Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Srácok ezt ne itt a topikban beszéljétek meg, köszi.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Bodz
nagyúr
válasz Zola007 #63355 üzenetére
Ha tényleg nem számít a sebesség, nem használod ki, akkor rosszabbul biztosan nem jársz. Sőt, akár még hűvösebb is lehet. Persze ez noti (némelyikben gyárilag van egy fém vagy réz lap hűtésnek, illetve úgy általában a szellőzés is fontos) meg felhasználás függő is. Pl. terhelve a sata is tud főni, "békésen" használva az nvme sem feltétlen kazán.
Olcsón a WB Blue, Kingston A2000 vonalon indulnék el, drágábban pedig 860 Evo, SX8200 Pro pl.
Ha most nvme van és nincs gondod a hőmérséklettel, akkor én azt venném inkább.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
idő - idő és idő ami sosem elegendő
valamint
lelkiismeretiség,felkészültség ebben a témábanmint technikai ismeretekben és árazásban is topon kell lenned-főleg-hiszen nem javasolhatsz 3x 4x drágább SSD-ket mert akkor jönnek a dobálások a szavakkal,hogy miért......
persze lesznek akik olykor besegítenek-ez könnyebbség minden adott topik-topikgazdájának
nagy felelősség bevállalni és ha rosszat vagy nem tetszőt javasolsz, onnantól csak céltábla vagy.
nincs nekem erre 24 órám
főállásban sem
amúgy meg jó angol nyelv tudás is kell ehhez,hogy beletudjad ásni magad.nincs az az ISTEN és PÉNZ,hogy ezt bevállaljam.
-
HARDVERAPRÓD
válasz SZKEBE75 #63388 üzenetére
Szívesen.
a teljesség kedvéért megemlítem, hogy még egy HDD is elég erre. De ugye az ssd korát éljük már.
Nekem pl torrentre (raspberry pi4-re kötve usb 3-an) egy Western Digital 1TB 5400rpm SATA-600 2,5" 128MB 7mm WD10SPZX van téve, erről nézzük a filmeket, meg amit kell elérek róla bárhonnan. Más dolga nincs és tökéletesen elég -
SZKEBE75
senior tag
Zene tároláshoz/lejátszáshoz keresek M2 ssd-t.
Ezt vehetem?
WESTERN DIGITAL BLUE 3D NAND M.2 SSD 1TBDX260 - forzaHybrid - IE900
-
nagyúr
Annyira azért ehhez nem kell szakinak lenni..
Gyakorlatilag igazad van, csak szerettem volna ebbe az irányba terelni a válogatást. Voltam 3 szaktopikban Tg nemszakiként, írtam is 10ezer+ hsz-t meg Összefoglalókat, sajna a Tg közösség meg nagybetűsök nem bírták a pofámat és inkább szakmai munkámat magasztalva kivágtak mindenhonnan. Pár év múlva jelentkeztem, hogy csak szakmai területen rakjanak vissza, mert az Összefoglalók vészesen elavultak, hadd csináljam meg őket újra. Kaptam választ, szóval hidd el, hogy a szakmai/felhasználói ismeretek/elhivatottság kutyát nem érdekli.
Viszont már megoldódik a dolog szerencsére. Itt.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Linem
senior tag
válasz ubyegon2 #63383 üzenetére
Annyira azért ehhez nem kell szakinak lenni.. Elég felhasználói szint, és hogy érdekeljen a téma. Aki egyszer-kétszer beleásta magát az SSD-k világába, és követi az eseményeket, annak az SSD tg nem fog gondot okozni.
Én szívesen megcsinálnám, de ehhez inkább valamilyen "kockaféle" kellene, olyan aki 10 percen belül 3 hsz-t ír a topikban (nem akarok mutogatni ), és törődne folyamatosan vele. (Sajnos a ph rangomon is látható, hogy nem igazán vagyok aktív a neten. ) -
nagyúr
Az ex? OK, akkor lehet megint jelentkezem a Filmművészetire.
Szóval a lényeg, hogy nemsoká lesz még több Tg is itt és várhatóan hamar lesz új/frissített Összefoglaló is, igazából az ajánlott SSD-k részt volna fontos hamar rendbe tenni, aztán jöhetne a többi is.
-
nagyúr
válasz Ga3rieL #63374 üzenetére
Visszaolvasva a két SSD-s topikba, talán épp a 800-assal nem volt baj a SU sorozatból, de az összes többi miatt maga a sorozat már nem nagyon van ajánlgatva. Viszont a Patriot Burst ilyen alapfeladatra ajánlott és olcsóbb is. WD Blue 3D-t ajánlottam volna, de az meg drágább a SU800-nál. Igaz bőven megéri a többlet költség. szerintem
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Ga3rieL
senior tag
Heló!
[Ez a ssd szerintetek elég jó úgymond átlag felhasználásra?] Max fb-n játszóknak, és semmi komolyabb szimulátoros gém nem lenne, a notin.
-
nagyúr
válasz makoss #63372 üzenetére
Sokkal olcsóbb biztosan nem lesz, mint ahogy az év eleji árak se nagyon mentek feljebb.
20 590.- ft most a WD Blue 3D 500GB és 20 570.- ft volt ez év január 24-én.
Gyakorlatilag bőven csökkent az ára január óta, ha az azóta belépő piaci hatásokat vizsgáljuk.
Samsung 860 EVO 250GB 2018 szeptemberben 20 090.-ft volt, most ugyanott 16 990.-
Szóval nagyon nem kell beugrani ennek a cikknek.
-
makoss
veterán
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #63370 üzenetére
Az fura! Nálam mobil appban az ÖF alján is a friss dátum látszik. Én szerencsére már csak a hsz-eket nézem, de milyen jó, így az öreg Sata-s alaplapomba sem akarok már 980 Pro-t venni! Szóval jól lehet ám itt okosodni.
Hu anyám, még az én ezer éves Linuxos blogom is itt ragadt az ÖF-ben!
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz headhunter #63357 üzenetére
köszönöm, de bolti, számlás beszerzés lesz
Intel 660 megfelelő lehet?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz Top cat #63367 üzenetére
Huha, köszi! Hogy én erre nem gondoltam! Pedig Intel 520 helyére szántam......
Szerinted azt a félkonfigot akarom amúgy fejleszteni? Nem véletlen húzódik a dolog majd egy éve.....kicsit költséges. Merevlemezen kívül mindent cserélnem kell.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #63363 üzenetére
Sajnos van tapasztalatom ebben, a 3 kedvenc szaktopikomba sem került évekig új Tg és ugyanolyan káros ott is, ha régi leírások vannak az oprendszerekről, mint itt. Talán most lesz remény, mert azok a topikok kapnak odafigyelést, ahol elég nagybetűs forog napiszinten.
Mondjuk ez is érdekes fenn:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #63361 üzenetére
Figyelj! Elég nyilvánvaló, ha egy Tg-nek írni kell, hogy a topikja pár éves elavultságban szenved, akkor talán nyilvánvaló, hogy valami okból a Tg nem tud foglalkozni a topikkal!
A megoldás egyértelmű szerintem, de azért imént leírtam. Ha egy Poltopik meg BB topik 8 (azaz nyolc) Topikgazdát kapott, talán ide is ki lehetne nevezni 2-3 szakit, vagytok itt annyian aktívak!
(na de már megint belevauzok a hozzáértők dolgába)
(#63360) Linem
Úgy van, olcsón jót! Ezért akarok én is 980 Pro-t! Egyik feltétel talán kicsit csorbát szenved, de egye fenyő.
[ Szerkesztve ]
-
Linem
senior tag
válasz Drizzt #63358 üzenetére
Én is ezt javaslom. Pár hónapja raktam a gépbe pontosan ezt a változatát, azóta is teszi a dolgát. Csináltam egy-két tesztet az elején, és elégedett vagyok azóta is vele. Nyilván Ubyegon2-nek igaza van abban, hogy a teljesítményét normál használat során soha nem fogjuk kihasználni, mint ahogy a samsung 970 és 980 teljesítményét sem, de ha már venni kell, akkor olcsón jót, ami annyit jelent, hogy 46900-ért vettem ingyenes szállítással akkoriban. Átnéztem többszáz oldalt, teszteket, javasolt típusokat, és ezek alapján erre esett a választásom. Egy 500 GB-os elődjét kellett váltania, mert kinőttem pár játékkal. Ráadásul ehhez adtak XPG hűtőlemezt is. Bár én saját bordát tettem erre is. Amúgy nagyon gondolkodtam a 970-en, de őszintén szólva sok teszten alul maradt az SX8200 Pro-hoz képest, és jobban melegedett. Szóval nyugodtan ezt válaszd, nem fogod megbánni.
-
nagyúr
Valaki nem akarja updatelni az ajánlott típusokat?
Ezt komolyan kérdezed? A helyzet elég nyilvánvaló már évek óta. Nem szaktopikokba 8 Tg-t raktok, itt meg láthatóan a jelenlegi Tg nem tud foglalkozni az Összefoglalóval, fel kéne kérni pár aktív szakit, hogy vállalja el a Tg-séget és meg van oldva a dolog. Csak rajtatok, nagybetűsükön múlik, hogy mikor lesz itt aktuális Összefoglaló, én is olvastam minap, hogy valaki onnan választott valami nem igazán megfelelő példányt.
-
MODERÁTOR
Valaki nem akarja updatelni az ajánlott típusokat? az A1000 még úgy van benne, hogy érkezőben, de sztem már ki is futott azóta megjelent egy raklap új ssd amivel már lehet akár 1-2 év tapasztalat is.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Zola007
veterán
nem bánom ha 50-be belefér
m.2 sataval jobban vagy rosszabbul járnék mint m.2 nvme?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Bodz
nagyúr
válasz Drizzt #63339 üzenetére
Inkább szép, mint kifejezetten jó. 50-ből inkább az SX8200 Pro.
-
Zola007
veterán
M.2 2280 x4 NVMe foglalattal rendelkező notebookba kérnék ajánlást 1TB SSD-re
heti ~80 óra üzem, sebesség nem különösebben prioritás, megbízhatóság viszont igenMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz Whysperer #63349 üzenetére
Amire neked kell, arra középkategóriás custom SSD mind tökéletes, de azért mégis megnyugtató, ha a jó ideje ajánlott hármasból választottál. Ezek még a Winx-szel való szennyezést is túlélik simán.
Kb az alaplap bootolasa tart a legtovább.
Nekem is egyre több kezd lenni, ahogy használom a rendszert, de még kezelhető:
Startup finished in 4.596s (kernel) + 3.066s (userspace) = 7.662s
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz ubyegon2 #63346 üzenetére
Figy. Nekem ugye windows megy rajta a benti gépeket remote-tal iranyitom. Szóval a 240-es PNY nagyin tökéletesen megy. Kb az alaplap bootolasa tart a legtovább. 1atB- meg warzone, wow stbn lesznek
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
nagyúr
SX8200 Pro az azért már nem Swordfish kategória, de a 980 Pro meg nem SX8200 Pro kategória lesz, szóval ja. Amúgy gyanús nekem, hogy 1 terás méretben nem 20ezer lesz ott a különbség, hanem bőven több. 970 Pro is 100eft körül van. (ja bocs, Te EVO-t írtál....)
Ilyen táblázatokban picit rommáverné a Samu 980 Pro az XPX-t, de napi használatban ebből aztán totál semmi nem jönne át. Persze spéci felhasználási területeken igen, de ilyen nálam sem lesz.
Amúgy most ránézve a 970 Pro 1TB árára.....gyüjtögetek még kicsit a 980 Pro 1TB-ra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Whysperer #63343 üzenetére
Igazán nincs mit! Egyébként is elég régóta ismert és bevált modell az MX 500, én tuti 100-ból 100x azt választanám, még ha az árkülönbség fordított lenne, akkor is.
Persze sokan nem értik, miért nem nézem sokba az olcsó NVME-ket, de azért ezek a linkelt cikkben lévő táblázatok elég durvák.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Whysperer
addikt
válasz pecccccccca #63344 üzenetére
Okés. Curcial MX500 megrendelve. Pár nap és megjön. Köszönöm nektek a segítséget.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
pecccccccca
őstag
válasz Whysperer #63340 üzenetére
A #63328-as hozzászólásod linkje alatt levő másik hsz-edet elolvasva válaszoltam. Tehát, ha a jelenlegi SSD-d is megfelelő csak a tárhely miatt vagy kénytelen upgrade-ni akkor miért is költenél 4,5 ezer forinttal többet az Adata-ra, ha a plusz költésed értékét nem használod ki? Mert nem használnád ki.
Humorban nincs helye tréfának!
-
nagyúr
válasz Whysperer #63341 üzenetére
A 4K random read és a vegyes random read/write táblázat elég meglepő eredményt mutat. Csak halkan mondom, ezek az olcsó NVME-k legalább olcsók.
Néhány táblázatban simán veri az MX 500? Ami Sata3-as? NVME-t a népnek! Szóval érdemes a táblázatokat végignézni. A szakik azt mondják azonos árért az NVME-t kell venni.....hát ezúton is újra pusszantom őket!
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Akkor a kettő közül melyiket? ADATA az gyorsabb, de nem ismerem. Meg is rendelem amelyiket mondjátok a 2 közül. Adata az
Adatírási sebesség (MB/s):1200, Adatolvasási sebesség (MB/s):1800. Nem tudom ez mennyire számít.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz pecccccccca #63329 üzenetére
Szóval akkor a CURCIALt választanád 500/500-al és nem az m2-es ADATA 1800-asat 6 év Garanciával.?
-
Drizzt
nagyúr
Az Adata Swordfish-ről van vélemény? Hamarosan tervezek teljesen új PC-t venni, a lényeg az lenne, hogy minél kevesebb kábel, meg felesleges dolog legyen benne.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
50000
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 Tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, M.2 csatlakozó, lehetőleg PCIe interconnect-tel.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Azt még nem tudom. Zen3 idején fog realizálódni a vásár.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos(Netflix/játék/programozás néha).I am having fun staying poor.
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
Sony Vaio VPCSB1A9E laptopot szeretném nagyobb SSD-vel bővíteni. Jelenleg ez van benne: Sony Vaio VPCSB1A9E
Legalább 480GB-os SSD-t szeretnék belerakni, amihez olyan 20-30 ezer forint között szeretnék hozzájutni.
Tudtok nekem ebben segíteni? Köszönöm!
-
gery14
senior tag
Sziasztok. Samsung pm981 1tb ssd hez melyik szoftver jó ? feltettem a samung magicaint de semmi infót nem ír . a lapom egy ROG-Strix-X570-F-Gaming és 2 m2 es ssd van bent a samsung az alsó m2 foglaltban van.
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
nagyúr
Naná, hogy tesztelem majd, de sajna CrystalDiskMark esélytelen meg a többi ilyen szép benchmark is.
Kb ilyen teszteket tudok csinálni, mint amik itt vannak, [link] [link]
hdparm
ésdd
Ezeket később hozzáértő fórumtárs hsz-e árnyalta, de kb így néznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Linem
senior tag
válasz ubyegon2 #63299 üzenetére
Ha majd megvetted, akkor azért csinálj légy szíves valamilyen tesztet. Mondjuk a CrystalDiskMark 7-essel. Érdekelne összehasonlításképpen az ADATA-val, mert nekem elég jó értékek jöttek ki a 970 evo plus régebbi tesztekhez viszonyítva. Bár azokat nem a 7-es verzióval készítették.
-
Whysperer
addikt
[link] sziasztok ezek közül melyiket vennétek? ennél többet nem költenék rá.
-
Ace owner
addikt
Sziasztok!
Jelenleg van egy 512es SSD-m alaplapra csatlakozva és szeretnek megegyet mert elfogyott a hely. Hdd nincs és nem is tervezem, csak játékok vannak a gépen néha 1-1film de az sem 4K hogy sokat foglaljon. Egyelőre nem tudom hogy van-e megegy hely az alaplapon vagy 2.5est kell vennem de érdeklődnek hogy mit érdemes vásárolni. Költséghatékony megoldást keresek de ne haljon meg fel év alatt ha lehet. 20-30k körül szeretném megúszni a dolgot.Galaxy Fold 4
-
UberMutant
őstag
válasz Armagedown #63325 üzenetére
-
Armagedown
őstag
válasz UberMutant #63318 üzenetére
Be lehet állítnai a kliensben, hogy előre foglalja le a területet letöltés előtt, így az nem lesz töredezett a merevlemezen.
Ennek az áthelyeznésnem semmi értelme.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
edward2
addikt
válasz UberMutant #63321 üzenetére
De lehet hogy kell csak még nem tudok róla ezért is kérdezem Aurig@ felhasználót.
-
edward2
addikt
válasz UberMutant #63318 üzenetére
Mondjuk egy red WDtől elvárom, hogy bírja a torrentezést ha ugrál ha nem. A másik, hogy töredezettséget én azzal oldom meg, hogy a utorrent előre lefoglalja a helyet a vinyón. De lehet van még más oka. Mindig lehet valami újat tanulni.
-
Aurig@
őstag
válasz lacko6 #63311 üzenetére
Múlt héten vettem egy WD Blue 3D Nand 250 GB-os SSD-t, amire csak letölt utána azonnal helyezi át HDD-re, a seedelés már arról megy. Egész jól 140-150 MB/s értékkel kerül át a cuccos. Szinte csak remux, és néha UHD, amit letöltök. Nekem bőven elég így, a HDD úgysem tud gyorsabban írni.
Az MX500 sem lett volna rossz, csak nem volt kedvem 1 hetet várni. Ezért a rendelés napján mehettem. -
lacko6
senior tag
Hi.
Wd blue 2 tb jo lenne torrentre?Nem lassul be masolasnal?A bx500 borzalmas 30gb utan elhasal.
Koszi.
-
pakfong
tag
válasz varmi2 #63304 üzenetére
Viszont így, hogy a lap kezeli rendesen a 970-t, mégiscsak lehet, hogy érdemes lenne beruháznom rá. Néha vágok videót, nem profi- és nem napi szinten, de a sebesség az jól jön hozzá. 850 evo van most a gépben, de nagyobb tárhely mindenképp kéne.
A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
nagyúr
Latitude 14 5000-es sorozatra ezt írja a Dell:
Merevlemez: max. 1 TB kapacitás, hibrid, Opal SED opciók
2,5"-es SSD, 7 mm: max. 512 GB, SED opciók
M.2 SATA SSD: max 512 GB, Opal SED opciók
M.2 PCIe SSD: max. 512 GB-os opciók
Dell gyors válaszidejű leesésérzékelő és merevlemez-leválasztás (alapkiépítésben)Ezt esetedben úgy kell érteni, hogy ha a mostani benne lévő SSD SATA3-as, akkor veszel egy szintén SATA3-as WD Blue 3D 500GB SSD-t bele 20ezerét és azzal tökéletesen elvagy. Nekem is van ilyenem egy éve a HP 8570p-ben, abszolút tökéletes, mindenre használom.
De akár 1TB-ot is vehetsz fenti SSD-ből, 50eft-ből kijön. Amit fent írnak, hogy max 512GB......azt inkább hagyjuk, idiótaság. Nincs ilyen limit. Amúgy még az 1 terás WD Blue 3D is csak cc 35eft.
Compker, Oázis, Aqua, PCX....ezektől vedd, a lista elején a túl olcsó boltok kerülendők.
szerintem
[ Szerkesztve ]
-
SA68
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam a munkáltatómtól egy használt Dell Latitude E5470 laptopot. Egy 128 GB SSD van benne, ezt szeretném 500 GB SSD-re cserélni.
Megnéztem a Dell honlapján a specifikációját, és az SSD-nél ez van: M.2 128 GB SATA Class 20 SSD, SSDR, 128, S3, 2280, Liteon,V2G. Nem értem, hogy most akkor M.2 vagy SATA a csatlakozó? A foglalatnál ezt írja: SSD Halterung für M.2, SATA/PCIE.
Milyen 500 GB-s SSD javasoltok?
Max. 50000 forinting mennék el, 5 év garanciával, átlagos felhasználásra.Ha valaki azt mondja, hogy átlagos felhasználásra egy 500 GB-s HDD is megteszi, azt is megköszönöm, én ehhez nem értek, minden hozzászólást értékelek.
Köszönettel,
Robi -
varmi2
nagyúr
válasz pakfong #63303 üzenetére
Nem az alaplap nem tudná kihasználni a benne rejlő potenciált, hanem te, azzal, hogy csak normál használatra tervezed. Ilyen esetben jobban kihasználható a töblet tárhely, mint a bivaly erős ssd sebessége.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
pakfong
tag
Sziasztok!
Egy ideje már kiestem a gépépítősdiből.
Van egy Gigabyte z370 Aorus gaming 3 alaplapom. 500 gigás Samsung 970 Evo plus ssd-t érdemes erre a lapra tenni, vagy sima 860 Evo is elég, mert úgyse tudná kihasználni a 970 sebességét? Semmi extra felhasználás nem lenne.
Előre is köszi a válaszokat.A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest