle az adott szituációban általánosan elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.)
Szerintem ebbe kapaszkodik leginkább a biztosító, ha nem akar fizetni.
Én a helyében ezt mondanám: "Labdáztál a TV előtt? Hát miért nem figyeltél és voltál körültekintő labdázáskor, hát ott volt a TV is a közelben?!" -
kzkz
őstag
Továbbá elbukom a +50e-t, ha 2 éven belül megy tönkre a TV:
Mikortól meddig tart a kockázatviselés?
— a biztosítási fedezet a szerződésben meghatározott időpontban kezdődik,
— a biztosítási fedezet megszűnik
• határozott időtartam lejárati napján 24 órakor,
• ha a biztosított termék nem javítható, vagy javítása nem gazdaságos: a biztosítási esemény bekövetkezésének napján,
• ha a meghibásodott biztosított terméket a gyári jótállás/garancia keretében kicserélik, -
kzkz
őstag
Ha 12 év aluli gyerek csinálja a kárt, akkor nem fizet a Media Markt Garancia Plusz Biztosítás biztosítás.
Mire nem terjed ki a biztosítás?
A biztosító kockázatviselése nem terjed ki pl.:
adathordozókra, adatvesztésből származó kárra,
hibás szoftver, illetve programozás vagy letöltött vírus által okozott kárra,
nem rendeltetésszerű használatra,
tűz és elemi károkra,
azon hibákra, amelyek abból adódnak, hogy az eredeti hiba észlelését követően a terméket továbbra is használták,
elhasználódásra, rendeltetésszerű használattal járó kopásra,
a termék külső burkolatának korróziójára, zárlatra, horpadásra és karcolásra,
károkra, amelyeket a biztosított terméket a biztosított tudtával és hozzájárulásával jogszerűen használó, Biztosítottal közös ház-
tartásban élő 12 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása okozott, illetve olyan károkra,
amelyek az alatt következnek be, amikor a termék 12 év alatti személy birtokában van,
üzembehelyezés, újra üzembehelyezés során keletkezett károkra,
TV-k esetén a TV konzolra való felszerelése és konzolról való leszerelése közben bekövetkező károkra,
szállítás során bekövetkezett károkra, a meghibásodott biztosított termék szállításával kapcsolatban felmerült szét- és össze-
szerelési költségre.
A fenti felsorolás a legfontosabb kizárásokat tartalmazza, a kizárásokat a Media Markt Garancia Plusz Biztosítás Feltételei és Ügyfél-
tájékoztatója részletesen tartalmazza.Én azt gondoltam, hogy a baleseti biztosítás a vastagítottakra is kiterjed, pont emiatt kötöttem volna... De így kétszer is meggondolom, hogy kiadjak 50e-t a nagyjából semmire...
-
Mauzes
addikt
Lehet, hogy igazatok van a baleset biztosítással kapcsolatban, de a usernek sima lakásbiztosítása volt, az biztosan nem fedezi.
Az MM vagy Euronics biztosításával kapcsolatban viszont írhatna olyan, akinek tényleg van tapasztalata hasonló TV-s balesettel. Általánosságban inkább olyanokat hallani, hogy valamilyen indokkal mégis sikerült kib*sznia a biztosítónak a károsulttal.
-
bsanya
aktív tag
Szerintetek a MM által ajánlott kiterjesztett garancia a megbízhatóbb vagy a BusinessBox-s? Míg a MM-s biztosítás, Aegon termék, addig a Business Box-tól kapott levélben csak a kiterjesztett garancia szó szerepel (ami, ugye nem biztosítás).
Egyszerűen csak annyi lenne az elvárásom, hogy ha elromlik 5 éven belül, találjanak rá javítási megoldást. A baleset biztosítás része nem érdekel...
A "nagy" tévés korszakomban az első LG romlott csak el, de az a 2 éves gyári garancia vége előtt, így lett megoldás... A mostani Samsung plazmára is kötöttem biztosítást, de most 6-7 éves és szerencsére kutya baja. Ha tudnám, hogy a mostani is elmegy ennyit, nem érdekelné a téma... -
bsanya
aktív tag
válasz
azelsomillio #47841 üzenetére
Én egy hete jártam ott utoljára, ha jól emlékszem a 65U8QF és az 55U7QF volt kiállítva és amire emlékszem még az az 65A7500F
-
balint82
senior tag
Nyilván nem szándékos volt, szépen is lennénk.
Kíváncsi vagyok, mit fog mondani a biztosító, de tartok tőle, hogy ehhez valami speckó biztosítás kellett volna az alapcsomagon felül.
Mondjuk tételezzük fel, hogy jó fej lesz a biztosítóEgyébként kijelző csere az kb. GTK?mennyibe fájhat?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Mauzes #47842 üzenetére
Ha a gyerekek labdáztak és véletlenül odapattant, az baleset, nem szándékos károkozás...
Ha a másik gyerek a szomszéd gyerek volt, akkor az ő felelősség biztosításuk is fizetheti.(#47843) gellei: Mint a windows leállítás
Az Ambilightot be tudod állítani, hogy elhalványodjon, vagy egyből kikapcsoljon. Ahogy tetszik.
-
gellei
aktív tag
Philips tulajottól érdeklődnék, h nálatok is úgy kapcsolt ki a tv, h elő kikapcsol, majd az ambi pár mp múlva, és kb 10 mp múlva jön vissza a piros led. Addig nem reagál. Szerintem azért nem kapcsolt vissza. Ez normàlis?
-
azelsomillio
csendes tag
Plusz infó: Auchan-ban 235 a Hisense
https://online.auchan.hu/shop/elektronika/tv-audio-szorakozas/televizio/60-es-felett/hisense-65u7qf-65-4k-uhd-smart-quantum-dot-uled-tv.p445406/408841.v3982784?utm_source=pricecomparison&utm_medium=cpc&utm_campaign=arukereso-elektronika-200106 -
vonSux
őstag
válasz
Steelheart2 #47821 üzenetére
Köszi! és milyen alapon ajánlották/választottad a samsung q80t-vel szemben? az pl zavar, hogy a Sony készüléke nem támogatja a VRR-t.
-
Kiskutya
veterán
válasz
fezsoo #47822 üzenetére
Nem azért küldtem hogy ez alapján döntsön bárki is csak az említett tv volt benne és hátha van valami infó ami érdekes. Egyébként az a legjobb megoldás még ha macerás is hogy rendelsz egyet otthon letesztelted ha nem tetszik visszaküldöd. Egy otthoni környezetet sehogy sem tudsz boltba tesztelni és még van az az esély is hogy el vannak állítva a tévék és az jobban be van lőve amit el akarnak adni.
-
Gino20
őstag
válasz
azelsomillio #47813 üzenetére
Szerintem van már pár tulaj, de nem nagyon jött ide vagy a Hisense topikba részletes vélemény [link] , de itt azért akad pár (az oldal legalján) [link]
MM-ben futólag ránéztem (semmi saját tartalom, stb) és amit láttam az nekem tetszett, de főleg ár/érték alapján lehet jó opció, vagyis biztos vannak nyűgjei (minden TV-nek van), így árához mérten kell véleményzeni, de azt gondolnám, ahogy abszolút budget TV és ha meg tudom oldani a hálóban való 55" elhelyezését, akkor ,,kisebb" beruházással ezt fogom megcélozni.
A sok pozitívum mellet (HDR10+ és a ritkábbnak számító Dolby Vision támogatáshoz is kellően jó fényerő, jó színkezelés, stb...) a mozgásmegjelenítést hozzák fel pár helyen negatívumként, de ez olyan, hogy a legtöbb felhasz ebből semmit nem vesz észre. Nappaliban Q70R-t használok (natív 120Hz) és számomra mégis szükséges az interpoláció (mozgást javító tech) alacsony - közepes használata, ami persze meg egyéb anomáliát tud okozni.
MM-ben meg tudod nézni, akár saját tartalommal isfezsoo: MM pólusban van Hisense saját kis ,,stand-al"
-
fezsoo
aktív tag
válasz
Kiskutya #47815 üzenetére
Nem vagyok nagy guru. De láttok így a videóban olyant, ami a Hisense ellen szól?
Ma eljutottam egy MM-ba
Pont ezt és a Hisense és TCL szerettem volna szemügyre venni. Mint márkákat.
Sajna eggyik se volt.
Csak LG, Samsung, Sony, OK.Az OK. Mint márka iszonyat felejtős.
A többinél 130k-200k ig 55"- ban nem tudnék dönteni. Persze látok apró különbségeket.
De mint bevillágítás, felhősödés, betekintési szög, mozgás megjelenítés....
Ember legyen a talpán aki így eldönti ott helyben. Hogy mi a jó.Persze volt 350k feletti kategória is. De azt nem nekem tették oda ki
65"- ban is csak 2 tv volt.
Megfogott a méret.
Keresni kell egy nagyobb üzletet.. -
Tony3
csendes tag
Sziasztok.
Visszaküldtem az ue65tu8502-őt bevilágítási problémák miatt. (254.000Ft)
Most az a kérdés, hogy mi legyen a második opció!
Kérjek egy másik ugyan ilyet, hátha nem lesz bevilágítás, vagy az alábbi két modell közül kellene választani:Samsung UE55Q70T (211.000 Ft)
Hisense 65U7QF (249.000 Ft)A samu elvileg 120Hz, HDMI 2.1-el, ami nextgen konzolhoz kellene, viszont a 65" nagyon bejött, nem tudom jó lesz e ez az 55"-os, meg persze olcsobb is mint a visszaküldött.
Tehát most dúl a harc a fejemben, hogy: 65" vs. QLED
Direct LED vs. Edge LEDHelp!!!
-
Kiskutya
veterán
válasz
stilo18 #47814 üzenetére
Ok akkor javítok:
A HDR + a legnagyobb dinamikus tartományú (HDR) minőséget a legmagasabb képminőségig javítja, még akkor is, ha a forrás nem HDR formátumú. A HDR + a korábban rejtett képeket is feltárja a sötétebb tartalmi jelenetekből, kiegészítve a fényerő szintjét a sötétebb árnyékokban elrejtett tárgyak kifejezéséhez. Világosabb tartalmi jelenetek esetén a HDR + növeli a kontrasztarány szintjét, hogy megkülönböztesse az objektumokat a háttértől, miközben még több képrészletet ábrázol a képernyőn az összességében jobb kép érdekében -
Kiskutya
veterán
válasz
azelsomillio #47813 üzenetére
Pont most került fel hátha segít! [link]
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Eladtam a Sony kdl 55w829b tv-met és a vevő szerint az egyik 3D szemüveg nem kapcsol be.
Évek alatt kb 2x volt használva.
Bárkinek bármi ötlet, hogy mi lehet a baja? Az egyik működik a másik nem. Egymás mellett voltak a polcon éveket, karcmentesek. Nincs már nálam így nem tudom én megnézni és próbálgatni. Valami ötlet, hogy mit javasoljak amitől "megjavul"? (elem ki-be, törölgesse meg az érintkezőnél, nyilván új elemmel próbálgassa, ezeket már mondtam) -
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Azeknek a mostani TV-knek milyen a felskálázása? Egyenlőre rengeteg tartalom csak 1080p-s , amit néznék rajta, vagy játszanék, ezért fontos lenne, hogy normálisan nézzen ki. Döntően két márka, LG és Samsung lenne az esélyes. Az egyik a Samsung UE65TU8002 a másik pedig az LG SM8050PLA volna. Mi a véleményetek a 4k felskálázásról, illetve úgy általában véve? ( egy LG 49LH630V -t váltana le )
-
Rollee
aktív tag
válasz
Kiskutya #47800 üzenetére
Akkor a HDR+ meg a 8bits+ FRC ugyan az mint a sima HDR meg 10bites panel? Mindkettő ugyan olyan jó HD filmekhez?
Kender23:
Itt csak a 50TU8505 láttam 539€-ért, annyit meg nem tudnák most rászánni, de majd megnézem máshol is.rainman72: köszi a gyors választ Mindenkinek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest