Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
Sziasztok.. Tönkrement a Photosmart C5180-as 6 színes, jóóó régi nyomtatónk. Keresem már pár napja az utódját, de én látom rosszul, vagy tényleg alig van olyan tintasugaras, ami alsó papírtálcás (A4 + 10x15), jó szkenneres, jó nyomatos nyomtató? Kb. a Brothert látom, de ott max 4 tinta van, vagy van a Canon MG szappan alakú sorozata, de az meg formára, háát.. Tudásra bevált, szeretnénk egy hasonló kaliberűt. Vettem egy donort, összeépítettem, de sajnos a színek nem lettek az igaziak. Lehet van valami egyedi finomhangolása gyárilag.
Kösz előre is! -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan nyomtatót amin van párhuzamos port, tud színeset nyomtatni és nem kerül egy vagyonba (< 100 000)
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Varshi
aktív tag
válasz tubeamp93 #14296 üzenetére
De könyörgöm, mit nyersz vele?
"Úgy átlagban havi 50 oldalt nyomtatnék"
Ez az Deskjet 1510-esednek egy (1) darab XXL-es patron éves szinten!
3690 Ft!(Ez olyan, mint használt öreg dízel autót venni rövid utakra. Rengeteg szopáslehetőséggel, nem is igazán arra kitalálva.)
És pár dollárból utántölthetnéd még többször is ezt a patront. És ha bármi nem jön össze, akkor újabb 3690-ért ismét hibátlanul működő nyomtatód van, tele patronnal, benne új fejjel.
Hopp, van 3200-ért is.De havi 50 oldalért??? Totálisan nem éri meg a szarakodás.
(Engedd ezt el szerintem, teljesen becsípődött neked a téma.) -
PociAti
őstag
válasz tubeamp93 #14294 üzenetére
A munkahelyemen már csak elektronikai hulladék formájában találkoztam CISS nyomtatóval. Erre szakosodott kereskedőtől lett véve az így átalakított gép, de kudarc lett belőle.
Ha folyamatosan az építésről olvasol csak, akkor jó eséllyel kereskedők által készített anyagba futsz bele, ahol új gépbe építik bele a tinta ellátó rendszert, és minden szép és tiszta. Vagy ügyes barkácsolók sikeres videóját látod (a sikertelenséget nem teszik ki az ablakba).
De ha a "CISS problem" kifejezésre keresel rá, akkor olyan mocskos problémák jönnek elő, amivel normális nyomtató tulajdonosai nem találkoznak. -
tubeamp93
csendes tag
válasz PociAti #14290 üzenetére
Meglátjuk hogy alakul majd.
"Közben mennyi macera volt vele, mennyi mindent áztatott el a tinta, mennyi elakadás, fellevegősödés, maszatolás volt"
Ezek saját tapasztalatok? Nem hangzik túl jól, de ilyeneket most először olvasok erről a megoldásról.
Jó minőségű fényképeket nem fogok nyomtatni, inkább csak ábrákat. Így a színhűség nem szempont nálam.
Meggyőzhető vagyok bármiről, de az eddigi ellenérvek alapján nem érzem meggyőzve magamat. Inkább csak a beszerelésére vonatkozó aggodalmak kerültek előtérbe, apróbb kényelmetlenségek, beszáradás kockázata, amikre írtam, hogy nem jelentenek gondot az esetemben. Aztán most esett némi szó folyásról, maszatolásról, amiket eddig más fórumon nem olvastam még, illetve nem említették, hogy drasztikus lenne a dolog. De erre vonatkozóan érdekelnének személyes tapasztalatok. Milyen típusú nyomtatóknál jelentkezett, kb hány üzemóra után, sikerült-e megoldani a problémát? (ha sikerült)...stb
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz Varshi #14281 üzenetére
Rossmannban még várni se kell a fotóra. Az előhívás az tényleg pár nap, de kioskon önállóan azonnal "elő lehet hívni" a képet. Valójában azok szublimációs nyomtatók, lásd Citizen honlapja, vagy az ismert fotós portált: DPReview. Lehet nem pont ez a modell van, de általánosságban egész elfogadható a minőségük.
-
Varshi
aktív tag
válasz MCGaiwer #14289 üzenetére
A gyári tintával etetett cuccok többnyire bírják 1-2 hetet az állást.
Ha heti 1-szer nyomtatsz egy tesztlapot, akkor meg nagyon sokáig. De úgyse fogtok rá figyelni. Úgyis rá fog sütni a nap vagy a konvektor mellett lesz - most csak egy pár példát mondtam, ami árt neki.Ezt írod: "Ritkán és keveset nyomtatunk, akkor is inkább dokumentumokat. "
Erre a célra vegyetek mono lézert, és a ritka színes nyomtatást máshol próbáljátok meg intézni. Ha ez macera, akkor a színes lézer se ördögtől való, csak tudd, hogy egy cuki cicás kép mibe fáj majd, ha mégis. Ha ez ritkán lesz, és "belefér", akkor inkább azt vegyél. (Ahogy van, aki egy V12-es terepjáró fogyasztását is kifizeti, de vélhetően nem távolsági autóként üzemel.)Az a baj, hogy nem írtál egyáltalán mennyiségeket. Azon ál vagy bukik a matek.
Havi 10 oldal még színes képből se horror... -
PociAti
őstag
válasz tubeamp93 #14288 üzenetére
3 év múlva, 2023. március elsején találkozunk ugyanitt, kíváncsian várom a beszámolót, a valóságban mennyire sikerült megspórolni azt a 20.000 Ft-ot.
Közben mennyi macera volt vele, mennyi mindent áztatott el a tinta, mennyi elakadás, fellevegősödés, maszatolás volt?Az egyik alapvető kérdés az, honnan tudja majd a nyomtató milyen tinta került bele, milyen színprofilt kell használnia? Persze egyszerű ábráknál nincs jelentősége, de az nem is fogyaszt sok tintát, de fényképeknél azért nem ártana, ha a színek pontosan egyeznének.
-
MCGaiwer
addikt
válasz Varshi #14281 üzenetére
Köszi! Esetleg akkor olyan tintás (akár patron, akár tartály), ami kevésbé hajlamos a száradásra? (Párom tanár, szóval ad-hoc módon kell neki nyomtatni, van, hogy sokáig nem, van, hogy hirtelen kell kép másnapra, és nincs idő elmenni nyomtatni).
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
SaGa59
őstag
válasz tubeamp93 #14286 üzenetére
Ehhez képest. kb negyvenezerből megvan egy vadi új, nagy tartályos nyomtató, scannerrel, hat és félezer oldalra elegendő tintával, szerelgetés nélkül, 20 perc alatt üzemkész, három év garival. Ha elfogy a tinta, kb tíz rugó az újabb ekkora adag gyári készlet. De te tudod…
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
tubeamp93
csendes tag
válasz SaGa59 #14285 üzenetére
Azok az infók már eleve felejtősek, amit a ciss-hez javasolnak, mert az nekem nem megfelelő, és azokat a problémákat eredményezheti, amiket most te is felsoroltál.
Az már bizonyos, hogy másképp fogom rögzíteni az egyes elemeket és máshol. Egyrészt a gyári ajánlás szerint elől kéne kivezetnem a csöveket, én viszont oldalt fogom. Másrészt a tintacsövek rögzítéséhez nincs megfelelő mennyiségű rögzítőelem a csomagban, így azokból is sajátokat fogok készíteni, hogy több ponton rögzíthető legyen a cső, és tutira ne akadjon bele semmibe.
Még a tartályokon is gondolkodom, hogy a nyomtató oldalára kellene fixen felszerelni vhova, de azt még akkor fogom kitalálni, ha itt lesz minden hozzá.[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz tubeamp93 #14283 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy te milyen minőségben szerelsz, furkálsz tintapatront, hanem az, hogy a ciss felszereléshez megkapod-e azokat az infókat, hogy pl pontosan hol vezesd el a tintacsöveket, hol rögzítsd őket és mivel, hova tedd a tartályt, hol figyelj a lehetséges elakadásra, feszülésre. Ne feledd, egy teljesen más módszerhez kitalált, ide-oda mozgó patronhoz kell rögzítened négy tintával teli műanyagcsövet úgy, hogy semmibe se akadjon bele, semmi se rángassa meg, a tartályt se verje le senki pl takarítás közben, stb…
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Varshi #14279 üzenetére
Sacc/kb. havi 50 volt eddig máshol, de gondolom majd a saját nyomtatóval, ami folyamatosan kéznél lesz, lesz ez több is. Nem tudom még.
Ha szarul, akkor így jártam. Még akkor sem vész kárba minden teljesen, mert a tintát be tudom töltögetni egy darabig manuálisan is a patronokba plusz anyagi ráfordítás nélkül.
De azért bízom benne, hogy fog ez működni. Ennél sokkal bonyolultabb elektronikai/mechanikai eszközöket szoktam szerelni, többnyire eredményesen. Persze teljesen érthetők a kétségek efelől, elvégre nem ismerjük egymást, nem láttál még tőlem korábbi munkákat, így nem tudod mit, és milyen minőségben tudok megépíteni. -
nimfas
addikt
válasz Varshi #14280 üzenetére
Jelenleg így áll a nyomtató (HP2015DN):
"Total pages printed:56393
Duplex pages printed:18874
Pages mispicked in printer:95
Pages jammed in printer:22
PCL6 pages printed:9178
PS pages printed:55
PCL pages printed:47269"A nyomtató van vagy 10 éves, jelenleg is kapható, ha igaz ez lenne az: [link] 42.500 Ft
250 lapos az adagolója, auto duplex, lan...
Vagy ezt kéne alaposan kitakaríttatni, mert időnként begyűri a papírt.Ha nem kell a színes nyomtatás akkor lehet érdemes lenne "bespajzolni" egyet belőle?
-
Varshi
aktív tag
válasz MCGaiwer #14278 üzenetére
Amit kérsz, az pont nem fog menni.
A színes lézer költséghatékonyan. (De itt is számít a darabszám. Mert lehet, hogy egy gombóc fagyi 800 Ft, de ha évente max. egyszer mentek oda fagyizni, az igazából csak bosszantó, de valójában észre se veszed a zsebeden.)
Ha viszont elfogadod, hogy sokkal drágább egy fotó kinyomtatása otthon, mintha elvinnéd a Rossmannba (és elhoznád két nap múlva fotópapíron), és visszafogod magad a színes nyomtatással, ahol csak tudod, akkor egy közepesen drága megoldást tudsz találni. Ha azt mondod, hogy viszont megvásárolod a kényelmedet, akkor az működhet. Az tudatos döntés.
Sajnos kevés embernek van ezekkel az eszközökkel tapasztalata (színes lézer MFP), és akkor is mondjuk 1 ember per típus. Amikor 2-3 vélemény se igazán mérvadó.
Javaslom, nézegess teszteket, kellékárakat, és ha van 4-5 jelölted, keress rá az amazon.com-on a review-kra. Amit lehúznak, az nem véletlen. -
Varshi
aktív tag
válasz nimfas #14277 üzenetére
Ebből a duplex az, ami jelentősen megdrágítja a témát.
Én azt látom, az ilyen szogláltatásokkal szokták feljebb pozícionálni a termékeket. Meg mondjuk a KI/BE meneti tálcák méretével (őszintén, kb. ~0 dollárba kerülne, hogy ne 50/100 lap legyen a lapkapacitás egy belépő modellnél, hanem 2-3-szor annyi, de ezzel terelnek a drágább modellek felé).
Ha az automatikus duplexről le tudsz mondani, a fenti modelleknél nem tudunk jobbat és olcsóbbat. Ha a színes is kell, akkor - én úgy láttam - csak közepesen drága cuccok vannak, nagyon drága üzemeltetéssel.
Ha csökkenteni akarod az üzemeltetési költségeket, akkor az csak még drágább modellekkel fog menni, de ott a szívedhez kapsz, ha egyszerre kell mindegyik színből új tonert venni, mert oké, hogy XXL méretű és ritkán kell, de az ára is annyi, amiért más egy tartályos nyomtatót vesz 3 évre elég kellékanyaggal. -
Varshi
aktív tag
válasz tubeamp93 #14276 üzenetére
A 20e akkor szép, ha faszán működik.
Ha szarul, akkor 2e is sok érte.
Havi 50 az évi 600 oldal. Az egy sima fekete patron kapacitása a kisebbek közül.Ez olyan, mintha arról beszélnénk, kik a legjobb parkettásos, milyen minőségben dolgoznak, mennyiért. Erre jössz, hogy te magad is meg tudod oldni. Nem tudjuk megítélni, mennyire jól dolgozol, milyen anyaggal stb. Ha bele akarsz vágni, hajrá! Legalább lesz, akinek van vele még több tapasztalata. Én nem tenném, nekem az üzembiztosság többet ér.
(Mint látod, még gyári rendszernél is akadnak gondok pár évenként. Ha az utólagos CISS-rendszeredbe beleköltözik az Átok, mit csinálsz?) -
MCGaiwer
addikt
Sziasztok!
Egyszerű otthoni használatra szeretnék színes nyomtatót.
Ritkán és keveset nyomtatunk, akkor is inkább dokumentumokat. Párom néha fényképet / képet is nyomtat. Scanner funkcióra is szükség van, ezért multifunkciós kellene.Van, hogy több hétig / hónapig nem nyomtatunk, ezért a beszáradás miatt inkább lézeresre gondoltam, bár nem tudom, hogy ilyen célra megéri-e.
Wifi-n keresztül szeretném több gépről is elérni.
A kezdeti költség annyira nem érdekes, a fontos hogy megbízható és hosszabb távon költséghatékony legyen.Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
nimfas
addikt
1. Tintás vagy lézer?
Lézer
2. Fekete vagy színes?
95%-ban elég a fekete, de kíváncsi lennék egy színesre is3. Mire használnád?
Nagyrészt dokumentumok nyomtatása, néha ábrák, képek.4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
Jelenleg színes nincs így ha kell az máshol oldom meg.
FF havi 50-100 oldal5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Nagyon változó, de van hogy napi többször nyomtatok, van amikor 2 heti 1x.6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
-Hálózati, Duplex, Scanner nem kell7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
40-100eFt8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Inkább legyen drágább a nyomtató és olcsó a toner hozzá mint fordítva.9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Utántölteni nem szeretném, de az utángyártott tonerrel nincs bajom.Ez a jelenlegi legjobb ajánlat????
"Lézer nyomtatókról szóló összehasonlító oldal. [link]
Ajánlott lézer nyomtatók:
Brother HL1222WE Mono lézernyomtató.
Hozzá való toner: TN-1090 Eredeti 1500 oldalas toner ára 6500 Ft
Brother DCP 1622WE Mono multifunkciós lézernyomtató.
Hozzá való toner: TN-1090 Eredeti 1500 oldalas toner ára 6500 Ft"Jelenleg egy HP2015DN (duplex, hálózati) nyomtatóm van eredeti toner hozzá:
HP Q7553X / 53X 56.305 Ft (7.000 oldal)
Utángyártott toner hozzá (ezzel használom) 12.000 Ft (7.000 oldal) -
tubeamp93
csendes tag
válasz Varshi #14275 üzenetére
Mivel időnként színesben is nyomtatnék, a lézeres nyomtatók kiesnek.
Úgy átlagban havi 50 oldalt nyomtatnék, ami nem annyira sok, viszont ez rendszeres lenne.
Most jelenleg ez lenne a legolcsóbb megoldás, kb. 20 ezerre jönne ki az egész mindennel együtt, ami nem rossz. Ezt addig használnám, míg be nem adja a derekát véglegesen. Utána veszek majd egy jobb tartályost. -
Varshi
aktív tag
válasz tubeamp93 #14274 üzenetére
Eljárt felette az idő. Van jobb, gyári megoldás, mégha drágább is.
Annyira nagyon számít minden forint, hogy nem tudsz egy rendes tartályost vagy olcsó mono lézert megvenni?
Ha nem nyomtatsz sokat, akkor nem értem a spórolást, ha viszont igen, akkor fel fogsz robbanni, ha pont akkor szarik be vagy kezd el csíkozni, amikor éppen nagyon kéne pár 100 oldal.
Tudom, jártam már így, mikor töltögettem még a patronokat, éjjel 11-kor ott álltam a konyhában álmos fejjel, már mindenki aludt, de én még tintás kézzel fogtam az injekciós tűt, és imádkoztam, hogy a betöltés után rendesen kijöjjön a maradék x oldal... -
tubeamp93
csendes tag
válasz PociAti #14271 üzenetére
Olvastam korábbi tapasztalatokat a CISS-ről másik topicban, ott elég jókat írnak róla. És elvileg épp a levegősödés miatt ajánlják jobban ezt a megoldást a folyamatos újratöltögetés helyett, ahol egy idő után légbuborékok meg száraz festékporok kerülnek a szórófejekbe.
Ezt néztem ki egyébként, ehhez a 4 flakon 100 ml-es festék is kb. még egyszer ennyi ft lesz. Ugyanez a festékmennyiség folyamatos patroncseréknél egy vagyon lenne, ahogy számolgatok. Ha gond nélkül el tudom használni ezt a 4x100ml-t ezzel a CISS megoldással, nekem már megérte az egész. -
Vaze
őstag
válasz Earl_Muttley #14272 üzenetére
Koszonom szepen,utana nezek
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Earl_Muttley
őstag
-
PociAti
őstag
válasz tubeamp93 #14267 üzenetére
A barkácsolt CISS csak leírás alapján tűnik jónak, ha elhallgatják a hátrányait. Az Epson vezette be a tintatartályos nyomtatókat, de a régi patronos konstrukcióról való átállás náluk se ment zökkenőmentesen. A tartályból nem olyan egyszerű levegősödés, szivárgás nélkül eljuttatni a tintát fejbe.
CISS esetén kevés sikeres hosszútávú tapasztalatról lehet hallani, jellemzőbb a tintafolyás, levegősödés, kínlódás, stb. Szerintem a barkács CISS nem éri meg az árát, azt a pénzt inkább egy új (tartályos) nyomtatóra kell félretenni. -
Vaze
őstag
Sziasztok!
Kb 1 hete,vettem egy Epson L4160-es nyomtatot,ma nyomtattam vele par kepet,de sajna nem az igazi.
Szeretnem kerdezni,hogy van e ajanlott,olcso nyomtato,kizarolag kepek nyomtatasara?
Nem kell se scan,se semmi,csak nyomtatni tudjon (az L4160-ot megtartom)jo lenne valami olcsobb,tinta ara nem erdekes.
Valaszokat elore is kosziMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
tubeamp93
csendes tag
válasz SaGa59 #14268 üzenetére
A beszereléssel semmi gond nem lenne. Elektronikai eszközök javítása/építése a hobbim, úgyhogy nem lehet gond ezzel a részével.
A fekete patront ha kiveszem, és egy törlőkendőhöz érintem a festékszóró felőli részt, némi folyékony tintát hagy a kendőn (nem sokat) így azt feltételezem, hogy csak kifogyott, de nem száradt még be. -
SaGa59
őstag
válasz tubeamp93 #14267 üzenetére
A CISS a „házilagos” megvalósítása az utóbbi években megjelent „nagy” vagy „külső” tartályos megoldásoknak. Nem kis kapacitású patronokban, hanem nagy tartályokban tárolják a tintát. A régi nyomtatók közül elég sokhoz kifejlesztettek ilyen technikát, a beszerelésük sem ördöngősség, de azért igényel némi mechanikai és szerelési gyakorlatot és nagyon nem mindegy. pontosan hogyan szereled be, mert a folyamatos hajlitgatás, ha valamit elmértél, gyorsan tönkreteszi a tintacsöveket, ami egy nagyon tintás nyomtatót eredményez.
Hátrányuk, mint minden tintasugaras nyomtatónál: legalább hetente egy oldalt ki kell nyomtatni, hogy ne száradjon be a fej. A HP tipikusan hővel működő (felforralja a tintát és a létrejött nyomás spricceli ki a tintacseppet) fejeket használ, így hamarabb „elöregszik”, mint az epson vagy a brother piezoelektromos fej. Amit megvettél, azt írtad, kifogyott a fekete szín. Tényleg csak ez a gond, vagy beszáradt a fekete fej? Nagyon nem mindegy.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
tubeamp93
csendes tag
Most, hogy jobban belemélyedtem a témába, több helyen is említik a CISS előnyeit. Erről mik a tapasztalatok, használ ilyet vki a nyomtatójához?
-
tubeamp93
csendes tag
Közben megoldódott a nyomtató kérdés nálam. Egy használt, de kifogástalan állapotú HP Deskjet 1510-hez sikerült hozzájutnom 5 ezer ft-ért. kb. 2 évet állt használatlanul a gép, de ennek ellenére még a színes patronok épek, megy a színes nyomtatás tökéletesen, a telepített szoftvere szerint félig vannak. A fekete patron viszont kifogyott.
Szeretném minél gazdaságosabban megoldani a patronok feltöltését, ezért a neten találtam hozzá újratöltő tintákat: [link]
Szerintetek érdemes ezeket a kínai utángyártott tintákat megvenni, használható minőségűek?
Illetve a fekete patronnál félek egy picit, hogy beszáradhatott és akkor újratölteni sem lehet/nem érdemes. Ehhez inkább egy másik fekete patront volna ajánlott vennem, vagy nem kell aggódnom és a régi is működni fog rendesen a feltöltést követően? -
Varshi
aktív tag
L6170 garis fejcsere kész. (2,5 év @ 40900 nyomatnál.)
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Melyik belépő szintű "olcsó" lézeres nyomtatót ajánljátok havi 3-7 "fekete" szöveges nyomtatásra? Scannerről letettem, az évi 2-3 beolvasást megoldom telefonnal. -
PociAti
őstag
válasz hegyes3 #14261 üzenetére
Az a baj, hogy ha havonta mindössze 1-2 alkalommal nyomtatsz, akkor csak idő kérdése mikor szárad be a tinta a fejbe. (Mert a havonta 1-2-ből gyakran 1-2 hónapig nem nyomtatok eset szokott előfordulni). Léteznek azok az olcsó, eldobható nyomtatók, amikbe a patron egyben a fej is, de ezáltal maga a patron lesz borzalmasan drága, mivel a fejköltséget is minden alkalommal meg kell fizetni.
A havonta 1-2 alkalmat oldd meg fénymásolószalonban. Árban is sokkal jobban jössz ki, és a nagy gépek jobb minőségre képesek, mint az otthoni nyomtatók.
Dokumentumok nyomtatására általában a mono lézerek is elégségesek szoktak lenni, azt az irányt se vetném el.[ Szerkesztve ]
-
hegyes3
újonc
Sziasztok,
Nagyon nem vagyok képben a nyomtatók világával. Ezért fordulok hozzátok.Szeretnék új nyomtatót venni.
1. Tintasugaras vagy lézeres legyen?
2. Otthoni felhasználásra kellene. 1-2 havonta nyomtatnék vele word doksikat vagy amit éppen kellene.
3. Tudjon színes nyomtatást.
4. Scannelni is kéne vele.
5. A lehető legolcsóbb legyen bele a patron, akár utántöltve vagy utángyártottan.
6. Ha lehet, wifi nyomtatás is legyen, mivel néha praktikusabb mobilról nyomtatni.
7. Csak a4-eseket nyomtatnék.Ha lehet márkát/típust is írjatok.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen! -
PociAti
őstag
válasz akisbandi #14259 üzenetére
Ha a minőség nagyon számítana, akkor 5 vagy inkább 6 tintás nyomtatót kellene nézned, mint amilyen az Epson L805, de az már lényegesen drágább. Szerintem jó helyen keresgélsz. Árban az Epsonok amúgy így következnek: L120, L1110, L382, L3110/L3111.
Az elkenődés részben beállítás, részben fotópapír kérdése. Én Brothernél teszteltem hogy az olcsóbb (Kodak) fotópapír nem volt képes annyi tintát beszívni, mint a Brother fényes papír, így megfolyt a felületén. Ezáltal gyengébb beállítással jobb eredményt lehet elérni kevésbé jó papír esetén.
De ha eltalálod a beállításokat, akkor az elkenődéstől - minimális száradási idő után - már nem kell tartani. -
akisbandi
aktív tag
Szép estét mindenkinek!
Nézegetem a nyomtatókat, egy IP4500 utódját.
Nagyrészt fotópapírra nyomtatok, A4 és 10x15 méretben, de havi szinten csak max 10-20 oldalt.
Fontos, hogy jó minőségben nyomtasson, ne maszatolódjon. A Canon-t médium beállításon használtam, a célnak megfelelt.Mennyire kell félni attól, hogy nedvesség (akár csak a kéz nedvessége), ujjlenyomat elkeni a nyomtatot ezeknél a külső tartályos nyomtatóknál?
Szkennerre! wi-fire és hasonló cicomákra nincs szükségem, forgatom a lapot kézzel.
Melyiket ajánljátok, ha egyáltalán a fenti célnak megfelel?
Canon G1411/3411 vagy Epson L1110/L382 (sokszor scannerrel majdnem egy árban van)
Esetleg valami más lenne a megfelelő?
-
zeus_2k14
senior tag
válasz Earl_Muttley #14254 üzenetére
Köszi.
Esetleg tudsz linkelni valami jót, vagy esetleg tud valaki? Mert néztem, de nem tudom jó lehet e hozzá. Baja amúgy a kábeltől nem lehet a nyomtatónak?
Gergő
-
Earl_Muttley
őstag
válasz zeus_2k14 #14253 üzenetére
Szia, vásárlástól fogva 30 nap áll rendelkezésedre a regisztrációra, epson.hu/garancia
Nyomtasd majd ki az igazoló lapot, most már van mivel.Kábelből bármilyen jó, sima hama van nálunk erre a célra, szerintem már 2-3 nyomtatót kiszolgált.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv. Vettem nyomtatót , Epson Ecotank l3060. Eddig király. Viszont, nyomtato kábelt nem kaptam hozzá. Tud valaki ajánlani valami jó kábelt, ami tuti működik vele? Max 5m, de elég a 2m is.
Illetve, a 3 év garanciát hogy tudom igénybe venni? Mert én nekem a boltba csak 1et adtak.
Köszönöm
Gergő
-
Varshi
aktív tag
Újabb csodás sztori az L6170-esemről (kb. 40000 oldalnál járunk).
Feltöltöm reggel a fekete tartályt (csak azt).1-2 órával később nyomtatok egy oldalt, a fele csík nincs meg -> Tisztítást indítok.
Látom, hogy a sárgában fekete csík is van. No mi történt, összekenődött valami?Újabb tisztítás.... és közben látom meg, hogy mindhárom színes tartályban feketére színeződött közben a tinta. Valahol valahogy összefolyt.
-
-
SaGa59
őstag
válasz Weareus #14248 üzenetére
A nagy tisztaságú patikai vízre semmi szükség, sima csapvízzel szoktam átmosni a renintenskedő canon fejet. Anno az MG5550-esét (az volt a 7550-es előtt) még szét is szedtem egyszer, csak arra kell vigyázni, a fólia vezetékek valamelyike el ne szakadjon, mert akkor kakukk. Én simán a hideg vízcsap alá tartottam azt a részt, ahol a tintát kapja a patrontól, meg a fúvóka részt felváltva, míg színesen jött ki belőle, aztán ráfektettem egy papirtörlőre a fúvókákkal lefelé, vártam pár percet, letörölgettem és mehetett vissza a helyére. Igaz, nem teljes beszáradás, csak néhány fúvóka nem akarta az igazat a pigment feketénél, de ha már átmosás, minden színt kitakarítottam.
E-bayen 25 font körül mérik a QY6-0078 típusú fejet
[ Szerkesztve ]
-
Dani82
senior tag
Kerlek ajanljatok egy nyomtatot, amit uzlethelysegben fogunk hasznalni. Tudjon jo minosegu szines kepeket is nyomtatni, nem ipari mennyisegben de havi 1-2x.
Fekete feher dokumentacio nyomtasa heti 2-3 alkalom illerve jo minosegu scanner is kene ra es fontos h wifis legyen, azaz telefonrol lehessen ra kuldeni dokumentumot. Ami fontos hogy jol nezzen ki egyelore nem tudom mennyire lesz szem elott az uzletben de biztos ami biztos jo lenne ha nem lenne nagyon olcso kinezete.
50 korul van vmi best buy? -
Weareus
addikt
De, 6150-es, megnéztem. Akkor viszont tényleg buktam ezt a beszáradás dolgot.
(Akkor az egyik előző Canonom volt olyan, hogy a patronokon volt a nyomtatófej, ezért is emlékezhettem rosszul...)
Végső próbaként nem létezik olyan megoldás (hisz ha beszáradt, vesztenivaló nincs...), hogy kiszedem a nyomtatófejet és beáztatom valami "óvatos" oldószerbe? (Víz-etanol, ilyesmi?)
Természetesen nagy tisztaságú bidesztillált patikai desztvízre és nagy tisztaságú patikai etanolra gondolok. Amúgy úgy tudom - bár lehet, hogy ebben tévedek - hogy ezek a festékpatronok amúgy is vizes bázisúak.Vagy lehet ehhez még külön nyomtatófejet kapni? Gondolom, nem valószínű, vagy ha lehet is, az egy vagyon...
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Earl_Muttley
őstag
válasz tubeamp93 #14246 üzenetére
[link] <--- Anno nekem ez alapján sikerült egyet visszahoznom az élők közé.
Használt nyomtatóval az a baj, hogy általában okkal adják el, legalább is szerintem, illetve sok esetben nincs olyan hatalmas árkülönbség. + ugye a kevesebb garanciaidő
Lézeres se rossz, csak ott ugye a színes az horror áron megy. A mono lézernél meg lapköltségre még mindig olcsóbb egy tartályos. Kérdés milyen gyakran kell a színes, mert heti-kétheti szinten érdemes azért azt használni benne. Lap/ft-ba a tartályosok a legolcsóbbak, utána jön a lézer, ha valami értelmes vételt találsz 8pl. összefoglalóban a Brother modellek), végül a patronosok.
[ Szerkesztve ]
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Earl_Muttley #14245 üzenetére
Köszi. Ehhez a részéhez talán még volna is affinitásom, mivel hobbiként elektronikai és más dolgokat szoktam építeni-szerelni. Utánanézek a dolognak.
Egyébként az ajánlások alapján lézernyomtatót nem érdemes nézni? Használtan sem szabad nyomtatót nézni? -
Earl_Muttley
őstag
válasz tubeamp93 #14244 üzenetére
Nagy valószínűséggel beszáradt, azt hiszem az epsonos fórumon leírta valaki, hogy lehet feléleszteni beszáradt fejeket. Ha van kedved vele kísérletezni, megérhet egy próbát.
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Earl_Muttley #14242 üzenetére
Van egyébként egy régi Epson Stylus S20 nyomtatóm, igaz már évek óta nem volt használva, nem tudom hogy ideiglenesen használható lenne-e még, vagy már esélytelen? A patronkészlet nem lenne drága hozzá ahogy nézem.
-
tubeamp93
csendes tag
válasz Earl_Muttley #14242 üzenetére
Köszönöm a tippeket, utána nézek ezeknek.
-
Earl_Muttley
őstag
válasz tubeamp93 #14240 üzenetére
Szia,
Én pont ilyen célra, ilyen felhasználással nyúzok másfél éve egy L3050-es Epsont, itt a keretet kimerítve fel is tudsz marni még egyet. [link]Ha ez nem szimpi, itt többen elégedettek a Brother T510W-vel is, ami a keretedbe szintén belefér.
[ Szerkesztve ]
-
tubeamp93
csendes tag
Üdv!
A kérdésem a következő: Milyen nyomtatót lenne érdemes vennem?
(Előre leszögezném, hogy kezdő vagyok a témában, tudom, hogy itt már nagyon sok infó le van írva a témában, és lehetséges, hogy meglelném a kérdésemre a választ, de sajnos sem időm, sem energiám nincs végigolvasni az eddig leírtakat. )
Pedagógusként keresem a kenyerem, viszont az iskolámban nagyon nehézkes a nyomtatás, általában egyik eszköz sem működik már rendesen, amit megelégeltem, és úgy döntöttem beszerzek egy sajátot itthonra.
- tehát olyan eszköz kellene, amely bírja a folyamatos igénybevételt
- ne kelljen nagy gyakorisággal cserélgetni a patronokat, és azok ne kerüljenek egy vagyonba az adott típushoz
- nyomtatás mellett tudjon szkennelni, fénymásolni
- nem feltétel a színesben való nyomtatás, (erre ritkábban lenne rá szükség)
- főleg dokumentumokat nyomtatnék, de képeket is emellett (többnyire fekete-fehérben)
- sima USB-s csatlakozás megfelel
- használt készülék is megfelel
- a keret nagyjából 50 ezer ft, de ha ettől picivel drágább és megéri rá többet költeni, akkor az is szóba jöhet
Előre is köszönöm az ötleteket, és az infókat! -
Weareus
addikt
Igen tizen x év állás után valószínű, hogy így van. Ám emlékeim szerint a patronok tartalmazták a nyomtatófejet, bár erre nem esküszöm meg. Utóbbi esetben talán működhet a dolog.
(Ilyen vékony réz csíkok, áramkörszerű izék voltak a patronok alján, ez biztos.)[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
atala
Topikgazda
válasz Weareus #14236 üzenetére
Ha jól látom ebbe a nyomtatóba nem olyan patron kell amin rajta van a fej. Tehát ami benne van fej, az már ezer százalék, hogy beszáradt. Nem valószínű, hogy egy csepp tinta is ki fog jönni belőle. Ha mégis le akarod tesztelni, akkor vedd meg bele a legolcsóbb utángyártottat.
-
Weareus
addikt
Sziasztok.
Erre valaki tudna segítséget mondani (vagy topikot javasolni)?
Megérheti egy utángyártott patron-garnitúra ára a próbát, ha elbukom (ha a nyomtató valamiért csütörtököt mondott)?
Milyen patront javasoltok, ha fontos lenne most az olcsóság is?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Mono lézernyomtatót keresnék, kis helyigénnyel, kisebb irodába (kevés oldal), sima papír és címke nyomtatáshoz. Láttam az összefoglalóban a brother-t, más ajánlott van? Esetleg HP? -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Olcsón fenntartható mono, hálózatos (inkább lan a stabilitás miatt), multi lézert keresek. Lehetőleg nem túl nagy méretben. A gép boltba lenne, így a megbízhatóság is fontos. A havi oldalszámot egyenlőre nem tudom még megsaccolni sem, így inkább a kérdésem az lenne, hogy kinek mi vállt be eddig?Köszönöm a segítséget!
Üdv.:
spgabor -
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Tartalyos nyomtatokbol,melyik marka/tipus ajanlott?
Jo lenne,ha a szkennelni is tudna,es ha meg jol is szkenneli be a dolgokat,az meg extra pont lenne
Inkabb szovegeket fogok nyomtatni tobbszor,par kep is lesz vele nyomtatva termeszetesen.
Szal lenyeg a lenyeg,egy jo kis mindenes nyomtatot keresek,penz nem szamit,persze azert ne tobb szazezres legyen
Valaszokat elore is koszonomMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Róla mi a vélemény??
-
szagnes69
aktív tag
-
SaGa59
őstag
válasz szagnes69 #14223 üzenetére
Általában vagy a nyomtató olcsó, vagy a festék. Az eggyel lejjebb tárgyalt brother dcp t510w a határeset. Még a nyomtató se bűn drága, és a festék is viszonylag olcsó hozzá. Vagy körülnézel, milyen utántölthető patronokat és jó minőségű tintát (ezzel azért lehetnek gondok) lehet beszerezni a patronos nyomtatókhoz és azokhoz választasz egy nyomtató típust (gombhoz a kabátot). Kicsit macerásabb, mint az eleve utántöltősre tervezett nyomatóval, de árban nagyjából ott vagy. Én egy canon pixma 7750-et cseréltem most, mert tönkre ment, ahhoz a hat utántölthető patron és 700ml tinta volt 14 rugó. A canon szerint hét ml tinta 300 oldalra elég, vagyis a 100ml talán ha négyezerre és a patron töltögetés is jár némi kosszal meg melóval, bármilyen óvatosan és ügyesen csinálod. A brother azt mondja, egy festék töltet 5000 oldal, nagyjából tíz rugóért. Ezt még nem tudom visszaigazolni, azt viszont igen, hogy a canon háromszáz oldala per patron nem stimmel, ha csak hetente nyomtatsz néhány lapot, mert a rendszeres fejtisztítás többet kivesz a patronból, mint a tényleges nyomtatás. Persze ha hetente többszáz oldalt, akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
Szép estét!
Nyomtató vásárlásához szeretnék segítséget kérni. Van egy jól működő lézernyomtatóm, ami fénymásolni és szkennelni is tud, viszont csak fekete színben tud nyomtatni, ezért ennek kiegészítéséhez szeretnék egy színes tintasugaras nyomtatót, olcsóbbat (10-20000 Ft). Elsősorban egyszerű színes ábrák (diagramok, táblázatok) nyomtatására kellene. Hetente lenne vele nyomtatva, ha lehet olcsó legyen hozzá a festéktartály, nem baj, ha lehet tölteni is.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
PociAti
őstag
Nem tőlem kérdezted, de a Brother J105 tartályos megfelelője a T500W, a T510W elődje. A J105-nek egyetlen előnye van, a pigmentes tinta (ami a berendezés élettartalma szempontjából inkább hátrány).
Minden másban jobb a Brother DCP-T510W:
(1) olcsóbb, (2) lényegesen alacsonyabb fenntartási költség, (3) Wi-Fi direct, (4) különösen előnyös a +1, hátsó papíradagoló, (5) javítottak az alsó papírbehúzó tálcán (és talán a görgőkön is, kevesebb hibás papírbehúzás tapasztalható), (6) újabb firmware, (7) kevésbé régi gyártás.
Az utolsó ponthoz tartozik, hogy a J100, J105, J200 már valószínűleg nem gyártott készülék, alig lehet valahol fellelni, nem érkezik belőle utánpótlás. -
SaGa59
őstag
Mechanikailag, méretben nagyon hasonlónak tűnnek, a tintatöltögetős technika talán kényelmesebb és úgy tűnik, kiadósabb, mint a kazettacserélős. Én az 510W-t vettem meg egy hete.
-
Zenor
friss újonc
Szia! Olvastam az írásod.
Jelenleg én is nyomtatót keresek. Nekem a kiszemeltem, a Brother DCP-T510W
de valaki ajánlotta a J105 nyomtatót, hogyha még találok akkor vegyem azt. A J105 tintakazettás, a T510W pedig tintatöltős.Neked mi a véleményed? Kis irodában használnám jegyzőkönyvek nyomtatására amiben van egy ici pici szines logó minden oldalon ( kb 1.5 x 1.5 cm)
-
adriankoooo
senior tag
Tönkrement a CISS-es nyomtatóm. Két választásom van:
- Meghagyom a CISS rendszeremet és veszek valami használt nyomtatót alá, fillérekből. PG-510 fej kell bele (egyben nyomtatófej is), ami jó, mert kb. nincs ami tönkremenjen benne.
- EcoTank L1110 Tudnék jó áron venni egy ilyen nyomtatót. Ezeknél már gondolom külön van a patrontól a nyomtatófej. A kérdés, lehet ehhez venni nyomtatófejet, ha igen mennyiért? Nem találtam infót róla.
-
PociAti
őstag
válasz csucsu21 #14217 üzenetére
Amit te írsz, az teljesen független a nyomtatótól. Például a legtöbb PDF megjelenítőnél ez alapvető funkció.
Van amikor a driver is képes erre, hogy ha a program nem tudná, akkor is legyen rá lehetőség.
A kézi kétoldalas nyomtatás általában azt jelenti, hogy az első oldal kinyomtatása után interakciót vár a felhasználótól. Kézzel meg kell fordítani a lapot és jóváhagyást vár a lapfordítás befejezéséről. -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok a Brother dcp 1622-ő tud két oldalasan nyomtatni ? Tudom hogy automatikusan nem csak a kézi van e benne, hogy először páros vagy páratlan oldalt nyomtatja ki és utána vissza rakva a maradékot.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
addikt
Lehet mégiscsak lemondanék a színes nyomtatásról, mert úgy minden más elvárásomnak könnyen megfelelne a célra 30-35k körül egy Xerox vagy egy Brother...
Csak azt nem tudom, akkor mit fogok csinálni, ha valamit színesen kéne nyomtatni... -
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék multifunkcionális nyomtató kiválasztásához. Erre a használatra kéne:Mindenképpen színes kell. 2-3 havonta 10-20-30 oldal nyomtatásáról lenne szó (plusz szkennelés). Ez magában foglalja azt, hogy hónapokig nem lesz nyomtatva semmi, és azt is, hogy amikor kell, akkor általában sürgősen kell, és sok oldalt hirtelenjében. És az jó minőségben legyen, színesben.
Tintasugarasban már nem bízom. Többek között ettől döglött meg az előző is kétszer is, most már totálkáros. Hiába olcsóbb lenne, úgy is el fogom felejteni hogy minden hónapban legalább egyszer nyomtatva legyen és úgy is be fog száradni az olvasófej megint. Nem akarok ezzel már szórakozni, csak annyit akarok, ha 2 hónap múlva egyszer előveszem, akkor működjön, mert akkor nagyon kell.
Úgyhogy azt hiszem lézeres kéne. Ilyen extra kényelmi funkciók, mint a WiFi Direct, automata kétoldalas nyomtatás, jól jönnek, igényt tartanék rájuk.Az árral vagyok bajban, mert ilyen kevés nyomtatáshoz egy olcsó akármi is elég lehetne, de azoknak az igényeknek, használatnak, amire használva lenne azzal a kevés alkalommal, amikor használva lesz, nem felelne meg. Tintasugaras beleszárad, színes lézer ára magasan kezdődik... 60k felett... Igazából 120k-ért is beleférne nekem a költségvetésbe, csak felesleges pénzkiadásnak tartanám ennyiért, de pont ezért írom le ide, hogy megkérdezzem, a szakértők hogyan látják.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Céghez rendelnék valami normálisabb nyomtatót a HP OfficeJet 6230 helyett. Horror árúak a patronok, és folyamatosan rendelgetni kell a beszerző kislánnyal.Legyen lézer és scanner se baj, de nem létfontosság.
Színesben mindenhol külön rendelős a toner?
Általában eredetei patront rendel, ahogy tonert is fog.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
PociAti
őstag
A brothernél BP71-es papírt választottam ki, a kodaknál Other Photo Paper. És a dpi-ben is volt minimális eltérés, 896,4 vs. 900 dpi, de ennek nem szabadna érdemben befolyásolnia a tesztet, minden más azonos volt (fényes papír, száradási tulajdonság, stb).
A tesztelést napokban folytatni fogom. -
-
PociAti
őstag
válasz SaGa59 #14210 üzenetére
Én meg tegnap vettem brother BP71GP50-es fotópapírt, arra készítettem teszt nyomtatást.
A telepítéshez visszatérve, Linuxon onnan lehet tudni jól, hogy megfelelően felment a telepítés (és jó drivert használsz), hogy a listában megjelennek (valahol) a brother saját papírjai. Nálam a gyári driver mellé rendszerint felkerül az oprendszer saját kútfőből összerakott drivere, ami szűkebb beállítási lehetőségeket tartalmaz.A legjobb nyomtatási beállítás csak megfelelő papír kiválasztása után lehetséges. Ezzel éri el azt, hogy sima papírra nem lehet feleslegesen annyi tintát elpazarolni, amit nem is lenne képes magába szívni a lap.
Kodak és brother BP71G (fényes) fotópapírra készítettem 900 dpi-n nyomtatásokat a tesztkép részleteiről. A beállításokat és a mikroszkópos nagyításokat mutatja a kép. Bal oldalon a Kodak papír van, annál a média típusa: Other Photo Paper + fényes. Jobb oldalon a (drága) brother aminek szemmel láthatóan is jobb a minősége. A mikroszkópos kép alapján úgy tűnik, mintha a brother papírra nagyobb dpi-vel engedné nyomtatni a gép (ez még tesztelés alatt, lehet ha a másiknál is ezt a médiatípust választom ki, akkor jobb lesz). De ez még tesztelés alatt, lehet az olcsóbb papír nagyobb gödröcskéket tartalmaz, ezért nem olyan jó a "felbontása".
-
SaGa59
őstag
válasz PociAti #14196 üzenetére
Tegnap megjött az 510-es. Egy A4-es eco fotópapírt beáldoztam és kinyomtattam azt a képet, amit ajánlottál. A legjobb módban. Kicsit valóban lassúcska volt, de a minőség számomra tökéletes, semmi hibát nem találtam benne. A canon se csinált szebbet, pedig annak hat szín tintája volt és jóval több fúvókája. Az kicsit fura volt, hogy a hátsó tartóból behúzott fotópapír alá behúzott egy sima lapot a tálcából is. Nem okozott gondot, csak érdekes. A wifi belövése tényleg nem egyszerű, míg le nem vettem a routeren a 13-asról 10-re a csatornát, nem sikerült (pedig az ssid−t mutatta, vagyis látta), majd a sikeres csatlakozás után már vissza lehetett tenni, nincs csatlakozási gond.
A hangjára panaszkodnak sokan. Igen, amikor behúzza a papírt, vagy amikor fél oldalt dob, valóban fémes fogaskerék hangok vannak, de nyomtatás közben alig hallani. A normál tempó és minőség a szokásos nyomatokhoz megfelel, fotónál meg ne türelmetlenkedjen az ember, ha szépet akar.
Kipróbáltam az átlátszó fóliára nyomtatást, na arra nem alkalmas. Ez a tinta nem barátja a fóliának. A canon se volt. Annyi a különbség, hogy az amikor kijött a lap a nyomtatóból, tökéletesnek látszott, majd két órával később csak összefolyt foltok maradtak. Ennél már a friss nyomat is elfolyt, szétkenődött. Gondolom, ahhoz pigmentes festék kellene. De fotópapírra tökéletes a minőség.
Két kényelmetlenség van csak: a tápcsatlakozó elhelyezkedése, és a kijelző háttérvilágításának hiánya.
Plusz pörgettem egyet a lamerszámlálón. Egy órát küzdöttem a linuxos beállítással, többszöri konfigfájl piszkálás, stb, mire rájöttem, hogy szimplán elírtam a nyomató IP címét.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz r6man123 #14208 üzenetére
Az összefoglalóból: Brother DCP-1622WE
[ Szerkesztve ]
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Van egy gyűlölt Canon MG5500-es nyomtatót, amit szeretnék lecserélni. Jelenleg hibakódmentes, a papírt behúzza, de nincs rajta nyomat. Feladtam.Helyette szeretnék egy megbízható (lézer?)monokróm nyomtatót:
- Havi 4-10 A4-es oldal nyomtatása (számla, word doksi). Sima 90g-os nyomtatópapír, nem kell keret nélküli nyomás
- Tudjon scannelni (számlák, igazolások), de nem kell extra minőség
- Jó lenne ha tudna hálózati nyomtatást UTP vagy Wifi
- Legyen occó'.Létezik ilyen ajánlott nyomtató?
Köszi! -
PociAti
őstag
válasz zadir1 #14203 üzenetére
Egyik kereskedő oldalán ilyen szöveget találtam az Epson L3060 modellnél:
"3 év gyártói szervizgarancia (márkaszervizben)
A garancia érvényesítésének feltétele a termék regisztrálása a gyártó weboldalán, a vásárlást követő 30 napon belül."
A csomagoláson rajta szokott lenni a szériaszám, így kibontás nélkül is megpróbálhatod regisztrálni a készüléket. Ha nem engedi, legfeljebb elgondolkozol a visszaküldésen, de egyszerűbb, ha megkérdezed az eladót. Ezzel az ingyenes regisztrációval a forgalmazó jellemzően a nem hivatalos úton hazánkba beszivárgó készülékeket akarják kiszűrni a védőháló alól. Előfordulhat, hogy valaki eltérő módon jut hozzá a gépekhez, és külön díjért árulja a kiterjesztett garanciát. -
zadir1
tag
Epson 3060L nyomtatót rendeltem meg egy helyi számítógépes boltban, de hogy néztem a hivatalos viszonteladók között nincs benne a cég. Így csak egy év garancia jár? Visszamondjam a rendelést és rendeljek az edigitaltól?
-
SaGa59
őstag
Az a helyzet, hogy a nagyjából hasonló méretű, tudású és árú epsonok és a brother között elsősorban az alsó tálca döntött, mert kimondottan rühellem a soklapos hátsó lapadagolókat. Az ember hajlamos benne tartani a papírt és csak koszolódik, meghajlik, stb. Mindig előnyben részesítettem az alsótálcás nyomtatókat. A fotópapirokat eleve egyesével szoktam beletenni még az ilyenekbe is. A tempó annyira nem gond, igazából csak a hang miatt aggódom, arra sokan panaszkodnak, hogy hangos. De gyanítom ebből a szempontból az epsonok se jobbak, abban a canon nagyon jó volt. Szép csendben és a kötelező fejtisztogatás után gyorsan tette a dolgát.
-
PociAti
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest