- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Erről az SSD-ről vélemény? Csak ez a formátum megy a lapiba.
Kingston SSD mSATA 240GB UV500, 256 AES (SUV500MS/240G) -
dabadab
titán
Ugyanaz, mint ami általában az olcsóbb meg a drágább SSD-k közti fő különbség: folyamatos írásnál az első néhány 10 GB után a Green eléggé belassul, a Blue meg nem annyira.
Mondjuk sima felhasználónál ez kb. egyszer jön elő, akkor, amikor az elején a régi SSD-ről átmásol mindent az újra. -
-
ot93
senior tag
1. 15k (20k)
2. min. 240gb
3. Asztali gép, SATA3 csatlakozó
4. ASRock B75 Pro3
5. 3 év
6. Átlagos felhasználásra, programokhoz (később lehet, hogy windows-nak, ha a mostani tönkremenne)Mivel van 3db WD blue hdd-m is, ezért kedvelője vagyok a márkának
. Nézegettem az ssd-ket, a wd green 240gb-t néztem ki (WDS240G2G0A). A wd blue 250gb (WDS250G2B0A) miben különbözik, azon kívül, hogy +10gb?
-
-
válasz
Graphics #61386 üzenetére
Hát igen én is csak azért vettem mert itt aprón annyiért volt mint a sata és így még mindig van helyem két satanak ha jövőben lemegy az ára a satásnak veszek . s
Lett rá rakva hütő borda is minkettő NVME re és rengeteget jelentett. Tartja stabilan a másolási sebeséget és 50 fokot el se éri az ssd elötte meg throtlingolt . -
-
jeni
félisten
válasz
blade4 #61385 üzenetére
Hello
NEM!
Emiatt nem lehetséges.
1 x M.2 csatlakozás (Socket 3, M key, 2242/2260/2280 SATA SSD kezelése).Neked olyat kell nézned ami két bevágásos!
PDF m.2 sata
Ezek igenGraphics
jaja de még olyat nem láttam.
Ha olyan lapja van akkor a melegedéssel nem lesz neki gondja?
Lehet,hogy érdemes maradni a 2,5 cool sata SSD-n? -
válasz
blade4 #61385 üzenetére
Belemegy, de nem fog működni.
Ha NVMe-t akarsz, akkor ha a lap bios-a támogatja, akkor PCIe adapterrel tudsz beletenni NVMe-t. DE H110-esnél szerintem erre sincs opció. Nekem egy B150M tudja adapterrel.
Azt hozzá kell tenni, hogy az NVMe-t mezei user nem használja ki. Nagy fájloknál esetleg.
-
elodman
aktív tag
válasz
Frawly #61383 üzenetére
Köszönet, ismét megvilágosultabban hajtom le ma este fejem.
S mivel hosszabb távra tervezem az SSD-t, s ennyi előnyét sorolod, a nagyobbat veszem.
Érdekes, pár évtizede még Datasette-el, s fejállítással bajlódtam, s a kicsit kevesebb adatátvitel huzata kevésbé lobogtatta meg loboncos hajam. -
Frawly
veterán
válasz
elodman #61378 üzenetére
Ezt neked kell tudnod, hogy mekkorára van szükséged, ha 15k-ért megfelel a 250 gigás, akkor vedd azt. De ha van rá most anyagi kereted, vedd meg 8k-val drágábban a dupla akkora tárhelyet, az a 15 éves HDD már egy muzeális csoda lehet, csoda, hogy még működik, bizonytalan, mint a kutya vacsorája, bármikor beadhatja a kulcsot ennyi idősen, akkor meg tárhelyhiányban fogsz szenvedni. Így én rááldoznék pár ezrest SSD-re, de ha neked annyira nem kell az 500 giga, akkor vedd a 250-eset. Nyilván az nem célunk itt a topikban, hogy mindenkivel megvetessük a feleslegesen nagyobbat, de a tömeges tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember úgy jön a topikba, hogy neki bőven elég a 120-250 gigás, aztán jönnek vissza 1-2 év múlva, hogy lecserélnék, mert kicsi lett.
Azt is vedd figyelmbe, hogy a nagyobb SSD-nek nagyobb az írásterhelhetősége, meg gyorsabb is, mivel a vezérlő több NAND chip között tudja párhuzamosítani a lemezműveleteket. Meg a garbage collection, wear levelingnek is több szabad hely marad, hogy működjön. Tehát ha nem is használod ki rajta a tárhelyet, akkor is jól jöhet, hogy nagyobb SSD-t vettél.
-
-
-
Zolorado
tag
Sziasztok!
Fontolgatom hogy a 256 GB-os ADATA SP920SS SSD-met egy gyorsabb M.2 csatolósra cseréljem. Az új SSD-re kerülne a rendszer és a programok, az ADATA pedig megmaradna játékok részére.MSI Z97M-G4 [link] alaplapom van, M.2 csatoló van rajta, de nem vagyok benne biztos, hogy az NVMe SSD-ket teljes sebességgel tudná futtatni. (Az alaplap dokumentációjában "up to 10 Gb/s speed" szerepel.)
Egy SAMSUNG PM981a 512GB-t néztem ki 3500/3000 MB/s névleges sebességgel, ~25000 forintért.Szerintetek érezhetően gyorsabb lenne a rendszer?
-
elodman
aktív tag
válasz
Frawly #61377 üzenetére
Köszönet! Hasznos nézetek a magamfajta kezdőnek!
Kissé 1st world problem, de még kicsit vacillálok, h. ne legyen-e
Crucial MX500, M.2 (5év) - 250GB : 15 E. Ftmert nekem a 250 GB is hatalmasnak tűnik, még ha a wincsijeim kilehelik lelküket is (az egyik kb. 15 éves, a másik laptop-ból lett kiszuperálva, mondhatom, hasítanak.
)
Szerintem évekig csak kb. 100 GB-ot hasznosítanék az SSD-ből.Egyébként, vajon egy efféle PCIe adapter illeszthetővé és teljes mértékig kihasználhatóvá tenné az NVMe-s SSD-ket alaplapomhoz?
Mivel:
"A PCIe 3.0 x4-es SSD természetesen menne a lapban, de csak PCIe 2.0-ás módban tudná hajtani. Az alaplap főoldala szerint:
With two native PCI Express 2.0 bandwidth, M.2 supports up to 10Gbit/s data-transfer speeds." -
Frawly
veterán
válasz
elodman #61376 üzenetére
Ilyen felállásban nincs mit gondolkozni rajta, ha mindkettőre megadják az 5 év garit és csak 3k különbség van árban, akkor mindenképp a WD Blue-t venném. Annál a felhasználásnál, amire veszed, nem fog kijönni, hogy a 860 EVO-nak van pár % nyers sebességbeli előnye, de csak akkor, ha spécibb felhasználással (pl. orbitális fájlmásolások) ki tudod hajtani, akkor sem észrevehető. A +250 giga tárhelynek viszont garantáltan érezhetően hasznát fogod venni, időtállóbb lesz, nem cseréled le egyhamar olyan alapon, hogy kinőtted. Bootidőben, betöltési időkben nem lesz különbség a kettő között.
-
elodman
aktív tag
válasz
Frawly #61369 üzenetére
Köszönöm a helyes értelmezéshez a segítséget!
Akkor maradok M.2 SATA divízióban. Használati cél: Win 10 és programozgatás, minimális adatforgalommal, hisz adattárolásra már van 2 db ősrégi wincsi.
Melyiket ajánljátok?
Pl:
Crucial MX500, M.2 (5év) - 500 GB : 25 E. Ft
Samsung 860 EVO, M.2 (5év) - 250 GB : 22 E. FtEgyelőre ez az összehasonlítás sem győzött meg arról, h. a fele akkora Samu mellett döntsek.
Gondolom, 2 kisebb SSD bepakolásával és trükközéssel (külön az OS, pagefile, programok) nem kell számolni.Köszi, üdv.
-
-
Frawly
veterán
válasz
elodman #61368 üzenetére
A PCIe 3.0 x4-es SSD természetesen menne a lapban, de csak PCIe 2.0-ás módban tudná hajtani. Az alaplap főoldala szerint:
With two native PCI Express 2.0 bandwidth, M.2 supports up to 10Gbit/s data-transfer speeds.Ez 1,2 GB/sec-es átvitelt jelent, azaz kb. csak a harmada sávszélességet tudnád kihasználni.
-
elodman
aktív tag
válasz
Frawly #61336 üzenetére
Köszönet a részletes infoért, érdekes témakör!
(talán mégis NVMe lesz a befutó, mert időnként pár GB-os képek / objektumcsomagokkal variálok)
Szóval, mint írjátok, alaplapom (Asus z97-c) kompatíbilis szerencsére M.2 PCIe NVMe dolgokkal és a gyári oldal is ezt írja. ("1 x M.2 Socket 3, with M Key, type 2260/2280 storage devices support (both SATA & PCIE mode)")
De ezt olvastam pl. a ADATA XPG SX8200 Pro -nál : "Az interfész természetesen PCI Express 3.0 x4".
Vajon ennek az előírásnak (verzió?) is megfelel az alaplapom?
V. csökkent sebességgel kezelné csak az SSD-t?
Köszönet, üdv! -
-
Frawly
veterán
válasz
dabadab #61361 üzenetére
Egyetértek. Olyan gyors nete csak nincs, hogy 1000 Mbit felett legyen. Ezt a tempót meg bírja a QVO is, 125 MB/sec-es tempóig a cache is nehezebb fogy ki alóla, főleg, ha RAID-ben is vannak hajtva. A 4 terás QVO-nak már a TBW-je is 1440 TB, és ha ebből többet is vesz, akkor ennek többszörösét ki tudja venni belőlük. Ha tényleg csak az a cél, hogy a seekhangtól megszabaduljon, akkor a QVO opció lehet.
Persze, egymás között szólva én 250k-t nem fizetnék torrentezésért, meg azon belül azért sem, hogy csak egy seekhangtól megszabaduljak.
-
válasz
allein #61358 üzenetére
Csinálj ezeknek egy Openmediavault homeszervert, és tedd a ház olyan pontjára ahol nem zavaró
Olcsóbb.
Belső hálózat alatt azt értettem, hogy van-e gigabit.
QVO annyira nem ajanlott
Hát ha ezt a HDD mennyiséget akarod kiváltani, az kb 500-700 ezer forint. Az kicsit sok :D
Homeszervert építeni 15 ezer forint
-
-
allein
addikt
Sziasztok. Torrentezésre milyen SSD ajánlott, 2-4TB méretben?
(#61359) Graphics
Samsung 860 QVO 4TB jó árban van.
Jelenleg van 4*6TB WD Red vinyóm és le akarom őket cserélni. Elegem van már a seek hangból
Digi gigabites internet van, belső hálózat alatt mi érdekel pontosan? Van belső hálózaton is gigabit.
WD Blue túl drága, 250k 4TB SSD, Sandisk típusban nem találok 4TB méretben.
Nem tudom olyan helyre rakni mert pici a lakás, másfél szoba, 35nm2. Nem feltétlenül akarom kiváltani, elég lesz a 4TB SSD, 2-4DB.
Nem vágom a home server dolgokat
-
Bodz
nagyúr
válasz
Graphics #61355 üzenetére
Attól függ mire akarja használni.
(#61356) jeni: 2 ok miatt kérdeztem. Az EX950 szeret melegedni, notiba nem jó választás ha nem megoldott a hűtés. A másik pedig a led. Ami villog.
Üveg oldallapos háznál zavaró lehet. Valamivel érdemes letakarni. Logikus a borda, de akár egy darab fekete szigszalag is megteszi.
-
-
jeni
félisten
válasz
Frawly #61352 üzenetére
HP SSD EX900 M.2 PCIe
ezen az oldalon írnak a HMB Makes DRAMless Better dologról. -
Frawly
veterán
válasz
Graphics #61351 üzenetére
De random műveleteknél az SLC cache nem annyira segít, oda DRAM cache kell. Alap felhasználásra jó az EX900, csak akkor minek NVMe, ha hirtelen a sebesség sem lényeges? Mert ha a spórolás a cél, akkor inkább a még olcsóbb SATA SSD-kre kell rámenni.
Annyit viszont az EX900 védelmében, hogy DRAM cache ugyan nincs rajta, de ilyen célra tudja használni a rendszer RAM-ot, ugyanis támogatja az NVMe HMB (Host Memory Buffer) funkciót. Annyi, hogy ez RAM-ot meg némi plusz CPU-t fog enni ahhoz képest, mintha lenne rajta DRAM fizikailag.
-
-
Frawly
veterán
Én a helyedben nem sajnálnék egy kis plusz pénzt +2 év gariért. Az EX950-en van DRAM cache, míg a netes adatlapok szerint az EX900-on nincs. Ha ez neked fontos, akkor ezt is vedd figyelembe, mert az árkülönbség nem valami nagy közöttük. Lényegében +2,5 k-t fizetsz a +2 év gariért, és +3,5k körül a DRAM cache-ért, mindkettő megéri ennyiért.
-
-
jeni
félisten
Szia!
A HP EX900 500 GB NVMe SSD esetében melyik a jobb választás?
Az Alza köztudottan túllépi a gyári garancia idejét több terméknél is.
A Rufusz olcsóbb de csak 3év garival.
elméleti élettartam 200TBWA 2500Ft plusszal nem hinném,hogy az Alza ilyenkor drágább vétel lenne.
ÚJABB MODELL?
HP EX950 512GB
erre ráírják az 5év garit a címkére és gyorsabb is 30 ropiért.
elméleti élettartam 320TBW -
R.Woodoo
tag
Sziasztok Urak,
egy technikai kérdéssel fordulnék hozzátok: Adott az adatlapomon látható konfig amivel az a problémám, hogy ha pl. steamen vagy valamelyik áruházból letöltök akkor a cpu terheltség olyan magasra ugrik konstans, hogy az egerem is bebe akadozik, szerintem ez ettől a konfigtól nonszensz. Pcie X4 kártyában és foglalatban van a toshiba nvme ssd, mi lehet a probléma? Amire még gondoltam, hogy lehet a Kaspersky virusírtóval karöltve okozhatja ezt, de azt is túlzásnak érzem. Illetve elég sok satas meghajtó van a gépben, lehet elfgogytak a sata-im és emiatt?
-
varmi2
nagyúr
válasz
flikenflaken #61341 üzenetére
Rosszúl olvastad, a samu 860 evo-val semmi gond nincs am4 platformon. Nekem is ilyen van, csak m.2 sata verzióban. x370 lapban.
-
varmi2
nagyúr
válasz
flikenflaken #61339 üzenetére
Jó az az ssd, maradhat. Vegyél hozzá még egy ugyan olyat, ha kell az 1Tb vagy olcsóbban crucial mx500-at, tetszőleges méretben, de a jelenlegit is megtartva.
-
flikenflaken
tag
Sziasztok, ssd választásban kérnék segítséget. Új gép összerakását tervezem.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
50k (hardveraprón venném)
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali, mindegy milyen csatlakozó
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
https://www.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK-MAX/Specification
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több,
hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
mindegy
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagos windows és játékok alá.Jelenleg (a régi gépemben) van egy samsung 860 evo sata3 500gb, de ez nem szerepel az alaplap listájában.
-
Frawly
veterán
válasz
Pyttawrx #61331 üzenetére
Nem kár belemenni, írjad szerinted hogy van. Mondom, még az NVMe-t sem lenne drágább legyártani, önmagában. A vezérlő alig drágább NVMe-hez, mint SATA-hoz. Ami miatt mégis drágább az NVMe: általában gyorsabb NAND-ot tesznek rá, meg több DDR cache-t. Mivel a nagyobb sávszélt csak így lehet kiszolgálni. De egy gyopár szintű, belépős TLC, QLC-s NVMe szinte semmivel nem kerül többe gyártásügyileg, mint egy M.2 SATA.
Ami miatt nagyobb felárat kérnek el érte: az NVMe prémiumnak számít még mindig, magasabb kategóriába vannak pozicionálva ezek a termékek, kivéve a QLC SSD-k esetén. De 256 gigás méretik a 3D TLC-seknél sincs nagy árkülönbség már SATA, M.2 SATA és M.2 NVMe között.
-
Frawly
veterán
válasz
elodman #61334 üzenetére
Azért az érkülönbség, mert a Crucial MX500 az M.2 SATA, a Samsung 970 EVO meg M.2 PCIe NVMe. Vigyázz, M.2-esből nem csak egyféle van!
Az 970 EVO sokkal nagyobb sebességre képes, de ezt speciális felhasználással tudod csak kihajtani. Átlag felhasználásra nem éri meg a felárat. Persze veheted, mert a lapod támogatja mind a kettőt, M.2 SATA és M.2 NVMe.
(#61335) theooracy: a Crucialnál a BX-ek mindig a belépő szintűek voltak, az MX-ek a középszintűek. Természetesen az utóbbiak a jobbak, de drágábbak is kicsivel. A BX csak nagyon lightos felhasználásra vagy régi gépbe ajánlott.
-
theooracy
aktív tag
Üdv. A Crucial ssd-k közül az MX sorozatú nem jobb mint a BX? (A BX-et eléggé lehúzták pl. a tomshardware.com tesztjén is.. )
-
elodman
aktív tag
válasz
elodman #61321 üzenetére
Köszönet mindenkinek a sok hasznos infot, linket !!!
Érdekes belekukkantatni pár évente a tech. fejlődésébe.
Akkor meggyőzőleg hat részetekről, h. TLC is elegendő lesz nem megterhelő házi használatra (programozgatás, böngészés), Win 10 és pár felhasználói program számára.
Asszem így 250 GB hosszú évekre elégséges, hisz mellette van még HDD adattárolásra is.Kinéztem az ajánlóból:
Crucial MX500*** 2,5", M.2 (5év) Áttekintés - 250 GB, 16 E. Ft (500 GB 25 E Ft.)
Samsung 970 EVO*** M.2 (5év) Áttekintés - 250 GB, 25 E. FtVajon miért ekkora az árkülönbség?
Jó választás lesz gondolom gépembe a Crucial MX500*** 2,5", M.2.
Alaplapom: Asus z97-cKöszi üdv!
-
-
-
dabadab
titán
válasz
elodman #61321 üzenetére
"Ász lenne egy kis segítség. MLC (esetleg SLC) párti vagyok, mivel olvasom a TLC-k alacsonyabb élettartamát."
Naponta több 500 GB-nál több adatot fogsz-e írni a 256 GB-os SSD-re (vagyis kétszer teleírod-e minden egyes nap)? Ha nem, akkor téged ez nem érint, nyugodtan vegyél TLC. Vagy QLC-t. Soha az életben nem fosz közel kerülni az újraírhatóságának a határához.
250-es SLC-t meg százezer forint alatt ne is remélj, ha kapsz egyáltalán valahol is. -
Frawly
veterán
válasz
Pyttawrx #61320 üzenetére
Ez így logikus. Az M.2 SATA-nak olcsóbbnak kéne lennie, mint a 2,5" SATA. Pont azért, mert csak egy nyák, nem kell hozzá csavart, külső házat gyártani, csatlakozókat ráforrasztani a nyákra, stb.. Igaz nem jelentős spórolás, de olcsóbb az M.2 SATA-sat előállítani. Sőt, igazából az M.2 NVMe-t is. Csak mégis felárat kérnek érte, mert az M.2 most buzzword.
(#61321) elodman: átlag felhasználásra felesleges SLC és MLC. SLC-t már nem is kapni. MLC-t még igen, de annak akkor van értelme, ha
1) speciális felhasználásnál sokat írsz rá
2) vagy fontos, hogy a sebessége brutálisan nagy fájlmásolásokkor se essen be.Egyébként átlag felhasználásra, OS alá, böngészés, médialejátszás, játékok, irodai programok, stb. átlagos dolgokhoz elég a TLC meg a SATA.
-
-
VVoid
aktív tag
válasz
elodman #61321 üzenetére
Átlagos felhasználásra bőven megfelel egy jobbfajta TLC.
Amit linkeltél, az biztosan nem SLC (valamennyi SLC cache van benne, mint ahogy minden jobbfajta TLC-ben).
Itt van egy korrekt teszt róla. Ez alapján TLC lehet, 8GB SLC cache-el az 512GB-s változatban. Nem valami acélos, ha kifogy a cache, 100MB/s-re esik vissza az írási sebesség.
https://ipon.hu/magazin/cikk/a-lassu-es-a-gyors-silicon-power-ssd-k-tesztje -
elodman
aktív tag
Üdv.
Ász lenne egy kis segítség. MLC (esetleg SLC) párti vagyok, mivel olvasom a TLC-k alacsonyabb élettartamát.
Továbbá, mivel SLC-ről jókat olvasni, gondolkoztam ezen, kb. 16 E.Ft:
256GB Silicon Power Ace A55 M.2 SSD
de egyesek nagy hibaarányt és forrósodást írnak róla: [link]
Ezért talán más irányban kéne kutatnom.Köszi ha jön info.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20 E (30 E., ha megéri a felárat)
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120-250 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus z97-c
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
mindegy
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagos -
jeni
félisten
válasz
h146207 #61317 üzenetére
Szia!
MSi spec
Storage
Az PCI NVMe SSD Gen3 x4 mint op.rendszer alatt azonos a sata SSD-vel használatában,sebesség érzetben,ott az előny akkor van ha fájl másolgatás van.
Ha pedig csak a m.2 sata eszközre gondolsz amelyik két bevágásos abban az esetben csak a mérete előny!
Előnye még a kettőnek,hogy kisebb helyett foglalnak el.
Hátrányként a melegedését és a több sata III port lefoglalását valamit a kompatibilitását róják fel. Picit drágábbak mint a hagyományos sata III SSD.
Az összefoglalót olvasd el. -
h146207
tag
Hello! Nézegetem a 500gb körüli ssdket.
egy msi mortar max b450m laom van, amin van m2.
ha jól olvasom a fórumot, nem érdemes túl sok plusz pénzt adni az nvme vonalért az én felhasználási (ill leginkább fel-nem-használási) esetemben.
Kérdés: ha jól látom, pl egy ajánlott WD green 480GB m2 ugyanazt a sebességet tudja, mint a sata3-as. árban is kb hasonló.
van bármi előnye az m2nek azon túl, hogy nem foglal helyet a sata-n?köszi
-
-
Frawly
veterán
válasz
Foley101 #61296 üzenetére
Ez 60 GB/nap írás alatt van. Nem tudom mennyivel, mert a Power On Time mindig kevesebb, mint a meghajtó tényleges életkora. Ez a szint még kb. átlagosnak mondható terhelés, ezt tisztességes 3D TLC SSD-k is tudják, nem kell hozzá Pro/MLC-t venni.
Végül is veheted a 970 EVO-t. De ha mégse használod ki az NVMe előnyeit (ezt majd a gyakorlatban lehet megmondani, mikor használod, hogy a 850 Pro-hoz képest mennyivel érzed a te felhazsnálásod mellett gyorsabbnak), akkor lehet jobban járnál egy 2 terás Crucial MX500-zal. Esetleg ha mindenképp NVMe-t akarsz, akkor egy Adata SX8200-at vagy HP EX950-et is megfontolhatsz, a 860 EVO-nál nem sokkal kerülnek többe 1 terás méretnél.
-
3.Aragorn
addikt
Csak én látom így, vagy az utóbbi pár hónapban tényleg brutálisan fölmentek az ssd árak?
-
válasz
peterson79 #61311 üzenetére
MX500
-
peterson79
őstag
válasz
Graphics #61310 üzenetére
Csak játékra. Elvileg azok amikkel játszok ráférnek, Steam-en pár game, NBA pl. WoT,.
Ez főleg adattárolás nem? de persze folyamatos írás-olvasás, bár gondolom jóval több az olvasás. Túl sokat nem variálok már a játékokkal, de tudtommal bírják már az SSD-k is az ilyenfajta terhelést. Némelyik játék elég sokat tölt, van pl. a Wreckfest, az valami 3 percet molyol mire megtalálja mindenét. -
válasz
peterson79 #61309 üzenetére
-
peterson79
őstag
Sziasztok,
Beruháznék egy új SSD-re amit játékok alá szánok, OP. rendszerre már van egy. Kinéztem egyet, ami viszonylag baráti áron van ahogy látom, bár most az euro/Ft arány nem a legjobb
Van valakinek tapasztalata ezzel? Samsung 860 QVO 1TB Most kb. 40000 Ft lenne.
Saját hardverem:
Z170 Pro Gaming https://www.asus.com/hu/Motherboards/Z170-PRO-GAMING/Ha jól látom 3 év garanciát adnak hozzá, de ez annyira nem mérvadó, persze jó lenne, ha nem döglene meg hamar
Megéri? Mit tudtok róla?
-
válasz
flikenflaken #61303 üzenetére
Szia.
CRUCIAL BX500 120GB
WD GREEN 120GB
Ezek közül bármelyik, talán a wd green nem melegszik annyira.Mostanában nézegettem, a bx500 melegebb. Én amúgy a 240gb-osat venném, árban nem jelentős a különbség.
-
OTika
aktív tag
válasz
Én laptopba kerestem SSD hasonló dologra.
Megoldottad a problémám.
A Kingston A400 belőlem is vegyes érzelmeket váltott ki. -
válasz
BX500 vagy WD Green.
De minimális a különbség a 240-esek javára
-
flikenflaken
tag
Sziasztok! Páromnak akarok összerakni egy budget netezós, dolgozós gépet.
Windows alá szeretnék neki egy ssd-t elsőnak A400-at találtam de rosszakat olvastam most róla. Gondolom a 120gb-os elég lesz neki.
Ezek közül melyiket választhatom, van még amit kerülni kéne?
KINGSTON UV500 120GB
CRUCIAL BX500 120GB
WD GREEN 120GB -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fujifilm X
- HTPC (házimozi PC) topik
- Windows 11
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest