- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urbanpuma
csendes tag
Feleségemnek akarok laptopot venni jövő hónapban. Irodai jellegű használat, internetezés, filmnézés a fő profil, Windows OS. Ami lényeges, hogy tartós legyen, 5+ év múlva se essen szét. VIszonylag sokat hordozná, nem egy helyen ülne. Kicsi méret (13-14") előny. 200-300eFt-ot szánnék rá. Számla kell róla.
Ti milyen márkát ajánlanátok? A tartósság pont nem az a tulajdonság, amit az adatlapon megtalálok. Corporate ITsok szervasztok, a tapasztalatotokra van szükségem
Előre is köszönöm a segítséget!
-
4Grider
nagyúr
válasz szabolcs5757 #172895 üzenetére
Aktuálisan ezeket vesszük a céghez (az 5x9 órás üzemmódot 3-5 évig bírják):
https://www.alza.hu/fujitsu-lifebook-a3510-fekete-d6777531.htm?visited=1 -
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #172770 üzenetére
Nézegetve a választékot látom, hogy van még a korábban ajánlott HP 845 G8-ból. Mennyire számít ez jó vételnek? Szabad AMD rizsával venni, vagy semmi hátránya nincs egy i5-i7-es kivitelhez képest?
-
Ijk
nagyúr
Üdv, már elvesztem a bőségben, számomra átláthatatlan mennyiségű laptop van a piacon.
Anyámnak irodai munkához kellene valami jobb felépítésű gép, windows, office-al. Néha filmet is néz rajta.
300-400 kategóriára gondoltam így látatlanba, nem tudom milyen árszint az ahol akár 5+ évre is kiszolgál. Előny lenne hogy ha könnyebb és kevésbé melegszik, felbontásra 1080 is elég./人◕ ‿‿ ◕人\
-
szabolcs5757
csendes tag
Sziasztok! Édesanyámnak szeretnék szülinapjára egy új laptopot vásárolni, amire nyugdíjas éveiben számíthat. Ebben kérném segítségeteket.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- 1 héten belül2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- Max. 250e Ft-ra gondoltam.3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Filmezés, Facebook, Youtube, Email, Böngészés, MS Office4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Játék kapcsán maximum pasziánsz, esetleg böngészős játékok jönnek szóba.5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- Közelre annyira nem lát jól, így szerintem a nagyobb képernyő előnyt élvez. A jelenlegi laptop amit használ és szeret (már amikor még bekapcsol) 15,6", 1366x768. Nem igazán vagyok tisztában az előnyeivel és hátrányaival a fényes/matt, valamint a TN/IPS kijelzőknek, de első sorban egy gyengén megvilágított szobában / este lenne használva a laptop6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Hordozva maximum a szobák között lenne.7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Lehessen rá Windowst telepíteni, de nem feltétlenül szükséges, hogy gyárilag legyen rajta.8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
- Mindenképpen SSD, legalább 8 GB RAM.9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Billentyűzet világítás. Legalább 2 USB port. 1 HDMI port. Stabil WiFi .10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Új gépet szeretnék elsősorban.Köszönöm előre is ha tudtok segíteni!
-
dqdb
nagyúr
válasz kress #172893 üzenetére
Ha kiemelik a specifikációban, hogy támogatja a DP Alt Mode-ot, akkor átviszi a képet, ezt egy D betűre hasonlító ikonnal is jelzik a port mellett általában.
A töltésnél érdemes előre megnézni, hogy hány wattot kérne a notebook és mennyit tud a túloldal adni, mint utólag meglepődni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
kress
aktív tag
válasz Gergello #172890 üzenetére
thunderbolt type c, ha olyan monitorod van akkor kap rajta tápot is, ha van usb a monitoron akkor bill+egér is mehet a monitorból, mintha az lenne a dokkolo, csak egy kábel a gép és a monitor között
a sima c, meg a power delivery c nem tudom visze át képet vagy csak tölt -
elistvan
őstag
-
Jarod1
veterán
sziasztok ! erre az igényekre mit ajánlanátok?
1-2 hónapon belül
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-300 e Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Word of thanks hd minőségben fusson , kisebb Videóvágás, zeneszerkeztés
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
CSak wot -ra ,mert jelenleg egy lenovo e531 csak sd minőség
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Inkább matt, minimum 15 "
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva nem nagyon lenne, 3 havonta max
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7 et preferálnám, esetleg freedos
de ez ma már tudom lehetetlen küldetés, nem csípem a win10 -et, de ha már csak ez van,
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
8 giga rammal megbékélnék, és az SSD mellé egy Hdd is beszúrható legyen a gépbe,SSD 240 es rendszernek elég lenne
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI legyen, legalább 3 USB
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet használt is, akár. -
Gergello
addikt
Nem vagyok a type-c témában járatos. Mi lenne a Win-es megfelelője, egy olyan összeállításnak, mint az Air M1 és Type-C monitorra kötve, ami tölti is ?
Tehát egy olyan Type-C monitor laptop összeállítás, ahol a laptopnak nem kell külön táp. -
sam25-6
csendes tag
Sziasztok! Használtan vennék egy HP ProBook 640 G1(Intel Core i5-4210M, HD 4600, 8GB DDR3 RAM, 120GB SSD, 14") első laptopot a gyerkőcnek, iskolakezdésre, online oktatásra, robloxra, minecraftra. Tudom, hogy nem mai gép, de mennyire használható ezzel a konfigurációval?
-
veterán
-
veterán
válasz zsepii #172880 üzenetére
Nem, tudom, én HP-val foglalkozok, ahogy a T. Kolléga már megírta előtte
HP-ból egy jó Zbook workstationt ajánlanék, ezek erre vannak fejlesztve.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - iskolakezdéskor
2. A gépre szánt összeg forintban? 100-150ezer Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - iskolás 10 éves fiúnak online oktatásra illetve időnként Minecrfatozni
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? a matt jobb lenne
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem igazán hurcolná
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) -
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 8giga ram, 128 ssd azért jól jönne
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - természetesen használt is szóba jöhet (felújított)Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #172869 üzenetére
Annyira nem rossz az azért, de ne menjünk bele megint
-
kress
aktív tag
Egy regi Dell Inspiron 7537 i7-4510U / 16 GB ramos gepet cserelnek le
Olyan gepet keresnek ami hasonloan idotallo lenne (ez egy kb 2014-es gep), jo hardveres tamogatas stb.Prociban Intel, 12.gen, i5/i7 vonalon nezelodnek elsore
Altalanos tanacsoknak is orulnek, pl: a 14"/15"-nal erdemes-e a 15 fele menni, mert jobb lehet a hutese, tobb csatlakozo lehet rajta a 14-es tarsahoz kepest stb.
Erdemesebb-e kisebb alap konfiggal venni es vasarlas utan kicserelni (SSD, RAM)?visszaolvasva a mysoft keresojevel probaltam a prameterekre szurni, foken ezeket dobta ki:
ASUS TUF Dash F15
ASUS TUF Gaming F15
LENOVO ThinkPad E15 G4
HP EliteBook 640 G9 / HP EliteBook 650 G9
DELL Latitude 5530 / DELL Latitude 5430Gondolom a lan port miatt nem nagyon van valasztek, ha a lan portot elengednem, es usb->lan atalakitoval mennek akkor ajanlottabb gepek lennenek esetleg?
Ilyenkor pl az ASUS VivoBook Pro 15 is bekerul a talalatok koze.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
par honapon belul2. A gépre szánt összeg forintban?
< 700.000 huf3. Felhasználás?
programozas, fokent szoveg szerkesztes
WSL, docker, esetleg dual boot win/linux, minimalis virtualizacio
altalanos netezes, youtube, online office stb.4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
14"-15", fokent monitorra kotve lenne hasznalva
fontosabb hogy valahogy 2 monitort is elvigyen (dokkolo, daisy chaining) full hd-ban6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
utazas kozben kevesbe lenne hasznalva, a hordozhatosag jo lenne, ezert hajlok esetleg a 14" fele7. Operációs rendszer?
elotelepitett nem lenyeges, Win11, esetleges linux dual bootal lesz majd rajta8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD, 500GB - 1TB
RAM min. 16GB9. Egyéb kívánság, speciális igények?
LAN port, legalabb 1GB
ahogy nezem az uj gepek mar usb-c-n kapjak a tapot, igy legalabb egy tap meg egy plusz thunderbolt usb-c
usb-a min 1
HDMI10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak uj[ Szerkesztve ]
-
zsepii
tag
válasz SeniorTilla #172876 üzenetére
Ez eddig rendben, de mit tudnál ajánlani? Pl. a ROG Flow X13 mennyire játszik?
-
veterán
-
Kbali
nagyúr
válasz SeniorTilla #172876 üzenetére
Miért pont HP-val kezdted a sort?
-
veterán
válasz Kbali #172875 üzenetére
Igen így van, plusz ha már komoly gépet vesz az ember, érdemes rendes márkát venni belőle, a nagyoktól. HP, Lenovo, Fujitsu, Dell pl.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Eldgrym
csendes tag
2022 augusztus
2. A gépre szánt összeg forintban?
Bruttó 150 000 – 300 000 Ft
3. Felhasználás?
Hobbi: streaming (filmezés), online meeting, böngészés
Egyetem (tanulás): Ms Office használat
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
14.1 - 15.6", 1920 x 1080, matt, IPS (egyéb ajánlásokra is nyitott vagyok a filmek miatt)
A hordozhatósági szempont prioritást élvez. Gyakran lesz hordozva, így fontos a strapabíró, (súlyra) könnyebb kialakítás.
Nem szükséges. Ennek beszerzését külön intézem.
SSD, min. 512 GB; 8-16 GB RAM (a jövőre nézve inkább utóbbi)
USB port(ok) megléte, később külső monitor (akár HDMI-s) csatlakoztatása
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép kizárólag. Fontos: a minél hosszabb gyártói garancia és emellett a megbízható és gyors szerviz az adott márka esetében.
Köszönöm szépen véleményetek! -
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #172871 üzenetére
Ne vedd magadra; akinek nem inge, az ne vegye magára.
Sajnos akadnak "ünneprontók" is.
Mindenesetre a kispénzű emberek jól jártak, hacsak nem "hiénák" is vásároltak az akciós termékből.
[ Szerkesztve ]
-
zsepii
tag
válasz SeniorTilla #172869 üzenetére
A Schenker miért is olyan rossz? Ebben a tesztben például nem húzták le, ráadásul ebben a kategóriában nem nagyon találtam ilyen jól bővíthető gépet nevesebb gyártónál.
Te mit tudnál, mernél ajánlani?
-
veterán
válasz Dhampir #172870 üzenetére
Nem vagyok szirénhang, hanem értelmes ember. Aki hasonló cipőben jár, az tudja, hogy nem lehetséges 30%-kal olcsóbban adni ugyanazt a terméket legálisan. Aki ezt nem hiszi el, az mesevilágban él. (vagy a Szigeten néhány tablettával???)
De ha te vettél ilyet, örülj neki, ámen.
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #172865 üzenetére
Vitatkozhatunk, ha az tisztázza a félreértéseket, mert tényekről van szó.
Például az egyik konfiguráció importőre a HRP és 3 év helyszíni garanciával adták.
Nem csak egyetlen ember vásárolta meg az akciós gépeket.
Mocsok jó vásárt csinált az, aki nem hezitált és esetleg nem vezették félre más szirénhangok.
-
veterán
-
-
zsepii
tag
0-2 hónapon belül2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 900.000 Ft3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
programozás (Java, Python, TypeScript, ...), virtualizáció (Docker, Kubernetes) munka szintjén
néha kép-, fotó-, videószerkesztés
néha játék4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
StarCraft II, Ashes of the Singularity, WoW Shadowlands, AoE IV, Farthest Frontier és hasonlók jó felbontásban és részleteséggel
14" matt IPS/OLED6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
sokat, utazás közbeni használattal
Windows 10/11 Pro (WSL miatt)8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
>= 1TB SSD
>= 32GB RAM9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- lehetőleg a legújabb generációs processzor
- dokkoló legyen hozzá elérhető, amire ráköthető egy 49"-os vagy két monitor, amelyekből az egyik 4Ks (LG 32UN880-B)
- legyen könnyű (max. 1,5kg)10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak újAmi nekem eddig bejön:
- Schenker Vision 14 E22
- ASUS Zenbook 14X OLED[ Szerkesztve ]
-
SzebKri
friss újonc
Sziasztok
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250.000.-Ft körül
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) itthoni felhasználás, Youtube/online filmek/pinterest/ film nézés/zenehallgatás / könyvek
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 17.3 col, a filmek miatt / matt kijelző
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? lakáson belül lenne "hordozva" különböző szobák között
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows, de nem baj ha nincs
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 512 minimum
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) 1 HDMI és és lehetőleg 2 USB. Egyéb igény: lehetőleg csendes és legyen viszonylag masszív.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) újJelenleg egy Dell inspiron N7110-et használok, ami i5-ös, és nagyon szeretem de 2012 óta nyüstölöm.
Előre is köszi a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #172863 üzenetére
Egynél biztosan többen is vásároltak belőle, olvasván erről más fórumbejegyzéseket is a PH-n.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #172858 üzenetére
Ez bizony "vacsi új" volt és ennyiért. El is kapkodták, amin nem lehet csodálkozni.
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad T14 Gen 2 notebook-om. Az mennyire normális jelenség, ha terhelés alatt a bal oldalon (ott, ahol a töltő csatlakozik a gépbe) és a billentyűzet közepén ciripelő hangot ad? Olyan, mint a telefontöltőknél szokott lenni. Olvastam, hogy ezt coil whine-nak hívják, csak nem tudom eldönteni, hogy ez most mekkora gond. Teljesen veletlenül vettem csak észre (közel hajoltam a géphez), viszon azóta idegesít, és állandóan azt figyelem.
Csak akkor hallani, ha közel hajolok a géphez. Ha "rendes" ülőpozícióban dolgozok, akkor nem.
Köszönöm!
-
veterán
válasz ollie #172855 üzenetére
Pl. HP Omen 17. Nem hallani a hűtését, ha nem terheled. Persze gémelésnél van hangja, de ez így van rendben. A 270 lovas bömösöm is hangosabb, ha fullgázt nyomok
-
veterán
válasz sunavlys #172854 üzenetére
Sztem is túl van árazva ezzel a konfiggal. Az akciós árat éri meg. De valszeg azért akciós 100 ezerrel, mert valami visszavitt, bontott gép lehet, mondjuk a 100e akkor is rettenetesen sok a többiek árához képest.
Meg kellene már érteni: ebben a piaci szegmensben nincs ekkora árrés.
-
Benőke
őstag
válasz Pyttawrx #172852 üzenetére
Ebben mondjuk igazad van, de még mindig jó alternatíva aki 150k körül keres gépet.
Én is R5 vagy i5 gondolom annak hogy tartósan lehessen használni.
I3 ban azért 11 gen ben már volt ahol elengedték, 12 gen ben már teljesen. Jó az a power meg efiszönszi kórok megkavarják az embert. Az ugye 2/4 maradt csak nem úgy mint gen 10/11 -ben
Ebből a szempontból a R3 5400u hoz volt szerencsém ami nem is rossz.
-
Dhampir
félisten
válasz Benőke #172851 üzenetére
Van egy Home-os és egy Prof-os verzió belőle, és azért i5 alá csak akkor, ha nincs más.
#172854) sunavlys
Notebookokban is elérhető a csendes játék, természetesen jelentős teljesítménycsökkenés árán.
A G15 széria néhány dologban - sajnos nem minden tulajdonságában, de ezért is relatíve olcsóbb - az Alienware jellemzőiből kapott ezt-azt (például az alaplapot).
A hűtése annyiban mókás, hogy a felső burkolat felé helyezték el a ventiket (fordított szerelés) és ennek feltehetően az volt a fő oka, hogy a billentyűzet fölötti rácsokon is be tudja szívni a hatékonyabb hűtéshez szükséges friss levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Alkatrész kérdés ugyan, de remélem maradhat:
G.Skill Ripjaw vélemény? X270-es Lenovo-ba menne. Esetleg jobb alternatíva?
Köszönöm!
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ha valakit érdekel és kispénzű felhasználó, most akciós 244 990 Ft áron (ebben a Windows operációs rendszer is benne van) az egyik boltban a Dell G15 5515 alábbi konfigurációja:
Ugyanott a Fujitsu Lifebook A3510, Windows 10 Pro operációs rendszerrel és korábbi, ám 10. generációs Intel Core i5 1035G1 Ice Lake processzorral 174 900 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Szajo #172845 üzenetére
"tehát akkor ha valaki nem szán vagy nincs annyi pénze egy sima netezős gépre akkor az vegyen használtat vagy semmit? " Igen ! Szerintem 150 milláért egy Dell Precision M4700
FHD matt (1920x1080) kijelzővel, Intel Core i7-3840QM - Max. 3,8GHz, 4 mag / 8 szál, 16GB RAM-mal, 512GB SSD-vel, NVIDIA Quadro K2000M (2GB) videokártyával nem lehet rossz vétel. Keress rá a neten. Nekem Dell Perecision 5520-as van négyszer ekkora felbontású érintőképernyővel, vettem bele még 16 giga RAMot hogy legyen 32. Ír olvas beszél. Ezt nyugdíjas koromra guberáltam ki egy ilyen árudából picit drágábban. A nejlongépek emellett nem rúghatnak labdába.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz kisÁdi #172836 üzenetére
Az Apple notebookok topikban kenik-vágják ezt a felhasználási módot is.
-
Szajo
őstag
válasz Pyttawrx #172843 üzenetére
Venni szeretnék egy korszerűbbet.
Csak azt mondtam, hogy ha valaki 150k vagy 200k alatt néz picivel gépet akkor az mind egy f*s az ajánlások szerint, tehát akkor ha valaki nem szán vagy nincs annyi pénze egy sima netezős gépre akkor az vegyen használtat vagy semmit? Közben ebből a kategóriából rengetegen használnak évekig notikat iskolába, netezésre stb. -
Benőke
őstag
válasz kisÁdi #172836 üzenetére
Nézted mostanában az új mac árakat? Melózni akarsz vele akkor alap gép memóriája és alap 256 os tárhelye nem biztos hogy elég lesz.
16Gb és 512 SSD vel már 700 a régi macbook air is.16/512 ben pedig az új MacBook Pro 13" ugyan annyi mint ugyan így 16=512 -es új macbook air. Feltéve ha nem a butitott procit kéred de 50K a különbség.
HA nem tudod a keretet felfelé tolni akkor csak használtan tudod ezt meglépni.
Ebbe az árkeretbe használtan nem tudom melyik pro fér bele de szerintem most így hirtelen egyik sem, szóval akkor valamelyik használt M1 -es 16/512 kiépítésben. Szerintem. -
veterán
válasz Szajo #172840 üzenetére
Win11 simán felmegy 5th i5-re, két percet kell guglizni hozzá.
Persze az újabb genek gyorsabbak, de ez a gép amit linkeltél akkor is egy f*s.
Aduász nincs ilyen low-end costnál, ezt beláthatnád.
SENKI nem fogja ezeket neked vagy bárki másnak ajánlani.
A HP 250-es is hasonló kat.
-
Skizz
addikt
SziasztokA vivobook pro 14 sorozat hol van minosegben a 14es zenbookokhoz kepest, generalisan?
illetve Intel vagy AMD verzioja ajanlott? Van tapasztalat?Pl.: [link]
koszi
-
Szajo
őstag
válasz arcitec #172839 üzenetére
SSD-m van, nyílván semmi sincs ingyen de ha itt azt nézzük mit érdemes újban megvenni akkor 200 alatt egyáltalán nem ajánl senki olyan gépet mindegy melyik márka aminek jó a garija, használható processzor van benne, IPS kijelző.
Tudom, hogy ezek a gépek nem egy "főnyeremények" de most egy használt intel 5. genes üzleti géppel nyomom és rájöttem, hogy hiába a strapabíró külső stb stb stb ha szinte alig viszem ki a házból, win 11 nem megy rá, elavulttá kezd válni, erre a felhasználásra meg nem szánok 200+ ezret laptopra sajnos.
Egyszerűen azt érzem, hogy nincs egy "aduász" gép valamelyik márkán belül 150ezer környékén vagy az alatt amire azt mondaná valaki: Vedd netezős gépnek mert jó a szervízháttér jó erre a célra viszont ez meg ez amivel ezáltal együtt kell élni. Mindegyik bili libegős sz*r szinte kivétel nélkül. Cégnél HP-k vannak ilyen olcsóbbak azt hiszem 250 vagy mi a típus... hát attól mert HP ugyanolyan libegős műanyag, ahogy gépel az ember lebeg az egész, lassú is szvsz.
Topic összefoglalóban is az Acer Aspire 5 benne van az "ajánlott" (hívjuk így) részben az olcsó kategóriában, ezért gondoltam rá.[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
válasz ollie #172837 üzenetére
Közben találtam itt emagon [link] még olcsóbb.
Megnéztem elvileg ebben a A515-56 modellben van egy ram slot így a 4gb mellé azt gondoltam ki rendelek egy 8GB os 2666 ramot így ha a 12gb általános felhasználásra nem elég akkor semmire
És így is olcsóbban kijövök.[ Szerkesztve ]
-
válasz Szajo #172835 üzenetére
Nem mindegyik laptop bővíthető, mert soknál egyszerűen ráforrasztják az alaplapra a memória modult, és nincs extra slot. Először ennek kell utánanézni.
Én a biztonság kedvéért eleve 8GB-s változatban venném: [link]
Egyébként nagyon jó ez a processzor, ha nem játszani akarsz, mindenre elég lesz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Alábbi felhasználásra melyik MacBookot érdemes jelenleg venni?1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Heteken belül2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 400-600ezer
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Lightroom, Photoshop, képszerkesztés egész nap
Nem
-
Asztali gépet helyettesítene utazáskor, így sokat lenne hordozva
Mac
-
-
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával
Is-is
Köszi -
Szajo
őstag
[link]
Ez az Acer megérheti egy 8GB-os ram bővítéssel? Netezésre,filmezésre kell csak.
Laptop ramoknál van valami amire figyelni kell vagy csak veszek bele egy 2666Mhz DDR4-est mint a gyári és kész? Számít valamit a CL?? például? -
HARDVERAPRÓD
válasz Zotyko #172833 üzenetére
Szia.
Ebben az árban inkább használt, vagy szokott lenni 1-2 új is, pl: [link]használtban pedig: Igazából itt is van a HA-n is sok, ami gyári garis is 1-2-3 év is. Szerintem amik közül válassz, pl Dell Latitude, FJS Lifebook (Japan), HP probook, elitebook, Lenovo thinkpad pl. ezekből nyugodtan kereshet szép példányokat.
Azt meg itt ebben a topicban kérdezz. -
Zotyko
csendes tag
Sziasztok!
Rokonomnak vagyunk gépkeresésben. Küldöm a kitöltött kérdéseket:
Mostanában, minél hamarabb.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150.000 Ft
Internetezés, webshopozás, google táblázatozás, szervezés, "irodai munka szerű" felhasználás.
Nem játékra lesz.
Elsősorban kisebb, 13-14 colos körüli gépre lenne szükség. Ha ennyiért nincs kicsi, akkor 15-ös ajánlás is érdekelne, de a kisebb a preferált.
Utazás közben nem feltétlenül lenne gyakran használva (inkább csak alkalmanként), viszont napi szinten lenne cipelve, úgyhogy bírnia kell a pakolgatást, fontos szempont a tartósság.
Windows-os gép kéne.
Szempont, hogy gyorsan kapcsoljon be, szóval lehetne SSD, ha belefér az árba. Minimum 8 gb ram, de ami kijön az árból.
Nem kell egy erőmű, nem baj, ha kevesebbet tud, de azt sokáig tudja. Tehát az elsődleges szempontok a megbízhatóság és tartósság. Office csomag előny lenne, ha lenne rajta.
Lehet használt is, de garancia azért jó lenne, ha lenne, és céges számlára lenne vásárolva.Kérlek írjatok néhány modellt, ami jó vétel lehet a rokonom igényeihez mérten. Előre is nagyon köszönök minden segítséget!
Üdv,
Zotyko -
Dhampir
félisten
válasz Rathrol #172830 üzenetére
Dell vonalon:
- Dell G15 5515
- Dell G15 5511Kicsit részletesebben a korábbi hozzászólásban.
Kimondottan gamer notebookokra szakosodott topik:
Gaming notebook topik -
CortezX
aktív tag
Üdv!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem sürgős, 2-3 hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 5-600e
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Elsősorban irodai felhasználás, alkalmi videóvágás.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14", minimum 400 nit, az sem baj ha oled
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Napi szinten
Win10/11
Min 1TB SSD és min 16 GB RAM (ha nem bővíthető akkor 32 GB)
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Sokszor jól jönne az x360/flip kialakítás
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Inkább új, de használt is játszik (számlával és garival).Nézegettem már a HP Envy, Spectre ill Zenbook vonalat, de érdekelne melyiket ajánlanátok (és miért) a fenti szempontok alapján. Köszönöm előre is!
-
Rathrol
senior tag
Tisztelt Honfitársaim!
Laptop vásárlásban szeretnék segítséget kérni szakértői tudással!
Amire lesz használva: internet,netflix 4K filmezés, játék (FHD felbontás)
Ami fontos lenne nekem: 16GB ram, legalább 6 magos processzor, 3050Ti vagy hasonló dedikált videókártya, ha még belefér 512GB SSD de ez nem annyira elsődleges.Ár: 350ezer ft
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Renok #172826 üzenetére
A Legion alsó burkolatát eltávolítva a hagyományos "fejjel lefelé" elhelyezett megoldás található. Más kérdés, hogy szabad-e hozzányúlni a szervizen kívül.
A Legion és például az IdeaPad széria esetében időnként a kijelölt szervizt szokták szidni, de a Lenovo gépek ár-érték arányban véleményem szerint elég klasszak voltak.
A hűtés hangossá válik terhelés alatt, ezekben a vékony házú laptopokban valahogyan le kell hűteni a forró felületeket. A még jobb hűtésű gépek "vapor chamber" megoldást kapnak.
A Legion ventilációját részletesen lehet szabályozni külső programmal, ilyen a LegionFanControl. Ennek használatáról és a tapasztalatokról itt tudnak többet és hasznosabbat mondani:
Például itt látható egy videó a "LegionFanControl" programról.
A Lenovo Legion laptopok topikja:.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #172827 üzenetére
Igaz, akkor nem véletlenül írom le mindig így, csak a fránya helyesírás-ellenőrzőnek nem tetszett.
A mai angolnál régebbi eredetű lehet, a latin nyelvben "forgatót" jelent.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dhampir #172825 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de a két l betűs leírás is helyes. Az angol ventillation szóból származik ez a magyar szó, azt is két ll-el írják.
Más: oled-hez: ha nem megy ugyanaz a kép hetekig, hónapokig a kijelzőn, akkor nem fog beégni. Ez megint olyan félelem, mint az SSD-k elöregedése. A technológia kezdetén volt ilyen para, de az azóta eltelt évek alatt ezt már megoldották. Ráadásul garanciális hiba ha beég, tehát cseréli a gyártó. A színek, fényerő és a valódi feketék viszont csodálatosak, ezért simán megéri oledet venni. A BMW is sokba kerül ha megvenni/szervizelni kell, mégis járunk vele mert megadja azt az élményt amiért megéri
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Renok #172823 üzenetére
Dell G15 5515 (AMD Ryzen 5 5600H CPU + nVIDIA GeForce RTX 3050 VGA)
Pillanatnyilag 344 990 Ft-tól kezdődik az ára (az elmúlt napokban körülbelül 5000 Ft-al lett olcsóbb, ez a mostani ár).
ELŐNY:
- Ennek a típusnak az árában a Windows operációs rendszer is benne van.HÁTRÁNY:
- Átlagos, 250 nit fényerejű kijelző, a színtere jóval 100% sRGB alatt van.
- A funkciógombok között nem található felfestett, dedikált Wi-Fi/Airplane gomb
- A ventillátorok kialakítása miatt a tisztítása, pasztázása nehéz a hűtés fordított kialakítása miatt (felülről is szív be levegőt), komolyabb szervizmunkát igényelDell G15 5511 (Intel Core i5-11260H CPU + nVIDIA GeForce RTX 3050/ 3050 Ti VGA)
Sajnos ennek, ezeknek a modelleknek valamelyest felment az ára az elmúlt napokban, illetve pár naponta kicsit liftezett felfelé és lefelé is.
HÁTRÁNY:
- Gyárilag nincs hozzá Windows csak Ubuntu Linux.
- Átlagos 250 nit fényerejű kijelző, a színtere jóval 100% sRGB alatt van. Hasonló típus, amiben már sokkal szebb a kijelző ebben a sorozatban, annak az ára 584 990 Ft-tól kezdődik; lásd például a Dell G15 5511 G5511FI7UD2.
- A funkciógombok között nem található felfestett, dedikált Wi-Fi/Airplane gomb
- A ventillátorok kialakítása miatt a későbbi tisztítása, pasztázása nehéz a hűtés fordított kialakítása miatt (felülről is szív be levegőt), komolyabb szervizmunkát igényelSzép kijelzővel a játékra termett laptopok közül például még a Lenovo Legion laptopok némelyike rendelkezik és más gyártóktól olyan típusok, amiket a többi fórumlátogató jobban ismer.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok,
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 350000 Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai felhasználás, Youtube/Netflix/Disney+, és játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Diablo 3 és Starcraft 2, 1080p medium részletesség
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15col, mert a numpad kéne nagyon. Ha ilyen nincs, akkor a 14 is jó lehet, max veszek hozzá vmi numpad addont. Mindenképpen matt kijelző, a TN/IPS mind1.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Többnyire lakáson belül lenne "hordozva" különböző szobák között, és évente max 1-2 nyaralásra
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) mindegy
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 1TB SSD minimum
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) 1 HDMI és 1 LAN port legyen, és lehetőleg 2 USB. Egyéb igény: lehetőleg csendes és legyen viszonylag masszív. Világítós billzet. 1 szép lenne ha extra.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Egyelőre csak új, aztán meglátjuk.Előre is köszi a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz Mikulásbá #172819 üzenetére
Nem kell felsorolni csak furcsa nekem ez az OLED hype hirtelen. (Üzleti gépeken is.)
Biztosan nem vennék, félnék hogy beég. Nekem notebook van többet ér az üzemidő. Szuper feketék nem hoznak lázba Vagy hát kijelzőbenEltünögető tálca és társaitól falra mászok Ez persze csak egyéni preferencia de hogy nem ég be...
-
Dhampir
félisten
válasz hruodnand #172810 üzenetére
LG Gram 14
A legkisebb testvér: LG Gram 14 notebook
Hátrányok lehetnek:
- A 2021-es modell még tükröződő kijelzőt kapott, csak az új 2022-esek mattok
- Maximális 16 GB RAM, nem bővíthető
- Intel integrált grafikus gyorsító, nincs dedikált VGAMásik modell:
LG Gram 16
-
nagyúr
válasz philoxenia #172813 üzenetére
Rosszul tudod, ezek már nem égnek be, egy csomó beállítás van hozzá. Mire beég, már rég elavult lesz a gép.
Itt van előttem a 13.3"-os verziója.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Diablo III., mint játék? Intel HD Graphicson is elfut.
Itt egy teszt: Hát elég harmatos a kinézet....[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok,
a nagy megelégedéssel használt jelenlegi Legion 5-öt szeretném lecserélni valami könnyebb és nagyobb akksi idővel rendelkező laptopra. (teljesítmény helyett mobilitás van most előtérben nálam)Paraméterek:
Kijelző: felület mindegy, 14-15 colos, 60 Hz is jó... min. 300 nit, IPS (lehetőleg ~100% sRGB)
HDD: ~500GB tól már jó
RAM: min. 16GB
CPU: mindegy, nagyjából új generációs legyen
Akksi idő: min. 10-12 óra közepes/max fényerőn doksi vagy netezés közben
Bill+touch: lehetőleg jó legyen (Legion-nak jó, régen volt Thinkpad-em az is jó volt... :) )
Töltési lehetőség: USB-C -s legyen
Hálózat: jó lenne ha WWAN képes lenne
Súly: max. 1,5-2 kg al kiegyezek
Ár: max. 500-600k -ig, aztán meglátjuk (új/használt ár)
Felhasználás: munka, mérnöki (zsanér bírja a strapát, de a gép is), minden nap hordozom magammal
OS: mindegy, veszek rá licensz-t ha olcsóbb úgySzerintetek melyik gép jöhet szóba?
Nézegettem Thinkpad T14/T15, E14/E15 szériát, de a 300 nit IPS nél is van szórás, hogy most melyik kijelzővel kapom meg, hiába nézem a psref oldalát a Lenovo-nak... (Product ID alapján)
-
lenox
veterán
válasz Pyttawrx #172807 üzenetére
Itt irtal teves infot, tehat ez a megfelelo topik. Nincs ilyen kulonbseg, amit irtal (es ideztem), tehat nem mukodik mas elven pl. egy quadro (ez a vektoros vs pixeles elven mukodes teljesen teves), es nem is akadnak rajta a jatekok. A 'nem arra valo' az a valosagban azt jelenti, hogy extra feature-okert (ecc opcio, certified driver, es meg egy par dolog) extra penzt kernek. Valoban nem eri meg pluszt penzt fizetni erte, ha csak jatszanal, ellenben ha jo az ar, vagy egyebkent tervezni, renderelni is akarna a user, akkor nem kell felni, hogy nem fog menni jol a jatek, mert fog. Pont annyira, mint egy hasonlo parameterekkel rendelkezo geforce eseteben.
A linkelt hozzaszolasban 9+ evvel ezelotti kartyak vannak, egyebkent pont azt irja, hogy "mindazonáltal tökéletesen használhatóak játékra is".El kell dönteni hogy mit szeretnél, vagy kompromisszum, ha mindkettő egyszerre.
Vilagos ugye, hogy ez teves? Quadron mindketto megy, nincs semmilyen kompromisszum. Az ara lehet hatrany, de ha amugy is kellenek a plusz feature-ok, akkor nyugodtan lehet venni.
Ez amugy szerintem ontopic.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz lenox #172806 üzenetére
Én nem is írtam ilyet, és nem is utaltam ilyenre, hogy melyik gyorsabb, stb. Keress utána ha ez téged érdekel, de a megfelelő topiban, és ne itt.
Az állításom annyi volt, hogy más elve van a két kártyának vektoros és pixeles, mást nem. Meg hogy akadhatnak rajta játékok.
Keresd meg a megfelelő topikot erre kérlek.
De régebbi hsz, pl: [link] Tehát ha még ha mennek is rajta a játékok, nem arra való. Csak ennyire linket akartál ezért tettem be. -
lenox
veterán
válasz Pyttawrx #172805 üzenetére
Valami konkret hivatkozast tudnal mutatni? Ahol latszik, hogy pl. egy 1650 ketszer olyan gyors valami jatekban, mint egy T2000? Mert szerintem nincs ilyen.
https://www.youtube.com/watch?v=epCwQ0oTKR8
Eredmeny: no difference whatsoever.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz Pyttawrx #172794 üzenetére
mindkét vga más elven működik. A tervezős gépek vektorosan számolnak, így a játékok akadhatnak, a gaming pedig pixelesen számol, az nem lesz annyira alkalmas tervezésre.
Ez biztos, hogy igy van? Manapsag milyen jatek nem vektoros? Nekem eleg sok quadros gepem van, desktopon p4000-a6000 kozott mindenfele, mobilban p600-t2000, szerintem pont ugy mennek rajtuk a jatekok, mint a hasonlo geforce-okon. -
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Anyámnak keresek gépet egyetemi tanulmányaihoz.
Csak új, min. 3 év garis gépet keresek, lehetőség szerint normális szervizzel. Hordozva maximum a lakásban, két helyiség között lesz.
Ebben a hónapban lesz megvásárolva, a keret 200-300 ezer. Tanulásra lesz alapvetően használva a gép. Office, PDF-olvasás, stb.
Alap nethasználat lesz még, meg néha filmezés.
A hardver amire én gondoltam:
Kijelző: 15,6", FHD, matt, lehetőleg IPS
CPU: minimum 4 mag, Intel/AMD mindegy
Tárhely: 200+ GB SSD, RAM: 8 GB
HDMI, legalább 2 USB legyen rajtaA billentyűzetből nem tudom mennyire kell "jó" (meg mennyire férne bele a keretbe), nem tudom megmondani mennyi beadandó stb. lesz a szakon. Bár a gép felhasználási módját tekintve, nem tragédia ha venni kell hozzá egy billentyűzetet később.
Szoftver:
Win 10/11A fentiek alapján kérnék ajánlatokat.
Köszi! -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
A napokban felmerült, h kéne egy levelezős-böngészős-jutyúbozós laptop, néha kikerülne a lakásból (a hordozhatóság mondjuk nem a fő profil), de alapvetően ilyen esti lazulós gép lenne (h ne az asztali zabálja az áramot). Támadt egy olyan gondolatom, h akkor már lehetne érintős (x360 fajta). Használt vagy új tökmindegy, egyelőre olyan 250-300k magasságában nézelődnék, dedikált vga nem kell, portokból sincs semmi extra igény, a kijelzőméretben egyelőre a 15-16 tetszik, de az ultrabookok sincsenek kizárva. Előre is köszi a hozzászólásokat!"So say we all"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest