- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ezekből melyiket érdemes megvenni, ha kb. egy árban vannak? mindegyiknek van valami nyűgje topic alapján, és mindegyik black friday-es fogás volt
(QHD, 120+Hz, IPS 27" a cél)
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
ASUS TUF VG27AQ1A
Xiaomi 2K Gaming monitor -
-
sztivo
Topikgazda
Gondolkodom, hogy lecserélem a mosatni monitorom (T24D391EW 1080p 60Hz PLS), vagyis odaadnám az ősöknek, mert a még régebbi Samu 2043BW-ben már nagyon elfáradt a CCFL 2009 óta.
Asztali gépem nincs, nem is nagyon tervezek, nem vagyok power-user, így beérem laptoppal is, napi 1-3 órát megy a és az esetek 95%-ban külső monitor, bill. és egérrel (a maradék 5% esetek miatt nem tudom elengedni a laptop dolgot, mert akkor nagyon kell a mobilitás). Jelenleg egy 9300H-1660 Ti kombós laptopom van, egyelőre még nem tervezek váltani.
Két "kategória" között vacilálok, pontosabban nem tudok dönteni, 1080p-n maradni de 144+Hz vagy 1440p 75Hz volna hosszabb távon célszerűbb?
Méretben 1080p szigorúan <=25", 1440p lehetne akár 27" is, nagyobb nem, viszont 24-25 colban gondolom jóval élesebb a kép.Felhasználás pedig böngészés, azon belül is videók, fórumok, némi WoW és single-player fps játékok. Egyébként a laptop kijelzője 144Hz-es, nagyon tetszik a sima gördülés illetve a játékban való forgás, valahogy jobb a szemnek, de maga a 15,6"-on Full HD is tetszik, hogy éles, "crisp" a képe. Cégnél 75Hz-en vagyok, de játékban nem tudom milyen.
Tudom 1440p 144Hz lenne a legjobb, de az alá vas is kellene
Ötletek? Ha egy 1440p 144Hz monitort vennék, és addig "csak" 75-100 Hz-en használnám, az járna valami hátránnyal (input lag, válaszidő romlás stb)?
-
Bence_99
csendes tag
Sziasztok,
Az Lg27gp850 vagy a 27gn850 monitoroknál HDR módban lehet állítani a fényerőt? -
fgabo006
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a választásban
vga rtx 2060 s
filmezés netezés játék (online wow bdo meg ilyenek,witcher wild hunt, ac sorozatok)
a játékoknál a kép minősége (szépsége itt az srgb ami számit? 99% vagy 130%?) lenne az igényem illetve a (g sync compatible ami érdekelne engem ez mit takar?) van pár kiszemelt monotor
27 ips 1440p 144hzAcer XV272UPbmiiprzx UM.HX2EE.P01 Monitor
ACER PREDATOR XB273UNVBMIIPRZX
LG 27GP850-B
LG 27Gn850-B2 lg modell közül mi a különbség?
Acer XV272UPbmiiprzx UM.HX2EE.P01 Monitor érdekelne jobban vélemény szinten rtx 2060s mellé milyen lenne
1440p 144hz melyik a jobb választás hdmi vagy dp?
-
tomsics
senior tag
Sziasztok!
60k környékén kérlek javasoljatok nekem valamit.Utoljára 12 éve vettem monitort,nagyon le vagyok maradva...
Játékra nem használnám.Netezés,film nézés és cad,fusion tanuláshoz kellene.
A méretet sem tudnám megmondani,hogy mi lenne az ideális,de gondolom a 24" elég lenne.
Köszönöm előre is. -
prannk
őstag
Üdv. Ps4 slim hez milyen monitort ajánlatok? 24-27 colosba.
40-70e ft a keret. -
HornedReaper
senior tag
Az ő tesztjei nekem jobban bejönnek mint az rtings értékelések:
https://www.youtube.com/@ApertureGrille/videos
A viedók alatt a hozzászólásokban is agyon dícsérik mennyire mélyrehatóan és elfogultság nélkül csinálja a tesztjeit (pedig még csak 3-4 tesztet néztem) -
aginor
veterán
HDR beállításokban otthon van velamelyikőtök?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #126187 üzenetére
Amiket eddig néztem
Xiaomi Mi Curved 34 gaming monitor 150k körül
Huawei Mateview 34 160k (alza bf)
Asus TUF VG34VQL1B 170k (emag bf)
Dell Gaming S3422DWG 190krtings.com-on csak az asusról és a dell-ről találtam infókat, mindkettőt jóra értékelték, ennek fényében nem tudom a dell megérné-e a 20k-s felárat.
Mi Curved-ről volt review a Hardware Unboxed-on, jókat mondtak róla de talán válaszidő miatt csak akkor venném ha jóval olcsóbban jutnék hozzá.
Huawei-ről nem találtam jóféle review-t.
más egyéb jó vétel 150-200k között? -
Ijk
nagyúr
Van valami komolyabb netes adatbázis, statisztika pixelhibákról?
Megint olyan monitort kaptam ami pixelhibás (1db), de nem tudom hányszor küldözgessem még vissza. Sajnálom kicsit mert a háttérvilágítás homogenitása egész jó. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Luck Dragon #126171 üzenetére
és 150-200 között valami jó ajánlott vétel?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Úgy tűnik, nem lesz ívelt monitor, simát keresünk.
A használat módja: Játék, netezés, youtube, tanulás. 14 éves gyermek. A játékot úgy kell érteni, hogy most az alaplapi vga (HD510) adja a képet, szóval 30-60fps-től nem számítok többre.
A mostani felbontás 1280x1024. Ha ezt lecserélem egy Fhd-ra, durván 50%-al nő a pixelek száma, ugyanennyivel erősebb vga kellene bele?
Ha igen, veszek bele egy gt1030-at, vagy hasonlót.Szóval, a múltkor ajánlottátok az ASUS VZ24EHE típust, ami tetszik is, de azért megkérdem, hogy van-e hasonló áron (40-45000ft) 24"-os monitor ami ajánlható erre a célra?
Ezt is néztem még például, ez milyen? : SAMSUNG LS24R35AFHUXEN -
Viktor77
titán
válasz
Mr.Csizmás #126183 üzenetére
Mi mondjuk meg, úgy hogy neked megvan mind a 3?
Használd 3-3 napig mindegyiket, amelyik hibájával nem tudsz együttélni azt küldd vissza. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ezekből melyiket érdemes megtartani? mindegyiknek van valami nyűgje, és mindegyik black friday-es fogás volt (QHD, 120+Hz, IPS 27" a cél)
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
ASUS TUF VG27AQ1A
Xiaomi 2K Gaming monitor -
Lasersailing
senior tag
válasz
Luck Dragon #126171 üzenetére
Köszönöm!
laptop alaplapja ezt írja:
"Monitor Support
Supports up to 4 independent displays (native display and 3 external monitors via HDMI® and USB-C®)
• HDMI supports up to 4096x2160@60Hz
• USB-C supports up to 5120x3200@60Hz"Ezt írja az alaplap, szóval philips lesz.
Amit viszont vicces, hogy mikor eldöntöttem megnéztem a philips honlapján, mégis mit írnak róla: kiderült az is 75 Hz-es, csak árukereső, meg pár honlap elírta és 60Hz nek írta...
Szóval gyártó honlapján kell mindent megnézni, nem a kereskedőknél -
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
27" 2560x1440 WQHD 144 HZ:
105e-ért jól látom, hogy még most is a ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX a tuti?
Olyan 120-130-ig lenne esetleg, ami megérheti a pluszt ehhez képest? (most ennek a 24" FHD kistesója (ACER NITRO XV240YPBMIIPRX) van, a mellé tenném, az maradna másodlagos monintornak, szerencsére ugyanúgy néznek ki kívülről.
6800 XT R5 5600x-el hajtaná.
-
Viktor77
titán
válasz
Luck Dragon #126179 üzenetére
Ami magyarul kicsit megtévesztő.
Mert ugye így hívják angolul ha valami Gsync kompatibilis, miközben ugyanez a neve az Nvidia driverben ha a Freesynces monitort Nvidia kártyával használod. -
-
Cry0
őstag
ha még zavarhatok a csoporban egy kis help
[displayspecifications]
oldalon adaptiv sync-nek irják az acert.más oldalt csak G-sync-t találtam.
vagy esetleg jobb vétel lehet még az oázisnál szintén bf hétvége alatt az ASUS TUF GAMING VG259QR ? -
sztivo
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #126173 üzenetére
Igen, bár így a boltban az IPS tűnt fakóbbnak, amivel szegény TN-t bántják, sokat számít egy kalibráció, illetve beállítás, de azt kell mondjam, szerintem ez TN-ben elég vállalható. Betekintési szögei is rendben voltak, a 13 éves (és még mindig működőképes) Samsung 2043BW monitorommal szemben. Ez már valahogy nem torzult úgy, nem ott tart már a TN-technológia sem, szóval ha valaki ezen törné a fejét, már ne féljen annyira tőle.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
FireKeeper #126159 üzenetére
Használtan kapsz LG-t 130-140 között ilyen paraméterekkel. Itt az aprón.
-
-
válasz
kresz2 #126158 üzenetére
Inkább ne azt.
Helyette MSI Optix G241 vagy Acer Nitro XV240YPFireKeeper
Lehet én vagyok lemaradva , de ebben az összegben 1440P 144Hz UW monitor 150-ért nincs
Nagyobb összegben igen .Lasersailing
Szerintem észrevehető a különbség , de van aki egyáltalán nem veszi ezt észre .
Legtöbb újabb alaplap kimeneti forrásként kezeli 75Hz , de ezt az alaplap oldalán kell majd utánna nézni , hogy megfelelően tudja majd kezelni CPU ban integrált VGA-t.
De nagy lesz rá az esély , hogy 60Hz marad .HornedReaper
oké -oké
kismanús
Lenne ötletem , de mivel összeget nem írtál így csillagos ég a határ.
-
Viktor77
titán
válasz
Lasersailing #126165 üzenetére
Az jó lesz. Csak nagyon régi cuccok nem tudják.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #126161 üzenetére
Na jó, lehet nem is kell nekem ELMB sync annyira: [link]
-
Viktor77
titán
válasz
Lasersailing #126160 üzenetére
Nem a proci tudja a syncet, hanem a vga.
-
kismanús
csendes tag
Sziasztok!
Megszeretném kérdezni hogy most egy 27" es g7 odyssey monitorom van LC27G75TQSRXEN . 32" colosat szeretnék de nem tudom mire lenne érdemes cserélni. Fontos az ívelt képernyő és persze gamer monitort szeretnék. Valakinek valami ötlete? köszönöm szépen
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Luck Dragon #126156 üzenetére
Nem érdekel a 10eFt különbség, ha játékok közben többet tud, élesebb lehet a kép.
Asus oldalon a specifikációkat olvasva VG27AQZ 16.7M színt tud, de VG27AQ1A 1073.7M (10 bit) szóval emiatt már inkább a VG27AQ1A választanám.. Brightness VG27AQ1A-nál 100-zal kevesebb de én sötétítek úgyis minden monitort, HDR meg nem érdekel. Gondolom különböző IPS panelt kaptak, más a fogyasztás is.
És nekem a G-Sync "minősége" még a fontos, de ott meg a VG27AQZ a jobb ha jó benne az ELMB Sync (VG27AQ1A csak "sima" ELMB) -
Lasersailing
senior tag
válasz
Luck Dragon #126133 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez alapján kinéztem kettőt:
Asus VA24EHE vs. Philips 243V7QDAB/00
Összehasonlítva az alábbiakat látom:
ASUS pro:
75Hz
AMD freesync
Philips pro:
hangszóróMennyit előnyt jelent a 75Hz a 60Hz -cel szemben? észrevehető?
A freesync jelentését elolvastam, az elmélet jól hangzik laikusként, de vajon tudja ezt a leendő gépem? Erre nem találtam semmit (vagy 2021-es AMD-s proci mindenképp tudja?)
Esetleg a 75Hz pl. PH weblap görgetésénél gördülékenyebb képet jelent? -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
1440p ultrawide-ot keresek 150 körül, főleg játékra (némi MOBA, RTS és RPG). Freesync legyen rajta mindenképp, 144hz jó lenne, USB hub nem kell, VESA kompatibilis előny.
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
PS5 és Xbox series X mellé tudnátok ajánlani valami olcsóbb monitort?
Nekem még egy régebbi Dell SE2417HG típus van,amit alig használtam,mert a tévén szoktam játszani.Ettől valami modernebb érdekelne.
Előre is köszönöm! -
válasz
HornedReaper #126154 üzenetére
Q1A legolcsóbb eme paraméterekkel és ami tudja a két sync-t.
Jannid
Várom a hosszútávú tapasztalatokat -
XboxGamePass
senior tag
Megjött az újracsomagolt Gigabyte AORUS FI27Q (110k HUF). Gyakorlatilag új, pixelhiba nincs, gyári fóliák is rajta voltak. Na most tesztelem, hogy képes vagyok-e visszalépésre LG Oled tv-ről egy kényelmesebb ülőpozícióért cserébe.
-
HornedReaper
senior tag
Asus TUF VG27AQZ leírásából:
"Először fordul elő, hogy bármelyik játékmonitorban egyszerre engedélyezhető a Motion Blur Reduction és az Adaptive-sync. Ez az új technológia az ASUS Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB SYNC) nevet viseli. Az ELMB SYNC a G-SYNC-kompatibilitással működik együtt, így a játékosok éles, nagy sebességű képkockákat élvezhetnek."Emiatt nem jobb, mint a VG27AQ1A vagy másik, ami hasonló áron kapható?
-
-
Viktor77
titán
válasz
Mans20 #126151 üzenetére
Épp ezért a megoldás neve adaptive sync. Pongyolán fogalmazva a Hz igazodik az fps-edhez.
A 60Hz-es monitor 60Hz-en tud működni és kész. A Synces meg kb. 45-től 144-ig.
Ha meg kevés az fps, akkor többszörözi a Hz-et. 50fps-nél 100Hz-en fog menni a monitor, képtörés kizárt.Érdekes különben látni, az esetedtől függetlenül, hogy sokan mennyire nincsenek ezzel tisztában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BMW topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden, ami hőszivattyú
- BorosPoH!ár
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32BG650EUXEN) 32" QUAD HD GAMER AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest