- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő lap alá melyik procival érdemes upgradelni? : Ryzen 7 2700 vagy Ryzen 5 3600
A gép kizárólag játékra van használva, és az is kérdés egyben vga upgrade esetén Rtx 3060 / RX 6700 is elég lesz?
-
Dark KillerX
addikt
-
Dark KillerX
addikt
Megérni lecserélni egy i3-as 550-es procira a mostani procimat.Ja és van hozzá olyan lap 25k környékén amivel kihozható belőle legalább 4,2Ghz+? És végül 4Ghz+-ra milyen hűtő lenne ajánlott?
-
Dark KillerX
addikt
40k-s keretből mi éri meg jobban?
X3 AMD+ Gigabyte 770 Lap (újonnan)
v. Q8400 proci egy P31-es lapba
Kanizsai a haverom,szal csak innen venné,köszi!!! Ja és a tápegysége egy Chieftech 350W táp!!
-
Dark KillerX
addikt
válasz forceberg #24346 üzenetére
3,3-3,4Ghz-nél többet is elérhetsz,de oda már lehet kell némi fesz.Nálam pl 3300Mhz-ig csak a ramnak lell adni feszt,de 3,4Ghz-hez is minimális fesz kell,ami nálad a + 0.5 szorzó miatt még több lenne.Mi lapunkban egy yorkfield kb 445-ös FSB-ig kényelmesen elvan esetleg némi plusz fesszel,de 450FSB fölött már kell neki szufla.Szal szerintem kb 3500Mhz-et is kihozhatsz bőven a procival 24/7-re akár,ennyi pedig sztem bőven elég!Amúgy nálam ez volt a max [link] FSB ami játékok alatt is jó,de 450-es FSB-n is simán megy 24/7-be(némi fesszel),és az nálad már 3600Mhz lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dark KillerX
addikt
Egyik ismerősöm processzor vásárláson gondolkozik,mely során a mostani E2160-át cserélné le,egy újabbfajta E3300-ra,mert a 2160 2,7GHz-en kifullad.A lapja egy Gigabyte P31-DS3L.Ezzel a lappal meglehetne a kis celeronnal 24/7 3,6-3,8Ghz környéki órajel.Hűtő egy Hyper TX3 lenne,táp pedig egy Chieftech 350W-os.Válaszokat köszönöm.
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek a mostani q8300-omra,ami VID-en tud 3300Mhz-et(bírna többet is de a lap nem) megérné lecserélni egy q9450-re +10K-ért.A tulaj azt mondta,hogy alapfeszen visz 3500Mhz-et,én ahogy számoltam a lapom FSB-ben max 445-öt bír a mostani yorkail,ami a q9450 esetén a 8-as szorzó miatt 3560Mhz lenne,na meg a magonkénti 4MB +cache.Neki amúgy egy Gigabyte P45-ös(ud3r) lapja van,szal nála valószínű az én procim is menne 3600Mhz környékén bőven.Vélemények?
-
Dark KillerX
addikt
Phenom II 965-nek nem lehet alternatívája egy i5 750,mert egy árba vannak,és sztem a tuningot jobban bírja az Intel 4GHz+ ,és mellette nem is fogyaszt annyit. ,bár az AMD mellett meg a platform szól.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz tactic #21317 üzenetére
Én is ebben a hónapban vettem egy 4 magos q8300-as procit,mert először platform cserén gondolkoztam (i3 530 vs Athlon X4) de végül rájöttem,hogy olcsóbban kijövők ha veszek egy új procit,és eladom a régit,mintsem teljesen új platformot cserélek.És nem mellesleg egy jobb york-al sem lennél lemaradva teljesítmény ügyileg.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Proci fejlesztés előtt állok,és nem tudok dönteni,hogyan járnék jobban,hogy vennék a mostani lapomba egy ilyen procit( az E5200-őt eladom) [link] ,vagy pedig eladom a lapomat,a procimat,a hűtőt és a ramot,és ezeket veszem helyettük,persze ráfizetéssel.[link] , [link] , vmi hűtő és 2DB ilyen ram [link].Válaszokat nagyon köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Ezt a lapot nézd meg:[link]
-
Dark KillerX
addikt
Akkor minden oké
[ Szerkesztve ]
-
-
Dark KillerX
addikt
válasz JackeL #11302 üzenetére
Én is az E5200-as procit.venném mert gyári hütéssel simán viszi nálam a 3,2Ghz-et,és nem meleg(Load kb 48-50fog).Amúgy pedig teljesítmény szempontjából kb azonos,de ahogy nézegettem a 3DMark Vantage listát,ott néhány 3,2-3,4Ghz-re húzott E6400-nál több cpu score-t kapott az én procim.
-
Dark KillerX
addikt
válasz gooool #11308 üzenetére
Emlékszem mikor sulineten vettem egy 2100+ Athlon Xp-t, mi 2400Mhz-en stabilan ment(1,8Ghz-es alapórajel, Spire Falconrock rézmagos hütőm volt),hogy haverom Northwordos cerkája mennyivel gyengében vitte pl:az Underground2-őt,meg a FarCry-t,de főleg ennél vettem észre különbséget Sztem az Athlon Xp-t válazd.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz Killing #11270 üzenetére
Sztem akkor talán ez is elég,ha nem akarsz tuningolni:[link] , esetleg ez de ez már drágább[link],ami meg azért lenne sztem rossz vétel mert akkor talán ez még jobb lenne: [link]
Ui : Remélem nem zavartalak össze,de a 3Ghz-es X2 és a Phenom között csak 3000Ft a különbség
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz Killing #11268 üzenetére
Nem akarlak megtériteni(ezért tuti megköveznek)de nézd csak az árakat?: [link] , [link]
Kb azonos óajelen mennek ,és mind a kettőt lehet húzni,csak mondjuk ebből a kis intelből előcsalunk 3,2Ghz-et gyári hütővel,akkor szaladhat utána a kazán 3,2Ghz-es amd-t,mire vehetsz plusz költségért vmi erősebb hütőt.Kérdem én megéri?Ui:Amúgy egy 3Ghz-en járatott X2 mindenhez elég(nem megkövezni,de nekem a mostani gépem előtt egy 939-es 4200X2-em volt,tudom mi az mikor fűtt a proci 30 fokos lakásban nyáron )
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek melyik proci érné meg jobban az árát?Amit én szeretnék az egy alapszintű játékgép,és emelet egy jó kis tuning is szerepetet játszik a dologban.
A két proci:
-E7200~21000Ft
~E2220~15000Ft
Egyéb alkatrészek mik szerepet játszanak a dologban.:
Alaplap:Gigabyte p31-DS3L
HütőM Hyper TX2
Ramingmax DDR2 800MHz
A válaszokat köszönöm szépen előre. -
Dark KillerX
addikt
Bocsi csak géppróbléma állt fel.Köszönöm a választ,tuning sztem egyértelmű,főleg Intelnél.Tudom nem ebben a topikban kellene kérdeznem,de remélem nem lesz baj.
Meddig húzható kb az E7200 proci,és milyen hűtőt ajánlasz hozzá?
Mégegyszer bocsi,ja és köszönöm a választ előre!!!!!! -
Dark KillerX
addikt
Helloka!!!!Egy egyszerű kérdésem lenne,melyik proci lenne a jobb választás?
-Intel E7200 (GIGABYTE GA-EP43-DS3L deszkában)
-AMD Phenom 8450 X3(GIGABYTE GA-MA790X-DS4 deszkában)
Köszönöm a válaszokat előre is!!!!!! -
Dark KillerX
addikt
Helloka!!!!Egy egyszerű kérdésem lenne,melyik proci lenne a jobb választás?
-Intel E7200 (GIGABYTE GA-EP43-DS3L deszkában) -
Dark KillerX
addikt
Szerintettek melyik proci éri meg jobban a kettő közül az árát?
AMD Phenom 8450~22600Ft
Intel Core 2 E7200~22100Ft
Amúgy az AMD procit meddig lehet húzni egy ilyen lappal(Gigabyte-GA MA790X-DS4)kb.
A hütő egy ilyen lenneOOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Processzor felvásárlás
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest