Hirdetés

Aktív témák

• Sopi

senior tag

válasz bdfhz #4653 üzenetére

Szia!
    Köszi a garanciás tájékoztatót + az ÁrGép-es tanácsot is, valóban érdemes csak a nevesebb boltok ajánlatait nézni.
    Világos, hogy a virtuális gépek eszik a RAMot, már tapasztaltam korábban .
    Hardverapro-n néztem, hogy 6e körül kijönnék +2GB DDR3 RAM-al.
    Dedikált VGA egyáltalán nem szempont, nem szoktam játszani. Csak annyi a lényeg, hogy hardveres HD dekódolós legyen (régebbi szériánál van ahol Intel GMA 4500M és van ahol GMA 4500MHD szerepel, ebből tudtommal csak az utóbbi felel meg ennek a kritériumnak).
    Azóta nézelődtem még + gondolkodtam és arra jutottam, hogy egy 14"-es laptop nem feltétlenül olyan sokkal kisebb egy 15,6"-nál, viszont cserébe kevesebbet tud többért (13,3"-as ára pedig még feljebb), így tulajdonképpen jöhet a nagyobb méretű is, ha elég kedvező áron találok.
    Megkérdeztem eDigital-nál, hogy mennyiért lehet garanciát bővíteni az Acer gépekhez (3féle csomag létezik):
    Silver, 17,4e: + 1év garancia, + 15,4" táska, + egér
    Gold, 24,9e: + 2év garancia, + 15,4" táska, + egér
    Platinum, 29,7e: + 2év garancia + véletlen sérülésekre, + 15,4" táska, +egér
    Akár csak a Silvert nézve már nem is olyan kedvező árral kecsegtetnek az Acer gépek.

Olvastam, hogy milyen sokan ajánlottátok a 3év garanciával lévő Dell N5010 (15R)-et, viszont ezt csak 160e-ért találtam meg eDigitalnál / i3-350M, 2GB, HD5470, 320GB, 3év gari /.

Ezek után ráakadtam az MSI CX620MX-252XHU gépre, 148e / Intel P6000, 4GB, HD545v, 500GB, 2év gari /
    Erről viszont annyi rosszat olvastam a Notebookcheck.net oldalán, hogy eltántorított, pedig ennek a procija is elég lenne és a többi adata elég jó.

Jelenlegi befutónak látszó egy Samsung NP-R538:
    Samsung NP-R538-DA04HU 140e / i3-370M, 2GB, Intel HD, 320GB, 2év gari /
    +2GB RAM-al még mindig 150-en belül vagyok.
    Rájöttem, hogy az OPrenszer mentes az R538, az előtelepített Windows-os az R540. Próbáltam rákeresni a Samsungos notebook topicban, ebben a topicban és netes tesztekben, de nem találtam részletesebb bemutatót. Youtube-on csak orosz és egyéb általam nem ismert nyelvű videókat találtam. Azokból annyit láttam, hogy csak a fedele olyan csillogós, a belső kialakítása matt.
    Ha valakinek van tapasztalata a géppel kapcsolatban, ne tartsa magában :) !

Üdv: Sopi

[ Szerkesztve ]

Aktív témák