Aktív témák
-
Thome
veterán
válasz
Madridista90 #33382 üzenetére
Ezt ajánlom a te figyelmedbe is!
LinkSzerk: Ktommy91 megelőzött, én meg figyelmetlen voltam, figyelmen kívül hagyhatod, ha gondolod!
-
Thome
veterán
Hali!
Személy szerint, ár/értékben most ez a bestbuy, és jobb, mint az általad linkelt cuccok:
Acer Aspire 5536g
Elég masszív szerkezet, itt-ott viszont ropog a műanyag, de nem túlzottan, no para, csak annyira, mint a legtöbb noti!-szvsz a ropogást totál értelmetlen volt leírnom
-
Ipon megbízható cég, onnét van a gépem is. Egyik nap megrendeled, másik nap mehetsz érte, vagy ha reggel 7 előtt rendeled a cuccot, akkor még esélyes, hogy az nap kezedben lehet. Példa: Én!
Remélem segítettem
-
Thome
veterán
válasz
Redbullking #30065 üzenetére
Idézem magam:
"Ha nem akarod a későbbiekben játékhoz is használni a gépet, akkor vedd meg, jó árban van, de ha játszanál is rajta, akkor inkább egy Ati/Nvidia kártya a nyerő."
Vagy esetleg még nézz szét egy két webshopban, azt hiszem a HP 6535s szériájában vannak még Ati 3470 Vga-k, és azok is vannak 115-120 környékén.
-
Thome
veterán
válasz
Napfénysüti #30061 üzenetére
Való igaz, de ez csak régen volt így. Most hogy elszaporodnak a DTR laptopok, így már más a helyzet.
Attól az... izé... videókártyának nevezett valamitől mit vártál?
-
Thome
veterán
válasz
Redbullking #30056 üzenetére
Bocsi, nem SeniorTilla nagyok, ellenben ha utánanézel Youtube-n, és a google-n, (Mert én utánalestem, mert kíváncsi voltam) akkor látnád, hogy a Cod4 fut rajta, ezáltal a Cod2 is, biztos lehetsz benne. Bár én többet Intel videókártyát nem veszek, megfogadhatnád a példám. Ha nem akarok a későbbiekben játékhoz is használni a gépet, akkor vedd meg, jó árban van, de ha játszanál is rajta, akkor inkább egy Ati/Nvidia kártya a nyerő.
-
Thome
veterán
válasz
SeniorTilla #30054 üzenetére
Adok a szavadra, de jó lenne tudni mitől félős a dolog? Zsanérok, illesztések, anyagminőség, trehány összeszerelés, stb...?
-
Thome
veterán
válasz
Redbullking #30053 üzenetére
Való igaz, ezt nem láttam. Ez abszolúte best ár/érték arányban.
-
Thome
veterán
válasz
Redbullking #30051 üzenetére
Hali!
Ezt ajánlom figyelmedbe: FUJITSU-SIEMENS Amila Pa3515
Igaz hogy drágább, de "csak" 20 ezer forinttal, és ahogy nézem, ami kell neked, az benne van, illetve mivel én is most állok vásárlás előtt, így rengeteget utánanéztem ennek a videókártyának, a régebbi játékokkal megbirkózik (Cod2-vel bőven, illetve cod4 is megy. Illetve a Crysis low grafikán, 1024x768-ba játszható, szóval nem rossz kártya, az árához képest).
Bluetooth van benne, illetve egy 250-es vinyó.
Szerintem neked találták ki a gépet! (És lehet, hogy nekem is
)
Most már csak az a kérdés, hogy jó-e a Fujitsu Siemens? Valaki tud róla valamit? Nem sok teszt van róluk. Pro-kontra?
Thome
-
Thome
veterán
Pontosan ilyenre lenne szükségem, de több, low-med kategóriás VGA-ról, számomra a megahertz értékek nem mondanak sokat (csak sejtetnek), hanem a nyilvánvaló értékek, vagy videók, ahogy futnak a dolgok az adott eszközön, számomra ez a mérvadó.
-
Thome
veterán
válasz
Napfénysüti #29965 üzenetére
Ezt el is felejtettem!
Csak megjegyzem, az ő egyik hozzászólásában olvastam ezt, konkrétan az 5738zg típusra, amin épp gondolkozok, csak nem biztos, hogy ugyan ez a verzió, típus.Köszönöm szépen!
-
Thome
veterán
Tyű, köszönöm a sok-sok választ, tanácsot!
Megfogadom a tanácsot, Illetve az a belinkelt gép még tetszhet!
Elnézést, hogy nem külön-külön válaszolok, de érzem, nem ez lesz az utolsó válaszom a "világ" számára! A Cache-s linket is köszönöm, jelenleg most olvasom a folytatását.Köszönettel,
Thome.
-
Thome
veterán
Elvileg MXM foglalatban lehet, de abból is minimum 2-es verzió kell. Olvastam hogy az összes 5xxx g vagy zg-s cuccban lehet cserélni, utánanéztem külföldi oldalakon, és 30-40 körül benn van, az számomra teljesen partiképes.
Jelenleg ennyire tellik, gép nélkül nem maradhatok, mert a tanuláshoz' kell (na, nem iskolaihoz).
Illetve természetesen a játékhoz. Igazából az a lényeg, hogy a Call of Duty 4 fusson, ha az szépen eldöcög, onnantól kezdve, a DreamWeaver, és társai is futni fognak rendesen.
Ha nem lehet bővíteni, vagy horror áron, akkor szintén kibír 2-3 évet a gép, aztán megy a "süllyesztőbe".
Csak valami szám adatra, vagy valami hasznos információra lenne szükségem a VGA-val kapcsolatba, mert se kép-se hang semerre, még nagyon külföldi oldalakon se.
Köszönöm előre is a segítségeket, válaszokat,
Thome
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, és gondjaim akadtak, 1 hónapja böngészem az internetet, és nem tudok "dönteni".
Tehát előjárószóban:
A gép többnyire játékra lenne használva, nem Full grafikás Crysis, és társai játékra gondolok, hanem egy "szolid" Call of Duty 4, esetleg 5, Left 4 Dead, játékra, 1280x800-as felbontásban low-med grafikán...Az ár határa kb 160-165 ezer forint lenne, de mondjuk ez a küszöb kitolható 180 ezer forintig.
Leginkább Acer párti lennék, a Gemstone design miatt (Jelenleg is egy Acer Aspire 5310 gépem van, őt váltaná)Térjünk is a "problémára":
Első sorban az Ati Mobility Radeon HD 3470 256mb, - azt hiszem - GDDR3-as memóriával szerelt változatát néztem ki. Több helyen olvastam, külföldi review-eket néztem, megoszlott a vélemény, írtak sokan jót, sokan rosszat.
Emiatt kezdtem el a hasonló árkategóriás GeForce "új" -átnevezett valami- 100m-es szériáját nézni. Megtaláltam a 105m-es változatot, 512mb dedikált GDDR3-as memóriával. Kerestem review-et, de szinte semmi nincs róla... Egyszerű lenne a döntés, ugyanis a notebookcheck.net -en veri a GF az Ati-t lazán, csak a stream processzorok hiánya aggaszt, ugyanis itt az Ati fél kisujjával szanaszét veri az nVidia-t.
Van okom bizonytalankodásra a stream processzorokkal kapcsolatban?
Illetve még a 9400m gs-t néztem, mert ahogy nézem, és olvastam 1-2 "jövendölő" cikkben, hogy a g105m a 9300m-re épül, amit nem dicsérnek agyon.
Őt néztem ki első körben: ACER Aspire 5738ZG-424G32MN LX.PAT0X.077
Illetve MXM 2-es modulon fekszik ez a VGA lapka? A bővíthetőség (nVidia 9600m Gt) végett érdekelne.
Illetve megköszönném, ha linkelnétek 1-2 gépet, amely erősebb ugyanebben (maximum 165-180 ezer forint) a kategóriában. A lényeg, hogy ha nem is maximumon, sőt, low-on. Azért 30-40 Fps-en natív felbontáson eltudjak játszani elsősorban a fentebb írt játékokon.
Nem kötelező az Acer Gemstone designos gép, sőt, bármilyen lehet, Dell, Hp-Compaq, Asus, stb...Illetve olyan összehasonlító értékeknek is örülnék, esetleg GPU-Z tesztnek, ahol nyíltan megfigyelhető, hogy melyik a jobb. Sajnos csak ennyire van keret.
OFF
Sok helyen olvasom hogy fontos a cache. De tulajdonképpen nem tudom pontosan mit is csinál. Az oké, hogy raktározza az adatot, de ezentúl nem tudom, hogy az 1,2,3mb cache mennyit számít. Wikipedia se ad szinte semmi ilyenre választ.
ONJó barátom a Google, de nem hajlandó választ adni ezekre a válaszokra, keresésekre.
Köszönöm előre is a segítséget, válaszokat!
Thome
Aktív témák
Hirdetés
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest