- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
up
senior tag
Kedves lakók, tanácsotokat szeretném kérni monitorvásárlással kapcsolatban. Egy öregecskedő Iiyama 17" lcd-t szeretnék lecserélni. Elolvastam a nyitót, onnan pár linket, és itt több száz hozzászólást. Ami miatt kérdezek, hogy más lehet most jó vétel, mint akár két hete.
Fontos szempontok:
- 30-40k, jó ár/érték arány. Tényleg nem tudok feljebb menni.
- full hd felbontás, hdmi
- szép kép (némi - nem hardcore - grafikai tervezés, fotószerkesztés is akad)
- jó teljesítmény játékra is
- lehetőleg modern panel
- minél jobb garanciális támogatás/alkatrészellátottság itthon (hiába a Wuai Ching a legtutibb, ha Kínába küldik szervizbe
- pcx, ipon vagy edigital kínálatában elérhető legyen (vidéki vagyok és vagy rendelek tőlük mást is, vagy az edigital ingyen szállít 15k fölött)Igazából ezekre a paraméterekre, profibb márkákra az ipon keresője egyetlen terméket dobott: LG 22EA53VQ-P. Ez 37k, ránézésre nem is rossz. A többi mind elbukik valami szűrőn (pl a HDMI hiánya).
Véleményeznétek, hogy ez az LG mennyire felel meg a céloknak?
PWM-mel hogy áll? (nekem nem sikerült kideríteni)
Matt, ugye?
De bármi más tippet is szívesen fogadok, mondjuk ha egy nagyon bevált modell régebbi típusú panellal is elveri.
Egyébként ezek a monitorok tudnak olyat, hogy régebbi, 4/3-ra optimalizált játékokat a képernyő közepén futtassanak, fekete csíkokkal a két szélen? Vagy mindenképp kihúzzák teljes képernyőre?Előre is köszi!
-
gyilkos répa
tag
Kedves Szakértők!
27-es monitort vennék, a 2413-as DELL-emről váltanék egy nagyobb méretre. A 2413 sok fejtörést és bosszúságot okozott nekem az alsó sarkokban jelentkező erős, színes IPS glow és a backlight bleeding miatt (a neten keresve a monitorra rengeteg rémkép található), amit sötét képek esetén szemből is látni. Ráadásul a minap a derült égből megjelent a képernyőn egy apró világos folt is, ami elsőre a coating külső felületi sérülésének néz ki, de nem az, hanem valami belső elszíneződés, nem is értem. Egyébként a színvilágával és a képpel általában elégedett lennék. A régebbi 2410-esemmel semmi ilyen gond nem volt, mikor egyszer végre sikerült egy elszíneződés nélküli modellt beszereznem .
Nem kiadványszerkesztek/editálok fotót hivatásszerűen, viszont mivel rengeteg időt töltök előtte, fontos nekem a monitor minősége a racionális korlátokon belül. Néha játszom is. 2560x1440 felbontású monitort keresek.
A lehetőségeket néztem és elsőre ezek merültek fel:
- DELL U2713-asok: árban sajnos a legjobbak. Viszont nagyon tartok attól, hogy a fentieket (erős színes glow szemből, bleeding) kapom újból, csak még nagyobban és még több pénzért. Az első sorozatok ismereteim szerint egyértelműen hozták az említett 'hibákat', de nem tudom, hogy az újabb modellekben sikerült-e valamennyit javítani rajtuk. (Régen a korábbi DELL monitoraimnál a reviziók közt akár drámai különsbség is volt.)
- EIZO Flexscan 2736w: ez azért elég drága, és fáj, hogy nem usb3-as csatlakozókkal jön (nem létkérdés, de rendszeresen használom). Hogyan viszonyul ennek a képe, egyéb tulajdonságai pl. a DELL-ekhézez?
- Viewsonic VP2772: a Viewsonicról old_artist leírásában nem sok jót olvasni, és nekem sem volt még ilyen monitorom, idegenkedem is a márkától, viszont ezt a modellt sok weboldal dícséri. Ráadásul ha jól értem, ez nem is IPS paneles, így nem tudom, mekkora 'sokk' lenne a csere.
Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen veszek. Egyáltalán érdemes most váltani? Mikor lesz elfogadható árú oled monitor?
Előre is nagyon köszönöm!
GyR
[ Szerkesztve ]
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Van egy régi Ag neovo f-415-ös monitorom. Nincs vele semmi baj, a képét jónak találom, és a válaszidejével sincs bajom, csak a képátló és a betekintési szög kicsi. Szeretném egy nagyobb, olcsó ,full hd-sra cserélni.
Egy Benq GW2255-öst néztem ki.Jól gondolom, hogy ez a BenQ minden tekintetben jobb a régi kis f-415-nél? Szóval, ha a régivel jó volt a filmezés/játék, akkor az újjal egy teljesen új élmény lesz?
Előre is köszi!
(Oo\ SKYLINE /oO)
-
titán
válasz tom_tol #41291 üzenetére
A szemnek? Teljesen.
Érdekesség: A rövidlátás és a távollátás is jellemzően azért alakul ki, mert nem megfelelő a szemgolyó alakja. Ennek több oka lehet, de ezek jó része nem függ össze semmivel, egy része pedig a szemmozgató izmok bénázása.
Ami esetleg érdekes lehet, az a háttérvilágítás villogása, illetve annak frekvenciája (PWM varázsbetűk, ugye), de ez sem jelent önmagában semmit a rövidlátás szempontjából (kivéve, ha...).
De majd mindjárt jön a beépített optikusunk, és jól megmondja a tutit.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
atila4
senior tag
Sziasztok! Samsung T220-amat szeretném lecserélni HD monitorra.
Amire kell:
Főként játék és modellezés
Kicsi film meg ugye internetKeret mivel a T220-at 80-ért vettem és ennyit most nem akarok rászánni ezért 50-60 ezerre gondoltam. Bármilyen márka jöhet
Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
ngabor94
tag
Hali, monitorvásárlással akarok pár választ kapni.
A [link] helyen néztem pár 22"-os monitort 20000ft-ért ezek most tényleg ennyiért vannak vagy van valami hátulütőjük, ha pedig tényleg ennyiért vannak melyiket érdemes megvenni NEC EA221WM, Acer V223W, vagy Lenovo L2250P?
Illetve mennyire szélesek a 20+"-osok, mert nem akarok olyat hogy az asztal egyik végéről kell elnézni a másik végére , vagy inkább vegyek 18-19.5"-osat.
És az LCD-LED monitorok mennyi ideig szoktak elmenni márkától függetlenűl, mert a mostani CRT-m már van vagy 10 éves.
Ha pedig már márka, akkor melyik, a nagy nevek LG, Samsung, Phillips gondolom tuti jó, de azon kivül van még más is. -
-
csubuka
addikt
Sziasztok! LG IPS 224V-BN vagy LG 22EA53VQ vagy ebben a kispénzű kategóriában tökmindegy...? Vagy ha hasonló összegben van jobb, akkor jelezzétek légyszi
-
szkink
aktív tag
Sziasztok!Van 3db kiszemelt Monitor de nem tudok dönteni ebben kérném a segítségeteket tehát: Benq GW2255 monitor,Benq GW2265HM 9H.LASLA.DBE LED monitor vagy LG 23EA63V-P 23" IPS monitor előre is köszönöm.
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Ez lehet inkább orvosi kérdés de talán tudjátok a választ.
1,5-s olvasó szemüvegem van. Jobb lenne nekem egy 120-144 Hz-s monitor mint a 60 ?
Köszönöm -
gereke
tag
Sziasztok,
1méterről nézve mekkora monitor az ajánlott?
Ilyen közelre csak max. 24"-ost szabad venni, vagy elmegy egy IPS-es 27" is?
Távolabbról filmhez tudom hogy jobb lenne a 27", de félek hogy munkához nagy lesz.
Akinek van tapasztalata kérem ossza meg velem.
Kösz.LYA-L29
-
mateszloo
tag
válasz d@minator #41273 üzenetére
Rendben. Pont ezt néztem én is, nagyon jó árban van ahhoz képest, amit tud és pofásan is néz ki. Köszi a segítséget
// - PHANTEKS Enthoo Pro - ASROCK Z170 Pro4S - INTEL CORE i5 6600K 3.9 6MB - ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Gaming - 2 X HyperX 4Gb DDR4 2400 - EVGA G3 650W - SAMSUNG 250GB 850 EVO - WD 1000GB - WD 2TB My Book Essential 3.0 - //
-
mateszloo
tag
válasz mateszloo #41268 üzenetére
Az "Egy ilyen monitort" kifejezésem Erre utalt, bocs.
// - PHANTEKS Enthoo Pro - ASROCK Z170 Pro4S - INTEL CORE i5 6600K 3.9 6MB - ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Gaming - 2 X HyperX 4Gb DDR4 2400 - EVGA G3 650W - SAMSUNG 250GB 850 EVO - WD 1000GB - WD 2TB My Book Essential 3.0 - //
-
mateszloo
tag
válasz mateszloo #41268 üzenetére
Vagy egy BenQ G2220HD, kicsit több mint négy éves, 25 ezerért.
Az is érdekelne, hogy melyiket mennyiért "illik" megvenni
[ Szerkesztve ]
-
sazabi
aktív tag
Sziasztok
27" monitort szeretnék venni kizárólag online tévézésre.
LG 27EA53VQ -t néztem ki, 65e huf környékén lenne egyéb jobb vétel?
elvárások:
1080p,ips, 27" legalább, hdmi.
Egy androidos hdmi-s cucc lesz beledugva. -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Benq g25 hda monitorról valaki infot tudna ìrni?
Felbontás stb.. jo márka e... mert semmit nem találok róla..ès egyáltalán van e belőle 18'5 coll?mert olyat vennèk 13000ft-èrt szerintem nem sok .[ Szerkesztve ]
-
mateszloo
tag
Sziasztok!
Egy ilyen monitort szeretnék venni, 20 ezer forint körül, hibátlan állapotban, az aláírásban szereplő konfigom mellé. Jelenleg egy Acer AL1715-öt használok 1600*1200-as felbontáson, főleg játékra Mivel nem nagyon értek hozzá, ezért csak annyi lenne a kérdésem, hogy megéri-e, nagyságrendileg jobb lesz a képe és az élménye?
Előre is köszi!
-
kriszwells
aktív tag
Vagy Dell P2414H, Dell U2312HM, esetleg Dell U2412M (igaz ez már 69k)
[ Szerkesztve ]
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Fotófeldolgozáshoz/szerkesztéshez kellene egy monitor, max 60.000 Ft, 22" vagy felette.
LG 23EA63V, LG IPS231P, Asus VN247H, HP Pavilon 23xi, ezek között van szerintetek, ami jó lenne erre a célra?
Jelenleg HP 620 laptop 15,6"-os ledes képernyőjével dolgozom, de nem az igazi, amit helyesnek vélek az más monitoron túlszaturált és sötét. Nem az igazi?
Kösz!
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
mrteneues
csendes tag
Sziasztok!
30ezer körül milyen full HD monitort ajánlanátok?
Köszi. -
szkink
aktív tag
Sziasztok!Szerintetek melyiket vegyem: Asus VE228DR 22" LCD monitor vagy LG 22EN33S-B 21,5" LED Monitor vagy ezt Dell E2014H 20" LED Monitor a válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gereke
tag
Tisztelt Szakértők,
Megmondanátok, hogy a következő LG monitorok között mi a lényegi különbség és a három közül Ti melyiket ajánlanátok(sok film, sok játék, kevés Office):
- [27EA73LM]
- [IPS277L-BN]
- [27EA63V-P]Kösz
LYA-L29
-
GBZorSmizzeY
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy német használt boltban AOC 2436Vwa monitort 18ezer Ft-ért (a monitor még új, nem volt használva). Garanciája nincs.
Érdekelne, hogy jó vétel volt-e ilyen árban? És ha igen, akkor mennyit ér a monitor?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Gábor
-
Tin
veterán
és akkor az U2414H lenne az U2412M utódja 100K körüli nyitóáron?
csak mert ez valójában 23.8", és már NEM 16:10 hanem 16:9....
de cserébe Color Gamut6 (typical): 85% (CIE1976), sRGB 96% ( average Delta E of>4)
ezen kívül 2 HDMI, 1 miniDP, 1+1 fullDP, USB3.0
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Dell Launches 24-inch Ultra HD Monitor, Preps 28-inch Model
Érdekes, hogy a 28"-os olcsóbb lesz, mint a 24"-os! 28" és 4K 1000$ dollár alatt, már nem lesz rossz!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
cenzor
tag
Bocsi, erre a cikkre gondoltam. És a "szebb a képe" kifejezés természetesen ennél bonyolultabb technikai részleteket takar, csak nekem azok nem jelentenek semmit
"azon kívül, hogy hozza az U2312HM-hez hasonló színvilágot, identikus - vagy valamivel jobb - kontraszt értékkel, két dologban túltesz rajta. Mégpedig: örömmel konstatáltam, hogy a fényereje 45-250 cd/m2 fénysűrűség értékek között állítható, így matt sötétben sem lesz a monitor megvilágítása túl erős (ahogy az az U2312HM-nél előfordul), illetve épp ebből kifolyólag a glow mérsékeltebbnek tűnik rajta."
A 72 Hz nem fontos, így akkor a P2314H lesz a megfelelő. Köszönöm segítséged!
-
Isual
veterán
válasz atish15 #41249 üzenetére
Akkor inkább egy Dell P2314H-t ajánlanék.
(#41252) BomiBoogie: Majd te megmondod nekünk!
(#41253) cenzor: A nyitó hsz "elavult", a téma összefoglaló kerül már egy ideje frissítésre, s ott már a P2314H-t helyezzük előtérbe. Bár olyat nem írtam, hogy szebb a képe, mindenesetre a jobb fényerő szabályozás miatt talán ajánlottabb. Viszont ahhoz még nem írt senki 72 Hz-es drivert, vagy próbálta a 2312 driverével, ami persze semmit nem jelent. Szóval a cikket elolvasva tudnod kell dönteni.
Kalibráció ajánlott.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
cenzor
tag
Üdv!
A nyitó hozzászólás szerint 23"-as IPS monitorok körében az U2312HM egy biztonságos választás, általános otthoni felhasználásra (játék / web olvastagás / youtube nézegetés). A prohardveres DELL IPS '13 körképben a P2314H-ról azt írják, hogy tulajdonképpen mindent tud, amit az U2312HM, csak valamivel szebb a képe. Azt szeretném megkérdezni, hogy akkor jelenlegi állás szerint melyiket érdemesebb megvenni? Árban nagyságrendileg azonosak, tehát az nem mérvadó.
Még egy dolog: ezeknél a monitoroknál gondolom megéri ráfizetni azt a +5% felárat, hogy kalibrálják?
Köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
BenQ GW2760HS milyen érzés lesz a DELL U2312HM után?
Pécéről konzolra váltás miatt. Csak kíméletesen, mert a DELL már nincs meg, szóval nincs visszaút.
[ Szerkesztve ]
-
bolyhos bari
tag
Sziasztok!
Még csak egy dolgot a Samsung S27C750P-ről, korábban szó volt róla, hátha érdekel valakit, aztán visszavonulok
Kipróbáltam a set top boxszal, bedugtam a hangszórót (mostmár simán bement), és remekül működik! Ha valaki nem akar külön tévére és monitorra is költeni, de van STB-je, ez lehet a neki való vétel! Nem értek hozzá, de gyanítom, hogy asztali BD-, DVD-lejátszóval vagy médialejátszóval (és hasonlókkal) is használható. 2 db HDMI csati is van rajta, meg 1 D-sub. Nagyon ritkán tévézem, elsősorban monitornak kell. Nekem tökéletes!
-
SD456
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Szép napot!
"Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The trouble-makers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently…they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius." - Steve Jobs (1955-2011)
-
Isual
veterán
válasz Devilhun_HUN #41230 üzenetére
Talán a BenQ nem TN-es, ugye? Akkor azt.
(#41231) atish15: Nem rossz monitor. Újonnan, használtan, mennyit szánnál rá, járjuk körbe milyen alternatívák merülhetnek fel!
(#41232) Lacza_26: Kikapcsolod a monitort, vagy fekete szigszalag.
(#41234) potkem: Inkább Dell P2414H. Szerintem.
(#41235) Wikoo: Hogy érdemes-e, az szubjektív, de ha a minél nagyobb monitor a cél, akkor a 2709w jó opció. Játékra annyira azért nem, de sokat volt róla szó, ahogy írták is neked, olvass utána.
(#41236) haley: Dell P2214H. Például.
(#41238) bsanya: Mehet szerintem.
(#41244) gstup: U2412M 16:10-es. Amúgy jó. Egyébként meg olvasd el a cikkem, hátha segít - alternatíva a P2414H.
(#41245) SD456: Mehet.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
SD456
csendes tag
Sziasztok!
Erről (LG 23EA63V-P) a monitorról mi a véleményetek? Főleg játékra, (konzol) és filmnézésre használnám.
[ Szerkesztve ]
"Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The trouble-makers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently…they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius." - Steve Jobs (1955-2011)
-
gstup
csendes tag
Sziasztok,
Kifejezetten játékra (ritkán netezésre) szeretnék egy monitort.1920*1080-as felbontásban és 24' méretben gondolkozom és maximum 100e forintot szánok rá.Amit eddig néztem és szimpatikus volt az a Dell U2412-es volt.Esetleg másik versenyzőt tudnátok ajánlani?Vagy jó ez a Dell?
Köszönöm,
G -
csubuka
addikt
válasz schawo #41242 üzenetére
Köszönöm! Volt már tapasztalatod velük? 27% áfát vissza lehet igényelni olyan számlát adnak ugye?(bizonyos helyeken 0%os áfatartalmú számla kerekedik...) Persze a gari sem utolsó, ezért szeretném a magánszemélytől való vásárlást hanyagolni, szerintem ha használt, akkor cégtől mindenképpen...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nekem amiatt kell(ene), mert ezen van rakat dugó, egyébként ennyiből van még 27" IPS stb. moncsi bőven, max a felbontás sima FHD, nem halál.
A lag meg olyan amilyen, élőben ezt csekkolnom kell, meglátjuk.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wikoo
aktív tag
válasz Tikakukac #41237 üzenetére
És esetleg egy más alternativa 27" ban? 16:10 es képarányal ( 1920x1200- lenne ideális, vga-t nem szeretnék cserélni )
Eddig mást nem találtam ilyen kategóriába csak ezt a dell-t, de ha ekkora az utánzása akkor felejtős.Lehet ha nem lesz más kinézek magamnak egy U2412M-et, ez a vibráció mentesség eléggé vonz.
Békesség, boldogság! x)
-
Tikakukac
titán
Ugyanezt a moncsit beszéltük, olvass vissza. Ha kifejezetten játékra kell akkor az input lag húzós lesz, lehet nem ez a te monitorod. Eddig oda jutottam a net kiforgatása után meg a fórumok átnyálazásával, hogy frissített verziókban sikerült ezt megoldani értelmes szinten. Majd megyek valamikor megsasolni mennyire zavaró, ablak huzogatós tesztekben elég riasztó volt már ez a szám, fps multikhoz nem ez a te barátod.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
haley
csendes tag
Sziasztok!
Milyen monitort tudtok ajánlani a következő paraméterekkel?
-Internetezésre, filmnézésre, játék nem nagyon
-Méret: 20"-es - 21.5"-es
-IPS panel vagy PVA/MVA
-Felbontás:1600 × 900 - 1920x1080
-Keret:50eFt-ig
(18"-es vagy 19"-es elég régi TN montirról lenne a váltás.)
Érdemes egyáltalán váltani vagy csak jobb lenne venni egy újabb TN paneles (LED háttér világítású) monitort?
Úgy tapasztaltam, h 22"-es monitorok alatt nem nagyon van IPS panel.
Köszi előre is,
Zs. -
Wikoo
aktív tag
üdv
érdemes leváltani egy Dell U2311H-t egy dell ultrasharp 2709wb-re?
60k ért lehet kapni hazsnáltan 1 év garival.
Szeretem az életű, szép színeket, de nem dolgozom grafikai munkával ( filmezek azt szevasz ), igazábol játékra lenne fő szempont.Vagy van más alternatíva ami jobban megéri? 27" kéne 1920x1200 felbontással.
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
potkem
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Erről a monitorról kérnék véleményt.
Asus VN248H IPS -
SD456
csendes tag
Elhiszem, hogy van jobb, csak sajnos ilyen árkategóriában nem nagyon találtam Dell monitorokat.
-
Lacza_26
aktív tag
Üdv. Dell monitoron nem lehet valahogy kikapcsolni a stand by üzemmódban villogó ledet?
-
atish15
aktív tag
Üdv szakértők. Keresgettem olvasgattam de az LG IPS237L monitorról tudnátok véleményt írni dióhéjban pro és kontra. Játékra filmre lenne napi több órás használatra. Köszönöm-
-
Devilhun_HUN
aktív tag
halihó
ezek közül melyiket érdemesebb?
játékra kell!
http://www.pcx.hu/termek/benq-gw2255-monitor-22068
http://www.aqua.hu/22-samsung-s22c300b-led-monitor-fekete-bordo-219285.html
http://www.aqua.hu/22-asus-ve228dr-led-monitor-199467.html
http://www.aqua.hu/22-lg-22en43t-led-monitor-fekete-229577.htmlYoutube csatorna: Devilstudio 2015™
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha használt monitort szeretnék venni, lehetőleg áfás számlával, garanciával (27 százalék áfatartalom számít... most kell éppen), azt hol tegyem? Eddig a "monitorguru pont hu"-t néztem...
Köszönöm
UI: 20-21 colos, lehetőleg LED-es háttérvilágítású IPS panelesre gondoltam, de a TN sem nagy baj, persze, nagy ritkán játszom is, ezért a hátrányi mellett a jó reakcióideje hasznos lehet...
-
akkójóva
tag
Üdv!
Egy Samsung B2230HD után egy Dell U2312HM nagy előre lépés lenne? -
bolyhos bari
tag
válasz #67688960 #41222 üzenetére
Szuperül működik a hangszóróval is! Úgy csináltam, ahogy írtad, de először akkor is hangosan búgott. Észre vettem, hogy nincs bent tövig a dugó, de nem is nagyon akart beljebb menni. Nem akartam durvulni, olyan karcsú ez a monitor, nem akartam a kijelzőn (szemből) látni a dugó hegyét. Kihúztam és a monitor szélén bemértem, hogy szabad-e erőltetni. Szabad! Tudom, tudom! Tök hülye vagyok, de nem akartam tönkre tenni. Elég nehezen lehetett benyomni, de végül sikerült és gyönyörűen szól!!!
Én sem szoktam automatán hagyni a CD indítást, jobban szeretek kattintgatni. Kipróbáltam rendszergazdai joggal is, de sajnos ugyanaz a semmi fogadott.
A Magic Tune nem indul. Egyáltalán semmi, mintha nem is kattintottam volna. Pár másodpercig kéken tekereg a kurzor, de semmi más reakció. Rendszergazdai joggal dettó.
Köszönöm, hogy megkerested nekem azt a PDF-et, sokat segítettél vele! Majd tüzetesen átolvasom később, egyelőre a nyak bekábelezése sikerrel megtörtént. Azért jobban fest, ha hátulról nézem! De nem szoktam.
Nincs gond a kikapcsolással, csak nem értettem, hogy mi az. A menüben kiiktattam ezt a lehetőséget. Tehát ez olyasmi, mint a TV-knél az időzítős automata kikapcsolás? Azzal a különbséggel, hogy én nem szólhatok bele, ad 4 órát és villanyoltás? De igazából nem is olyan fontos.
3 programot találtam a CD-n: Multiscreen, MagicTune, MagicRotation_Auto
A Multiscreent gondolom csak akkor kell telepíteni, ha valaki több monitort használ egyszerre.Köszi szépen a segítséget!
-
triluan
tag
Nyugodtan megveheted ha tetszik. Játékra is filmre is jó stabil talppal. Ha teheted az ajánlott boltok valamelyikéből vedd meg mert ott kérhetsz hozzá külön pixelgaranciát kis felárért. (Úgy tudom alapból nincs három napos pixelgarancia hozzá). Ha pedig fényes kijelzős kell akkor ott a Dell S2240L.
-
törölt tag
válasz bolyhos bari #41219 üzenetére
Igen tudom hogy nincs hangszóró, a fejhallgató kimenetre gondoltam. Szóval remek, na az remek!
Hát mennie kellene az erősítőnek is, terekd le hangerőt kapcsold ki az erősítőt és úgy dugd össze told fel maxra a monitort, kapcsold be az erősítőt aztán tekerd vissza lassan a hangot, jó kellene hogy legyen esetleg jobban fel kell hangosítani.
Azok miatt kéredztem akiknek szóba jöhet a monitorod.Fényerőt az aktuális fényviszonyok függvényében kell állítani. Mindig maxon van alapból.
Max fénnyel szokás beállítani a színt a konrtasztot és a gammát, amit aztán nem de a fényerőt állandóan módosítani kell ha változik a fény a szobában.
A cd probléma előfordúl néha, win7 óta én pl. nem is használom az automatán indítható progikat bezárom és külön kézzel intézem jobb gobbos rendszergazda telepítéssel, az autorunban meg tudod nézni hogy minek kellene indulni, próbáld úgy, amiból van újabb azt meg szedd le a samsungtól és azt tedd fel.
Magic tune arra jó hogy állíthatod a monitort szoftveresen, pl . a fényerőt is.
Kábel nyakba varázslás a 32. oldalon.
A kikapcsolásról a 65. oldalon írják hogy az eu modell más és 4óra múlva kikapcsol, de ez a funkció kikapcsolható:
". Ha
nem kívánja, hogy az időzítő aktiválódjon, akkor a Menü BE-ÉS VISSZAÁLL. menüpontban állítsa
Kikapcs. Időzítő állásba az Ki opciót.
"
Amúgy passz, a helyedben átolvasnám az egészet, ha valóban nem lehet kikapcsolni akkor lehet hogy rossz a monitor ezen funkciója.
Esetleg kérdezz rá a samsungnál hogy mit hogy kellene, ha nem akar összejönni, gondolom van még magyar ügyfélszolgálatuk egyszer régen beszéltem velük vinyó miatt nagyon készségesek voltak, vagy vidd vissza.[ Szerkesztve ]
-
SD456
csendes tag
válasz d@minator #41218 üzenetére
Rendben, akkor szerintem az lesz.
Köszönöm a segítséget!További szép napot!
-
bolyhos bari
tag
válasz #67688960 #41199 üzenetére
De jóóó! Végre fölszabadul a Nagy Lexikon!
Köszönöm, remélem, hosszú távon is beválik.Hangszórója nincs, fejhallgatóval próbáltam, azzal remek volt, amennyire meg tudom ítélni. De ez a fejhallgató nem akkora szám, pedig Pioneer, csalódtam is benne egy kicsit. De a monitorral sem szól rosszabbul, mint mással. Automatikusan leveszi a számítógép hangszóróján a hangot, amikor bedugom. Alapból 50% hangerőre van állítva, az nekem túl hangos volt, szóval szufla van benne, csak legyen, aki bírja! A gép hangszóróját is beledugtam, de hangos búgással válaszolt.
A fényerő gyárilag 100%-on volt, ami erős túlzás. Az előre beállított módokat nem hiszem, hogy használni fogom, mert azok is túl fényesek nekem. Napközben egy napfényes szobában biztosan jól jön.
Pixelhibát nem láttam, a képe szép éles, szerintem a színek is jók. (TN után használom) Semmi rosszat nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
Filmet még mindig nem tudtam nézni rajta, és játszani sem volt időm, de biztosan arra is beválik.
Ahhoz, hogy az elforgatást használni lehessen, telepíteni kell egy programot, amit adtak hozzá.
Nekem a telepítőlemez indítása után nem jött elő semmi abban az ablakban, ami indult, csak a Samsung logó volt látható, semmi információ. Többször próbáltam, de semmi. Ha van ott valami lényegi infó, légyszi írja meg valaki. Nem maradt más, kitallózgattam a fájlkezelőben. Lett pár új ikon az asztalon: a MagicTune mire való? Ha kattintok rajta, nem történik semmi.A boltban azt mondták, akkor érvényes a garancia, ha regisztrálom. Azt reméltem, a CD-n lesz egy link, de én ugyebár nem látok az egészből semmit. Amúgy 3 év jár rá.
Esetleg, ha valaki meg tudná mondani, hogyan lehet a kábelt a "nyakába" bevarázsolni, az legyen szíves megosztani velem, mert nekem sehogy sem sikerült leszedni az oszlop hátulját.
És mi ez az automatikus kikapcsolás, ami 4 óra használat után lép életbe? (Én kikapcsoltam a menüben.)
-
d@minator
addikt
Az LG IPS paneles és teljesen megfelel majd az igényeidnek. Esetleg olcsóbban a VA paneles Benq 2255. A panel típusok előnyeiről hátrányairól pedig itt a fórumban bőven találsz infót.
-
SD456
csendes tag
válasz schawo #41200 üzenetére
Ezért is írtam, hogy le szeretném váltani a mostani monitoromat (Samsung 223BW) és nem akarom megjavítani.
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 22" monitort használtan...
E-IPS vagy S-PVA legyen?
Konkrét jelöltjeim:
HP LP2275W
DELL 2209WAKöszi
SanyaXiaomi Mi 11i
-
Raidon
őstag
40K kornyeken gondolom a dellen kivul nincs hasonlo monitor ami matt keretes esetlegesen IPS es glossy!?
Remelhetoleg ha cserelik az S2240L-es dellem akkor nem lesz ilyen gondom de ha levasarlas akkor fel lesz adva a lecke Extreme digitalnal...Otletek?
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
-
gereke
tag
Ebben tudna valaki segíteni? [link]
Kösz.
LYA-L29
-
Tikakukac
titán
Zsír, akkor már csak tesztelni kéne mennyi az annyi vagy mennyire zavaró az input lag. Tudunk erre valami mértékegységet, vagy menjek el a tudjuk kikhez ahol van egy rakat kirakott moncsi?
Tonnaszám van aprón és boltokban 60k körül 24-27" moncsi, de kiigazodni melyik mit ér...kész. Azért is néztem be a Dellt, mert ez tűnik-laptopokból kiindulva- a legkomolyabban megcsináltnak ami azért még kiszolgál pár évet otthoni környezetben is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Isual
veterán
válasz Tikakukac #41201 üzenetére
2709W tűnik olyannak, aminek van elég bemenete neked és még jó is.
Viszont van egy 50 ms-os input lagja és magas alap fényereje. Na meg mérlegelendő, hogy kell-e neked a wide gamut. Mondjuk 60-65k-ból csak rosszabb monitort kapsz, 27"-est meg alig.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest