Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsipampam
tag
Van egy kis Acer E1-510 laptopom. Döglődik a vinyó benne, de már hagyományos vinyót nem veszek bele. MX500 mellett tettem le a voksomat. A kérdésem az lenne, hogy milyen sebességgel fog majd futni. Sata1-2-3? (Nem nagyon találok hozzá leírást.)
-
Graphics
Jómunkásember
akkor vegyél 120ast. Sőt azt veszel, amit szeretnél.
Kaptál egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy fajlagosan a 120-as a legdrágább.A 240-es nagyon kis ráfordítással többet ad, és időtállóbb megoldás.
Minket nem igazán érdekel, hogy neked két adott válasz se felel meg, ha szeretnéd, akkor vedd meg a 120-ast drágán. Ha neked nem szempont az időtállóság, akkor vegyél 120-ast...
Te pénzed. WD Green.
Annak lehet segíteni, aki hagyja.
[ Szerkesztve ]
-
bandhajon@
aktív tag
köszönöm mindenkinek a választ!
Vizuális mesemondó.
-
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ebbe a gépbe szeretnék egy 240-250 GB-s SSD-t és 16GB RAM-ot tenni.
HP 290 G2 Microtower PC [link]
Átlagos használatra: T****nt, Facebook, Youtube, Netflix etc.
Milyen SSD-t ajánlotok?
Van értelme az M2-nek vagy maradhat a sima SATA?
Köszi![ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz SunMount3r #61879 üzenetére
Igen, pláne ha nem használtad és eddig a fiókban pihent. A kábelek is tudnak azért öregedni, megtörni, de ebben az esetben ettől nem kell félned.
-
HARDVERAPRÓD
válasz SunMount3r #61879 üzenetére
Szia. Igen.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Csak ráérősítés képen kérdezem: Korábban szó volt róla, hogy nincs olyan, hogy SATA 1-2-3-as kábel, csak SATA kábel van és kész. Egy SATA 2-es lapba kellene egy SATA 3-as SSD-hez. És van talonban egy régebbi SATA kábelem, amit egy SATA 1-es alaplaphoz adták régen. Akkor ez ehhez tökéletes lesz?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz bandhajon@ #61863 üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bandhajon@ #61863 üzenetére
WD Blue
Crucial mx500
Samsung Evo 860 -
HARDVERAPRÓD
válasz bandhajon@ #61875 üzenetére
Szia. Ehhez neked a sata3 vagy az m.2sata. Márkába pedig wd blue 3d, vagy az crucial mx500, én a 2,5” sata3-ból vennék, az m.2 sata és a pcie is melegedhet, ha nincs hűtve.
-
bandhajon@
aktív tag
Hát köszi a választ neketek
Vizuális mesemondó.
-
Graphics
Jómunkásember
Ma épp beszélgettem egyik ismerőssel.
A TBW olyan garancia, mint mondjuk egy autónál a garancia.
3-5 év, vagy 100-150 ezer km. Utána se romlik el az autó.
Na egy SSD-nél is kb így kell felfogni
-
norba69
senior tag
Ha pedig eléri, akkor sem történik semmi, a garancia lejáratán kívül. Ugyanúgy teszi tovább a dolgát.
-
HARDVERAPRÓD
válasz ReSeTer #61869 üzenetére
Nem emiatt. Gyártás során azok stabilan ugyanazt használják, még pl vannak olyan márkák (intenso is pl) más más chipeket használnak. A többi úgymond a sajátjukat. Samsungot akkor érdemes venni, ha ki is van használva. Tbw-t szinte egyik ssd-nél sem éred el, korábban váltasz nagyobbra.
-
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Belső SATA-s SSD-t szeretnék venni rendszernek és telepített programoknak.
Alaplap: MSI B85-G43
500 Gb elég lenne, és a fő szempont a megbízhatóság. Samsung 860 EVO-t néztem az MLC miatt 76E500B/EU.
Van jobb választás?
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! M2 ssd-t szeretnék venni, 240 gigásat 15-20ezer forint értékben 5 év garanciával photoshop és lightroom haszálatra..
Ehhez az alaplaphoz -
Asrock B450M HDV R4.0.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv Robi![ Szerkesztve ]
Vizuális mesemondó.
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #61861 üzenetére
Ó a fenébe, bocsi, benéztem valóban, nem a 2.5" méretet linkeltem. Ezek már árban közelebb vannak, de SSHD tényleg értelmetlen bele, persze ha más nincs. SSD ekkora méretben tényleg elég húzós sajna.
HGST-k tényleg elég jók, azt nem tudom, hogy már héliumos-e mind, nagyon rég olvastam ezekről.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
MaxxDamage
félisten
válasz ubyegon2 #61860 üzenetére
Tudtommal (sajnos) csak a 7mm 2.5" HDD a be építhető, mert a HDD felett van az M.2/NVMe tálca. Sok HDD-t néztem már és az lenne a legjobb, ha lenne 2TB (vagy nagyobb) pl. HGST 7k1000 HDD (de 1TB se nagyon van, használtba az aprón)SSD-be meg nem éri meg a 2 vagy 4TB méret, mert árban hatalmas a különbség, sebességben meg nem. Csak "belső" tárolás a fő szempont használat céljából és BD-R lemezre vagy külső HDD-re való kimentésnél a max. sebességet hozza is ha kell a HDD is.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #61859 üzenetére
Nagyon jó a teszt, több ilyen kéne!
Az írás végén szerepel egy meghajtó, direkt 2TB-os SSHD-t akarsz venni? Az a 8GB MLC NAND benne semmilyen funkciót nem fog ellátni szerintem és 20eft körül már egész jó HDD-ket tudsz venni.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
MaxxDamage
félisten
Tegnap meg is jött az SP A80 és ma be is szereltem.
Hátha másnak hasznos lehet ezen kis írásom,teszt, stb.
[link]OFF-ba teszem.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Kukcaman
senior tag
Megjött az Crucial MX500-as SSD.
A HDD-t bepasszintottam a DVD helyére.
Új Win10-t feltelepítettem a 8570W driverekkel együtt, aztán a vinyó iszonyat lassan ment. Emlékeztetett az 5x86-os korszakra Nem volt kedvem nevetni.A probléma megoldása:
- Chipset driver újra telepítése
- HP 3D Driveguard
- Windows update -
törölt tag
Ez mennyire ajánlott típus átlagos használatra?
WDS100T2B0C -
Czmorek
aktív tag
Megvolt a csere a két adapter között.
Arra jutottam, hogy maga az M.2 'lapka' tudja a boot-ot, s nem a PCIE adapterkártya.
bár a két Plextor adapter nem tetszését fejezte ki a lapkacserének, mert egyiken se ment a 'futó, disco' világítás.
A sebességekkel viszont nem volt gond. -
HARDVERAPRÓD
válasz Elit3Zotya #61853 üzenetére
Ez nem jelent jót.
-
addikt
válasz Pyttawrx #61842 üzenetére
Kipróbáltam egy másik gépben is, de ugyan úgy csak a képek mappát nem tudja megnyitni minden mást igen..
Mikor megakarom nyitni azt írja, hogy hoizzáférhet ha igent nyom ...utánna tölt ezer évig akkor sem ad be semmit.
Azt írja a mappa üres ha a mappa adatokat nyitom meg..Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
Bossi
őstag
Igen az régi HDD, de sikerült köszönöm, a BIOS NVME nem volt engedélyezve...
köszi
-
Bossi
őstag
Sziasztok! Mi lehet a gond nem látom Windows alatt az 1tb m.2 ssd-t a bios látja...
köszönöm.
SK Hynix 1tb -
Czmorek
aktív tag
A Plextor PCIE vezérlőkhöz visszatérve még egy kis filozofálás:
Lehet-e az, hogy nem is az adapter kártya tudja a boot-ot, hanem a rajta lévő M.2 SSD lapka (lapka alatt a 2280 SSD-t neveztem el)?Ebben a videóban 'nagyjából' ugyanaz a BIOS látható mint nálam az M8SE(Y)-al, de neki az alaplapi M.2 foglalatban van egy M.2 lapka...
Szóval lehet nem is a vezérlőn múlik a Boot lehetősége, hanem a rajtalévő M.2 lapkán?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Elit3Zotya #61841 üzenetére
Szerintem nem. De nem vok biztos benne.
-
addikt
-
HARDVERAPRÓD
válasz Elit3Zotya #61839 üzenetére
Igen ha beteszed egy asztali gépbe, vagy külső házba. Látni fogja elvileg. Simán lehet az amit írtál.
-
addikt
Sziasztok
Ma vettem egy hp pavilion 570-et, utánna néztem vásárlás előtt és láttam, hogy lehet bele tenni 3.5" hdd-t. Viszont egy áram ellátásra használható kábel van benne elosztva.
Be is tettem a hdd-t osztozva egy 256 2.5" ssd vel az áram kábelen.
Telepítés után bejött a rendszer és na mondom megnézem a régi képeimet. kis idő után be is töltötte. na mondom megint rájuk nézek biztos ami biztos és akkor már azt írja, hogy a mappa üres..
Újra telepítés, és akkor is üres azt írja..
Kivettem a hdd-t, és meleg volt, de nem kicsit, lehet hogy amiatt nem tudja betölteni a képeket mert nem bírja el árramal vagy nem tudom...
Már azon gondolkoztam hogy na jó, akkor kicsit focizok vele ha már a képeimet kinyírta, de gondoltam bekérdezek még előtte..
És a kérdés.. láttam, hogy van a gépben m2-es ssd lehetőség, ha esetleg vennék bele egy belevalót ( nem tudom melyik fajta való bele) és az áramkábelra csak a hdd-t raknám, akkor az segítene vagy a szanak egy pofon esete..?
Hdd pontos típusa-=1.0TB WD1002FAEX 100/100 ( sosem volt vele bajom )
ssd-=Micron m550 256gb 2.5"Reméléem tudtok segíteni..
[ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz #98320896 #61834 üzenetére
Hinnye... Kaptál rendes választ, az se volt elég, most meg neked áll feljebb?
Ha a szakmai válasz nem elég, akkor mit szeretnél még?
Kértél, kaptál. Mi kéne még?
Ülj akkor neki, és értelmezd az eddigieket .. minden infót megkaptál!
Még az aláírásod olvasd el. Az is sokat segít.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz #98320896 #61831 üzenetére
Ne haragudj, de aki itt okoskodik annak van mire. Az, hogy te nem fogod fel, gondolom neked is van mire...
Két pólus, de te vagy a negatív végén.
Szerinted jósok vannak itt?
Megkaptad a szakirányú útmutatásokat, hogy minek mi az előnye vagy a hátránya vagy mi miért jobb vagy rosszabb. Innentől neked kell döntened.
Én értem, hogy mindenről körültekintően fel akarsz világosodni, de ami információt tudtak adni azt megadták.
A többi kérdéseddel fordulj a játékkészítőkhöz.Humorban nincs helye tréfának!
-
Brekkk
senior tag
Elcsábultam. Megvettem. De nem EX900 lett hanem a nagyobb testvére az EX920.
Ezzel már komplett lett a gép. Már csak el kell hozzam és összeszerelni.
Nem várok tőle nagy csodát. A néhány játékot amivel játszom már HDD-ről tolom.
Alig lassabb onnan a töltés. 1-2 címet leszámítva.
Ami tetszik, hogy 2 kábellel kevesebb lesz a gépben. Köszi a tippet a HP SSD-vel. -
MaxxDamage
félisten
Amikor vettem féltem tőle, hogy meleg lesz, de ebbe az MSI laposba nagyon jó helyre került
-
Bodz
nagyúr
válasz MaxxDamage #61793 üzenetére
Tényleg remek. Nekem PM981A van a notiban, kb 40-85 fok közt van, attól függően mit csinálok.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Raymond #61821 üzenetére
Hát nem lehet úgy kihajtani/túlírni jah
Gamer laposba biztos nem, hiába megy rajta 24/7-be sokszor minden sz*r (torrent pl.)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #61820 üzenetére
Az a 860 EVO 600TBW, nem fogod soha meg azt se elerni nemhogy azt amit a valosagban bir. Ilyeneken nem kell parazni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Raymond #61816 üzenetére
5 év gyártói gar. a lényeg
860 EVO 1TB (ez is 5 év garis) nem túl jó, mert 11TB+ írásnál már 98% és a PM981 aminek meg se kottyan az az írás.
Innen van PH-ról [link]2TB Samut lehet cserélnem kéne ilyen A80-ra és 2 egyforma lenne egymás mellett, de amúgy lényegtelen
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz #98320896 #61815 üzenetére
Erről beszélünk mióta itt a topikban, hogy rendszernnél, játéknál és átlag használatnál nincs értelme az nvme-nek, csaki ha sokat és folyamatosan másolsz nagy fájlokat, vagy nagy fájlokkal dolgozol... stb. Egyébként nincs érezhető különbség Mivel nem kell a játéknak sem olyan ssd sebesség mint amit tud az nvme
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #61814 üzenetére
Nem tudom mennyi a TBW, de egy 2TB TLC drive-nal ez mar nagyon a lenyegtelen kategoriaba tartozik. Honnan van egyebkent? Mert latom masik topic-ban hogy valami "akcios"
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Raymond #61790 üzenetére
El is utaltam az összeget, ma át is adja a GLS-nek.
TBW értékről lehet tudni valamit?
1TB verziónak ha jól láttam 500TB a TBW
FW Update is kell neki, ahogy olvastam.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
István89
tag
válasz #98320896 #61809 üzenetére
IItt olvashatod a tesztet róla: https://prohardver.hu/teszt/isamsung_qlc_nand_qvo_860_ssd/bevezetes_specifikaciok.html
Értelemszerűen, ha pro volt eddig, akkor neked nem ajánlott a qlc 860 típus, más a célközönség. Ha fontos az írási sebesség, akkor a fentebb soroltak az ajánlottak, viszont ha pénz nem számít, akkor az evo a legjobb vétel jelenleg. (szerintem)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz #98320896 #61805 üzenetére
Élettartam és sebességben.
Nagy fájlok másolásánál pl.
De ha Samsungot akarsz venni, felőlem veheted azt is Én tettem egy javaslatot, szakmaibb vonalon. Érzelmekre ezzel nem tudok hatni
A Samsung PRO-k meg nem véletlen drágábbak. De egy MX500-as se fog beszarni.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz #98320896 #61803 üzenetére
Amiatt nem ajánlják itt, mert QLC NAND van benne, ami azt jelenti, hogyha nagy méretű fájlokat másolsz, akkor egy idő után belassul, 1TB modell esetén 80Mb/s lesz.
Viszont ettől függetlenül továbbra is Samsung minőséget képvisel, tehát nem lehet azt mondani rá, hogy szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest