Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveAd
tag
Mar korabban is volt itt szo rola, de az hogy lehet, hogy az Aqua Samsung SSD-re ad 5 meg 3 eves garit is? A 3 eves szurkeimport, nem Samsung Magyarorszagtol van? Merthogy tudtommal a Samsung Mo. alapbol 5 ev garit ad.
-
Metal213
tag
Hey!
Egyik szuperIT-s haverom azt mondta, hogy SSD élettartamát lehet azzal növelni, ha nem kapcsolod ki soha a laptopot mert így véletlenül se tudod leállítani írás közben.
Mit gondoltok erről a konteos megfejtésről? Fizessek neki még egy kört a sarkiban vagy már inkább ne igyon többet?
Kösz a válaszokat előre is.
archaic.bandcamp.com
-
MaxxDamage
félisten
Igen, volt PM981 512GB és 1TB kiszerelésben is (Asus G752VSK laposba és melegebb volt --~80c körül is-- jóval, de ott csak egy "alu" lemez volt a "hűtés") az MSI GT-be a hűtés az jobb az átlagnál. [link]
Storage Capability:
1x M.2 SSD slot (SATA)
2x M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 / SATA )
1x 2.5" SATA HDDHűtése kimagasló [link] , vastag Thermal PAD-al ellátva (+ a 4 ventis hűtőpad is jó hatással lehet rá)
M.2 + Sata3 (2.5") hűtése sem piskóta
2.5" Samsung 860 EVO 1TB SSD kicsit melegebb, mint az NVMe (PM981 2TB) SSD /alapjáraton és folyamatos terhelés (R/W) alatt is/Most másolás megy róla 2.5" WD RED-re (1TB) ami USB 3.0 dokkolóba van.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Bodz
nagyúr
válasz MaxxDamage #61787 üzenetére
Ha 30-35 fok a PM981, akkor valamit nagyon jól csinálnak (szinte el se hiszem), mert amúgy egy kazán. Ha ezek után azt írod, hogy terhelve ennyi, akkor még a fotelből is kiesek. A P34A80 hasonló szint ilyen téren, így elvileg azzal sem lenne gondod.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Raymond #61790 üzenetére
Vadi új/bontatlan, 80k-ért 5 év gyártói garral.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #61789 üzenetére
Ja hogy nem uj? Akkor igen, annyit meger.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Raymond #61788 üzenetére
80k lenne a 2TB A80-as (annyit szerintem megér)
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #61787 üzenetére
A szinten Phison E12-esen alapulo PNY XLR8 CS3030-at joval olcsobban megkapod.
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Meglévő Samsung PM981 2TB NVMe SSD mellé szeretnék egy Silicon Power A80 2TB SP002TBP34A80M28 SSD-t, ez a fajta mennyire ajánlott? (5 év gyártói gari van hozzá)
Mennyire melegedős a PM981 -hez képest? (az nálam 30-35c tartja)
Adatlapon található laposba lenne használva.PM981 (2TB) akartam a meglévő mellé, de sajna nem elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz varmi2 #61783 üzenetére
Akkor megéri lecserélni a Samsungot az MX500-ra?
Jobb, gyorsabb?Melyik szoftverrel érdemes klónozni a teljes drive tartalmát az új ssd-re? Nem szeretném újra telepíteni az egészet. Vagy nagyon nem ajánlott?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Egy régebbi notebookban az Adata ssd a végét járja, kell egy újat vennem. Cserélném a Thinkpad X250-ben lévő Samsung 850 Evo 250GB-t, ami hibátlanul teszi a dolgát, átkerülne a régebbi notebookba. Az X250-be pedig egy Crucial MX500-at néztem 500GB méretben. Mit gondoltok? A 850 EVO vs MX500 cseréről? A 550 EVO még MLC tudtommal, ha ez jelent még ma valamit (akkor, 2016-ban még jelentett).
Esetleg kb. ebben az árban és méretben jobb vétel?
Irodai felhasználás, Win 10, de sok használat.
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
nagyúr
válasz Czmorek #61779 üzenetére
Kb. mint egy pci-e 3.0-ás x2-es NVMe SSD.
Ha összerakod, dobj be pls. mérést róla.
Sajna nincs 2 SATA SSD-m.
Már mindenhol M2 NVMe-re álltam át, minden másra ott vannak a HDD-im, egyenlőre.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
-
makoss
veterán
válasz Raymond #61754 üzenetére
A bővítő kártya leírásában a listában szerepel az alaplapom, így több mint valószinü, hogy kezeli... ez a "ez nem igazan lenyeges mert neked egyszeruen nem kell" -re hogy érted?
Az a gondom, hogy én munkámból adódóan elég keveset vagyok otthon, próbálom lefaragni mindig azt az időt amit másolgatásokkal "elb@szok" így minden olyan sebesség gyorsítás érdekel (ésszerű határon belül persze!)(#61755) King Unique: Köszi az infót! Lényegében ennyit akartam, az X5 sebességének eléréséhez kell egy Thunderbolt 3 AIC portbővítő kártya. Tiszta sor. Így már tudni fogom Nincs több kérdésem.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
fordjee
aktív tag
Pci-os m.2-es nvme ssd-hez lehet kapni vajon 10ezer alatt külső házat? Konkrétan a Hpex900-hoz? Amit találtam, mind 12ezer felett van, hátha más tud valami jobbat, olcsóbbat.
fordjee
-
Czmorek
aktív tag
Az M8SE(Y) tudta, amit linkeltél (M9PeY) már nem.
Vettem egyet és sajnos nem olyan már...
Az M8-at szedtem már szét, hogy lehetne-e bővíteni és orr van rajta szépen az M.2 SSD a foglalatban.
A vicc, hogy M8-at még ebay-en se találni csak egy korábbi verzióját, de mi van ha az nem tud boot-olni?Szóval van-e esetleg más hasonló termék a piacon manapság ami tudna boot-olni mint az M8SEY?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Brekkk #61767 üzenetére
Normális sata és bármelyik nvme közt nulla különbséget érezni átlag felhasználás mellett. De tényleg. Én pl Samu 860 Evoról váltottam Viper VPN100-ra. A Win se lett pörgősebb, a böngészés meg pláne nem. Nyilván más meg jelentősen gyorsult, azért vettem, de most nem ez a lényeg.
De ettől még lehet nyugodtan ha szeretnéd, mérettől függően egy árban mozognak az m.2 sata rokonokkal, szóval mért ne, csak tényleg ne várj csodát átlag felhasználás mellet! EX900 tök jó vétel míg ilyen olcsón adják.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az M2 SATA-nak a pcie-slot csak az áramot adja, be kell kötni kábellel valamelyik SATA portba.
Maga az átlalakító csak egy sima drótozás, nincs önálló boot képessége, az adott lap BIOS-ának kell támogatni a pci-e eszközről való BOOT-olást ez esetben.(#61763) Czmorek: persze hogy a Plextor M8Se(Y) tud, az nem egy sima átalakító, önálló BIOS-al és vezérlővel rendelkezik, ugyanúgy mint pl. a régi PCI-os Silicon Image SATA/IDE vezérlők.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Brekkk
senior tag
Köszi a választ.
Egyébként ezért mentem a 4K sebességre, hogy érezhető legyen a diffi.
A magas folyamatos írási és olvasási sebesség csak ritkán kell átlag usernak, de a 4K mindenkit érint. Mindennapi használatra ez kell. (internet cache, tele apró pici vacakokkal)
Annó egy SATA2-es samsung 470 SSD-t cseréltem Kingston Hyperx savage-re és a WIN érezhetően lassabban töltött be az újabb Hyperx-ről.
Elbűvölt annó a magas írás olvasás sebesség. A 4K-s olvasásban meg nem brillírozott a savage.
Az ősrégi Intel X-25m 80 GB pedig mai napig egy csoda.
HDD-ből is ezért vettem olyat ami 4K olvasásban gyorsabb az átlagnál, folyamatos olvasásban pedig lassabb.
M2 SSD is lehet, ha van olyan ahol kiugróan magas a 4K IOPS olvasás.
Ilyen szemmel kérdezem, hogy melyiket. -
vmilan
csendes tag
Sziasztok! Samsung QVO-t olyan esetben érdemes/szabad venni, ha kifejezetten mobil tárolóeszköznek akarom használni?
Nem bootlemez, hanem külső tároló lenne sok-sok 2-3MB-os fájlnak (audio fájlok) amikkel dolgozni kell néha-néha. Ezek a fájlok egyébként redundánsan tárolva vannak két darab RAID 1-be kötött vinyón is, szóval a biztonság nem szempont (mármint az SSD majdani halálakor bekövetkező adatvesztést figyelembe véve).
1TB-os adattárolót szeretnék venni aminek nem lesz baja, ha néha koppan, koccan, leesik (HDD kizárva, ezért az SSD) és a plafon 40ezer környéke lenne. A másik versenyző a Crucial MX500 ami egy TLC-s SSD, ugyanúgy 360-as TBW értékkel, mint az 1TB-os QVO.
Én úgy látom, hogy megbízhatóságban, sebességben, árban fej-fej mellett vannak, csak az egyik TLC, a másik QLC. Ami még dönthetne az az energiahatékonyság (laptop mellé lenne használva), de erről nem sok infót találtam. Szerintem ilyen pici fájlok mozgatásakor nem jönne ki a QLC hátránya, de javítsatok ki, ha tévedek.
Ti mit gondoltok, melyiket érdemesebb venni? -
pingu22
tag
Sziasztok! Csudahangos HDD-met cserélném SSD-re, érdekelne van e valami best buy.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 40ezer
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali, SATA3, M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) ASRock B450M Pro4-F [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Elég a 3 is
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos, tárolás (képek, filmek stb. szokásos) meg játékok. Lényeg a csend és ár. HDD lassúsága se zavarna ha nem tesztelné a dobhártyám. Rendszernek már van egy Kingston HyperX 120GBKöszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Itt egy videóm korábbról, hogy a felsoroltak közül a legrégebbi alaplap is tud boot-olni a Plextor M8Se(Y)
Más gyártók nem csináltak ilyet? -
jeni
félisten
válasz Czmorek #61761 üzenetére
talán ez tudja ha megfelelő BIOS van rajta ,így bootolni is tudna a PCIe vonalon.
-Asus Rampage IV Black Edition (2011)a többi szerintem kizárt. (a 1155 rendszer sem képes bootolni arról)
oda inkább sata 2,5 SSD-t tegyélGraphics
Felmerül a kérdés, hogy PCIe keresztül az m.2 Sáta is megy?
az Axagon adapterrel még NGFF M.2 eszközt nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Plextor M8Se(Y) van, arról boot-ol mindenem amin van PCIE foglalat.
Amik vannak:
-Asus Maximus Extreme (775)
-Asus Sabertooth X58 (1366)
-Asus Rampage III Extreme (1366)
-Asus Rampage IV Black Edition (2011)Most így csak egy darab ilyen PCIE M.2 SSD-m van és 4 gép... a többiben HDD van, de jó lenne azokat is meggyorsítani...
-
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan PCI-E foglalatba való M.2 adaptert keresnék ami 100%-ig biztos, hogy boot-olni lehet róla, valamint windows10 is telepíthető rá.
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
NVME SSD-t vennék csak oprendszer, swap file, és internetezéshez. minden másra HDD, és SATA ssd lesz.
-256 gb elég lene.
- Ami a lényeg, hogy a 4K olvasásra legyen kihegyezve az ssd.
- Folyamatos olvasás maximum nem lényeg, mert apró file-okkal kell majd dolgozzon leginkább.
Ha lenne rajta hűtőborda az előny. 5 év gari sem lenne ellenemre.Mit ajánlanátok?
Köszi
Brekkk -
King Unique
titán
válasz makoss #61736 üzenetére
Nem kizárólag csak a MBP-n volt pár éve, meg van jelenleg TB3 port. + A már korábban említett TB3 AIC bővítőkártya nem 800 és nem is 300 ezer az alaplapodhoz, hanem ez alapján kb. a tizede.
Egyébként meg nem világos, hogy mégis mire volt jó ez az egész kérdezz-felelek... Kinézed a Samsung X5-ös külső SSD-t, amin eleve ott virít hogy TB3-as, vagyis értelemszerűen kell a használatához olyan port a gépen, alaplapon. Ha nincsen - ami az alaplap specifikációjában, user manualban is amúgy világosan le van írva - akkor nem veszel, nem használsz olyat, ennyi. Ha mégis kell, akkor meg veszel bővítőkártyát, vagy új alaplapot és kész. Ja hogy nem filléres tétel a Thunderbolt, hát ez van, de ez mondjuk az X5 árán is látszik. Illetve ha már valaki hajlandó azért annyit kifizetni, akkor ott nem a bővítőkártya ára lesz a fő tétel. Szóval kb. ennyit erről.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz makoss #61753 üzenetére
Az Asrock Z370 Taichi ami az adatlapodon van csak "TB Ready", kell hozza a ez a kartya [link] amit az also PCIe x16 slotba dugs es az 5pin-es TB connectorba is ott alul az alaplapon. De mint irtam ez nem igazan lenyeges mert neked egyszeruen nem kell, teljesen felesleges dolgokkal foglalkozol.
-
makoss
veterán
válasz Raymond #61738 üzenetére
Én arrafel mondtam, hogy ha nem mostani fejlesztés a Thunderbolt, simán lehetne olcsóbb is, még az Asrock keresőjében sem (!!) látni csak sima Thunderbolt -ot a szolgáltatásokban. [link] hármast meg nem is látni.... vagy van pontosabb kereső?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Graphics #61710 üzenetére
Samsung 860 EVO ? (250-es).
Vnand, valami 12GB turbo cache-el vagy mivel gyorsitva (SLC resz gondolom).Garbage collection van, TRIM nelkul is jo lehet elvileg. Szerinted ?
Oke, az Intel komolyabbnak hangzik, de keveset futott-hasznaltan 30, ez meg ujonnan lenne 20. (Persze muszakilag az Intel is tekintheto ujnak (DC S3700 szeria)).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
jeni
félisten
válasz SteveAd #61741 üzenetére
Értelemszerűen magyar hivatalos forgalmazó általi számla.
Igen,hivatalos Samsung-viszonteladó kell.
Magánszemély biztosan neked az aláírásával nem fog olyan hologramos gari papírt adni lepecsételve.
Ha a magánszemély olyan helyen vette korábban aki hivatalos forgalmazói akkor az megfelelhet neked.
Ha kell az 5 év gari akkor inkább boltban vedd meg.[ Szerkesztve ]
-
SteveAd
tag
10 ev nem is kell, de az 5 ev gyari jo lenne.
Tehat ehhez (5 ev) kell:
1. Lepecsetelt (magyar bolt/forgalmazo altal) garancia level?
VAGY
2. Szamla? De amennyiben CSAK a szamla is eleg, ezzel pontosan mi a helyzet? Magyar szamla kell mindenkeppen, vagy barmilyen mas EU-s bolt szamlaja is ugyanugy ervenyes? Es hivatalos Samsung-viszontelado kell, hogy legyen az adott bolt?
Nem tudom, hogy az eladonak (maganszemely) van-e, es ha igen, milyen, szamlaja -
jeni
félisten
válasz SteveAd #61739 üzenetére
Bár hol vehetsz Samsungot. Nem ez a lényeg,hogy jofogas,aprónet vagy kütyübazár.
Az lényeg,hogy az hivatalos Magyarországi forgalmazótól lett megvéve.
Ezáltal a 1+9 év regisztráció megszűnt. Alapbol 5 év garancia van rá.
Lepecsételt Samsung garancia levél alapból kell de a számla is jó ha van hozzá.
Vannak boltok, hogy 5 évet adnak rá de az nem 100%,hogy Samsung garis. Pl.Alza bolt
Pl.: nekem van meg 10 év garis cuccom a Media Markt bolt által. Erre megkapom a 10 évet vételtől számítva.
Edigital,Média Markt,Euronics ezekben tutira teljes gyári gari van a ma kaphatóakra Samsung 5 év.
A 10 -év garisan már egyetlen egy bolt sem adja meg 2020-ban.[ Szerkesztve ]
-
SteveAd
tag
Jelenleg mi a feltetele a hivatalos Samsung garancia ervenyesitesenek? Ha pl. Jofogason/apron/Vateran stb. vasarolok egy bontatlan, zarszalagos dobozos uj Samsung SSD-t, de az elado (maganszemely) nem tud hozza bolti szamlat adni, mi a helyzet az 5 eves gyari garanciaval?
-
Raymond
félisten
válasz makoss #61736 üzenetére
Lenyegtelen dolgokon ragod magad - "1-2 évre rá kijönne a Thunderbolt 5" - ahelyett hogy valamelyik belsoleg NVMe alapu USB3.1 termeket megvenned.
"Eddig gépfejlesztésre egyszerre nem adtam még ki 300.000Ft-nál többet.
Most légyszi ne a felső tízezer gépezési szokásait nézzük mert azoknak annyi pénzük van, hogy kínjukban nem tudják hova tegyék!"
Igy meg vegkepp nem olyanokkal kell foglalkozni hogy TB kartya meg kihasznalja a max sebesseget a TB termekeknel mert nem kell. Ahogy mar irtak - ha kell akkor megveszed, ha nem akkor nincs mirol beszelni. Ha gyorsabb kell mint a SATA sebesseg akkor valamelyik NVMe-s es az USB3.1 Gen2 portra rakotve hasznalod. Ennyi, nem tobb. Es nem, ez nem arogancia, ez meg egy probalkozas a realitas ujboli felvazolasara hatha lassan tudatosul benned, a lenyeget mar elirtak a kollegak elottem parszor.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61731 üzenetére
Figyu! Ami tesztet néztem legutóbb a csávó egy 2018-as Mac Pro laptopon nézte, ami még barátok között is 800.000Ft!
Eddig gépfejlesztésre egyszerre nem adtam még ki 300.000Ft-nál többet.
Most légyszi ne a felső tízezer gépezési szokásait nézzük mert azoknak annyi pénzük van, hogy kínjukban nem tudják hova tegyék!
Nyugi, ha nyerek a lottón, lehet nem fogok ide járni, biztos teszter leszek mint pld ez: Z Reviews [link] Jó, mondjuk a figura hifikben utazik de szét kell nézni mik vannak ott![ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Öregecske seagate (ST3500312CS) 500GB-os vinyómat szeretném kiváltani.
Jelenleg számomra két 480GB-os 2,5"SATA ssd érhető el.Ezek teljesen megeggyező árban vannak.
A kettő közül melyiket ajánjátok megvételre?
1, Adata Premier SP550
2, SanDisk Extreme Pro (SDSSDXPS)
Köszönöm a segítséget. -
King Unique
titán
válasz makoss #61730 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem így van? Macen egy jó ideje (néhány éve) már alap a Thunderbolt port, ahogyan PC-s vonalon is a komolyabb, drágább alaplapoknál, laptopoknál szintén nem akkora újdonság. Az meg már ki lett tárgyalva, hogy ha annyira az kell, akkor adott a Thunderbolt 3-as külső SSD, olyan porttal szerelt alaplap, vagy a régebbihez bővítőkártya, stb.
A Thunderbolt meg nyilván nem fog csak úgy megszűnni, ha egyszer jön az újabb verziója is, max. részben összeolvad az USB-vel, illetve az USB4 is magába foglalja a TB3-at.
Amúgy meg zárni lehet a témát, nem akarsz a Thunderbolt miatt költeni a bővítésre, új alaplapot venni stb., oké, nyilván nem muszáj és érthető, de akkor marad max. az USB 3.1 Gen 2, ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61726 üzenetére
Az, hogy most a Thunderbolt ennyi ideje jelen van azzal nem sok mindent tudtunk még eddig kezdeni (sajnos) ha igen, akkor már jó sok felhasználó vigan használhatná, de ez nem igy van!
Azon sem lepődnék meg ha megszünne mint olyan periféria ami túl drága, kevésbé keresett eszköz![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Graphics #61720 üzenetére
Az a helyzet, hogy igen kevés embernek kellhet ez még, mivel nem sok gépben lehet Thunderbolt.
Többnyire nagy fájlokkal dolgozom, azok ide oda másolgatásával (8-16 GB)Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
King Unique
titán
válasz makoss #61719 üzenetére
Ha nem tervezel a közeljövőben hardvercserét, vagy bővítést, akkor marad max. az USB 3.1 Gen 2 és annak megfelelő külső SSD vásárlása, használata, mint már említve volt. Ha célirányosan annál gyorsabb kell és ki is használod, netán munkaeszköz lenne, akkor adott a lehetőség, arról is volt szó. Ha csak azért kell, hogy a nagyobb benchmark értékeket lehessen nézegetni, akkor meg nyilván felesleges bonyolítani és marad az 1. opció.
Az pedig nem újdonság, hogy a gyártók időnként előállnak új fejlesztésekkel, amik használatához új gazda hardver és/vagy eszköz lehet szükséges, meg eleve az a cél, hogy újra és újra vásároljál, fogyasszál. De itt egyrészt pl. a Thunderbolt 3 azért nem annyira újdonság, már kb. 5 éve jelen van, meg ez is idő alatt nemcsak Macen, hanem PC-s vonalon is megjelentek ilyen portokkal szerelt alaplapok, hardverek, tárolóeszközök. Másrészt egy hardveres konfiguráció pár-néhány év után úgyis elavul és előbb-utóbb fejleszteni/bővíteni kell, vagy kidobni és újat vásárolni, hadd pörögjön a gazdaság. Egyébként ha most vennél új alaplapot, vagy bővítenéd a meglévőt Thunderbolt 3 porttal, az sem feltétlen lenne gond, mivel ugyan lesz Thunderbolt 4, de a 40 Gbps és a Type-C port állítólag marad, az nem fog növekedni, változni. + Az USB4 is annyit fog tudni szintén Type-C fizikai csatlakozót használva. + A kompatibilitás is adott lesz, pl. egy TB3-as külső SSD működni fog TB4 és USB4 porthoz csatlakoztatva egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz mbalint987 #61722 üzenetére
Szia. Ezt azért olvastad?
Please notice that the item do not have label on it !!! All the items have been tested well !!!
Everyone has tested data on it,and the items will be sent out randomly!!Na meg ugye használt is.
garancia sincs. Meg kihasználnád?
Akkor már inkább
ez: [link] , tudom több mint a duplája, de új, és itthonról van lusz dupla tárhely.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Semmi kulonleges nincs az araban, ahogy a kepeken lathato ezek laposokbol kiszerelt SSD-k lehetnek es igy az ara normalis. Ilyet talalsz Mo-n is, foleg az "igazi" OEM PM9xx jelolesekkel.
-
Graphics
Jómunkásember
Elég sok értékelése van az eladónak.
Eredeti, használt.
-
mbalint987
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom ide tartozik-e, de szerintetek ez az SSD mennyire lehet eredeti? Mert az ára nagyon jól néz ki, csak ugye nem csak ez számít...
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Frawly #61717 üzenetére
ADATA-m kettő is volt, egyik nonstop hibázgatott 1 év után, másik meg nagyon hamar elhasználódott (nem tudom mitől, TRIM aktív volt). De ez több éve volt már, mindenesetre rossz nyomot hagyott bennem a márka.
Intel DC S3700-est néztem ki, ez az adatai alapján jónak tűnik, MLC, 400-as (valszeg 500G-nyi van 400-ra állítva, ami megnyugtató lenne, ha így lenne), AES-256-os, Power Loss-t bírja, end-to-end data protection (tehát adatintegritás ellenőrző van benne firmware szinten), temperature monitoring ... nagyon jónak tűnik az igényeimnek, vagy 16 tera ZFS raid elé cache-nek két ilyen és nyugton alszok pár évig.
Ár nagyjából ez a 30-as kategória, elnézést. Ez is szempont, két ilyen kevesebbet használt pont beférne a léc alatt.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Graphics
Jómunkásember
válasz makoss #61719 üzenetére
Egyszerű: Ha kell megveszed, ha nem kell igazán, akkor van ez a hezitálós "mindig lesz újabb, ezért most nem veszek" állapot..
Utóbbi esetben nagyon ritkán kerül sor vásárlásra, és olyankor a user mardossa magát, hogy elhamarkodott döntést hozott ( évek óta tervezte )
Ha kell , akkor kell, ha nem kell igazán, akkor a kérdés is felesleges.
Ha munkaeszköz, akkor kell. Ha csak otthonra kell, akkor nem kell igazán.
A kérdés tovább: Mekkora fájlokkal dolgozol, ha itt a kérdés 500MB alatti, én nem erőlködnék ezzel
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61713 üzenetére
Nem egyszerű ez, még akkor sem ha most vennék alaplapot ami biztos nem lesz mivel 4-5 évre tervezek és az én szemszögemből nézve még nem jöttel a váltás ideje, de ha meg váltanák, akkorra vagy 1-2 évre rá kijönne a Thunderbolt 5.
Tiszta macska egér játék ez az egész....nem tudom mi legyen mivel most az a trend, hogy "ha várok később jobb lesz" nem él
Hülye egy helyzet, nem tudom más hogyan csinálná....Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Frawly
veterán
válasz Graphics #61708 üzenetére
SU900-at ne ajánlj senkinek, sok panaszt lehetett róla olvasni. Ugyanolyan szutyok, megbízhatatlan széria, mint az SU650. Az, hogy MLC, az ne tévesszen meg senkit. Ez a gyártóknak már régi trükkje, hogy bespájzolnak leselejtezett TLC NAND-ot, amit még lehet MLC módban használni, és eladják olcsó MLC-s SSD-kbe, a vásárló meg beugrik neki, hogy jéé, MLC, nagy strapabírás, stb..
(#61707) Dißnäëß: mivel árat nem írtál, ezért elsősorban az Optane sorozatot ajánlom, Intel 900p, 905p. MLC-sből Corsair MP500, Plextor M8P, és hasonlók, igaz ezeket már alig lehet kapni, mikor lehet, akkor is jó drágák. Sokkal inkább használtan nézelődj, szerverekből szoktak kiszedni idejét kiszolgált, de nem szétírt M.2 NVMe SSD-ket, és eladják aprós oldalakon.
Esetleg kevésbé ismert márkákból találsz még Enterprise SLC SSD-ket a neten, ezekkel nincsen tapasztalat. Az Enterprise, Server SSD-ket onnan is megismered, hogy általában U.2-es csatlakozójúak, ez persze ne tévesszen meg, mert csak fizikai csatolóban térnek el az M.2-től, arra átalakíthatóak.
-
Bodz
nagyúr
válasz DEJVID #61714 üzenetére
Attól függ milyen méretben gondolkozol. 500 gigánál nem éri meg egyikkel se foglalkozni. Gondolom a pénzedért a legjobbat szeretnéd. Az említett HP EX950 alig drágább és sokkal combosabb. 1 teránál nagyobb az árkülönbség, ott már el lehet gondolkozni a P1-en, de az A2000 felejtős. Olcsóbban van SX8200 Pro, EX950.
-
King Unique
titán
válasz makoss #61701 üzenetére
Igen, csak a gépeden, alaplapodon jelenleg nincsen Thunderbolt 3 port és úgy nyilván nem fog menni. De ha nagyon muszáj, akkor megoldható külön bővítőkártyával, mint szemléltetve volt az előző válaszokban.
A T5, X5 stb. külső SSD-k meg nyilván tudják a gyártó által megadott sebességértékeket, világosan szemléltetik a már linkelt tesztek is. Ahogyan az is le volt írva, hogy hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet, hogy kinél mekkora értékek jönnek ki, lehet +/- eltérés. Illetve ha nálad pl. a T5 nem tudta a gyártó által megadott értékeket, akkor az nem azért volt, mert alapból nem tudta, hanem a te hw/sw környezeted miatt. Nem mindegy! Ahol ha a régi alaplapodon csak USB 3.0 portok voltak, akkor nem meglepő, ha "csak" ennyit tudott. Ahogyan akkor az sem, hogy az utólag beépített Gen 2-es bővítőkártyával meg ennyit, ha ott eleve nem stimmelt minden. Viszont az új alaplapodon már natív Gen 2 portok vannak, ott hozni kellene azokat az értékeket a szintetikus teszteknél, ami előzőleg linkelve volt. Meg normál esetben egy NVMe-alapú megoldás nyilván gyorsabb lesz, többet fog tudni, mint egy SATA-s, vagyis ha a sebességnövelés a cél, akkor lehet értelme az előbbinek. Viszont megint más a szintetikus teszt és a fájlkezelős másolás, ahol az utóbbi sebességét eleve több tényező befolyásolhatja, ott 2 db meghajtótól függ a sebesség, ha nincsen az SSD-knél DRAM cache, akkor belassulhat a másolás, stb.
Az USB 3.1 Gen 2-nél ugyan már 128b/132b kódolás van és elvileg lehetne akár ~ 1200 MB/s körüli érték is, de a gyakorlatban vezérlőtől is függően inkább a max. ~ 1000 MB/s körüli a reálisabb. Ha neked nem elég ennyi és gyorsabb kell, akkor adott az USB 3.2 Gen 2x2 és a Thunderbolt 3, de ahhoz értelemszerűen eszköz (külső SSD) és gazda (alaplap) felőli oldalon egyaránt kell a megfelelő támogatás, olyan portok.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
fura kérdéssel jövök Hozzátok: nagyjából milyen SSD szériáktól kezdve teljesülnek azok a feltételek, hogy van az SSD-ben:
- PLP (power loss protection) [link]
- SLC/MLC (bármelyik) alapú, és nem TLCSzeretnék néhány ilyet venni home lab felhasználási területre, de ugye - csak példa kedvéért - Samsung Pro-kból is van jónéhány fajta. Természetesen bármilyen márka jó..
.. egy youtube video-ban storage szerver-hez Kingston DC500M-el épít egy srác, DC mint datacenter, 500 a méret, M mint "multi purpose" (többcélú, van "R" is ami főleg olvasásra optimalizált), de ezek TLC-s drive-ok, amiket kevésbé ajánlanak ZFS fájlrendszer cache (ZIL/SLOG) használatra, szemben MLC-vel (vagy SLC-vel).
Szerk.: ha az ajánlóból kéne kategóriát megnevezni, akkor a Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő (videóvágás, vállalati szerver, virtuális gépek futtatása, SQL kiszolgáló, nagy file-ok rendszeres másolása) felhasználásra -ba esne az igényem.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Kukcaman #61703 üzenetére
esetleg ránézésre talán a többi Caddy keret között találsz olyan előlaposat ami nagyon hasonlít a tiedre. ha még sem jó ,szorul,akkor még mindig lecserélheted az előlapokat. ehhez használj hajszárítót a felmelegítéséhez,mert idővel a pöckök vetemednek,merevé válik, így kicsi az esély ,hogy letörjön a füleske.
ha nem akarsz bajlódni ahogy előbb lett írva vedd a sima lapos műanyag előlaposat.
így szedd le![ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kukcaman #61703 üzenetére
Hát ez egy sima beépítőkeret, semmi extra szerintem.
Ilyesmiket lehet vadászni ebayről. De még hardverapróról is.
Az előlapot át kell tenni a meglévő DVD meghajtóról erre. Ha teljes harmóniát szeretnél.
Habár én régen olyanokat vettem, aminek csak egy sima műanyag lapka volt az elején. Így utána könnyedén csináltam USB-s DVD olvasót a régiből, vagy tettem bele slim DVD-s gépbe
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Egy típus azonos beépítő keretet néztem hozzá, vagy érdemes valami alternatív másik márkás változata olcsóbbért? Lényeg, hogy belesimuljon az előlap a laptophoz. Nehogy elakadjon a kiálló részekbe
-
Graphics
Jómunkásember
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61693 üzenetére
Oké, nem akarok én telhetetlen lenni, de mikor megláttam az x5-öt gondoltam remekül össze lehetne hozni a mostani m.2 SSD-vel ami a gépemben van. [link] ... gondoltam én.
Amit nem szeretnék, hogy különféle adapterekkel teleszórni a gépem ami nem is biztos, hogy jó, viszont jó, jobb alternatíva lehet egy ADATA SE800 SSD, csak hát ennél is mint a T5-nél nem 540, "csak" 400MB-al másol, az se meg mondjuk nem 1000, "csak" 800MB/s
Ezért volna jobb, ha picit még fentebb menne az a MB/s, kb 1200MB/s-re, ami már garantált.
Azzal már ellennék!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest