Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bajgunar
senior tag
Alaplai cuccnak szoftverében nincs equaliser? Hogy "behangold"?
Én pl Asus Strix Raid Pro -t vettem 44k-ért.
Hááát...
Fülesnek Roccat Kave Xtd 5.1 analóg-om van.
Hangtechnikának Thomson Dpl 570, (tuningolt) erősítő (srácok szervízben megmókolták, hogy vígan elbírja az 1500W-os passzív mélyt, + kicserélték végfokokat, eztazt) + Videoton DC2550 hangfalak + sk center (így van 5.1).
Akkora nagy minőségbeli különbséget nem tapasztaltam. Ok, szebben szól egy fokkal, tisztább, magasak szebbek, a mély erősebb.
De hogy 44k-ért EZT kapjam? Ez nekem csalódás volt. Szvsz nem ér még 10k-et sem.
Pedig flac-eket hallgatgatok, játszadozok, vagy BR film.
Az viszont zavar, hogy egyszerre 3-4 hangforrás (sőt már 2 után) "berecseg. Pedig le van véve 16bit, 44kHz. Alaplapin pl vígan megy recsegés nélkül is 24bit, 192kHz akár 3-4 hang is. (Böngésző yt, game, zene, stb.) Hangkarinál, ha már játék mellé benyomok pl yt, elkezd sercegni, mint az olaj a tűzön. Vicc. De hogy miért?
Gondolkodtam erősen az eladásán gépfejlesztés miatt, de most félretettem az upgradet. BF előtt még lett volna rá lehetőségem, meg pár cucc akciós volt. Most drágább lenne minden. -
A_ScHuLcZ
addikt
-
A mélyátvitele nagyon jó, érezni is rendesen ha olyan jellegű zene megy. Már a külső Audigy is elsöprő ha a mélyátvitelt nézzük, itt az 1 Hz- es válaszjel is csak 0,5 db- t esik. A HD pedig fülre még jobb. Könnyebb kezelni mint egy belsőt, általános PnP- ként is szól, tehát Win7 (vagy nagyobb), Linux gépekbe dugva, azonnal szól, telepíteni sem kell - itt mindegy mennyi és milyen más hangkártya van még telepítve az adott gépre. Hátránya a Creative betegség - ha a programjait is szeretnéd akkor le kell pucolni az előző hangkártya telepítéseket (a registryből is), különben nem települ, vagy ha felmegy akkor sem indulnak rendesen a utilok.
-
Tim82
félisten
Érdemes a gyári szoftvert feltelepíteni vagy ha nem akarom a hangszín szabályzást és különböző effekteket használni akkor ez így is tökéletes?
Így is tökéletes.
A második kérdésem, hogy ha van az alaplapomon...
Mivel elég jó minőségű az X-Fi HD USB kábele, nem hiszem, hogy javítana bármit is az esetleges "zajosságon". (Tapasztaltál egyáltalán ilyesmit? Mert én nem.)
Annyi haszna van, hogy USB kábelről nem tudja "natívan" a 44,1 KHz-et (resampling-et alkalmaz), optikai kábelről meg tudja. Mondjuk ezzel kapcsolatban csak csatlakozni tudok Bodz fórumtárs véleményéhez. [link]
-
Bodz
nagyúr
Ilyen a Solo. Ezzel igy egyutt tudsz elni?
Szoval egy kellemes hangu dac osszessegeben, csak fulessel vannak inkabb hianyossagai, de meg ezzel egyutt is jobb, mint a dgx.
Ritka szigoru hangulatban voltam, mikor irtam rola. -
Bodz
nagyúr
Meg lehet, ezért is kérdeztem, hogy mennyit szeretnél költeni. Amúgy te mondtad, hogy sztereo legyen, na a Musiland az...
Sok esetben egy Xonar DG, Soundblaster Play is előrelépés lehet akár.
(#15916) Primary92: Az U7 jobban szól az X-Fi 5.1-nél, sőt a Soundblaster Omni is.
-
RetepNyaraB
veterán
Ha sztereo kell, akkor jobban jarsz egy külsövel. Musiland 01-02 /hasznaltan) lever barmilyen belsö kartyat es meg is kaphatod ennyiert.
----------Amugy meg jo lenne egy temaösszefoglalot szerkeszteni, ha valaki ert ilysmihez, mert igy meguszhatnank a naponta 300X leirt ugyanazt-------------
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Éjszakai műszak
- Nyaralás topik
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kedvező áron eladó Mikrotik hAP ax3 (Új 2 év mysoft gari)
- Lenovo ThinkPad X250 10 Notebook, i5-4300U processzorral
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Apple iPad Pro 4th 12.9" 128GB WiFi + tok, ÚJSZERŰ!
- Apple MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB/512GB, MINT AZ ÚJ, 100% AKKU, GARANCIA!
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6400 // 16GB DDR4 // GTX 960 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD //
- AMD ryzen 7 gép
- Igényes MacBook Air(13"-2014 eleje)-Core i5/4GBb/128GB SSD/255 Ciklusos/karcmentes-Legolcsóbban.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest