- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #29516 üzenetére
Attól függ mit nyitogatsz és mennyit. Próbáld ki azt a 30-40 lapot még pár futó doksival, pdf-el stb. úgy, hogy mondjuk ott is netes pdf-ek vannak meg pár keményen megtömött oldal flash-el és társaival.
Olyan hipp-hopp eltűnik az i5, hogy öröm nézni.DarkDeer: Próbáld ki, nézd meg, valami hasonlót legalább. Hétköznap én is elvagyok C2D procival, nem gond, de azért vannak szituk, amikor eléggé kifutok, és kéne egy kis kapacitás. És itt nem feltétlen a képmanipulálásos dolgaimra értem.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
sch_a
addikt
válasz G-lader #28443 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért van erre szükség, hogy még külön kérésre se képesek békén hagyni a HDD-t. Azt mindjárt gondoltam, hogy nem azzal a rendszerrel tesztelik, ami rajta van, de azért direkt megkérdeztem, hogy gond-e, ha rendszer nélkül küldöm vissza (SSD-n van). Tényleg nem értem mi szükség van rá, hogy a HDD-t piszkálják. Főleg hogy szerintem egyáltalán nem is tesztelték mielőtt visszakaptam, mert nem hiszem hogy olyan nehéz kiszúrni egy 95 fokos GPU-t.
-
Pocok256
veterán
válasz G-lader #28407 üzenetére
Böngészési szokasaim közé tartozik, hogy a böngésző mikor elindítom akkor ott folytatja ahol abbahagytam. Ez nálam 20-30 lapot is jelenthet és abban a 10 secben míg tölti ezeket lapokat bizony mind a 4 szálqt 100% ig kihasználja.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
B-L-A-C-K
titán
válasz G-lader #28407 üzenetére
"Mindezek után komolyan felmerült bennem hogy milyen alkalmazások tudják kihasználni egy i7 erejét?"
Videószerkesztés/vágásnál erősen érezhető az i7-es teljesítménye, illetve további processzorigényes programoknál, amúgy átlagos felhasználásban teljesen felesleges, ezért is hangoztatjuk ezt mindig, de sokan ha meglátják hogy egy gépben i7-es van megörülnek, és az kell nekik...
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #25225 üzenetére
Az, hogy valamit kényelmesebb meg jobb használni, mindenképp többet jelent a hétköznapokban, mint villantásfaktor. Kivétel extrém esetek. De szoktam mondogatni, hogy vagy műtárgyat veszünk, vagy használatit. A kettő együtt kompromisszum, az meg mindig rossz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kbali
nagyúr
válasz G-lader #25221 üzenetére
Pont az u-s verziónak nincs egyébként rendes egérgombja, ill. mindenképpen "Ultrabook"-ra van szükséged? A sima T430 gyakorlatilag ugyanez a cucc, csak kicsit vastagabb.
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #25221 üzenetére
Passzolom, ezt okosabbaktól kéne megkérdezni. Mindenesetre attól, hogy a processeket írod csak ki SSD-re nem fog hozni akkor gyorsulást, mintha arról futna az egész hóbelevanc. Felhasználásfüggő, az biztos.
-
Tikakukac
titán
-
Drughi
addikt
válasz G-lader #25204 üzenetére
Legrosszabb esetben is kiveszed az ssd-t és elpasszolod, annak az árából meg simán futja egy 500-as 7200rpm-es hdd-re.
Mondjuk én a helyedben ilyen felhasználási körre olyan gépet néznék, aminek egyszerűen cserélhető az odd meghajtója egy extra hdd-re.
Ekkor a programok és a rendszer mehetne ssd-re, az adatok meg egy gyorsabb hdd-re. Jól szólna.Xiaomi 14T
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #25204 üzenetére
És megtudhatjuk milyen gépben dühöngenek ezek a cuccok?
Amúgy remélem az is megvan, hogy 4 mag 8 szálról váltasz 2 mag 4 szálra, ami bizonyos helyeken lehet nem lesz túl kedvező.
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz G-lader #24381 üzenetére
Na most nagyon elgondolkoztam a lenovo vételen, nézem a honlapjukat, sehol egy magyar support mail elérhetőség, hívom a 0-24-ben hívható szervizszámot, ott meg az automata közli hogy már nem ők a hivatalos lenovo szakszerviz, csak szervizpartnerek, kérdéseimmel keressem a lenovo-t. Qrva jó, ha ilyen a support akkor felejtős, ehhez képest pl. PB support csehországból 3 nap alatt leszállítatta nekem az alkatrészt, itt meg még embert sem sikerül találnom aki foglalkozna az ügyféllel. Másnak milyen tapasztalata van velük?
Amúgy írtam a FB oldalukra is, hogy nincs-e magyar support e-mail, de válasz helyett inkább törölték!!!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #24365 üzenetére
USA cuccra ÁFA tuti van, így én azt úgy felejteném, plusz szállítás meg macera, inkább ne.
Osztrák már haladósabb.Konkrét konfigokat linkelj, mert mostanság helyben is elég mocskosul jó vételek vannak T430 fronton.
Igaz U verziókat nem nézegettem, az lehet borsos itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz G-lader #24284 üzenetére
Erről esetleg van infótok???
"Még annyi kérdésem lenne, hogy az ilyen M-SATA SSD + HDD beépítéseknél jól gondolom hogy a Win azt 2 particiónak látja? Gyakorlatban ez hogy van telepítve? Win az SSD-re a többi meg a HDD-re?
És mi a helyzet pl. a samsung gépeinél ahol az SSD nem M-SATA-n van, hanem hybrid SSD+HDD drive van benne, vagy mi a helyzet pl. a Seagate Momentus XT Hybrid drivejainál, ott 1 partíciónak látja a Win?"
-
Chaser
legenda
válasz G-lader #24281 üzenetére
Ha worldwide garos akkor biztos működik itthon is. Vám vitatott, sztem nincs jogszabály ami pontosan leírná mennyi notebookra a vám, számítógépre és alkatrészre tudtommal 0, de lehet értékfüggő. Áfa viszont biztosan 27% EU-n kívülről.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
btudos
nagyúr
válasz G-lader #24281 üzenetére
A vám mértéke attól függ, honnan jön a gép (EU-n belül nincs vám), ha tényleg világgaris akkor service tag alapján javítják itthon is a gépet, de érdemes rákérdezni hazai szerviznél.
A Lifebooknál hol látod a 7200 rpm-es HDD-t? (egyébként tökmindegy, nincs számottevő különbség sebességérzetben 5400 és 7200 között, mindenképp érdemes SSD-re cserélni)
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Borote
addikt
válasz G-lader #24084 üzenetére
Valami ott egészen biztosan nem volt rendben
Pontosan milyen gépek voltak, milyen i3-mal? Volt-e bennük SSD?
Ugye nem ULV i3-t hasonlítasz i5-höz?Egy 2GHz+-os i3-as CPU szinte semmi olyan hétköznapi feladat nem tud megakasztani, ami egy notebook i5-t is meg nem akasztana. Mindennapi felhasználásra egy SSD-s i3-as gép gyorsabb(nak érződik), mint egy akárhánymillió magos i7.
Ilyen furcsa elgondolás miatt nem érdemes gyengébb minőségű gépet választanod egy esetlegesen masszívabb darab helyett, mert akkor verheted igazán a fejd a falba, ha tőből kitörik a zsanér, és a szerviz Rád fogja
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
btudos
nagyúr
válasz G-lader #24084 üzenetére
Teleszemetelve a memória, nyitott appok metroban, desktopon, millió éve nem volt újraindítva, simán belassul a Windows is, de normál használat mellett ez úgyse jön elő, ilyen próbák alapján nem lehet sebességről nyilatkozni, ezt felejtsd el.
-
btudos
nagyúr
válasz G-lader #24078 üzenetére
SSD+ HDD caddy-ben, én is így vagyok most. (128+500 GB)
DNReNTi: Nálam ez a felállás bevált, valószínűleg kifogtál egy kevésbé jól működő caddy-t, én mostChaser-től vettem a T430-ba egyet, amennyire kell gyors és eddig problémamentes
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz G-lader #24051 üzenetére
Ennyiből vegyél igazi Thinkpad-et, hamár... Nem rossz az S430 sem (én használtam pár hétig olyat), de közelébe sem ér a mostani T430-amnak.
Hozzáteszem sebességbeli különbséget i3 és i5 között nem nagyon fogsz észrevenni alapjáraton, emiatt ne dobj el sokkal jobb gépeket, mondván "csak i3". Inkább vegyél i3-as gépet plusz egy SSD-t, az már érezhető lesz, ezt garantálom
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz G-lader #24029 üzenetére
Az i5 sokkal gyorsabb valóban, ugyanazzal a tudással mint az i3. turbot pont nem "nyomkodás" közben fog bekapcsolni. De az se ér sokat. Az órajel számít. Ha speed kell akkor SSD. Vagy valós 4 magos i7. Vagy kurta nagy órajelű "i3 alapú" i7.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
brumi1024
veterán
válasz G-lader #23949 üzenetére
Azért megpróbálom: Lenovo T430i? Megbízhatóbb, jobban összerakott, mint a fentiek, több és jobb garis. De sajnos nincs benne az árban win8, a win8-as ivy bridge-es verzió már túllépi a keretet.
Mondjuk a hd4000 ezekben az ulv procis gépekben jóval(kb 30%-al) gyengébben fog teljesíteni, mint egy normál 35W-os procijú gépben, szóval ha azért vennéd ezeket az ivy-s gépeket, mert erősebb az igp akkor sokkal nem vagy előrébb.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz G-lader #18275 üzenetére
Nem sok értelme van, wacom paneles az x200-am is, de még mindig nem érzem, hogy kéne az érintőpanel. Kivéve rajzolgatás.
f4cg80: Tévedés. Itt volt nagyon sokáig a Probook A4-el, tasival 130k-ért. Az nem hullik szét, nem szakad a zsanér és rendes anyagokból van. A miket írtál mind igaz meg minden, de kis kutatással simán vételezhetőek tuti dolgok. 3 év gari, és nem járnak hetente szervizbe, és pont annyira műanyag, mint egy Thinkpad.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz G-lader #17974 üzenetére
SAMSUNG Series 5 Ultrabook semmi tapasztalatom, viszont abban tudok segíteni hogy egy i3-as átlagos felhasználásra teljesen elég, ha neked is erre kell nem éri meg a plusz költséget. Nekem is i3-as van jelenleg, 90%-ban csak netezek, és sok is amúgy, i5-el nem fogsz gyorsabban netezni, +4 GB memóriánál se kell több ilyen használatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest