Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • debcamp

    aktív tag

    válasz laszlobak #111163 üzenetére

    (1) "Megérted, vagy nem, a lényegen nem változtat:" a mondandód stílusa (volt) a probléma forrása, nem az amit tartalmazott. Jól tudom milyen gépek vannak magas szintű felhasználásra, de ide most nem ez kell. Annak idején én is elvégeztem az egyetemet, tanultam és dolgoztam CAD programokkal 2 és 3 dimenzióban is egy olyan akkori 150-200k-s laptoppal ami a mai 150-200k-s darabokhoz képet sehol sem volt teljesítményben. Akkoriban az volt az adott szint és mégis működött és használható volt, nem kellett 6-800k-s gép..
    Ahogy egyébként szerintem most sem kell, mert mint írtam válaszban, korántsem pro a felhasználási terület, épp csak ismerkedik és tanulja a dolgokat.
    Plusz linkeltem mind2 program igényét.. Pentium volt, 2Gb ram meg ilyenek.. lásd újra ACAD 15 CorelDraw ;)
    Ebből kiindulva gondoltak arra a szerencsétlen gépre.. i3, 4Gb ram stb.. ismétlem, NEM hozzáértőként.. és mondjuk meg, nem volt hülyeség, mert igazuk van.. Az ott leírtakhoz képest jobb a gép (cpu,ram) gpu meg hogy directX legyen.. na ez sokat mondó. Az másik dolog, hogy (ha) valóban kellenek durvább erőforrások is, persze.. de akkor szólj az Autodesk-nek és a CorelDRAW-nak, hogy nem fedi a valóságot avagy pontosítsanak.

    (2) Nincs semmi gond, hogy egy ilyen keretet lőttek be. Nem értenek hozzá és mondtak vmit, plusz amit az előbb írtam, laikus következtetésük volt.

    (3) Most akkor ezeken a gépeken dolgoznak vagy sem? (kiemelem, ha már elsőre nem ment ;) )
    Azt mondod ezeken a gépeken dolgoznak (vagyis az általad linkelt oldal 2-3, sőt 8 ezer dolláros gépein, Pl: HP ZBook 15-17, Lenovo ThinkPad W540-550, Dell Precision M3800-6800, stb).
    Kérlek mutasd meg azt a több százas/ezres diák tömeget akik tanulmányaik elkezdésével ilyen gépekkel vannak felszerelve? Mondod, hogy a cég kifizeti nekik.. milyen cég? Iskoláról, tanulmányi időről volt szó, még most tanulja amit kell... A anyu és apu venne gépet a gyerekének.. nem vmi cég az alkalmazottainak, mint munkaeszköz (ami egyébként sem lesz az alkalmazotté, a cég tulajdona).. kicsit más a büdzsé, nem?
    Szóval akár új vagy használt, akkor csak nem ezeken a gépeken tanulnak/dolgoznak, igaz?

    (4) Örülök az autódnak. Boldog és balesetmentes kilométereket!
    De engedd meg hogy kiemeljem az utolsó mondatod egy részét:
    "..azért, mert egy élet munkájával a család mellett ennyit tudtam félretenni!"
    Nos képzeld, azt a kevéske kis 150k-t is lehet ők így szedték össze, hogy a lányuknak megvegyék a gépet, hogy tudjon tanulni.. netán majd dolgozgatni rajta vmit.

    Részemről nincs harag, értem én és ők is megfogják.
    Attól ,hogy vki(k) nem ért(enek) valamihez, pl a számítástechnikához, nem kell lenézni és nem értelmesnek titulálni.. ha már itt vagy, lehet szépen is elmondani hogy nem igazán kivitelezhető amit szeretne. Ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák