Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Gergello #47426 üzenetére

    Használható és működőképes a W10 beépített eszköze is, mentettem és állítottam már vissza vele. Viszont általánosan itt is igaz az, hogy az egyes 3rd party programok általában többet tudnak, jobban konfigurálhatók, stb. Vagyis a Macrium Reflect összességében jobb választás lehet és ráadásul van ingyenes változata is, vagyis fizetni sem kell érte. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a programnak mindig lehetőleg az aktuális verzióját javasolt használni, mivel a régebbieknél bizonyos esetekben lehetnek gondok, mint pl. emiatt ez.

    (#47423) bobalazs:
    Az már csak részletkérdés, de manapság azért nem akkora extra egy pendrive-ot tartani a WinPE/WinRE változat bootolásához. Meg arra sem minden esetben van szükség, mert akár a program telepített változatával is megoldható a visszaállítás Windows alól. Már ha bebootol, meg nem ment tönkre a rendszermeghajtó, mert ellenkező esetben nyilván nem.

    (#47424) Kempetlen:
    Neked szintén, mert egyrészt le volt írva, hogy nem feltétlen kell elavultnak lennie a mentésnek, lehet az akár naprakész is. Másrészt előfordulhat olyan helyzet, amikor szükség lehet a mentésre és abból a visszaállításra, nem abból kell kiindulni, hogy magad nem szoktál menteni és visszaállítani, meg ilyen alapon akkor úgysem lesz rá szükség másnál sem. Harmadrészt egy belakott rendszer reprodukálásánál nyilván nem gyorsabb az újratelepítés a 0-ról, mint a naprakész mentésből történő visszaállítás. Negyedrészt nem nagyon van miről beszélni, mert manapság pont hogy elég nagy divatja van a rendszermentésnek-visszaállításnak és a közvetlen klónozásnak, pl. ezen a fórumon is rendszeresen érdeklődnek többen ezen megoldások felől és pláne belakott rendszereknél nyilván inkább választják ezen lehetőségeket a 0-ról történő újratelepítés helyett. Meg pl. egyes SSD-khez is mellékelnek a gyártók saját célprogramot a klónozáshoz, hogy a usernek ne kelljen már mindent a 0-ról kezdeni csak azért, mert kicseréli a Windows alatt a HDD-t SSD-re, vagy a régi SDD-t egy újra, másikra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák