Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinkrain
csendes tag
pvt.peter:
WIN7 Ultimate 64-et használok. Ccleanert nem próbáltam még.Raymond:
Intel core 2 quad Q8200 2.33Ghz
Asus P5K-V
6Gb RAM120GB 840 EVO
Seagate ST3500620AS 500 GBMeg van még egy 500Gb vinyóm, csak az 65% körüli most lehúztam, mert akarok róla adatot menteni. Úgy érzem kezd bad sectoros lenni.
Közben kikapcsoltam a hibernálást.
Próbálom a Lemezkarbantartót. -
Avicularia
veterán
Sziasztok
Intel 530 mennyire jó vétel még újonnan? Látom, hogy szerepel az ajánlottak között. Nekem wincsi kiváltására kéne asztali gépbe. Van bent egy 2 terás wincsi, azt dobnám ki a gépből és csak a játékok lennének az intel 530-on. 240 gigásat vennék, ez most jó áron van, esetleg mindjárt kettőt is.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok! ~500Gb SSD-t keresek, olyan 50 000Ft körül, főként játékok alá (rendszer alatt 850 Evo van). Csatlakozója M2 vagy Sata, amit jobbnak láttok és kompatibilis a lappal. Alaplap: [link]
Több tipus is jöhet. Annyira nem fontos a gyorsaság, inkább ár és megbízhatóság.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Hunork
veterán
válasz Intel fan11 #38194 üzenetére
Üdv!
Intel 535. (MLC) 5 év garancia. Gyors, megbízható."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
7Heads Drago
veterán
válasz Intel fan11 #38194 üzenetére
Én is most vettem.
Adata sx930 - 15700+1300 posta 5 év garival iponban.
Ez azért nagyon komoly.
És kimondotan jól is néz ki. Kár hogy a laptopban nem fog látszani.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Intel fan11
őstag
Üdv! SSD-t szeretnék venni windows alá! 120 gigásban gondolkodom! 20-30 k-t szánnék rá! Nem tudom manapság milyet érdemes venni! Tudtok ajánlani vmit?
Battletag: hojszi#2983
-
pvt.peter
őstag
Egy kis érdekesség.
A Chip magazin szeptemberi számában összegyűjtötték az általuk TOP10 -esnek tartott SSD -ket 256GB -ig, és 256GB felett.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
D.Orion
veterán
Hello,
összedobtam egy új gépet magamnak és eldöntöttem, hogy váltok SSD-re. Régóta olvasom a topikot és ph-n az SSD teszteket/híreket. Nagyjából képben is vagyok, de némi plusz megerősítés/információ mindig jól jön.
Vajon a Samsung 850 EVO kell nekem, vagy beérhetem egy olcsóbb HyperX Savage tipussal, esetleg mással?1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
55.000Ft2. Mekkora SSD-re van szükség?
512GB max. ami ebből az árból kijön, de 480GB is elég biztosan.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, Sata3. Az alaplapon van mutatóba Sata Express és M.2 2230 is, de említésre se méltóak most.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
MSI B150M Mortal5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3év a minimum6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Oprendszer + Játék és online stream -
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, minden játéknak előnyére válik ha SSD-n van, mert sokkal gyorsabban töltődik be a játék/pályák.
De ilyen kérdések a fő topikba valók.⭐ Stella
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Witcher 3, Fallout 4, Maffia 3, Assassin's creed típusú játékoknak számít ha ssd-n vannak?
Nem nekem kell, nem is játszom azokkal a játékokkal."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
pinkrain
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Majd végig próbálom mindet. -
Raymond
félisten
-
Bodor
veterán
válasz Gasparius #38169 üzenetére
EVO 150 TB írási limit , és van ahol megadják rá az 5 év garit, UV400 3 év garival 400 TB limit. Mindkettő TLC_s, de az UV400 nem igazán szerepelt jól a tesztben. Ha hosszabb távra gondolkodnék, én a Kingston KC400-ast venném, 5 év gyártói garanciával és 1600 TB limittel. LINK
(#38173) zolynet: Én is az elsőre voksolnék, de az SP 900 sem rossz vétel.
(#38177) pinkrain: A felsoroltakon kívül még a rendszervisszaállítást is érdemes megnézni, hogy melyik meghajtóra mennyi százalék van beállítva erre a célra, esetleg törölheted mindet, és létrehozol csak a "C"-re egy újat. Ha mégis kell a nagyobb SSD, akkor Adata SX930 a nyerő.
-
Raymond
félisten
-
SLYM
veterán
válasz pinkrain #38177 üzenetére
windows. nálam ugyanez van, pedig 25 programmal törlöm folyamatosan az összes szemetet. de például az összes driver is fenthagyja a szarjait mindig. kedvencem az ati és nvidia driverek, amik konkrétan semmit se törölnek le ha a frissítőt használod, ez kb 500 mega per frissítésnyi szemét, most untam meg én is a 240-es SSD-vel való szenvedést, 480-asra cserélem, csak előre idegesít, hogy mindent újra fel kell tenni, halogatom is a dolgot folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz pinkrain #38177 üzenetére
Nem irod milyen a konfig, de az elso dolog amikre raneznek az:
1) Hibernalas
Ha hasznalod, nincs mit tenni. Ha nem, akkor egy admin command promtba ird be ezt:
powercfg -h off
Ez kikapcsolja a hibernalast es torli a hiberfile.sys-t amivel nyersz par GB-ot (a RAM meretevel egyenlot)
2) Pagefile
Ha van eleg RAM nezd meg mennyit foglal es allitsd manualisan kisebbre es fix meretre.
3) Regi windows update file-ok es system restore point-ok torlese
Rendszer vinyo Disk Clean Up - Clean Up system files -> More Options -> System Restore and Shadow Copies -> Clean Up
Ezekkel nyersz par GB-ot, de azert nem artana megnezni mitol tele az SSD ha alig hasznalsz valamit. Peldaul ezzel: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
pinkrain
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem két SSD-t.
HyperX Savage 240Gb SHSS37A/240G
Adata SX930 240Gb ASX930SS3-240GM-CA kérdés melyiket vegyem. Igazából van egy 120-as samsung a gépemben, csak windowst tárolok rajta, max egy két kisebb program. Valami oknál fogva folyamatosan telitődik. Már csak 3 Gb hely van rajta. Az istennek nem tudom, hogy mi foglalja a helyet. Tudom, hogy szemetel a windows, na de ennyit????
Esetleg segítség, hogy mit érdemes törölgetni?
Vagy nem marad más és nagyobbat kell vennem. -
zolynet
veterán
válasz zolynet #37827 üzenetére
SSD-m nem javítható, cserélhető, de vagy 3-6hónapot kell egy 850evo-ra várni vagy levásárlom a 24k-t a nagykerben.
Melyiket vegyem?
Kingston 256GB SATA3 2,5" 7mm (SKC400S37/256G) 25k -> Phison 3110 vezérlő -> attól még hogy nem Sandforce vezérlős lehet jó? (mondjuk legrosszabb esetben visszaviszem megint)
Kingston 240GB SATA3 2,5" HyperX FURY 7mm (SHFS37A/240G) 22k
ADATA 256GB SATA3 2,5" 7mm (ASP900S3-256GM-C) 21kElsőre voksolnék, Ti is?
Life is too short to stay stock!
-
Gasparius
aktív tag
Hali!
SSD vásárlás előtt állok, az igény kb 1 TB, két kiszemelt van:
Kingston SSDNow UV400 960GB
Samsung SSD 850 EVO 1TB
szerintetek melyiket?
Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
CoolBoy323
nagyúr
kukába
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz 7Heads Drago #38156 üzenetére
ebay -en 2000Ft, és 2 héten belül megjön
hdd optibay caddy kulcsszavakkal keress ráEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
yanna
addikt
válasz 7Heads Drago #38163 üzenetére
Hardveraprón van "HDD / SSD keret" részleg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #38163 üzenetére
Erre szerintem a notebookos topikban tudnak válaszolni. Ide sokkal kevesebb notebook használó jár, mint oda.
De az előlap szerintem necces lesz, talán át lehet tenni az ODD-ről valami módon.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #38156 üzenetére
Milyen beépítőkeretre gondolsz? 2.5"-3.5" adapter? Vagy notebook-ba ODD helyére való 2.5" tartót?
⭐ Stella
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
HP Elitebook 8540w gépbe Win10 rendszerre milyen SSD-t ajánlanátok? A gép a lányomé, aki grafika-design sulit kezdett. Tehát rendszeresek lesznek a fotószerkesztések (pl. Adobe Creative Cloud), valamint egyéb grafikai feladatok. 256 vagy 512GB az előírás és jó lenne ha legalább 3 év viszonylag intenzív használatot túlélne. Az ár lényegében nem probléma, mert fontosabbnak tartom a fenti szempontokat.
Ha tudnátok mind a két méretben tippeket adni, azt nagyon köszönném."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
CoolBoy323
nagyúr
A-DATA SX930 in use
-
7Heads Drago
veterán
válasz Raymond #38157 üzenetére
Egy átlag user nem fogja észre venni hogy most 15 vagy 16 mp alatt fog betölteni a win. Az feltűnik neki ha nem 2 perc a boot, mire hadra fogható a win. De amúgy nem is 15 euro a különbség. Annak éri meg aki gyorsan akkar inditani egy nagy terjedelmű progit. Pl játék
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Sógoromnak kellene egy kis segítség! Lenovo G50 es laptopjuk van, csak otthoni felhasználásra w7 vagy w8 lenne rajta, a benne lévő hddt ki akarja tenni külsőnek, és akar bele egy SSD-t. Olyan 128 gb elég lenne, milyen típust és hol ajánljátok venni!, Árat nem tudunk egy nem tudok keretet mondani rá. Köszönöm a segítséget!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Raymond
félisten
válasz 7Heads Drago #38152 üzenetére
Mert gyorsabb valamivel es a kis arkulombseg miatt. Inkabb rafizetnek kb. 15EUR-t hogy legyen egy gyorsabb es ketszer akkora kapacitasu tarhelyem.
-
7Heads Drago
veterán
Notebook ssd beépitő keretet tudtok ajánlani ami jó és ólcsó?
-
Viperator
őstag
Samsung SSD különbségek (a neten találtam):
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
G.ibag
csendes tag
Sziasztok!
Ssd-t akarok vasarolni a Samsung Rv509 lapopomba (kb. 5 eves kivitel). A problémám, hogy nem tudom, hogy az alaplap mot tud, milyen csatlakozoja van, stb.
1. Kb 15eFt.
2. 120 gb
3. A csatlakozó tip.át pontosan nem sikerult megtudnom. Csak annyit, hogy a csatlakozója 9.5 mm.
4. 3 vagy 5 év.
5. Teljesen átlag felhasználás (se komolyabb programok vagy játék).Segitseget koszonom.
-
Bodor
veterán
válasz Prosectura2 #38138 üzenetére
SF vezérlő sosem volt kerülendő, teszteket meg felesleges nézni, mert a számok ellenére gyakorlati különbség nincsen az ajánlott típusok között, ezért inkább az ár/garancia/megbízhatóság összefüggéseit érdemes figyelembe venni. Ha az összefoglaló szerint kérdezel, könnyebb tanácsot adni.
(#38142) TheSmylo: Döntsd el, hogy 120 vagy 240 GB-os SSD kell, és hogy 3 vagy 5 év garancia, mert az árba amit írtál majdnem mindkettő belefér. Összefoglaló?
(#38149) SLYM: Egy SSDOK képben jobban bíznék, de inkább privátban küld, ne zavarjuk ezzel a topikot. Sokat bírnak a régi típusok, de ha a vezérlő meghal, akkor vesznek az adatok és ha nincs garancia, akkor dobhatod a kukába ( illetve szelektív gyűjtőhelyre)
(#38152) 7Heads Drago: Rendszer alá szerintem is bőven elég még egy 120 GB-os SSD.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz CoolBoy323 #38145 üzenetére
Akkor minden OK lesz.
-
Raymond
félisten
válasz CoolBoy323 #38141 üzenetére
Ha AHCI modban megy a SATA akkor nagy valoszinusegel van TRIM is. Egy Intel P35-os Gigabyte lapban megy evek ota egy 256GB-os gond 830 nelkul.
-
TheSmylo
újonc
Sziasztok
Mai nap folyamán behalt a régi ssdm, és egy újat szeretnék venni.
Alapvetően csak a windows és pár program tárolására használnám szóval a 120gb bőven elég. 15 és 25 ezer között ajánljatok.
A konfigomon:
Alaplap: Msi z170a gaming pro carbon
Ram: Kingston Hyperx 2x8gb ddr4 2400mhz
Proci: Intel core i7 6700k
Videokártya: gigabyte g1 gtx 1070Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Raymond
félisten
válasz CoolBoy323 #38139 üzenetére
A SATA2 mindegy, de ha nincs TRIM az problemasabb. Olyankor a gyartotol van eszkoz amivel ezt "manualisan" lefuttathatod. Kicsit tobb info kene. SSD tipus, szgep tipus, OS, stb.
-
CoolBoy323
nagyúr
Mennyire "hasznal" egy SSDnek ha Sata2-n uzemel, es trim sincs talan?
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
A Sandforce vezérlő még kerülendő? SSD vásárlás előtt állok, minél több tesztet nézek meg, annál tanácstalanabb vagyok.
HyperX Fury? HyperX Savage? Adata SX930? Mindegyik jó? Valamelyik jobb? Megéri a Savage a Fury-hoz képest a felárat?
Amúgy operációs rendszer alá kellene, meg persze az alap programok, max még 1-2 játék.
[ Szerkesztve ]
-
prokxy
veterán
-
Raymond
félisten
válasz prokxy #38132 üzenetére
Nincs, mert a 850 EVO ugyan M.2 fizikai foglalat, de csak SATA modban mukodik.
Mod: A masik dolgo meg az hogy ez elmeletileg nem is mukodne, mert ahogy elnezem a lap csak PCIe modban mukodteti az M.2 slot-ot (nem igazan ertem akkor miert M key) es nincs rajta keresztul SATA tamogatas.
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
sziasztok, nem találtam ssd árazós topicot, szóval gondoltam itt megkérdem, hogy mennyiért adhatnám el reális áron a kb 3-4 éves ocz agility 3, 240-es SSD-met (100%-os). köszi
----------------------------------------------------------------------------
CrystalDiskInfo 6.2.2 (C) 2008-2014 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
----------------------------------------------------------------------------OCZ-AGILITY3
----------------------------------------------------------------------------
Model : OCZ-AGILITY3
Firmware : 2.15
Serial Number : OCZ-7Q6U4T8DG17EQR8L
Disk Size : 240,0 GB (8,4/137,4/240,0/240,0)
Buffer Size : Ismeretlen
Queue Depth : 32
# of Sectors : 468862128
Rotation Rate : ---- (SSD)
Interface : Serial ATA
Major Version : ATA8-ACS
Minor Version : ACS-2 Revision 3
Transfer Mode : SATA/300 | SATA/600
Power On Hours : 16742 óra
Power On Count : 10631 x
Host Reads : 31775 GB
Host Writes : 23892 GB[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz prokxy #38130 üzenetére
"Tehát ha akarok majd mondjuk venni egy hangkarit, akkor cucli..."
Nem egeszen. PCIEX4_3 meg mindig szabad, de csak X2 modban mukodik max. Ezen kivul a PCIEX4_1 is szabad. A manualbo a PCIEX4_3 beallitasi lehetosegekrol:
There are two possible scenarios in Auto Mode:
1. By default, PCIeX4_3 slot runs at X2 mode with all slots enabled and the M.2 connector is disabled. This default scenario happens when there is no card installed on the PCIeX4_3 slot.
2. When you install a card on PCIeX4_3 slot , this slot runs at X4 mode for high performance support. PCIeX1_2, PCIeX1_3, and M.2 connector are all disabled.• In PCIe X1 Mode, the PCIeX4_3 slot runs at X2 mode with all slots enabled. M.2 connector is disabled.
• In M.2 Mode, the PCIeX4_3 slot runs at X2 mode and M.2 connector is enabled. PCIeX1_2 and PCIeX1_3 are disabled.
• In PCIe X4 Mode, the PCIeX4_3 slot runs at X4 mode for high performance support. The PCIeX1_2, PCIeX1_3, and M.2 connector are disabled.
• To configure the PCIEx4_3 slot bandwidth option in BIOS, refer to the Onboard Devices Configuration section on the BIOS Setup chapter.A 26. es 38. oldalakrol.
Tehat neked az "M.2 Mode"-ot kell a BIOS-ba beallitani a "PCI Express X4_3 Slot (Black) Bandwidth"-nal. Igy lesz egy szabad 1x slot legfelul es egy szabad slot legalul maximum X2 modban.
-
prokxy
veterán
ASUS Ranger/Hero Z97 tulajok!
Ezt tudtátok? link
Maximus VII hero and M.2 SSD usage = only one PCIE slot active???
"Yes that's correct with the M.2 Mode Enabled PCIEX4_3 will run at x2 and PCIEX1_1, PCIEX1_2 & PCIEX1_3 will be disabled.
The PCIE_X16/X8_1 & PCIE_X8_2 will be unaffected!"
Tehát ha akarok majd mondjuk venni egy hangkarit, akkor cucli...Tehát marad a sima SATA3-as 500-as EVO, ez elvileg semmivel nem lassabb, mint az M.2-es társa, jól tudom?
[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
worxland
addikt
válasz eastone1 #38125 üzenetére
Heavy torrent-en kívül igen.
Adattárolásra nagyon drága és feltétel, hogy néha-néha legyen használva a gép (kikapcsolt SSD-nél az a követelmény, hogy min. 1 évig maradjon meg rajta az adat, ennél persze tovább megmarad, de hogy meddig, arra már nincs irányadó infó).
Én személy szerint mindenre SSD-t használok, (költség okokból) adattároláson kívül.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
eastone1
senior tag
Lenne még egy láma kérdésem.
Van rá lehetőség hogy az oprendszer két 250gb os ssd t egynek lásson? Torrenthez kellene. -
Viperator
őstag
válasz worxland #38123 üzenetére
2011 óta vígan megy a Kingston V100 96GB SSD (először nálam és utána testvéremnél volt, most a barátomnál van) és 13.800 órát ment, a kondíciója 80% HDS szerint!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
iff
senior tag
Sziasztok!
SSD-vel kapcsolatban van némi fenntartásom. Az elsőt még 2012-ben vettem az egy Silikon Power E20 volt 1,5 év után cserélték egy OCZ Agility-4 ez már majdnem 2 évet bírt ki. Ezt is cserélték, helyette SanDisk G25 lett.Ez most adta be a kulcsot. Nov. lett volna 2 éves. Samsung 120GB SSD 750 EVO (MZ-750120BW) cserélnék ráfizetéssel. Nem voltak agyon használva, a vezérlők adták meg magukat. Ennyire sz@rok vagy én fogom csak ki.
Tehát ez a Samsung mennyire jó választás lenne? Asus H81M-A vagy Asrock AM1H-itx lapba kerülne.[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
eastone1
senior tag
Utánna olvastam picit és egy oldalon azt javasolják, minden olyan mappát vagy progit amit gyakran használ írásra át kell helyezni hdd re. Csak akkor nem értem minek ekkora tárhely ha sem torrentezni sem adatot tárolni nem egészséges mert hamar tönkre megy. Elég lenne akkor egy 120gb os az oprendszernek. Vagy ennyire nem vészes a helyzet?
-
7Heads Drago
veterán
válasz CoolBoy323 #38117 üzenetére
Köcci
Megrendelve 👍
Még jóhogy írtál mért pcx ben akartam.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz 7Heads Drago #38116 üzenetére
Csak az i*on adja 5tel
-
7Heads Drago
veterán
Olvasgattam a topikot és végül ezt néztem ki: Adata XPG SX930 120GB
De ahogy nézem mindenhol 3 év garit adnak rá, ti meg 5-öt írtok. Regisztrálni kell hozzá?Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
eastone1
senior tag
Hali. Érdeklődnék a nagyérdeműtől, hogy érdemes e családi fotókat, videókat ssd-n tárolni? Biztonságosabb e a hdd nél?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Roland8622 #38112 üzenetére
Fejlodj ezen a téren is. Ahogy az elottem szolo mondja, sokkal gyorsabb pendriverol az install!!
-
Viperator
őstag
válasz Roland8622 #38112 üzenetére
Pendrivéről gyorsabb a telepítés... ahogy gondolod
-
Roland8622
aktív tag
Köszönöm a segítséget. Amint meg jön jövő héten az SSD, izzítom is
(#38109) Viperator
Megmondom őszintén amit nem próbáltam, nem szívesen ugrok neki. A jól bevált dvd-s telepítés nekem eddig bejött, maradok annál. Lehet kicsit maradi vagyok ezen téren (pedig más informatikai résznél haladok a korral, szoftveresen főleg).[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
yanna
addikt
válasz Roland8622 #38108 üzenetére
Igen, jól gondolod (de valószínű nem történik semmi, ha másikra csatlakoznál, esetleg nem látná a BIOS), és persze a dvd-t nem kell lehúzni természetesen.
-
-
Viperator
őstag
válasz Roland8622 #38108 üzenetére
Miért nem próbálod arra az SSD-re telepíteni a programot pendrivéről? (úgy hogy a többi merevlemez legyen leválasztva a rendszerről) Sikeres telepítés után a BIOSban beállíthatod, hogy melyik "meghajtó" legyen az első, azaz bootolható SSD? (BIOS beállítás előtt visszarakni a többit)
-
Roland8622
aktív tag
Üdv!
Anno kértem itt segítséget és nagyon korrekt választ kaptam. Sajnos akkor nem tettem meg a kellő lépést az irányban (több okból kifolyólag), hogy meg is vegyem az azóta is kiszemelt Adata SX930 240Gb-os SSD-t.
Most viszont összeszedtem minden bátorságom és megnéztem mit hogyan.
De még így is felmerült pár kérdésem:1.Eme cikk alapján a 0 v 1 számozott SATA portra kellene csatlakoztatnom az SSD-t, miután lehúztam a dvd-írót és a vinyót.
https://logout.hu/cikk/windows_7_es_8_ssd-vel_hogyan_is/teljes.html
Sajna az az átfogó cikk nem elérhető
Na már én ahogy nézem nekem 4 ilyen hely van az alaplapomon (papír szerint 6)
https://www.asus.com/hu/Motherboards/M5A97_EVO_R20/specifications/
Kettő van egymás mellett számozva úgy, ahogy a képen látszik. Amit bekarikáztam az lenne végül az amelyikre rá kell csatlakoztatnom? Mert lent ahol az Ipon felirat látható, ott van 2 még.
http://imgserv.com/images/2016/09/25/8W1NyfzkB.jpg2.Ha lehúztam a dvd-írót is akkor miről rakom fel a win10-et ? Mert pendrive-ról nem szándékozom. Vagy elég a vinyót lehúzni a kábelekről?
Több kérdésem nincs, ami felmerült a beszereléssel kapcsolatban, legalábbis nem jut eszembe.
Elnézést ha egyértelmű dolgokat kérdezek, de nekem ez azért még újdonság (mármint a beszerelése).
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy milyen SSD -t érdemes venni. Adata SX930 -t mondtátok. Viszont rájöttem, hogy elég 500GB helyett a 250GB -os is (legalább olcsóbb).
Amit mondtatok SSD az a ADATA XPG SX930, ebből néztem ADATA XPG SX930 240GB -os változatot.
Az lenne a kérdésem, hogy ez vagy inkább egy Samsung 850 Evo 250GB legyen? Megéri a Samsung a +5000 Ft -ot (az a 10GB nem nagyon érdekel)?
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
jeni
félisten
válasz gordonfreemN #38104 üzenetére
Amennyit elköltenél egy ilyen megoldásra helyedben egy Windows tabletet vennék. Ha feltétlenül nagyobb kijelzős kell neked ami mehet Wireless módban is.
Az USB 3.0 Corsair 250GB lehet,hogy nem tudsz vele bootolni majd. 40000Ft nem olcsó. Ebben az esetben olcsóbb egy USB 3.0 külsőház (ez kb. 5000Ft) + 25000Ft egy Adata SX930 SSD 5év garival. A kettő meg van neked 30000 Ft alatt is. -
dugo_
veterán
válasz gordonfreemN #38099 üzenetére
Ilyesmi esetleg?
Corsair Flash Voyager GTX 256 GB bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest