- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
A közeljövőben notebookot szeretnék venni, viszont nem vagyok tisztába a jelenlegi kínálattal, tudnátok-e ajánlani az alábbi paramétereknek megfelelően?
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300 000Ft.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Az előző HP Probook G4 450 notebookomat alap dolgokra használtam, viszont ha lehetséges néha játszanék is vele.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
A most megjelenő Age of Mithology Retoldal szeretnék játszani.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", Full HD kijelző, a többi paraméterből bármelyik megfelel.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten hordozva lenne a gép. Utazás közben nem használnám.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows / semmi.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Nem szükséges merevlemez, memória 8-16 GB.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
VGA csatlakozó ha lehetséges, HDMI.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindeképpen új gépet szeretnék.Szeretném ha a gépbe lenne még lemezmeghajtó amennyiben lehetséges, illetve könnyen szerelhető legyen, nem tudom a mai gépeknél hogy van, az előző HP G4 450-nél nem kellet lebontani az egész burkolatot ha kiakartam venni az akksit vagy merevlemezt akartam cserélni. Elég volt 1 csavarral levenni egy burkolatelemet. Az új gépnél is jó lenne hasonló megoldás. Illetve az előző gépnél megvoltam elégedve az összeszerelés minőségével/anyaghasználattal, az új gépnél ha legalább hasonló akkor megfelel.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterek alapján milyen gépet tudnátok ajánlani?Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Karácsony előtt, a következő héten.
A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 50-60e Ft.
Felhasználás?
Csakis és kizárólag internetezés lenne a fő felhasználás.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" vagy 15.6".
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva egyáltalán nem lenne.
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows mindenféleképp, Windows 7 vagy Windows 10.
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 500 GB tárhely HDD, minimum 4 GB Ram, optikai meghajtóval.
Egyéb kívánság, speciális igények?
Elsődleges szempont, hogy a gép megbízható legyen, ne legyen vele probléma, legyen jól összeszerelt, ne legyen lassú. Játékra abszolút nem lenne használva.
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt gépet szeretnék.Köszönöm előre is a segítséget!
szatomi30
[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
Sziasztok! Tesómnak szeretnék gépet venni átlag, mindennapi felhasználásra, böngészés, filmnézésre lenne. (Játék nem.) HP Probook 450 G4 -et néztem ki, mit gondoltok róla?
Üdv, Tomi
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne gépet venni és megkért hogy nézzek utána.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)Maximum 150 ezer forint.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)Átlagos felhasználás, internetezés, néha filmezés, sorozatnézés, játék nem lenne
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lenne
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?15.6", matt kijelző, lehetőleg full hd
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Utazás közben nem lenne használva, hordozva nem lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Nem szükséges rá
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?500 Gb vagy 1TB HDD, 4GB RAM és optikai meghajtó legyen benne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)HDMI, SD kártyaolvasó
szín:fekete, vagy szürke vagy ezüst
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Csak új gép.
HP 250 G5 illetve a Vostro gépeket néztem, de konkrét típust nem találtam. A lényeg, hogy 150 ezer Ft-ig a legmegbízhatóbb gépet szeretném átlag, mindennapi felhasználásra jó garanciával.Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv, Tomi[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 héten belül mindenképp.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 170 ezer forint.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Egyetemre venném, tervezés (alap dolgok, mechatronika szak), programozás, ezeken kívül alap felhasználás, netezés, néha filmnézés/sorozatnézés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem ez a fő szempont, ha belefér játszanék néha (GTA 5, NBA2k17)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Legtöbbet otthon lenne a gép, de nem kizárt hogy vonaton is használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges rá
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD, 4GB RAM, optikai meghajtó legyen benne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Acert, HP-t nem szeretnék, mindenképp megbízható legyen a gép, esetleges garanciáztatás esetén ne legyen gond, HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új
Ezek paraméterek alapján melyik gépeket tudnátok ajánlani? Én a Dell 5567-t néztem i5-7200U-val illetve R7 M445-el.
A válaszokat előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
válasz hallerlaller #131374 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszod. Mi miatt ilyen olcsók a gépek radiumon? A többi oldalhoz képest van hogy 50 ezerrel is olcsóbb egy-egy gép .
-
szatomi30
tag
válasz Tikakukac #131368 üzenetére
Szia!
Nem igazán értem ezt a negatív hangnemet, nyilván azért jöttem ide a fórumra megkérdezni mert nem értek annyira a gépekhez, köszi a válaszod, de úgy gondolom meglehet ezt normálisan is fogalmazni, nem lehurrogni.
Akkor felejtve az előző gép, viszont nézegettem teszteket 940m és 940mx kártyákról i5-és i7 processzorokkal. ASUS X556UB -t találtam radium.hu-n. i7-6500U és 940M-el. Ez ~ 174e Ft. Továbbá Asus X556UQ-t i5-7200U-val és 940MX-el, 168e Ft-ért. Youtube teszt alapján teljesítményben nekem ez tökéletesen megfelelne. Radium webshopról egyébként mi a véleményetek, megbízható bolt?
[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Nyáron notebookot tervezek vásárolni a keret rá 180e Ft + 10e Ft de ez már nagyon a maximum. Átlagos felhasználásra lenne, internet, filmek, illetve szeretném használni tervezőprogramra ( csak az alap dolgok egyetemhez), és egy kis játékra is néha. (GTA 5, Witcher legújabb része). Nézegettem Lenovokat illetve Asust is, de ahogy olvasgattam itt a fórumot Lenovot nem ajánlatok. Most találtam a radium.hu oldalon egy akciót ahol egy ASUS X555QG itt van leárazva 160 ezerre. Mi a véleményetek róla, teljesítményben mit tud a processzort és a videokártyát tekintve, illetve minőségben milyen? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv, Tomi
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
A közeljövőben notebookot szeretnék vásárolni hosszú távra (2-3 hónapon belül), a keret rá 200 ezer forint, olyan gépet keresek ami megbízható, és 200 ezer forintból a legjobb teljesítményt nyújtja grafikus téren. Egyetemre kellene, tervező programhoz (habár csak alap dolgokhoz) illetve játszani is szeretnék néha rajta. Ahogyan eddig nézegettem őket, én a Lenovo Ideapad 700-at találtam, tesztek alapján ez emelkedett ki teljesítményével a 950M VGA miatt. Ez 210 ezer Ft. Milyen gép lenne a megfelelő választás? Új gépet szeretnék, de a használt is szóba jöhet ha nagyon jó ajánlat. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
szatomi30
tag
válasz B-L-A-C-K #41027 üzenetére
Elnézést kérek, félreértettük egymást, ebben a hozzászólásomban azt írtam hogy mivel a 8GB-os gépet rendeltem, azt hittem hogy 1db 8 GB-s memóriát kapok bele, de nem hanem 1 4GB-t és egy +4 GB-t, és azért írtam azt hogy plusz egy Kingston van benne az alap 4 mellett de én ezt nem a saját gépemre értettem mert abba csak 1 darab 4 GB-s memória van hanem a többi Lenovo G580AH-ra 8GB rammal. Mégegyszer bocsi!
-
szatomi30
tag
Sziasztok! Lenovo G580AH-t vettem 8GB memóriával, 4GB alap és + 4GB Kingston, hogyan tudnám beállítani hogy lássa a gép a +4GB-t?
-
szatomi30
tag
válasz runner 125 #40823 üzenetére
Amikor a touchpad mellett megkopogtatom a felületet akkor benyomódik egy kicsit.
-
szatomi30
tag
Sziasztok! Megrendeltem a Lenovo G580AH típusú notebookot, ma meg is jöt, de kétségeim vannak afelől hogy nem-e sima 580-as. A papírokon sehol sincs feltüntetve hogy AH-s lenne, továbbá a borítás is érdekes. A notebook alján van az a kis címke ahol a Model Name, Input Voltage ilyenek vannak. De ott a névnél is csak sima 580--at ír, nem 580AH-t. Akkor ez most hogy is van?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket, további szép napot!
-
szatomi30
tag
válasz runner 125 #39798 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod! Akkor a Win7-es drivereket az oldalról kell majd leszednem.
Továbbá az nem gond ha pl. kijön a szervizes, vagy beviszem a szervizbe és nem eredeti Windows van rajta? -
szatomi30
tag
Sziasztok!
Ennél a laptopnál a garancia elvész ha új operációs rendszert teszek fel rá?Továbbá nem eredeti Windowst tudok rátenni? Olvastam olyat hogy a rendszer letiltott amikor valaki nem eredetit telepített rá. Igaz ez?
Köszönöm szépen a válaszotokat!
-
szatomi30
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül!
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 140 ezer forint.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Egyetemre készülök, tehát netezés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adattárolás.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Néha játszanék vele.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem!
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 14" vagy 15,6". Inkább matt.
(8) Notebook tömege?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Ha lehet Windowsal, Linuxot nem szeretnék semmiféleképpen. De ha OP rendszer nélkül is van az se gond.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? HDD 500 GB elég. RAM 4-8 GB. Optikai meghajtót szeretnék bele.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Lenovo G580AH i3-as processzorral.DELL Inspiron 3521 151726
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új!
Korábban már írtam a fórumra, de így jobban átlátható hogy mit is szeretnék! Melyik gépet ajánljátok? Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
válasz AxBattler #39617 üzenetére
Sziasztok! Köszi a válaszotokat!
Megnéztem a két gépet, a G580-as-hoz beraktam még 4 GB memóriát így lett 127 ezer forint. SSD nem akarok bele, mert macerás Továbbá mi a véleményetek a Lenovo gépekről? Minőségiek? Mert fent azt írtad Borote, hogy nincs minőség vagy az integrált VGA-ra értetted? Gondolkoztam Toshiba és DELL gépekben is. Szerintetek? -
szatomi30
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, ezt a laptopot néztem ki:
Lenovo IdeaPad G580 Black 59-366452 FD 8G
A fő szempontjaim:
Egyetemre készülök, tehát adattárolás, netezés, jó akkumulátor, néha játék, és a legfontosabb a minőség. Megbízható legyen, és ne kelljen szervizbe vinni. Továbbá az ár 140 forint felé ne menjen!
Mit gondoltok a fentebb említett masináról? Megfelel az elvárásaimnak? Jó véleményeket láttam a Lenovoról. Szerintetek?
Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple notebookok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest