- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- Rx 7800xt
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MODERÁTOR
válasz Xpredator01 #75495 üzenetére
Corsair HX1000 vagy HX1200
Igen, ez a ház topik, nem a tápos.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
szasanyi
félisten
válasz Xpredator01 #75495 üzenetére
Itt lenne jobb helyen a kérdésed, egyúttal ajánlom az összefoglalót!
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Xpredator01
csendes tag
Sziasztok!Egy új tápot szeretnék venni,a keret 120000 Ft és a teljesítmény legalább 1000w.Mitbtudtok ajánlani?A választ előre is köszönöm!
We ride together.... We die together...bad boys for Life!
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata in win 303 házzal kapcsolatban?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
olisadebe
tag
válasz hevepapa #75492 üzenetére
Megoldottam egy új házzal..190cm hűtőmagasságot adott meg a gyártó és most kb 1,5-2cm szabad helyem van az üvegnél ..Nagyon régi házam volt 15-17éves smilodon raidmax..nagyon szép állapotú volt ..El is tudtam adni ..De úgy érzem ideje volt váltani ..és mérföldkövekkel jobb..Persze csak egy házés nem ad teljesítményt ha a hűtést nem nézzük,de ha megint kitart 10-15 évig akkor nem nagy ár azért ...
-
steewcv65
őstag
válasz chopin42 #75489 üzenetére
Igeb ezt néztem ,meg antec van meg.Ez tetszik is meretilev is oltimalis.Corsair 5000d az tornyos de kullemre nem tetszik,olyanbol is jo lenne valami alternativa.Annak is van oldalso szerelesi lehetosege a hutesnek
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
steewcv65
őstag
válasz fboldog #75485 üzenetére
Varom meg az otleteket,phanteks nem tetszik
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
senior tag
-
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan hazat keresek aminek az oldalaba lehet szerelni a radiatort es nem csak az elejebe es a tetejre..Max ar 60000ft 280radiatornak kell a hely
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Új gépházat keresek, elsősorban halkabbra szeretném húzni a gépet. Nem egy atomerőmű, jelenleg i3-10100F proci és RX470 van benne, ez valszeg upgradelve lesz 10400-ra és ha lesz, valamilyen középkategóriás GPUra (rx5600 vagy hasonló). Tápom be quiet! System Power 500 (többi adatlapomon)
Jelenleg egy Aerocool Aero 300-am van, túl zajosnak gondolom, szóval az elvárás mindössze annyi lenne, hogy ennél halkabb legyen.
Keret nagyon max 25k. Be quiet! Pure Base 500-at néztem ki. Az ablakos és nem ablakos verzió között jelentős a szigetelés különbség? Mennyire ajánlott egy ilyen jövőbeli konfighoz? Ebben a kategóriában van valami visszafogottabb dizájnnal ÉS jó szigeteléssel?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Simba
csendes tag
válasz scott_free #75453 üzenetére
Ha még nem választottál, ajánlom figyelmedbe: Aerocool Atomic v2
Volt szerencsém hozzá. Nagyon jól szellőzik, nagyon csendes, kompakt, ugyanakkor minden elfér benne, még ajándék GPU tartó is van hozzá. A képekkel ellentétben szépen néz ki, az edzett üveg oldala nyitható. -
olisadebe
tag
Ha az alaplapról mérve 185mm magas a hűtőm, belefér egy 185 mm hűtőtámogatású támogatású házba
-
olisadebe
tag
Sziasztok volt már kérdésem ..és egy Cooler Master MasterCase H500M házat néztem ki .De nem vagyok biztos ,hogy befér a cpu hűtőm a kiemelés végett ..a gyári adat szernit 185 mm a cpu hűtő magassága a háznak ..Most ,hogy szétszedtem a gépemet ,lemértem az alaplaptől a hűtő -ventilátor magasságáig nekem 185mm kell !Ez akkor vagy koppan az oldalüvegen vagy nem tudom becsukni vagy éppen-hogy ..Kérdésem az lenne ,hogy a házaknál honnan számolják a hűtő magasságot ..A csavarfejtől mert akkor az alaplap vastagsága még elvett ..vagy a lemeztől ..honnan segítsetek ..Köszönöm
-
hevepapa
senior tag
Szerintem meg csak meguntad a régi házat és keresel valami indokot a cserére Mert egyébként nem indokolt semmivel. Ahogy írod: jó a ház, jó a hűtő.
Az meg hogy nehezebb hozzáférni a többi alkatrészhez? Be van szerelve, elketyeg rendesen, hozzá se kell nyúlni valószínűleg évekig.
De te tudod. A te pénzed -
zolee0307
őstag
Nekem volt aio, épített víz is, most ismét lég van. A mostani léghűtésem az aio szintjén van, hallkabban. Én nem feltétlen váltanék aio-ra.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
szasanyi
félisten
AIO téma itt van: Kompakt vízhűtés de mivel én nemrég váltottam Fuma2-ről Corsair iCUE H100i RGB PRO XT-re azt javaslom fontold meg. Én mindenképpen ki akartam próbálni, bár sejtettem mire számíthatok:. És ha az adott CPU hőátadó képessége átlagos vagy átlag alatti akkor főleg nem várható javulás, sőt a zajszint nőni fog.
Az egy jó ház, jó szellőzéssel ami le lehet cserélni, de én sem látom értelmét - kivéve ha mégis lesz AIO és felülre szeretnéd elhelyezni mert ott kissé szűkös a hely és nem fér be akármi. De először azt kell eldöntened, mert az befolyásolja a ház ajánlást.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
-
JiMN
tag
válasz szasanyi #75472 üzenetére
Azt csak a házra. Hűtés kb. duplája.
Így, ilyen sorrendben. Igazából nincs problémám a jelenlegivel sem, se zaj, sem hűtés szempontjából, csak a hely miatt, mert le kell szednem, ha ki akarom venni pl. a ramokat, vagy az m2 ssd-t. Nem is ragaszkodom ehhez a márkához amúgy. -
szasanyi
félisten
Lehet csak nekem nem 1érelmű, de pontosan mire írtad a Kb 40-50 k a keret -et? Mert ha az AIO-ra és NZXT érdekez az eléggé korlátozza a lehetőségeket (de már típus esetén is hasonlóan). Ezen kívül mi a fontosági sorrend az AIO-nál: ár, zajszint méret, hűtési teljesítmény? Ti. nincs olyan, hogy legjobb (minden szempontból).
-
JiMN
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a CPU hűtőmet, mert nagy helyet foglal, és gondoltam akkor már egy házat is beújítok.
Az alábbi cuccaim vannak jelenleg:Alaplap: Gigabyte Z390 Aorus elite
Processzor: Intel I7 9700K
Hűtő: Be quiet dark rock pro 4
Táp: Seasonic Focus GX 650W
Ram: HyperX Predator 4x8gb ddr4 3200mhz
Vga: Gigabyte RTX 2070 Super Aorus
Ház: Be quiet! Pure Base 500dx
SSD: Samsung 970 Evo plus 500gb
HDD: Toshiba 1TB P300NZXT Kraken vízhűtőt néztem, (mondjuk pontos típus még nincs, de ha azt is tudnátok ajánlani azt megköszönném) és ehhez szeretnék egy házat is. Kb 40-50 k a keret.
-
steewcv65
őstag
válasz hevepapa #75469 üzenetére
Sziasztok!
Aio hűtésre kellett váltanom (arctic 280) és ez miatt egy jobban szellőző házra lenne szükségem...Most egy pure base 500 van és az aio frontba van és lesz is szerintem szerelve.
Keret 40-45 000ft és a a kiszemeltek: be quiet 601 window és lian li lancool II
Csendességre és teljesítményben melyik milyen lehet?(gyári ventik nem számítanak ,mert p14pwm lesz benne)
Ami jobban számít,hogy a gép maga menynire tudja a zajokat kizárni,de a hűtése még hatkény legyen...#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
olisadebe
tag
Sziasztok ..Szeretnék házat venni a jelenlegi helyett,mert nem fér bele rendesen a CPU hűtő második ventilátora ..
Van egy Noctua NH-D15 chromaxom és egy rosszul megválasztott G.skil Ripjaws V memóriáim ..így a második ventit ki kell emelnem főlé ,és aszimmetrikusan állna a ventilátorok egymáshoz képest..Tehát nem beszélhetünk 165mm hűtőmagasságról . Ha jól mérem kb 185 mm hűtőmagasságú szerelhető házra lenne szükségem ..Ha van valaki aki ebben a cipőben jár, írhatna ..Amit kinéztem Cooler Master MasterCase H500M ha van ellen érv,és jobb szellőző ,ház max 100 -ig ki mit választana és miért ..minőség stb érdekelne -
Nerazim
őstag
válasz thomeef #75465 üzenetére
En a webshop oldalan feluntetett meret vs gyartoi oldalon feltuntett meretek kozotti kulonbsagbre ertettem, az nem 1-2 cm hanem 5,8cm. Az mar mindenhol is szamit.
Konkretabban: A melyseg van elirva mindenhol. Nem 38cm a hossza hanem 43,8cm
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
thomeef
őstag
válasz Nerazim #75464 üzenetére
H18: 398 x 206 x 438
N200: 378 x 202 x 4451-2 cm-ről beszélünk, szerintem ez elenyésző különbség. Mindkettő ház még messze a pici kategóriába tartozik Az meg legyen már alap hogy a gyártói oldal adatlap alapján vásárolunk, nem csak házat, bármit. Árukeresőre meg random webshopokra nem szabad hagyatkozni.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Nerazim
őstag
válasz thomeef #75463 üzenetére
Ezzel en megjartam. Nagyon jo kis haz lehet egyebkent bar sokaig nem volt nalam, ugyanis rossz meret volt megadva a webshopban es latom az arukereson is de gyanitom a legtobb webshopnal is el van irva, valojaban sokkal nagyobb, mint amiket irnak.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
thomeef
őstag
válasz scott_free #75460 üzenetére
Jogos Akkor viszont a [Lyuggatott] elejű verzió ugyanebből.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
fisi
senior tag
válasz TechN7ne #75450 üzenetére
A Bequiet silent base 601 egy brutál fémdarab volt, csak megfőtt benne minden- a vga konkrétan 10 fokokkal volt melegebb, vagy még 15- el is mint a HP 500 mesh- ben, de a CM- ben sokkal több a műanyag, sokszor már áll a gép, azt még utána is meg- meg pörcen a burkolat rajta néha, de amúgy jól néz ki.
Csak amikor szereltem át a Bequiet után- hát konkrétan majdnem sírva fakadtam, hogy még drágább is- meg mennyivel több műanyag van benne- amúgy egy kurva nagy hátránya van a Cm HP 500 meshnek hogy az aio- nak felül nincs szellőző rácsa ,csak oldalra tolja ki a meleget, szerintem ez nagyobb terhelésnél néha kevés lehet- már gondolkodtam rajta hogy kivágom aztán rakok rá valami hálót felülre..[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
Tudtok ajánlani fekvő házat amiben kényelmesen elfér egy miniITX lap, normál méretű 2 slotos vga és egy atx-es táp? Nem játszani kell, csak HTPC-nek a tv alá.
-
thomeef
őstag
válasz nobela #75415 üzenetére
Thermaltake H17 nézz rá, sokkal frissebb ház, és biztosan elférsz benne.
-
thomeef
őstag
válasz nobela #75415 üzenetére
Az az N200 egy 10k-s ház, és még annyiért is keserű szájízzel volt ajánlható. Kicsi, 0 szerelhetőség, 0 praktikum, és olyan hajszálvékony a lemezelése hogy egy hangyától is rezonál. 20k-t én soha nem adnék érte.
-
uisz1
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy milyen házat vegyek amibe bele lehet tenni ezt a
-ASUS P8B75-M LX alaplap és
GTX 680 2gb vga? 🤔
Köszönöm a választ előre is"A nagy erő nagy felelősséggel jár."
-
Amerigo57
őstag
scott_free .
Erre a három házra szűkíteném le a válogatást.
SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230
Zalman Mini Tower M3 Plus
Cooler Master MasterBox MB311L ARGB -
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Üdv!
Valakinek van tapasztalata egy Thermaltake Level 20 VT házzal kapcsolatban?
Tetszik az alaplap fektetett építése, és hogy van hely benne. Az adatlapomon lévő konfig elfér benne?
Másik: Thermaltake Level 20 VT és XT között mi a különbség, hogy 2-szer drágább az XT?™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
scott_free
senior tag
Még egyet találtam:
Cooler Master MB311L ARGB -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
tavaly ősszel vettem egy Cooler Master NR400 házat kb. 17.000 Ft-ért, mostanra viszont brutálisan felment az ára.
Valami hasonló, kisebb méretű, de jól szellőző házat keresnék.- a gépbe szerelendő alkatrészek, kiemelten fontos az alaplap méret szabványa, a processzor és a hűtő pontos típusa, ha van, a VGA típusa, a meghajtók száma és mérete (2,5", 3,5", 5,25")
mATX alaplap, Ryzen 3100 proci gyári hűtővel, RX570 vga, 1 ssd
- van-e elvárásod a külsejével kapcsolatban, például ablak, edzett üveg, világítás, elképzelés a designnal kapcsolatban
mesh front, edzett üveg oldallap
- maximum összeg, amit a házra fordítanál
10-20.000 FtEddig ezeket találtam:
Silvestone PS15 (sajnos üveg oldallal már 20 fölött)
Aerocool One Mini Black
SilentiumPC Signum SG1 TG
Zalman M3 Plus
Zalman S2 TG
Thermaltake Versa H18 (csak műanyag ablak)Ezek közül vagy ezeken kívül mit választanátok?
Köszi! -
YellowFlash
aktív tag
Van valahol lista radiátor vastagság kompatibilitásról? Arctic LF 2 360-at akarok beszerezni, de olyan piszok vastag a rad, hogy attól félek, hogy olyan házat veszek amibe nem fér be. A legtöbb oldalon csak hossz support van megadva (alul-felül 240, 280, 360mm stb.), vastagság nincs.
They don't know... PepeLaugh
-
csuzda
aktív tag
válasz fboldog #75444 üzenetére
Hál' Istennek belement. Szép kábel elvezetés és előlapi USB 3.0 nem lesz viszont... A memória felismerésével voltak gondok, de az is megoldódott. Ez az alaplap valami eszméletlen gyönyörű. A 2 karakteres kijelzője eszméletlen jó, kiírja milyen baja van, nem csipogásokat kell figyelni
-
TechN7ne
nagyúr
”ez is egy recsegő ropogó szar műanyag rakás”
Az kemény,
Be Quiet Pure Base 500DX t nézegettem ,de elég kis gyatra fosnak találtam ,többi meg nem tetszik ,általános kinézett ,itt van a száz éves fehér Zalman Z9 Neo m ,utálom mert gagyi az egész de kinézetre szép maradt ,ezért nem fog meg pl. egy p600s ,stb. ,teljesen más jelleget szeretnék.
Thermaltake és Jonsbo készít még egyedi házakat brutális kinézettel ,de ott már a 80k felett vannak az árak. -
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Amerigo57 #75446 üzenetére
Kipróbálom ,holnap már mindenképp át kell vennem a futártól a sima fehér H500P t ,ha nem adja ,vagy vlmi nem tetszik vissza küldöm és elhozom a szürkét.
Nagyon remélem ,hogy csak az ARGB hiánya a különbség ,nem spóroltak sem a venti sem az anyagminőségben...
Még annyit vettem észre ,hogy az USB3.2 kivezetés nincs a simán az ARGB változattal szemben.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz csuzda #75442 üzenetére
Az adatok alapján nem megy bele, de ha már megvetted és nem küldhető vissza egy próbát megérhet.
Mivel ez az alaplap 272mm széles és az ATX lapok pedig 244mm szélesek a spec szerint, picit necces lenne csak a méretek alapján. Főleg, hogy az a 28mm rátakar a kábel átveztető részekre.
(Magaságban egyezik az EATX és az ATX méret)Viszont ennek a lapnak elég vicces kis beugrásai vannak.
https://dlcdnwebimgs.asus.com/gain/9570CB91-1BC1-4776-A944-31EA1F006553/w1000/h732Ezért, azt ahol amúgy rátakarna a kábel átvezetésekre esélyesen marad valamennyi (kevéske) hely.
üdv.: Boldog Ferenc
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy rossz információ alapján egy Zalman z11 high performance számítógépházba egy ASUS ROG MAXIMUS IX APEX alaplapot vettem. A ház ATX és mATX-et támogat, az alaplap viszont E-ATX... Bele lehet valahogy rakni az alaplapot a házba? Nagyon ideges leszek ha nem... (nem is saját gépről van szó).
Válaszokat előre is köszönöm!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Amerigo57 #75440 üzenetére
Még mindig nem tudtam eldönteni ,
A fehér mellett szól ,hogy jobban megy a szoba bútoraihoz ,íróasztalhoz ,jobban mutatnak a fehér alaplap tartó miatt is a belső alkatrészek és kevésbé látszik majd belül és kívül is a pór ,piszok.
Szürke mellett az ARGB adottsága szól ,meg egy picit minőségibbnek fest a fémhatású külső műanyag borítás mint a fehéren.
Na most ,az alaplapom nem támogatja az rgb t (legalábbis leírás alapján nem látom) ,így ha ARGB nélküli H500P házat veszek ,nem is fogom tudni sehogyan sem vezérelni az első 2db rgb venti színvilágát?
Szerk.
Szürke ARGB kiadást ma átvehetem ,Fehér sima változatot meg holnap hozná a futár.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Az érdekelne a legjobban ,hogy az ARGB vs sima változatok közt nincsen esetleg anyagminőségben is eltérés?
Holnap gyakorlatilag átvehetem ezt a szürkét ,de ha nincs az rgb n kívül más kispórolva a sima változatokban ,akkor inkább megvárnám a fehér változatot ,valószínűleg ezt péntekre már megkapnám.
Picit tanácstalan vagyok ,szürke is tetszik ,nehéz döntés.
-
demmer123
őstag
29-30-ért kapható pár helyen mondhatni a Phanteks P400a gépház. Ha valakit érdekel.
-
Márkez
újonc
Sziasztok!
Következő a helyzet... Asszony nappali átalakítósat játszik és kiadta parancsba hogy pakoljam el azt "a nagy fekete szart" ( Corsair obsidian 350D, Asus B85 Vanguard, i5 4570 gyári hűtővel, gtx 770)
Új gép nem opció, bőven elég ez, csak egy sokkal kisebb házba kéne átköltöztetni, ha van rá lehetőség.
A legjobb az lenne ha elférne egy ikeás kockában (33x38x33), rosszabb esetben egy fekvő htpc házat tudnék még elképzelni. Ötletek? -
TechN7ne
nagyúr
Skacok
CM MasterCase h500p lesz ,viszont észre vettem apró különbséget videók alapján ,hogy az argb s változatok feltételezem nem csak rgb adottság miatt különböznek ,hanem ránézésre az argb s kiadások műanyag borításai minőségibb.
Max. 60k ig fér bele a sima fehér ,ami: MCM-H500P-WGNN-S00 - picit gagyibb műanyagnak fest a borítása.
MCM-H500P-MGNN-S11 - picit minőségibb műanyagnak fest a borítása.Szerintetek van benne igazság ,vagy az argb hiányán kívül a sima változat is ugyanaz a minőség minden részében?
Szerk.
Olyat is találtam ,aminek az eleje sima átlátszó plexi ,pl. a Vr s srácok videójában ,de olyat már nem találok az árukeresőn ,csak a fém rácsos kiadásokat. —— Ezek szerint a sima H500P kiadások közt is van egy csomó változat ,csak nagyon utána kell nézni...Köszöntem ,
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz chopin42 #75424 üzenetére
Köszönöm srácok ,
A ház inkább egyéni ízlés kérdése mindenkinek egy picit ,és használt terméket sem szeretnék venni.
Kerestem némi információt ,videót a három házzal kapcsolatban ,és az jött le ,hogy a "Cooler Master MasterCase H500P Mesh White ARGB" gyári rgb ventik hamar beadják az unalmast ,nem feltétlen megbízhatóak hosszú távon.
"Thermaltake Commander C31 TG Snow ARGB Edition" anyagminőségben/vastagságban nem fest vlmi csodásan.
Végén a legolcsóbb jött ki győztesen (Fractal Design Meshify C White) a három közül anyagminőségben ,könnyű szerelhetőségben ,jó szellőzésben ,viszont nem annyira tetszik a kinézete.Szeretnék vlmi újat ,mert már a megszokott forma kezd egy picit unalmas lenni sok évtizedek után ,fontos tényező még hogy fehér maradjon.
Megakad a szemem még az öreg és nyitott Thermaltake Core P3 csodákon is ,Thermaltake AH T200 at meg azonnal megvenném ha mAtx es lenne a lapom.
Thermaltake Core P90 vagy Thermaltake View 71 Tempered Glass Snow férne még be a keretbe ,csak anyagminőségben nem vagyok bennük biztos.
Thermaltake AH T600 lenne az igazi ,csak az ára neki meg elég veszélyes. -
nobela
senior tag
Sziasztok, Cooler Master Silencio S400 mennyire ajánlott?
Szeretnék egy viszonylag csendes de erős gépet 10400F és (ha majd lehet kapni) egy 5700XT kaliberű kártya lenne benne.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
bobalazs
nagyúr
Van ez a problémám a pc házzal, látjátok azt a szellőző rést? A cpu hűtő magasságában van. Így a gpu nem tudja kilökni a hőt és túlmelegszik. A hülye msi (msi gaming x) úgy csinálta meg a gput hogy oldalirányba tolja a meleg levegőt a ház oldalfalának és nem hátul távozik a hő. Kiváncsi vagyok más hogyha találkozik ezzel a problémával mit gondol róla. Akkor tűnt fel mikor vsync nélkül futtattam a sacred 2t és 170 fpsnél maximum áramot vett fel a gpu.
Ja és van benne két 12 centis venti egy elől egy hátul. Ami elől van lófüttyöt ér.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Három ház közt vacillálok ,szeretném kikérni a véleményetek.
Fontos ,hogy kényelmesen elférjen az ATX szabvány ,jó legyen a szellőzése és beférjen az Alpenföhn Brocken 3 cpu hűtés.Ár növekvő sorrendben ,leginkább a középső jönne be a legjobban ,nem szívesen áldoznék rá 55k nál többet ,ha csak nem muszáj...
Fractal Design Meshify C White
Thermaltake Commander C31 TG Snow ARGB Edition
Cooler Master MasterCase H500P Mesh White ARGBKöszöntem ,
-
C. s.
addikt
és szasanyi:
Még csak a házak közül próbálok megfelelőt találni, nem hasonlítgattam az árakat, csak az a tapasztalat, hogy külföldön nagyon sok dolog olcsóbb annyival, hogy megéri onnan rendelni. De ha Ti azt mondjátok, hogy ebben az esetben nem így van, akkor természetesen valóban nem volna értelme külföldről vásárolni.
Köszi szépen! -
szasanyi
félisten
Én nem tudok külföldi boltot ahonnan megéné házat rendelni (és nem is rendelnék úgy). Mi a cél? Mi az elvárás? Hátha tudunk segíteni a típus és az üzlet kiválasztásában.
-
MODERÁTOR
De akkor miert vennel kulfoldrol tenyleg nem ertelek. Kizart, hogy annyival olcsobb legyen barmelyik modell, hogy a jelenlegi € arfolyamon megerje meg postakoltseggel is ami egy haznal eleg jelentos lehet. Mi a bajod az itthoni megbizhato boltokkal?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
C. s.
addikt
és szasanyi:
Bocs, elfelejtettem odaírni, hogy külföldi bolt. Anélkül tényleg furán hat. Akkor nekifutok újra:
Tudtok-e ajánlani olyan megbízható külföldi boltot (akár az Alin vagy az Ebay-en is lehet), ahol a hazainál jobb áron vehetnék számítógépházat? A magányos keresgéléstől tartok, mert egyrészt számomra minden bolt ismeretlen, másrészt, ha olcsó, akár hamis vagy más átverés is lehet. Miért épp márkás házat ne hamisítanának, amikor már egy papucsit is hamisítanak?
Még nincs konkrét befutó, de a mostani is egy CM, szeretem, ezért hajlok a márka felé, de nem ragaszkodom hozzá mereven, mást is nézegetek.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Sziasztok lenne ház ajánlásaim
SilentiumPC Signum SG1 TG 120mm venti max (jelenleg 17500ft)
SilentiumPC Signum SG1V EVO TG ARGB 120mm venti max ez ugyan az csak nem kell külön hozzá ház ventiket rendelni (jelenleg 23999ft)
Fractal Design Meshify C Dark TG 140mm venti max (jelenleg 32 019ft)
COOLER MASTER MASTERCASE H500P MESH 200mm venti max(jelenleg 53 590ft)[ Szerkesztve ]
Üdv Bence
-
nobela
senior tag
Sziasztok, picit pontosítanám #75401 alatt feltett kérdésemet.
Olyan mATX házat keresek amibe 5700XT kaliberű/méretű kártya biztosan belefér.
Jelenleg a Cooler Master N200 tűnik befutónak, de nem háborodnék fel ha tudnátok olcsóbb (vagy egyértelműen jobb) alternatívát javasolni
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani néhány megbízgató webáruházat, ahol eredeti házat árulnak jó áron? Úgy vettem észre, a gyártótól magasabb áron lehet beszerezni, mint boltból.
-
szasanyi
félisten
válasz SaitoX #75410 üzenetére
Ha az RGB megjelenésű ventiket szereted akkor nagyon ajánlom ezt (1db-os és 3-as csomagban is szokott lenni). Nekem nagyon bejött: szép, élénk színek, a HALO miatt különösen jól néz ki és kimondottan csendes típus jó légszállítással (én kb. 700-1000f/min között használom, szabályozva).
-
hevepapa
senior tag
válasz SaitoX #75408 üzenetére
A 34-35 is teljesen jó. Nálam a régi házban simán 40 felett volt. Arra nehéz válaszolni hogy a 2 gyárival mennyi lenne, mert ez sok mindentől függ. De ha elől az alsó helyre rakod akkor a levegő fele a HDD fiókba megy a másik fele meg az alaplap alsó részére. A ház teteje is lyukacsos, szóval ott is ki tud menni a meleg. A gyári hűtők 3 pinesek, de DC módban azt is lehet szabályozni a hőmérséklettől függően.
-
hevepapa
senior tag
válasz SaitoX #75405 üzenetére
Volt bennem is aggodalom ezért. 1 HDD-m van (1 TB WD Blue). Az Aida64 szerint a hőmérséklete 30-32 fok. Az meg teljesen OK. Sata M2 SSD meg az alaplapon. Az 38 fok körül) Én még raktam be a frontra egy plusz 120-as Silent Wings 2 ventillátort alulra. Az félig a HDD fiókba fújja a levegőt. Így 3 db 120-as házhűtő van. 1 hátul (fent), 2 elől (lent és fent). Nálam egy i7-6700K lakik a gépben Noctua NH-U14S hűtővel.
Normál terhelésnél gakorlatilag hangtalan a ház mert az alaplap vezérli a fordulatszámokat. 400-600 körül mennek a házhűtők, a CPU hűtő meg 200-al (32 fokos procival).
Persze játék közben hangosabb mert beindul a VGA hűtés is
-
SaitoX
tag
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Milyen házat ajánlanátok a következő confignak, ami nem túl drága? Optimálisan ~20k, max 30-40k?
MSI Z490-A PRO
Intel Core i7-10700K
Kingston HyperX Fury 8GBx2
Arctic Freezer 34 eSports DUO White
MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X -
nobela
senior tag
Sziasztok, mi az a legkisebb mATX ház ami már vállalható? 10400F menne bele B460M alaplappal, FSP Hexa+ 500W táppal. Később egy 5700XT kategóriás vga is várható majd bele.
Semmi csicsa nem érdekel, csak legyen amibe bepakolhatom a cuccot
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest