-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
SunMount3r #167145 üzenetére
Ez sajnos igaz mindenre. Vegyél ma egy lakást, házat, meg fogsz döbbenni az árakon. Vegyél a Lidlben egy kosár kaját, azon is. Ez van, a pénzünk szart sem ér.
-
Pano
addikt
válasz
SunMount3r #167145 üzenetére
Ehhez képest akkor az én elitebookom 1 hónapja 440-ért Best Buy volt.
-
SunMount3r
nagyúr
Sorry, de most kíváncsiságból kikattintottam és ez lett a "kedvencem": [link]
Tehát 359 900 Ft, és "Intel UHD Graphics" (meg 250GB "noname" SDD). (Mindez úgy, hogy az Intel IGP-ket még nem vetemedtek a bányászok befogni, tehát a készlethiányra nem lehet hivatkozni az árnál...)
VGA-k, SSD-k, HDD-k, de, hogy a notik is úgy általában, ez még nekem új volt...
Az ember esze megáll mi megy ma... -
bzzol
újonc
Sziasztok!
Előre is köszönöm a válaszadók idejét!
Az alábbi gépről lenne szó:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_acer-aspire-3-nx-hf8eu-01l-laptop-15-6-fhd-ryzen7-8gb-512-gb-ssd-radeon540-2gb-win10h-1334088.html?rbtc=aru%7cpf%7c1334088%7c%7cp%7c%7cA következő kérdésekben szeretnék megerősítést kapni.
A gép ár-érték arányban jónak minősül-e?
Van-e jobb ajánlat ár-értékben jelenleg?
Érdemes-e most vásárolni?Köszönöm!
-
Üdv!
Kolléganőm venné az alábbi notebook-ot általános használatra:
LENOVO IDEAPAD 3 15ADA05Jól gondolom, hogy minőségben jobban járna egy árnyalattal az alábbiak közül eggyel?
HP 15s-eq1001nh 1F7C3EA
HP 15s-eq1046nh 303F6EA
HP 15s-eq1042nh 303F2EAHasznált üzleti most nem jöhet szóba, egyébként én is azt ajánlanám.
Köszi! -
bexinho23
őstag
Üdv!
Egy 5 éves Asus notebook-ot szeretnék leváltani. Az elmúlt 15 évben 4-gyel volt dolgom, és a kezdeti modelleknél előjövő zsanérproblémán kívül egyikkel sem volt gond. Ezért előnyt élvez számomra ez a márka.
Nézelődtem több oldalon is, de el vagyok veszve. Akkora a kínálat és annyira eltérő árazások vannak, hogy nehéz ár/érték arányban jó döntést hozni. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyek lennének a legjobbak számomra.
1. 6 hónapon belül vásárolnám
2. kb. 250.000 a max keret
3. böngészés, stream, MS office, alkalmanként photoshop (nem munkajelleggel), gyakrabban Football Manager
4. Football Manager (leginkább CPU igényes, és fontos számomra a dedikált VGA), alkalmanként 1-1 régebbi stratégiai játék
5. FHD, IPS, matt
6. Kizárólag otthoni célra, fix helye lenne
7. Nem fontos az OS, de ha van, az nem baj
8. 128 GB vagy 256 GB SSD (NAS-on tárolok mindent), min. 8GB RAM (de legyen lehetőség bővíteni)
9. Optikai meghajtó nélkül, 5GHz wifi, HDMI, USB3.0, ethernet port sem lenne rossz
10. Csak új jöhet szóba -
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!Egy ismeros szeretne altalanos hasznalatra Youtube ,hirek facebook stb egy laptopot.A kivansag annyi lenne hogy nagyon szep kijelzoje legyen és könnyű és az akksija birjon legalább 4-5 órát normál használat mellet!Kijelző méret 14-15 col legyen!A pénz ami rá tud szánni 180 ezer forint!Esetleg ha van ötletetek megköszönném!
-
-
Dinter
addikt
válasz
SeniorTilla #167138 üzenetére
Mert ez mi?
-
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Általános irodai/iskolai felhasználásra milyen használt üzleti laptopot ajánlotok 120k-ig? SSD, 8GB RAM, FHD kijelzővel.
-
neato3loco
senior tag
Szervusztok fórumosok!
Kérdésem arra irányulna elsősorban, hogy mikor várható a konkrét megjelenése az M2-es CHIP-el felszerelt Macbook Air és társainak.
Szándékomban áll hosszú évek után vásárolni egy ultrabook-ot, azok közül is az Apple Macbook Air-jére esett a választásom, mivel régóta szeretnék egy ilyen kis gépet ami az igényeimnek és az általam használt dolgokra megfelel.
Az már más kérdés, hogy az M1 7 magos GPU-val vagy a 8 magos verzióban venném, erről, ha van itt tag akinek van tapasztalata szívesen elolvasnám.
Na szóval a lényeg, hogy megvásároljam ezt, ne várjak, mert még 2-3 év mire kiadják az M2-t? Egyáltalán lesz olyasfajta horribilis változás? Esetleg kitart ez az M1 5-6 évig?
Nos várom a válaszaitokat akár itt, akár privát üzenet formájában.
Köszönöm szépen, hogy végig olvastad.
-
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Van egy par eves ZenBook-om.
Altalanos otthoni felhasznalasra eleg,amiert cserelnem ,mert 4k videok vagasaba nem merek belekezdeni vele.Maradnek a markanal, vagy ha van jobb ajanlat esetleg jobb kijelző,ebben a kategoriaban elgondolkoznek rajta.
-
Catman
aktív tag
válasz
SeniorTilla #167123 üzenetére
Amit vettem HP 15s-eq1037, abban is világít a billentyűzet.
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167123 üzenetére
ettől félek én is egyébként, végül veszek egy gamer laptopot táblázat kitöltésre
Elvileg ma mindkét linkelt akció lejár.
Az a baj,hogy extrém 3 év garit ad,míg a média markt csak kettőt.
Már tényleg kezdek megőrülni a sok variációban...
Egyébként érdekes,hogy a hosszú "Í" ennél a pavilionnál a jobb alt mellett van, ilyet még nem is láttam -
-
Csápájev
őstag
Ezek a HP Pavilion gépek jobb minőségűek,mint a HP 15 S széria?
Nagyon nehezen szülöm meg mit veszek 230ig irodai munkára
Mindig van valami jobb ajánlat +10 ezerért,aztán még +10ért egy mégjobb, sőt még 20ért egy jobb -
atatax
csendes tag
sziasztok! köszönöm az eddigi válaszokat, most megpróbálok nekifutni kicsit másképpen.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Tudok vele várni, ha megéri.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200 - 250e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Online mozgásórák stabil közvetítése (fontos lehet a jó webkam felbontás, mikrofon...), emailezés, google drive , alkalmanként fotó és videó szerkesztése, egyszerűbb webszerkesztő feladatok - mindez munka szinten, napi néhány órában
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Rugalmas vagyok, 15" preferálom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minden nap, hátizsákban és eléggé trehány vagyok, tehát fontos, hogy igazán strapabíró legyen.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
legalább 256 ssd, legalább 8 gb ram - gondolom...
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Legyen egy igénytelen szobanövény - kevés fény, kevés öntözés mellett is legyen stabil. 3-4 órás akkuidő fontos a hordozás végett.
Jó minőségű hang és videót tudjak produkálni - tehát valszeg mikrofont és kamerát vennék hozzá külön.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Legalább 2 év garanciát lehessen rá venni.
Felújított, garanciás legyen, új készülékként kell megvásárolnom egy cégnek.
Thinkpad-ek között ebben a kategóriában?
Hát köszi előre is nagyon!
Ati -
Neck
veterán
válasz
SeniorTilla #167118 üzenetére
Jaja. És tölti amikor benne van.
-
sniper elite
senior tag
Helló!
Szerintetek mennyire megérős ez a gamer laptop? [link] Gondolok itt elsősorban ár/érték arányra, teljesítményre stb.
-
-
Neck
veterán
Hogy őszinte legyek, ez volt az egyik oka, hogy 2-in1 notit szerettem volna venni, tapasztalatom és meglátásom szerint ezeknek a zsanérja valamivel strapabíróbb. Ráadásul csak 13.3-as, így nem egy nagy tehén kijelzőt forgatok rajta. Meglátjuk. Cserébe a dokkolós toll nagyon tetszik, ebben a szegmensben, ilyen teljesítménnyel nem nagyon adnak ilyet.
-
Pano
addikt
Ilyen gépek esetében nem a tudását szokták vitatni, hanem a tartósságát. Az, hogy pl a kijelző zsanérok mennyire fogják bírni, az idő eldönti. Van 3 év garid, Acert azért talán nem kell pár havonta szervizbe küldözgetni.
Azt meg senki nem tudja megmondani, hogy a te felhasználási szokásaidat miként fogja bírni. Kiderül.
Mai hülye helyzetben nem volt rossz vétel. Bár egyre inkább úgy néz ki, hogy szokás szerint a magyar piac elba**ott ilyen mértékben. -
Neck
veterán
Acer Spin3-ról mennyire van rossz véleményetek? Igazából már megvettem, volt egy kihagyhatatlan akció (880 EUR -ért jutottam hozzá). UHD 16:10 400nit-es touch kijelző, 2xTB4, i5 1135g7, 16GB RAM, toll dokkolóval, félig-meddig alu házzal, Win10 Home. Jó, tudom, nem egy üzleti noti, de ilyesmi képességű cuccok 1200 EUR felett mennek.
-
Zlathan
újonc
Sziasztok!
1 hónapon belül.
max 350 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
irodai programok, filmek, néha egy kis játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Heroes játékok (3-7), Pillars of eternity és társai, szóval inkább stratégiák, crpg-k. Nem baj ha nem futnak full grafon.
15.6 full hd
hetente 1-2x, de utazás közben nem használnám.
win 10 jó lenne, de egyáltalán nem fontos.
512 ssd jó lenne, de nem gond ha csak 256, örülnék a 16gb ramnak, de ha nem fér bele a keretbe, de később bővíthető akkor ok.
Numpad legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék.Örülnék ha 4-5 évig kiszolgálna.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Melkor 5.0
friss újonc
Sziasztok!
Egy hónapon belül
200-250k, indokolt esetben 300k-ig
Egyetemi használatra, játék első sorban nem, de filek azért menjenek el rajta szépen
nincs személyes preferenciám
lesz hordozva akár napi szinten
win10
256 ssdvel kényelmesen elvagyok, ram értelemszerűen minél több
csak úja cél az lenne hogy legalább 3 év használatot stabilan bírjon
Jelenleg strapabíróság szerint ezek vetültek fel (specifikáció ~megegyezik):
Acer Aspire 5, oprendszer nélkül, 270k
[link]
HP Pavilion 15 2Q6S6EA, win10, 240k
[link]
Lenovo IdeaPad 5 81YQ00DMHV (ez jelenleg helyi készleten van, win10) 240k
[link] -
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167106 üzenetére
-
-
Silverboy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #167108 üzenetére
Nekem az 15dh picit agressive az én izlésemnek, de nem ronda
.
Mondjuk én Alienwaren dolgozom és szórakozom 0/24-be, ami egy 13R3-on szóval, [link] ez is minden, csak nem szolid
Tobii-t pl használom nagyon gyakran + nagyon egyszerű bővíteni + a dedikált AWGPU box is szuper, ha lehetne kapni VGA-t, Pici + Kompakt + Erős (+ nehéz)
.
Rolls Royce vs Bentley, effektus.
Reménykedem benne, hogy az Omen (HP) elér az Alienware (Dell) szintre összeségében, hűtés, kialakítás, funkciók rengeteget bűvültek az évek alatt, AW - MSI (GT, GS) és, ha így megy csatlakozik a HP és a Lenovo is mert minőségbe nagyon ott vannak már a nyakukba, de ez inkább már vallás jellegű dolog.
-
válasz
Silverboy #167107 üzenetére
Ez az új modell, a 15-ek sorozat képe. Nekem a régebbi, a 15-dh jobban bejön, és masszívabb a háza is. A 17-esből még a cb-k futnak, nekem is ilyen van. A 17-esnek jobb a hűtése, ezért a rendes RTX2070 és 2080 van benne, nem a Max-Q. Plusz van két nvme foglalata, 2 ssd mehet bele, akár raid-ben. Nagyon jól szerelhető gépek, most csináltam ram bővítés az előbb egy 17-cb-ben, öt perc alatt megvolt és nem kellett széttörni a burkolatot
-
Silverboy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #167104 üzenetére
Csak miattad tettem be
, nah jó nem, szép lett a design-ja amúgy simán elmenne egy RGB-s irodasleepernek is. [link] M***oft oldalán volt annyi és aszem 15-ös csak
-
-
Csápájev
őstag
válasz
SeniorTilla #167104 üzenetére
Erre mit mondanál?
Lassan meg kéne szülnöm melyik laptopot vegyem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest