- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Olyan programot tudtok ami egy adott oldalon szereplő összes linket lementi? Tehát a linken szereplő tartalmat is, legyen az egy másik weboldal, kép vagy videó. Fontos, hogy ne tükrözze le az egész webhelyt.
-
_stick_
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy driver tisztító programot? Olyasmit keresek, mint a driver cleaner/sweeper.
Úgy látom, hogy ezek már megszűntek, legalábbis a korábbi formájukban.. -
Nixon18
senior tag
Hello!
Hallottatok már olyan programról/programokról, amik kerttervezésre vannak? Nekem ez új, de egy ismerősöm ilyen irányba szeretne továbbmenni és jó lenne, valami rendszerkövetelmény... vagy legalább egy program, amiből ki lehet indulni. -
válasz
Kezdő vagyok #27278 üzenetére
próbáld meg a ninite-ről letölteni, onnan már reklámmentesen jön
-
LonGleY
veterán
válasz
Az uTorrent egy elég fura jószág, mivel futtatható fájl és telepítő is egyben. Hacsak a megfelelő helyen nem találja meg a konfigurációs fájljait, telepítő módban indul. Mivel ezt a részét telenyomták budle szoftverrel - amolyan marketing tevékenységeket űző, károsnak mondható kacattal -, így a menet közben kicsomagolt ideiglenes fájlokkal a vírusirtóknak meggyűlik a baja.
Ezek egyébként nyugodtan irthatók, illetve ha a telepítés közben nem fogadod el ezek felpakolását (kb. 3 különféle módon is bepróbálkozik), nem kerülnek fel a gépre, és a kvázi telepítés lefut. Akkor már más a helyzet, ha a NOD magát az exe-t fogta meg, de akkor a telepítés lépésein sem engedne túl.
Egy-két reklám így is megmarad az uTorrent saját felületén, ezek eltüntetéséhez a következő bejegyzéseket kell a beállításaiban (haladó / speciális) false-ra duplaklikkel átlőni:
gui.show_plus_upsell
offers.left_rail_offer_enabled
offers.sponsored_torrent_offer_enabled -
kispx
addikt
válasz
> "Illetve igaz-e az,hogy ha egy adott telepítőt elindítok,akkor az bitről-bitre ellenőrzi a telepítőt elsőként,hogy minden oké-e,és utána ,ha letesztelte magát,indul el a telepítő maga?"
Vannak ilyen telepítők, de nem mindegyik ilyen.> "A keretrendszer mire kell,mit csinál?"
Azért kell, mert a program használja
Az, hogy mit csinál, az pedig keretrendszerfüggő. Valószínűleg a .NET keretrendszerrel találkoztál. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
LonGleY #27270 üzenetére
Őszintén szólva én csak alig-alig tanultam számítástechnikát,úgyhogy nekem szinte minden dolog új.
Szeretném megköszönni a válaszod,nagyon sokat tanultam belőle!Érdekelne még például,hogy ha vírusos egy telepítő,és a víruskergető elfogja a bűnöst,ha utána gond nélkül feltelepedik az adott program,akkor az biztos nem lesz hibás telepítés?
Konkrétan:utorrent legújabb telepítő kontra NOD 32 antivirus.
Illetve igaz-e az,hogy ha egy adott telepítőt elindítok,akkor az bitről-bitre ellenőrzi a telepítőt elsőként,hogy minden oké-e,és utána ,ha letesztelte magát,indul el a telepítő maga?
A keretrendszer mire kell,mit csinál?
-
-
válasz
littleNorbi #27273 üzenetére
-
littleNorbi
aktív tag
Helló! Kellene egy olyan program amivel olyan DivX filmeknél, amelyeknél több hangsáv létezik(pl. angol, magyar) egy kattintással ellehessen távolítani az egyik hangot és kizárólag csak a másik maradjon (szóval így az újrakonvertálásnál csökken a videó mérete is).
Hasonló program a CloneDVD, csak azzal az a baj, hogy DVD filmekkel tudja ezt megtenni. -
pierci
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A következőben szeretnék segítséget kérni:
Keresek egy olyan programot, ami figyelmeztet a névnapokra. Több protokoll listám van excelben, ezeket nem szeretném egyesével bepötyögni valamilyen alkalmazásba, mert 1500-2000 nevet tartalmaznak. Eddig... Nem elég, ha kiírja, hogy ma pl: István nap van, szűrje ki nekem az összes Pistát (a név mellé írt beosztással és munkahellyel) és jelezze. (legjobb lenne, ha e-mailben értesítene) Az pedig maga lenne a csoda, ha ugyanez működne mobilon isLétezik ilyesmi???
Köszönöm a segítséget!
Üdv! -
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #27269 üzenetére
A telepítés egy olyan folyamat, ami során kicsomagolódnak a fájlok a megfelelő helyekre, lefut mondjuk valami minimális géptesztelő, a kapott adatok alapján beleír a konfig fájlba, registry-be. Tehát attól még mert zenét hallgatsz, filmet nézel, böngészel stb., egyáltalán nem befolyásolod, legfeljebb kicsit lassabb lesz a procedúra, ha ugyanazon a merevlemezen tevékenykedsz. A felületi megjelenítés pláne független, azt zúzol át rajta, amit csak szeretnél. Attól OS az OS, hogy párhuzamosan többmindent kezeljen.
Igazából "összeakadni" kevésszer tudnak a dolgok, ez főképp 2 telepítésnél szokott előfordulni, akkor is csak abban az esetben, ha ugyanazt a keretrendszert használja mindkettő (Windows installer). + speciális esetek. De mielőtt leadjuk itt neked az általános suli első pár óra számtech-anyagát, hozhatnál valami konkrétabb példát is, hogy miért kérded.
-
Kezdő vagyok
őstag
Ha mondjuk nagyon le van terhelve a proci vagy a RAM,és folyik a programtelepítés is?
-
zone
őstag
válasz
Kezdő vagyok #27267 üzenetére
Vinyóhiba miatt esetleg.
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszi a válaszokat!
Igazából arra gondoltam,hogy mondjuk adott egy program,telepítem éppen felfele,és mondjuk valamilyen okból kifolyólag rosszul települ fel a gépre,nem 100 százalékosan jól,hanem hibásan,és emiatt nem jól működik.
Ilyen van? -
kispx
addikt
válasz
Kezdő vagyok #27263 üzenetére
telepítés közben lehetőleg ne cserélj memóriát
Egyébként
néhány telepítő, ha a telepítés közben megszakítod, akkor a felmásolt fájlokat a gépen hagyja. Amit a telepítő következő indításakor zokon vesz. Tapasztalataim szerint ez a leggyakoribb hiba, amit telepítővel el lehet követni. -
choco01
addikt
válasz
Kezdő vagyok #27263 üzenetére
Hát igazából, elrontani..mire gondolsz?
Ha kihúzod a gépet, vagy elállítod a telepítőt esetleg..
Egyszer több telepítést futtatsz, mondjuk ebbe nem vagyok biztos..majd kijavítanak. -
choco01
addikt
válasz
Kezdő vagyok #27261 üzenetére
Nem baj...
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Nagyon hülye kérdés következik:
telepítés közben,mikor megy a telepítő,gond-e,ha magát a telepítő ablakot elmozgatom,mint ahol éppen van?
A telepítés attól rendesen le fog futni?
Köszi a választ előre is! -
choco01
addikt
Hali.
Ubuntu alá tudnátok olyasmi programot mint a Be Anywhere?
Arra kéne hogy egyenlőre egy Ubuntus gépet tudjak figyelni, ha szükség van rá.
Van ilyen program?Vagyis Táv felügyeleti program.
-
yuri90
tag
Vki tud ajánlani egy olyan programot ami például usa oldalról tud videót letölteni?
-
ViZion
félisten
-
attiati
veterán
ingyenes képszerkesztőt keresek: a kép egy részletét szeretném "ecsettel" rámásolni a képen máshova.
-
ViZion
félisten
Szia!
A beépített nem oldja meg? esetleg vírus is nyithat ilyent. Esetleg nincs vmi "okos" kieg telepítve? Azok is szoktak ilyet.keywords=mellbimbo...
Dluinet: Köszi!
Kisebbre gondoltam, de sebaj, adok egy esélyt. Már idegbeteg vagyok az UrT alatti spike-októl. Ráadásul, mintha "érezné", ha akció van, akkor sz.pat.
-
TaaT
nagyúr
Estét!
Mivel tudnám ezt a felugró ablakot blokkolni? Hiába adom hozzá az adblock szűrőkhöz, nem történik semmi[link]
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Tudnátok free net traffic monitor progit ajánlani? Elvárások: light legyen, ne legyen mindenféle driver meg ilyesmi lecserélve lehetőleg... Spy- és adware mentesen. Funkciókban nekem az kellene, h lássam melyik program csatlakozik, hova, mikor. Log fájlt mentsen.
Köszönöm! -
baandii
senior tag
a gondom a következő lenne...van egy oldal amit magyaroroszágról nem lehet elérni és ehhez kéne vmi segítség nekem...létezik vmi program vagy internetes felület ahova ha beírom az oldal címet úgy érzékeli a keresett oldal mintha pl amerikából nézném?
a válaszokat előre is köszönöm!
-
alienpapa
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek! Működik a program. Bár elég furán néztem amikor a custom telepítésben ott volt a delta toolbar vagy mi. Úgy emlékszek egyszer kaptam valami csúnya trójait ami kilőtte a google-t és a saját keresőjét erőltette. Annak is delta volt a neve. Talán delta search. Biztos ami biztos, azt kiXeltem a telepítésből.
-
alienpapa
senior tag
ami képes letölteni youtubról videót? Lehetőleg ingyen.
-
Narancs
őstag
...képes négyszögeket rajzolni méretarányosan, ha megadom az oldalaik hosszát?
Lapszabászaton szeretnék egy konyhaszekrényhez vágatni elemeket, és nincs kedvem kézzel rajzolgatni mert elég sok van belőlük. Nem kell 3D, elég ha 2Dben megvannak a négyzetek.
-
LonGleY
veterán
válasz
Fecogame #27242 üzenetére
Az
Universal USB Installer-el mindenféle támogatott Linux disztrókat lehet kinyomni USB-re pár kattintással, de lehetőság van listázatlan cuccokat is kiíratni. Majdnem minden Linuxban ott figyel a GParted, mint partícionáló eszköz, ezért ezzel egészen biztosan sikerrel jársz.
Ha kifejezetten partícionálásra készült Linux disztrót keresel:
Parted Magic
Én ezzel szoktam az elcsépeltebb eszközökre új partíciós táblát rakni. Van közvetlen támogatása az Universal USB Installer-ben
-
Létezik USB-ről bootolható partíciónáló program? Lehetőleg ingyenes
EASEUS-t próbáltam, de csak azért sem tudtam rávenni, hogy csináljon nekem egy ilyen pendrive-t.
-
laszlo168
senior tag
Sziasztok, milyen programmal tudnám eltüntetni, egy rövid videoról a hangot?, csak a hangot kellene törölni, a kép maradna.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Néhány 1-1 lapos pdf-et kellene összefűznöm 1 pdf-be (több laposra). Mit javasoltok?köszi
-
válasz
Delta× #27233 üzenetére
eszközkezelőben megnézed az ismeretlen eszköz > tulajdonságok > részlete> hardverazonosító >
pl: PCI\VEN_8086&DEV_27C0&SUBSYS_B0021458&REV_01
ezt bemásolod a google-ba és megtalálod a nevét:
Realtek ALC882 Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio
Neve alapján meg a drivert. -
Delta×
senior tag
Tudna valaki mondani egy jó kis progit ami tesóm laptopján mindenhez tölt le valami drivert ? Vagy valami hasonlót
-
macera2
aktív tag
Majdnem ugyan ez a téma. W MP11-en fut egy rádióállomás műsora, amit szeretnék rögzíteni. Kézenfekvőnek tűnik, hogy erre a célra használjam a meglévő Asus Sonar DG hangkártyám. A kártya vezérlőjében, a Record /Wave gomb, bekapcs.
Csak azt nem tudom kideríteni, hogy hova teszi a letöltött anyagot. A manuál se tesz erre utalást. Van valakinek erre vonatkozó infója, vagy ötlete, hogy hogy lehetne ezt kideríteni? Vagy tudnátok ajánlani egy programot, ami rögzíti a hangkártyán átmenő anyagot? -
Visormail
addikt
válasz
LonGleY #27227 üzenetére
Technitium MAC Address Changer?
macera2: maximum ezt tudom még ajánlani és ne kérdezd hogy biztos működik e Fix WMP Utility
-
macera2
aktív tag
válasz
LonGleY #27226 üzenetére
Hi LonGleY és Visormail!
Biztos van az MP11-nél jobb is. Amit díjazok benne, az a műfajok, és azon belül az állomások nagy száma szervezése. Szerintem nagyon praktikus, áttekinthető. Ilyen téren, ennél jobbat még nem találtam. A Calm Rádió állomásai pedig, eddig nekem is bejöttek, most meg nem. -
LonGleY
veterán
Az aktív hálókártya MAC címe mivel változtatható egyszerűen?
-
macera2
aktív tag
válasz
Visormail #27221 üzenetére
Lényeg, hogy fönn van a Win. MP11. Vagy 3 helyről letöltöttem, registry sikálás...., és a végén az egyiket elfogadta a gép. De nem biztos, hogy még egyszer meg tudnám csinálni.
A következő gondom, hogy a Media Guide által ajánlott állomások közül az egyikhez, -Calm Rádió-, nem tud csazlakozni. Az üzenet: Hiba lépett fel, miközben a Windows Media Player a kiszolgálóhoz kapcsolódott. A kiszolgáló biztonsági információit nem lehet érvényesíteni.
Mi lehet a gond? Mert eddig működött. Lejárt volna a türelmi idő? Vgy fizessek elő? -
Sziasztok!
Valami mixer progit keresek, amivel a játékok, zenék, filmek hangjáról le tudom vágni a mélyeket.
A hangrendszerem a mélyládára küldi az összes mély hangot, ami a másik 5 csatornán van, és ez a valódi mély hangokkal együtt kicsit sok, ezért szeretném a kimenetre kiküldött hangot belőni.
A hangkártyám drivere nem tud ilyet sajna.Köszi!
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Srácok!
Olyan ingyenes progit keresek, mint a winamp, de fontos, hogy az EQ része sokkal részletesebb legyen. Úgy értem, hogy a winamp-ban csak 10 csúszka van amivel állíthatom az egyes freq. erősítéseket. Olyan progi kellene, amiben van ilyen funkció és sokkal több csúszkája van.Azért kell egy ilyen progi, mert építem a hangfalamat és tapasztalat híján próbálnám belőni, hogy milyen vágási freq határok lennének jók a hangváltóhoz. A progi csúszkák állításával legalább meg tudom hallgatni, hogy mennyi megy át az adott szűrőn egy hangfájlból.
Köszi!
-
umek7
őstag
Olyan programot keresek, ami két arcot ha csak kezdetlegesen is, de összetud "mosni". Vagy valami alternatívát rá, nem vagyok otthon a képszerkesztés világában.
-
macera2
aktív tag
válasz
LonGleY #27199 üzenetére
Egyetértek, ami az Unlockert illeti. Kissé elkapkodtam az írást. Egyébként, a Windows Media Player 11-ről lenne szó. Ami igazán tetszik benne, az a Media Guide/Klasszikus/Calm rádio/Solo Piano, meg a kismillió kategorizált zene forrás. Lényeg az, hogy az előzőekben ismertetett ok miatt képtelen vagyok a MP11-et installálni. Pedig egyszer már fönn volt. Két MP11-et is letöltöttem, de egyikkel se volt szerencsém. Hogy lehetne megtalálni, azt az MP11 maradványt ami az installálást akadályozza? Vagy a letöltött MP11 irja felül a meglévő maradványokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest