- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Nézd ezt, tetszőleges laptop i5-1235u-val.
Ebben a konfigban UHD-ként működik, amig nem kap plusz ramot:
(mert az alaplapi ramja valószínűleg single-channel)
-
veterán
válasz #32839680 #179391 üzenetére
Arra figyelj oda, hogy Iris Xe csak akkor van, ha már dual-chanel a ram. Tehát ha olyan gépet veszel, amiben van már (pl alaplapi) 8GB, akkor még Intel UHD a grafika, és ha mellé teszel egy másik 8 Gigásat, akkor onnantól lesz Iris Xe.
(vagy gyárilag 16GB dual legyen benne)[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
sziasztok, megkértek, hogy érdeklődjek egyet notebook vásárlással kapcsolatban
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
akár még novemberben
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb 300k (mondjuk 260-320)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
főként általános irodai használat, kevés képszerkesztés (ps) és hasonlók
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
mivel hasonló célra 15-16"-ra volt már több ajánlat is itt a fórumon, most a 14"-es méretben lenne ez a kérdés
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
lesz hordozva, ezért is lenne érdekes a kisebb méret
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
legyen új, esetleg ha van valami kihagyhatatlan, akkor a használt is szóba lehet, de számla mindenképpen szükségesköszönjük
One Ring to rule them all
-
NwL
tag
válasz SeniorTilla #179386 üzenetére
Specifikációk alapján pedig jónak tűnt...
Tudnátok helyette mást ajánlani? Az se nagy baj ha nem Lenovo. Még le tudom mondani a rendelést.
Köszönöm.
-
B1T3
addikt
Sziasztok!
Karácsonyig.
2. A gépre szánt összeg forintban?
150000 Ft-ig.
3. Felhasználás?
Általános böngészés.
Legalább 15,6", FHD, matt, IPS (valódi IPS, nem IPS-level).
6. Mennyit lesz hordozva a gép?
Szinte semennyit.
7. Operációs rendszer?
Nem szükséges.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Minimum 256 GB SSD, 8 GB RAM.
9. Egyéb kívánság, speciális igények?
Mindenképpen háttérvilágításos billentyűzet.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új.A család egy idősebb tagjának keresek laptopot, aki kompetens a számítógépek használatában, de legfeljebb böngészgetni szokott, szóval mondhatni a lehető legáltalánosabb felhasználásra keresek egy olyan laptopot, amely azért nem fog belefagyni több böngészőlapba, illetve a nagy betekintési szögek miatt IPS kijelzővel, valamint a könnyű használat miatt háttérvilágításos billentyűzettel rendelkezik.
Tudom, hogy ez nagyon a konzumer, büdzsé kategória, de szívesen hallgatnék javaslatokat, hátha nem vettem észre egy jó ajánlatot. Első nekifutásra a kritériumoknak megfelel már a HP 15s-fq2031nh és az Asus X515EA-BQ1210 is.[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz SeniorTilla #179386 üzenetére
És ez [link] ?
-
veterán
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ez a gép nem ajánlott. Olcsó, gagyi minőség, a szervize még ettől is rosszabb. Évek óta szajkózzuk ezt, de úgy látszik még mindig vannak, akik hisznek a mondva csinált "guruknak"
Pytta: majd akkor szoknak le, ha teszel valamit ennek érdekében... addig nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
-
veterán
válasz KAMI911 #179375 üzenetére
Az a baj, hogy az ilyen "márkák" minősége nem éri el a neves gyártókét. A support még annyira sem. Egy üzleti felhasználású gépnél fontos a garancia kérdése is, mert nem mindegy, milyen gyakran hibásodik meg és akkor milyen gyorsan kapsz működő gépet a munkádhoz. Ezért van a komolyabb munkaállomásokhoz NBD onsite garancia alapból vagy opciósan, mert nem engedhető meg, hogy a gép 1-2-3 hétig kiessen.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
memorix
senior tag
1) LENOVO IdeaPad Slim 3 15 - i5-12450H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, UHD Graphics 219eft
15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS 300nits
2) LENOVO IdeaPad Slim 3 16 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics + LENOVO Premium Care 229eft
16" (1920x1200) LED matt IPS 300nits -
NwL
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Iskolás lánynak kellene új noti. Játékra nem lesz használva. Speckó kívánság a Lenovo, illetve hogy a kijelzője ne egy rossz TN legyen.
Minél hamarabb
2. A gépre szánt összeg forintban?
200 000 +-20000
3. Felhasználás?
(irodai programok, tanulás)
Ips Fhd matt, 15.6
Nem igazán
7. Operációs rendszer?
Nem kell
Min 512ssd, jó lenne 16gb ram
9. Egyéb kívánság, speciális igények?
LENOVO, Billentyűzet világítás,
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak újKöszönöm a segítséget!
-
xrvman
őstag
válasz cs.zs. #179366 üzenetére
Igen, igazad van. Gondolom lényeges lenne, hogy azért NTSC 72% meglegyen. Most nézegettem és sajnos nincs meg az a kritérium a kinézett Vivobookban. (Bár a régi még csak TN paneles.)
Azért is néztem ki azt, mert a táp csatlakozója jobb oldalt van és kényelmesebb lenne, hogy egyből jobbra, a konnektor irányába menne a tápkábel és nem kell a lábunkon keresztül mennie, illetve nem kell azzal külön foglalkoznunk. (kanapé mód, ölben)
Lenovo ideapad tényleg jó lenne, hozza az NTSC 72%-ot is. Akkor úgy néz ki, engedjük el azt, hogy a táp jobb oldalon vagy legalább hátul legyen.... valszeg igen. -
KAMI911
aktív tag
válasz SeniorTilla #179372 üzenetére
Nem tudom, hogy jó ötlet -e, azért érdeklődtem, hogy valaki tud-e róluk többet. Én még senkinél nem láttam, de van érdeklődés a Linux-szal foglalkozó közösségben is.
-
veterán
válasz maestro_ha #179373 üzenetére
Az UM535QE 96 Wh akkuval is kapható, ezzel kb csúcstartó.
1 generációval frissebb a 6600HS, és még olcsóbb is, nagy felbontású remek kijelzővel, de csak 16 GB rammal,
Jelenlegi legjobb proci a 7840HS, 32GB DDR5 rammal, de RTX nélkül
Kinek-mire van szüksége, nem vagyunk egyformák, és ezek a laptopok sem azok, abban viszont megegyeznek, hogy 400.000 Ft körüli áron mindhárom remekre sikerült -
maestro_ha
csendes tag
válasz cs.zs. #179333 üzenetére
Visszakeresve még, sokat volt ajánlott egy Zenbook. Ezek, ha jól látom egymás mellé állíthatóak választásnál.
ASUS Zenbook Pro 15 UM535QE OLED - Ryzen 7 5800H, 15.6FULL HD, 1000 GB ssd, 16GB, Geforce RTX 3050 Ti 4GB, ASUS
mostanság 400k
->a szép oled(bár 60hz), érintőképernyő kényelme (próba alapján elég praktikus a navigálásban) elég hívogató
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 512 GB, 16GB ddr5, Geforce RTX 4GB, 16" (2560x1600) LED matt IPS 350nits
370K
Lenovo IdeaPad Pro 5 16APH8SKU: 83AR0025HV, AMD Ryzen 7 7840HS, 32 GB RAM ddr5
1000 GB PCI EXPRESS SSD, AMD Radeon 780M (nincs dgpu)
400k
->ezeknél a jó ház és építettség, billentyűzet elég hívogató -
veterán
-
KAMI911
aktív tag
Mihamarabb
Bruttó 400 000-900 000 HUF
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munkaállomás kell programozásra, virtualizációra.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régi játékokra, nem túl nagy részletesség, a CPU-ban lévő 12 magos 780-as szerintem elég nekem.
14-16coll,matt, IPS vagy haosnló jó
Elég hordozhatónak kellene lennie, sokat használom utazás közben is.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux, Debian irány vagy Enterprise Linux irány.
m2 SSD 2TB, memória 64 GB egyeik sem beforrasztott.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, USB-c illetve esetleg USB A, cserélhető akkumulátor (nem kell kivülről, jó ha a gépet szet kell szedni hozzá), könnyen szétszedhető legyen
Ha lehet memóriakártya-olvasó is jó lenne.
CPU+GPU:
AMD Ryzen (Pro) 7840HS
AMD Ryzen (Pro) 7940HS
AMD Ryzen (Pro) 7840U
közül valamelyik.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új preferált, de használt is érdekes lehet.Mit tudtok az ilyen alternatív gépekről, mint a Framework, Tuxedo Ccomuters, ezekenek milyen az összeszerelés és az anyagok minősége?
https://www.tuxedocomputers.com/en/TUXEDO-Pulse-14-Gen3 (ezzel az a bajom, hogy kevés és beforrasztott a memória.
https://frame.work/products/laptop16-diy-amd-7040
https://frame.work/products/laptop-diy-13-gen-amd?q=processor (bár ezt meg kicsiknek gondolom)Előre is köszönöm a segítséget.
KAMI[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Szaszabond #179368 üzenetére
Bőven elég a ryzen 5 5600H
-
veterán
válasz Szaszabond #179368 üzenetére
Ha belefér a pénztárcádba, akkor igen.
Az erősebb mindig jobb. Ha több tartalék energia áll rendelkezésre, abból nem lesz baj.Egyébként meg korlátozottan, de játékra is alkalmas mindkettő.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz SeniorTilla #179361 üzenetére
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6 120Hz, 1000 GB, 16GB, Radeon Graphics, Win11
vs.
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 7 5800H, 15.6 120Hz, 1000 GB, 16GB, Radeon Graphics, Win11Szóval nem gamer gép... a kettő között van 30K különbség. 325K vs. 355K. Szóval itt kellene okosnak lennem, hogy iskolai felhasználásra és alapvető szórakozásra kell-e az R7 proci.
-
veterán
válasz Juhaszatti #179364 üzenetére
Ahhoz még érdemes hozzátenni a 4210U-t, amiről indulna, meg a memorix által javasolt 11400-at, meg 6600HS-t, aztán így jobban kiderül, hogy mekkora is az ugrás...
Már az i3-1220P is hatalmas előrelépés, és alap dolgokra még évekig elég.
xrvman:
érdemes a kijelző tulajdonságait is nézni.
Fényerő lentről felfelé: 200-220-250-300-350-400-... nit
a 200-220-at nem javasoljuk senkinek, a használható 250-nél kezdődik, a 300 már korrekt.
Színvisszaadás , rosszabbal kezdve, az egyre jobb felé:
50% sRGB
62% sRGB kb= 45% NTSC
100% sRGB kb= 72% NTSC
100% DCi-P3
100% NTSC kb= 100% adobeRGB (aRGB)
az 1. a kis betekintési szögű TN panelekben szokott lenni, kb 150.000 Ft alatt
a 2. az általános a 150-220.000 Ft körüli gépekben (még mindig nem az igazi, és akkor finom voltam)
a 3. már szép, 250-300 ezerért már minimum ezt kell keresni,
a 4. valahol 300.000 felett kezdődik
az 5. meg valahol a göncölszekér mögött (csillagos ég)
Így már megérted az ajánlásokban a különféle számokat. -
memorix
senior tag
válasz xrvman #179359 üzenetére
Inkább ilyet nézegessél.
1)A 17" méret miatt a 300eFt ez áll a legközelebb, lehet vele játszani, RAM , SSD bővithető, elnyűhetetlen. Folyamatosan mehet, jó IPS kijelzővel van és akciós.
Lenovo Legion 5 82JN000HHV Notebook 315eft
LENOVO LEGION 5 17 - i5-11400H, 17.3FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce RTX 3050 4GB
17.3" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS 300nits, 72% NTSC2)
16 kijelző méretNagyon jó kijelzővel, nagy felbontással , szép sinkskála, nagy fényerő.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11 279eft
16" (2560x1600) LED matt IPS 350nits, 100% sRGB[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz xrvman #179363 üzenetére
Összességében a Ryzen 7 5700U erősebb kicsit elvileg, de tényleg nincs jelentős különbség. AMD Ryzen 7 5700U vs Intel Core i3-1220P
Egy magos teljesítményben jobb az i3, ha az összes mag dolgozik akkor meg erősebb a Ryzen.
Nem ez lesz a döntő szempont valószínűleg.Felépítésre elég hasonló kategória, abban sem lesz igazán különbség. Ha van rá lehetőség, érdemes megnézni őket élőben.
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz Juhaszatti #179362 üzenetére
Köszi szépen, ám mintha a kinézettnek az i3-1220P procija erősebb is lenne mint a Ryzen 7 5700U.
Ezen oldal szerint: [link]
Viszont a másik oldal szerint meg nem: [link]
Ám azt is jó lenne még tudni, hogy melyik váza stabilabb? A Vivobook vagy az Ideapad 3?
Lehet az lesz elmegyek egy helyre, ahol van mindkettő és megtapizom.[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz xrvman #179359 üzenetére
17,3"-ast nehéz ajánlani ebben az árkategóriában, de ez itt érdekes lehet: 82KV00EWHV
Ryzen 7-es, és egész korrekt benne a kijelző a 72% NTSC színtérlefedettségével. Meglepő, de tényleg 12GB RAM van benne gyárilag. 4GB forrasztott, meg mellette egy 8GB-os modul. Persze a 8-as bármikor cserélhető nagyobbra.Ujjlenyomatolvasó elvileg van a bekapcsgombban, viszont billentyűzetvilágítás az nincs.
-
veterán
válasz Szaszabond #179360 üzenetére
Az sem mindegy, mennyi a gép ára, mi a mihez képest. Mondjuk 300-400 ezernél sztem már mindegy a +30, ott nem ez lesz a döntő. Mivel gamer gépről van szó, akkor előbb-utóbb szükség lesz arra a plusz teljesítményre, amit a 7-es nyújt.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz SeniorTilla #179358 üzenetére
Éppen ezért írtam a felhasználást...mármint, hogy semmi extra. Ehhez mérten kellene mérlegelni a 30K extra összeget.
-
xrvman
őstag
Napokban.
250e - 300e.
Otthoni használat, film, torrent, net, sok megnyitott fülekkel.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem.
17" IPS.
Otthon, viszonylag sokat, ölben is lenne. Utazáshoz nem.
Windows 11 támogatás.
SSD 1 TB, 16 GB RAM.
Nincs. (Tán világító billentyűzet, ujjlenyomat olvasó, de nem egetverően lényegesek ezek.)
Csak új.Itthon jelenleg egy DELL Inspiron 5748 (kék) van, i5-4210U, NVIDIA(R) GeForce(R) 840M 2GB 8 GB RAM, 1 TB SSD, Windows 10 Pro 64bit, teszi a dolgát, de már öregecske, kijelző is villog néha, mozgatáskor, Kb. 9 éves, 3 évente tisztítás pasztázás, vagyis ma sem meleg. Ám a WiFi része gyenge már, be-be tud lassulni a net sebessége. Újraindítás után egy darabig megint gyors a net speedtest szerint is. Nincs más Wifi driver, vagy modul hozzá.
Amit kinéztem, ASUS Vivobook 17X K1703ZA-AU153 (Quiet Blue) Sajnos csak i3 ast találtam.
Vélemények?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mikulásbá #179357 üzenetére
Igen ebben igazad van, inkább ha terhelés van, és kell az erő, akkor jön ki a nagyobb teljesítmény, gyorsaság.
Én évek óta H-s procival szerelt gépeket használok, mert érezhető a különbség sima office felhasználás közben is az U-sokhoz képest.
-
veterán
válasz SeniorTilla #179355 üzenetére
a Passmark szerint is jelentős az előnye.
Érdekes ez. Ahány oldal, annyi féle eredmény. -
veterán
válasz Szaszabond #179353 üzenetére
Azért 2 maggal több van a 7-esben, ez is számít.
Notebookcheck listában is megtalálod őket.
-
veterán
válasz Janusz001 #179349 üzenetére
Ahogy előttem is írja a kolléga, ha nem hajtod, nem veszed észre, hogy ekkora teljesítmény van a gépedben, nem hangosabb mint egy U-s proci.
-
nagyúr
válasz Szaszabond #179351 üzenetére
Majdnem ugyanaz a 2 CPU.
-
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok. Ryzen 5 5600H vs Ryzen 7 5800H? Megéri a 30K felárrat a 7? Nem lesz a laptopban dedikált videokártya és semmi extra felhasználás nem kell..tehát office, böngészés, filmek, tanulás 16 évesnek gimnazium 2. Osztály....
A gaming experiencen mennyit dob a nagyobb? Nyilván max ilyen (nem AAA) alap játékok esetében.... -
Janusz001
őstag
Ez a i5-12450H proci mennyire tud takarékos lenni, ha csak desktopon szöszmötöl/böngészik az ember?
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek laptopot találni a 10 éves lányomnak lenne,1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? most feketepénteken, de még karácsony előtt.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200.000 Ft, (nagyon max a 220 ha vmi nagy leárazás van)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) tanulás, film, kis játék, (régebbi 2015 körüli kisebb grafikai igényű játékok, kalandjátékok)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? alap felbontás régebbi játékok, pl Age of Empires 3.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14 col, matt,ips, full hd jó lenne
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? keveset. 1-2 havonta utazásnál max.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem szükséges,
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD min. 256MB, 12 vagy 16 gb, ha bővíthető, akkor 8 is jó, teszek bele később
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak újKöszönöm szépen előre is!
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Con D'Or
csendes újonc
válasz Con D'Or #179252 üzenetére
Hát, köszönöm az eddigi sok és értékes hozzászólást, átrágtam magam rajtuk, és vettem egy nagy levegőt, megrendeltem. Nekem ez a helyzet új nagyon, életemben ez a második notebook, amit veszek, és nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz. Vagy fejest ugrottam vele a szmötyibe, meglátjuk.
-
nagyúr
válasz Juhaszatti #179343 üzenetére
(most így akciósan pláne)
-
NoOne1976
őstag
válasz NoOne1976 #179339 üzenetére
Illetve még ezt néztem:
HP 250 G8 150ezer [link]@Juhaszatti
Használt üzletin a garancia miatt sem gondolkodtam. Ezekre az Emagon 3 év garancia van. Tényleg számít a költség hatékonyság, mert a mostani gép már szenvedés a feleségemnek, de mivel sok mindenre nem használja, ezért fölösleges túl sokat költenem.[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz NoOne1976 #179339 üzenetére
Látom az az Asus egy Celeronos, eMMC tárolós, 4GB RAM-os, HD kijelzős borzalom.
Ahhoz képest minden ma újonnan kapható laptop felüdülés lesz, amiben van minimum egy i3/Ryzen 3, 8GB RAM, meg egy SSD.Nem szoktuk ajánlani ezt a kategóriát, de erre a felhasználásra az MSI is elég lehet, ha ennyi a keret, és mindenképp csak új jöhet szóba. Az a jó ezekben a 11. genes Modernekben, hogy 2 SSD meg 2 RAM slot van bennük, úgyhogy kedvedre bővítheted később, és még a billentyűzet is háttérvilágított, ami ebben az árkategóriában ritka.
Amivel együtt kell élned az a burkolat és a processzor, ezek sajnos fix dolgok.
Ennyiből egyébként érdemes azért szétnézni a jó állapotú használtak között is. -
NoOne1976
őstag
A segítségeteket kérném: Teljesen alap felhasználásra (netezés, gyerekek menza befizetése, FB csoportja) keresek gépet. Tehát semmi gaming, de még filmezés se. Melyiket ajánlanátok az ár/értéket figyelembe véve?
1. MSI Business Modern 15 A11MU-1025 110ezer [link]
2. Lenovo S3 15AMN8 82XQ00ATHV 160ezer [link]
Nem egy kategória a kettő, de ha az első opció is elegendő ilyen feladatokra, akkor az maradna, mert fontos a költséghatékonyság. Vagy esetleg van most más akciós, ami még jobb?
Egy Asus E403NA-GA025t-t váltana, tehát bármelyik nagy előrelépés volna, ha jól gondolom.[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz geryyyy #179334 üzenetére
1)
Majdnem 15 -s de nem 14 -s. Könnyű, hordozható, nagy akku idő. Dupla felbontású képernyő. Nagy fényerő, nagyon jó szinskála.
LENOVO YOGA Pro 7 14 - Ryzen 5 7535HS, 14.5, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11 349eft
14.5" (2560x1600) LED matt IPS 90Hz 350nits, Dolby Vision,, 100% sRGB
Súly: 1.49 kg
Burkolat: Alumínium burkolat
Szín: Storm Grey
Egyebek: mil-std-810H katonai szabvány
Üzemidő (óra): 14
Wattóra: 73 Wh
2) Zenbook ból van 15.6 -s és 14 -s is.
ASUS ZENBOOK PRO 15 OLED UM535 (UM535QA-KY249) FENYŐSZÜRKE
AMD® Ryzen™ 5-5600H 6 magos 3.3 GHz Processor
• Operációs rendszer nélkül
• 16GB LPDDR4X RAM
• 512GB M.2 PCIe SSD • 15.6" FullHD (1920 x 1080) OLED Touch 550nits 339eft
Wattóra: 96 Wh
Súly: 2 kg3)
ASUS Zenbook 14X UM5401QA OLED NumberPad - Ryzen 5 5600H, 14, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, Win11, ASUS védőtok 299eft
14" (2880x1800) OLED 90Hz 550nits , Pantone Validated
súly: 1.4 kg
Wattóra: 63 Wh -
Juhaszatti
addikt
válasz geryyyy #179334 üzenetére
Ebben az árkategóriában, erre a felhasználásra nagyon sok gép ajánlható, nagy a merítés.
Ilyen filmezős felhasználásra én ezeket szoktam javasolni mostanában: ASUS VivoBook S M3502QA-MA130
Nagyfelbontású OLED kijelző, Ryzen 7.
Gyárilag ugyan csak 8GB-os, de a forrasztott RAM mellett van még egy szabad hely, úgyhogy nyugodtan bővíthető. Több olyan boltban is árulják, ahol bővített verziót is lehet választani, úgyhogy nyugodtan veheted több RAM-al. Több RAM-al, és még 2TB SSD-vel is belefér a megszabott keretedbe.Vagy ott van akár az az Ideapad Pro 5-ös, amit nemrég ajánlottam az egyik fórumtársnak. Nem OLED a kijelzője, és drágább is, de jobban felszerelt, 32GB RAM-al és 1TB SSD-vel gyárilag. 83AR0025HV
AAlapból mindkettő Windows nélküli gép, de némi felárért mindkettő megvehető előretelepített Windowsal.
[ Szerkesztve ]
-
geryyyy
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, laptopvásárlás előtt állok, ezekre lenne szükségem:
Most
300-450.000Ft
Hétköznapi használat, film, böngészés stb...
Nincs játék
15,6"
Sokat lenne hordozva
Win 10-11
Min. 500GB SSD. és 16 GB RAM
HDMI
Csak új -
veterán
válasz maestro_ha #179332 üzenetére
Akinek nem a játék az elsőrendű, csak időnként ráfanyalodik erre-arra, annak már egy dGPU nélküli erős proci is elég lehet, és akkor 300 alatt/körül maradhat a vételár.
Aki meg játszani akar, vagy nagy teljesítménnyel 3D-tervezni, mindig is tudta, hogy az nem a legolcsóbb liga. GTX1650-RTX3050 gépek gyengébb kijelzővel 350 körül, jobbakkal meg 400-tól.
Mindegy hogy HP, vagy ACER, vagy DELL, ez van, igen. -
maestro_ha
csendes tag
válasz cs.zs. #179331 üzenetére
Ez is jól hangzik, de dGPU hiányában ezekben gondolom az indie címeken kívül nincs sok gaming tartalék.
Ahogy látom, aki 5-10%-ban akár, de teret akar magának( nem high end, nem AAA címekhez) gamingre, annak a következő lehetőségei vannak:
1, vesz egy jó házas, billentyűs, "kényelmes", minőségű nem gaming gépet, amibe MÁR raknak dGPU-t
2, vesz egy jobb, minőségibb gamer szériából egy elfogadható ALAPnak mondott verziót, (leginkább Legion)
Mindkét esetben 350-400 körül járunk.
540ért meg mindent megkapsz akár:
ASUS ROG Strix G16 G614JV 100%srgb WUXGA 165hz. Intel Core i7-13650HX,NVIDIA GeForce RTX 4060, 16GB DDR5[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz maestro_ha #179330 üzenetére
A Lenovo Legion egy fullfullos gamer gépezet, ötvözve a teljesítményt és a bővíthetőséget. Műanyag háza ellenére legkevésbé sem gagyi, nyem nyekereg, nem recseg-ropog, nem törik. Minőségi az egész, ezért sosem volt igazán olcsó, és a saját árkategóriájában mindig egyfajta etalon.
Kapható kisebb-nagyobb procikkal, gpu-kkal, akkukkal, kijelzőkkel, szóval minden igényre van válaszuk.
Az ideapad 5 pro egy teljesítményben visszafogottabb, de legkevésbé sem gyenge, korrekt, alu házas laptop.
Kijelző szuper, akku szuper, procik szuperek, gyors ramokkal, van dGPU is, csak kisebb teljesítménnyel mint egy Legionban.
Lan-csati elvéve, memória-bővítés elvéve, 32GB a max - igaz, ez egy nagyon széles rétegnek elég is.
Kapsz lan-csatit , jó procikat, 2 ssd-slotot és bővíthető ramot pl ezekben - cserébe kicsi az akku...
-
maestro_ha
csendes tag
válasz cs.zs. #179328 üzenetére
Az i betűs rész ment, a valóságra voltam kíváncsi köszi az infót!
Ha valakinek ennyire fontos a billentyűzet, illetve "klasszikusabb kialakítás" mennyire jó választás egy Ideapad 5 pro 3050-es verziója?
konkrétan: Ryzen 5 6600HS,3050 4GB,16gb ddr5,16" (2560x1600) LED matt IPS 350nits, 100% sRGB 370kElméletben lemondások kialakításon kívül annyira nem vészesek: 60hz képernyő, nem bővíthető ram, 6600hs vs i5 11400 (ajánlott Legion 5-hez képest)
[ Szerkesztve ]
-
Rotyi
aktív tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék!
Most
300-450.000Ft
Irodai munka, autocad, és néha 3D rajzok megnyitása
Nincs játék
15,6-17,3"
Hazahordom irodából minden nap, még nyaralni is viszem magammal.
win11
Min. 500GB SSD. Min. 32GB RAM
HDMI
Számlás, garanciális. Céges vásárlásra.
Jelenleg egy Dell Inspiron 3721-t használok (2014-es), Intel(R) Core(TM) i7-3537U CPU @ 2.00GHz 2.50 GHz, 8GB RAM, 500GB SSD-vel, ezt kellene leváltani.
Köszönöm előre is a javaslatokatAmi majdnem az, az nem az!
-
veterán
válasz maestro_ha #179326 üzenetére
A psref teljesen jó.
Ők azt közlik, hogy "ennyivel próbáltuk". (ráhúzod az egeret az i betűre)
A max memóriát alapvetően a prociban lévő memóriavezérlő határozza meg. Az adott prociról kell nézni egy "full specs"-t az Intel vagy AMD oldalán, és ott lesz a valóság. Manapság már (pláne gamer gépekben) nem probléma a 64GB.
-
Juhaszatti
addikt
válasz maestro_ha #179321 üzenetére
Itt a képeken amúgy nem egy Legion van, hanem egy Ideapad.
A PSREF memóriabővíthetősége csak egy ajánlás. Annyival biztosan működik. De a tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy hogy slotonként 32GB-al (szóval összesen 64-el) is teljesen stabilan működnek a Legionök.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz adam0913 #179322 üzenetére
Egy generációval öregebb, hiszen "csak" i5-11400H,
de a kijelzője jobb, 165 Hz 100%sRGB,
2x8 GB ram van benne gyárilag - de csak DDR4-3200
úgyhogy feladja a leckét.
Nekem a jobb kijelző miatt ez kellene inkább,
a másikban meg jobb a proci, és már DDR5. -
Juhaszatti
addikt
válasz Evian80 #179319 üzenetére
De, a ZenBook és a Yoga Pro is teljesen rendben van. Igazából amit én ajánlottam annak annyi az előnye, hogy 32GB RAM-al van szerelve gyárilag, és a felsoroltak közül egyik sem bővíthető később. Persze lehet hogy a te felhasználási szokásaiddal a 16GB is elég lesz még évekig.
Amit írtam amúgy kérhető Windows 11 Home-al is. Ahogy látom az árgépen a legelső bolt kb 25.000ft felárral kínálja a Windowsos verziót. Ha beírod a bolt keresőjébe a gép cikkszámát 83AR0025HV akkor ki fogja adni a nagyobb tárhellyel bővített, meg a Windows 11-es opciót is.
-
veterán
psref segítségével ki lehet nyomozni, hogy ez egy 82RC00A6HV, ami valóban a bestbyte-ban legolcsóbb most.
...6HV = Windows nélkül,
...9HV = gyári Win 11 Home
1x 8GB ram, DDR5-4800
60Wh akku, 230W táp
95W RTX3050
1920x1080 kijelző, 300 nit, 144Hz, de csak 45%NTSC - valahol spórolni kellett. -
adam0913
tag
Ez nem jobb? [Lenovo legion 5]
-
maestro_ha
csendes tag
válasz maestro_ha #179286 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Evian80
újonc
válasz Juhaszatti #179315 üzenetére
Köszi!
HP Pavilion, de már pár éves a gép, aminek a kijelzője hamarosan tönkremegy.
Amit írtál 83AR0025HV, azon freeDos van. Win11 kell mindenképp. Zenbookokat néztem eddig I7-es és I5-ös procival (Ryzen-t nem is). Nem jó az Asus Zenbook 14 UX3402 széria pl. -KP656W, -KP419W?
vagy ez gép: Lenovo Yoga Pro 7 14IRH8 (82Y7009MHV) ? -
Juhaszatti
addikt
válasz Evian80 #179313 üzenetére
Hali!
Ez az Ideapad Pro 5-ös most egész jó ajánlat ebben az árkategóriában. QHD kijelző, Ryzen 7 7840HS, 32GB RAM, 1TB gyárilag. 83AR0025HV
"A jelenlegi kijelzője beégett, ezt szeretném elkerülni."
Ez milyen gép volt amúgy? -
Evian80
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérem az alábbiakban:1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most (vagy pár napon belül).
280 - 450/460 ezer Ft.
Otthoni általános használat (tanulás, olvasás, net, film/videónézés, word, excel). Nem játszom.
--
14 - 15,6" ami a szemnek a legjobb (olvasás, net miatt) A jelenlegi kijelzője beégett, ezt szeretném elkerülni.
Ritkán, minimálisan lesz hordozva.
Win11 támogatás.
min. 512GB SSD , min 16 GB RAM
HDMI
Csak új.Asus Zenbook, Lenovo Yoga Pro/Thinkpad, Ideapad gépeket nézegettem, de nem értek hozzá.
Köszönöm szépen előre is! -
gaborbol
őstag
válasz Katicza #179267 üzenetére
Szerintem is igaza van a forumtarsnak, ha eddig egy gen4 i5 dolgozott 8 gb rammal dedikalt vga nelkul akkor en sem valasztanam a hasznalt 4-5 eves uzleti gepeket hiaba van bennuk grafikus munkara optimalizalt vga.
Egy 5 uzleti gepnel a szebb napok mar a visszapillanto tukorben vannak, valamint az ezekben levo pro grafikus kartya a kozep mezonybol versenykeptelen egy uj kozep kategorias jatekra szant kartyaval.
En inkabb vennek egy gen 12-13 i5 laptopot, 16 GB rammal , intel arc vagy esetleg valami dedikalt Nvidia kartyasat, persze lehet AMD is.
Ha a mostani gepeden is elfut a program egy ilyenen mindenkeppen szarnyalni fog. Inkabb ilyesmire kerjel ajanlatot itt a forumban. Az otthoni araktol sikitofraszt kapok, nem vagyok kepben veluk. Nem tudom, hogy ebben az arkategoriaban a kesobbi bovitheto ram elerheto-e.[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
válasz Csaby25 #178947 üzenetére
Amúgy asszem eldőlt, ez marad: Acer Aspire 5 A515-57-57H6 Intel® Core™ i5-12450H max 4.40 GHz, 15.6", Full HD, IPS, 16GB DDR4, 512GB SSD, Intel® UHD Graphics, NO OS, Steel Gray 152k az Emagtól
Most már csak az a kérdés, merjem haza rendelni, vagy inkább vegyem át showroom-ból?
Picit tartok, hogy nem ér ide épségben, láttam hogy dolgoznak a futárokA kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
veterán
válasz Csaby25 #179296 üzenetére
De, nyugi.
Itt van egy proci teljesítmény összehasonlító.
Egy i3-1215U közel 2x annyi pontot kap, mint egy 2 évvel korábbi i5-10210u, pedig hidd el, még az a 2020-as technika is bőven használható. Kicsivel több pénzért mindig lesz egy kicsivel jobb, ennek sosem lesz vége. Eként a 13900H-ig nem állnál meg...[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz Juhaszatti #179299 üzenetére
Akciós, új a Román emag -n, ajánlatba kapta
-
robi2000
friss újonc
Sziasztok!
Most
300-350.000Ft
Általános célra, játékokhoz
valorant, lol stb..
15,6
Hetente 1-2 alkalommal.
win10, win11
Min. 256GB SSD. Min. 8GB RAM
Nincs.
Csak új.Ezt a kettő gépet néztem ki :
Lenovo Legion 5 82JK0094HV Notebook [link]
ASUS ROG Strix G513RC-HN018 Notebook [link]Szerintetek melyik lenne a jobb vagy tudnátok ajánlani egy 3.opciót?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- ASUS Chromebook C523
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest