Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani3457
tag
Hello
egy olyan notebook szeretnék ami alkalmas játékra keret 160k
-
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Pár info kellene. Asztali gépem notira cserélném és kinéztem egy Dell Latitude E5430-ast. Viszont nem teljesen tiszta ez az NBD garancia, mert utánaolvasva valaki azt írja kell garijegy valaki meg azt, hogy nem kell. Aztán jó lenne tudni, hogy keressek ilyet az eladón vagy ne keressek.
Másik nagyon fontos. Garancia meglététől függetlenül milyen programokat ajánlotok a gép tesztelésére? Mert azért szeretném kicsit megizzasztani valami erre alkalmas programokkal, hogy kiderüljön ha valami bibi van vele és nem csípi a strapásabb melót.
Egyébként elsősorban általános irodai alkalmazásokra kellene, de rendszeresen HD videóvágás, időnként kis PS és nagy ritkán FPS is műsoron lenne.
Köszi a tippeket előre is.
-
MASSlag
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes gondom. Egy hete egy barátom meglocsolta salátalével a notiját. Persze az alaplap megadta magát. 140 ezer forintért javítanák meg munkadíjjal (a VGA rá van forrasztva). Garancia már nincs rá.
A laptop:
HP Pb 4530
i5 2450m
4Gb RAM
640 Gb
HD6490m 1Gb GDDR5
javítás ára 140 ezer FtFelvetődött a kérdés, hogy ha kiárulná az alkatrészeket (25~30k) a notiból akkor tudna venni egy ilyet:
Link_4535s
HP Pb 4535
A4-4300M
4Gb RAM
750 Gb
HD 7670m 2Gb DDR3
3év garancia
Ár: 161 ezer Ft50-50% mindennapi felhasználás és játékra lenne. Játékra win7-et, mindennapi felhasználásra Linuxot használ (van meglévő win7 oktatási licence). A dilemma az, hogy az A4 jóval gyengébb az i5-nél, a 7670m viszont legalább ennyivel erősebb a 6490m-nél.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik konfignak van nagyobb teljesítménye játékok alatt (mennyire fogja vissza az A4).
Határidő: 1-2 nap -
válasz
bajtokarpi #37190 üzenetére
Akkor AH532.
-
válasz
bajtokarpi #37188 üzenetére
Mire használnád?
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok
Mèg egy keresztkèrdès. Fujitsu AH532, vagy Lenovo G580.
Köszi
-
Dhampir
félisten
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm tanácsot kért tőlem, én pedig kíváncsi vagyok a véleményetekre. 200 ezerért melyik ma a legjobb laptop játékra? Lehetőleg újonnan. Előre is köszönöm a választ!
-
Borote
addikt
válasz
Silvestris #37169 üzenetére
Gyakorlatilag ugyan az lesz, mint az Y500, annyi különbséggel, hogy már Haswell lesz benne.
Tekintve, hogy elsőként csak az i7 indul el, így eleinte csak i7-tel lesz elérhető - ha valakinek nem kell i7, az Y500 pont annyira lesz jó választás. Illetve majdnem. Elvileg az Y510 már matt kijelzővel (is?) fog jönni.(#37174) resi92: azonnali notebookos kérdések órája.
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
70-vagy max 80-ig szeretnék venni laptopot legyen benne 4 GB és legyen optikai meghajtó is
Segítséget kaphatok? -
madeinjapan
csendes tag
válasz
Dhampir #37161 üzenetére
Köszönöm!
Megnéztem. Mondjuk tény, hogy én sem adtam meg sok infót a leendő gépről, de akkor ezt most pótolnám.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? amikor meg van a megfelelő
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?35 000 HuF
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) netezés, filmezés, minimális igényű játékok
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? a játékok: sacred 2, roller coaster, felbontás/részletesség: szerintem ezekre már lehet mondani a MAX-ot
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? legyenek egyensúlyban
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem szempont
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15" -
(8) Notebook tömege? nem szempont
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nem szempont
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? HDD: 160 - ; Optikai meghajtó: igen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) még nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? használt -
resi92
csendes tag
helosztok
lenne egy olyan kérdésem hogy egy lenovo g580-cat hogyan lehet rá telepiteni op-t mert a boot menube vagy f12 nyomom és ott lövöm be az optikait de nem csinál semit csak a c parancs sorosat irja. Hogyan lehet elinditani a telepitést
mert nekem ez az első notim életembe bocsi hogy ebbe a topicba írtam
Előre is kösz a válszokat -
szenbalu
csendes tag
Erre még várom a véleményeteket.
Annyiban módosultak az igények, hogy néha Photoshop futna a gépen.
Ez és ez volt amiket eddig néztünk.
A kettő közül melyik a jobb vétel? Esetleg más alternatíva?
-
stratova
veterán
válasz
maross #37164 üzenetére
Újak közül GT 635M a jelenlegi GT 555M szint.
G580
Pentium B960, 4 GB RAM, 1 TB
Pentium B960, 8 GB RAM, 1 TB
i3-2348M, 4 GB RAM, 1 TBZ500
Pentium 2020M, 4 GB, 500 GB
Kb. Y szériás minőségű géptest fém fedlappal. -
maross
nagyúr
Hello. Jatekra milyen notebook most a bestbuy, 130-160 kozott? 15.6, 4gb ram, 500+ vinyo elvaras, es valami gt540-555 koruli videokartya jo lenne. Koszi! Egyelore ott tartok, hogy hasznalt y570-nel szemezek, de visszatart hogy mar csak 3 ho gari van ra, igy nem merem megvenni, ujan jobb lenne.
-
törölt tag
lenovo z500-al kapcsolatban lenne 2 db kérdésem:
- windows 7 kompabitilisak-e
- és honnan tudom, hogy melyik z500-as rendelkezik világító billentyűzettel (mert párral feljebb írták, hogy nem mindegyik világít)
?
köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
madeinjapan #37160 üzenetére
Ezeket nézted már?
-
madeinjapan
csendes tag
Sziasztok!
Kénytelen vagyok feltenni ismételten a kérdésem, mert valahogy rossz időben tettem ezt ezelőtt, ugyanis az előttem valamint az utánam kérdezők kaptak választ, én nem. Biztos bennem van a hiba...
Notebookot szeretnék vásárolni. Általános felhasználású gép kellene, tehát filmezésre, netezésre, egy-két játékra (roller coaster, sacred 2, ... ). Tehát feltételezem, hogy nem kell egy erőmű, de a rendelkezésre álló keretből a legjobbat szeretném kihozni!
Az összeg, amit ráfordítok: 35 000 HuF.
Jó állapotban legyen mindene, az akksija is. Posta játszik.
Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
bajtokarpi #37148 üzenetére
Hardveraprón láttam egy keveset használt Fujitsu A532-őt, HD 4000-el annyiért, mint a HD 3000 AH532, ha megfelelne nektek.
-
air
nagyúr
-
tipet
csendes tag
sziasztok ! még 1 kérdés ! minden lenovo ideapad z500 világitó billentyűzettel van ?
-
Chaser
legenda
válasz
Az az igazság, hogy olyanokkal beszéltél akik nem értenek a témához. Mai fujikat én is bevállalnám, pedig finnyás vagyok
-
-
zsoolt93
csendes tag
Sziasztok! Egyetemre készülök és ehhez szeretnék majd egy notebook-ot venni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? július-augusztus
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200000 Ft
(3) Felhasználási kör? egyetem (mérnök informatika)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Igen, jó lenne ha mai játékokat elvinné legalább közepes grafikán.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Mivel hurcolásznám magammal egyetemre ezért fontos a minőség, de ugyanennyire fontos a teljesítmény is.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem szempont.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 13"-15,6"
(8) Notebook tömege? Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Operációs rendszer nélkül.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? HDD: 750 GB/ 1 TB; Ram: 6/8 GB; Optikai meghajtó nem fontos.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Játék, VirtualPC
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) [Dell Inspiron 5520]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új.Előre is köszönöm a segítséget.
-
air
nagyúr
válasz
Ők valószínűleg még a korábbi Fujitsu-Siemens időkre emlékeznek. A mostani masinákat itt is elég sokan dicsérik. És a 3 év magyarországi szervizgarancia is bizalmat kelthet.
-
person
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt vagyok. 15,6" körül.
Eredetileg alap irodai gépre gondoltam minél jobb üzemidővel, nyilván minél olcsóbban... Pl: Lenovo B575e 88k körül elérhető.De igazából adnék érte 110k körül is ha érdemi különbség lenne teljesítményben és minimális játékigényemet is ki tudná elégíteni, még ha üzemidőt fel is kell áldozni. TOSHIBA Satellite C850-1L9 mennyire rossz választás?(110k)
Esetleg más alternatíva? Kicsit döntésképtelen vagyok és most anyagilag is elég szűken....
A segítséget köszönöm. -
btudos
nagyúr
válasz
Az az igazság, hogy az informatikus ismerőseid szeretnek a berögződéseik alapján véleményt mondani. Ők a Fujitsu-Siemens-re gondoltak, ami évekkel ezelőtt megszűnt. Azóta a Fujitsu Lifebook-ok igen megbízható gépek, és ha mégis beütne valami, akkor a Dell NBD garanciáját nem számolva a Fujitsu-nak van az egyik legjobb szervize Magyarországon.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tesókámnak kéne notebook a munkájához, és a suliba. Általános programok futtatása, filmnézés, tárgykeresős játékok , internet. Erre keresnék neki egy megbízható masinát. Na most napok óta böngészem a topikot, és amit ajánlottatok, és még pont belefér az árba, az ez a noti lenne:[link]
Kicsit utána kérdezősködtem az informatikus ismerőseimnél, és szinte kivétel nélkül mindenki lebeszélt a fujitsu notebookokról, mert magas a meghibásodási százaléka, nem megbízható márka. Kicsit meg is lepődtem ezen, mert itt pont az ellenkezője jött le nekem. Most akkor mi az igazság? Nem szeretnék beleszaladni egy "rossz" vételbe.
Köszönöm
-
unbekannt
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlást tervezek, a következő szempontok alapján:
- könnyű legyen (<2kg, sokat utazok, nem szeretek cipekedni)
- 13-14"
- erős gép legyen (munkámhoz kell)
- ár 130-150 eFt között
- és lehetőleg lenovo(ezt a márkát már ismerem, meg vagyok elégedve vele, de ettől független nyitott vagyok másra is)
Tudtok ajánlani gépet? Köszi előre is
-
gumimaci78
csendes tag
Sziasztok!
Esedékes egy laptopvásárlás az elkövetkező 1-2 hétben 120k környékén.
Elsődlegesen netezés,filmnézés a felhasználás,néha egy-egy játék mellett.Ezt a gépet néztem,mennyire éri meg?
Előre is kösz a segítséget.
-
Marha érdekes ez a Lenovo-féle Black Friday.
Folyamatosan változik a kínálat, ma már a harmadik variációt látom a szalonban... -
Meghivott
addikt
Köszi!
Ezt találtam:
[link]
sztem nem rossz -
zoleee24
tag
Megnéztem a Z500-at élőben, nagyon adta
már csak a Lifebook-omtól kell majd megválnom -
Meghivott
addikt
válasz
runner 125 #37137 üzenetére
Debrecenben egyedül a Laptopszalont ismerem,
a gép Lenovo,
de ilyen táska pont nincs... -
Meghivott
addikt
Tudnátok ajánlani 15os laptophoz laptoptaskat? Csak a gépnek és töltőnek. Vmi csajosat...
Köszi -
R.P.
aktív tag
Sziasztok,
Esedékes lett az S205-öm lecserélése, és láttam, hogy lesznek elég komoly akciók a Lenovonál nemsokára. Laptopot munkára (WordPress, weboldalak összerakása, Photoshop, stb.) használok.
Két modell között vacillálok:
- B590
- Thinkpad Edge E330Az előbbi javára az szól, hogy egy Nvidia NVS 5200M VGA lenne benne. Szerintetek megéri feladni a kisebb mérettel és tömeggel járó kényelmességet ennek a VGA-nak a javára? Mennyire használható ez játékra? Vagy maradjak a másik modellben található HD4000-nél?
Előre is köszi a választ.
Szerk: még annyit szerettem volna, hogy a Pentium B970 és az i3 procik között ugye jól tudom, hogy nincs jelentős teljesítménybeli különbség?
-
runner 125
nagyúr
-
madeinjapan
csendes tag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék vásárolni. Általános felhasználású gép kellene, tehát filmezésre, netezésre, egy-két játékra (roller coaster, sacred 2, ... ). Tehát feltételezem, hogy nem kell egy erőmű, de a rendelkezésre álló keretből a legjobbat szeretném kihozni!
Az összeg, amit ráfordítok: 35 000 HuF.
Jó állapotban legyen mindene, az akksija is. Posta játszik.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Összekuporgattam 315.000 Ft-ot. Nos lapost szeretnék ebből vásárolni.
Max Keretösszeg: 315.000 FT
Fh kör: Játék és Játék
Játéknál fontos: Natív felbontást bírja (mert gondolom ekkor adja a laptop a legjobb képet) Medium-High (AA és társai nem lényeges)
Legfontosabb számomra: Mindkettő (minőség és teljesítmény)
SSD: Nem olyan fontos
Kijelző méret minimum: 15,6",
Notebook tömeg: Mindegy
Oprendszer: Nem baj ha van
VGA megkötés: Csak NvidiaAmit eddig néztem:
Asus G55vW
Lenovo Y500 650 SLI
Lenovo Y500 750 SLI (órajelben emelt)Köszönöm a fáradozást
-
Meghivott
addikt
Hová lett a Black Friday?!
Valaki valamit? -
Chaser
legenda
G580-ból bőven jó az i3 verzió is, ha nem használ spéci sw-eket amik esetleg kihasználják azt a + pár dolgot, amit utasításkészletben ad egy "i5", ami egyébként nem 4 magos notebookok esetében, csak 2mag + 2HT mint az i3. De ha spéci dolgok nincsenek és multiban se játszik akkor még pentiumos verzió is jó megoldás, maiak már nagyon erősek. Többletből meg lehet kipótolni a nyaralást vagy SSD-t venni
-
sagem
addikt
válasz
runner 125 #37119 üzenetére
runner&Chaser köszönöm a válaszokat
Úgy látom 155ezres sávban mindig van vmi kis kompromisszum, s mivel több évre tervezett vételről lenne szó, lehet hogy érdemesebb lenne rábeszélnem az ismerősömet arra, hogy rászánjon még +10ezret, mert 165ért már ->
Lenovo IdeaPad G580AH is kapható, ami nem tűnik rossznak. -
sagem
addikt
Sziasztok,
Laptopot keresek, kérlek ajánljatok egy jó ár/érték arányút
A masina általános felhasználásra és némi játékra lenne használva, de nem gépevő új FPS-ekre kell gondolni, hanem Sims3 és ehhez hasonló casual játékokra. A maximális keret 155 ezer ft környékén mozog, ebből kellene kihozni amit lehet.
SSD és ilyesmi így persze nem feltétel. HDD-ből jó lenne 750-es, de ha csak 500as jön ki az sem tragédia. Nincsenek extra igények, a cél az adott keretből kihozni azt ami leginkább megéri ár/érték arányban, s több évre tervezett gépvásárlásról lenne szó. Csak új, garanciális gépek játszanak.
Én első körben ezt találtam, szerintetek..? Érdemesebb lenne inkább i3as processzort néznem, és erősebb vgat esetleg?Köszönöm előre is!
-
air
nagyúr
válasz
bob011 #37107 üzenetére
Laptopszalonban már lehet gar. bővítést kérni G580-hoz is. 2->3 évre 15eFt. A 3. évet a szalon vállalja.
Eddig begyűjtött infók alapján, ha nincs extrém processzor igényed, akkor a B960-as is elég, így 160-ba belefér a garanciabővítés is.
Vagy Z500, ami eleve 3 év garos, és ugyan az a dGPU van benne, mint a G580-ban, és 160 az ára. -
Chaser
legenda
válasz
Borote #37111 üzenetére
Olyanba még nem szereltem
grabber: Attól függ melyik verzió. Ha a FHD akkor igen. Garanciája az egyértelműen itthon a legjobb. De fujié is legjobbak közt van. Nem ugrik a garancia egyik gépnél sem ha HDD-t vagy DVD-t cserélsz.
szerk: Ami extra még a backlit bill, jobb a kaszni, van dokk csatlakozó. Ha ezek nem fontosak 50k-s feláron elgondolkoznék.
-
Most eladó egy Dell Latitude E5530 180k-ért.Külső szemmel megér ennyi plussz árat egy A532-höz képest?Tudásban hasonló csak a minőség és a garancia jobb.Csak még ebben sincs SSD és ha én szerelem be,gari is ugrik gondolom?
-
bob011
aktív tag
Lenovo g580 játékra ajánlott változatához hasonló vagy nagyobb tudású gépet keresek, elsősorban játékra, de 3 év garancia feltétel. Miket érdemes megnézni? Ár kb. max. 150-160k-ig.
-
GeryFlash
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PlayStation 1 / 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- További aktív témák...
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest