- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hoffer
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
netto 200-300k között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
játék, CS:GO
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
CS:GO
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6” 1920x1080
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
512GB SSD vagy több
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
világítós bill, 3 év gar
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚJVan érdemi különbség GTx 1650 vagy GTX 1650 TI között?
Van értelme RTX 3050 kártyának plussz felárért?
Jelenleg ezeket néztem:
[link]
[link] -
Agostino
addikt
sziasztok, barátom fiának kellene egy gép az alábbi opciókkal ha lehetséges.
(1) Most
(2) 200 000
(3) Tanulás, gimnázium utolsó évei, egyetem, filmek, zene, YouTube
(4) Nem szempont a játék
(5) Minimum 15,6 lehetőleg mindig jól olvasható, ehhez tartozó jó felbontás. ha belefér, nagyobb kijelzős csak előny
(6) Relative sokat, de sokszor csak asztalon lesz
(7) Előtelepített Windows 10, out-of-the-box használható legyen
(8) SSD olyan 512 szeritem elég lesz, memória ami csak lehet maximum
(9) -
(10) Új, ajándékba lesz. -
fordjee
aktív tag
válasz
tiempo #168490 üzenetére
Rákerestem neked, [ezek] vannak 150-ig. 4gb rammal vergődés és bosszankodás lesz csak, telefonokban több van lassan. Van egy-két 8gb ramos, de azokban meg a processzor gyalázatos. Menj el Mediába vagy Auchanba, nézd meg hogy milyen anyagból vannak ezek, tejfölös doboz vetekszik velük.
Nekem anyósom egyszer aktivizálta magát és vett egy ilyen förmedvényt, netezni nem tudtam rajta. Egy nemzetisport.hu vagy index percek alatt töltött be.
Ha nagyon 150 a max., és csak új, akkor egy 10-est rádobnék, [ebben] legalább valamivel jobb processzor, 8gb ram és 256gb ssd van, Fhd-s és matt kijelző, de alacsony fényerő. Azt kihangsúlyoznám, hogy ezt sem ajánlom, de jelen körülmények között, illetve ha nekem kellene vennem valamit 150-ig bezárólag, ezt venném, pusztán a specifikáció alapján. -
tiempo
tag
válasz
btudos #168489 üzenetére
Akkor elengedem a 4k-t, csak azért írtam bele, mert azt gondoltam, hogy már alap.
Akkor a korrigált igény 150k körüli laptop, ssd-vel, dedikált és/vagy integráld GPU-val, 15" kijelző körül, mindegy milyen felbontással, de fényes helyen használt, normál minőségű házzal és zsanérral. A nyugdíjast úgy kell érteni, hogy nyugdíjba meneteli ajándék lesz.
Így már van valami ajánlott laptop? -
btudos
nagyúr
válasz
tiempo #168486 üzenetére
Miért akarsz nyugdíjasoknak 4K kijelzőt egy laptopba? Teljesen felesleges, a Windows nem is tudja normálisan skálázni rá a tartalmat (bár javult a helyzet, de még mindig igen messze van az ideálistól) de legalább a gép is szenvedne a meghajtásával. Nem tudom milyen laptopba raktak 250-ért 4K kijelzőt 4-5 éve, de ma sem általános a felsőkategóriában sem. A strapabíróság mszintén nem 150k-s elvárás, a jelenlegi piaci viszonyok (keresletnövekedés, logisztikai nehézségek a gyárak alkatrészellátásától a szállításig, infláció) mellett 150k-ért örülj, ha találsz gépet aminek nem fekszi meg a gyomrát egy komplexebb weboldal, a ház meg a zsanér lesz a legkisebb gondod.
-
-
tiempo
tag
válasz
SeniorTilla #168484 üzenetére
Fém helyett lehet keményebb műanyag is, csak az a lényeg, hogy ne ilyen hajszálvékony anyag legyen, mint pl Lenovon (ezzel van tapasztalom, meg is nyomódott a kijelző), a 4k pedig jó ha van kategória.. Bár nem tudtam, hogy a 4k kijelző ennyire nagy dolog 2021-ben. 250 ezerért vásárolt 4-5 éves laptopomban is az van.
-
TmsBlgh
csendes tag
Sziasztok!
Valami ilyenre lenne szuksegem:
1. Most
2. Max 250
3. Fotoszerkesztes
4. -
5. 15” Full HD felbontás
6. Napi szinten hordozom
7. Windows
8. SSD, legalabb 8gb ram
9. HDMI
10. Használt is lehet, ha jo allapotu, esetleg garanciasKoszonom!
-
-
tiempo
tag
Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem egy multimédiás laptop kiválasztásában.
Elég sürgős a dolog, hétvégére be is kellene szereznem.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Péntekre be kellene szereznem.
~150k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Netezés, böngészős játékok, stb (nyugdíjas szülőnek lesz)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Böngészős játékok főleg, szóval nem érdekes, dedikált / integrált kártya, mindegy.
Beltéren, világos környezetben használt, 4k kijelző
Esetek 95%-ban nappaliban használva
Nem érdekes, megoldom (windows)
SSD legyen mindenképp benne, 500 Gb tárhely elég (SSD + HDD kombó is játszik)
Ezek fontos szempontok: Fém vázas és borítású, megbízható, erős zsanérral, életképes töltőkábellel (nem törik el vagy lesz kontakthibás fél év után)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép, ajándék lesz.Előre is köszönöm a segítségetek.
-
fabri07
aktív tag
válasz
gago1975 #168480 üzenetére
Hello, segítségeteket szeretném kérni, mert szükségem lenne egy jó notebookra.
Minél hamarabb
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül.
270-300k, ha nagyon muszáj kicsit több.
Programozás, unity engine-t is használnám, kisebb játékok talán(de ez nem fontos).
Tanulási célokra kellene, esetleg néha photoshop is volna. (
4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Az mindegy milyen részletes, ha használnám.
15" vagy az alatt, full hd elég, többi ami van.
Heti rendszerességel hordozva lenne.
DOS-sal is jó többit megoldom.
Amilyen kijön ennyiből.
Billentyűzetvilágítás, de szerintem már lassan mindbe van.
Használt is szóba jöhet, sőt jobb is mert ennyiért jobb gépek vehetőek.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Rajna
friss újonc
Hello, visszaolvastam pár hétnyi javaslatot, de nem vagyok biztos benne, hogy az én igényem felmerült volna (de tévedhetek), örülnék minden ajánlásnak.
Minél hamarabb
350 ezer a felső határ, de nyilván örülnék olcsóbbnak
Főleg munkára használnám, amiből a speciálisabb rész az a statisztikai programok (SPSS, R, Stata) használata. Ezek eléggé megterhelők tudnak lenni nagyobb adatbázisoknál. A nagyon nagy melókat megcsinálom az irodámban, de azon kívül is szeretnék ilyeneket használni. Játékok és egyebek nem lesznek használva.
-
14-15 col fölé nem szívesen mennék (csak ha muszáj), a többi mindegy.
Alapvetően otthon használnám, de kb. évi 1x vinném valahova.
Windows
Legalább 8 GB RAM lenne jó a statisztikai programok miatt
-
Használt is lehet, csak legyen viszonylag tartós -
gago1975
őstag
válasz
Moonwolf #168479 üzenetére
Igen, ez a 60Hz-es jó panel-es változat 82B5002MHV
veheted nyugodtan. -
gago1975
őstag
válasz
doser0717 #168475 üzenetére
Szia.
Egyértelműen ThinkPad T14s lenne nálam a befutó.
Erő, masszív Magnézium ötvözet a ház, nagyon erős benne a wifi, 1270Mbit/s /1370Mbit/s adatátviteli sebességet tud.
Ha nem cseréltêk ki, akkor gyárilag nagyon gyors WD SN730-as SSD van benne.
A billentyűzet parádés, nagyon jó rajta a gépelés, bevitel.
Ha ez a kijelző panel ez a típus van benne ennyiért, akkor végképp ezt kell venni, ezt kérdezd le az eladótól, mert ennyiért ajándék 🎁, de ne mond el neki, csak kérj tőle egy Aida64 kijelző monitorozást.
N140HCG-GQ2
Maximum: 404 cd/m²
Average: 370.8 cd/m²
Minimum: 4.8 cd/m²
Brightness Distribution: 88 %
Center on Battery: 403 cd/m²
Contrast: 1188:1 (Black: 0.34 cd/m²)
ΔE Color 1.4
ΔE Greyscale 1.668.96% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
97.89% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
66.82% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.13Akkor ez nagyon jó, minden képszerkesztési munkára nagyon ajánlott, és nem fárad el a szemed akár több órás munka alatt sem.
A betekintési szög nagyon jó, és mivel matt a kijelző, ezért szabadban is használható.
Ha ezzel van szerelve, akkor is nagyon jó, csak a színpontossága rosszabb picivel
B140HAN05.7
Maximum: 414 cd/m²
Average: 397.3 cd/m²
Minimum: 6 cd/m²
Brightness Distribution: 92 %
Center on Battery: 404 cd/m²
Contrast: 1924:1 (Black: 0.21 cd/m²)
ΔE Color 3.1
ΔE Greyscale 3.467.56% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
96.79% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
66.57% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.38Zaj max terhelés:33,3dB (A)
Súlya 1,2kg +365g töltő.
Akku idő:
Teljes terhelés, wifi be, max fényerő 2,5óra
Csak wifi-surfing max fény: 7ó50p
Csak wifi-surfing 70% fény: 10ó
Wifi ki, videó nézés: 13óraEgy hátránya van, hogy forrasztott a RAM, nem bővíthető de legalább gyors 16GB 3200Mhz CL 22.
Ha HP is erős vázszerkezetű, alumíniumból van, wifi itt is erős 1240Mbit/s /1240Mbit/s sebességű, a billentyűzet, bevitel itt is nagyon jó, ami nag előnye viszont, hogy nem forrasztott a RAM benne, akár 2x16GB-ig bővíthető.
De viszont a kijelző panel az sajnos nem jó, nagyon kicsi a színlefedettsége, és közepes csak a színpontossága. 1óra intenzív munka után elfáradhat a szem.
LG Philips LGD064E
Maximum: 244 cd/m²
Average: 219.9 cd/m²
Minimum: 9 cd/m²
Brightness Distribution: 82 %
Center on Battery: 224 cd/m²
Contrast: 1261:1 (Black: 0.18 cd/m²)
ΔE Color 4.1
ΔE Greyscale 1.9937.98% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
55.33% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
36.76% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.48Létezik belőle jobb paneles is ami közel olyan jó mint a Lenovo-é, de az drágább.
Tehát, ha fontos neked a kijelző is, akkor mindenképpen Lenovo, azt vedd meg és ha nem zavar, hogy forrasztott a RAM.
-
peestike
senior tag
válasz
SeniorTilla #168470 üzenetére
Urak! Köszönöm szépen a segítséget, felvilágosítást! -
aki955
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Feleségemnek szeretnénk laptopot vásárolni az alábbi paraméterekkel:
Most
150-160 ezer
Munka, tanulás, filmezés
Filmek, sorozatok miatt a lehető legnagyobb a típusa pedig ami a legmegfelelőbb erre a célra
Nem nagyon inkább csak itthoni célra
Windows nem fontos előre telepített azt megoldjuk itthon
Ami ebbe az árba belefér de talán egy kis SSD elég hozzá meg bővítjük HDD-vel vagy egy nagyobb HDD
Nincs
Elsősorban újat szeretnénk venniÉn eddig ezt a kettőt néztem ki nem tudom jó irányba indultam e el:
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/250-g8-2e9g9ea-p652227516/
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-3-81w0005dhv-p567186399/Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Adott ez a 2 gép, ránézésre ugyanaz a konfig (proci, ram, ssd), üzleti is, 14" is, ~3 év gari is. Árban is hasonló, a minimális difi NEM mérvadó.
Melyiket érdemes és miért? (support, minőség) NEM az eladó miatt, hanem melyik széria a jobb/stabilabb? Vagy amelyik tetszik?Thinkpad T14s [link] VS. Elitbook 845 G7 [link]
Köszönöm!
-
gorje
senior tag
válasz
SeniorTilla #168472 üzenetére
Jogos! Köszi a választ, ezt meg is említem/kérdezem hogy fixen akarja e a fiú hurcolni? Az adott modellből esetleg konkrét ajánlatod van?
-
-
gorje
senior tag
Sziasztok (újra)!
Egyetemre induló (ezzel kapcsolatosan minden tapasztalatot/javaslatot szívesen fogadnék) ismerősömnek szeretnék segíteni a választásban, a segítségetekkel. Mivel mindkét szülő Dell-t használ és elégedettek vele, így kicsit Dell felé húznának de más is jó lehet.
Cipelős, tanulós (max irodai programok, grafikusan nem lesz terhelve) és néha/ritkán 1 kis játék, nem a legfrissebbekkel és "kis teljesítményen".(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250-300e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) tanulós, egyetemre járós (max irodai programok, grafikusan nem lesz terhelve) esetleg 1 kis játék, nem a legfrissebbekkel és "kis teljesítményen"
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem kell "full", csak élvezhető legyen. Nem a játék az elsődleges szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15 col, Mondjuk elsőnek mindegy, majd megnézi élőbe milyen... de amit javasoltok.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Egyetemista, így lesz hordozva, akár utazás közben is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Ami belefér az árba. ssd+tárhely jó lehet és minimum 8GB ram.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs, powerbankról is tölthető legyen mondjuk? A legfontosabb a megbízhatóság és jó szervízháttér. Jó üzemidő sem hátrány.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új vagy használt, sok garival.
szerk.: "Ezt" a gépet küldték most nekem, keresgélnek. Mi a véleményetek?
[link] [link] [link] -
-
fordjee
aktív tag
válasz
HeineD #168468 üzenetére
"A kijelző méret és a felbontás helyett a stabil, viszonylag gyors, megbízható működés lenne a fontos."
Ezek egyik kritériumot sem teljesítik. 4gb ram lassan a telefonokban is kevés lesz, proci harmatgyenge, instabil lesz, lassú és megbízhatatlan.
Használtat kellene nézni. Vagy ha max. 140 a keret, akkor [ezen] elgondolkodnék, egy 10-essel több, de a proci sokkal erősebb, 8gb ram , full hd és 256gb-os ssd. Szerintem ez egy 10-est bőven megér. Hozzáteszem, ez sem ajánlott, csak a sok hulladék között ez talán nem annyira az. -
HeineD
csendes tag
Sziasztok!
Köszi az eddigi hozzászólásokat, lassan döntök.
Max. 140k-ig alap felhasználásra (szinte csak böngészés) ezt illetve ezt néztem ki.
Melyik legyen? (de ha van jobb ötlet, azt is örömmel veszem)
A kijelző méret és a felbontás helyett a stabil, viszonylag gyors, megbízható működés lenne a fontos. -
KazaiLecso
tag
válasz
Moonwolf #168465 üzenetére
Szia, pár hete vettem meg ugyan ezt a gépet.
5e-rel drágább a 8gb-tal szerelttől, amit bele raknak egy kingston 8gb RAM, boltban 15e a legolcsóbb helyen, így jobban megéri a 16GB-os, a két ram összhangban van, nagyon meg vagyok elégedve a géppel.
Benne lévő 3200Mhz CL22: 13,75ns
Hyperx impact 3200Mhz CL20 : 12,5ns de ez plusz 32e
nincs akkora különbség, hogy azt észre vegyük, ahogy Gagot idézzem, amit nekem írt ebben a témában, "csak pénz égetés lenne." -
gago1975
őstag
válasz
Moonwolf #168465 üzenetére
Onnan, hogy a 2021-es modellekben nincs GTX-es GPU, az RTX3050 a belépő szint.
RTX 3050, 3050ti, 3060 és 3070 létezik már csak a sima Legion 5-ből
Semmit nem számít a 1650-nél, és a 2020-as modellben jó, kétoldalas 3200Mhz CL 22 1R x 8 Hynix RAM van.
A max. egyébként is a Hyperx impact 3200Mhz CL20 lenne ami jedec-ben tudja 1,2v-on, mivel az XMP-t tíltja a Lenovo.
Az összes olyan RAM ami CL 18 vagy 16--os, az vagy 1,35V-on tudja, vagy XMP tuninggal lehet húzni, és amennyiben az XMP tíltva van, így az alapértelmezett módon mennek -
Moonwolf
senior tag
Érdemes ebből a 8gb ramos verziót venni és úgy külön cserélni gyorsabb 16gb ramos kitre vagy egyáltalán ennél a 4600H procinál mennyit számít hogy gyorsabb ram van benne duál channelben?
Na meg honnan lehet tudni hogy ez a 2020-as verzió ami erősebb vázú?
LENOVO LEGION 5 15ARH05 -
Scaletta
tag
válasz
peestike #168463 üzenetére
"Kb 5 évig működjön"
Na, ezt az olcsó konzumer vonalon instant felejtsd el, de manapság már az üzleti szériánál sem lehet garantálni semmit, legalábbis nem ennyiért. Esetleg ha szóba jöhet használt, akkor a 7-es Latikra nézz rá, pl. 7490, vagy a 8-as Hp-kra, pl 840/850. -
peestike
senior tag
válasz
Scaletta #168461 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást!
A keretbe belefér a gép.
Érdekelne, hogy esetleg olcsóbban ki lehet e jönni a dologból, ezért kérdeztem. Kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére is. Nyilván nem lennék a saját zsebem ellensége, főleg most, hogy kezdődik az iskola a gyerkőcnek... -
rgqjx
aktív tag
-
peestike
senior tag
Új laptopot szeretnénk, erről mi lenne a vélemény? Gyakorlatilag szinte 0 hordozás, torrent, 4k video nézés (tv tudja a 4k-t, csak a felirat jó/nem jó)
Kb 5 évig működjön, amennyiben van jobb, olcsóbb vas, azt szívesen fogadom.
Amd/Intel mindegy, nem tudom 8 giga ram elég e, win 10 pro lenne rajta, 256 ssd azért kellene minimum, matt jó lenne.
Még talán annyi, hogy TMX garancia teljes mértékben kizárva.
Keret elég tág szerintem, 250-350 khuf max. Nyilván jó lenne közelebb a 250-hez. -
Moonwolf
senior tag
A mysoft és laptop.hu oldalak mennyire megbízhatóak/ajánlhatóak notebook vásárlása szempontjából?
-
gago1975
őstag
válasz
Spiritchief #168455 üzenetére
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? -> mindegy.
Ez azért nem mindegy."Az irodában ilyen típusú asztali gépek vannak használva:Intel Core i5-9500 (3.0GHz), 8GB DDR4, Intel HD Graphics."
Desktop CPU-ból ilyen nincs i5-ből, i5-9400, 9400F, 9500, 9600, 9600K illetve 9600KF van.
F és a KF végződésnél nincs IGPU, tehát 9400, 9500, 9600 és 9600K lehet ami bent van.Ha a leggyengébbet nézem (i5-9400 6 mag 6 szál), akkor 6 mag 12 szálas i7-9750H/ 10750H, 8 mag 16 szálas 10870H/10875H, 6 mag 12 szálas Ryzen 5 4600H/5600H, 8 mag 16 szálas Ryzen 7 4800H/5800H-s CPU-kal szerelt gépek vannak ehhez a legközelebb, vagy ezek jobbak nála.
Amiket nézz, mert kb 80-85%-kal gyengébbek csak az i5-9400-nál, azok a 4 mag 8 szálas i7-1165G7 / 1185G7, vagy Ryzen 5-ből 6 mag 6szálas 4500U/5500U, 8mag 8szálas Ryzen 7-4700U /5700U.
Nézz szét a piacon, hogy 300K-ig mi fér bele 14-15"-ban, kérdezz nyugodtan és biztos többen tudunk valamit ajánlani.
-
Spiritchief
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi feltételek mellett keresek notebookot, főként munkára.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? -> 1-2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) -> max 300 ezer forint.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) -> munka, de officetól nagyobb teljesítményű cég által saját fejlesztésű szoftverek futnak a gépen.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -> játék nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? -> mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? -> utazás közben nem lenne használva, de hordozva elég gyakran, heti 3-4x.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) -> nem kell előre telepített, majd win10 lesz telepítve.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? -> minimum: 256g SSD, 8GB Ram.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -> HDMI, minimum 2xUSB legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) -> csak új gép.Az irodában ilyen típusú asztali gépek vannak használva:
Intel Core i5-9500 (3.0GHz), 8GB DDR4, Intel HD Graphics
Ennek keresném az alternatíváját (akár kicsit gyengébb teljesítményűt, amennyiben nem fér bele az árba).Segítségeteket előre is köszönöm.
-
gago1975
őstag
válasz
kispx #168444 üzenetére
Szia.
Anyagminőségben szinte ugyanaz a kettő, közepes szint.
Az 5520 teljesen műanyag, míg a G513 alumínium és műanyagot használ a ház, billentyűzet palmrest környékén, de nem olyan jó minőségűt.Azt is vedd figyelembe, hogy más a két gép felhasználási területe.
Az 5520 az üzleti, míg a G513 a gamer vonalat képviseli.
Más a hűtése is a két gépnek, mivel más a két gép is.A G513 mivel gamer vonalat képviselné, így V elrendezésű dupla ventis a hűtés, az erős és jóval nagyobb 35-54W teljesítményű 6 mag 12 szálas Ryzen 5 5600H-t és a belépő szintű 70W környéki dedikált RTX3050 GPU-t is le kell lehűtenie, ami durván 20-30%-kal erősebb mint bármelyik i7-es tiger lake, már kell a dupla venti, emiatt viszont teljes terhelésnél jóval zajosabb is, az 50dB (A) már irodában zavaró lehet, míg az 5520 "csak" egy ventilátoros, nincs dedikált GPU, csak iGPU, a 15W-os
2 mag 4 szálas Intel® Core™ i3-1115G4,
4 mag 8 szálas Intel® Core™ i5-1135G7, Intel® Core™ i5-1145G7
4 mag 8 szálas Core™ i7-10610U, Intel® Core™ i7-1185G7
nincs szüksége ennél "jobb" hűtésre.5520-nél az összeszerelés szerintem jobban sikerült, mint a G513-nál.
A beviteli rész/billentyűzete nagyon jó az 5420/5520-nak, ami a G513-nál azért nem ennyire jó.
Az akku idő mind a kettőnél jó, mivel a G513-at használhatod úgyis, hogy csak vega iGPU-val, kikapcsolva a dedikáltat.Az 5520-nak két vagy három fokozatban állítható a fehér bill. világítás, a G513-ban pedig RGB-s, de tud csak fehéren is világítani, csúszkás beállítású.
A Wifi lényegesen jobb a G513-nál mivel gamer vonal, 1,1-1,3Gbit/s, míg a 5520-nél csak 450-500Mbit/s-es.Touchpad mind a kettőnél rossz, érzéketlen, borzasztó.
A kijelző panel szintén rossz mind a kettőnél, ha olyan munkára kell, ami megköveteli a lehető legjobb 90% feletti sRGB/ADOBE RGB színlefedettséget,-ΔE színpontosságot, akkor ezek nem a te gépeid.
A Dell 60Hz-es panel csak:
sRGB 56%, ADOBE RGB 42%, ΔE Color 8.44, ΔE Greyscale 9.48, 35.98% Display P3 tud,
míg a G513-as 144Hz-es panel csak:
sRGB 59.75%, ADOBE RGB 41.06%, ΔE Color 5.04 ΔE Greyscale 3.4 39.73% Display P3-at.Dell-nél van borsos felár ellenében választható FHD 60Hzilletve 4K UHD paneles verzió ami 400nit aRGB 95-97%-os (kb.700-1M egy i7-1165/85G7), míg a G513-nál felszereltség függő, jó panelt csak drágább Ryzen 7 5800H + RTX3050Ti-tól adnak a gépeikben.
ASUS G513QE-HF006 Notebook, Asus Rog Strix G15 513 300Hz panel
LQ156M1JW25
Maximum: 308 cd/m²
Average: 287.6 cd/m²
Minimum: 14 cd/m²
Brightness Distribution: 86 %
Center on Battery: 308 cd/m²
Contrast: 1339:1 (Black: 0.23 cd/m²)
ΔE Color: 3.28
ΔE Greyscale: 5
68.24% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
94.32% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
67.7% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)Súlyban is a Latitude 5520 1,7Kg +300g töltő könnyebb, míg a G513-as 2,3Kg + 550g töltő nehezebb.
Sokkal inkább vennék egy
ASUS ROG Zephyrus G14 GA401II - Ryzen 7 4800HS, 14FULL HD 120Hz, 512 GB, 8GB, Geforce GTX 1650 Ti 4GB ASUS ROG védőtokASUS ROG Zephyrus G14 GA401II - Ryzen 7 4800HS, 14FULL HD 120Hz, 512 GB, 16GB, Geforce GTX 1650 Ti 4GB ASUS ROG védőtok
gépet mint ezek közül bármelyiket.
1,6Kg, +500g töltő, az alváz főleg magnézium-alumíniumból áll, sima, de kissé érdes textúrájú, amely nagyon jól elrejti az ujjlenyomatokat.
Itt ajánlottam #167889gago1975 nagysz fórumtársnak és ő pld nagyon meg van vele elégedve.
#167995nagysz, #168222nagysz, #168411nagysz, -
attika89
senior tag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek keresek laptopot, de picit elvesztem.
Villamosmérnöknek készül, most kerül egyetemre.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? ~2 éten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 250 - 300.-
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Villamosmérnök tanoncként gondolom elsősorban 2D AutoCad jellegű dolgok. Játék nem igazán.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - van ps5 játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15", FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Bejáráshoz lesz hurcolva
(7) Operációs rendszer? win10
8GB ram, valószínűleg elég, utólag bővíthetőség nem árt.
Alapvetően új gép, de ha van jó használt ajánlat, az is megfelelő lehet.
Aprón most van több Legion 5 - i5-10300H, GTX 1650Ti 4GB GDDR6 -15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits -8 GB DDR4 memória, 512GB SSD+ 1 TB HDD- 82AU0034HV
Azt olvasgattam, hogy alapvetően a Legion 5 egy jó választás, kérdés, hogy ezzel a konfigurációval is az-e.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Autós topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest