Hirdetés
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Asus Xonar DX hangkártya és a windows hangkezelése, meg egy Yamaha RX-V377 és az S/PDIF digitális csatlakozás kapcsán megtörtént fejleményekről és egy megoldásról írnák néhány sort. Ha nem érint valakit vagy nem érdekel a téma nyugodtan hagyjátok figyelmen kivül.
Majd egy héttel ezelőtt nyugodtan filmeztem, játszottam és használtam a PC-t és hangtechnikát gondtalanul. Aztán váratlanul elkezdödött a BSOD sorozatos random előfordulása. Böngészés, filmnézés vagy csak simán a windows feladatkezelőben használtam az egeret vagy fájlokat helyeztem át. Gondoltam tápegység. A Chieftec 550W-os tápegység majd egy éve került hozzám és nagyjából 60-70%-ra voltam képes leterhelni játék közben, de ez a tápnak nem okozott akkora terhelést hogy letiltsa a 12V-os ágat és hüvősnek és halknak is nevezhetem nyugodtan. Azért szereztem egy Corsair HX650 tápegységet (90% hatásfok és minimális feszültség ingadozás erős terhelésen) és ezzel is jöttek a BSOD fagyások. Adtam neki egy friss windows telepitést, majd elkezdtem visszarakni a drivereket és programokat: 14.12 Catalyst driver és a Leadtek PVR 2100 tévétuner dolgainak telepitése után megint BSOD. Majd egy felismerés a Net-en kutakodva (ez nálam egy Windows hiba). Optikai kábelen megy az 5.1-es hang és ez eddig nem okozott gondot nálam. Majd feltünt, hogy tv nézés után a windows-ban egyáltalán nincs hang. MPC-HC filmnézés közben minden rendben (DTS és DD 5.1-ben dekodolta a hangot). ASUS Audio Centerben átirtam DD Live-ra az S/PDIF kimenetet, majd az AIMP3 erre nem adott hangot és minden forrásból csak Dolby Digital jel érkezett. Majd két nap állitgatás következett... és BSOD... megint friss windows 7 telepités. Most itt megadtam egy a régitől merőben eltérő beállitásokat a PC-re és most megszüntek a fagyások és az erősitő is a forrásnak megfelelően kódolja le a hangot. A windows hiba forrása a két csatornás hang kezelés alapértelmezése, ami esetenként a S/PDIF Pass-through beállitást is letiltja vagy magszakitja. Erre az esetemben ezt a megoldást ajánlották: alapértelmezett Hangszórók lejátszóeszközök és Asus Audio Centerben DD Live. MPC-HC lejátszóban az S/PDIF Pass-through most megy forrásnak megfelelően kódolva a hangot. Nem tudom miért lett egyik napról a másikra használhatatlan a PC, és ezeket a beáálitásokat már véglegesnek tudhatom-e...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Éjszakai műszak
- Nyaralás topik
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Politika
- További aktív témák...
- Kedvező áron eladó Mikrotik hAP ax3 (Új 2 év mysoft gari)
- Lenovo ThinkPad X250 10 Notebook, i5-4300U processzorral
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Nescafe Gold Blend Barista Coffee, dobozában, szép állapotban
- Minecraft Xbox 360 Edition játék
- Apple iPad Pro 4th 12.9" 128GB WiFi + tok, ÚJSZERŰ!
- Apple MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB/512GB, MINT AZ ÚJ, 100% AKKU, GARANCIA!
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6400 // 16GB DDR4 // GTX 960 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD //
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest