-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
slycugel2000
tag
Sziasztok,
Megvettem az ajánlott LG 27GP850P monitort és nagyon tetszik minden, viszont egy picit homályos nekem az Adaptive Sync működése, ezt rendbe tudnánk tenni? Elnézést, ha már ez valahol a fórumban le van írva, nem találtam. Angolul is keresgéltem a neten, de nem találtam ezeket az infókat sehol. Illetve azért is bocsi, ha ez off topic itt, de nem találtam dedikált topikot.
1. Ez a monitor G-Sync Compatible és a Freesync-et is támogatja. Amikor be van kapcsolva a Basic Adaptive Sync, akkor honnan tudjuk, hogy melyik működik (G-Sync vagy Freesync)? Nekem amúgy GTX 1080-am van, akkor mindig a G-Sync müködik?
2. Jól gondolom, hogy az Extended Adaptive Sync csak az OC-hez (166-180Hz) kellene? Ha OC off, akkor elég a Basic, ugye?
3. Ezt tapasztaltam a különböző játékok alatt, VSync minden esetben off:
- 30-60 fps között 62-165Hz között ugrál, ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem működik a sync, vagy pedig a monitor próbálja duplázni vagy triplázni a frame-eket?
Azért is kérdezem, mert az nVidia hivatalos oldala szerint ennél a monitornál hivatalosan csak 60Hz-165Hz között működik a G-Sync.
Amúgy a Freesync Premium 1Hz-165Hz kellene működjön, vagyis 60Hz alatt is? Ha igen, át tudok ilyenkor kapcsolni Freesync-re, vagy ilyen alacsony fps-nél érdemes a monitort alacsonyabb frekvenciára állítani, pl. 60Hz-re?
- 60-80 fps között 120-160Hz között ugrál, itt duplázza a frame-eket?
- 70-165 fps között a Hz már szépen követi a számokat
- 165 fps felett pedig stabilan 165Hz
Ha olyan régebbi játékkal játszom, ami 165 fps felett megy, akkor érdemes limitálnom az fps-t 165-nél? Pl. RTSS-sel? Ha nem csinálom, akkor ez okozhat stutteringet?
Előre is köszi a válaszokat!
-
danih
veterán
válasz
Luck Dragon #132242 üzenetére
Köszönettel megvárom, nem sürgős
-
idnamgi
újonc
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy munkához vásárolok a laptop mellé egy hordozható 15,6-17-es monitor.
Van itt a csoportban ezekkel kapcsolatban tapasztalat? -
olisadebe
tag
válasz
iszoke #132244 üzenetére
Max 200eft ig mennék el
27" legyen a legkisebb ..de jó lett volna a max ami még befért volna a lyukba a szekrénybe ..
Játék a cél ,
IPS talán a jobb vállasztás
1m/s,
165 fps,
lehet ívelt is nem zavar..Akkor mi közűl vállaszak ...
27" Philips 27M1N5500ZA Gaming
[link] Ez ?Köszönöm
-
iszoke
senior tag
válasz
sztivo #132245 üzenetére
Teljesen másról beszélsz, mint amiről én...
Azt mondtam, hogy ekkora méretnél már nem a legjobb választás az 1440p felbontás. Nem azt, hogy pixelesebb egy olyan méretnél, amiről előzőleg egy szót nem szóltam, vagy azt, hogy használhatatlan egy ilyen képernyő. Csak azért, hogy tisztába tegyük a dolgot.
Megkérdezte, hogy mi a véleménye az ittenieknek, én megadtam a sajátomat, természetesen ő dönti el, hogy egyetért-e vagy sem.
-
-
danih
veterán
válasz
Luck Dragon #132238 üzenetére
Köszönöm. De amúgy a magasabb frissítési gyakoriság nem szemkímélőbb, mint az alacsonyabb?
Oh, amiket írtál, 5ms valaszidõs. Ez nem kevés? Ez a mostani Acerem is 4ms és néha látom hogy húz... -
hello28
aktív tag
Sziasztok!!
Melyik típus ajánlott !?Acer Predator XB323QUNVbmiiphzx
vagy ACER NITRO XV272UKVBMIIPRZXRtings van teszt a 27es nitrolról de a 31.5 Predator típustól nincsen vagyis erről a pontos típusról !?
Vagy kb ugyan az a minőség mind2 csak az egyik nagyobb képátlóval rendelkezik !?
Esetleg valaki használja ezeket a típusokat !?
Köszönöm -
PitkyePadvan
tag
Sziasztok, új monitor vételén gondolkozok:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
max 400.000 Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32" , 4K, 120Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Nincs preferencia, eddig VA panelokat használtam
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindegy, jó az ívelt is
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék, filmnézés, programozás
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX 3070 (gondolom akkor G-SYNC, még nem használtam, nem tudom mennyire érdemes, nem az a fő preferencia hogy legyen G-SYNC-es de örülök neki)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Minimum kell:
2 HDMI
1 DisplayPort
Örülnék neki:
USB-hub
Audio jack
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Igen, szeretném ha HDR kompetibilis lenne
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Lényegtelen, mert nem az állványával használnám, van saját
100 x 100 mm VESA kellene+ Nem dealbreaker de örülnék neki ha:
- lenne rajta fejhallgató tartó -
válasz
danih #132237 üzenetére
Akkor meg is válaszoltad önmagad, akkor igen is elég a 75Hz-es monitor.
Akkor ajánlok egy olyan monitor párost, ami rendelkezik azzal amit szerettél volna, plusz hozzá tettem a magasságban állítás lehetőségét.
Munkához tökéltes lesz, árban megfelelő,Asus VA24DQSB és Asus VA24EQSB
-
danih
veterán
válasz
Luck Dragon #132236 üzenetére
Szia!
Nem gondolkodtam összegen, nem is néztem mennyiért mennek manapság monitorok, de talán 100k egyfajta lélektani határ... Nem kell kimondottan gaming monitor magas képrfissítéssel, nem tudom van-e de 90hz körül már bőven elég, 75hz talán már alacsony (nem tudom, lehet az is elég lenne? nem láttam saját szememmel). Nem játszom magas FPS-sel, 60-ra szoktam belőni a jelenlegin mert az 60hz-es. Nem játszom kompetitív játékokat. -
válasz
danih #132235 üzenetére
Mekkora összeget szánnál rá és mekkora Hz-re lenne szükséged vagy amivel játszol mekkora fps-el tudod ? Mert így a határ a csillagos égbolt .
Ha 144 Hz+ gamer monitort szeretnél , akkor nehéz lesz olyan monitort ajánlani ami megfelelő szemkimélési technológián alapszik .
Bár nem lehetetlen , pl : BenQ EX2510S modellje , csak itt nincs usb hub amit szeretnél . -
danih
veterán
Kérhetnék én is egy-két ajánlatot?
24-25'', 1080p, munkára (egész nap kellene néznem home office-ban) és valamennyi játékra, freesync legyen, illetve hdmi csati. Ha van USB hub az szuper, de nem muszáj.
Köszi -
Delirious
tag
Sziasztok! Ajánlásotok alapján szándékozom venni egy Dell G2422HS (165 Hz) monitort játékra, jelenleg egy Samsung S24D300H (60 Hz) monitorom van, ami már nyolc éves legalább de egész jó állapotú. Azon gondolkodtam, hogy a Samsungot meghagynám második monitornak, hogy játékok közben ha valami segítség kell (térkép, YouTube videó, Discord stb.), akkor ne kelljen kitabolgatnom, eddig csak egy monitort használtam. A helyem viszont elég szűkös, a monitorok két oldalt lelógnának néhány centit (3-4) az asztal széléről. Nagyobb asztal nem férne el. Mi a véleményetek ha vennék kisebb monitort másodlagosnak, akkor az nagyon hülyén nézne ki? Vagy nem foglalkozzak vele, hogy kilógnának néhány centit? Másodlagos monitort ha veszek, nem szeretnék sokat költeni rá. Lehet nem áratana már cserélnem a 8-9 éves monitoromat? Az volna az igazi ha lenne 4:3 vagy 5:4 képarányú olyan monitor ami pont annyi magas mint a fenti Dell, csak ugyebár keskenyebb. Az ilyen képarányúak viszont nagyon drágák (nem szeretnék annyit költeni rá mint az elsődleges Dellre) és úgy láttam nincs nagy választék. Előre is köszönöm javaslataitokat. Még valami, az ugye nem gond, ha a második monitor kisebb képfrissítésen menne? VGA: RTX 4070 vagy RTX 4060 Ti 16 GB lesz.
-
GZB01
tag
Sziasztok épp most halt meg a monitorm háttérvilágítása
Milyen monitort ajánlotok munkázhoz(programozás, mobil app fejlesztés) tartalom fogyasztáshoz?
1440p-re jó lenne fellépni és 27col lehetne, nagyon max 90k-t fordítanék rá.
Köszi előre !
-
sztivo
Topikgazda
válasz
SoulReaver #132229 üzenetére
Nagyon nagy a ghosting/smearing mértéke, sokkal rosszabb, mint a mostani monitorodé
ha játékra is használod, ez fontos szempont. A G6/G7 lenne az igazi, de az 200k környéke és 1000R ív, amit sokan nem szeretnek.
Itt láthatod a válaszidőket, érzékenyek a zöldes-sárgát is látják már, a piros katasztrófa:
-
sztivo
Topikgazda
válasz
SoulReaver #132226 üzenetére
Hát most más különbség nincs az eredeti és az E2 változat között, csak az, hogy az eredeti Samsung paneles, jó a válaszidő, jó a szoftver. E2-nél panaszkodtak, hogy hiába jó a szoftver, a benne lévő panel miatt nem hozza azt, mint elődje, sokkal több a smearing. Annyi hogy az eredeti változat talán már csak emag és MM elérhető. Így a 14 napos elállás a pixelgarancia, emagon mondjuk azt hiszem több, ott akár 30 napig is el lehet állni?
Egyébként az a pár pixel nem akkora stressz a GPU-nak, mintha QHD-ról UHD-ra váltanál
és ha a játék is jól van optimalizálva, akkor a FHD és QHD között minimális a különbség, míg UHD az szinte lefelezi a QHD-t, de a FHD eredményeit biztosan.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Luck Dragon #132207 üzenetére
-
Szia az alabbaiakat javaslom.
27”+ 4K kivitelben :
Dell Dell S2721QSA
LG 27UP650P-W
Samsung S27A800 szériája .27”+2K kivitelben :
Dell P2723D
Dell S2722DC
Dell S2721DS
BenQ GW2790QT
MSI PRO MP273QP
MSI Modern MD272QP
HP EliteDisplay E27q G4
Asus VA27AQSBFentebb olvasható monitorok nem a játékokra szánt darabok .
Inkabb alap, általános , office jellegűek, többnyire valamilyen plusz szemkímélő technológiával felvértezve . -
goom
senior tag
Sziasztok, 51 éves öcsémnek keresek új monitort (az eddigi DELL 23" megadta magát).
Kb. 100-120eFt, amit erre szán - de indokolt esetben picit fölé tud menni. Átmérő / felbontás / panel: ami ebbe az árba belefér...Általános irodai felhasználásra, tehát Office, internet és társai; nyilván sík legyen. Játék nulla, néha egy-egy film... Semmi extra a csatlakozóknál sem (VGA / HDMI / DP). Nem fontos a HDR, nem kell érintős, de dönthető azért jó lenne, meg magasság-állítás - ha belefér.
Előre is köszönöm, ha a segítségetekkel segíteni tudok neki! -
sztivo
Topikgazda
válasz
Soma01 #132216 üzenetére
Amúgy annyi a különbség, hogy a gen1 5 Gb/s-re képes a gen2 10 Gb/s-re. Ez annyit tesz, hogy ha gen2-t veszel, az 8,4 Gb/s-t fog tudni DP 1.3-1.4 módban, míg 1.2 módban 5,4 Gb/s-t tud.
4K60-ra elég az 5,4 Gb/s, viszont ha a gen1 alapból nem tud csak 5-öt, akkor az kiesik.
Remélem jól írtam és pontos -
Soma01
veterán
válasz
sztivo #132215 üzenetére
Lenovo céges laprop, új. (pontos típus passz) Nem játékra van. Nem kell nagy képfrissítés. 30 vagy 60 Hz elég. Szerintem a laptopban lévő kártya se tud tobbet. Most 30-on megy. Elég. Irodai alkalmazások mennek csak rajta. Nagy a monitor, ennyi. Meg lesz majd nagyobb is...
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
4K-s monitorhoz milyen usb-c - usb-c kábelt kell venni, hogy működjön megbízhatóan? Usb 3.2 ez oké. De az számít itt, hogy gen 1 vagy gen 2-es a kábel? PD is onnan menne szóval 5A - 100W kellene legalább. Igazából csak a gen1 vagy gen2 a kérdés, hogy számít e ez a 4K miatt? -
Delfi
tag
válasz
Luck Dragon #132209 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
sztivo
Topikgazda
válasz
SoulReaver #132204 üzenetére
Ha teheted, az E2 nélküli változat legyen abból, amit Luck Dragon kolléga írt, az Samsung panellel készült.
Dell S3222DGM is jó és az Asus VG32VQR.
De a 3 közül az MSi a nyerő, legközelebb az áll a legendás G7-hez (ha fontos a jó válaszidő). -
-
válasz
svédország13 #132205 üzenetére
Igazából annyiban tér el, hogy az LG 8 bites , míg az MSI 10, de 8+FRC lehetőséggel . Így nagyobb színtér lefedettséggel rendelkezik .
-
válasz
SoulReaver #132204 üzenetére
Szia. Ebben az ár kategóriában va panelos modellek lesznek .
Alábbiakat javaslom;16:9 arányban MSI Optix G32CQ4 E2 (VA)
21:9 arányban
MSI Optix MAG341CQ
MSI Optix MAG342CQPV
Gigabeyt G34WQC
LG 34WP65CP -
Delfi
tag
Sziasztok!
Szeretném ezt a monitort megvenni, árban és méretben pont megfelel, csak azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek nincs-e valami gond vele. Általános használatra lesz, szövegszerkesztés és játékok(LoL, GTA).
https://oaziscomputer.hu/termek/25500/acer-nitro-vg252qsbmiipx-umkv2ees01 -
svédország13
csendes tag
Köszönöm. Még egy utolsó kérdés és nem zargatlak már benneteket: Az LG ULTRAGEAR 27GR75Q-B és az MSI G272QPF összevetésben melyik ajánlottabb inkább? Nézegettem a specifikációjukat és ugyan nem vagyok a téma szakértője, de nekem nagyon hasonlónak tűnnek. Melyik márka a megbízhatóbb?
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #132164 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
válasz
svédország13 #132201 üzenetére
Oázis ajánlott
Érdemes pixel garanciát kérni , mert ott ha jól emlékszem 20 napos (?) -
sztivo
Topikgazda
válasz
svédország13 #132197 üzenetére
Nem igazán, nálunk a BF annyiban merül ki, hogy kiírnak egy olyan árat, amennyi sosem volt és/vagy max 3-5-10 ezer Ft-al lesz olcsóbb.
-
svédország13
csendes tag
válasz
Luck Dragon #132198 üzenetére
Rendben. Az ajánlásod/ajánlásaitok alapján az LG ULTRAGEAR 27GR75Q-B a favoritom. MSI G272QPF is jónak tűnik B opcióként. Még azt szeretném kérdezni, hogy az oaziscomputerrel kapcsolatban van-e tapasztalatotok? Ha igen, akkor milyen? Érdemes pixelgarancia szolgáltatást igénybe venni? Úgy hallottam, hogy LG monitorok vásárlása esetén jár amolyan pixelgarancia féle (72 óra azt hiszem). Az nagyon kevésnek számít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest