- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Kérlek ajánljatok br200ig olyan lapit ami:
- 17"
- 2 winyóhely vagy msata
- dedikált vga
- intel proci
- numerikus pad -
SzalaiG
addikt
Hali!
A G780ban vajon van 2 winyó hely?
-
Tenken
őstag
válasz thomeef #25291 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz. Pl dx9-es 3dm06 alatt max 20%. Elképzelhető, hogy ebben az új tesztben van olyan számítás ami az eltérő architektúrák miatt még inkább leredukálja a két vga közti különbséget.
Amúgy ha utána nézel, pontosan elmondták, hogy úgy alakították ki, hogy az egyes teszteken egységes feltételeket szabnak. Vagyis, az egyes tesztek során fejlettebb architektúrák extra funkciói nem lesznek kihasználva. Ez hátrány az újabb vga-k esetén, de alapvetően meg objektívabbá teszi a két konkrét hardver közötti összehasonlítást. Lehet, hogy a te gt 650m-ed a nyers számítási kapacitást tekintve csupán ezzel a 15-20%al tud többet, mint az az m5950. (Ez egyébként megegyezik a dx9 körüli eredménnyel is, vagyis elképzelhető, hogy később sem lesz változás.)
Az, hogy ez jó-e így lehet vitatkozni. Tény, hogy messzebb került a játékok valós eredményeitől (ott ugye ezek kihasználásra kerülhetnek), viszont szélesebb körű összehasonlítást tesz lehetővé.(#25292) Pocok256:
Persze, de ennyi erővel egy mai inteles/amd-s igp is simán visz mindent akár natív fhd-ban bizonyos részletesség mellett. Így is úgy is (dgpuval) ugyanoda lyukadsz ki. Bármit tudsz már futtani, minden kívánt felbontáson. A kérdés az, hogy van-e értelme azoknak a nyűgöknek, amik a kisebb megszorításokkal járnak?[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Dhampir
félisten
válasz thomeef #25289 üzenetére
A drivertől is függhet. Az enyémben egy AMD FirePro M5950 1 Gb GDDR5 VGA (erősebbre cserélhető a notiban) található. Maxon visz korábbi játékokat.
Amiket futtattam; Amnesia The Dark Descent, Stalker Call of Pripyat, Half Life: Source.Még tegyél a gépedbe +4 Gb memóriát, a 64-bites rendszered biztosan meghálálja majd.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz Pocok256 #25292 üzenetére
Jah hát ez mindig is így volt. "Az én asztali vga-m 4x annyi pontot csinál 3dmarkban mint a te kis notebook vga-d. Az nem számít hogy te ugyanúgy tudsz játszani a játékok 90%-val noti vga-val is
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Pocok256
veterán
válasz Tenken #25290 üzenetére
Nem hiába mondják egy asztali és egy mobil gpu között ég és föld a különbség. De amúgy szamoktol eltekintve az eddig kijött játékok 90% val tudtam full hd max grqfon játszani... szóval nem értem hová ez a nagy erő. Most épp Deqd space 3 al nyomulok full hd very high bellitasokon és akadas nélkül tökéletesen fut ... és véleményem szerint grafika téren is eléggé ott van a játék.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
-
Tenken
őstag
válasz thomeef #25289 üzenetére
Miért szarabb? Neked a pgpu kb 1300 neki 1100, ez reális a két vga közti különbséget tekintve.
Én csak azért hittem kevésnek, mert óriási űr tátong azokhoz képest, amiket eddig láttam asztalokon mérve."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
-
Kbali
nagyúr
válasz vaczya #25282 üzenetére
Az y580, a HP, az Asus-ok nem dokkolhatók.
Ebbe a keretbe beleférhet esetleg egy jól kifogott Thinkpad t530 -
vaczya
csendes tag
Sziasztok!
Ezekkel a feltételekkel keresek notebookot:1. Keretösszeg: 300 000
2. Képernyő átmérő: 15,6 Felbontás: 1920 x 1080, 1600 x 900
3. Súly: -
4. Felhasználás: munka
5. Megbízhatóság fontosabb
6. Windows 7
7. Memória: min. 4096
8. LAN: 1000, Wifi: 802.11b/g/n, USB 3.0, HDMI, numerikus bill., dokkolhatóságAmiket eddig találtam:
Lenovo Ideapad Y580
Dell Latitude E5530, E6430, Precision
HP Envy DV6—7250EC
ASUS N56VZ-S4290H, N56VJ S4074D
Toshiba Tecra R850-17C, Tecra R950-15RAdjatok tanácsot a választásba!
-
csdm
senior tag
Hali!
100 ezer környékén keresek laptopot.
Csak új érdekel.
Kritériumok:
- Minél több év garancia férjen bele a 100 ezres keretbe!
- Kizárólag otthoni használatra kell(akksi tökmindegy), ezért 15 ", /talán 14" / keresek.
- Office, és böngészés kell, semmi más, 720p-t zakkanásmentesen játsszon le böngészőből is.
- 3-4 usb minimum legyen rajta, inkább több, más csatalkozó nem érdekel.
- A nem bővíthető/ cserélhető alkatrészekben ( CPU,alaplap, alaplapi videókártya) legyen erős.
- Windows sem kellEnnél a Samsung 300E5X-nél vajon van jobb a számomra?
Esetleg valami tapasztalat a linkelt gépről?[ Szerkesztve ]
-
kicsisaf
csendes tag
Errol mi a velemeny? Valami mas alternativa?
Lenovo -
G-lader
tag
Vám nincs számítógépekre csak ÁFA, és nettó 222e lett szállítással együtt. Erre ha rászámolom a 27% ÁFÁ-t az 282e + 9e Ft a magyar billentyűzet, szóval Bruttó 291e-ből megvan. Itthon 330e-nél indul, de az gyengébb processzorral van szerelve mint amit én rendeltem. Persze ez "csak" 40e Ft árkülönbség, de ahogy írtam ezzel az erősebb i5-el itthon nem is kapni ezt a gépet. Ha az i7-est rendeltem volna ott még nagyobb lenne a különbség, mert az kintről szállítással, Áfával, Magyar billentyűzettel szóval mindennel cakkumpakk 312e, itthon meg 400 a radiumban.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
-
anti0101
csendes tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni az alabbi vasarlasi szandekban.
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
~130 ezer
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15.6"
(3) Notebook súlya?
Teljesen mindegy.
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
foleg munka (SolidWorks Autocad futtatása), neha regebbi jatekok, hd filmnézés.
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
Nem kell erőgép feltétlen de amire használni szeretném arra elég legyen, és persze szeretném ha nem kellene szervíz után keresgetnem egyszer sem
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
Teljesen mindegy.
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
Teljesen mindegy.
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI port kell
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)válaszokat előre is köszönöm
-
G-lader
tag
válasz Tikakukac #25227 üzenetére
Nahh a hetek óta tartó nézelődés, és a tegnapi intenzív agyalás után végülis megrendeltem az Amazon-ról a kiszemelt gépet, ami a LENOVO T430U lett, de csak a gyengébb i5-ös kiépítésben. Remélem azért ez is elég lesz, és elégedett leszek vele, aztán majd ha megjön az usa-ból és másokat is érdekel akkor szívesen leírom a tapasztalataimat a gépről.
-
surgyi
senior tag
Sziasztok!
Ajánlott mostanság a Lenovo G580, esetleg ehhez mit szoltok, kicsivel még erősebb is hardverileg, és gondolom az Asus sem rossz!ASUS K55VJ SX255D
-
kicsisaf
csendes tag
válasz _adaml21_ #25264 üzenetére
Jelenleg egy 1 eves del inspiron 5110-em van. Nagyon nem vagyok vele megelegedve, nagyon melegszik, az utobbi idoben pedig a cpu allandoan 90-100%-os terheles alatt all, barmilyen muvelet eseten (file megnyitas, eclipse inditas, forditas, bongeszes). Nezegettem meg lenovokat, de ebben az arban nem nagyon talaltam megfelelot, talan ezt Lenovo
Bar a gt610M-rol nagyon rosszat hallottam.
Fent leirtak miatt DELL-t nem igazan szeretnek, a lenovo a VGA miatt es a garancia intezes miatt tunik bukonak (ha jol tudom MO-n nem igazan tudnak vele mit kezdeni).
Eddigi tapasztalatom, hogy az osszeszerelesi minoseg nem szamit sokat nekem, 70%ban az asztalon van monitorral, bill, egerrel hasznalva. Ezeket figyelembe veve se ajanlanad?
-
kicsisaf
csendes tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni az alabbi vasarlasi szandekban.(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150-170K
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15.6"
(3) Notebook súlya?
2-3 kg
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
foleg munka, neha regebbi jatekok (CIV5, Starcraft2, stb...), film, zene.
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
Nem kell eromu, de amire szeretnem hasznalni (4), eleg legyen. Kb 2 evre tervezek vele.
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
Nem kell OS vele.
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
Mindegy, ami fontos, hogy HDD es RAM bovitheto/cserelheto legyen garanci vesztes nelkul
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
[ASUS K55VJ]
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ASAPNezegettem a K-s Asus-okat, es ahogy lattam eleg nagy arkulonbsegek vannak, nagyjabol hasonlo konfigok eseteben, a fent linketlt notit talaltam a legjobb ar/erteken,
Erdeklodnek, hogy valakinek van-e valamilyen tapasztalata ezekkel a K-s notikkal. Van kulonbseg kozottuk, vagy csak annyi, hogy nagyobb HDD, tobb RAM? Szamomra fontos dolgok fent le vannak irva, azokon felul NE melegedjen nagyon, terheles alatt is hasznalhato legyen, ne szabalyozza a teljesitmenyt, mert annyira meleg (ha meg van ilyen feature)
Koszi szepen!
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #25261 üzenetére
Valaki egy Atomos gépet is tesztelt, Acer Iconia W510 a három közül az első teszt derekasan lefutott.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #25260 üzenetére
Most csak az x200s van itthon, a HP-t már felküldtem Pestre. Van egy olyan érzésem, hogy ha elindulna (ami ofc lehetetlen) akkor is csúnya számokat kapnék
De ahogy nézem elég sok baj van vele, meg ha lenne gépem hozzá sem érdekelneA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dhampir
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz festina10 #25256 üzenetére
Pasziánsz high-on FHD-ban hasít
Nade, első körben miért pont ez? Másodsorban van erősebb modell olcsóbban vagy hasonló árért akár több garival is, nem rossz, de én ennyiért ezt már nem venném.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
festina10
tag
Erről mi a véleményetek?
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/samsung/Samsung_NP300E5X_Intel_Core_i3_3110M_6GB_750GB_NVIDIA_DOS_Kek/Ezust_SMG_NP300E5X-S02HU_7257.htmlEz alkalmas játékra?
Előre is köszönöm!
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek (nő, gondoltam megemlítem ) kellene egy laptop csak netezésre. Semmi másra nem használná. Szóval elolvastam az első hsz-t, de pénzt nem tudok mondani sajnos és semmi igény nincs, csak netezni lehessen róla. Ja a képernyő legyen az az átlagos talán 15,6 vagy nagyobb, de sokkal kisebb ne. Ennyi a kikötés, na meg persze az olcsóság. Bolt nincs kinézve de minél több típust írtok annál jobb.
Megfelelő erre a célra a legolcsóbbak?
Kérlek ajánljatok használtat és újat is.Köszönöm szépen.
-
festina10
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot amire 140-165ezer HUF-om lenne.
Nem lenne nagy baj:-), ha az újabb játékok viszonylag jól futnának.
Sztetek mi lenne a jó választás?
-
SzalaiG
addikt
válasz birozoli7800 #25249 üzenetére
Igaz lehet, h 2 jack van ennél a típusnál, úgy mint a képen?
+4Gb ram mennyibe kerülhet? Könnyű beletenni?
-
Szepi1979
senior tag
-
btudos
nagyúr
válasz birozoli7800 #25247 üzenetére
Biztos el van írva, mivel az 5-ösre végződő típusokban AMD processzor figyel, a 0 végűek az Intelesek.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
birozoli7800
senior tag
válasz birozoli7800 #25243 üzenetére
Egyébként erre a típusra nagyon kíváncsi lennék. Esetleg a specifikáció nincs elírva? Mert akárhogy keresem az adott típust mindenhol amd processzorral van szerelve. Csak itt látom B980-al.
-
baluka6
aktív tag
válasz brumi1024 #25238 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek, örök hálám!
Szóval akkor vagy veszek egy 180 ezer körüli notit meg egy Xbox-ot és akkor elleszek egy darabig, vagy megmarad az asztali gépem+ Lenovo G580ah vagy csak marad az asztali és fejlesztgetem ha van rá pénzem.
Esetleg ha valaki véleményezné, hogy melyik a legjobb megoldás, megköszönöm! de szerintem maradok a g580-nál vagy ennél+ az asztali. -
birozoli7800
senior tag
-
Drughi
addikt
válasz brumi1024 #25234 üzenetére
Egy friss írás a logouton:
4. Játék FHD felbontáson
felbontás:1920x1080, 1920x1200
a;
LAP: ASROCK FM2A75M-DGS 15k
CPU: Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX 18k
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz Low profil 2x4 Gb KIT 12k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB 13k
VGA: ASUS HD 7850 2GB DC2-2GD5-V2 52k
ODD: Asus DRW-24B5ST 5k
TÁP: Corsair Builder Series CX430Wv2 13k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro 12k
összesen: 139kHa még ehhez hozzávesszük a monitort,meg perifériákat, akkor is megáll 200K alatt és ezen már évekig lehet játszani.
Ugyanebből a pénzből veszel egy átlag notebookot, amin lehet játszani is. HD+ felbontáson átlag medium beállításokkal.
És ami még fontos: Ha veszel egy notebookot ma, az holnap már elavult kis túlzással. Hétről hétre jönnek ki újabb gépek jobb felszereltséggel és barátságosabb árral.Döntsd el, hogy Neked mi a fontosabb.
Xiaomi 14T
-
Tikakukac
titán
válasz baluka6 #25233 üzenetére
Ha az asztali 5850 néha kevés, akkor notebookokat felejtsd el. Nagyjából amelyik játékot kimaxoltad FHD-ban, de minimum medium-high között volt, az úgy low-on talán megy, vagy engeded a felbontást egészen alacsonyra. Ez van. 170k-ból esélytelen, max fele olyan erős lesz a géped notebookban.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Drughi
addikt
Ha az asztali 5850-nel sem vagy megelégedve, akkor vagy megduplázod a keretet, vagy leadsz az igényeidből.
Notebook fronton a GT635 egész korrekt kis kártya, biztos sok minden elfut rajta, de felejtsd el a high beállításokat az újabb "grafikagyilkos" játékokkal.
Most kezdenek bejönni és elterjedni a 2db vga-val szerelt gépek, de egyelőre horror áron.
Egy igazi gamer notebook 300k felett kezdődik és még ott is lehetnek kompromisszumok.Xiaomi 14T
-
brumi1024
veterán
Itt egy lista, ha fent bepipálod, hogy show notebook és desktop gpus és rányomsz a restrictre belerak a listába egy pár gpu-t. A gt635 az általad keresett árkategóriában általában =gt630 ami pedig valamivel erősebb az asztali 5570-nél, de gyengébb az nvidia gt430-nál. A 7730 az nagyjából az asztali 5670 szintje.
-
félisten
válasz Andyka0908 #25229 üzenetére
A Lenovo-t hanyagold szerintem: minőségben a közelébe sincs a másik kettőnek.
Ebből a szempontból a Dell az abszolút nyerő a 3 közül, és a HD 4000 jó alapszintű játékra, főleg ha dual channel-ben van a memória, magyarul ha veszel bele még 4gb ram-ot (ami kb +4-5k).Viszont 170k-ért nem találsz kis méretű, minőségi, játékra képes notit. Valamiről le kell mondanod.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
brumi1024
veterán
válasz baluka6 #25228 üzenetére
Az asztali 5850-et ahogy már Chaser is írta még 300k-ból sem fogod tudni megközelíteni. GTX675M/GTX580M/HD6990M a kulcsszó amit te kereset gpuban, ezt pedig leginkább egy Asus G75VX vagy egy Precision M6600/6700(megfelelő gpu-val) közelíti meg, de ezek már 400k környékén kaphatóak(Asus, M6600 újonnan, 6700 refurbished).
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Már korábban is érdeklődtem 13 és 14"-os gépek ügyébe 170 000 Ft környékén (i3as procit szerenék, Intel HD 4000)
Akkor néztem a Hp-t és a Dellt:
Azóta a napokba megjelentek hazánkba a Lenovo S400 utódjai, az S405:
A lenovok közül a AMD Trinity A8-4555M procisiat néztem? Az mennyivel lehet jobb vagy rosszabb, mint egy 3. generációs i3-as?
És ez a két videókari (Ati Radeon HD 7500G, Ati Radeon HD 7450M) mennyivel lehet jobb vagy rosszabb, mint a HD4000?Huu kicsit hosszú lett és bonyolultabb de remélem nem komplikálom túl.
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Asus TransformerBook T100, Lenovo IdeaPad A10, PocketBook Mini 515
-
baluka6
aktív tag
Üdv
Sajnos még mindig nem vettem meg a laptopom, viszont eladom a gépemet, így kitolódott a ráfordított keret.
Szóval az asztalim helyett kéne egy játékra alkalmas gép, max 170 ezerért.
Az asztali ezt tudja: i3 2120 proci, Hd5850 vga és 4gb ram ami lényeg. Kivitelezhető lenne ekkora keretösszegből?
Ezeket néztem eddig:
[link]
[link]
[link]
Az első kettő nettó áron lenne, valamint arról az oldalról nettó áron tudok vásárolni. Esetleg innen az apróról is veszek,de csak újat.
Köszi előre is! -
Tikakukac
titán
válasz G-lader #25225 üzenetére
Az, hogy valamit kényelmesebb meg jobb használni, mindenképp többet jelent a hétköznapokban, mint villantásfaktor. Kivétel extrém esetek. De szoktam mondogatni, hogy vagy műtárgyat veszünk, vagy használatit. A kettő együtt kompromisszum, az meg mindig rossz.
-
G-lader
tag
válasz Pocok256 #25223 üzenetére
@Pocok256
2 ok miatt:
1, a mostani gépemet több "baleset" is érte, így a háza törött, meg hasonlók, illetve ez a megbízhatóságára is kihat.
2, méretcsökkentés@Kbali
Vhol a design is fontos lenne, és a T430U tetszett meg nagyon. A T430s még opció lenne, de mint írtam drágább jóval, illetve a tapipadja is kisebb, és a gombjait is kritizálták, én viszont gyakorlatilag soha nem használok rendes egeret, így ez egy elég fontos szempont nálam. Persze tudom hogy cserébe sok + is nyújt, de nem tudom nekem azok a mindennapi használat során ténylegesen mennyi plusszt is hoznának a konyhára.Majd a T431s lesz jó gép
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz G-lader #25221 üzenetére
Pont az u-s verziónak nincs egyébként rendes egérgombja, ill. mindenképpen "Ultrabook"-ra van szükséged? A sima T430 gyakorlatilag ugyanez a cucc, csak kicsit vastagabb.
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #25221 üzenetére
Passzolom, ezt okosabbaktól kéne megkérdezni. Mindenesetre attól, hogy a processeket írod csak ki SSD-re nem fog hozni akkor gyorsulást, mintha arról futna az egész hóbelevanc. Felhasználásfüggő, az biztos.
-
G-lader
tag
válasz Tikakukac #25218 üzenetére
Azért nem, mert TrueCrypt-el fut az egész gépem, és ha jól gondolom akkor mindig mount-unmount-olnom kéne az adatokat tároló drive-ot, az meg napi szinten nem bejövős.
@Kbali
T430 nem tetszik, T430s meg jóval drágább (akkor már a jobb kijelzőst venném de amúgy én is gondolkoztam rajta sokat hogy melyik legyen), illetve nem jókat írtak a jobb és ball egérgombok elhelyezéséről.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
G-lader
tag
válasz Tikakukac #25215 üzenetére
Itt olvastam:
http://www.adata-group.com/index.php?action=product_feature&cid=3&piid=181
"With a SSD + HDD hybrid setup, the mSATA SSD acts as a cache drive instead of main storage. Using this configuration, systems can reach speed boosts comparable to systems with SSDs as primary drive, while still enjoying the larger storage capacities of a mechanical hard drive."
Na de a lényeg nem is az SSD kérdése, hanem hogy PS-hez, Corelhez, WMware-hez kell-e nekem a jobb proci és a dedikált VGA vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz overland #25209 üzenetére
Nein, danke. HP nagyon belépője, amit én láttam eddig ezektől, az katasztrófa.
sahoka: Mire kell a dedikált GPU? 100k-ból újonnan megbízható, minőségi stb stb. gép azért nem nagyon van. Legyen elég annyi, hogy egyáltalán van Ha nem kell a dedikált akkor ott a G580, az kijön ennyiből.
G-lader: Attól, hogy msata portos, még ugyanúgy SSD. Tehát ha akarod használni akkor arra rakod a rendszert meg a progijaidat és futhat ezerrel minden. Csak cache funkciónak SSD elég merész, meg fura volna.
Sethdobaloah: Méret? 15"-ban felejtsd el amúgy, ha új gép kell. 215k-ért FullHD paneles Dell E5530 már van, ha az belefér.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
200k-ig kellene laptop, a következő paraméterekkel:
- nagyobb legyen a függőleges felbontása, mint a telefonomé (el sem hiszem, hogy még árulnak x768-as laptopokat)
- egy szálon erős proci (erősebb, mint a mostani T9500)
- min 2 év gar
- ha van benne külön vga nem hátrány-ssd-m van, az kerülne bele, vinyó nem szempont
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz Drughi #25206 üzenetére
@Tikakukac
Mindez egy lenovo T430u-nál futna
http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=LENOVO+ThinkPad+T430u+%28N3F36HV%29&mid=1&lkod=134&skod=14286
Amúgy igen, tudom hogy ezek a procik gyengébbek mint a mostani gépemé, de ahogy írtam a mostanit abszolút nem használom ki, így talán ez nem lesz zavaró, illetve ahogy néztem az 3427u és a 3517u közt nincs jelentős teljesítménybeli különbség.
Külön SSD nálam nem opció (a felhasználás sajátos módja miatt) illetve ennél a gépnél ott az mSATA SSD is, amit ha jól értettem cash-ként használ, így HDD-vel is jóval gyorsabb mintha csak sima HDD lenne benne.
[ Szerkesztve ]
-
sahoka
csendes tag
-
overland
aktív tag
sziasztok,
mi a véleményetek a hp630-635 vs hp650-655?
unatkozó okoskodó okostojások kíméljenek!!
-
Drughi
addikt
válasz G-lader #25204 üzenetére
Legrosszabb esetben is kiveszed az ssd-t és elpasszolod, annak az árából meg simán futja egy 500-as 7200rpm-es hdd-re.
Mondjuk én a helyedben ilyen felhasználási körre olyan gépet néznék, aminek egyszerűen cserélhető az odd meghajtója egy extra hdd-re.
Ekkor a programok és a rendszer mehetne ssd-re, az adatok meg egy gyorsabb hdd-re. Jól szólna.Xiaomi 14T
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #25204 üzenetére
És megtudhatjuk milyen gépben dühöngenek ezek a cuccok?
Amúgy remélem az is megvan, hogy 4 mag 8 szálról váltasz 2 mag 4 szálra, ami bizonyos helyeken lehet nem lesz túl kedvező.
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Véleményetek érdekelne, adott 2 konfig, ami közt a proci és a vga + winyó az eltérés:
1; i5-3427u + integrált vga + 500GB 7200rpm HDD
2, i7-3517u + NVIDIA GeForce® GT 620M + 128GB SSDA második konfig ca. 15eFt-al drágább, viszont nekem az SSD inhább hátrány, mert azt cserélnem kell mindenképpen egy min. 500GB-s winyóra.
Ebben az esetben szerintetek megéri azt a +15e-t a második konfig, ha nem játszom SOHA a gépen, hanem melóra, WMware-re, és néha PhotoShop-ra, Corel-re használom? Kell nekem az erősebb proci, meg a dedikált videókártya?
Amúgy a jelenlegi gépemben tegnap loggoltam, és a szokásos munkáimnál a mostani i7-2630qm procim 70%-ban 0-10% terhelésen megy, 20%-ban 10-20%-os terhelésen, és csak 1-2%-ban ment 40-50%-os terhelésen, fölöttem meg nem is!!! Az egyetlen dolog ami a dedikált videókártya mellett szólna az az hogy az nem a rendes ramból veszi el a helyet, és az VW-warenél jól jön.
-
Socket A
aktív tag
Lenovo g580hoz milyen laptophűtőt ajánlotok ( ha lehet ne csilivili ledes giccs legyen hanem valami megbízható minőségi darab ami tényleg ér valamit, köszi )
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest