Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- PLC programozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
thompherkins #170597 üzenetére
Szia. Remélem poénnak szántad!
Nem használunk egy notit sem ölben, nem fog normálisan hűteni/szellőzni!
Ha mindenáron ölbe szeretnéd tegyél alá egy keményfedelű könyvet, vagy bármit. Amúgy csak ártasz a laptopnak! -
Lasersailing
senior tag
válasz
thompherkins #170597 üzenetére
Laikus vagyok, de hátha megerősítik vagy épp megmondják, hogy nincs igazam nálam laptophoz jobban értők:
ha sokat van ölben és alulról szívja be a levegőt, akkor a ruháról a szöszök bemennek alulról a laptopba --> lerakódnak a ventin --> rontják a hűtés hatásfokát / esetleg meg is akaszthatják a ventit?/ --> gyakrabban kell tisztítani /esetleg extrém esetben el is törhet a ventillátor?/ -
Puma K
nagyúr
válasz
Dhampir #170498 üzenetére
Köszönöm a javaslatot. A látott összegeket sokalltam így keresgéltem még.
Végül ezt néztem ki, rendeltem meg és már meg is jött:
Dell Inspiron 15 3511 (3511FI7UA1)
- i7-1165G7 (12M Cache, up to 4.70 GHz, with IPU)
- 8GB DDR4 3200MHz RAM
- 512GB M.2 PCIe SSD
- 15.6" FullHD (1920 x 1080) matt WVA LCD kijelző
- Intel® Iris® Xe Graphics
- Wi-Fi 802.11 ac
- Bluetooth 5.0
- HDMI (1db), USB 2.0 (1db), USB 3.0 (2db), SD-kártyaolvasó
- 720p 30 kép/s sebességű HD kamera, egy integrált mikrofon
- Dell háztól-házig garancia: 36 hónap
- Linux
- bruttó 299k FtMég kapni fog egy másik 3200 MHz-es RAM-ot hogy a DC meglegyen és a Linux helyett megy rá a Win10.
-
thompherkins
tag
És a Dell G15 vajon merre fujja a meleg levegőt?, a legion 5-et összehasonlító videóban mintha oldalra kevésbbé juttott volna, míg a legion oda fujja
Tényleg ölben melyik lehet kevésbbé forró? -
Dhampir
félisten
válasz
thompherkins #170582 üzenetére
Arra számíts a G15-nél, hogy a ventilátorok felülre, a billentyűzet alá kerültek. Felülről is szív be levegőt a billentyűzet feletti rácsokon. A karbantartás, portalanítás a szerviz igénybevétele nélkül feltehetően nem egyszerű.
-
atala
addikt
Sziasztok!
Meg van az új laptop. ACER ASPIRE A515-45-R0Z0
Olyan gondom lenne, hogy telepíteném a windows 10-et usb-ről, de ezt a hibaüzenetet kapom.
[kép]
A BIOS-ban nem tudom kikapcsolni a secure módot, mert nem aktív, nem lehet állítani.
Esetleg rosszul van megírva a pendrive?
[kép]Szerk:
Közben meg lett. Be kellett állítani egy jelszót a bios-hoz.
Így már ki lehetett kapcsolni a secure módot. -
thompherkins
tag
Valaki esetlen Legion 5-öt 17colost nem használ ryzen 5-el?
ilyet pl. [link]
Vagy aki jobban benne van megondja, hogy ez így jó vétel vagy más proci/kujelző, videókártya kombót keressek.
A proci elég az rtx 3050-hez, meg ha 17-es az nagyon nyaklik-nyeklik. Főleg ölben van a gép így a nagyobb kijelző jól jönne, monitor nem fér sajna.Extra kérdés, a lenovok mennyire linux kompatibilesk, ha esetleg linuxot akarok, lehet rajta használni?
-
válasz
gaboka130 #170586 üzenetére
Vetnék egy pillantást a Zenbook UX325EA OLED sorozatra, a 2021-es modellekre (400 nites OLED panel, 16 GB RAM, 512 GB nvme, brutál akku PD gyorstöltéssel, 11. gen i5.
Például ez itt, de többért van i7 is 1 TB lemezzel. Én a linkelt példányt vettem, ennyiért ez szerintem most BB. Tegnap jött meg, eddig pozitív a tapasztalat, de persze 2 hét kelleni fog, mire reális értékítéletet tudok mondani. Ráadásul ASUS promóban 90 napos próbaidő van rá regisztráció után. Nem szeretem az ASUS-t, korábban Envy X360-at nézegettem komolyabban, de végül úgy voltam vele, hogy ha a gari időt kibírja, utána úgyis cserélem. Annyit meg talán kihúz (pláne második gépként). Latitude-ről jövök, de újat abból se vennék, látva a cégnél a tavalyi modellekből néhányat... XPS-ről meg lebeszéltek mindenütt (pénztárcám pláne).
-
dj79
senior tag
válasz
thompherkins #170584 üzenetére
A g15 két hete érkezett meg, elég masszív, bár anyaghasználatban/billentyűzetben/kijelzőfedél masszivításában illetve a zsanér erejében elmarad a korábbi g5-től. Normál irodai gépként használva jóval hűvösebb a 11400h/16gb ram/RTX3050 kombó, mint a korábbi 8300h, 25'C benti hőmérséklet mellett eddig 57'c volt a max cpu hőmérséklet, amit napi szinten monitoroztam.
Viszont abővíthetősége nem egyszerű, ugyanis kispórolják belőle a második ssd rögzítéséhez szükséges kis fém rossebet, de van olyan üzlet, ahol létezik ilyen kis alkatrész raktáron.
A g5 3 év elteltével is újszerű maradt., remélem ez is kényelmesen kibírja a szolgálati idejét. -
gaboka130
tag
válasz
Silverboy #170581 üzenetére
Na megnéztem az említett gépeket és ahogy látom azok sincsenek most nagyon 400 alatt. Ami tetszene az a Dell XPS 13, de az is jóval 400 felett van sajnos. Így marad inkább a vadászat egy Macbookra, mert úgy látom az lenne a legjárhatóbb út és amúgy is szeretem a márkát.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
thompherkins #170584 üzenetére
Karbantartás mellet, pasztázás, óvatos szétszedés, takarítás mellet, normális használat mellet 5 évet bírniuk kell. Mind a G15 mind a Legion, jó anyaghasználatú, jó zsanérszerkezettel rendelkezik, nem fog elfáradni.
Felsőkategóriás üzletihez aminek avulási ideje 8-10 évben mérhető, ne hasonlítsuk, full magnézium vázas 8470P pl. atomrobbanást is túlélne, haverom kocsi tetején felejtette, 30km/h repült le... visszament érte bekapcsolta és működött (SSD volt benne). bár a lemez behorpadt. Azért ilyen szilárdságot ne várj el tőle, normális használat mellet simán többet is. -
-
Silverboy
aktív tag
válasz
thompherkins #170582 üzenetére
G15 olcsósított Alienware, a Legion 5 alja is jó minőségű vehető vihető, Processzorok egyenértékűek válaszd azt amihez a szíved húz jobban. Ráadásul jó anyagminőségük van. Processzor sem valami utolsó U - G verzió, hanem rendes TDP-vel megáldott darabok, ráadásul ezekben szép kijelző is van.
-
thompherkins
tag
Sziasztok,
Ha valaki tud segítsen, szeretnék egy idei-tavalyi szériás laptopot hosszabb távra, a jelenlegi laptop még coreI5 4xxxx széria, és néha a full HF film mellett a böngészés már 90% fölé viszi a procit.
Szeretnék bele dedikált videókártyát mert nagy ritkán játszom 4+ éves gémekkel
400e ft-nál többet nem költenék, inkább a proci legyen jobbA Dell G15-ot találtam meg talán még a Legion 5 alja is belefér, de ezek dedikált gamer gémek, és igazából nem használnám ki, vagy lehet pont a gamer gémek alja az jó nekem? I5 prociva vagy ryzen-nel
Tanáncstalan vagyok. -
gaboka130
tag
Köszönöm szépen a gyors választ, azt hittem nem érdemes régebbi Mac Pro-t venni az M1-es chip megjelenése óta, de akkor megnézem milyen a felhozatal 18-19-es Pro-ból, illetve megnézem a többi említett márka gépeit is.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
gaboka130 #170578 üzenetére
M1-es Air jó lenne neked, de csak 16GB-os rammal, az meg már fél misi, így enged el. (Ha költenél rá többet akkor meg már Pro-t vegyél, és az jó sokáig a barátod lehet) (NEM CSERÉLHETŐ)
Mindenmás:
- Lenovo Legion is kényelmes lehet attól függ., hogy gamernoti, esetleg omen (az új) ezek szolid kinézetűek, simán üzletinek is elmennek.
- HP Envy, Spectre
- Dell XPS
Macbook Pro, Nagy SSD-vel, 16GB rammal, dualbootban egy windowssal, ennél jobbat nem tudsz kihozni, ha egy 18-19-esre rátudod tenni a kezed ennyiért akkor ne habozz.Ha web iránt mész, ahhoz nem kell nagy power, csak memoria, ha alkalmazás dev fele mész ott a programnyelv/programtól függ... Nekem UE-be 32GB memoria is kevés
-
gaboka130
tag
Sziasztok Notebook vásárlás előtt állok és a választásban kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Egy hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
MAX 400e Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Fullstack Dev tanfolyamot most fogom elkezdeni, illetve később is ebben dolgoznék és arra kellene tehát webfejlesztés és programozásra lenne használva.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Monitorra kötve fogom használni otthon és a laptop kijelző csak másodlagos lesz, illetve ha nem leszek otthon csak akkor lesz közvetlen az használva úgyhogy elég a 13(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordoz a viszonylag sokat, utazás közben nem használom.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Lehet Windows is, de húzok a Mac irányba.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD legyen benne legalább 256 és minimum 8 gb RAM.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új és használt is szóba jöhet.
Az új Mac AIR nagyon tetszik, de nem tudom mennyire lehet jó választás arra amire én szeretném majd használni.
Elfogadok más oprednszerrel működő alternatívákat is. -
Silverboy
aktív tag
válasz
kchris78 #170575 üzenetére
Természetes, de minden tavalyi és idei laptoppal nem lesz probléma váltáskor.
Biztosnak nem mondanám.
TPM és SB biztossan marad, a processzor listát meg mindig kilehet majd evickélni, én az 6-7 ikergeneráció még ma is nagyon vígan élhető. Mind asztali mind laptop szegmensben, és fog is még legalább jó pár évig. Itt a MS nem akart szerintem már velük törődni és a biztonság miatt microcode hibák miatt egyszerűen kitiltotta.
MySpec, Ma ezt 700 alatt nem úsznám meg, és nincs is rá pénzem:
Alienware 13 R3
Intel i7 7700HQ
2 x Kingston HyperX Impact 16GB DDR4
Nvidia Mobile GTX 1060 6GB
Samsung 970 EVO Plus 250GB M.2 PCIe MZ-V7S250BW
Samsung 970 EVO 500GB M.2 PCIe MZ-V7E500BW
512 GB Samsung T5 SSD USB-C
Killer Wirelles 1550
#170576Nooo
Minél több üzemidőt neki -
kchris78
veterán
válasz
Silverboy #170568 üzenetére
a legnagyobb probléma hogy később mi lesz.. egy idő után bezárulnak (biztosan) a kiskapuk, nem véletlen írták le azt mi a minimum.. én ezért nem adtam alább most már 6300U után egy i5-1135G7-nél, ha most beruházok az legyen friss mindennel ami azzal jár (TB4, AV1 dekódolás stb). 250-300 körülről indultam de végül objektíven átgondoltam hogy ha nem akarok kompromisszumokat akkor több kell és akkor nem fogom éveken keresztül szívni a fogam hogy basszus mostmár kifizetném azt a pár tízezret csak lenne a kezemben a jobb/erősebb/nagyobb modell mert a rosszabbról váltáshoz be kell nyalni az eladással járó amortizációt.
-
Silverboy
aktív tag
Igen mert a 17" miatt más nincs jelenleg az Acer kínálatában, (5ös-ből aszem Mo. nem is jött csak egy két ázsiai országba mármint a 17" változatból) (ahhh én kavarodtam meg elnézésed
)
Kollégának meg 15" kell.
Probook mellet esetleg még a Lenevo Legion 5 16-17" változatát bedobnám, ha annyira a pénz nem számít, bár dgpu-s, de fehér fénnyel simán elmegy üzletinek is.
Legion > Probook ~ Acer -
Silverboy
aktív tag
Az Acer nem neked szolt hanem kollégának. a 68-as HSZ-ben.
Nevezetlen 17-es HP-t nem értem én sem.
Acer Aspireből 2 féle van 3-as és 5-ös, az 5ös a Probook szintű, 3-as a Consumerebb vonal, nincs külön "Könnyű üzleti" vonal jelölése (Mint a Vostro - Probook másik 2 gyártónál) (Swift nem nem az!
)
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Pyttawrx #170569 üzenetére
Leges legelején használtak így ki, hogy 4 óra és boríték, 1 évig bírtam. Majd egy szép napon közöltem, hogy GoodBye. Persze jött a fenyegetőzés Mi lesz velem, meg semmit sem érek... meg ő jót tesz velem... Ahham. (Következő munkahelyen már "bőr forgószéket" kaptam
, azóta se adtam alább). IT/Adminisztrációba meg hatalmas az emberhiány jelenleg, nekem is naponta küldözgetik a leveleket, hogy nah nincs kedvem -e váltani stb. LinkedIn-en pl. Cég saját HR osztálya)
-
válasz
Silverboy #170568 üzenetére
(Elmondani könnyű, de ismerjük a magyar munkáltatókat, 4 óra minimál többi boritékba és...
Az a legszörnyűbb, hogy sokan partneker is ebben, mert bele vannak kényszerítve azáltal, hogy nincs ismeretük, hogy mit tehet meg amunkáltató, meg mit nem.. stb. anno beleestem én is egy ideig, váltottam is. MUnkáltató kérdése hozzám: "De akkor mi lesz evlem, ha elmegyek onnan?" Mondom neki mi lenne, lesz másik meló....
Hozzá teszem közel 7 év után váltunk úgy el, hogy a mai napig bedolgozom nekik, h kell. Most jobb a helyzet, sokkal, nincs harag, Dolgozom, fizeti, nem nyaggat pont. -
Silverboy
aktív tag
Processor + TPM 2.0 + SecureBoot
7700HQ-ra is eredeti mókolatlan telepítő felment pedig nem támogatott proci.#170566mickemoto
Ne essen szét gari után? Hát toljuk meg a keretet 50-70 rugóval és lesz olyan.
Amúgy: Acer Aspire 5 A515#170565balazs1022
Saját pénzemet invesztáljam a cégbe hogy legyen eszközöm? Akkor nem dolgozom, amíg nem adnak eszközt, ennyire egyszerű. Nehogy ne legyen 300 a cég kasszájában eszközbeszerzésre... mert ott akkor hatalmas gondok vannak a háttérben.
(Elmondani könnyű, de ismerjük a magyar munkáltatókat, 4 óra minimál többi boritékba és stb... csak felb*sz a tudat, hogy ennyi simlis mocsadék cég van...) -
mickemoto
őstag
Sziasztok. Családba keresek notebookot. Feltételek: full hd, 8 gb ram, ssd, 14 vagy 15 col, ne essen szét a gari lejárta után két nappal. Ár 150-től 200 ezerig. Ezen belül a legjobb vétel ami érdekelne.
-
balazs1022
őstag
válasz
instantwater #170563 üzenetére
Hát az nem olyan egyezrű a mai világban. Így is másodjára költöztünk. Feleségemnél sem jobb a helyzet. Ők sem kapnak semmit, inkább csak egyre kevesebbet. Home office-ban is az én laptopomról dolgoztunk ketten felváltva.
A gengszeter élet választott minket
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Lasersailing #170559 üzenetére
ez egy TongFang PF5NU1G rebrandelve.
+
Nagyon jó a Thermal kezelése, jó a kijelző, a ház átlagon felüli, nem probook vagy latitude, de nem rossz, USB-n is kaphat powert (Type - c), jó trackpad
-
Pocsék hangszorók, néha cicereg alacsony fordulaton a venti nem hangossan.Több TongFang-em volt, Első recoil ami elhalálozott egyedül Gari lejárta után (2 év abból 1 év RMA) az is saját hibából félig.
Szerintem jobb konstrukció mint a többi, de majd pytawrx vagy tilla jön és tudd alternatívát.
-
válasz
balazs1022 #170561 üzenetére
Mondj fel.
Miből gondolja a munkáltató, hogy nem megfelelő eszközökkel megfelelő minőségű munkát kap?
Saját eszközt használni sok helyen eleve nem is lehetséges különböző adatvédelmi és egyéb policyk miatt.
-
madaole
friss újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150-180K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Szeretném ha elfutna a World of Tanks, League of Legends, böngészgetés, film nézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Fentebbiek.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Teljesen laikus vagyok, pl : 15,6” Full HD (1920x1080) vagy amit ajánlotok
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lenne hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Passzolom
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nope
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt is megfelelne természetesen. -
balazs1022
őstag
En a helyében osszetennem a kezem, hogy ennyit is kapott... Nalunk magunknak kell gondoskodni mindenrol. Sajnos be kellett aldozni a sajat gépem, h tudjak dolgozni. Uj oprendszer kellett ra, uj akku, uj ram-ok, uj vinyo csak h mukodjenek a céges dolgok. Jah es a telefonálás is sajat ktg-men megy.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Lasersailing #170557 üzenetére
Schenker számát, vagy Clevo számát ha van dobd be. Illetve 150eurot számolj hozzá, CSAK legnagyobb garanciával.
Vostro a legkisebb a családba ennyiért felejtős ~ -
Lasersailing
senior tag
-
Silverboy
aktív tag
[link]
Még HP 470 G7 van... de akkor már Acer.
Amúgy a 17" kategóriát felejtse el MASSZÍVAN max gamer van, vagy highend, az is inkább már 16". és nem ennyiért hanem dupljájáért. Amúgy érdemes lenne elvinni egy müszaki boltba megnéznie, hogy 20 év barlang után, mi a piac... -
Silverboy
aktív tag
-
sunavlys
senior tag
válasz
SeniorTilla #170551 üzenetére
Akkor mért nem azt teszik bele? Amúgy beletehető? Ha megkérem a kereskedőt, kicseréli? Hogyan tesztelhető, hogy tényleg kicserélte?
-
Silverboy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #170543 üzenetére
Ár limit 330 mint amit a kolléga nézet, ehhez az árhoz szedtem kategóriába, nem hiába csoró ub-ként fogalmaztam meg, mert kinézetre az (esztétikus) minden másban consum.
Omen is bőven 330 fölött ketyeg ezért se lett megemlítve.
Más dolgok szerint priorizálunk, nincs bajom a HP-vel ha tudat alatt esetleg ezzel jöttél volna, ugyan úgy rühellem a consumer vonalát mint a többinek. Nekem pl 1x volt Thinkpad-em, és 2x Lati-m hoszabb távra, de viszont 10 darab Elitebookom volt, ugye nem kell mondanom miért?
(Az utolsó mohikán 8470P a mai napig szívem csücske... AMD-vel, Quaddal, annál egy jobb gépem volt M6800 non plusz ultra, ezekkel van most egy szinten az Alienware 13R3-m, és nagyon kíváncsi leszek x14-es tudja -e folytatni mert akkor megvan az utód.)
Legion 7 vs Omen lenne egyértelműen Legion lenne nálam győztes, már csak a VaporC. miatt is, bár én egy ligával feljebb vagyok. Legion 7-el nagyon nagyon sokáig szemeztem.
Envy és Spectre is olyan mint a Dell XPS-e, aránytalanul túlárazott ékszer, Meetingre meg vagizni semmi több én "melós"-ként nem tudom felfogni az UB kategóriát és árazását, Macbook-on legalább minden, de tényleg minden röcögéstelen, és a kategória királya, úgy hogy utoljára 2011-es LATE-m volt... (Nah azt szerettem, és igen 17"
, ha lenne használtan dgpu-val kifogástalan állapotba, instant get), az újak meg, hogy visszakapták a portokat M1-M2... hát nagyon más liga már, UB-on túl.
-
-
sunavlys
senior tag
https://euronics.hu/termekek/dell-inspiron-3511-notebook-3511fi5ua1-fekete/p/265096
ennek a memóriája elvileg 2666-os, számít ez valamit a 3200-as képest?
csak home officera, irodai munkára lenne -
Dhampir
félisten
válasz
balazs1956 #170540 üzenetére
Nem, de ha találsz benne hasznos információt, akkor szívesen.
-
juventus19
csendes tag
válasz
szricsi_0917 #170535 üzenetére
Én is pont ezt a gépet néztem ki. Az árukeresőn megnéztem hogy kb ebben az árban és specifikációban mi van.Ezek voltak...
Nem hiszem hogy ezek jobbak lennének.
Azt sem tudom hogy mi a bajotok ezzel a laptoppal
-teljes aluminium ház
-AMD Ryzen 5 5600H
-AMD Radeon Vega 7
-16GB RAM
-512GB SSD
-16" 2560x1600 350nit 100% sRGB 16:10
-Kártyaolvasó
Ezekkel mégis mi a fene baj van???
370000-ért van Ryzen 7 5800H és Vega 8-al. -
balazs1022
őstag
Sziasztok! Van egy i5-ös HP 8540w-m. Tudom h van ebbol i7-es is. Azt szeretném kérdezni, h bele lehet-e tenni i7-es processzort? Ugyanaz az alaplap van mindegyikben?
Bocsi az amatőr kerdesert, de szeretem ezt a gépet és inkabb fejleszteni szeretném. -
Grande Ale
őstag
válasz
SeniorTilla #170545 üzenetére
Értem, köszi szépen!
-
válasz
Grande Ale #170544 üzenetére
Nem azt jelenti, hanem azt, amikor a HP beaktiválta a gari idejét. Semmit gondot nem jelent, a számla vagy garjegy a lényeg. A kereskedelmi láncban sokszor előfordul, hogy a disztirbútor és a végfelhasználó között hónapok telnek el, de ez nem kerül be a HP online rendszerébe. Vagy csak majd később, de addig sem gond.
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Megjött ma a HP Pavilion laptopom.
A Support assistant a garancia kezdő dátumára augusztusi időpontot ír, vajon miért?
Tudom, hogy a számla a lényeg, de ez normális amúgy?
Csak nem azt jelenti, hogy be volt már üzemelve? -
válasz
Silverboy #170541 üzenetére
Én mint HP-s, azt mondom, hogy a Pavilion x360 soha nem volt ultrabook (nem az envyre vagy spectrere gondoltál?), a Probook igen az irodai mindenes, a pavikkal van egy szinten. Sőt, én inkább pavit vennék, ha már a kettő közül kellene választani. Multimédiában mindenben jobb (pl. irodai meetingek) mint a probook. Otthoni home office-ra főleg ez a nyerő, mert olcsóbb mint a probook (amiket cégeknek találtak ki üzleti felhasználásra, a tudásukhoz képest túlárazva) és általában szebb képe van és jobb hangja.
Ehhh, nem offense, csak bebizseregtek az idegeim a HP-kkal kapcsolatban a HSZ-ed olvasásakor.
És ha teljesítmény kell otthonra: HP Omen. Drágább mint a Legion (ezért tolják most ezeket orrba-szájba), de jobb is, masszívabb, minőségibb, nehezebb, extrásabb.
Vajon miért dolgozok Omen 17-esen már évek óta (bármelyik HP-t befoghatnám, Spectre-t, Elitebookot, Zbookot)? Mert stabil, halk, masszív gép olyan extrákkal, amiket a többi nem tud. Max a Zbook felső vonala. De az omenben van 2x1TB nvme SSD RAID-ben, plusz egy 4 TB-os SATA SSD adattárolásra, ezt melyik Legion tudja? Office használattal (20-30 firefox ablak, office progik, ez-az amaz, órák alatt sem hallani a hangját.
-
-
Silverboy
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #170539 üzenetére
FAQ -> Összefoglaló igény esetén tudunk ajánlani gépet.
RAM/SSD fillérszexualizálás, bármikor cserélhető dolgok. Ne ez határozza meg a laptopot.
Anyag, Kijelző, Kaszni, Tartósság, Stabilitás, Integrált dolgok.
Teljesítmény kell, Otthonra: Legion 5, Dell G5
Irodába kell, stabilan, meetingre: Dell Vostro 55**, Travelmate P, Probook
Csoró Ultrabook kell vagizni, meetingelni: Zenbook, Pavilion x360/13
Otthonra, HomeOfficera kell valami ami nem lesz hordozva: Thinkbook -
szricsi_0917
tag
válasz
Silverboy #170538 üzenetére
Nem a pro név ragadott meg hanem, hogy ebben a kategóriában ennyi pénzért nagyobb ram, nagyobb ssd és nagyobb felbontású és minőségű kijelző van benne. Külföldi tesztek alapján is igen jó ár/érték arányú gépnek írták le.
Ennyi pénzért mi lenne inkább az ajánlottabb részedről? -
Silverboy
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #170535 üzenetére
Ennyi pénzért kapsz rendes laptopot is, attól, hogy pro van a nevében... ez még mindig egy pimpelt ideapad, nem ajánlott, főleg nem ennyiért.
-
válasz
SeniorTilla #170533 üzenetére
Én elhiszem, de a hp ügyfélszolgálata mondta, hogy ennél a notinál ez van. Pont kiröhögtem.
jah pasztáztam is cooler cserénél😂
-
csibeph
csendes tag
válasz
Pyttawrx #170532 üzenetére
Köszi.
Probook-okat még nem néztem, gondolom hasonló teljesítményhez ott még egy kicsit kéne bővíteni a keretet, de majd élőben valahol megtapogatom őket.Teljesítményről jut eszembe, az AMD prociknak van valami hátránya az Intelhez képest? Ha ár/benchmark értékeket nézek akkor az AMD jobban szerepel, de úgy vettem észre, hogy az Intel nagyobb népszerűségnek örvend, miért van ez, van valami hátránya az AMD prociknak?
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Ehhez a laptop minőség témához kapcsolódva lenne kérdésem.
Kinéztem az alábbi laptopot:
Jó választás lenne ez vagy inkább érdemesebb magasabb kategóriában nézelődni kevesebb tudással, de jobb anyagminőséggel? Azért gondoltam erre, mert nem utazna a gép sehova csak nagyon nagyon ritkán, így nem gondolnám, hogy anyagminőségben nekem lenne érdemi előnye. Láttam, hogy forrasztott mondjuk a ram, de a 16GB elég szerintem egy darabig. -
válasz
csibeph #170531 üzenetére
A HP Pavilion 15 sokkal jobb minőség, mint a sima HP 15. Fém palmrest, jobb kijelzők, több extra, jobb billentyűzet, jobb hang, stb. A Probookkal van egy szinten.
Nyugodtan bővíthetsz benne ramot és ssd-t, nem jár garanciavesztéssel. Kint van a neten a fényképes útmutató a HP oldalain, hogyen kell csavarról-csavarra csinálni. Ha nem gányolod szét, akkor nincs belőle gond. A HP soha nem zárja a gépeit garanciamatricákkal.
Pytta: nem tudom neked ki mondta ezt (gondolom valami zöldfülű helpdeskes), de a 15 éves tapasztalat és sok ezer eladott gép után elhihetitek nekem, hogy ebből sosem volt még gond.
-
válasz
csibeph #170531 üzenetére
Szia. Anyaghasználatban hulladék, nyeklik-nyaklik.....
Az acer picit már stabilabb, ha lehet így fogalmazni.
És igen jó irányban indulsz el pavilion, de akár probook az mégjobb.
A HP ebben az ilyen laptopoknál azt mondja legalább is nekem a pavilion-ra azt mondta minden nemű megnyitás garvesztés, pedig van 4 csavarom és kész. Cseréltem benne ssd-t, meg ramot bővítettem, meg cooler csere volt. Nem érdekel a gar már lassan több mint 2 éve nyúzom x360 - 14dh1002nh. Eddig megvagyok elégedve, naponta hoom-viszem.. stb. De vannak hibái: a touchnál valami fura katt van, ezt egy másik fórumtársz írta, de engem nem zavar, meg külső egeret használok, meg a ventije, nah az ezeknek képes hangoskodni 1-2 év utánMásról nem tudok
-
csibeph
csendes tag
válasz
Pyttawrx #170509 üzenetére
Laikusként mostanság én is ezeket a budget laptokokat nézegettem (neten). A HP 15s konkrétan melyik tulajdonságai alapján hulladék? Az Acer Aspire A515 miben jobb nála?
Egy picit bővítve a keretet, mondjuk 50 ezerrel, mit ajánlanál?
HP Pavilion 15 kicsit erősebb procival esetleg megérheti? [link]
Utólag, garanciavesztés nélkül, lehet SSD-t bővíteni? -
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #170526 üzenetére
Igen, te jobban ismered az összes HP Omen szériát, vagy például a jelenlegi Lenovo Legion 5 laptopokban már legalább alapvető a 100% sRGB színterű kijelző megléte. Például a Dell G15 laptopoknál csak a legerősebb konfigurációba tettek jó minőségű, nagyobb színterű kijelzőt, azok között is az Intel processzorosba, ha jól tudom, legalábbis a hazai forgalomba kerülő palettára rátekintve.
-
atala
addikt
Köszönöm az ajánlásokat.
Ez a két gép marad a tarsolyban.
Megpróbálunk dönteni. :-)
[Acer Aspire 5 A515-45-R0Z0]
[Dell Inspiron 3511 3511FI3UA1] -
-
válasz
SeniorTilla #170526 üzenetére
Akkor csak nem írtam sokat.
-
válasz
Dhampir #170524 üzenetére
Ha van hát van
de a 300 nit és a 45%-os színhűség nem szokott együtt járni, nagyon kíváncsi lennék rá élőben. Pl. a HP Omenek is 300 nitesek általában, 100% sRGB-vel, és még sorolhatnám. A 45% NTSC egy IPS szintű kijelzőnél eleve nagyon érdekes, mert a technológia többet kell tudjon.
-
Dhampir
félisten
200 000 Ft-tól Huawei Matebook D15 is van még, ez az olcsóbbik 10. generációs Intel i3 processzorral kapható, ha minden igaz IPS panellel, amely 250 nit fényerejű.
-
Dhampir
félisten
válasz
atala #170519 üzenetére
Csupán érdekességképpen:
Például 300 nites kijelzővel és Ryzen 5 5500U-val kapható Lenovo IdeaPad 3 kétszázezerért is, de főként a szerviz miatt nem szokták ajánlani, és a műanyag ház élettartama is kérdéses.
Sajnos ennél is, mint sok hasonló megoldású gépnél, a szellőzőnyílás kifúvása nekicsapódva a kijelző alsó peremének, arról valamennyire felfelé áradva teríti szét a gépből kiáramló forró levegőt.
Az egyik memóriakártya le van forrasztva benne, amely 4GB méretű, emellett található még egy szabadon cserélhető + 4GB memóriakártya.
15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 45% NTSC
-
-
Dhampir
félisten
Kétszázezer forint alatt, már 168 000 Ft-tól kezdődően is van IPS kijelzővel szolid notebook, ráadásul helyszíni garanciával:
Ebből újabb típus 11. generációs Intel i3 processzorral, pillanatnyilag 195 000 Ft-tól, hátul alábukó alsó kijelzőperemmel:
Egyéb notebook még az olcsóbb kategóriából, ami szintén helyszíni garanciával hirdetett:
-
balazs1956
senior tag
válasz
Pyttawrx #170518 üzenetére
Nem feltétlenül, csak próbálom követni a topikot, ha esetleg behalna .
Amúgy 8 gb ddr 3 ram, ssd 250 gb.
Nagyon masszív stabil a készülék, és elég ritkán, főleg nyáron nyaraláskor van használva.
Az igényeknek tökéletesen megfelel, de ki tudja mikor jön ki egy legeslegeslegújabb Windows, amihez már kevés lesz.
Az előző méregdrága, patika állapotú Asussal is ez történt, már nem ment rajta a win10.
Érdekelne, hogy szerinted/szerintetek, meddig húzható ki ezzel a géppel, és igényekkel? -
atala
addikt
válasz
SeniorTilla #170515 üzenetére
Ezért is engedtük a határt 200e környékére, hogy már egy használhatóbb gép legyen.
Egyébként a Ryzen 3 5300U, vagy a 11 generációs i3, 8GB RAM-al, már jó arra amire kell.
A kijelzőt meg majd meglátjuk milyen lesz.De ha van ajánlhatóbb gép, akkor ne fogd vissza magad.
Fentebb írtam az elvárásokat. Akkor az ips-t meg hagyjuk, bár nagyon utálom a TN panelt.
Én egyenlőre ezt az Acer-t találtam ami megfelelő lehet.
ACER ASPIRE A515-45-R0Z0Szerk:
Most egy videóban is azt írták, hogy ez a gép ips panel, és 300 nit. -
válasz
balazs1956 #170517 üzenetére
Tuti kell cserélni? Mi van most benne?
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ennek a hat éve vásárolt Dell laptopnak tudásában, minőségében melyik ma kapható, és ajánlott Dell sorozat felel meg? (Dell Vostro 3560 ag1 Silver i5 lx)
Esetleg ha van más ajánlott típus azt is megköszönném.
Elsősorban netezés, online Tv adások (Vodafone, Netflix, Hbo), minimális irodai alkalmazásokra lenne használva.
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket. -
válasz
SeniorTilla #170515 üzenetére
Lehet sokat írtam?
-
válasz
Pyttawrx #170514 üzenetére
Inkább 220 nit az. De nem is ez a lényeg, ez csak a fényerő. A 300 nit már nagyon jó egy IPS kijelzőnél, ilyennel szerelik a GAMER gépeket pl. A 220-as IPS is jó képet ad átlagos felhasználásra. Itt, a 200 ezres kategóriában még nincs IPS sztem, bár az Acer olcsóbb márka, nem foglalkozok vele, konkrétan nem tudom, csak bevertem a gugliba a specet és azt adta ki, hogy SVA. Ami Single View Angle, azaz a leggagyibb TN. Csak jobb elnevezéssel
Most itt inkább az a gond, hogy az igények nem találkoznak a pénztárcával. Sokszor előfordul, atala, a 200e ma már az alja szint, ami használható. Itt nem szabad nagy elvárásokat támasztani.
-
atala
addikt
válasz
SeniorTilla #170512 üzenetére
Mármint az IPS kijelző?
Több oldalon is azt írják, hogy az, de ha mégsem, akor el tudom engedni. -
-
atala
addikt
Nem csak ez a kettő játszik, csak én ezeket találtam laikusként.
Ideapad akkor kilőve.
Új versenyző.
Vélemény?
[ACER ASPIRE A515-45-R0Z]Egyébként ez elvileg IPS paneles.
-
-
atala
addikt
válasz
Silverboy #170505 üzenetére
Én ezt a kettőt néztem ki idáig.
Ezek Ryzen 3 5300U procisok.
Ha jól néztem, 200 ezerig ez a legerősebb proci.
Mondjuk a Lenovot csak 12GB-ig lehet bővíteni.[HP 15s-eq2016nh 472V8EA]
[Lenovo Ideapad 3 15ALC6 82KU005CHV] -
atala
addikt
Sziasztok!
Laptopot keresen 200 e Ft-ig, a megadott paraméterek alapján, a legjobb teljesítményű gép kellene.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200.000 Ft
(3) Felhasználás? Könyvelés, és irodai programok
(5) Minimum 15,6" matt IPS kijelző
(6) Lesz hordozva, így legalább 3 cellés akku kellene.
(7) Operációs rendszer? Saját Windows 10 lesz rajta.
(8) Minimum 8GB RAM,(lehessen bővíteni legalább 16GB-ig) minimum 256GB SSD
(9) HDMI, USB3, Combo jack
(10) Csak új gép -
-
Doner
aktív tag
Update:
Utána néztem bocsánat érintőképernyős, de 14" -
Doner
aktív tag
válasz
SeniorTilla #170500 üzenetére
Üdv!
A travelmate 15,6-os volt full hd. Ez neki kicsi, nem akar kisebbet sajnos..
És a 14-es x360 sem érintőképernyős legalábbis a specifikációk között nem látom hogy írnák, csak felállítani lehet az oké.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJABB GYÖNGYSZEM!Lenovo Thinkpad X1 Carbon Gen 9, i7-1165G7, 16GB/512GB, FHD+/IPS, garancia, számla!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest