- Akciókamerák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Fujifilm X
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-newsee
addikt
A mobilnetes router témában lenne egy kérdésem. Először a körülményeket vázolnám.
Adott egy nyaraló a Balaton déli partnál, ami olyan helyen van jelenleg, ahol a vezetékes net nem elérhető. Sehol az utcában. Bár nagyon hosszú az utca, de nincs behúzva, és egyik szolgáltató sem akar vesződni vele, mert ugye csak idényjelleggel laknak ott, így az előfizetők sem akarnak fizetni télen a netért, specifikus csomagok meg ugye nincsenek. Így marad a feltöltőkártyás megoldás.
A mobilnet is elég gyenge. 3G nincs, a 4G elég hektikus. Az épületben néha még a hálózati lefedettség is akadozik úgy anblokk. Egy-egy helyen lehet találni jelet, de az is olyan, mint a nyári harmat. Az udvaron és az emeleten viszont jól használható, még YT stream-re is alkalmas. (Én arra tippelnék, hogy annyira a lefedettség szélén vagyunk közel a parthoz, hogy gyenge a jel, de ha rálát, akkor elég jó a minősége. Vagy valami ilyesmi, nem értek hozzá).
Arra gondoltam, hogy egy mobilnetet az emeletről leküldeném egy routerrel a földszintre. A gond az, hogy a minél jobb vétel érdekében fel kellene tenni az antennát a tetőgerinchez, akár kívülre is. De ha oda felteszem a routert, akkor a wifi lefedettség nem lesz túl acélos a földszinten.
Na most találtam a Huaweinél olyan routert, amin van külső antenna csatlakozás, tehát az antennát feltenném a gerinchez, a Router pedig maga lent lenne a földszinten, hogy a födém már ne árnyékolja a wifit. Tudom, hogy volt szó itt a B525-ről (igazából onnan jutott eszembe a megoldás), de az nekem elég drága. (Mivel előfizetés nem kellene mellé az idényjelleg miatt, és mert a szolgáltató sem biztos, hogy a Telenor lenne). Szóval találtam ezt a B310s-22s típust (B20 LTE-vel), amit kb 20k-ért be lehet szerezni, és vennék mellé egy külön antennát. A kérdésem, hogy ez jó kombó lehet? Van egyáltalán bármilyen tapasztalat ezekről a 4G routerekről? Vagy van olyan típus hasonló áron, amin van külső mobilnet antenna csatlakozás?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Jövedelem
- Akciókamerák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPad topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged