-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-Clone
aktív tag
Alapvetően minimális konszolidáció lesz az árakban majd ha ezek a vasak kifutó modellek lesznek. De ez főleg az ilyen "budget" kategóriában tényleg 1-2 tizest jelent. Ha meg egy vas kifut, nem tolják le az árát, szimplán jön helyette új egy kis felár fejében.
Minőségi gép 1050 ti-al 350-400k. Abból sose lesz 250.[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
Sziasztok! Tesómnak szeretnék gépet venni átlag, mindennapi felhasználásra, böngészés, filmnézésre lenne. (Játék nem.) HP Probook 450 G4 -et néztem ki, mit gondoltok róla?
Üdv, Tomi
-
Frawly
veterán
Igen, a HP250 szabvány 15-ös méret. Azt csak azért írtam, ha annyira ragaszkodnál az új géphez, mert nem találsz ennyi idő alatt normális használtat, akkor ekkora keretből újonnan nem jön ki normálisabb úgy sem. Nyilván, a használt 12 colos kisgépekkel jobban járnál. Újonnan viszont drágák a szubnoteszek.
-
jenci78
csendes tag
válasz adriena #134686 üzenetére
Nézelődjél a Extreme Digital-nál.
-
Chp
őstag
Sziasztok!
Egyelőre nem szeretnék teljes erőbedobással belemenni itt bármibe is, mert elhamarkodott lenne, így első körben csak annyit szeretnék kérdezni, hogy létezik az, hogy 200.000Ft alatt nincs Thunderbolt 3-mal szerelt masina? Lehet persze, hogy annyira el vagyok tévedve, hogy még 400.000Ft alatt sem, hozzáteszem: harmadik napja bújom a fórumot és googleözök, de semmi, így hozzátok fordulnék az ügyben. A tervem, hogy 200-250.000Ft között venni egy TB3-as notebookot, majd eGPU. Mivel konkrétum nincs, így nem tölteném ki még egyelőre az összefoglalóban leírt kérdőívet. Számítok rátok, köszi!
-
angyall
tag
Sziasztok!
Kicsit módosítok...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Hamarosan, max. 1 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 110ezer.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Netezés, film nézés, néha fotószerkesztés, semmi játék, max aknakereső, vagy candy crash saga
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-14 coll
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, de épp ezért jó lenne, ha vékony lenne, felesleges pl. cd, dvd író-olvasó
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy, ki mit ajánl
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
4-8 GB RAM, illetve SSD mindenképp, vagy eMMC, de lehet HDD, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mivel pénzem nem sok van rá, inkább használt!
Köszi a segítséget!Motorola Edge 40 , IPad 2021, Baseus Bowie M2s
-
OPiiPO
veterán
válasz adriena #134686 üzenetére
megrendeled a neten de bolti átvétellel, eDigitalban szoktam, ott azt állítják érvényes a 14 nap így és simán ki tudod a pultnál hitelkártyával fizetni
(majd jópár hónap alatt a 40%-al többet a laptopért, hacsak nem fizeted vissza 30napon belül)"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
adriena
újonc
mert hitelkártyára lesz véve és nem lehet bárhol :/ de így mindegy is mert sehol nem lehet kapni azt a laptopot ahol venni tudnám :/
[ Szerkesztve ]
-
adriena
újonc
van esetleg valami más ami jó lehet ? és nem kerül nagyon többe?pl aHP 250 G5 W4M72EA vagy a HP 250 G5 W4N06EA?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz adriena #134679 üzenetére
Bekopizni sok értelme nincs, mert ugyanúgy egy határ szemét amit néztél gépet. Boltból venném mindenképpen, MM és Euronics akkor jó bolt, ha tudod mit veszel. De mivel itt kérdeztél eséylesen ez nem tuti.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
adriena
újonc
A következő héten szeretnék laptopot vásárolni.120 ezernél nem szeretnék többet kiadni érte.Tanulásra illetve online filmnézésre használnám.utazás közben nem igazán használnám. Windows operációs rendszert szeretnék, de az nem is fontos annyira.Új gépet szeretnék.az ASUS X540LJ-XX572D, alkalmas-e erre ? Euronicsban vagy media martkt-ban szeretném venni
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Lentiek szerint tudnátok pár alternatívát ajánlani?Köszönöm!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Bármikor, de nem hajt a tatár. Ha lesz januári akció, addig is tudok várni, a max. időpont március.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250, de ha valami nagyon megéri, valamennyi plusz belefér.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Főleg otthoni használat, film, sok youtube, böngészés. Meló csak Office eszközökkel.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Nem jellemző, de ha pár régebbi játék elfut(pl Lego játékok) az nem hátrány.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Minimum 15,6, de nagyobb is jöhet. Csak IPS.FullHD-nál viszont nem kell több, csak ha üzembiztosan viszi a magasabb felbontást(lásd9-es pont)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Elhanyagolható.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win lesz rajta, de megoldom.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD mindenféleképpen kéne. Ha csak az van, akkor 256-os, HDD-vel talán elég a 128-as. Meghajtóhoz nem ragaszkodom.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Ami a lényeg lenne, a minél gördülékenyebb és gyorsabb működés, és az, hogy a fenti tevékenységek ~3 évig menjenek mint a parancsolat, ne legyen csalódás a sebesség,kijelző terén,(ajándék lesz) E miatt simán felülkonfigoltatom a gépet Ja, háttérvilágítós jó ha van, de ezen nem fog semmi kiesni, ha egyébként minden ok
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új, több gari sem gond[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz adriena #134673 üzenetére
Ez a HP 250 jobb választás lenne, jobb anyagokból van, megbízhatóbb és egy évvel több rá a garancia.
-
Pyrandus
tag
válasz Tikakukac #134672 üzenetére
Üdv. Közben megtlaláatm, és leírásban a "brutál" szó a legfontosabb.
Bemutatta elit, XPS notebookjainak új generációját a Dell, és bizony nem fukarkodott az extrákkal. Alap, hogy az Intel legújabb, hatodik generációs, Skylake processzorait használja, de amit melléjük tett, az bizony a potenciális vásárlóknak a nyálelválasztását, a konkurenciának pedig a homlokán keletkező ráncok számát növeli majd. Keveset változott a 13,3 hüvelykes XPS 13, aminek előző generációját nemrég teszteltük, és bizony a brutális hazai árán kívül nem igazán lehet semmilyen részletébe belekötni.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
adriena
újonc
A következő héten szeretnék laptopot vásárolni.120 ezernél nem szeretnék többet kiadni érte.Tanulásra illetve online filmnézésre használnám.utazás közben nem igazán használnám. Windows operációs rendszert szeretnék, de az nem is fontos annyira.Új gépet szeretnék.az ASUS X540LJ-XX572D, alkalmas-e erre ?
-
Tikakukac
titán
válasz Bluesummers #134669 üzenetére
Ha azt nézem mit szopok a 840-el is, az elitebook sem érdemelne többet, ha azt nézem mit kapsz négyszer annyi pénzért. Aztán meg még cserélgessek kijelzőket meg hasonlók
Pyrandus: Eddig is volt. Magyar billzet, na az nincs meg nem is lesz, de ezt kivételesen megértem.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz Pyro05 #134666 üzenetére
Most bontottam ki egy Helios 300-at. Külsőre valóban nem rossz, bár itt is megvan az Acer-es merevítés nélküli kijelző, ami a legkisebb erőre is elhajlik. Az alsó rész egész jó meg a billentyűzet is. De ugye az Acer a hűtésen szokott elbukni, úgyhogy kíváncsi leszek majd a tesztre.
-
őstag
Sohase ajánlottam senkinek se a HP 250 semmilyen sorozatát, több okokból. Az egy dolog, hogy a magyar garancia meg az olcsóság miatt ajánlott, nekem a kijelzője miatt nem jön be. Ez a HP nem Elitebook, hanem a consumer kategória. Szerintem a 75% épp elég magas neki ígyis. HP EliteBook más kategória.
Asus transformersből is van jó pár modell. Elején az Atom processzorokkal dobálták, most meg már normál Core i-kkel vannak szerelve. Ford Mustangból is vannak sikeres szériák, és hányások (lásd 4. generáció).Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tikakukac
titán
Ó igen. Olyan 5 éve hallottam ezt egy elvben igen meleg pitén ülő embertől, hogy innentől kezdve nézzem meg, nem lesz throttling, eljön a kánaán, akkora a fejlődés.
Látom amúgy, rohadt ventiprofilokat is nekem kell írni a saját gépemhez fél milka felett is, mert akkora a haladás. Mindenesetre papíron nagyon szép.
-
Yany
addikt
Ha esetleg valakit érdekelne a throttling téma és hogy a Dell XPS notik hogy kezelik a kérdést, itt egy friss, ropogós cikk róla: Dell XPS vs. throttling
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Pyro05
tag
Sziasztok!
Sokan írják itt, hogy nem nagyon van a Dell 7567-nek alternatívája. Pláne nem IPS kijelzővel. Engedjétek meg, hogy leírjam a tapasztalatomat egy itthon még kevéssé ismert gépről. Természetesen az én tapasztalatom alapján nem lesz a laptop ajánlott kategória, de ha gyűlnek majd az itthoni véemények, jobban kirajzolódik a kép, hogy milyen notebook is igazából az Acer Predator Helios.
Kezdenem az elején. Régi asztali helyett a munka és egyetem miatt váltani akartam laposra. Mivel a játékok fontos szempontot képeztek, így az 1050 Ti került a célpontba. Hónapokon át figyeltem itt a fórumot és a külföldi teszteket. Végül a 7567 és a Helios maradt a kalapban, de az Acer gépét még nem lehetett kapni itthon. Levelezni kezdtem egy hazai céggel, ahol már mindent le is szerveztünk, de utolsó nap jött az e-mail, hogy töröttek a gépek, két hónapig nem lesz semmi, különben is csak nyűg a kérésem (az a 7-8 üzenet amiben egyeztettünk típusról és árról). Csalódottan felvettem a kapcsolt egy másik céggel, amelyik Szegeden is - mivel személyesen akartam intézni - fenntart üzletet. Mondták, hogy jön a gép, minden oké. Pár nappal később meg is jelent a kínálatban, és amint pipa került a szegedi készlet mellé el is szaladtam megvizsgálni a lapost.
Most először láttam élőben a Dell és az Acer notebookját is. Hát szerelem volt első látásra. A Helios sokkal prémiumabb gép benyomását keltette. Egyszerűen elegáns tudott maradni a maga vagány módján, miközben a 7567 ezen a téren kicsit csalódás volt. Számomra kicsit túl kommersz. Persze ez szubjektív dolog.
Végül másnap meg is vettem a gépet. Rendeltem, a hátam mögött a 14 napos elállással nyugodt szívvel kezdtem bele a felfedezésbe.
A külső nekem nagyon tetszik. A gép elegáns, masszív, de semmiképpen sem robosztus vagy nehéz. Az összeszerelésről mélyen nem nagyon tudok nyilatkozni. Fém van rendesen, nem nyeglik vagy zörög. A billentyűzet számomra kényelmes, rendes visszajelzést kapok a lenyomásról. A megvilágítás nem zavaró, a touchpad teszi a dolgát, pontos.
A kijelzőt a külföldi tesztekben eléggé lehúzták. Főleg a színeket és a fényerőt. A fényerővel nekem nincs gondom. Oké, erősen napfényes helyen maximumra kell állítani, de beltéren, akár erős neonfény mellet is simán lehet használni akár 50%-on is. A színek hiánya nekem leginkább excelekben tűnt fel. Van pár táblázatom amiben emlékszem, hogy még az asztalin máshogy néztek ki a színek. Játék vagy videó alatt ez egyáltalán nem tűnt fel. A kép nagyon éles és szép, a betekintési szögek remekek.. Persze az én szemem egy 1680x1050-es TN-hez volt hozzászokva vagy 10 évig. Komoly fotómunkákra természetesen nem ajánlott a dolog. Azt csakis külső monitorral.
A teljesítmény brutális (mármint az i3+7770-hez képest). A gép minden programmal gördülékenyen elbánik. Játékok többsége max részletesség mellett is 60 FPS fölött (Overwatch - Epic 80+, Doom - Ultra 150+). A hűtés szerintem kiváló. Jelenleg kikapcsolt turbo boost mellet játszok, és a több órányi játék után is 65-75 fokon mozog a CPU, miközben a ventikben még bőven van tartalék (játék alatt kb. 4000, a max meg 6000). Nagyon ritka, hogy a proci eléri a 80 fokot, de akkor a venti is rákapcsol és azonnal visszaáll a rend. Magán a billentyűzeten vagy a csiklótámasznál semmi nyomát nem érezni a hőnek. Az itthon forgalmazott 572-es modellekben egyébként fémlapátos AeroBlade 3D ventik vannak, amik nekem nagyon erősnek tűnnek. Alapfelhasználás mellett semmit nem lehet hallani a gép hűtéséből. Játékok alatt azért megjön a hangja, de fülesben még ezt sem lehet hallani. Füles nélkül is egyszerű szél hang, semmi fémes, zörgő vagy búgó. Szerintem nagyon jó hűtése van az i7-7700HQ és a GTX 1050 Ti mellé.
Az akkumulátor 50%-os fényerő mellet, böngészéssel, youtubeozással és stream nézéssel simán kibír 4 órát. Játékkal nem teszteltem, de szerintem maximum egy óra.
Én i7-7700HQ + GTX 1050 Ti felállásban vettem a gépet SSD nélkül, de raktam bele egy 500GB-os EVO 850-et. Gyárilag 3 év garanciával kaptam, ami mellé még 1 évet biztosít a hely ahol vettem. Jelenleg már sokféle konstrukcióban (i5-i7, HDD-SSD, akár GTX 1060), több helyen is elérhető az Acer Predator Helios. Én nagyon elégedett vagyok a géppel is imádom. Nem vagyok szakértő, így nem mondhatom, hogy ajánlom, de azt javaslom mindenkinek, hogy aki ebben az árkategóriában keres játékra egy hurcolható, IPS kijelzős gépet, az menjen be egy üzletbe, nézze meg ezt a gépet és hasonlítsa össze a konkurencia gépeivel. Majd mindenképpen online rendelje meg a gépet, hogy a 14 napos elállás megnyugtató érzésével tudjon nekiesni a tesztidőszaknak.
Köszönöm, hogy leírhattam a személyes véleményem és tapasztalataimat! Ha valakinek kérdése lenne a géppel kapcsoltban, akkor keressen nyugodtan. További szép napot!
War. War never changes.
-
Tikakukac
titán
És ugyanaz a % 2 totál más kategben azt jelenti, hogy? Semmit. Ahogy ennek sincs értelme, úgy sok más pontozásnak sincs. Megbolondulnál egy olyan Asus mellett ha azt kéne bevitelre meg olvasásra használni. Csak még mindig nem hiszed el, hogy neked kb. 3-4 eszköz kellene.
zeee: Ezért veszünk olyan helyről gépeket ahol tudják mit adnak el.
[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Egy barátom laptopot szándékozik vásárolni. Játékra! A segítségemet kérte ebben. Annyira én sem mozgok nagyon otthon a mai laposoknál, asztali gépem van. Egy Lenovo Legion Y520 lenne a kiszemeltje, az 1050Ti-al. Én mindenképpen rá szeretném beszélni inkább egy ASUS GL502VY, melynek specifikációjába NVIDIA GeForce GTX 1060-ról ír, majd lejebb mégis integrált 980M szerepel. Én ezt nem nagyon értem Most 1060 vagy 980m van benne akkor? Illetve a kérdésem az hogy, jól gondolom-e hogy gyűjtsön még kicsit vagy szánjon rá most 40-50-el többet erre a drágábbik laptopra, mert hosszabb távra sokkal jobb választás lenne ez.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Bluesummers #134642 üzenetére
Azért ezen a notebookchecken egy HP 250 G5 is csak 75%-ot kapott ,ezt azért az Asus transformerek is elérték...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Khelben
nagyúr
Itt mindent megtalálsz róla.
-
Frawly
veterán
A te helyzetedben nem csak az anyagi keret a gond, hanem hogy szűk határidővel kell, kezded az egyetemet, azt írtad. Mivel nem bp-i vagy, nem lesz időd sorra végigjárni a használt gépes üzleteket, hogy kifogj, kivárj jobb használt üzleti lapost, a neten venni magánembertől meg elég lutri kategória, főleg ha gari sincs már a gépre.
Ennek ellenére a keretedből kijön a HP 250 G5 i3 5005U-s gép, ami most a laptopszalonban újonnan 119 ezerbe fáj, vagy a laptopsystemben van ThinkPad X230 (elég drága az eBay-es árszinthez képest, de épp ezért sanszos, hogy jó állapotban lehet), vagy Latitude 6230 (mindkettő 12 colos kis fasza gép, egyedül a kijelzőjük nem bajnok, cserébe az anyagminőség, összeszerelés, billentyűzet, hűtés elfogadható), még bőven maradna is keretedből, meg a régi keretedbe is beleférnek, meg egész olcsón HP 250 G4, ezek alapból SSD-vel jönnek, és még olyan sok marad a keretedből, hogy beletetethetsz kisebb felárért akár nagyobb SSD-t, vagy 8 giga RAM-ot, vagy vehetsz a gépre plusz garit. Esetleg ha az egész kereted el akarod lőni, akkor szintén a laptopsystemnél ThinkPad T440-es, szintén SSD-vel, vagy van egy olcsóbb T440, ami HDD-s, de magyar billentyűzettel jön, ha neked ez fontos, hogy nem akarsz matricázni. A laptopsystem tuti megérne egy felhívást, hogy milyen állapotban vannak a gépek, és melyik jön IPS-ses kijelzővel. Ezek akármelyikével jobban jársz, mint egy fhoschtos N-es procis hulladékkal, vagy egy hibrid táblagéppel, ezek már újonnan sem jók kb. semmire, nem hogy használni tudd őket 3-5 év múlva, meg kényelmesen előadáson jegyzetelni.
-
őstag
-
őstag
Ez igaz, viszont az is tény, hogy a procija erősebb mint az m5-ösé: [link] - mondjuk annyival nem erősebb, mint amennyi plusz akkuidőt lehet belőle kinyerni.
Surface talán túlzás ... inkább jó marketingfogás, de abból is van korábbi generáció, féláron, talán harmadáron is, passz.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
nagyúr
válasz Norberto008 #134649 üzenetére
Pótold ki te,nem fogod megbánni.
A matt ra: google a barátod,de ha látni is akarod,el kell látogatni egy olyan boltba,ahol vannak többféle kijelzős gépek és megnézni.Elmagyarázni nem lehet.
-
nagyúr
válasz Norberto008 #134647 üzenetére
Egy picit toldd meg a keretet és ez lesz a legokosabb választás! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Norberto008
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Közeljövőben
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300.000Ft
(3) Felhasználás? hobbi, munka, game
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? HD
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? fényes, IPS.. Ebben nem tudom melyiket érdemes..?!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? itthoni használat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) op.rendszer nélkül, ha benne van az árban az se baj.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem lényeg, SSD-HDD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? nem lényeg
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új, számlásKöszönöm a segítséget!
üdv
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #134644 üzenetére
Te pénzed, te dolgod, nekem is volt iylen korszakom, de kifizettem a tanulópénzt
A Medion jellemzően levonókat dobál ki kicsit faragva.
-
Khelben
nagyúr
válasz cziczas #134641 üzenetére
Lassú lesz HDD-vel, amúgy meg egy kupac igénytelen műanyag az a gép, elégtelen hűtéssel. Felejtsd el, főleg garancia nélkül.
(#134644) TheNewDawn : megint hiába beszéltünk. Rendeld meg, csak aztán ne gyere ide vissza panaszkodni, hogy miért hagytuk, hogy ilyen szart vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Tikakukac #134639 üzenetére
Köszönet újra és újra A Medion Erazer mint gyártóról valakinek vélemény ?
Egyébként végülis hosszas gondolkodás után ez lesz végülis a rendelés most már percen belül, ha minden jól megy :Több dologban kompromisszumos megoldás, és csak 1050 es kártya nem 1050ti, ráadásul csak 1 év garancia, de bevallom őszintén a mindösszes 230 ezer forintos ár ( és a típusról olvasott kritikák és vélemények) végülis túl csábítónak bizonyultak, hogy kihagyjam.
-
psg5
veterán
válasz Bluesummers #134642 üzenetére
Köszönöm!
Értem-értem most már nem rugózok rajt elfogadom, hogy még több gempa szükséges. De azért a top 10 talán már a ló túloldala. értem én hogy azért gyártják az occsóbbakat hogy azonnal kidobhassuk, de a surfacéval csak a lelkem fájdítod
Ez a Dell tetszik, bár nem szétszedhető vagyis úgy a tablet funkció biztos nehézkesebb, valamint a 13" már talán nagy is.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
őstag
[link] - amit már 80% alatt értékelnek, az gyanús, azaz inkább az a gyanús, hogy kaphatott az hetvenakárhány %-ot, mert notebookchecken szerintem néha túl vannak értékelve a cuccok.
Csak hogy mutassak egy-két jobb noti 2-in-1 tablet értékelést:
Review Lenovo ThinkPad X230t (N2C2AGE) ConvertibleHP Elite x2 1011 G1 Convertible Review
Review HP EliteBook Revolve 810 Convertible
A prémiumról nem is beszélek, a 120k-s keretedet nem tudnád ennyire megtolni: Top 10 Convertibles
Legyen kicsi, de ne legyen kicsi billentyűzet. A Ford Mustang Fastback belül legyen kempingméretű, de sportkocsi, legyen olcsó, s ha kell, akkor 5 perc alatt legyek a város túloldalán.
Túl sok az ellentmondásHa mindenképpen magyar beszerzés, mindenképpen valamiféle érintőképernyős cucc kell, akkor kb. ezt találtam. Ez az, amit én is szívesen használnék: Dell Inspiron 7347 13.3 FHD IPS LED fényes Touch, Intel® Core™ i5 Processzor-4210U 2.7GHz, 8GB DDR3L (1Slot), 256GB SSD, Intel® HD Graphics 4400, No ODD, 802.11ac, BT, HDMI, CR, 3cell, Ezüst, Billvill, Win10H EN - Használt
szerk: tesztje: Dell Inspiron 13 7347 Convertible Review
[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
cziczas
csendes tag
lenovo ideapad 700, most találtam egy használt ajánlatot, teljességgel megfelelne i5 6300hq valódi 4 mag, 8gb rammal, 950mx 4gb kártyával, árban is megfelel 140-50, már csak 1 probléma van hogy használt és garancia nem igen van, illetve a bővíthetőség. sajnos 1tb os sima HDD van benne és utána olvasva sajnos gyárilag nem bővíthető, illetve ha meg is bontod csak 1 hely van hdd nek, tehát vagy egy nagyobb ssd t kellene bele rakjak, vagy 1 m.2 es csatis ssdt. Megéri így szerintetek a gép? egyébként egy jó gépről beszélünk? mivel hasnált így zsákba macska, egyébként a lenovo ideapadok megbízhatók? kell tartani a meghibásodástól? a sima hdd vel nem lesz lassú ?
Köszi!
// Hardverapró értékelés : 28 pozitív ; 0 negatív //
-
Tikakukac
titán
Amit keresel továbbra sem létezik. Kicsi legyen, rendes billel. Olcsó legyen, de nem vacak.
Mondjuk kíváncsi vagyok milyen gépeket néztél ami üzleti és már kinézetre is szemetek voltak. Mert újban akkor remek hírem van: háromszor akkora kupac sz@rt kapsz.
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #134626 üzenetére
Na gyorsan kivonatozva és akkor erre egyszerűbb keresni is:
-gari: A nemzetközi gari mindig csábító. Csak csesznek megkérdezni hogyan is megy. Első bukta, hogy nem minden országra vonatkozik és eltérnek a feltételek is. Amcsi külön szint, onnan előfordul, hogy hazai garid nem is lesz vagy ha igen, akkor csak 1 évet vállalnak. A teljes gari áthonosítása tengeren túli gépről mélytorkos és szinte kivitelezhetetlen.
Másik pofon, hogy ha van is garid és kell, akkor adott gépre lesz lerendelve az alkatrész. Ergo felejtsd el a gyors ügyintézést.
-billzet: Nem kell ecsetelni szerintem.
-piaci ár: Ha el akarod adni már készülhetsz, hogy árban csonkolt lesz a géped, nem kicsit. Maceknél is az EU bill főleg a magyar rendesen árfelhajtó tényező.
-szállítás: Itt tutira kell menni, biztosítással, mindennel. EU-n belül is a szállítás legdurvább része a biztosítás. 6k volt legutóbb a fuvar és 10k a bizti fél millás tételen.
-VÁM és ÁFA: bizony, mindkettőt megkapod. Plusz kezelési költség. Amcsi amazon nem tudom hogyan kalkulál, de címfüggően a német is egyből rávasalja a 27%-ot. Nem pedig s 19%-ot amit alapból látsz.Broadwell vs Skylake a diffi.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Mi a különbség az MSI nél a GP62 és a GL62 között ???
Mert ugyanaz a felszereltség, mégis a GP62 majd 25 ezerrel többe kerül. -
Khelben
nagyúr
Ez a tablet topic témája. Legalábbis notebookból 120-ért biztosan nem kapsz normális hibrid gépet. De megkockáztatom, hogy tabletből sem.
(#134634) chopin42 : gyakorlatilag bármelyik HP Elitebook 8-as jó lenne neked (8560p, 8570p), viszont ezek elég ritkák a használtpiacon. Ha 14-es is megfelel, akkor ezek 14-es változata (84xx) vagy Dell E6420/30. Egyedül kijelzőben gyengék, de nem rosszabbak, mint az előző gép. Boltból Laptopszalon, laptopsystem, notebooksystem-et ismerem, ezek megbízhatók.
(#134633) mijos : új gépből 150-ért csak a HP 250 G5-öt tudom. Használtból meg amiket leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok újra!
Felvittem a keretet 120k-ig.
Viszont felhasználási körülmények miatt 2in1 típusú tablet-notebook jöhet szóba.
Irodai alkalmazások és néha net, valamint olvasás.
Aksi fontos és, hogy a billentyűzet ne legyen miniatűr, max 12" jöhet szóba.
Lenovo miix 320-ast nézegettem, de ott több tulajtól olvasom, hogy használat közben elveszíti egymást a bill és a tablet rész, és ugye keret miatt lehetne combosabb.
Használt üzleti nem játszik. (voltam élőben néztem és vagy nagy volt csak amire azt mondtam vállalom, vagy nagyon nem bíztam a megfelelő méretűben már kinézetre sem).
Asus transformer mini-t is nézegettem, annak billentyűzetét húzták le.
Magyar beszerzés jöhet szóba.
Ha inkább ez tablet topik akkor megyek oda...F.K.T.
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Feleségem Dell Latitude d620 laptopja úgy néz ki, el fog halálozni. Legutóbb becsíkozott a kép (sortörés, sávokban vízszintesen, sűrűn), az akkuja meg már jó ideje gyordan merül, a win panaszkodik telepcserére is. Nagyon meg voltunk vele elégedve, masszív, jó minőségű, strapabíró cucc, sokáig élt (második tulajok vagyunk, kb 10 éves lehet).
Ha tényleg meghalt, mi a legjobb ajánlat 100k-ig? Tudom, ez a legalja, de erre is rá kell beszélnem (az asztali gépem 300k fölött jár, én nem spórolnék, ő igen).
Lényeg: legyen viszonylag masszív, strapabíró, full hd előny, de nem létszükség. Jó minőségű, megbízható gépet szeretnénk, sokáig tudja használni. Márka mindegy. Win7 vagy Win 10 menne rá, géptől függően.
Felhasználási terület: office, filmek, sorozatok, you tube, facebook, általános netezés. Jó, ha van elég usb port több, mint 2).
Hordozva nem lesz sokat, néha anyóshoz, ő anyósához vinnénk, illetve max turnékra, évente 2 3 alkalommal. Többnyire lakásban lesz használva.
Mivel az összefoglaló alapján ilyen gép nincs ennyiért újonnan, mit ajánlotok használtan? Ha dobnátok pár linket, megbízható eladóktól apróról, azt külön megköszönném. Garancia feltétel, fél év minimum, de inkább egy év. Ha még is van ilyne erre célra újonnan, Pécsen vennénk.
Köszönöm, remélem nem lett túl hosszú!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
válasz mijos #134629 üzenetére
Az IPS-en megbukik a mutatvány, használt gépekből is. Ha találsz valahol Dell E7440-et vagy HP 820-at fullhd ips-.sel, az jó lehet, de szerintem az nem fog beleférni 150k-ba.
(#134628) sumi4623 : az összefoglalót ki kellene tölteni.
(#134627) kippedli: HP 250 G5
[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - MOST
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150 ezer ft
(3) Felhasználás? irodai programok, kep es videoszerkesztes
(4) nem jatekra kell
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13-14 ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem hordoznam
(7) Operációs rendszer? - win
(8) Tárhely mérete és típusa - min. 500 gb es ssd
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? hasznalt is" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
sumi4623
tag
Sziasztok! Leginkabb fotoszerkeszteshez milyen 15 colos monitoru gepet ajanlotok?most vennem es 150-200 kozott lenne az ara Koszi a segitseget elore is!
[ Szerkesztve ]
-
kippedli
tag
(1)Most
(2) 140-150
(3) filmezés, netezés, excel
(4) Nem lényeg
(5) 15
(6) Lesz hordozva de menet közben nem fogom használni.
(7) Nem kell rá de ha van az se baj
(8) Sima HDD jó, min 500gb, 4-8gb RAM, meghajtó se lenne rossz
(9) HDMI csatlakozó bemenet kellene rá, hogy rátegyem tv-re a képet néha.
(10) Új.Szeretném néhány évig használni, i5-ösöket nézegettem eddig.
-
Khelben
nagyúr
válasz TheNewDawn #134623 üzenetére
2 év gyártó által hitelesitett nemzetközi garancia vonatkozik rá
Az apróbetűben meg le van írva, hogy kivéve a következő országokat: és fel van sorolva a világ 80%-a.
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #134623 üzenetére
Ebay topikban kifejtik, mert ez sokszor felmerül ott is, én rohanok szülinapra éppen. Azt vedd figyelembe, hogy xy év nemzetközi gari mire ideér és behonosítod az 1 év lesz. Szerinted hány tonna fényképezőt vennék odakintről haver által 5 év garikkal? Sokat. Egyet sem vettem. Pontosan ezért mert utánakérdeztem és azon kívül amit az Amazon ír, létezik még sok apróság.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Tikakukac #134620 üzenetére
Akkor be tudod másolni ha megkérlek rá ? Mindig rá szoktam keresni a topikban mindenre, amire hivatkozol, de erre ( mivel nem tudom mire gondolsz pontosan) elég nehéz lenne.
A szállítási és a vámköltségen kívül milyen más dolog merül fel még ? Egyébként MSI re szerintem itthon is csak 2 év a garancia.Vagy itt lett volna még ez a gép ( a másik jelöltem ) [link]
Ez ráadásul Angliából jönne, szóval semmiféle vámköltség nem terheli, és azt irják hogy 2 év gyártó által hitelesitett nemzetközi garancia vonatkozik rá. Na most pl ennél milyen negativ dolog merülne fel ?
És tényleg meggyőzhető vagyok abszolut, nem véletlen kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz hundai #134592 üzenetére
Játék közben minden gép melegszik, ám elég fontos, hogy milyen minőségű a ventilátor/ventilátorok és a ventilátor vezérlését hogyan oldották meg, nem bocsájt-e ki elviselhetetlen zajt.
Ezen kívül a kijelző minősége sarkalatos kérdés, lehetőleg legyen PWM-mentes vagy olyan magas frekvencián működő a képfrissítés, ami már nem zavarja a szemeket.
A beépített billentyűzet hosszabb úton járjon, ne táblagépszerű, ízületrongáló kopogtatással kelljen gyötörni az ujjakat.
Az sem árt, ha a HDD mellett kényelmesen elfér egy SSD meghajtó is.
A wifi kártya is megbízható legyen, valamint az antennákat ne árnyékolja le az esetleges fémborítás.
Legyen minél több csatlakozási lehetőség, a portok száma és értelmes elhelyezkedése révén.
A kijelző védelme érdekében nehezen benyomható legyen a fedél.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #134615 üzenetére
Ja, hogy amcsi Amazon. Akkor felejtős, az kicsit más tészta. Leírtam ezt is sokszor, miért nem megyünk bele ilyenekbe, mennyi buktatója van és miért is lesz az a gép annyi összességében az amcsi billzettel és 1 év garival, mint itthon a magyar gép 3 év garival.
-
cziczas
csendes tag
válasz Khelben #134617 üzenetére
nem akarnám tovább szaporítani a szót , de ez az ajánlat megakasztotta a szemem :[link]
GTX 850m a dedikált kártya a hírdetésből nem derül ki, ssd és hdd nélkül talán letudnám szorítani az árat ilyen 145 körülre megérné ??
-
Khelben
nagyúr
válasz TheNewDawn #134614 üzenetére
Ha a vásárlás után 2 nappal meghal az alaplap és a gyári szerviz elhajt, mert nem magyar a gép, akkor nem 50k-t buksz, hanem a gép teljes árát.
(#134616) cziczas : a 920 nem ér semmit, ugyanannyit tud, mint az integrált. A 940 sem egy erőgép, de el lehet játszogatni rajta. Nem a HP lett preferált, hanem bizonyos típusok. HP-ból is tudok olyat mondani, amitől sikítva menekül minden jóérzésű ember.
[ Szerkesztve ]
-
cziczas
csendes tag
válasz Khelben #134612 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Akkor ezek szerint mindenképp használt ajánlott, eredetielg egyébként max 1 éves a linkelthez hasonló, de még garanciával rendelkező használtat kerestem, csak nem nagyon találtam
Akkor nagyjából tudásilag, ez i5 6200u + legalább 920-940m, lenne az igényeimnek megfelelő ? ( volt régebben 1-2 iylen ajánlat, de a 6200u t elvetettem, mondván sokkal nem erősebb mint a i3 4010u, amit tesztekben is mutatkozik a nagyobb órajel egyébként nem tudom mennyivel érezném gyorsabbnak )
ui: HP- laptop eddig nállam nem volt preferált mert a családba több HP laptop is volt és csak köpködték, pedig az egyik pont pavilion volt ami még nem is olcsó ráadásul De mióta ezt a fórumot megtaláltam úgylátom mostanság eléggé preferált lett a HP[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #134610 üzenetére
Mall ugyanaz, gondolom feltűnt az áthallás az egyes termékek és akciók között
Amazon garizik itthon is, de ha ide rendeled akkor számolj rá, hogy kapsz még árdiffit amit szépen kifizettetnek veled. Ha tutit akarsz itthon veszed, szakkereskedésben. Akkor van 1 tonna fogyvédelmed.
-
Khelben
nagyúr
Vedd laptopboltban inkább. Laptopszalon, usanotebook, notebook.hu.
(#134609) cziczas : 140k-ból nem fogsz előrelépni. Ha veszel egy használt üzletit, akkor minőségben lehet ugrani, de vga teljesítmény ugyanaz vagy rosszabb lesz. 190k az első értelmes gép, ami előrelépést jelentene.
[ Szerkesztve ]
-
Soybex
őstag
Laptopszalon ajánlott üzlet.
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
TheNewDawn
addikt
Na eldöntöttem melyiket rendelem, már csak az a kérdés, hogy amazonról vagy mall.hu ról. ( dell 7567 vagy dell 5577 lesz) Tudom, hogy radium digiprime meg emag felejtősek.
A mall.hu mennyire ajánlott vagy nem ajánlott rendelés szempontjából ?
Please valaki segitsen, szeretném még ma fixálni a rendelést . -
cziczas
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? már 1 hónapja nézegetem, még kivárok, de a közel jövőben esedékes
(2) A gépre szánt összeg forintban? 100-140K
(3) Felhasználás? 40 perc vonat, egyetemre járok, műszakira, munka és tanulmány során: Autocad, Archicad(3d is akár), AxisVM, civil 3d, tehát tervező progik, játékra is használnám, de itt nem az új ( nem is tudom mi most új ) kisebb játék (4.pont)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Dota 2, League of legends, CSGO, Hearthstone, szeretem néha kipattintani monitorra a gépet (tehát hdmi legyen) és akkor ugye 1920x1080 felbontás, nem kell hogy ultra legyen gondolom ezért az árért nem is elvárható, de azért örülnék ha a CSGO nem 20fps el menne
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Jelenleg TN van különösebben nem zavar, de ha lehet akkor természetesen IPS( főleg a rajzolós tervezős progikban jól jön ha kijelző fasza
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? napi szintű vonatozás tehát elég erősen hordozva lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win10 lesz rajta ígyis úgyis, ha adnak hozzá jó, ha nem, megoldom
van egy acer e1 572G amibe vettem +4gb ramot meg ssdt, ez a laptop megmaradna itthoniaknak, de az ssd+ ram átkerülne a kiválasztott laptopba, tehát nembaj ha 4gb (ddr3l) ram van, és ha lehet merevlemez nélkül kérni akkor az is jó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Amint modntam JElenleg egy Acer aspire e1 572G van i3 4010u procival 8gb ram r5 m240 vidikarival.
A napokba kezdtem el olvasgatni a forumot, eddig kifejezetten Acert / dellet preferáltam volna a vásárlásnál, de ahogy olvasgatom most, az acer nem épp márka erre fele, habár nekem kifejezetten bejött, 2 éve vettem használtan hardveraprorol, de azóta nem sok rosszat tudok róla mondani, rossz lett benne a billentyűzet, de azt kicseréltem azóta frankó benne minden, pedig amitn mondtam hordozva van rendesen ütve vágva
Hogy ezt most miért is írtam, mert a laptopot e helyett szeretném vásárolni, tehát az összes gép ami ezzel egyenértékű vagy gyengébb az nem érdekel, csak ettől jobb, ebbe bele tartozik az is hogy most jelenleg ezzel tudok játszani azt minimum tudjam játszani de inkább jobb minőségben
Különös igényként esetleg nem árt ha kényelmes és jó billentyűzete van, és alap hogy jó akksija tehát nulla percesek kilőve
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? nagy a dilemmám, mert 140 körül új nem nagyon van, de kellően sok pénz már ahhoz hogy egy zsákba macskát játszak 3-5 éves gépekkel. Mint mondtam már jó ideje bújom a hardveraprót, de egyszerűen nem találtam olyat amit meg is mernék venni, vagy azért mert a VGA rosszabb benne, vagy már régi konstrukció... a kérdés most lehet inkább az hoyg iylen igényekhez, ilyen árért egyáltalán érdemes e leváltanom a jelenlegi acer e1 572g met... ?Válaszokat előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Stylerr #134605 üzenetére
Meg kell venni.
Én elhiszem, hogy sokak reménykednek benne, hogy valami atom tuti gépet elfejtünk. Saját érdekünk is, hogy legyen minél több tuti, mert akkor tud miből válogatni az egyszeri vásárló. De ha valamit nem rakunk be, ami egyértelmű lenne annak oka van. Teljesen felesleges végigmenni a teljes palettán, erre szűrni én is tudok meg mindenki más is
-
PandaMonium
őstag
válasz Stylerr #134605 üzenetére
Nincs sok értelme ennek a szélmalom harcnak. Az összefoglalóban le vannak írva az ajánlott típusok, amennyiben mégis segítséget szeretnél kapni úgy gyorsabb kitölteni a kérdőívet mint magadtól bingózni a kismillió konzumer gép között.
Szerk: Most látom, hogy már kitöltötted és választ is kaptál ebben a hsz.-ben. Miért nem jó az ajánlott Pavilion vagy K501?
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
Stylerr
addikt
válasz PandaMonium #134604 üzenetére
Aham, és a Lenovo Ideapad 510-520ról mi a véleményetek?
-
Stylerr
addikt
Acer Aspire laptopokkal mi a baj, hogy sosem ajánljátok?
-
-
Tikakukac
titán
válasz HUNszabi90 #134596 üzenetére
Kiváló a kérdés, kamionos havernak mi is vettünk gépet tavaly az 960M-es N551 lett, most ami van: levonó Y520, Acer 591g, 7567 Dell és indulnak a G Asusok attól függően milyen kasztni kell. Lövésem sincs mit mernék venni. Garit néznék szerintem, bár kamionban ugye az is elég érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest