- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
energomatt #54377 üzenetére
Nem is a tiédre válaszoltam.
-
BiP
nagyúr
Adott szám átlaga --> adott számot átlagként
Szóval adott számot átlagként egy megadott számtartomány számaiból milyen súlyozással kaphatsz meg.
Attól függetlenül, hogy a kérdés kicsit suta volt, mégis értelmezhető volt szerintem, hogy mit akart. Ha meg nem, a berakott kép a kombinációkkal egyértelműsíthette.
(Hogy ez mire jó, már másik kérdés) -
BiP
nagyúr
válasz
energomatt #54356 üzenetére
6 éves hardvernél is lehet 6 évnél frissebb driver. Naná.
A Windows sem tartalmaz alapból mindent. Stb.
Plusz ha alapból nem tudtál mindent felrakni/frissíteni a HP support oldaláról, akkor nem célszerű megnézni a Windows beépített funkciójában, hogy esetleg talált-e valamit?
De. -
BiP
nagyúr
válasz
Blaster #54354 üzenetére
Amúgy egyébként tök béna, hogy a Win11-ben az opcionális update-ek (főleg driverfrissítések) ilyen hülyén máshol vannak listázva.
Szerintem sokan ezért se találják meg.És amúgy egyetértek. Az adott modell support oldala + Win update egyszerűen elég kell, hogy legyen.
(ha ez se, akkor vendor ID kikeres, és az alapján kézzel felrakni a drivert).
De ilyen IObit-es szarokkal nem malware-ezném a gépet.
Oké, itt az IOT windows lehet korlátozó tényező, hogy valami kimaradt belőle, ezért macerásabb, de nem érzem normális/hivatlos eszközökkel megoldhatatlannak a dolgot. -
BiP
nagyúr
Én azt feltételezem, hogy a monitor háttérvilágítása hardverileg többet tud, mint amennyi engedélyezve van. (biztonsági, tartóssági vagy szimplán piaci okokból).
És ezek szerint létezik olyan app, program, amivel a korlátozást ki lehet kerülni, és a hivatalos gyári értékeknél többet kihozni belőle - persze csak ha a világítás bírja, és a hardver tudja. -
BiP
nagyúr
Vicces szkeccs a témában
[YT -hangos nyelvtanulás] -
BiP
nagyúr
válasz
flash- #54124 üzenetére
Én ugyanerre a feladatra VNC-t használok. A PC-n fut egy TightVNC server, a mobilon meg egy RealVNC kliens.
De régen volt a uTorrentnek webes felülete, azzal is meg lehetett ezt csinálni. Gondolom qbittorrent is tud ilyet.
RSS-sel nem tudom, hogy lehet ezt megoldani.
flash-: tudnád részletezni? (nekem az RSS kimaradt az életemből, inkább kerültem, mert mindig több jött, mint amennyit szerettem volna)
-
BiP
nagyúr
válasz
lanszelot #53996 üzenetére
CMD-vel nem csak felülírva tudsz másolni.
Lehet csináltatni vele timestamp-es directoryt, és akkor külön mentéseid lesznek.
[gugli jóbarát, többféle megoldás is létezik a dologra]Mondjuk valóban, a task scheduler beállítgatása minden játszásnál elég macera. De biztos vannak egyszerűbb programok, amik kényelmesebben helyettesítik ezt a funckiót.
Úgyis írtad, hogy "Találtam több programot is, de vagy ezt vagy azt nem tudják.".
Na, ha az egyik a másolást nem tudja, de tud könnyen időzíteni, azt kombinálod egy viszonylag egyszerű cmd batch progival, már meg is vagy.
(amit szeretnél programot, én sem ismerek, ezért gondolkodom ebben a kerülőmegoldásban én is) -
BiP
nagyúr
válasz
lanszelot #53994 üzenetére
Én próbáltam értelmezni. Ha újra kell kezdeni az elejéről a játékot, akkor milyen mentést akarsz 15percenként menteni, és újratölteni, ha nincs benne köztes mentés?
Hogyan töltöd újra?
Vagy közben menteget a játék, csak mégis újra kell kezdeni? Kicsit zavaros nekem.Na mindegy, a problémát illetően viszont amúgy a cmd sem egy elvetett ötlet (file-ok másolgatására), csak Task Schedulerrel be kell időzítened, hogy 15percenként fusson le.
-
BiP
nagyúr
válasz
akaido #53935 üzenetére
Ha jól értelmeztem, neki nem külön program kell minden feladatra, hanem olyan, mint ami anno a Windows 7-ben volt a Gadgets. A desktopon overlayben legyenek láthatóak ezek az adatok.
#53930 nanofocus :
Nem ismerem a csomagot, de esetleg erre vess egy pillantást. Van benne minden is.
https://8gadgetpack.net/ -
BiP
nagyúr
válasz
lanszelot #53924 üzenetére
ImageGlassnál hol ír olyat, hogy a WEBP és a HEIC fizetős?
Azt a Note-ot amúgyis a FastStone-hoz írják/írtam.Hát nem tudom, nekem a Classic van meg évek óta, (akkor még csak az az egy volt, nem volt megkülönböztetve) és egy fillért nem költöttem rá.
Ellenben a HEIC-et ismeri.
"ImageGlass is a feature-rich, simple-to-use software designed for seamless viewing of images in a clean, modern and intuitive interface. With support for over 85 common image formats including WEBP, GIF, SVG, PNG, JXL, HEIC, RAW formats,... "Még az explorer is mutatja a netről frissiben leszedett sample képeket.
-
BiP
nagyúr
válasz
lanszelot #53921 üzenetére
Tök jó.
Viszont az Imageglass ingyenes.
Ill. A Faststone elvileg 2019 óta támogatja, azzal a megjegyzéssel:
Note: HEIC and WEBP are supported by Windows Imaging Component (WIC) codecs on Windows 10 / 11
Irfanview pedig elvileg pluginnel. (Bár magam nem próbáltam, nem tudom, nálad miért nem ment) -
BiP
nagyúr
válasz
lanszelot #53916 üzenetére
Én ImageGlass-t használok, az ismeri.
De szerintem az ismertebb képnézők biztosan tudják. pl. XnView, Irfanview, FastStone
De Microsoft Store-ban is van ingyenes külön HEIC nézőke. -
BiP
nagyúr
válasz
kovacs65 #53893 üzenetére
Sose akart filenevet változtatni.
Filenév alapján (ami maga a készítés ideje) akarta átírni a "készítés ideje" attribútumot, mert - ahogy a screenshotján látszódott, minden file 1980.01.01. 00:00 volt a készítés dátuma.
Szóval a 20130622_200319.jpg-nek legyen a készítés dátuma 2013.06.22 20:03
De azóta megoldotta. -
BiP
nagyúr
Én monitorral csináltam korábban hasonlót, ott a monitor tudta azt, hogy adott felbontást nem skálázott fel, hanem natívan jelenítette meg.
Gondolom ha a tévé tud ilyet, akkor csak simán kiküldöd az adott felbontást, és a tévé megoldja a többit. (scaling 1:1 témakörben kell keresni a tévé leírásában)De ha a tévé nem tudja, biztos létezik erre progi, hogy úgy alakítja a kimenő jelet, hogy 4K kimenet, de a tartalom része csak az eredeti méret, a többi fekete/üres.
De sose kerestem rá. (viszont elhiszem, hogy van erre igény).De legtöbbször azt szokták csinálni, hogy 4K monitoron FullHD tartalom, mert az jól skálázódik, nem lesz homályos.
-
BiP
nagyúr
válasz
aquark #53772 üzenetére
1. A google-nek van saját kimentője.
takeout.google.com
Itt kiválaszthatod, hogy a google accountodból mit mentsen le. A GMAILt MBOX formátumba fogja lementeni.
2. Erre léteznek MBOX olvasók, de én nem találtam ingyenesen normálisan használhatót. (a többsége lassú volt, a 10gigás mailboxszal nem boldogult, és/vagy nehézkes volt benne keresni, átlátni)
Fizetős lehet, hogy van, nekem nem ért annyit, hogy próbálkozzak ilyennel.
Viszont a Thunderbird is tudja olvasni a formátumot, abba be lehet importálni, és akkor máris épkézláb felületen tudod kezelni a leveleidet. Ez nekem bevált. -
BiP
nagyúr
válasz
mindenes24 #53755 üzenetére
Erre valami normálisabb OCR megoldás kell (a pdf to txt is OCR, csak béna).
Abbyy Finereader mondjuk.
És baromi sok múlik azon, mennyire jó minőségben volt beszkennelve. -
BiP
nagyúr
válasz
poirot #53703 üzenetére
Én se látok bele. Engem csak megdöbbent, hogy az az általánosab bevett, elterjedt gyakorlat, hogy tömegesen másnak megadják a hozzáférést egy olyan rendszerhez, amivel igencsak vissza lehet élni.
Emailjelszót nem adunk meg másnak, nem hogy egy olyat, aminél a nevemben új igazolványt kérhetne vagy pályázatot adhatna be. -
BiP
nagyúr
válasz
poirot #53692 üzenetére
Közben elolvastam a 3.cikket is (az első kettőben nem említik a probléma gyakorlati oldalát).
Én is erre tippeltem, meg aztán utólag is így szűrtem le. Csak azért értetlenkedtem, mert én tuti nem adnám meg az ügyfélkapu belépésemet másnak. Még a könyvelőnek se. (ha lenne). Azért igencsak vissza lehet élni vele.
De úgy látszik, a gyakorlat a kényelem felé megy, szarnak a biztonságra. (már bocs).#53693 cigam : Igen. A hivatalos leírás is az általad említett Google Authenticatort vagy a #53685 GEPESZ66 által említett Microsoft Authenticatort ajánlja.
-
BiP
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #53689 üzenetére
Mit keres a könyvelő az ügyfélkapudban? Vagy miért okoz ez nekik komoly problémát?
Vagy nem értem. 2 mondatban le tudjátok írni, mi a könyvelők problémája?
A januári határidőt értem, elég szerencsétlen időpontban van.Azonban a jelenlegi határidő túl szoros, és nem veszi figyelembe a szakma és a vállalkozások valós helyzetét.
Még van 3 hónap. 2 perc volt Ügyfélkapuról beállítani. (OK, volt authenticator a telómon, szóval QR kód beolvasva, és már aktív is volt.)Erre a magyar társadalom nincs felkészülve
Ez mondjuk igaz. (sokan az ügyfélkapura se voltak)
Viszont ami nagy probléma még, hogy SEHOL nem reklámozzák, nem nagyon vannak hivatalos anyagok, nem nyomatják a tévében, plakátokon, újságokban, online térben, hogy ember, le lesz lőve az ügyfélkapu, térj át.
Egyedül egy DÁP-os plakátot láttam, de azon csak annyi van, hogy létezik. De semmi magyarázat mellé, hogy ez mi, át kell-e térni, mire jó, semmi.
Szóval nincs edukáció, instukció. Akkor mégis mit várnak, mennyire lesz hatékony az átállás. -
BiP
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53633 üzenetére
Köszi. Ezt mindenképp behúzom, jól fog jönni másra is, de kipróbálom, hátha tudok vele valamit kezdeni a merge-ölésnél.
Közben megnéztem, sajnos a FF és a színes forrás is eltér időben, vágásban, de talán tudok azonos szakaszokat kivágni belőle, hogy próbálkozzam a színezéssel. Ha azt megcsinálja, már boldog vagyok. -
BiP
nagyúr
Sziasztok,
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy: tudtok-e olyan videóvágó/szerkesztő programról, (akár AI támogatott, mert kb. ezzel tudom elképzelni), amivel azt meg tudnám csinálni, hogy : van egy ezer éves filmsorozat, amiből van 2 forrásanyagom is. Az egyik jó felbontású (fullHD), de fekete-fehér, a másik pedig színes, de alacsonyabb felbontású (~DVDrip). Ebből lehetne valahogy színes, de az eredetinél jobb felbontású anyagot összevarázsolni?Sajnos a 2 videó nem teljesen ugyanúgy van vágva, itt jön a képbe a másik probléma, ami egy másik anyagnál is előjött már:
hogy van-e olyan program, ami a 2 forrást képkockadetektálással vagy bármi módon szinkronba tudja hozni az azonos részek mentén?
(ilyen biztos létezik, gyakran találkozom olyannal, hogy valami filmnél az extended verzióban a videó hosszú, a magyar hang a rövid változathoz van csak, és össze van vágva. Ezt tuti nem kézzel vágják össze).Köszi előre is.
-
BiP
nagyúr
válasz
attiati #53594 üzenetére
Indokolhatja. Számít a bitrate is, mennyi adatmennyiségből kell visszaadni a képet, videót.
De a részletek ismerete nélkül csak általánosságokban tudunk beszélni.Még azt tudom elképzelni - ha már mindent kipipáltál abból, amit mondtunk, pl.hogy skálázás nélkül nézed vissza az anyagot? - hogy a képfelvevő szoftver "csal", és kisebb belső felbontásban menti el a videót, mint az eredeti anyag. (Vagy mondjuk a shareware verzió nem támogat bármilyen felbontást),
De ezt csak próba vagy a felvett anyag alapján lehetne megmondani. -
BiP
nagyúr
válasz
makoss #53533 üzenetére
Ha az összehasonlítás a cél, akkor célszerű még pár olyan játékot keresni, (elvégre gondolom úgyis a játékteljesítmény a lényeg) amiben van beépített benchmark. Az új Tomb Raiderekben van, meg a Red Dead Redemption 2-ben is, asszem a Forza Horizon 5-ben is, meg még millió másikban. A nagyon új játékokat nem ismerem.
Sőt, van egy Final Fantasy XIV meg XV külön futtatható benchmark is. XIV és XV -
BiP
nagyúr
válasz
makoss #53530 üzenetére
Júj, de csúnyán néznek ki a tesznevek magyarítva
Amúgy szerintem igen. Attól függ, mit akarsz rajta tesztelni.
Említeném még:
Unigine Heaven - ez nem mai gyerek, viszont stabilitástesztre nagyon is jó.
Unigine Valley - a Heaven utódja (bár így is régi), kicsit látványosabb.
V-ray akármelyik verzió - ez raytracinget benchmarkol -
-
BiP
nagyúr
válasz
bluemirage #53485 üzenetére
Tennék még egy opciót a másik kettő után:
- És amikor valami lelkes márka rajongói vagy megbízható driver archív oldalon SEM találtad meg manuálisan. (hardware ID és vendor ID alapján sem)#53486 jerry311 : +1. Ha megvan a driver, akkor az a kisebbik gond, mert kézzel fel lehet rakni.
A macera az, ha régi/ritka/kínai a cucc, és nem nagyon van hozzá driver se. -
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #53450 üzenetére
Oké, így azért más a helyzet. Akkor a válogatás, törlés,
és a .JPG újrakódolás sem játszik. Kár, mert így pont a "legjobb" helyspórolós technikák kiesnek.#53455 SunMount3r : igen, kódolók. Az online is, meg jpg esetén az összes ilyen képkezelő. (a .jpg nem lossless formátum) De a képminőség %-os kommentek is erre utalnak. Adott minőségben újrakódolja a .jpg-t. Sokkal kisebb lesz, cserében veszítesz a képminőségből, de amit említettek többen, ha nem rontasz rajta sokat (75-80% feletti tartomány), akkor ez szabad szemmel nem látható romlás.
Viszont mivel nem a tiéd a cucc, ez természetesen nem opció.#53456 BitRider : jpg-n is tud fogni valamennyit? Kíváncsi lennék. Mondjuk találkoztam már én is "helypazarlós" JPG-vel. Pl. telefonos kép, képszerkesztővel újramentem 100%-on, mégis kisebb lesz. Ilyen esetben el tudom képzelni, hogy csökkent azon is.
PNG-n lehet simán, az alapból lossless formátum, közepesen hatékony tömörítéssel.#53457 genndy : Hát igen. Így, hogy másé az anyag, de kell a hely, nem marad más lehetőség. Esetleg amíg nincs pénz nagyobb vinyóra, esetleg párezerért venni egy közepesen nagy pendrive-ot, vagy (használt) ssd-t, és "előre menekülni", ideiglenesen azon tárolni ezt-azt.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #53444 üzenetére
7-zip a legkézenfekvőbb.
De ajánlották már itt a Bandizipet is.Ha user mappát tömörítesz, és szerencséd van, sok benne a dokumentum, és nyerhetsz vele pár gigát.
Esetleg nézd át, mi van benne, és ha vannak benne telepítők, azt ki tudod szanálni, hiszen úgyis elévülnek, meg ha lesz új vinyód, le tudod újra tölteni.
Ahogy említették, szánálással, válogatással többet nyerhetsz, mint bármilyen tömörítővel. -
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #53345 üzenetére
Az a baj, hogy a Topaz sem olcsó, 300dolcsi.
Amúgy tényleg durva dolgokat tud. -
BiP
nagyúr
válasz
bluemirage #53343 üzenetére
Hát, de egy DVD meg nem is olyan húde minőség, ez H265-ben ~1Giga lesz, szóval töredékére (kb. ötödére) lehet csökkenteni. Meg annyira nem látványos a minőségromlás.
Mindenki el tudja dönteni. -
BiP
nagyúr
válasz
bluemirage #53305 üzenetére
Kvázi költői volt a kérdés, sejtettem hogy kitömöríteni tudja, be meg nyilván nem.
Szóval aki .rart használ, nála nem tudja teljes mértékben kiváltani.
Ettől még nagyon hasznos kis program lehet, csak a túlzó fogalmazásba akartam belekötniÉn is TC-t használok mindenre is, így nálam ugyanaz a helyzet, mint nálad.
-
BiP
nagyúr
válasz
BitRider #53300 üzenetére
Már egy ideje Bandizip-et telepítek mindenki gépére
Itt kimaradt, hogy tömörítőprogramnak. Persze idővel kiderül, csak hát jó lenne megemlíteni in medias res helyett.Bandizip:
"Supported formats
ZIP, 7Z(lzma2), ZIPX(xz), EXE(sfx), TAR, TGZ, LZH(lh7), ISO(joliet), GZ, XZ"
RAR-t nem ismer?
Akkor mégsem tudja teljes mértékben pótolni az évtizedekig használt – kalóz lincensz kulccsal vagy anélkül használt – WinRAR-t.
Vagy kitömöríteni tudja azért, mint pl. a Total Commander? -
BiP
nagyúr
Jogos. Nem használom, de cikkekben olvasom én is, hogy erős az átterelés. Olyan Microsoftos módra.
Ahogy az is igaz, hogy jan.1 után, miután leveszik a Storeból, a működést is tilthatja, valóban.
Szóval köszi a kiegészítést.De tárgytalan is, a kérdezőnek úgyse vált be, csak egy tipp volt a részemről.
-
BiP
nagyúr
Még 1-2 dolgot megpróbálok, aztán ha nem, akkor külsös kam. Ennyi idő alatt már 10x elsétálhattam volna a MediaMarktba vagy valahova.
Na igen. A konklúzió helyes, bármelyik bolti webcam ütni fogja a beépített cam vga minőségét. Ettől még bosszantó, és én is mindent kipróbálnék, tesztelnék, próbálnám megoldani. Főleg azért, mert létezik olyan kombó, amiben működik, ad képet, tehát a hardver életképes.Valami használja témakörre: (hátha segít a nyomozásban)
Finding out which app is using the webcam
Which application is currently using my camera on Windows 10? -
BiP
nagyúr
Visszatérve az eredeti problémára:
- Fent a Media Feature Pack, fent a YouCam --> kamera működik online testerrel
ez a megoldás miért nem volt jó végül?
- Azóta volt időd újrarakni a rendszert nem N-es Win10-zel? Mi a helyzet?
- Win7-tel próbáltál több drivert is?
- más (pl. usb-s) kölcsön webcammel sem megy? Tehát a Win része szaródott el vagy csak a laptopodhoz való driver nem akar menni?
- Win7 drivert (gondolom újabb nincs) nem tudod működésre bírni Win10 alatt?
- Win10-re valami generic webcam drivert nem ajánl fel az opcionális frissítések között?
(nekem egy ezeréves USB DVB-T stick megy Win11 alatt, driver már nincs hozzá, de a Win talált hozzá valami generic cuccot, és azzal megy gond nélkül). -
BiP
nagyúr
Most már ott tartok, hogy fogom aztán felveszem a laptop képét, meg hangját telefonnal.
Akkor már lehet, hogy valamilyen desktop recording cuccal jobban jársz.
Amúgy a konkrét link segítségével lehet, hogy specifikusabb ötleteket, próbálkozásokat is kapnál, mert így csak vaktában lövöldözés lehet. -
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53065 üzenetére
Ha 1 mappában van minden, ami kell, akkor a legegyszerübb a command promptban a dir /b
Akkor csak a file/mappalistát írja ki, semmi méret, dátum, egyéb sallang.
Ezt adott file-ba is irányíthatod.
Pl. dir /b >lista.txt -
BiP
nagyúr
válasz
Paxker315 #53051 üzenetére
1. Neten rákeresel, hogy pdf to word (vagy pdf to docx) online converter.
Ezek OCR alapúak általában. Sajnos a legtöbb angol karakterkészlettel, közepes minőségű felismeréssel, szóval jó eséllyel nem lesz az igazi.
2. Adobe Acrobat tud Wordbe exportálni.
3. OCR programmal (pl.Abbyy Finereader) szöveggé alakítod. Ez a legtutibb, tud magyarul, és a tördelés is jó szokott lenni. (Legalábbis kinézetre). -
BiP
nagyúr
Sose próbáltam más adatokat megadni, így nem tudom, mennyi hatása lenne annak, ha más futárt írok be.
1 éve vettük a kocsit, az eladó minket kérdezett, úgy töltötte ki az alkuszos oldalon a biztosítást, abból választottuk ezt.
Idén jött az éves levél 40rel többről. Pedig nem mentünk többet, de nagyságrendekkel kevesebbet sem, mint a megadott sáv.
Ha én kitöltöttem az alkusznál ugyanazt, azzal is olcsóbb lett, mint az automatikus, de a cég saját portálja meg még kevesebbet hozott ki. Ezért költöttem tök újat.
Ám lehet, hogy a km. ennyit számítana, de akkor se akarjanak már default átvágni. -
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53038 üzenetére
Ha az Allianzra gondolsz, nekünk autó van ott (kötelező + casco). A portáljuktól falnak megyek. De legalább online.
Kijött februárban az éves díj, hogy mennyi lesz, emeltek 40ezret.(akkor minek nő a bonusz besorolás, ha semmit se ér? Ráadásul volt rajta 10% hűségbónusz is) Anyátok. Felmondtam, online, mert közelgett a 30napos határidő.
Aztán újrakötöttem. Náluk, ugyanazt, de olcsóbban, mint a tavalyi. Ha nektek ez kell...
(Gondolom az alkuszt is fizetni kell, persze az én pénzemből. Vagy nemtommi. 1 óta utánajárás 80e ftot jelentett)Nem tudom, mihez kell fax, de ez 2024-ben a szopatás csimborasszója.
-
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53031 üzenetére
Köbe, vagy milyen kőkorszaki biztosító ez ?
-
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53023 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy a kettédarabolás miért nem opció?
Akkor is,ha csak havonta enged pár oldalt.
Az egyikkel elküldöd az egyik felét, a másik programmal meg a másik felét.
Esetleg az említett 2 regisztráció. -
BiP
nagyúr
Korábban én is a Treesize-t használtam, de a múltkor próbáltam a Windirstatot, az jobban bejött.
Az eredeti problémához: bármi lehet (windows update, temp, Outlook mailbox, stb), de a fenti programokkal nyomon tudod követni, hogy hol van gyanús méret, de amit esetleg érdemes megnézni kézzel is, az a Windows Search indexe. Ez meg tud duzzadni.C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\Windows.edb
Nálunk ez okozott mostanában komolyabb gondot, bezabált 300gigát. De egy sima rebuild megoldotta a dolgot.
#53010 BitRider : Takarításhoz, orphan file-ok pucolásához még a PatchCleaner is nagyon jó, igaz, ezt már jó sok éve nem fejlesztik.
-
BiP
nagyúr
válasz
PlayMax #52995 üzenetére
Vannak olyan videó upscaling programok, amik ezt egész jól megoldják. Az újabbak már AI segítségével brutális javulást tudnak hozni. (Cserébe nem ingyenes vagy korlátozott a felhasználása, ők. csak pár percet enged).
Vannak online oldalak is. Gugli: videó upscaling with AI.
Offline lrogramból a Topaz-ról hallottam, ami erre való (és működik), meg a Wondershare-nek is tuti van ilyenje.
De neten millió TOP X Best upscaling videó van már, lehet válogatni. -
BiP
nagyúr
válasz
racskobalazs #52992 üzenetére
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52981 üzenetére
Na, ez eddig nem derült ki. Mondtam volna a Messenger Lite-ot, de azt tavaly lelőtték. Többit meg nem ismerem.
-
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52975 üzenetére
facebook messengerhez nem kötelező, nem? Van Windowsra, van Androidos verziója is.
-
BiP
nagyúr
válasz
#79484416 #52970 üzenetére
Én is felhoztam korábban a Teamviewert, #52940 BiP pont azért, mert hogy tud ilyet.
Csak tartózkodik tőle, mert hogy üzleti felhasználásos blabla. Azért említettem most, hogy ad-hoc megoldásra viszont jó lehet. Csak akkor kezd el nyaggadni, ha túl gyakran használják. Nekem pár hetente kell anyám gépére ránézni, eddig még nem szólt.
Pedig hozzá nem értőknek kb. az egyik legegyszerűbb megoldás.#52971 BitRider : Jól hangzik. Kérdés, mi fér bele a free verzióba, mennyire van lekorlátozva.
De felfedezőbb kedvűeknek egy gyűjtés:
The Best Free Resilio Sync Alternatives -
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52957 üzenetére
100Mbiten nem fogsz többet átpréselni.
Azt jól értem, hogy nincs igazi publikus címed, csak valami 100.x.x.x? (NAT)
Mert ha nálad is, meg a másik végén is ez a helyzet, akkor előbb erre kellene valami megoldást keresni.
Ezt kiküszöböli a Teamviewer. Legalábbis nekem ilyen gondom nem volt, megtalálták egymást a gépek a megadott kóddal.
Nyilván, ez csak eseti másolásra jó az említett "vedd meg a programot, mert úgy látjuk, hogy üzleti felhasználás van" dolog miatt.#52966 SunMount3r : Ha eseti, akkor jók a Remote desktop megoldások, mert közvetlen a 2 gép között megy az adat, nem kell köztes megosztott hely.
De ha mondjuk néha
4k filmeketLinux image-eket akarsz neki átküldeni, ami miatt kevés a Google Drive-os 15GB, akkor nem egyszerűbb elintézni, hogy töltse le ő maga is? És az account-kérdést megoldani?
Ez a Te gépedről átmásolás (főleg, ha szaktudás nélküli), nagyon nyögvenyelős lesz.
És ilyenkor valóban egyszerűbb egy általa könnyen elérhető FTP szerver vagy ilyesmi. A Te oldaladon megoldod a NAT-ot, és ha ő úgyis csak fogadó (mármint adatot fogadó) fél, akkor arra fel fog tudni csatlakozni, ha nálad be van lőve.#52968 bacus : Ez is egy jó megoldás. Ingyenes, de maga a másolás/fűzés rész macerás.
Meg ugye ha bazi nagy file-ok vannak, akkor a darabolás/összefűzés is baromi hely és időigényes. 100gigánál engem nem bírnának rávenni, hogy darabolgassak, akkor már inkább megoldok egy FTP szervert. -
BiP
nagyúr
válasz
SunMount3r #52934 üzenetére
Ha csak eseti megoldás, szerintem a Remote desktop programok (VNC, Teamviewer, stb) tudnak ilyet, és akkor nem kell ftp server sem.
És az megy NAT mögül is. -
BiP
nagyúr
+1 tipp a PDFCreator mellé:
Attól függően, hogy milyen szöveget szeretnél milyen PDF-re:
Adobe Acrobat Readernek van olyan funkciója, hogy Fill&Sign. Form-okat, nyomtatványokat lehet úgy kitölteni vele, hogy nem kell a szerkesztéshez fizetős Acrobat.
(aki sok hivatalos ügyet intéz, annak nagyon hasznos) -
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz
Cs1csó #52811 üzenetére
Abbyy (2 ypszilon)
Optical character recognition vagy optical character readerRégen én Omnipage-et használtam, de az Abbyy FineReader utolérte, és sokkal jobb.
Illetve ha csak 1 alkalomra kell, vannak ingyenes online megoldások, (akkor nem kell programokat telepíteni), de az nem mindig tökéletes.
Sőt, ma már egy okostelefon is képes ilyenre. Pl. Legutóbb egy görög nyelvű szöveget fordított le élőben. Értsd: a kamerát a szövegre irányítottam, és élőben felülírta magyar szöveggel, azonos betűtípussal, színnel. Sokkolt, hogy már ilyen is van. Talán Google Lens volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest