-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mistake767 #128896 üzenetére
Nem biztos , hogy akkor még gond volt vele, lehet szállításkor az egyik szalagkábel ki mozdult , vagy a ragasztás elengedte . Így láthatatlanban nehéz diagnosztizálni.
ANOka
Hamar tudnak változni a dolgok -
válasz
Luck Dragon #128891 üzenetére
"A gépet játékra és munkára használom (építész vagyok, napi szinten dolgozom 3D-ben) szóval megbízható és jó minőségű monitort keresek."
- Való igaz, hogy ezt elsődlegesen munkára javasoltam.
- Árkategória nem szerepelt az eredeti kérdésben, csak a "kinézettekből" lehet(ett) rá közvetetten következtetni. -
mistake767
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128895 üzenetére
Köszi.
Akkor írok az Oázisnak.
Csak azt nem értem, hogy kalibráláskor ez nem jött elő??... -
válasz
mistake767 #128894 üzenetére
Mivel négy zónára tagolódik a hiba amin a felvétel van , szerintem SSB hibás , ez egyértelműen csere .
-
mistake767
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128893 üzenetére
Kocogtatásra nem - viszont, ha ki-be kapcsolom újra, akkor igen.
-
válasz
mistake767 #128892 üzenetére
Mikor megszűnik a hiba , hátulját picit meg kocogtatva előjön ugyan ez a jelenség ?
-
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Az új acer monitorom ezt csinálja!
Type-C - Type-C kábellel van a laptophoz kötve, de DP-Type-C kábellel még rosszabb...
Ha 2-3x ki-bekapcsolom, akkor megszűnik a hiba.Kifogtam egy hibás példányt?
-
válasz
dogpatch06 #128889 üzenetére
Persze
Még az alábbi két Acer-t javasolnám . Alábbiak megfelelnek teljes mértékben játékra. G-sync kompatibilisek is , így ki lesz aknázva a VGA-d teljesítménye .Acer Nitro XV253QP
Acer Predator XB253QGP
Dell G2422HS
Asus VG259QR vagy VG249QANOka az egy szuper monitor , bár a kritériumokat amit felállított sajnos több ponton nem felel meg .
-PD többe kerül mint 100E
-Nem igazán játékra termet .Rássid
Predatort tenném az első helyre , annak van VesaHDR 600 szabványa. Az már egy alsóközép kategóriás HDR ami már valami tényleges tartalom is látszik ezen a téren .
Ettől függetlenül mindegyik egy nagyon jó döntés , bármelyiket is választod .
Hasonlót mást nem is tudnék javasolni , mert az általad kért specifikációkkal nagyobb fényerejű panellal szerelt monitor nincs , csak azonos de az is 300E kategóriában vagy a felett ROG és a Predator monitorok személyben . -
válasz
dogpatch06 #128802 üzenetére
Javaslom, hogy nézz szét a BenQ háza táján is.
(Én a PD szériából használok két egyformát.) -
dogpatch06
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128886 üzenetére
Igen, azokat láttam - köszönöm - de azon kívül?
-
Rássid
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi két monitor közül melyiket lenne érdemes megvásárolni?
LG UltraGear 32GP850-B Monitor vagy
Acer Predator XB323UGPbmiiphzx UM.JX3EE.P01?
Esetleg ezen felül tud valaki javasolni monitort? Amit keresek: 32" col WQHD G-sync IPS panel és HDR támogatás.
Hozzászólásokat előre is köszi 🙂 -
GeriCool
aktív tag
válasz
sztivo #128882 üzenetére
Köszönöm válaszod. Én is a AW2521HF-et néztem ki először, de azt is kb 180K áron találtam mint a AW2523HF-et. A különbség kb a leírások alapján a Adaptive-Sync és a G-Sync. Amúgy pontosan a HFA végződésű található, majd még megkeresem, hogy mi a különbség HF képest.
Azért megnézem az ajánlott MSI monitorokat is. -
válasz
dogpatch06 #128884 üzenetére
Lista alján írtam .
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128875 üzenetére
Szia Luck Dragon,
Nagyon szépen köszönöm a listát - este végignézem őket!
Tudnál esetleg még pár olyan monitort említeni, ami játékra is jó?
-
IzI
senior tag
Van vkinek esetleg tapasztalata viewsonic xg2431-ről ?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
RedCat #128879 üzenetére
Ma már nincs PWM-es monitor szerintem, mindegyik DC-dimminges.
GeriCool
Véleményem szerint megéri, de ha olcsóbbat akarsz és Alient, akkor még kapható az AW2521HF is. Én amit tudok róluk, az S2522HG az 6bit+FRC, az AW2523HF 8 bit, MSi MAG251RX és az MSi NXG253R 10 bit (8bit+FRC). Én ennyi pénzért már nem nézném a 6 bites paneleketez a két MSi pedig ajánlott helyettük, illetve már kapható nálunk a ViewSonic XG2431 240Hz monitor, amit a BlurBusters csoporttal finomhangoltak, és így általuk "approved" monitor.
-
GeriCool
aktív tag
Sziasztok!
Monitort kellene cserélnem. Eddig egy Dell P2419H-t használtam. Játék miatt szeretnék váltani. Konfig és ár miatt maradok a fullHD-nál. Jelenlegi konfig: régi i5, 16GB, 2060as kártya.
Lesz gépcsere ha minden igaz. i7, 32GB, 3060Ti vagy 3070Amiket kinéztem egy olcsóbb és egy picit drágább.
Alienware AW2523HF vagy
Dell S2522HG
A kérdés a panelre lenne értendő, mert papíron sok különbség nincs. A szembetűnő a 240 vs 340Hz, de a fényeő, pixelsűrűség, kontraszt ugyanaz. Az biztos, hogy az Alien jobb kialakítás, design stb jobb lesz, de a Dell alapmodellek is elég jól össze vannak rakva. Szóval érdemes e plusz 70k kiadni. Az olcsóbnál láttam, hogy 8bit-es a színmélység.....az Aliennél nem találtam rá adatot
Köszi -
RedCat
senior tag
Sziasztok!
A Dell G2422HS monitor pwm free? -
tejmaffia123
tag
válasz
Luck Dragon #128875 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Pingvin1985 #128876 üzenetére
Szia.
Csak pixel gari. -
Pingvin1985
tag
válasz
Luck Dragon #128396 üzenetére
Szia!
Nagysokára eljutottam odáig, hogy megrendelném az általad javasolt (BenQ MOBIUZ EX2710Q) monitort. A kérdésem az lenne, hogy mivel Xbox Series X-hez veszem, így érdemes-e hozzá kalibrálást is kérnem, vagy elég a pixelhiba garancia?
-
válasz
tejmaffia123 #128872 üzenetére
Sync-kel kapcsolatos leírás bővebben .
dogpatch06
Gondolom ház tervezés alatt CAD programot használsz , így ehhez mérten a kártyát figyelembe véve én maradnék FHD felbontásnál és ehhez elegendő 24” nagyobb átmérőt nem javasolnék .
Főleg a a programot 3 vagy annál nagyobb elsimításon használod vagy renderelsz vagy szimulációt végzel , de az is gond lehet ha a tengelyeken tükrözéseket végzel egy meglévő résszel .Az alábbi monitorok amiket javaslok egységesen 24” lesz , szemkímélő funkciókkal ellátva a hosszabb munkanapok esetén . FHD felbontással és állítható magasság állítással , komfort is fontos munka közben .
BenQ GW2485TC
BenQ BL2485TC ( Ha van még)
MSI MP242P
Asus VA24EQSB
Asus VA24DQLB
Asus VA24DQSB
Asus PA247CV
Dell P2422H
Dell UltraSharp U2422H
Dell P2422HEBár írtad a játékot is , de a fentiek inkább munkára tervezet monitorok , mint hogy sem játékra .
Ha kell egy köztes megoldás , akkor talán ezeket javasolnám :
Dell G2422HS
Asus VG259QR vagy VG249Q -
dogpatch06
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128866 üzenetére
Szia!
80-100 ezerre gondoltam (fejenként), de nem ragaszkodom hozzá.
Nos igen... a videokártyát nem feltétlenül áll szándékomban cserélni és nagyobb monitorokat nem tudom, hogy a jelenlegi kártya hogy tudna üzemeltetni. De ha nagyobb képernyők működnek rendesen, akkor nézhetünk nagyobb felbontásúakat is. Azt azért megjegyezném, hogy a képernyők csak asztali számítógéphez lesznek.
A videokártyám, mennyire számít öregnek?
-
tejmaffia123
tag
válasz
Luck Dragon #128864 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ
És az utolsó kérdésem, hogy akkor tulajdonképp a G-Sync micsoda, mi a funkciója és hol tudom megnézni, hogy be van e kapcsolva ?
-
Áfogat
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128870 üzenetére
Köszi a gyors választ
.
-
-
Áfogat
csendes tag
Sziasztok!
Acer XV272UPbmiiprzx mennyire éri meg az árát (110 e)? Vagy ennek nagyobb tesója a Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx (130 e)?
Van ezeknél jobb ajánlat?Amire használnám:
- játék olyan 90 FPS környékén
- Netflix, HBO filmnézésHa mégsem jó deal egyik sem, akkor olyan nagy elvárás nincs, de fontos lenne, hogy:
- ne legyen hozzá külön tápadapter (tudom hülyeség, de mindenkinek más a bogara)
- ne legyen íveltFülesről menne a hang, így hangszóró nem kell, USB HUB nem létszükséglet, de ha vannak nem zavarnak.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #128864 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy az Overdrive-ot te magad tapasztald ki.
Testufo.com lesz a segítséged, és ott mozgó ufókat fogsz látni, neked pedig az a szintű overdrive kell, ahol nincs ghosting, illetve inverz ghosting. Csatolok egy referencia képet:Jelen esetben te a 144Hz-et nézd, Offon láthatod, hogy húz maga után egy színben megegyező "szellemet", ez a ghosting, Extreme módban pedig inverz szellemkép látható, ez már a túl magas Overdrive eredménye. Neked azt kell megcélozni, ami az ábrán a Normalnál van.
Egyébként Acer monitoroknál pont ez a három opció vanVRB-t pedig tapasztald ki, ezt Benq Zowie tulajok és kompetitív fps játékosok szeretik. Bővebben:
"Bár nem újdonság, de a VRB (Visual Response Boost) technológiáról és annak alkalmazásáról is esett szó, ami a mozgási elmosódást (motion blur) hivatott redukálni, mégpedig úgy, hogy vagy gyorsan ki-be kapcsolja a háttérvilágítást, vagy beilleszt egy üres, fekete képet a képkockák közé - így nem csupán kevésbé lesz érzékelhető az ominózus elmosódás, de megvalósul az 1 ms MPRT (Motion Picture Response Time) válaszidő is."MPRT, DyAc stb fatnázianéven fut, a lényege, hogy ki-be kapcsolja a háttérvilágítást, így nem mosódik, ghostol a kép. De mondom, ezt tapasztald ki, hogy tetszik-e és egyes funkciókat letilt, alacsonyabb lesz a fényerő stb.
-
válasz
dogpatch06 #128865 üzenetére
Mekkora azaz összeg amit szánnál rá ?
Feltételek szerint ha jól értem 24” legyen FHD kijelzővel ? -
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok!
Erre valaki?
-
válasz
tejmaffia123 #128863 üzenetére
Over Drive:
A válaszidő-túlhajtás lehetővé teszi a monitor válaszidejének (pixel-átmeneti idő) növelését, hogy csökkentse a gyorsan mozgó objektumok mögötti utó/szellemképződést.
Ennek az a hátránya ,hogy a frissítési gyakoriságtól függően a túl erős túlhajtás pixel-túllövést vagy fordított szellemképet okozhat. Azaz széteső kép , csíkozódás vagy bármilyen más képi anomália .Ez ha lehet legyen off
Adaptív sync
Forrás : Oázis
Egyszerűen a technológia lényege: ahelyett, hogy a kijelző frissítéséhez alakítanánk a lejátszandó tartalmat és annak sebességét (FPS, képkockaszámát), a tartalom sebességéhez állítjuk a monitorok frissítését (Hz-ét). Mindezt minden másodpercben, automatikusan kommunikálja le a monitor és a gép. Ha számítógépünk csak 45 képkockát tud megjeleníteni egyik másodpercben a másikban meg 60-at, nem lesz baj mert kompatibilis videókártyák értesítik a VESA Adaptiv-Sync technológiával ellátott monitorunkat és az automatikusain beállítja a megfelelő frissítési frekvenciát.Ez be lehet kapcsolni .
Refresh Rate Num
Monitorban integrált FPS számláló , másnéven képkocka számláló .Ha csak akarod látni az FPS-t , de hagynám kikapcsolva .
Ultra Low Latency
A monitor alacsony késleltetési ideje teljesen kikapcsolja vagy csökkenti a beépített feldolgozást, hogy gyorsabban frissítse és csökkentse a késleltetést. A letiltott feldolgozás magában foglalhat olyan dolgokat, mint az élesítés, a dinamikus kontrasztot a színbeállításokat. Nincs hatással semmire, ami befolyásolja a bemeneti késleltetést, mielőtt a videojel belép a monitorba.
Az Nvidia késleltetési beállításai -"Ultra" -
Just-in-time, keretütemezést használ, minden egyes képkocka közvetlenül azelőtt kerül elküldésre a renderelési sorba, mielőtt a GPU-nak szüksége lenne rá, ahelyett, hogy egyszerűen 1-re csökkentené a renderelés előtti sort, csökkentve ezzel a képkockák számát a renderelési sorban. Az Nvidia szerint ez akár 33%-kal csökkenti a késleltetést.
Ha a G-Sync és a V-Sync engedélyezve van, az Ultra-alacsony késleltetésű mód automatikusan lecsökkenti az FPS-frekvenciát a monitor frissítési gyakorisága alá, ami megakadályozza, hogy a VSYNC sebessége ténylegesen elérje a bemeneti késleltetést. Ez a legalacsonyabb bemeneti késleltetés, amely szinkronizálási rendszerben elérhető, csak az összes szinkronizálási módszer letiltása gyorsabb, de ez szakadást okoz."ON" -
1-re korlátozza az előre renderelt keretek sorát.
Nem változtatja meg a képkockasebességet
"OFF" -Előnyben részesíti a renderelési átviteli sebességet (kockasebesség) a késleltetéssel szemben a játékok kezelhetik a renderelés előtti sort.
A megjelenítés előtti sorok soha nem módosulnak a DirectX 12 vagy Vulkan játékok esetében, a játék teljes mértékben felelős a megjelenítési sorért ezeknek a grafikus API-knak a használatávalHa nem zavar a Válaszidő megjelenített tartalom kapcsán , hagynám alap beállításon.
AIM bot
Monitoron belül integrált célkeresztek. -
tejmaffia123
tag
válasz
Hauptmann #128862 üzenetére
Rendben. Adott Acer Predator XB253QGXbmiiprzx monitor. Az lenne a kérdésem, hogy a game menüben mi mit jelent, mit kell bekapcsolni és mit kell kikapcsolni annak érdekében, hogy mondjuk CS:GO-ban jobb minőségű képet kapjak? Jobban szeretném megérteni, hogy mi mit jelent. Köszi a válaszokat előre is.
-
Hauptmann
veterán
válasz
tejmaffia123 #128861 üzenetére
Dobd fel itt a kérdést, sokaknak van itt Acerje.
-
tejmaffia123
tag
Sziasztok! Acer gamer monitor menüvel és beállításokkal kapcsolatban hova tudok fordulni segítségért ? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
bombibmw #128856 üzenetére
Amit Sztivo kolléga ajánl .
Ezen maximum még annyit tudnánk variálni , ha 27” FHD felbontással rendelkező monitort választunk . De itt már tenném is hozzá , hogy ehhez az átmérőhőz inkább QHD szoktuk javasolni .Ettől függetlenül azért ajánlanék ebből a kategóriából is ami 27”- FHD és G-sync kompatibilis és természetesen az általad igényelt Hz is meg lesz .
Dell G2722HS
Dell G2723H
Asus VG279QR
LG 27GP750gaben88
Maga a típus elég friss , de külföldi visszajelzések meglepően jók .
Dell fórum oldalán is le vetítve felhasználókra minden 500 főből 11-nek van valamilyen problémája vele ,azaz az arany 5/4,8 -
bombibmw
veterán
válasz
Luck Dragon #128824 üzenetére
Köszönöm!
És, ha mondjuk megemeljük a keretet 130K-ra? -
Stinsonina
csendes tag
válasz
Luck Dragon #128830 üzenetére
Köszi az ajánlást!
-
Bacy85uj
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlásán gondolkodom 27 colos kategóriában és gondoltam megkérdezem a véleményeteket.
Néztem egy elég részletes tesztet youtubon a Xiaomi Mi 27 monitorról, ami elég meggyőző volt. Találkozott már valaki ezzel a monitorral?
[link]Amire használnám:
Általános napi használat, youtube stb. 50 ezer forintos kategóriában keresek egy amolyan BEST BUY monitort.
A fenti monitornak talán a VESA csatlakoztatási lehetőség hiánya ami elgondolkodtat.Nem fogok vele játszani.
Mi a véleményetek? Ebben az 50e huf kategóriában mit vennétek?
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz
RazoR #128850 üzenetére
LG 34WP65C, LG 35WN75C-B, Dell S3423DWC - ezek sima FreeSync-esek
Dell S3422DW, Dell S3422DWG, Gigabyte G34WQC A - ezek pedig FreeSync Premium-mal bírnak, van LFC támogatás.
Személy szerint az utóbbiakat venném, különösen az S3422DWG-t, a 400 nit miatt illetve az LG 35WN75C-B-ben szeret elromlani a Type-C töltés visszajelzések alapján.
Legjobb válaszideje a Giganak, az LG 34WP65C-nek és a Dell S3422DWG-nek van, előbbi kettő viszont 10 bites (8+FRC).
Papíron egynek sincs hivatalos támogatása, de nagy eséllyel menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest