- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Aerocool Atomic v2 háza van valakinek? Csak mert tetszik és gondoltam hátha vannak vele tapasztalatok.
Köszi!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
dirtymylo
csendes tag
Ha kicsit dizájnosabb házat szeretnél, (bár írtad, hogy nem ez a lényeg) akkor:
[Lian Li LANCOOL II Mesh RGB] vagy a Be quiet! [Pure Base 500DX]De van kicsit letisztultabb [Be Quiet! Silent Base 601]
Ha abszolút letisztult, egyszerű ház kell, akkor: [Fractal Design Meshify 2] [NZXT H510]
Én ezeket tudom ajánlani, ezekkel van tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG // LADA [○===○]
-
muzzy
tag
Sziasztok,
Egy ösrégi Coolermaster N200 (mATX) házat szeretnék lecserélni egy "rendes" méretü darabra (az alaplap maradna)
A legfontosabb szempont a jó szellözést (léghütéssel) és a könnyü szerelhetöség (jó kábelmenedzsment).
Design téren az egyszerüséget preferálnám: nem szükséges az ablakos kialakítás, LED nélkül is elvagyok. Árban a 20k-40k tartományt löttem be.Be Quiet Pure Base dobozait nézegettem, ha van ebben a kategóriában best buy akkor ne tartsátok magatokban :)
Köszi elöre is!!
-
Dönc
tag
válasz RoryBreaker #76993 üzenetére
Remélem sikerül a ház csere végre, drukkolok. Ha már releváns tanácsot sajnos nem tudok adni, legalább sugárzom a csít.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok. Helyhiány miatt muszáj házat vennem, bármennyire nem szeretnék.
tudtok olyat ami matx, (bár már valami midi atx-el is ellennék.... ) elkülönített tápegységkamrás alsótápos és a tápegységnek ki van vágva a tápegységkamra, hogy látszódjon a táp? ilyenre gondolok: [link]
Ja és edzettüveges, letisztult cucc?
nem baj ha minőségi már ha van ilyen kb 30k ig. Köszi
(Legszívesebben megveném ezt, [link] aztán jólvan, mert marhára tetszik, de ennyi pénzt nem vagyok hajlandó házért adni.....)[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Amerigo57
őstag
válasz ProEvoFan #76989 üzenetére
ProEvoFan.
Ahogy Dluinet írja, valóban nagy áremelkedések voltak a számítógép házaknál is, de nézdmeg a be quiet! Pure Base 500 Window (BGW34/BGW35/BGW36) ,
illetve a Phanteks Eclipse P400A TG RG (GEPH-116) házakat.
Mid két háznál van fekete és fehér kivitel is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ProEvoFan #76989 üzenetére
nagyon-nagyon magas a léc és nagyon-nagyon alacsony az ár, elszálltak a ház árak és 33000 alatt már alig van választék
Phanteks ECLIPSE P360A (ATX formátum)
LIAN LI LANCOOL 205 Mesh (ATX formátum)Ha picivel is jobbat akarsz, akkor legalább 8-10 ezret még hozzá kell rakni.
Ha biztos vagy benne, hogy elég egy darab SSD hely és egy venti (vagy veszel hozzá) akkor PHANTEKS ECLIPSE P300A Mesh Edition[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
nagyúr
AEROCOOL Prime ARGB
KOLINK Void
KOLINK Nimbus
KOLINK Bastion (ez már tényleg gamer)
KOLINK Inspire K10 A-RGB (ez már tényleg gamer)
a VGA kártya hosszát ellenőrizni kell"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
A fiam gépének szeretnék egy új "gamer" házat venni. Jelenleg egy ütött kopott Medion Micro atx háza van.
MSI 7707 Matx alaplap, Fsp 450w atx táp, 8Gb ram, I5 2300 proci. Asus Nvidia Gtx 760 2gb VGA , Deepcool Gamma 300 CPU hűtő (140mm), és egy 2Tb Hdd plusz még kap egy sata ssd-ét.
Szóval valami világítós Matx ház kellene viszont a keret max 20eFt lenne. Van esetleg valakinek tippje? Köszönöm .Esetleg egy AEROCOOL Bolt Mini RGB jó lehet? [link]
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Óriási.Egyetlen bolt nincs Pesten ahol rögtön át lehetne venni a BITFENIX Nova Mesh-t. Kutya világ ez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jungle Man #76983 üzenetére
windows > energiagazdálkodás
nálam a monitor kikapcsolása van beállítva a bekapcsoló gombhoz"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Jungle Man
junior tag
Azt ugye BIOS-ban lehet állítani, hogy a ház bekapcsoló gombja csak bekapcsolja a gépet, de ki ne? Mert szinte mindenki emellé rakja az USB-ket, amit az asztal alatt, sötétben bogarászva könnyen eltalálok a kábelvéggel. Nem is értem.
Az ajánlatokat köszönöm, de úgy tűnik a beQuiethez képest ezek mind alacsonyabbszintűek. Akkor a Pure Base 500 lesz - sajnos, mert az meg nagy.
-
nagyúr
válasz Jungle Man #76980 üzenetére
BITFENIX Nova Mesh alá már nem érdemes menni. (Ezt néztem én is )
SILENTIUMPC Ventum VT2-be csak 1db HDD-nek van helye.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Jungle Man #76971 üzenetére
BITFENIX Nova Mesh közel féláron 2 ventilátorral. A fehér még olcsóbb...
SILENTIUMPC Ventum VT2 ebben csak 1 ventilátor van.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
nagyúr
válasz Jungle Man #76977 üzenetére
Nézz ezekre is rá:
Phanteks ECLIPSE P300A (alig van benne ventit és csak egy darab SSD tárolót adnak hozzá)
Phanteks ECLIPSE P360A
Phanteks ECLIPSE P400A[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz abridabri #76975 üzenetére
Köszi... Eddig én PCX-eztem. Bár nem volt velük bajom, rugalmasak, de néha kicsit lassúak...
Az ipon amúgy is szimpatikus nekem.....pár száz ft-al drágábbak, az nem feltétlen baj, ha amúgy jók vagy gyorsabbak....Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
smiti
veterán
válasz abridabri #76975 üzenetére
Mostanság sajnos nem tartoznak a legolcsóbbak közé, pedig én is szinte mindig tőlük rendeltem.
Viszont ha valakinek nem az ár a legfontosabb tényező, akkor jól jár velük, én amit rendeltem már azt mindig megkaptam, gyorsaan és nem volt még olyan, hogy hetekig kellet volna várnom valamire.
-
veterán
válasz RoryBreaker #76974 üzenetére
Szerintem személyes preferencia .Náluk van a legnagyobb készlet és ők a leggyorsabbak / és általában a legolcsóbbak .90% ban tőlük rendelek.
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Miért mindig ipon oldalról linkeltek?
Ott a legolcsóbbak a cuccok?
Vagy ez csak véletlen?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
veterán
Nagyon túl van árazva . 28 K-t nem ér , de még a felét sem. Molexes ventik / kábelelvezetőknél nincs gumiperem /nem szellőzik/felesleges DVD helyek ?! stb
Írd le mik az igények / kereted , találunk ennél sokkal jobbakat is.[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
mire lehet megfelelő?
rejtett hibája nem tudom, de nyilvánvaló hibája a zárt előlap.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Jungle Man
junior tag
Ez a ház megfelelő lehet vagy van valamilyen rejtett hibája?
(A paraméterek szerint nekem jó.)SHARKOON S25-V BLACK.
-
UserX
addikt
-
kromatika
veterán
válasz Dluinet #76967 üzenetére
Nem kellene ki törni semmilyen hátlapi elemet.De ha kellene sem veszem komoly kompromisszumnak. Nincs a gépben külön vga ahogy irtam.És tényleg csak netre,zene hallgatásra, álltalános használatra van használva. A procin jó hűtő van,tuning ugye nincs is a gépben.Szóval nem egy hő kazán konfig közel sem. A meghajtó terén is csupán 1 db M.2 SSD van,az is a lapon. Szóval nem értem meg miért nem lehet ezt meg úszni 30 000 Ft alatt. A lényeg hogy kisebb ház kell mint a Zalman Z11 Plus. mATX,157 cm es hűtő be férjen, stb... De már találtam ami nekem kb meg felelne .PL a Cooler Master MasterBoxCooler Master MasterBox Q300L.Akkor úgy kérdezem a topikban lévő szakikat, hogy a 14 és 18 000 Ft közötti mATX házak közül,mik a be vállalható darabok, ami kb hozza a Cooler Master MasterBox Q300L szintjét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kromatika #76966 üzenetére
30 ezer forint alatt nem úszod meg.
25 ezer alatt nagy kompromisszumokat kell kötni. (ki kell törni a hátlap elemeket, vékony lapok, stb)
25-30 között már akad vállalható darab.
30-40 közöttiek vállalhatóak.
A jók 40 ezer felett kezdődnek.
A profik már 50 ezertől vannak.
LIAN LI LANCOOL házak
NZXT házak
SILVERSTONE FARA R1
RAIJINTEK házak
PHANTEKS P400 és felettiek
FRACTAL DESIGN házak
CORSAIR iCUE 220T és felettiek[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok.mATX ház vásárlásában szeretnék segítséget kérni. Adott egy 1151-es 8. genes pc. /sima K- nélüli I5, 2x 8GB ram,500 GB M.2 Nvme ssd,500 W Chieftech táp,mATX Asrock alap lap,és egy ARCTIC cpu torony hűtő,ami 159 cm magas. Külön vga nincs ,és nincs is tervben. Mind ez egy Zalman Z11 Plus házban. A gép álltalános feladatokra van használva. A probléma az hogy hely hiány miatt ezt a konfigot szeretném át költöztetni mATX házba. Igényeim nem túl sok, legalább elől és hátul legyen 3db 12 cm es venti hely,plexi oldallap ,és rgb nem fontos,de nem is zavar. Be férjen a 159 cm proci hűtő. Szerelhetőség sem fontos, egyszer lenne össze rakva és kész.Az viszont jó lenne ha a kábeleket normálisan el lehetne rendezni. És hogy kb minőségben ne legyen rosszabb a ház, mint a mostani Zalman Z11. Ár kategóriában kb 12 és 18 között gondolkodom. ha lehet több ajánlást is kérek. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Dönc
tag
válasz #48613632 #76957 üzenetére
Én ez tökre osztom, hogy nem minden giccses, ami világít, de azt beláthatjuk, hogy mostanság azért marhára a túltolt RGB a marketing alappillére.
Nekem is volt több tervem arra, hogy, hogyan lehetne világításra bírni a gépezetet, viszont nem igazán leltem erre megoldást. Főként azért, mert nekem a Nixie csövek narancssárga fénye jönne be, de ezt a LED világítás nem tudja reprodukálni azok közül, amiket találtam. Ha esetleg erre van bárkinek ötlete, akkor bármilyen tanácsot elfogadok. -
hevepapa
senior tag
válasz TestamentDNR #76958 üzenetére
Nekem Meshify C van. Tökéletesen bevállt. i7-6700K + GTX1080 fűtené, de szinte semmi hangja sincs és nem melegszik egyáltalán. Igaz eltartott pár napig mire sikerült kisakkoznom a 3 ventillátoron az optimális hőmérsékletfüggő fordulatszámokat.
-
Zooley79
csendes tag
Üdv!
Max. 25 ezer a keret a házra.
Van információtok arról, hogy az alábbi házakban lehet-e a ventillátorok sebességét szabályozni? Sehol nincs erről infó.BITFENIX Nova Mesh
THERMALTAKE VERSA H26 TG
ZALMAN ZM-R2
COOLERMASTER MB511A lényeg, hogy CSENDES legyen!
Köszi! -
IzI
senior tag
válasz TestamentDNR #76958 üzenetére
Phanteks jól szellőzik,mivel gyors fan benne,cserébe hangos és csak 2 van ,már ha non RGB veszel.Fan hub nincs benne,ez nem tom mennyire hátrány.
Fractal-ba leginkább akkor gondolkoznék,ha 420-as aio akarnék felülre.
Nálam is ez a 2 ház a favorit,csak még nincs eldöntve aio vagy air
-
törölt tag
Attól, hogy valami képes világítani, még nem biztos, hogy giccses. A világítás, vagyis az RGB egy lehetőség, ami értő kezekben kellemes külsőt, esztétikus megjelenést tud kölcsönözni a berendezésnek.
Meg lehet giccses is, függően attól, hogy hogyan használjuk.
Tartózkodni kell azonban az olyan kijelentésektől, hogy egy ilyen gép eleve giccses, mert csak kiröhögtetjük magunkat, és komolytalanná válunk a többiek szemében. -
veterán
válasz RoryBreaker #76953 üzenetére
Azért mert neked más igényeid vannak és nem termel hőt a géped, még nem kell szarosozni az új házakat. Próbálj meg belerakni egy gamer gépet (300W+ fogyasztás ) az "őskövületbe" aztán meglátod miért jobb egy új ház.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz RoryBreaker #76953 üzenetére
Azzal azert tisztaban vagy, hogy a vilagitos giccset ki lehet kapcsolni mindegyik foson?
Hazat meg nem evente cserel az ember, eleg egyszer kiadni ra a penzt. Foleg, ha munkaeszkoz a gep, akkor ne egy filleres, poros kenyersutoben sinylodjon.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
RoryBreaker
aktív tag
Ja, én ís így vagyok. Világítós giccses fosok.
Van ami nekem is tetszik, de 50-60 ezret meg nem fogok 1 szaros házért adni. Akkor marad az "őskövület"
egyébként leszedtem az ajtaját. Lábakat leszedem, teszek a kihajthatók helyére gumibakokat és kész. Nincs benne 1 venti sem. Csak a táp meg a processzorhűtő. 40 fok fölé nem megy nagyon semmi. Pedig van benne 1 samsung evo plus m.2 is. Igaz hűtőbordával. Jó, én nem játszom, nekem munkaeszköz, meg zene, kb ennyi. Van egy nem olyan régi dell optiplex sff gépem. Arról is mintát lehetne venni, hogy kell házat építeni. Nekem elment a kedvem a házvásárlástól. Már többször kiderült, ami új, nem biztos hogy jobb. Most is.........Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
hevepapa
senior tag
válasz TestamentDNR #76951 üzenetére
Talán az jó megoldás lehetne, ha a 3 oldalsó ventiből a két felső (vagy csak a legfelső) kifelé fújná a levegőt.
-
hevepapa
senior tag
válasz TestamentDNR #76944 üzenetére
Lehet az is a rossz szellőzés oka, hogy a zárt házba 2x3 db ventillátor fújja befelé a levegőt... a meleg levegőt meg jóval kevesebb fújja ki. Így frankón belül kering az egyre melegebb levegő.
-
jimpo
senior tag
válasz TestamentDNR #76946 üzenetére
Azért ez nem horror, bár nem tudom mennyiért szállítanak-e Mo.-ra.
Ha meg vagy elégedve a hőfokon kívül a házzal, akkor meggondolandó.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Dönc
tag
válasz RoryBreaker #76943 üzenetére
Igazság szerint nem nagyon követem mostanában a trendeket, mert egy picit számomra már giccses a felhozatal. Nem mondom, hogy nincs olyan házikó, ami tetszik, de ezek olyan áron mennek, hogy inkább kihagyom.
Ami még nagyon masszív ház és van itthon az egy Fujitsu őskövület, BTX-es, tehát ha kihal az alaplap belőle akkor kuka. Szerkezetileg kb. olyan, mint a Chieftec, tele tök jópofa megoldásokkal, pl a hdd-ket a ház oldalában egy kinyitható kis ajtóba lehet rögzíteni csavarmentesen. Illetve 1 db venti van a ház elejében, ez 15 év után is teljesen csendesen lehűt mindent.
Jelenleg is egy Xigmatek Asgard Pro házban lakik a fő konfig, nem mondom, hogy ez a technika csúcsa volt kb. 10 éve, amikor megvettem, de szerintem eléggé időtálló a dizájn.
Egy baja van neki, hogy rohadtul gyűjti a port. -
veterán
válasz TestamentDNR #76946 üzenetére
Nem tudsz vágatni / csinálni panelt akár plexiből vagy valami olcsó anyagból ? Esetleg egy az egyben porszűrőre cserélni az üveglapot (fehár szűrő [Aliról] ) ?
A felső 360 as AIO eléggé leszűkíti-megdrágítja a listát ,de ezek lennének jók neked:
[Meshify 2] /[Meshify S2]
[BQ 802]
[Corsair 5000d airflow]
[Phanteks P500A] / [Enthoo pro2] / [P600S]
[CM H500p mesh] -
veterán
válasz TestamentDNR #76944 üzenetére
A ház rosszul szellőzik . A felső porszűrőt vedd ki ha a radi úgyis kifelé fúj. Pár fokot jelenthet . De igazából egy mesh panel lenne a megoldás : [Performance-PCs PC-011 Dynamic Custom Modded Replacement Front Panel] .
Próbáld ki levett előlappal milyenek a hőfokok. -
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem.
Van egy Lian Li O11 Dynamic hazam, es eleg meleg van odabent.
Ventik:
- 3db Thermaltake Riing 12 oldalt befele fuj (max 40 CFM)
- 3db Thermaltake Riing 12 alul befele fuj (max 40 CFM)
- Enermax 360 AIO felül kifele fuj.Ezen kivul hatra egy 90mm-es kis venti mar kifele fuj.
Egy 5800x es egy 6900xt van bent.
Mind a proci, mind a vga eleg meleg, ha leveszem az oldallapot jocskan jobb a helyzet.Szerintetek ez a haz jellegzetessege, vagy esetleg a Thermaltake ventik nem voltak a legjobb valasztas?
Mert akkor elkezdek gondolkodni valami hagyomanyosabb (elolrol-hatra) Mesh hazban.Koszonom!
-
RoryBreaker
aktív tag
Okés. Holnap majd megnézem én is hogy jön le.
Oltári nagy vicc egyébként hogy manapság ház címén miket akarnak eladni több 10 ezer ft ért.
Ha visszagondolok, nekem kettő normális házam volt a kb 5-6 közül. Ez a chieftec, illetve egy újabb fractal design....Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Dönc
tag
válasz RoryBreaker #76940 üzenetére
Megnéztem. Felül ki lehet pattintani a zsanért, biztosan van olyan pozíció, amikor könnyebben kipattan, alul meg le lehet akasztani róla. Én nem szedtem le, szeretném, ha nem törne el véletlenül. (A szerkesztési időből már sajnos kifutottam.)
-
Dönc
tag
válasz RoryBreaker #76940 üzenetére
Ehh, néztem is a házikót igen pofás darab, sajnálom, hogy így jártál vele.
Lövésem nincs, hogy le lehet-e szerelni az ajtaját, de meglepne ha nem lenne erre lehetőség. Vetek majd rá egy pillantást azért, hátha kiderül a nyitja. -
RoryBreaker
aktív tag
Most képzeld el.......
rendeltem egy Thermaltake Core v21-t vagy mit...... 1 nagy határ szar. Ráadásul úgy jött meg, hogy a lábai szét voltak törve... Nem gáz, visszaküldöm, visszakapom a pénzt.
De milyen ez már???
El is ment a kedvem a házvásárlástól. Egy katasztrófa. Vékony fos anyagból, nyeklik össze vissza.
Nekem is marad a régi Chieftec.........Esetleg nem tudod, le lehet e venni az ajtaját?
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Ábel
csendes tag
Kinek van Cooler Master Silencio S600 (fém) háza?
Ha van benne normálisan ventilátor, elöl 14-es, felül 12-es + hátul is, tényleg forralja az alkatrészeket (különösen gpu-t)?
Esetleg tudnátok helyette hasonló minimal stílusú, de jól szellőzőt ajánlani, ha ez nem jó?
Nagyon szépen kösznöm!! : ) -
fo_di
őstag
válasz Szuri90 #76932 üzenetére
6-oshoz valót találtam stl-ben, lehet, hogy ügyesebben keresve találsz jobbat, de lehet, hogy ez is jó lehet
https://www.thingiverse.com/thing:4752145 -
jimpo
senior tag
válasz Szuri90 #76932 üzenetére
Define R4 Door Clip hogy magyarba találsz-e azt nem tudom.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Korábban az itteni ajánlásra vettem Phanteks P600S házat Most az lenne a kérdésem, hogy a ház gyári ventillátorait mivel lehet monitorozni? Asrock B560M Steel Legend lapom van. Ha a ventik bármelyikét bedugom a lap bármelyik Chassis Fan csatijába, látja az asrock segédprogram és az aida64 is. De a ház gyári ventillátor elosztójára csatlakozva már nem látja semmilyen program. Mi lehet az oka?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dönc
tag
válasz RoryBreaker #76927 üzenetére
Ha egyben van tök érthető, hogy nem bontod. Pont emiatt vagyok bajban, mert kb. agyonüthetetlen a cucc.
Egyébként mostanság is forgalmazzák, habár más az eleje ás az usb csatik is usb 3.0-ak már rajta.
Az tuti, hogy nehéz, szerintem nehezebb üresen, mint egy-két belakott ház.
Párommal teszteltettem, hogy mennyire masszív, mondtam, hogy nyugodtan csüccsenjen le rá ~50 kilót hibátlanul kibírt, meg se nyikkant a szerkezet.
Ami tény, hogy nem a mai kor divatja szerint épült és qrva nagy is, ha jól saccolom kb 20 éve kezdhették árulni. Ebben valami brutál ws lap volt (van egy matrica az oldallap belső oldalán) abból az időszakból, amikor ez a műfaj is még csak egy maggal bírt.
Nekem tesztik még mindig, mondjuk gyerekként, amikor először láttam még nem igazán volt rá pénzem.
(Lehet dobok egy mailt a Chieftec supportnak, hátha ők tudnak valami pontosabbat mondani, vagy esetleg ajánlani.) -
nagyúr
válasz RoryBreaker #76928 üzenetére
Még 7 év után is jó ház.
2014 óta van forgalomban, nem véletlenül."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
RoryBreaker
aktív tag
-
RoryBreaker
aktív tag
Szia! Pont a 7 végén pakolok ki ebből a házból. Sok évig használtam megelégedéssel, most a hely miatt kompaktabbra váltok. Nem értem miért lenne kőkorszaki, mert régi? És? Megromlik, mint a párizsi? Vicc.... 😄 Ez 1 kurva jó ház. Ráállhatsz, ebben van anyag. Meg hely. A baj viszont az, hogy mivel mindene megvan és tök egyben van én nem bontom meg... egy nagy hely takaróját nem találom, de ott meg 1 optikai meghajtó van, szóval nem foglalkoztam vele. Eladó, de csak az egész egyben ( a dvd rw vel együtt akár), mivel nincs meg a takarólemeze de az optika gyakorlatilag nem nagyon árképző, a rossz még ebben az, hogy rohadt nehéz, szerintem van 10 kiló. Így csomagküldés sem feltétlen éri meg gondolom........
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Matuzsálemi darab nem éri meg vele foglalkozni nemhiszem hogy találnál hozzá alkatrészt.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Fiamnak lassan raknánk össze egy gépet, a házzal egy kicsit bajban vagyok. Én már régóta egy testbenchet használok, szóval kicsit lemaradtan a házakat illetően.
Ami lényeg lenne az atx/matx méret, normál atx tápot fogadjon. Hdd nem lesz, csak egy 2,5 sata ssd max. Cpu hűtőből azért a 160 mm-ig beférjen. Nem kell nagy dögnek lennie.
Amiket eddig néztem innen apróról:
Lian li 011 dynamic
Phanteks P500 -A eclipse
Jonsbo u4, u4 plus, u5.
Megmondom őszintén a jonsbo házak tetszenek, kompaktnak tűnnek, bár nem tudom szellőzésben mennyire jók. A lian li se rossz, csak cpu hűtőből 150 mm a max. A phanteks meg nagynak tűnik, ráadásul pattintós az eleje?
Vagy esetleg más alternatíva 30k-ig?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Dönc
tag
Sziasztok,
láttam, hogy olvassam el az összefoglalót, illetve a keresőt is megpróbáltam bevetni, de sajnos nem leltem meg a megoldást. :/
Szóval adott egy CHIEFTEC BH-02B-B-B házikó, amiről alább csatolok majd képeket.
Keresek hozzá 2 db előlapi ODD takarót, illetve az összes HDD sínt. Utóbbira egyéb alternatív megoldást is elfogadok.
&
Előre is köszi, ha valakinek van bármilyen tippje, cél a gyári állapot visszaállítása, de ha ettől eltérő a megoldás, az is szóba jöhet, arra is vevő vagyok.Köszi!
Üdv,
Vajk[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok.mATX ház vásárlásában szeretnék segítséget kérni. Adott egy 1151-es 5. genes pc. /sima K- nélüli I5, 2x 8GB ram,500 GB M.2 Nvme ssd,500 W Chieftech táp,mATX Asrock alap lap,és egy ARCTIC Freezer i30 cpu hűtő,ami 161 cm magas. Külön vga nincs ,és nincs is tervben. Mind ez egy Zalman Z11 Plus házban. A probléma az hogy hely hiány miatt ezt a konfigot szeretném át költöztetni mATX házba. Igényeim nem túl sok, legalább elől és hátul legyen 12 cm es venti hely,plexi oldallap nem fontos, és hogy be férjen a 161 cm proci hűtő.Szerelhetőség sem fontos,egyszer lenne össze rakva és kész.Létezik e ilyen mATX ház amibe be fér ekkora hülő,vagy mindenképpen cserélnem kellene a hűtőt. Ár kategóriában minél olcsóbb lenne a cél.És ha lehet több ajánlást is kérek. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Dluinet #76919 üzenetére
Ez a tt tetszik........
Meg a chieftec is........ nehéz döntés.
Köszi az ajánlásokat, sokat segítettél velük......Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
-
nagyúr
válasz RoryBreaker #76918 üzenetére
Ha m-ATX alaplaphoz kell, nézz rá a COOLERMASTER MasterBox MB400L-re vagy a KOLINK Citadel Mesh-re, vagy ha nagyobb lenne a keret, akkor CHIEFTEC CI-02B-OP fekete vagy THERMALTAKE Core V21 amik kisebb házak magaságban.
Jó szívvel a Thermaltake core v21-et ajánlanám.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Dluinet #76917 üzenetére
Áh. Értem....
Meglátom a hőmérsékleteket. Szerintem nekem ami a legjobban melegedő alkatrész az az m.2 samsung evo plus benne. Bár azon is hűtőborda van. Videókártyám sincs, csak ami a processzorban van. Nem játszom a géppel, csak photoshop, lightroom, weblapszerkesztés, zene, youtube. Kb ennyi. Most egy hatalmas régi chieftec házam van, ami a helyhiány miatt nem okés, meg nem szeretem, hogy a padlón áll. Abban nincs is venti pluszban. Csak a tápban, meg a procin. Szerintem 40 fok fölé még semmi nem ment benne.......Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
nagyúr
válasz RoryBreaker #76916 üzenetére
itt próbáljak az egyetlen nagy hibáját orvosolni.
Én inkább a ventiket távtartóval próbálnám messzebb rakni a front paneltől, vagy a kettőt kombinálni."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Dluinet #76915 üzenetére
Köszi, igen ezt tudom. Egyszer össze lesz rakva, aztán max a bekapcsoló gombot nyomkodom.
-
nagyúr
válasz RoryBreaker #76914 üzenetére
az oldala nem üveg, hanem plexi (Acrylic), így könnyen karcos lehet
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok! CM Q300L lenne a választásom.
Van esetleg valakinek bármiféle negatív tapasztalata ezzel a házzal?
Köszi!!!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
BogyóBP
addikt
válasz oroszLajos #76912 üzenetére
Mennyire porosodik? Erkélyen a dohányzás is megy amiből jön be füst bőven de nem olyan mintha előtte cigizne valaki. Csak ezek miatt aggodom különben már rendelném.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Ezt valaki bevállalná? [link]
-
BogyóBP
addikt
Én jól megszivtam a H500 nál a vizes tisztitással mert a levett tetőlapi üvegnél az összes olyan helyen ahol a pontforrasztás az üvegnél rossz tömitéssel rendelkezett valahogy pára jutott be oda amit sehogy se tudtam kiszedni vagy a viz jutott be nemtudom pedig nem láttam rajta lukat sehol, cserélnem kellett mert olyan volt mintha popszegecsekkel körbeütötték volna 4 helyen az üveglapot, rendelhettem újat a kúlermasztertől...Még szerencse hogy gyártanak külön alkatrészeket is. Kérésre le tudom fotozni..És igen, pormentesités után szabad csak tisztitani főleg a plexit mert karcolodik mint állat.
-
jimpo
senior tag
Szerintem a zuhany alatt jársz a legjobban a tisztítással, ugyanis az apró porszemek karcolják a felületet a törlés hatására.
Majd szárítás, szárazra törlés valami mikroszálas kendővel.
Esetleg izopropilalkohol, de az csak akkor ha már nem poros!A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
BogyóBP
addikt
válasz MaddeNNNN #76901 üzenetére
Annyira nincs kedvem hozzá.
-
dirtymylo
csendes tag
ASUS ROG HELIOS és a kistesó, ASUS ROG Z11
A fanatikusságomból adódóan már mindkét "rozsos" házból van itthon.
Ezért ha felmerült benned, hogy "milyen házat vegyek" itt vannak ezzel a "prémium házzal" a rövid tapasztalataim.Amikor megvettem új asztalt kellett venni, mert nem fért el.
-A kábelek nagyon jól elvezethetőek és elrejthetőek.
-Az anyagminősége szerintem nagyon jó, semmi nem hajlik, karcolódik könnyen rajta.
-Az épített víz szerintem korlátozott, nekem már kezd szűkös lenni, de akár 2x360mm vastag radiátort be tud fogadni bőven.
-?sok? 2.5" HDD/SSD fér el benne 5-6 biztosan (alul,hátul + a képen látható pumpa mögött is)
-Könnyű szerelhetőség
-Az oldalait "gombok" nyitják ki, ami nekem néha magától kinyílik hátul.ASUS ROG // LADA [○===○]
-
UserX
addikt
OFF!
Sziasztok! Még sosem volt ablakos házam! A plexi (nem edzett üveg) oldallapot mivel érdemes tisztítítani? Gondolom, hogy nem vízkőoldóval... Tiszta víz, alkohol, mosogatószer, más...? Előre is köszönöm! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest