- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masooo
aktív tag
válasz
Earl_Muttley #13916 üzenetére
Akkor veszek hozzá tonert, annyit megér a próba
köszi a bíztatást.
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Takarítgattam ki felújítás előtt a Balaton parti házat és leltem egy hp 1010 lézeres nyomtatót. Azt feltételezem, hogy kb olyan 10 évet állt, érdemes lehet életet lehelni bele, illetve lehetséges még? Után gyártott tonere kb 4000 huf, szóval csak feketére még hasznos is lenne mondjuk routerre kötve. Avagy esélytelen lehet?
-
Masooo
aktív tag
válasz
PociAti #13875 üzenetére
Köszi, megnézem őket.
Van igaz és megfontolandó abban amit mondasz, de azért nem tudok veled egyetérteni 100%-ban.
Minden gyártásra igaz, hogy nem karbon semleges, a sima nyomtató gyártása sem, és így persze a duplexé sem. Mivel a duplex egység nem a végtelenségig bonyolult és a dolga a papír megfordítása, a gyártása közben létrejövő környezetterhelés sem akkora % a nyomtató gyártáshoz mérve. Érdemes lenne erről látni egy pontos kimutatást, hogy mennyi + erőforrással / szennyezéssel jár, ha egy nyomtató duplex. Sajnos nem láttam ilyet, így állítás szintjén érdekes amit írsz, de az, hogy hosszú használat mellett ér e valamit, hogy 1 lapra 2 oldalt nyomok vagy nem, nem derül ki számomra.
Kaptam most 2 féle papírt is mert nem kevés oldalt kellet kinyomatni, a Hp és a Xerox papírok borításán nem szerepel a logo, a ma beszerzett újrahasznosított papírból készült xeroxra meg minek.
Természetes, hogy a föld rongálását kis apróságokkal nem lehet megállítani, még mérsékelni is alig, hiszen ördögi kör az emberszám - legyen meló - haszon megtermelése - ect között minden, így a folyamat végső soron azzal lenne igazán karbantartható, hogy az emberek száma csökkenne drasztikusan. Lehet ehhez sem kell már annyi idő. meglátjuk -
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Keresnék egy olyan nyomtatót, ami tintasugaras, színes (nem, nem a burkolata), tintatartályos, multigép is mert másol scannel, wifis, ha fotót akarok nyomtatni vele, ami igen ritka, akkor is vállalható amit produkál, ugyan így elviselhető a minőség akkor, amikor katalógust, oldalas hirdetést, grafikát stb nyomtatok ki vele, és nem utolsó sorban duplex. Jah meg olcsó.
Tudom, a duplex nem élet és halál, mert forgatni is lehet, de szerintem fontos, mert takarékosabb is, meg jó fej dolog a fákkal szemben is.
Az ár: hát nem tudom, 100-at nem adnék érte, mert tartályost 35 felé is találni már, akkor azért, hogy ez duplex legyen és vállalható nyomatot adjon képek egyebek esetén is, nem érzem indokoltnak a +65-öt, így reálisnak a 60at érezném, de nagyon max. Aztán meglátjuk.
Köszönöm szépen!
-
Masooo
aktív tag
válasz
xilurux #12859 üzenetére
sokat olvastam róla és találtam netes véleményt is hazait és külgonit egyaránt, összességében jó vételnek minősíthető, azt hiszem az összefoglalóban szereplő ajánlott típus is.
Ami megkötés hogy az árából más márka gépei is megvásárolhatóak amik nem biztos hogy vacakabbak ennél, illetve kétoldalast nem tud (nálam ezért esett ki).
Volt nekem is canon gépem a hp elött, szerettem, máig működik de a patron már macerás bele és csak nyomtatni tud. Persze lehet a mai canon már nem az a canon.... (az időzített meghibásodások / avulás tervezés / jövedelmezőség stb függvényében) -
Masooo
aktív tag
válasz
PociAti #12857 üzenetére
Szia, köszi, ez is egy vélemény, bár nem a megoldáshoz vezet.
A kis mérétkben környezetvédőbb megjelölést továbbra is fenntartom:
- épp úgy le kell gyártani ezt a nyomtatót is ezzel a funkcióval mint azt ami nem tudja a dupla oldalt
-tinta nem, de papír lényegesen kevesebb fogy, gondolom egyértelmű hogy nem mindegy, 200 v 400 oldal egy nyomtatás (és természetesen a4 lap) mondjuk nagyobb prezi, jegyzet stb esetén. Ha mindenki hasonló megoldással nyomtatna csak európában és ez megment egy erdőt v annak darabját akkor ugye elértünk vmi célt. Talán nem óriásit, és talán csepp a tengerben, de azért....
ezzel a kettővel a kis mérték meglátásom szerint teljesül.
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok.
Legutolsó alkalommal sikerült életet lehelni a hp nyomtatómba, de mostanra úgy fest, megint beadja a kulcsot.
Ezért valós igény fogalmazódott meg bennem arra, hogy nyomtatót kell vennem.
Ami nekem fontos lenne, hogy a duplex legyen mert a hpm az és szeretem ezt a funkciót, már csak azért is mert bár kis mértékben, de környezetvédőbb mint a nem duplex megoldások. (nem mellesleg gondolom úgy hogy minden márkának kötelező kéne legyen minden nyomtatót duplexbe elkészíteni a környet védelme miatt).
Fontos még, hogy ha lehet akkor tintatartályos képességekkel rendelkezzen.
Talán kicsit paradox de jó lenne ha a vállalható v kicsit jobb fotónyomtatás képességekkel is bírna, jobb minőségű prezentációk készítése végett.
Ne brother.
Magam is elcsábultam és brothert találtam mikor felmértem a lehetőségeket, papíron tudja amit tudnia kellene, de ahol találtam olyan véleményt ami értelmesen használat és nem közvetlen a vétel után volt megfogalmazva, távol akar tartani ettől a márkától. Számos hibát, szidalmat egyebet találni ami bizonytalanná tesz.
Költségek: Nos otthoni felhasználásra kell mert a dolgaim neten intézem de néha kell 1-1 prezi is havi pár darab ami elég szép számú oldal. Viszont épp ezért nem akarnék rá elkölteni egy xboxnak az árát.
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Eddig egy hp 6510 nyomtatót használtam, jó is volt, de elkezdett rendetlenkedni a fej benne és ma már a papírra is azt írta, nem megfelelő neki, a fejet megtisztítottam, de komoly minőségi eredményt nem hozott, csereérett lesz a dolog.
Olvasgattam az összefoglalót, ezzel kissé lettem csak okosabb.Arra jutottam, hogy mivel fotókat nem igazán akarok nyomtatni, csak esetileg de nem albumba, max bemutatóra ügyfeleknek és ilyesmi.
Mindezek miatt az olcsó nyomtatás felé mennék el, tintatartályos irányba.
Ez azt jelenti, hogy most epson felé hajlok, mivel scan és másolás fontos, a wifi alap, ezért epson l386 v l3050.Akinek van, rábeszélne, vagy le? Esetleg másik típus aminek nézzek utánna?
brothert nem néztem, nem ismerem, hp nem tudom akarom e, canont szerettem, nem néztem.
köszönömhmm most néztem, hogy ezek nem tudnak dupla oldalasan nyomtatni? azaz nem duplexek?
az gond. van akkor olyan ami az?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest