- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Masooo #13874 üzenetére
A duplex miatt szinte csak az Epson EcoTank L4160 maradt és a Brother MFC-T910DW.
A duplex egység összességében valószínűleg több kárt okoz a fáknak, mint hasznot. Az egység legyártása nem karbonsemleges folyamat, és irreálisan drága gép felé viszi a választást. A papírgyártáshoz használt fák pedig pont olyan haszonnövények, mint mondjuk a sárgarépa. Ha nem lenne rá igény, nem is ültetnék azokat az erdőket, amiből papír készül. Keresd az FSC logót a papír csomagolásán.
Igazán súlyos hatása inkább az önbecsapásnak van, mert az öko papírral, vagy az otthoni duplex nyomtatással semmi mérhető előrelépés nem történik az önámításon kívül, és közben valószínűleg ártalmasabb is, mintha ettől az igénytől eltekintene a vásárló. -
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Keresnék egy olyan nyomtatót, ami tintasugaras, színes (nem, nem a burkolata), tintatartályos, multigép is mert másol scannel, wifis, ha fotót akarok nyomtatni vele, ami igen ritka, akkor is vállalható amit produkál, ugyan így elviselhető a minőség akkor, amikor katalógust, oldalas hirdetést, grafikát stb nyomtatok ki vele, és nem utolsó sorban duplex. Jah meg olcsó.
Tudom, a duplex nem élet és halál, mert forgatni is lehet, de szerintem fontos, mert takarékosabb is, meg jó fej dolog a fákkal szemben is.
Az ár: hát nem tudom, 100-at nem adnék érte, mert tartályost 35 felé is találni már, akkor azért, hogy ez duplex legyen és vállalható nyomatot adjon képek egyebek esetén is, nem érzem indokoltnak a +65-öt, így reálisnak a 60at érezném, de nagyon max. Aztán meglátjuk.
Köszönöm szépen!
-
fransoa.
csendes tag
Köszi az infót Gábor. Jim74 ha meg kérhetlek informálj légyszi ,mire jutottál. Lehet hogy én is lecserélem, unom már ezt a lassú indulást, ezt hosszadalmas kattogást, mire üzem kész. Előtte egy Prixma 800-s volt, nagyon szerettem, de az is behalt több év után. Az bekapcsolás után szinte kis idő után üzem kész volt. Ez ahhoz képest egy cammogó lajhár, indulásnál. Ezért is könnyű szivel cserélném valami normálisra. De már Canont nem veszek. Meg ez az öt patronos megoldás, hol az egyik hol a másik fogy ki, Ez a halálom ezzel géppel, pedig az elődjét nagyon szerettem. De ez az MG7150 ez egy csalódás számomra.
-
HellGábor
csendes tag
Szia, nalam most ment tonkre a hp b110.
Javitas helyett inkabb ujjat vennek, heti kb 100 oldal fekete feher ( kotta ) nyomtatasra.
Az elozo hp ban az eleg gyakori patron cserelgetes annyira nem tetszett.
Lehet inkabb egy laserest vennek. Van valami bevalt tipus nektek? -
Gudy
tag
Sziasztok!
Iskolába egy osztálynak kellene multis eszköz.
Brother DCP-1622WE megfelelő lenne erre a célra? Bírná a strapát? ahogy látom költség szempontjából ez lenne a legjobb-vagy van más ötletetek?
Köszi! -
scott_free
senior tag
CD-nyomtatásra gondolsz?
Canon PIXMA TS8150/TS8151/TS8152
Epson Expression Premium XP-6000 -
jeni
félisten
A Canon cég tud erről?
Canon MG3650S
[link]
Erre érvényes a gyártói garancia?
Utólagos tartályrászerelés létezik ilyen hivatalosan?
Ezek szerint nem mert az Epson esetében ott szerepel a barkács mód. -
jeni
félisten
Multifunkciósban nyomtatóban (szkenner) nem létezik CD/DVD/BD lemezre írási lehetőség?
-
PociAti
őstag
https://www.epson.hu/penzvisszaterites használati feltételek
4. A promócióban csak végfelhasználók vehetnek részt. A viszonteladási szándékkal vásárolt promóciós termékekre nem érvényesíthető a pénzvisszatérítési igény. Viszonteladók nem nyújthatnak be igénylést vásárlóik nevében.
Nem látok arra vonatkozó kikötést, hogy a "végfelhasználó" kizárólag magánszemély lehet.
Csak azt zárják ki, hogy viszonteladó legyen, vagy (az 5-öspont szerint) Epson alkalmazott / ügynök / bárki, akinek köze van ehhez a promócióhoz. -
hoppy
csendes tag
HP tonerhez tudtok megbízható utántöltő céget Budapesten az eredeti tonerkazettába? Állítólag az még legalább egy alkalommal jobb, mint a sima utángyártott.
-
hoppy
csendes tag
Ez az Epson pénzvisszafizetés érvényes céges vásárlások esetén is? A leírás nem egyértelmű. Valakinek sikerült már?
-
PociAti
őstag
válasz
phanzetomox #13859 üzenetére
Most sorra nézem át a gyártókat:
Epson esetében 24"-os széles dormátumú nyomtatói:
- SC-T3100(N) - 4 szín, tinapatron mérete: f:50/80, sz:26/50
- SC-T3400(N) - 4 szín, tinapatron mérete: 110/350
- SC-T3200 - 5 szín (Photo Black), tinapatron mérete: 110/350/700
(Az N azt jelöli, hogy állvány nélküli verzió is kapható belőlük.)
Mindegyik pigmentes tintát használ.Mint látható a patronok mérete alapján, a legnagyobb, legdrágább üzemeltethető legolcsóbban. Számítást kell végezni, melyik éri meg jobban (illetve mi a keret).
A Canonnál még jobban szétválnak a CAD (tervrajz) nyomtatók a fotó nyomtatóktól. azok következnek.
-
ocscsaba
tag
Van egy jó régi Kyocera FS-4100DN lézernyomtatóm. Ebbe TK-3110-es toner megy bele. A dobja már kikopott, több mint 6 éves gép. Eredeti tonert már nem akarok bele venni. Ha van valakinek ebben tapasztalata, hogy melyik prémium kategóriás utángyártott tonert vegyem, nagyon szépen megköszönöm.
-
frv
újonc
Sziasztok
Vennék egy mono, automata duplex lézernyomtatót. 40e alatt. A későbbiekben utángyártott kellékanyagokat használnék.
NAS -on keresztül használnám, igy WiFI nem szükséges bele. (Ha van akkor igy jártam, olyanért fizetek, amit nem használok.)Van-e valakinek ilyen konfiggal tapasztalata ?
Esetleg ellenjavallata ?? (Itt márkára gondoltam, de egyéb észrevétel is jöhet)Köszönöm.
-
PociAti
őstag
válasz
phanzetomox #13855 üzenetére
Nem könnyű feladat arra a célra megfelelő plottert találni.
Ahogy látom a képek meglehetősen fedettek, sötétek, azaz rengeteg tinta kell hozzá (és megfelelő papír, de ez a könnyebb része).
Olyan plotter lenne az ideális, ami:
- 4 (5 vagy 6) tintát használ,
- legalább 120-150 ml-es fekete festékkel rendelkezik (300 ml ideálisabb lenne),
- és rendkívül jól pozicionált a feje.
Ez utóbbi magyarázatra szorul. A tervrajznyomtatóknál nem probléma, ha egy hajszálvékony rés marad 2 fejmozgás között, mert fehér háttérnél egy piros vonal apró megszakadása nem feltűnő. De ha egy fekete lap közepén van az a fehér sáv, akkor az már nem elfogadható. És A1-es lap esetén 2-3.000 Ft körül lehet egy nyomtatás önköltsége.Majd ha ennek szellemében átnéztem a nagyformátumú nyomtatók piacát, majd írok.
-
phanzetomox
őstag
válasz
PociAti #13854 üzenetére
Köszi a segítséget!
Jól mutatja, hogy mennyire nem értek hozzá: Legalább 3 percig gondolkodtam rajta, hogy egy kültéri nyomtatót, hogyan kell elképzelni...kültéren. De leesett.Beltéri, képkeretbe kerülő nyomatokra lenne szükségünk. Igazából fotókat nagy ritkán nyomtatnánk, amiket mi csinálunk azok főleg különböző grafikák. Itt van példa. Szerintem elég hozzá a CMYK is.
A nyomdaváltás lenne a legolcsóbb valóban. Csak az a baj, hogy igazából az időspórolás, a fő ok, amiért szükségünk lenne rá. Mivel egyedi képeket nyomtatunk, ha véletlen egy vásárló rosszul ad meg egy adatot, vagy épp mi rontjuk el, akkor ne kelljen naponta rohangálni a nyomdába... Főleg egy karácsonyi időszak közepén, amikor mindenhol káosz van
Szóval bármennyibe is kerül, kénytelenek leszünk sajátot beszerezni. )és bízni benne, hogy azzal nem lesz túl sűrűn probléma)
-
PociAti
őstag
válasz
phanzetomox #13852 üzenetére
EPSON SC P800 viszonylag régi gép, 9 festéket használ (ebből 4 fekete) és elég kicsik a patronok (80 ml), ami miatt meglehetősen drága lesz a nyomtatás.
A kérdésedből nem derült ki, hogy kültéri (oldószeres) nyomtató kell, vagy elég a beltéri (pigmentes, vagy vízbázisú)? És mennyire "plakát" jellegű a nyomat, és mennyire fotórealisztikus. Előbbinél elég lenne a 4 színű (CMYK) nyomtató, utóbbinál azért kell a szín.
És ezek mellett is talán a nyomda váltás lenne a leggazdaságosabb megoldás, ha van rá lehetőség.
-
PociAti
őstag
válasz
Energie X #13848 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb felsoroltam az Epson mono tintás gépeit (ezen kívül ott vannak még a WorkForce sorozat gépei).
Mivel 8-10 darabot szeretnél venni, minden szempontból valószínűleg úgy járnál a legjobban, ha felvennéd a kapcsolatot az Epson hazai forgalmazóival (epson.hu). Ők tudják a legjobb megoldást (és valószínűleg a legjobb árat).
Két tálca a meglehetősen drága, nagy terhelésű gépek jellemzői. Azok árából akár 2 megfelelő gépet is lehet venni. Nem zárnám teljesen ki a színes gépeket, vagy a lézer nyomtatókat (utóbbival már nem rendelkezik az Epson).
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Mivel legutóbb is nagyon jó nyomtató tippeket kaptam itt (azóta már lassan 1 éve tökéletesen üzemel) ezért újra tőletek kérek segítséget.Plakát nyomtatásra keresek színes nyomtatót. A cél az, hogy A2 illetve ennél kisebb méretű képeket (poszter szerűség) tudjak nyomtatni, lehetőleg nem brutál áron, de jó minőségben. Festéknyomok, foltok cseppek ne legyenek rajta. (Jelenleg a nyomda ahonnan kérjük az anyagokat, kb. minden harmadik képet ugy ad át, hogy van rajta hiba)
Heti 10-40 lapról lenne szó.Eddig, ami felmerült lehetőségnek:
EPSON SC P800Van esetleg bármilyen más ötletetek vagy tanácsotok, hogy mit lenne érdemes választani?
Előre is köszi a segíséget! -
válasz
Earl_Muttley #13849 üzenetére
Megnéztem a manualt sajnos kevés lesz az 1 lapos adagoló...
-
válasz
Earl_Muttley #13849 üzenetére
Vagyis csak 1 boritekot lehet beletenni? Tértivevényt is lehet ezekkel?
Amúgy árban elmehetünk szerintem 80k-ig is ha van ott jobb.
-
PociAti
őstag
válasz
Energie X #13846 üzenetére
Boríték és etikett nyomtatására szerintem a pigment-tintás nyomtatók a legjobbak. Az Epsonnak tucatnyi ilyen gépe van. A tintás eljárás előnye a lézerrel szemben, hogy az öntapadó anyag (mint ami az etikett hátulján van, vagy a borítékon) nem kap hősokkot nyomtatás során. A pigmentnek köszönhetően pedig lemoshatatlanul tartós lesz az eredmény.
-
Sziasztok!
Céghez kellene venni nyomtatókat, amik az alábbiakat tudják:
1. Tintás vagy lézer? - Lézer
2. Fekete vagy színes? - Fekete
3. Mire használnád? - Boríték nyomtatás, etikett címke nyomtatás
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? - 200 boríték/hét/nyomtató; etikett címkéről nincs info de ott is kb ugyanennyivel számolnék
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - 16 óra
6. Milyen funkciókat vársz el? - USB és Lan csatlakozás
7. Mennyi a keret? - Nem tudom mennyibe kerül, 8-10 darab is lesz vásárolva
8. Árérzékeny vagy? - Kicsit
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? - Preferálom az utángyártott tonert -
Ad@m
tag
Sziasztok,
15x20-as fotopapirt honnan lehet/erdemes venni?
Kerestem neten de nem nagyon talaltam tudtok valami jo forrast?
üdv A -
jeni
félisten
Szia!
A HP 110b bedobta a törülközött fejegység hibával.
Viszont van mellette a C4780 ami jól menne de a színes patron kifogyott belőle. Most nézzem ,hogy szinte az utángyártott 300(XL) patronokkal leálltak. Horror áron van a gyári patronok hozzá.
Most milyen nyomtatót tudnátok javasolni amihez olcsó a patron vagy akár multisat(scanner előny benne). Régen ódzkodtam az Epsontól mert állandóan takarított és így pazarolta tintákat. Ellenben jó dolognak tartóm,hogy bármikor után lehet tölteni a külső tartályos kivitelűeket. A szines lézeresekről mi a véleményektek? Ebből van nekem egy HP 1102 pro mono verziós ,amivel megvagyok elégedve. -
ljs
tag
válasz
Earl_Muttley #13841 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsot!
SzégyenlemMagamSzégyenlemMagamSzégyenlemMagam,
de mi az a "tintaöblítés" és hogy kell csinálni az L355 típusnál?
(Írtam, hogy láma vagyok nyomtatók terén.) -
ljs
tag
Epson L355 úgy néz ki, hogy beszáradt. (És már nem garis.)
Először "csak" csíkosan nyomtatta a színest és a fejtisztítás sem segített,
azután pedig egyáltalán nem nyomott feketét és a színes tintáknak sem valósághű színük volt.
(Ha jól olvastam/értelmeztem -utólag- a hozzászólásokat, akkor a hiba nálam volt, mert ritkán nyomtattam és nem tartottam folyamatosan áram alatt a készüléket, hogy időről-időre automatikus folyamatok játszódjanak le.)
Fej (vagy fúvóka?)tisztításra semmit nem reagál illetve ugyanúgy nincs fekete.Kérdések:
(1) Lehet valamit kezdeni vele vagy kuka? (Max. szkennernek megtartható.)
(Van olyan szaki, aki szétszedi/ráolvas/kicserél benne valamit és műxik rendesen a cucc?)Az ajánlott DCP-1622WE leírásában nem találtam nyomát manuális kétoldalas nyomtatás lehetőségének. Ezért gondolkodom az automata kétoldalasban.
(2) Az sokkal "sérülékenyebbé"/hamarabb elromlóvá teszi a szerkezetet?(3) Javaslatot kérek:
mono lézer, multifunkciós (fax nem kell), automata kétoldalas (ha hozzáértők által nem kifejezetten "tiltott" ez az opció) és kb. 50-100 oldal nyomtatás havonta.Ami fontos: a nyomatoknak "tökéletesnek" kell lenni, mert hivatalos helyekre mennek (ahol 5 évig el kell tárolniuk).
Előny, ha nem drágán fenntartható és alacsony szervízigényű a készülék.
Rászánt összeg: 50-80-100eFt
Természetesen az ár a szolgáltatástól függ: szépen nyomtat és nem drága fenntartani -> ... -> felső lapadagolós dokumentumbeolvasóval felszerelt, kávét is főző, kutyát is sétáltató (de akkor előtte kutyát is kell vennem, mert az most nincs).Megjegyzés: magánember vagyok, a nyomtató "nem termeli ki" az árát (tehát ebből a szempontból szinte mindegy, hogy -a megadott intervallumon belül- mennyibe kerül) és olyat szeretnék, amivel kevés gond van, mert nyomtató témában láma vagyok.
(Ezért vettem anno a külső tintatartályos Epsont. Csak a beszáradással nem számoltam, mert akkoriban még nem kellett rendszeresen nyomtatni. Most, amikor már kellene a rendszeres nyomtatás, akkor szembesültem azzal, hogy a nyomtató nem funkcionál.)
Megköszönöm, ha jelenleg is elérhető típus lesz az ajánlat, mert a beszerzés nem (sokáig) halogatható.Köszönöm a segítséget!
-
atala
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #13834 üzenetére
Vannak olyan jók a Brother tartályos nyomtatói mint az Epson. Sőt, szerkezetileg még jobbak is. Több anyag van bennük. A Brother T510-nek van alsó tálcája, és van hátsó lap adagolója is. Egy hátrányt tudok mondani, hogy a szkennerje elég gyenge. Fényképet nem lehet vele szépen szkennelni, de dokumentumra, másolásra jó.
-
ban77di
csendes tag
Sziasztok.
Ez nem ugyanaz majdnem mint ami az összefoglalóba van az ajánlottak között, csak újabb kicsit?
brother dcp 1622 we az ajánlott, Mèdiàban viszont csak eggyel nagyobb sorszàmút találtam.https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_brother-dcp-1623we-multifunkci%C3%B3s-l%C3%A9zernyomtat%C3%B3-1259949.html
-
GEPESZ66
veterán
Fórumtársak válaszai, ill. netes kutakodásom alapján a következő nyomtatókat néztem ki (heti 20 oldal nyomtatása mellett):
Canon TS705 wifis
Epson Eco Tank L3110 nincs wifi
Brother DCPT510W wifis
Sajnos azt tapasztaltam, hogy mindegyik nyomtató hátsó lapadagolós.
Nekem a billentyűzet alatt volt a corábban a Canon IP7250 nyomtatóm, aminek elöl, kihúzhatós papírtálcája volt.
Így necces, hogy miként férnek el.
A fenti nyomtatók közül használjátok-e valamelyiket?
Mi a tapasztalatotok?
Ha igen, akkor tudnátok-e megadni kihúzott hátsó lapadagolóval teljes mélységet, ill. magasságot?
A wifi, ill, az utántöltés gazdaságossága miatt tetszene a Brother, de erről a márkáról eddig nem hallottam semmit.
Van olyan jó, mint az Epson? -
válasz
Baltazár123 #13832 üzenetére
Bakker, igazad van!
A ricoh, meg egy Canon Lide 300 megvan kb. 50ezerből. Szerintem ez lesz a megoldás. Sőt az MG5450-et akár meg is tarthatom scannernek.Mondjuk elég nagy batár ez a Ricoh. Esetleg valami kisebb ajánlott?
-
Baltazár123
őstag
Ahogy gondolod, annyit tudok ehhez hozzá tenni, hogy a multifunkciósok szkennere elég gyengus. Ha egy kicsit is adsz a minőségre vagy mondjuk fényképet is szeretnél beszkennelni az örökkévalóságnak, akkor ezek nem igazán ajánlottak. 1200dpi felett nem nagyon láttam még.
A régebbi lapszkennerek meg béka segge alatti áron vannak és sokkal jobb a szkennelés minősége, de a drivert nem frissítik már viszont a vuescan megoldja a driver problémákat.
Ha te is kb annyit használnád a szkennert, mint én, hogy kb havi 1 lap beolvasása meg fényképek, akkor nem is a fillérb.szás miatt, hanem a minőség miatt külső szkenner jobb megoldás. Iratot másolni meg azzal is lehet, ha szükséges nagy ritkán, de persze te tudod, hogy mire van igényed. -
válasz
Baltazár123 #13830 üzenetére
Köszi
Azt elfelejtettem írni, hogy multifunkciós gép kellene -
válasz
ban77di #13824 üzenetére
Köszi, de miután leírtam a posztot nyomtattam egyet, és össze-vissza nyomtatott a gép. Nem volt egy egyenes csík. Ha nem tudom helyrerakni, akkor ebből új nyomtató lesz. Csak még mindig nem tudom, hogy tartályos, vagy lézer... Lézert kicsit sokallom, tartályoshoz meg túl ritkán nyomtatok...
-
Sziasztok!
Canon CLI-551-es patron utángyártott típusokból melyik márka ajánlott és hol érdemes beszerezni?
Köszönöm
-
GEPESZ66
veterán
Heti kb. 50 oldalt nyomtat a feleségem.
Ezeket néztem.
Szerintetek melyikkel járok jobban?Epson EcoTank L3110 MFP:50000 Ft
olcsó hozzá az eredeti patron
kb. 5000 oldalra elég
nincs wifiCanon PIXMA TS5050:30000Ft
olcsó utángyártott patron
kb. 800 oldalra elég -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Akarok venni lézernyomtatót
Wifiset, más nagyon nincs ami kritérium
Havonta pár oldal, néha több, a lényeg hogy meguntuk az állandó tinta vásárlástHL-1222WE a legjobb vétel még úgy is hogy dobegységet kell benne 10ezer oldalanként cserélni?
Na mondjuk nálunk a 10ezer oldal lehet egy örökkévalóságÁllásában nem nagyon lehet baja ugye? igyekszünk minden héten nyomtatni vele pár oldalt, hogy a toner se meredjen meg tétlenségében
-
PociAti
őstag
válasz
kopogo #13817 üzenetére
A 2 tálcás kritérium nagyon magasra tornássza az árat (illetve borzasztóan leszűkíti a kínálatot).
Ha itt engednek az igényekből, akkor az 1 tálca + kézi adagoló kombinációval már egész jó lehetőségek vannak. (Például Brother HL-L2312D, kb. 25.000 Ft-tól. Pici, halk, kétoldalas nyomtató. Ez az L2000 széria 9 tagból áll, a legkisebb résztvevőt linkeltem be.)A lézer az kérdés volt? Mert ha igen, akkor a válasz egyértelműen nem! Lehet tintás is. Háziorvosi tenderekhez szokás volt az Epson mono nyomtatóit venni, mert a pigmentes tintának köszönhetően legalább olyan tartós a nyomat, és eredeti tintával is kb. tized annyi a fenntartási költsége, halkabb, kevesebb áramot fogyaszt, nem kell felfűteni a gépet.
Régebben az M100, M200 készülék volt csak, de az Epson kínálatában van már 10 új mono készülék (ET-M1100, M1120, M1140, M1170, M1180, M2140, M2170, M3140, M3170, M3180). -
janakbacsi
őstag
Havi 150-200 oldal nyomtatáshoz keresek fekete fehér lézer nyomtatót, amihez lehet utángyártott tonert kapni. A legolcsóbb változatot keresem. Köszönöm.
-
kopogo
tag
Hello!
Orvosi Recept nyomtatásra keresek nyomtatót multifunkciós két tálcás fekete-fehér.ha lehet akkor lézer ?
köszönöm -
BB9000
senior tag
válasz
Schundler #13812 üzenetére
Az A4 es színes fotónyomtatást tudja a 3110-es, de csak kerettel. Kisebb méretben tud keret nélküli fényképeket is. Elég szépen nyomtatja a képeket a megfelelő papírra. A4 méretben nekem a HP Q8698A fotópapír jött be.
@cellpeti A 3150-esben már van WiFi is. Az kb 58 ezresbe fáj, de december végéig van rá akció: visszatérítés az Epsontól. 6000 Ft-ot visszakapsz. A feltételeket nézd át!
-
Earl_Muttley
őstag
Ha Wifis Epson, akkor inkább L3060 mint L3150.
-
Schundler
újonc
válasz
BB9000 #13810 üzenetére
Ez egy jó felvetés, köszi! Igazából kábellel, automata kétoldalas nélkül is megleszünk, és 10-12k van az általam említett L3150 és az L3110 ára között.
A4-A5 színes nyomtatást, esetleg fotónyomtatást szoktál vele intézni? Ha igen, a minőségével elégedett vagy?
Illetve ha valakinek van még ajánlata az OPCIÓ1-OPCIÓ2-re, azt továbbra is várom szeretettel. -
BB9000
senior tag
válasz
Schundler #13809 üzenetére
Nyomtató vásárlásakor nem csak a kezdeti költségeket kell nézni, hanem a teljes képet. Az számít, hogy neked mennyibe fog kerülni az egész nyomtatás. Ebben csak egy tétel a kezdeti költség, vagyis a nyomtató ára. A kellékanyagokra az évek során sokszorosát költjük a nyomtató beszerzési árának.
Az Epson Ecotank egy jó választás. A legkisebb tagja az Ecotank családnak az L-3110-es. Ebben nincs WiFi, nincs duplex egység, nincs kártyaolvasója, nincs LCD kijelzője, nem tud CD-re nyomtatni. A palettán vannak olyanok, amelyekbe beletették ezeket a plusz funkciókat is. Nekem ezekre semmi szükségem, ezért az választottam az alapgépet. Pont ugyanolyan szépen nyomtat, mint a felextrázott márkatársai, csak olcsóbb azoknál.
Korábban nekem is volt olyan, hogy beszáradt a tinta a nyomtatóimba, de ettől most nem tartok, mivel olyan olcsó az üzemeltetése, hogy napi szinten használatban van. -
Schundler
újonc
2. Fekete vagy színes? Színes
3-4 Mire használnád? Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Otthoni használatra/Hobbi támogatás
FF: tanulmányi segédletek nyomtatása. Egyoldalas. Heti 10-15 oldal.
SZ: D&D anyagok nyomtatása (színesben, későbbi laminálás előtt), mindenféle kézműves/kreatív rajzok nyomtatása (feleségnek horgoláshoz, stb.) Együtt havi 5-15 oldal.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
FF: Max. két hét. SZ: Max 1 hó. Rendszerető vagyok, ha ezen múlik nyomtatok heti egy színes oldalt tölteléknek száradás ellen
6. Milyen funkciókat vársz el?
Színes nyomtatás és scan jó minőségben (kifejtve a végén)
OPCIÓ1: Fotó minőségű nyomtatás A4 méret (széle lehet, de minőségromlás ne legyen)
OPCIÓ2: A3... de ahogy néztem, ezzel a kerettel az csak álom
7. Mennyi a keret? 40-60 az alap. Érdekel vajon meddig kellene elmennem OPCIÓ1/OPCIÓ2 érdekében.
1-8-9. Árérzékeny vagy/Preferenciák/Tintás vagy lézer?
- a színesnél az elsődleges a feleségem kreatív/hobbi melóinak támogatása lenne. Ehhez a nehezebb/jobb minőségű papírok jó minőségű nyomtatása fontos lenne. Plusz rajz/filcrajz digitalizálásához a jó scan.
- a gép gyorsasága/zaja NEM érdekel
- amennyit utána olvastam, szimpatikusak a tartályos EPSON gépek (L3150?). De ez csak megérzés, azért vagyok itt mert nem értek hozzá, ajánljatok bátran mást
(pl.: Kell tartanom az utántöltögetéstől? (koszolhat/szóródik a tinta töltéskor?) -
asdddsa
tag
válasz
Earl_Muttley #13807 üzenetére
Köszönöm szépen! Szerintem el is dőlt hogy mit veszek.
-
asdddsa
tag
Üdv!
Szeretnék egy új nyomtatót venni. Tartályosban gondolkodom egyenlőre. Egy Epson ET-2600-ast néztem ki ~45e Ft. Ez jó vétel lehet? Színes legyen, multifunkciós és olcsón fenntartható. Lézerest ennyi pénzért nem igazan láttam ami megfelelne. Ha van olcsóbban is tartályos amivel jók a tapasztalatok az is érdekelhet.
Köszönöm! -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Itthonra magunknak szeretnék nyomtatót vásárolni. Mindenképp wifiset szeretnék.
Amit találtam és igen jó árban van:
- HP Deskjet 2620/2630
- Epson SX-342Kérdésem az lenne, hogy utángyártott patronokkal is mennek vajon ezek a gépek? Illetve ki kell ütni a patronokat vajon?
-
jeriko2
tag
válasz
f4lcon #13802 üzenetére
Azért ezek nagyon más kategóriák. Anno dolgoztam egy cégnél, levelezéssel foglalkozott. HP laserjet 4-es volt két db. Mikor egyszer elromlott, és kihívtuk a szerelőt, akkor döbbenten nézte, hogy a nyomtató lapszámlálója 300.000-et mutat, és megjegyezte, ezeket a készülékeket 100.000 oldal élettartamra tervezték. Mélyen hallgattunk róla, hogy a számláló már egyszer túlpördült egymilliónál...
(Napi 30-40kg levelet vittünk postára) -
válasz
Baltazár123 #13795 üzenetére
ipari szinten használunk HP 2055dn-eket (napi több száz oldal nyomtatására, van amelyiken évente több, mint 10.000 oldal jön ki) és első naptó kezdve utángyártott patronokkal mentünk, eddig semmi bajuk
persze nem bírnak annyit, mint a gyári, de töredék az ára, így emellett is bőven megéri -
scott_free
senior tag
válasz
BB9000 #13800 üzenetére
Természetesen mindegyik gyártó ugyanúgy számolja a lapértékeket, és akkor már nem mindegy, hogy a kezdő toner 500 oldalra vagy épp 2.800 oldalra elég...
Kifutó modellről van szó, ezért olcsó ennyire szerintem. (a kezdő ára anno 150.000 fölött volt!)És lehet, hogy a tartályos, tintasugaras nyomtatókba nagyon olcsó a gyári festék, de mit érek vele, ha a fej beszárad és dobhatom ki az egészet? (az L300-asunkban félig vannak a tartályok és mégsem tudunk nyomtatni vele, mehet a kukába, mert nem nyomtattunk vele minden héten és beszáradt, csíkoz, akárhány fejtisztítást csinálok vele.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest