Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
masoo
tag
Köszönöm a válaszod, mindkettő tetszik, tulképpen a plextor is nagyon, de most úgy gondoltam az adata lenne amit választok. A mérete és a feltüntetett adatai miatt. Viszont ha mindenképpen a másik felé terelnél, akkor plextor, de csak akkor.
Köszönöm
esetlegesen:
https://ipon.hu/webshop/product/plextor_256gb_m6_pro_sata3_25_px_256m6pro/838291ez ér annyit mint a 128 csak több menne a hely, ajánlod ezt a verziót is, jobb ebben a konfigban mint az adata?
köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Kingston esetében a SSD Manager program működik-e úgy is, ha az alaplap nem támogatja az AHCI-t?
-
MODERÁTOR
Samsung 830 vagy OCZ Agility 3?
20 éve a Prohardveren
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
25.000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
240 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép. SATA3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 25. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Az ár miatt 3 elég lesz.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Van egy 120 as 840 EVO-m ezen van és lesz is a windows. Van egy 2 teras hdd ezen van minden más kép video film stb stb...az új SSD semmi másra nem lesz használva CSAK JÁTÉKra így azt mondanám hogy átlagos.Tehát a kérdésem az lenne ti mit ajánlanátok 20-25 ezer ft között játékra?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz NoName69 #37388 üzenetére
Igen mehet bele, ráadásul ez mar tamogatja az nvme-s ssdket is
Jelenleg sokkal dragabb mint egy sima, csak h tudd az infot.
Ha megmezed a Gigabyte oldalan az alaplap fotojat ott az m2 foglalatnal látsz 3 csavart. 2240-60-80-as SSDk mennek bele (meretuket jeloli)
Szerintem a márka teljesen mindegy.
Windowsban a lemezkezelonel ugyis megtalalod.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Dzsee326
tag
Sziasztok!
Plextor M7V-ről tapasztalat valakinek? 500GB/kb. 50k kategóriában vennék valamit, Plextor M6v illetve Adata Sx930 mellett ez lenne a harmadik versenyző. Esetleg szóba jöhet a Crucial MX200, bár ennek a gyártónak nem vagyok nagy barátja. Melyikkel járnék a legjobban? Átlag felhasználásra lenne, játékok+tervezőprogramok legfőképpen. Esetleg van ezeknél jobb vétel?
Köszi -
NoName69
újonc
Sziasztok!
Most készülök összerakni egy új gépet. Az alaplap a következő: GIGABYTE GA-H170-D3HP.
Ezt az SSD-t néztem ki: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU.Viszont ez a típus alig drágább (1-2 ezer Ft): SAMSUNG 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280 MZ-N5E250BW.
Milyen tapasztalataitok vannak az M.2 SSD-kkel kapcsolatban?
A Gigabyte honlapján a támogatott SSD-k között nem szerepel (lehet, hogy régi a lista). Jó lesz erre a lapra? -
Bodor
veterán
válasz fireman123 #37381 üzenetére
5 év gari hol van (Ipon-on kívül) ?
Nem tudom, de neked is ugyanannyi idő megkeresni, mint nekem...
Ipon gariztatástól nem félnék.
-
fireman123
őstag
Adata SX930-ra 5 év gari hol van (Ipon-on kívül) ? ...mindenhol 3 évet látok, egyedül az Ipon-nál találtam 5 évet.... (viszont az Ipon gariztatásról elég sok negatív írást olvastam)
Rövid időn belül én is vennék ssd-t, és az Adata SX930-at (120Gb) néztem ki meglévő laptopba a hdd helyett....[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz radi8tor #37378 üzenetére
Igen, ahogy mondod, de 5 évvel akkor is inkább a limitmentes ADATA SX930, ha 10 év akkor meg csak a Samu 850 Pro, csak hát az meg eléggé drágácska...
(#37379) Saphirahick: M.2 PCI-e SSD 50K felett lenne csak, ha megelégszel a sima SATA3-as sebességgel, akkor 75 TB írási limittel , 5 év garival ez lenne az ajánlatom.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz concware #37374 üzenetére
Konkrét típus ajánlatokat kaptál. Általános felhasználásra bőven elég ezeknek a tudásuk, specifikációik.
Nem értem, hogy mi is a problémád.(#37375) radi8tor: Szerintem felesleges ide a drága Samu , hacsak az 5-10 év gari miatt nem...
az meg hogy 480 vagy 512 GB teljesen mindegy gyakorlatilag, mert az egyiken kevesebb, a másikon meg több szabad helyet kell hagyni, mint ugye azt "közismert"(#37373) Saphirahick: Na most akkor M.2-es PCI-e vagy sima SATA3-as SSD-re van szükséged 240 GB körül?
Mennyit szánsz rá, és hány év gari kell?[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
-
-
Bodor
veterán
válasz deicide #37365 üzenetére
de cserébe 2500/1500-at tudnak.
És ezt hogyan használná ki?
Szerintem felesleges rendszermeghajtónak ilyen típusokat ajánlani.
(#37364) Saphirahick: Ha már Intel , akkor ne azt a vacak TLC-s 540s-t vedd, hanem az 535-öst vagy , de még inkább a PLEXTOR 128GB M6G Plus M.2 SATA 2280 PX-128M6G+t, de látom hogy már tárgytalan, mert nincs helyed.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
PLEXTOR 128GB M6 PRO vagy ADATA 240GB XPG SX930 kihagyhatatlan jó vétel jelenleg szerintem. Mindkettő tartós MLC-s, 5 év, limitmentes garival.
(#37370) concware : SP550 nem ajánlott, az SP900 meg drága. Szerintem elég lenne egy HyperX Fury vagy HyperX Savage.
-
concware
tag
válasz concware #37330 üzenetére
Nem kaptam sajnos választ a kérdésemre, ezért újra próbálkozok újult erővel.
512 GB körüli SSD-t szeretnék vásárolni a közeljövőben egy HP Compaq 6730b-s laptopba átlagos felhasználással. Mivel egy winchester-t akarok csak használni a laptopban, ezért fontos a nagy tárhely.
A következő kettőt néztem ki:
https://ipon.hu/webshop/product/adata_512gb_premier_pro_sp900_sata3_25_asp900s3_512gm_c/705592
https://ipon.hu/webshop/product/adata_480gb_premier_sp550_sata3_25_asp550ss3_480gm_c/1236947Tudtok esetleg jobbat ajánlani?
Előre is köszönöm!
-
Frod
addikt
INTEL 120GB 535 M.2.-nél a firmware frissítés mennyire indokolt?
(bónusz kérdés: ha nagyon, akkor célszerű szervizre bízni, vagy a saját Intel programmal otthon is nyugodtan elvégezhető Win alól? - ez leginkább a felár miatt kérdés)Do you see the white shadow?
-
deicide
veterán
válasz Saphirahick #37366 üzenetére
Így van, ezek még elég drágák. Az általad linkeltek is működnek benne, viszont ha most tele van az összes SATA port, akkor nem megoldás, mert az M.2 SATA eszköz használatakor a SATA Express portok letiltódnak, azaz ami oda van dugva, az megszűnik működni.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Saphirahick
tag
válasz deicide #37365 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Első körben ennyi előny is elég lenne, több tervem nem volt vele, csak kis bővítés, viszont elfogytak a SATA helyek. Néztem, amiket ajánlottál, azok még elég drágák... talán majd egyszer...
De kompatibilitás szempontjából belemennének azok is, amiket írtam, ugye?Thinking sucks.
-
deicide
veterán
válasz Saphirahick #37364 üzenetére
Ha már Z170, akkor egyiket sem, M.2 PCI-e csatolóst keress, pl Samsung 950Pro, OCZ RD400, ezek drágák ugyan, de cserébe 2500/1500-at tudnak. Amiket te néztél, semmivel sem jobbak egy SATA meghajtónál (Sőt, szekvenciális írásban még lassabbak is), csak nem foglal 2.5"-os helyet, ennyi az előnyük.
[ Szerkesztve ]
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
M.2-es SSD-t szeretnék venni. A következő kettő között vacillálok:
Kingston
IntelAlaplap: ASUS Z170-A
Az árban egyértelműen látszik a különbség (amit talán-talán le is nyelnék, bár erősen gondolkodom), de ettől eltekintve írási sebességen kívül többet nem fedeztem fel.
Ti melyiket ajánlanátok (és miért)? Vagy esetleg másikat?Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
Thinking sucks.
-
hdf
tag
Sziasztok, segítséget kérek!
20 db SSD beszerzése van folyamatban. Ezért nem lényegtelen az ár.
Max. 13.000 Ft/db árba bele kellene férni.
Amiket tudok: 120GB kellene, asztali gépekbe lenne, SATA3, 3 év garancia.
A gépek oktatási célra vannak használva. Semmi extra nincs, inkább általános felhasználás. Szeretnénk a sebességet fokozni, főleg bekapcsoláskor és a programok betöltésekor.
Amit kinéztem:
ADATA Premier Pro SP550 120GB [2.5"/SATA3]
SILICON POWER S55 120GB [2.5"/SATA3]
esetleg Kingston UV400 120GB [2.5"/SATA3]
Köszönöm a válaszokat! -
Joltee
aktív tag
120GB Intel 535 v. Samsung 650/750 EVO közül melyik ajánlott általános felhasználásra, asztali gépbe egy régebbi 1155-ös SATA3-as lapba (Asus P8H67 M-Pro). Egy 64GB-os Samu 470-est váltana. Az 5 év gari miatt az Intel felé hajlok, de ha a másik kettő jobb, ...
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
Frod
addikt
"játékok": mindössze Overwatch és DOTA2, semmi több.
+ az OS és a pár alapprogram.azóta látom, amit nekem javasoltak Transcend az egyáltalán nincs is a listában, gondolom nem véletlenül....
de továbbra is várnám a konkrét, típus javaslatokat.[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tisztelt fórumtársaktól, nagyon sürgősen, kb a héten kellene egy ssd-t beszereznem egy Asus K501L típusú laptopba.
- Alapvetően csak a rendszer lenne rajta, esetleg egy vagy két multis játék a gyorsabb futás érdekében.
- Méretben ~120Gb körül gondolkodom.
- Foglalatra (ha minden igaz) m2-es.
- Garancia: minimum 3 év, de ha pl néhány ezres a különbség, 5 év garis modellek is szóba jöhetnek.Javaslatként eddig ezt kaptam: Transcend 2280 Premium 128Gb
Ez jó modellnek számít, vagy hasonló árfekvésben (~20e, esetleg picit többért) tudnátok jobbat ajánlani? Előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
masoo
tag
Sziasztok
SSD-re szeretnék váltani és ebben kérnék segítséget is:
Nem feltétlen lenne felső kerete a dolognak, de mivel meghatározó hogy mire is használnám, akár a 120-240 gb is tökéletesen elégséges lenne, mögötte egy terrás hdd teljesítene majd szolgáltatot a főbb feladatokra, így windows op és ps-cad-cam vackok lennének rajta valamint általában 2-3 játék. Legyen mondjuk max 30.000.2. Mekkora SSD-re van szükség?
Fent már említettem a dolgot, 120-240 körül.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Ez a laptopba kerülne, l850-1h4 csak tervezésre szokott kelleni, de nemsoká sokat foguk utazgatni és ezt vinném magammal, így 2-3 játék azért fel fog menni rá az ssd-re (ettől amúgy játékon belül változik majd valami / fps stb?)
Annyit megtudtam hogy intel c216 van benne, azt, hogy sata ahci támogatott, de azt hogy sata 3 az e azt nem tudtam meg sajnos, magam is kiváncsi lennék rá-4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
erre nem tudok válaszolni mert type 2 u3e1 a kinyerhető összes adat.5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 körül jó lenne.6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
fent leírtak szerint átlagosnak minősítem.köszönöm szépen!
-
Bodor
veterán
válasz TestamentDNR #37355 üzenetére
Jó választás
-
Bodor
veterán
válasz tudi13 #37352 üzenetére
Talán a +2 év garancia miatt lenne jobb választás.
(#37353) atus72: Sajnálom, hogy félreérhető lett, akkor úgy fogalmazok, hogy a "legolcsóbb, de még ajánlott" kategóriába tartozik a Fury és a Savage is.
Ha már az összefoglalót nem olvassátok el, akkor legalább az ajánlás szempontjait lenne érdemes átolvasni, hogy értsétek, hogy mit , miért ajánlunk, vagy nem....
-
Bodor
veterán
válasz TestamentDNR #37347 üzenetére
Összefoglalóban van konkrét ajánlás, azokból kéne választani. Pl. HyperX Fury nálunk a tápláléklánc legalja.
(#37348) tudi13: max Fury-t neked is, de az sem jobb,mint a Savage
[ Szerkesztve ]
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Életemben először vásárolnék egy SSD-t.
A tápláléklánc aljáról szemezgetek, méretben pedig a 120/128gb-ot céloztam be, mivel Win 8.1 (esetleg a jövőben 10) lesz rajta, valamint Adobe pack.Gyakorlatilag a rendszer alá szánom.
A gép nem megy minden nap, úgyhogy nem félek a TLC/MLC (hamarabb elhasználódik) problémától. Elég lesz a 10 év is.
Jelen pillanatban az alaplapom csak SATAII kontrollerrel van megáldva, de idén fogok fejleszteni SATAIII lapra, tehát gondolnom kell a jövőre is.
Kiszemeltjeim:
AMD Radeon R3
Silicon Power S55
Adata Premier SP550Mindegyikre 3 év garanciát adnak, ettől függetlenül megkímélném magam felesleges garanciális ügyintézésektől, stb., így ha esetleg valamelyikőtöknek van tapasztalata valamelyikkel, nagyon megköszönöm, ha megosztja velem.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - 13.000Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? - 120-128gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? - Asztali, SATAII (később SATAIII)
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? - Asrock FM2A55M-DGS jelenleg
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? - 3év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? - Átlagos[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Laraxior #37341 üzenetére
A rendszer használata nem lesz pattogósabb, a játékok valamelyest gyorsabban fognak indulni, de ennyi a gyakorlati haszna általános felhasználás mellett.
Nekem pont a nagy sebesség miatt kellett, sok tömörített torrentet csomagolok ki és másolgatok ide-oda. Ott azért súlyos perceket tud jelenteni az 500MB/s vs 1500MB/s 40+ gigánál.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok.
SSD-t vennék.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - ~40 ezer forint!
2. Mekkora SSD-re van szükség? - 480-512GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? - M.2 vagy Sata3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? - Asrock Z170M-Pro4s [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? - 3-5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? - ÁtlagosNézegettem Samsung PM951-et itt hardveraprón. (gari nélkül) És a Hyperx Savage-t. (új, 3 év gari) Mit ajánlotok?
Köszönöm a válaszokat.
-
Laraxior
titán
válasz deicide #37340 üzenetére
Ejj, ezért szeretem ezt a számtechet... Venne valamit az ember, csak egy dolgot, de az mindig magával ránt még pluszba egy táska cuccot
Van valami gyakorlati haszna is ennek a magas írás olvasásnak?
Már úgy értem, oké, hogyha valamit másolni, vagy kitömöríteni kell, de ha egy ilyen 500GB-osra ráteszem 2-3 játékot, akkor gondolom nem igazán vehető észre.
Anno amikor bejöttek az SSDk valami 32GB-os Samsunggal kezdtünk 100/80-as értékkel. Hatalmas ugrás volt a winyokhoz képest. De azóta nincs olyan különösebb ugrás egy mostani mondjuk 850 EVO és a régi között.
Hétköznapi használatban persze. SSD-ről SSD-re másolgatás az oké, csak a rendszer bootolás, játék indulás, stb.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
deicide
veterán
válasz Laraxior #37337 üzenetére
A Z97 csak 2 pci-e sávot tud allokálni az m.2-nek, azaz kb fele lesz a sebesség. Az én 950-em 850mb/s körül ment a Z97-ben, pont ezért is váltottam Z170-re, ott már 2db m.2 is elérhető, mindkettő 4 lane-el, azaz megy a 2500/1500.
-
Laraxior
titán
Latok az apron samsung_pm951_m2_nvme 512GB-os SSDt. Boltban 70, itt 35-40-ert van.
Valamilyen szerverbol lopjak ki? Vagy honnan van vajon?
Azt honnan tudom hogy az en alaplapom tudja-e ezt a sebesseget? [link] Ez lenne az. Gigabyte Z97X Gaming 3.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
13k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
ASRock G31M-GS
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Az ár miatt 3 elég lesz.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Teljesen átlagos felhasználás, egy olyan asztali gépbe lesz, ami a böngészésen kívül szinte semmire sincs használva, csak a HDD elromlott, és mivel ez egy régebbi gép az SSD sokat dobna a sebességen.Erre gondoltam, igazából csak az érdekelne, hogy megbízhatósági hibák ismertek -e ennél a típusnál.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
poci76
aktív tag
válasz ANDROID??? #37332 üzenetére
Hát ezek az adatlapok elég mókásak, mivel valójában mind TLC-s. Nem biztos, hogy érdemes ragaszkodnod a Samsung márkához, sokkal jobb ár/teljesítményű darabok is vannak. 20 alatt már értelmes 240-es SSD-k is vannak, nem hogy 120-asok. Pl. a Samsung 650-hez vagy 750-hez hasonló képességű Kingston UV400-as., vagy a valamivel drágább MLC-sek, pl. ADATA 920-as 5 év garival, Intel 535-ös ugyancsak 5 ével, Hyperx Fury 3 évvel.
-
Redneck
nagyúr
válasz ANDROID??? #37332 üzenetére
20 fölött csak 240 vagy 256-os SSD-t vennék a helyedben.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
ANDROID???
addikt
-
bizi990
senior tag
Dell Latitude E6430 notiban (proci: Intel® Core™ i5-3340M CPU @ 2.70GHz × 4) szeretném cserélni az SSD-t nagyobbra.
Jelenleg ATA Micron C400 van benne. Igazából azt nem tudom milyen csatolóval keressek SATA3, m.2? Sajnos láma vagyok hozzá és mivel nagyobbat szeretnék (~500GB), így az esetleges noticsere utáni felhasználhatóság is szempont.
Az ajánlottak közül ezeket néztem:
- Samsung SSD 850 EVO 500GB (45e vs 49e Ft s3 vs m.2)
- Kingston HyperX Savage 2.5" 480GB SATA3 (42e)
- Kingston HyperX Fury 2.5" 480GB SATA 3 (41e)
Tudnátok ajánlani vmit?
OS: Linux Felhasználás: fejlesztés, de elég minimális IO művelet, elhasználódástól nem félek, ráadásul 120GB-ot épp kinőttem, lesz szabad hely bőven. -
concware
tag
Sziasztok!
256 GB-os vagy 512 GB-os SSD-t szeretnék vásárolni a közeljövőben 4-5 éves laptopba és operációs rendszernek.
Kérem, ajánljatok mind a két méretben megbízható SSD-t.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Kingston esetében a SSD Manager program működik-e úgy is, ha az alaplap nem támogatja az AHCI-t?
-
Uzi74
senior tag
Szeretném szülők netezős notebookját feltrubózni egy 250 GB-os ssd-vel, az alábbi a dilemmám
- vegyek egy alap Samsung 750/850-et nekik
vagy aggódjak a notebookomban levő 840 evo-m (2014-es, 500GB-os) miatt, ami elég rendesen van használja (VM-ek, stb) és
- vegyek helyette a notebookba egy 850 EVO-t esetleg PRO-t
- a 840 menne a ritkábban használt desktopomba,
- a desktopból a 2012-es 250GB-os 830-as menne a szülők gépébe.A 2. opció többe kerülne, de friss ssd lenne a notimban, a desktopomban meg nagyobb, szülők gépében meg a 830 is eléldegélhetne
-
atus72
őstag
Ahogy olvasgatom jönnek a SM961-es Samsung SSD-k elég kellemes értékekkel/árral
Azt lehet tudni hogy kb mikor lesz elérhető ez nálunk (256GB-os modell)?
Köszi. -
Bodor
veterán
válasz Potyka03 #37323 üzenetére
INTEL 120GB 535 és 5 év garival.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Olcsó de megbízható SSD-t keresek.Max 120 GB-osat és max 16 000 Ft-ig.
Amit kinéztem az az Intel 540s 120 GB-s mert arról sok jót hallottam,de ez 15 280 Ft-ba kerül.Van ennél olcsóbb megbízhatóbb SSD winchester esetleg?Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
glaci
őstag
válasz betyarr #37321 üzenetére
Szia!
Nem néztem a konkrét linkjeidet, de ha visszaolvasol láthatod, hogy mindenki azt írja, hogy átlagos / általános használat mellett nem érzel különbséget. (Csak ha 2 SSD között másolgatsz oda - vissza nagy fájlokat.)
Szerk.:
Na, megnéztem a linkjeidet.
Az az m.2 SATA -s, így semmi előnye egy "nagy" SATA SSD -hez képest. Legfeljebb akkor, ha laposba kell és így benne maradhat a merevlemez is.[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
djnice
veterán
Toshiba Q300 480GB:
-
Redneck
nagyúr
válasz rasurosenpai #37318 üzenetére
Én is a 240-es UV400-ast néztem, de végül 3 rugóval drágábban az ajánlott 256-os Adata SP920-at választottam. Ez MLC-s és nagyobb, szerintem ennyit megért.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok!
256 GB ssd-t szeretnék venni egy 3 éves laptopba. A Kingston uv400 szerintetek jó választás? A nyitó kommentben nem látom, csak a v300-ast, az pedig nem ajánlott .
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz atus72 #37316 üzenetére
Ez nem a milyen ssd-t vegyek topik témája. A fő topikban kérdezz rá!
⭐ Stella
-
Bodor
veterán
válasz KisApám #37312 üzenetére
60 GB-os SSD-t még az apróról sem érdemes venni, egyrészt mert drágák, és többnyire olyan típusokat láttam amik szériahibások. 10 K körül viszont lehet kapni 120 GB-osokat, olyanokat is, amelyeket az összefoglalóban ajánlunk is, de a garanciával itt is gond lehet.
13-14K-ért viszont egy új, 3 év garis , a célnak megfelelő SSD-t is vehetsz.
Azért privátban küldtem egy aprós linket is, ha mégis a használt érdekelne.(#37313) -PLevi-: Én már leadtam a szavazatomat a Plextorra...
-
-PLevi-
senior tag
Sziasztok!
Dell 7559-es notebook-ba keresek SSD-t általános felhasználásra 240-256 GB méretben. SATA alapú M.2-es 2280-as megy bele.
MLC-set szeretnék és a TBW limites garancia sem túl vonzó, hiába nehéz túllépni a limitet.Ezeket összevetve az összefoglalóban lévő ajánlott típusokkal a következők maradnak:
Adata SP900 Premier Pro 256GB
Plextor M6G Plus 256GB
Intel 535 Series 240GBAz Adata és Plextor 256 GB-os, a Plextorra és az Intel-re 5 év garancia van, ezek és ez alapján a Plextort választanám, kérdés hogy ti mit ajánlatok.
Van köztük különbség sebességérzetben? Esetleg vannak más ajánlott típusok ebben a ~30 ezres árkategóriában? -
KisApám
addikt
60 GB-os SSD-t alacsony áron, az R/W akár 300/100 is lehet, de megbízható kellene, mit ajánlanátok?
Csak játékra kell: betölti gyorsan, írni meg amúgy is ritkán kellene, max telepítéskor, meg néha játékállás mentésekor.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Bodor
veterán
5 év garival ennél nem nagyon van jobb ajánlat jelenleg.
(#37304) Bull Boss: Topik jobb oldalán lévő kondíciós cikk neked is készült...
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Alig fél éves Kingstone HyperX 240GB os SSD-m Sentinel szerint 100/99es. Azt irja nincs problémás vagy gyenge szektor, de mégis csak 99% Mi lehet a baj? tud valaki megoldást esetleg?
-
Zufo
tag
Sziasztok !
Egy 128gb -os M.2 csatlakozású ssd-t keresek 15e - 20e Ft között. Egy Asrock Z170 Extreme4 lapba raknám [Asrock]. Átlagos felhasználásra használnám, op rendszer lenne rajta, illetve programok (cad, solid, illetve alapvető progik). 3 év gari legyen rajta, de ha kijön annyi pénzből akkor az 5 évnek jobban örülnékVálaszokat előre köszönöm, szép napot !
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
Egy SOS kerdes: vettem egy intel 535 ssdt, a biosomban nincs achi mod igy idekent telepitem a windows 10et, szuksegem lenne meg a winyom c meghajtojara kb par hetig hogy kossem majd vissza hogy ne kavarjon be egymasnak a ket rendszer? Eleg csak annyit beallitani hogy az ssd legyen az elsodleges boot vagy van egyeb teendo?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest