Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Latency nincs túl alacsonyra állítva a lejátszóban?
Próbáld a gépet és a hangsugarzo szettet külön konnektorba dugni (másik aljzat, nem elosztó). A kábeltől nemigen pattog..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ghard
őstag
Sziasztok
Újabban észrevettem, hogy pattog a hang az 5.1es hangrendszeremen, amire pc van rákötve. Kb 1-2 pattanás óránként nagyobb hangerőn. A kábeleket kihúzva nincs ilyen hiba, a hangkártyát is kicseréltem, de nem változott, ezért a kábelekre gyanakszok. 3db 3,5ös jack megy a géptől a hangrendszerig ( hangfal bemenete ), 1x meg is van toldva mindhárom, mert a gyári csak 1m-es. Pár órát keresgéltem neten, de igazán nem jutottam semmire. Valami jobb minőségű kábelt szeretnék, ha egyáltalán létezik ilyen. Két kábelt találtam, az egyik ez, megéri a plusz pénzt a sima névtelen nem aranyozott helyett?
A másik ez lenne, de itt meg olyan érzésem van, hogy a kinézettel akarják inkább eladni, mint a minőséggel.
Van valami bevált kábel ilyen célra, ami nem kerül 10 ezrekbe?[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
-
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Fülesemhez szeretnék hangkártyát vásárolni! Szerintetek érdemes ASUS Xonar D1 megvenni, vagy maradjak a ASUS Xonar DGX-nél, egyáltalán lenne különbség a két hangkártya között?
-
error0615
csendes tag
Hello,
Hangkártyát akarok vásárolni.
Boltban kinéztem egy Asus Xonar DGX-et (~10k) ami jó vételnek tűnik, illetve a DSX miben különbözik ?
Főleg a fülhallgató erősítő miatt néztem ezeket a típusokat mert sokat használom azzal a gépet.
Érdemes-e inkább kb ezen az áron használtan nézni egy hangkártyát itt hardverapron ami minőségben többet adna ? pl: [link]
Garancia nem gond számomra, tudtommal a hangkártyák amúgy is ritkán mennek tönkre.
Filmnézés(főleg), zene, játékra egyaránt használva lesz.
Eszközök: Superlux HD681 EVO, Genius 5.1 SW-HF 6000
-
-
AGE-T
őstag
Nincs AVR sajna, és a notin sincs HDMI, csak display port, meg dvi. U7 jó lesz, majd úgy is le kell cserélnem ezt az egész analóg hangrendszert, mert a hócipőm kezd tele lenni vele. Stereózás folytatódik egy másik vonalon, noti marad filmezésre.
Amúgy itt a fórumon nem szoktak keresni XONAR STX-et?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
AGE-T
őstag
válasz csabi94 #15683 üzenetére
Kapásból az első két kártya, amit listáz az apró ebben az árkategóriában, rendelkezik Win 8 támogatással. Annak illik mennie 8.1 alatt is. Ez, meg ez amit néztem. De, magad is meg tudod nézni a gyártó oldalán, hogy az adott termékhez, van-e nekik win 8 meghajtójuk. Általában azért van, hacsak nem valami ősrégi kártyáról van szó.
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Hardverapróról szeretnék hangkártyát venni max. 2 ezer Ft összegben. Az elvárásaim: HP 7800 tover PC-be hangot varázsolni, mert az alaplapihoz nincs egyszerűen Windows 8.1-hez megfelelő driver, és semmivel nem tudtam működésre bírni az alaplapi hangkártyát. Nincsenek nagy elvárások, netezős családi gép, egy kimenet kell, ami megfelelően működik Win 8.1-el. Mit érdemes? Annyi van, hogy nem tudom eldönteni. Ezek a beépíthető kártyák általában működnek az éppen aktuális legújabb Windows-al?
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
AtHoS
nagyúr
Használd a lapos HDMI kimenetét passthrought módban. Ott majd az AVR dekódol. Na mondjuk nem árt HDMI bemenetes AVR azért hozzá.
Tudom ajánlani filmezéshez a KCP lejátszó csomagot [link] Reclock-al Wasapi-val küldi a hangot HDMI-n, persze lehet picit matatni kell a beállításokban hozzá, viszont seperc alatt beállítható
read-only mode on the forum
-
RetepNyaraB
veterán
Mozizashoz jo lesz az U7, mert kivaltod vele a laptop feltehetöen ertekelhetetlen kartyajat, valamint annak szutyok spdif, avagy hdmi kimenetet (ha van neki) es a nyers digitalis sokpontegyet pedig ugyis az erösitöd dekodolja, vagy tevedek?
Ha a fejhallgato a cel, akkor en bealdoznam a mozi hangot a minösegert; fejesen ugysem lesz a 7.1 igaz...
Amugy letezik 7.1-es külsö DAC, de abbol vehetsz egy Suzukit.
Az AVR-es kerdesre nem tudok valaszolni, mert nem tudom mi az"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
AGE-T
őstag
válasz RetepNyaraB #15679 üzenetére
Akkor kicsit off, de főleg a mozizás visszaszerzése lenne a cél. AVR-ben van USB-s, amit külső hangkártyának ismer fel a gép, és nem 500k.?
Mozizós gép is egyben a noti, legalábbis ez lenne a cél, helytakarékosság miatt. Idáig eléggé zsákutca ez a történet, nem igazán gondoltam végigU7-et már néztem, de nem tűnik komoly holminak, adatai alapján is kevesebb mint a XONAR. Érdekes, hogy nincs külső hangkártyában ez a minőség. Pedig a zaj, és egyéb szempontok alapján is ideális lehetne egy komoly külső kártya.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Sokpontegyes kartyaban nem igazan lesz ilyen, az st/stx/stx II a csucs ebben a kategoriaban. Vagy lemondasz a mozihangrol, vagy megalkuszol kicsit a minöseggel.
szerk.: az U7-et tudom ajanlgatni, külsö usb, de pont a fejhallgato erösitöjet szokas fikazni...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Laptopra váltottam, és kellene valami külső hangkártya, ami tudja azokat a funkciókat, melyet a régi ASUS XONAR STX-em tudott. Van ilyen?
--Dolby® Technologies : Dolby® Digital Live/Dolby® Headphone /Dolby® Virtual Speaker /Dolby® Pro-Logic II
--Fejhallgató erősítés.
--7.1 lehetősége.
--Minőségben hozza az asztali PC társának hangját.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz spanglee001 #15676 üzenetére
Komolyra fordítva ha valóban ki akarsz dobni 50+ ezer Ft-ot a tiamatra, akkor szánj rá egy fejes erősítős kártyát is. Xonar U7 pl. használható külső kártya!
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
spanglee001
addikt
válasz RetepNyaraB #15675 üzenetére
Sokan mondták, hogy parasztvakítás, de sokan hogy jók.
az lenne a legjobb ha valahol saját füllel lenne tesztelhető a dolog.
de legalább kaptam egy választ, hogy milyen hangarit vegyek a tiamat mellé, köszönöm.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
RetepNyaraB
veterán
válasz spanglee001 #15673 üzenetére
Alapveteskent: a sokpontegyes fejhallgato parasztvakitas, atveres, ipari hulladek. Ne dőlj be a marketingnek. Ha mégis mindenképpen jó fogyasztó akarsz lenni akkor végy hozzá egy 7.1-es xonart, kb a legolcsobb a dsx és kész. Ebben persze nincs fejhallgató erősítő, de a Tiamatnak tokmindegy.
-
spanglee001
addikt
Erre még senki nem tud válaszolni?
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
RetepNyaraB
veterán
válasz A.M.D. #15669 üzenetére
Vasalni nem lesz jo, evezesre sem. Megis mire szanod? Jatek, zene, fejhallgato, hangfalak..?
17-ert megerheti, ha nem szopsz a remek creative driverek jovoltabol. Van benne fejhallgato erösitö, az mar valami. A PCI verziot csak akkor vedd, ha tudod mit csinalsz. Uj lapokon nincs ilyen csati, eladni nehez lesz."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki némi infót mondani erről a hangkártyáról: Creative RECON3D PCI
17k -ért van most fent a neten.
Van valami jobb választás?Köszi.
-
csonti07
tag
Erre esetleg valaki? vagy ezen a szinten teljesen mindegy ?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz freelanced #15660 üzenetére
Ha analogon megy ki a jel a fejhallgato kimenetre ES spdif PCM-en, akkor szolnia kellene mindkettönek tapasztalataim szerint...
-
trust007
tag
Sziasztok! Boldog karácsonyt mindenkinek!
Hangkártyát szeretnék egy Gigabyte h61m-ds2 lapba. Fülest nem használok. Alesis Elevate 5- on hangfalaim vannak.
Csak "rövid" csatlakozós PCI e kártyák jöhetnek szóba. Nem tudom mi ennek a pontos neve. ilyen
Használt és új is játszik. Mit ajánlatok?Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
varmi2
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #15663 üzenetére
Akkor van értelme a kártya cserének, ha analógon kapcsolódsz a hangkarihoz. Digitálisan nem számít, mert csak továbbít a kártya nem csinál a jellel semmit.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
varmi2
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #15661 üzenetére
Ha továbbra is optikán akarsz kapcsoldni, akkor felesleges lenne a váltás.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e lecserélni az alaplapomon lévő integrált hangkártyát egy Audiotrak Prodigy HD2-re?
A mostani integrált hangkártya fantázia neve Purity Sound.
Ez van a leírásban: "A Purity Sound™ számos hardveres, szoftveres, és audiomegoldást alkalmaz annak érdekében, hogy még a legigényesebb audiofilok igényeit is túlszárnyalja. 7.1 csatornás HD audio Realtek ALC1150 audio kodekkel, 115dB SNR DAC Differenciál erősítővel, TI® 5532 Premium fejhallgató erősítő, mely akár 600 ohmos fejhallgatókat is támogat, Direct Drive technológia, EMI árnyékolás, PCB izolált árnyékolás DTS Connect támogatás."Nem tudom, hogy ez mégis mit ér egy dedikált hangkártyához képest.
Jelenleg optikai kábelen egy Yamaha 7.1-es erősítő van rákötve és erre 2db álló Jamo hangfal.A Prodigy HD2-höz van egyáltalán normális driver Windows 8.1-hez?
Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
freelanced
addikt
Kösz a segítséget, megoldottam végül, most rendesen működik a kártya. Végső megoldásként újraraktam az egész gépet, hátha valamelyik másik driver vagy programtöredék zavar be, és most rendesen működik. Viszont ha jól látom nem lehet egyszerre a fejhallgatót és a hangfalat használni, ugye?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Úgynézki hangkártya cserére szorulok 4 év után elkezdett pattogni a XFI X-treme gamerem.
Valami olyan megoldást szeretnék ami nem lenne hangzásban vissza lépés.
2.0 -ás hangrendszerhez lesz genius 1250B a kiszemelt , illetve egy Superlux HD681 evo fejeshez a zene hallgatás lett az elsődleges prioritás számomra a játékbeli hangzás már annyira nem érdekel.
Asus Xonarokat nézegetem DS DGX DSX nem vagyok othon hogy mi a külömbség köztük.
10-15K környékén keresgéltem annyiból szeretném megúszni a dolgot ezútal.
Persze ha azt mondjátok hogy egy D1 vagy Dx a minimum ami hozná azt a szintet amit meg szoktam akkor lehet rá szánék annyi pénzt
Igazából nem ragaszkodok semmilyen márkához csak árérték arányban jó legyen. -
bladegery
senior tag
Hi!
A 15000 alatti xonarok kozul melyik a bestbuy?
Jatekra meg zenere kellene, csak fejhallgatoval hasznalnam.
Kosz.gergely-szabo.com
-
csonti07
tag
Sziasztok.
Sajnos a laptopom fejhallgató kimenete elég rossz állapotban van , a hangfalakból enyhe pattogó hang jön ki és szeretnék venni valamilyen egyszerűbb usb-s kártyát.
Eddig ezt néztem ki. Jó választás lenne?
Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel a creative usb-s kártyákkal ?
előre is köszi és mindenkinek boldog karácsonyt. -
spanglee001
addikt
Erre valaki???
Boldog karácsonyt mindenkinek!netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
xxxx.x
tag
Boldog Karácsonyt minden fórumozónak!
[ Szerkesztve ]
-
Kolosszus01
tag
válasz zsoika #15649 üzenetére
Nos.
Megcsináltam.
Bedugtam az AUX-ba a jack-ot.
Becsiptettem a hangfalakat a helyükre.
5.1-es fil elinditva.
A sub(mély szól)+ a két első hangszóró csak zúg és a többi (két hátsó+center) néma teljesen.
Csak a zöld ajzatból szólal meg ahogy irtam a fekete+narancs néma.Szerintem kuka...
[ Szerkesztve ]
Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
zsoika
addikt
válasz Kolosszus01 #15648 üzenetére
Valószínű hogy akkor át kell kapcsolni a hangfalakat 5.1be a távirányítóval(de nincs meg).
Még annyit tegyél meg hogy az AUX ba dugod az RCA-kat és a JACK-ot pedig sorra dugdosod a hangkártyába (persze csak a zöld,fekete és narancs). A hangforrásod legyen 5.1 es pl: DVD 1film .
Kíváncsi vagyok, ha így minden csatornán szólni fog (persze csak sztereóba, mindig ua.a 2hangszóró)akkor a hangkártyád jó és jól is van beállítva, tehát az erősítő a ludas! Más 5letem nincs.[ Szerkesztve ]
-
Kolosszus01
tag
válasz jézusom #15646 üzenetére
Igy ahogy irtad csak a sub a mélyláda szól a többi nem.. (csak halk zúgás)
Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Kolosszus01
tag
válasz xxxx.x #15645 üzenetére
A hangfalak jók.
Nos teszteltem úgy ahogy irtad.
RCA bedug minden bemenetbe: AUX,TV,L R,SL SR,C SUB tapogattam.
Az AUX bemeneten tapogatásra kis bugás.
A C SUB bemeneten a leg erősebb bugás érintésra.
A többi bemeneten néma.Viszon csak a sub láda búg(érintésre) a többi hangfak kimenet(alul a csiptetőkön)hátsók,elsők, center részen nincs búgás érintésre csak halk folyamatos zúgás.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz Kolosszus01 #15644 üzenetére
Nem jó!
Az aux sztereo bemenet. Centert subot próbáld úgy hogy akármit oda csatlakoztatsz a "dvd ready inputnál"
[ Szerkesztve ]
-
xxxx.x
tag
válasz Kolosszus01 #15644 üzenetére
A hangfalszetted jó?
Tesztelheted úgy is hogy feltekered a hangerőt, s kézzel tapogatod a bemeneteket.
Előszőr kisebb hangerőn próbáld, majd amennyiben nem hallassz pattogást emeld a hangerőt.
Nem túl elegáns így tesztelni, de célravezető.Nincsenek rajta vezérlőgombok?
[ Szerkesztve ]
-
Kolosszus01
tag
válasz jézusom #15643 üzenetére
Szia.
Ez lenne az 5.1 aktiv: [link]
Ez pedig a lap amivel próbálkozom: [link]
Viszon se tv-ről se dvd-ről nem szólalnak meg a hangfalak csak a SUB-om..
Úgy gondolom ha csak simán bedugom az AUX-ba az RCA végét+ a JACK végét a az alaplapi hang zöld részébe akkor is meg kellene szólalnia a SUB+CENTERNEK nem?(vagy mégsem)?
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz Kolosszus01 #15642 üzenetére
Biztos, hogy 5.1 a forrásod?
-
Kolosszus01
tag
válasz zsoika #15635 üzenetére
Igen szól a füles ha a zöldbe dugom.+ a hifi si szól onnan aux kimenetről.
Viszont az 5.1 nem akarja az igazságot mert ha bedugom a RCA két végét a C+SUB-ba akkor csak a SUB szól a center nem(akár melyik hangkimenetbe dugom a hangfalakat csak zúg és hangot nem ad ki) csak a SUB(mély)láda.Ha az AUX kimenetbe dugom az RCA kábelt+JACK a zöldbe akkor is csak a SUB(mély)szól hiába csatlakoztatom a hangfalakat a helyükre.(azok csak zúgnak nem szólnak)Ezekben a csatlakozókba meg meg se nyikkan egyiksem: R,L,SR,SL,Lehetséges,hogy távirányitó nélkül nem lehet használni??
Mert az nincs hozzá..Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tomacko
őstag
válasz varmi2 #15595 üzenetére
Szia. Keresd meg bkercso fórumtársunkat és vegyél rá egy opagreen-t tőle. A saját fejlesztése és baromi jó hangja van, evvel lett számomra élvezhető minőségű a Xonar DS. Az is jó lehet amit említesz, van is a szekrényben egy, de nem volt időm még avval is meghallgatni.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Xonar- t, X-Fi- t és egy alaplapit hasonlítottak össze. A Xonar kevésbé tűnt részletezőnek az X-Fi- hez képest, a mély túl keménynek tűnt, nem ment elég mélyre, a magas meg sávhatároltnak. Konzekvenciát nem szeretnék leszűrni belőle, nem megbízható hangminőség jön így át, élőben kell meghallgatni, lehet hogy úgy meg a Xonar a jobb, bár szerintem valójában csak kis eltérések lehetnek köztük. Az X-Fi hangját ismerem, az szép, kiegyensúlyozott. Xonarra majd kíváncsi leszek.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
freelanced
addikt
válasz DarthSun #15637 üzenetére
Nem tudom de az biztos, hogy én ezzel tovább nem szórakozok. Letöröltem mindent, és felraktam úgy de nem jó, aztán már fel sem raktam csak bedugtam de úgy sem jó.
Egyébként biztos nem rossz az Asus sem, mostantól inkább olyat fogok keresni aminél kevésbé áll fent a szoftveres hiba kockázata.
-
válasz freelanced #15636 üzenetére
Amiatt kérdeztem mert majd be akarok szerezni egy U7- et, egyelőre én sem ismerem a hangját és egyéb tulajdonságait. YouTub- os bemutatón a Xonar hangja kicsit komorabbnak tűnt, de ott a hangsáv nem megbízható sztem.
Hasonló probléma nekem Audigy2ZS- nél volt az egyik gépemben de nem sokáig, jv16PowerTools- al kigyalultam egy előtte bent volt Live minden bejegyzését a registryből, azóta megy redesen.
Valamint az SB0220- as Live sem szereti ha előző Creative maradványok vannak a gépen.A 3 test probléma nem megoldható.
-
freelanced
addikt
válasz DarthSun #15634 üzenetére
Nem igazából nincs jogom véleményt mondani róla hiszen nem próbáltam, nem hallottam a hangját. Egyszerűen csak jobbnak tűnik a Creative ha már ennyit kiadok. Persze ha nem működik mint ahogy most akkor azért más a helyzet.
-
zsoika
addikt
válasz Kolosszus01 #15631 üzenetére
Szia! Nem tudom én nem használom a Realtek beállításait mert USB-s fülesem van. Szerintem el van törve a vezetéked és kontakthibás. Ha a zöldbe dugsz sztereó bármit Pl:fülest akkor szól mind két oldal?
Ha igen akkor jöhet megint az RCA-JACK vezetéked és a jack részét bedugod a zöldbe amiről tudod, hogy működik. A másik végén lévő rca-kat meg sorradugdosod a R,L,SR,SL,C,Sub bemenetekbe. Mindnek szólnia kell szépen egymás után. ...ha nem akkor a vezetékkel van v.mi vagy az erősítő és a hangszóró közti vezetékkel. Ha mind megszólal akkor a beállítás baja van.[ Szerkesztve ]
-
válasz freelanced #15633 üzenetére
Az U7 hangja nem győzött meg? Vagy más téren nem ok?
-
freelanced
addikt
válasz RetepNyaraB #15630 üzenetére
Tudom csak akkor meg ott vagyok ahol a part szakad. A Creative Z-vel ugyan ez lenne azok alapján amiket olvasok. A xonar u7 annyira nem győzőtt meg az Essence pedig már 50 körül van.
-
válasz RetepNyaraB #15626 üzenetére
Win7 alatt is produkál ilyeneket ez a kártya? Én is vacilláltam rajta hogy ezt vegyem vagy a Surround Pro- t, végül az utóbbi lett, stabil is (Win7 alatt).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz freelanced #15627 üzenetére
Akkor legegyszerübb, ha meg benne vagy a hataridöben visszaküldeni a francba es tartani a markod a penzert...
-
Kolosszus01
tag
válasz zsoika #15623 üzenetére
Kösz a választ.
Nos a lépéseket külön külön megcsináltam amit irtál de sajnos eredménytelen.
Mivel jelenleg egy kábelem van ithon amivel kölön próbálgattam amit irtál.Igy nem szól se a sub se a center:
A hangkártya Central / Bass (Orange) center és basszus hangszóró jack dugót a narancs csatlakozóba, rca csatlakozóit dvd ready in C és SUB részébe.
Viszont ha a narancs helyett a zöld-be dugom akkor szól de csak a sub a center nem.
Ha igy csinálom:
A hangkártya Rear Speaker (Black) hátsó bal-jobb oldali hangszóró jack dugót a fekete csatlakozóba, rca csatlakozóit színazonosan(fehéret a fehérbe-pirosat a pirosba)a dvd ready in RL és RR részébe.
Akkor se semmi csak kicsi zúgás a hátcsó hangszórókból.
Ha igy dugom be akkor se történik semmi kis zúgáson kivűl.
A hangkártya Front Speaker (Lime) első bal-jobb oldali hangszóró jack dugót a zöld csatlakozóba, rca csatlakozóit színazonosan(fehéret a fehérbe-pirosat a pirosba) a dvd ready in L és R részébe.
esetleg itt a hiba?::valamit állitani kellene?
-
freelanced
addikt
Igen az is egy megoldás de van pár funkció amire szükségem lenne, de ez is egy megoldás. Viszont ha már ennyit kiadtam érte akkor nem bánnám ha működne ahogy kell. Persze nekem is elmegy a hang. Nagyon instabil.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Amit osszeolvastam a problema kupacrol a neten, abból is ez derül ki. Esetleg megoldas az eszkozkezeloben torolni a kartyat magat (nem a drivert), majd reboot, a win felismeri, ujratelepiti es ha mazlid van menni fog, de nem biztos. Volt olyan is, akinek minden gep újraindítasnal elment a hang
-
Bodz
nagyúr
válasz freelanced #15617 üzenetére
Akkor ne tedd fel a Creative pakkot szerintem! Simán megy nélküle is.
-
xxxx.x
tag
válasz Kolosszus01 #15620 üzenetére
A fejhallgatót előről húzd ki.
-
zsoika
addikt
Vagy így gondoltad? 3db olyan vezetékre lesz szükséged.
A hangkártya Front Speaker (Lime) első bal-jobb oldali hangszóró jack dugót a zöld csatlakozóba, rca csatlakozóit színazonosan(fehéret a fehérbe-pirosat a pirosba) a dvd ready in L és R részébe.
A hangkártya Rear Speaker (Black) hátsó bal-jobb oldali hangszóró jack dugót a fekete csatlakozóba, rca csatlakozóit színazonosan(fehéret a fehérbe-pirosat a pirosba)a dvd ready in RL és RR részébe.
A hangkártya Central / Bass (Orange) center és basszus hangszóró jack dugót a narancs csatlakozóba, rca csatlakozóit dvd ready in C és SUB részébe. Mivel a láda center és basszus bemenete is fekete ezért az rca piros illetve fehér csatija közül melyiket hová kell dugniu nem tudom ...dugd össsze valahogy PL: a pirosat a centerbe a fehéret meg a basszusba és ha nem szól jól akkor megcseréled.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Szia! Szerintem ilyen rca-jack átalakítók kellenek!
[ Szerkesztve ]
-
Kolosszus01
tag
Üdv mindenkinek.
Sajnos nem találtam a kérdésemre megfelelő topik-ot igy itt kérdezném meg.
Adott egy Magnum DSS-750 5.1 Házimozi hangfalszett és szeretném összekötni a pc-mel de sajnos nem tudok hangot kicsikarni belölle.Tudnátok segiteni a bekötésében,hogy minden hangfal megszólaljon?
Előre is köszönöm.Ilyen az 5.1: [link]
Ilyen az alaplap: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz Tesztjuzerka #15615 üzenetére
Olyanra állítsd, amilyen forrásból játszol le.
-
AtHoS
nagyúr
-
freelanced
addikt
Nevetséges amit a program művel a géppel. Nem tudom, hogy mi miatt csinálja ezt de nagyon idegesítő. Az egész gép lefagy tőle, minden ami hanggal kapcsolatos, konkrétan használhatatlan a cucc. Már az egész gép fagy attól függően, hogy hova kattintok, ha letörlöm és újra felrakom semmi nem oldódik meg, pedig megpróbáltam mindenféle takarító programmal, kitakarítottam a registry-t is stb. de a 30. újratelepítésnél sem lett jobb.
-
freelanced
addikt
Hello! Nemrég vásároltam egy X-Fi HD külső hangkártyát de ezt írja ki amikor elindítanám a hozzá tartozó szoftvert: "There are no supported audio device available. You need to close the application"
Valaki találkozott már ezzel? Win 8.1 fut a gépen. A gépen egy csomó alkalmazás lefagy ami a hanghoz kapcsolatos, a Realtek se megy, illetve a Foobar és a hangkezelő is lefagy.
[ Szerkesztve ]
-
Tesztjuzerka
csendes tag
Mivel továbbra is érdeklődés szintjén mozognak a kérdéseim, tapasztalataim, ezért inkább off-ba rakom...
Szóval köszönöm a tippeket, kipróbáltam az Audigy 2 ZS-t, és egyértelműen szebb és jobb a hangzása, mint az ALC1150-nek. Egyedül Win7 alatt volt olyan problémám (64bit, 8 giga ram), hogy a felvételek katasztrofálisak voltak, majdnem dobtam ki az egészet kukába, de szerencsére előtte utánanéztem a dolognak, és a daniel k-féle driverekkel/programokkal most már minden rendben.
Mégis, a kérdésem az lenne, hogy 24bit, 44.1 khz, vagy 16bit, 44.1khz legyen az alapértelmezett beállítás, hangok lejátszásánál? Lehet, hogy ez szimpla illúzió, de a hangerő előbbinél nagy spektrumon, míg utóbbinál szűkebb. Mondok egy példát: vegyünk egy játékot, minden a maxra van állítva: zene, zajok, beszéd. Míg 24bit esetén a zajok gyakran annyira elnyomják a zenét, hogy szinte alig-alig hallani valamit, addig 16bit-en azt tapasztaltam, hogy jobban hallom, zajok mellett is. Meg tud erősíteni ebben valaki? -
válasz Motion_Blur #15608 üzenetére
Vanak Audigy2ZS, Audigy2ZS Platinum Pro, Audigy2NX USB és X-Fi Surround 5.1 Pro USB kártyáim, Mindegyik szépen szól de a legújjabb technológia, az X-Fi nyert, jól hallható a különbség. Eszközkezelő a ZS- eknél tiszta nálam a Daniel K féle csomaggal, működik minden program és szolgáltatásuk (Win7Pro/64 alatt). Az Audigy 2 NX- et nem támogatja a Daniel K csomag, azt egy Vistás csomaggal telepítettem, a keverőben van egy kis bug de egyébként minden működik.
Xonarok hangját nem ismerem majd jövőre tervezek egy U7- est beszerezni.
-
spanglee001
addikt
Sziasztok!
Vennék egy Tiamat 7.1 fülest. Esetleg ha van valakinek Pesten meghallgathatnám vásárlás előtt?
Ehhez keresnék 7.1 hangkarit, a lényeg hogy olcsó legyen tudjon mindent ami kell, pcie vagy usb lehet, mert a vga kitakarja a kis csatlakozós slotot a lapon.
A lényeg hogy a játékok főleg a BF nagyon 7.1 legyen nem értek hozzájuk sajna, van egy SB xfi 5.1 usb-s karim nem rossz de sajna nem tudnám bedugni a Tiamat side suround csatiját mert nincs olyan kimenet rajta.
Tehát a legolcsóbb pcie vagy usb kell, ami tudja amit tudni kell ezeknek a kariknak.
Üdvnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
jézusom
addikt
válasz Motion_Blur #15604 üzenetére
Én vettem egy xtreme gamert, mert meghalt a 2zs-m. Aztán vettem egy másik 2zst is, de nem hallok különbséget.
-a 2zs-n jobb a csatlakozási lehetőség( 7.1+mikrofon+spdif) egyszerre
-xfi nagyobb verziójú EAX, és nagyobb dinamika -
Halfer
tag
Sziasztok!
Szeretném a lehető legtöbbet kihozni a Jamo 5.1-es hangfalaimból és az őket erősítő nem túl neves Eltax AVR-300-ból mely egy PC-re van kötve optikai kábellel, az alaplapi 5.1-képes hangkártyára.
Milyen hangkártyát (elsősorban belsőt) tudtok ajánlani aminek az ára nem száll el az egekig, mégis érdemi változást fogok hallani 5.1-re kevert DVD/BR zenék esetén? Másodsorban 5.1 filmeket is néznék vele.
Köszi előre is!
kieg.: a Jamo 5x65W+1x100W mély,össz 425W, az Eltax 5x60+1x100
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Motion_Blur #15608 üzenetére
5.0nál nálam valamiért nem működött a hangkiemelés. Így a 4.0-ás változatot használtam sokáig. Lehet win reinstallal megoldódott volna de ahhoz nem volt erőm.
-
PuMbA
titán
Xonar DGX-re minimum vagy attól felfele bármelyik PCI-E-s Xonar-ra. A Sound Blaster fölött eljárt az idő, más szelek fújnak már
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz Motion_Blur #15606 üzenetére
Nálam nem volt ilyen ha jól rémlik. De valszeg az egyik game port lenne , másik meg az IEE port. Melyik drivert használod hozzá?
-
-
F_Zolee
veterán
Ha nálad nincs semmi gond vele akkor kb nincs értelme lecserélni. Bár gondolom nem xp-t használsz, hogy rendesen ki is tudd használni a programjait.
Én egy Xonar D1-re cseréltem, kicsit másabb a hangzása de összességében jó.
[ Szerkesztve ]
-
domedee
senior tag
válasz jézusom #15602 üzenetére
Sajnos most nem vagyok otthon, de úgy rémlik SB0790, az Xtreme Audio az. Egy Audigy 2 ZS-től jobb lenne valamelyik új modell, vagy annyit nem hozna minőségben, mint amennyivel többe kerülnek?
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
Sziasztok, mit gondoltok, van értelme lecserélni a jelenlegi SB X-Fi Extreme PCI (asszem' ez a legalapabb 5.1-es X-Fi kártya) hangkártyámat, ha a cél a 2.0 zenehallgatás lenne kb egy Modecom SHF80U-n (+/- 10e Ft) szintű hangfalon Win7/64 esetén? Amik az eszemben voltak: Audigy 2ZS/Xonar U5/Omni 5.1/X-Fi 5.1 USB/Xonar DS. Nézegettem a fórumot, de még az nem tiszta, hogy nyernék-e hallható javulást? Illetve mennyire éri meg a csere. Vagy inkább fektessem a hangfalba azt a pénzt?
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest