Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
FID
őstag
válasz DarthSun #18144 üzenetére
Csak a fénykép miatt van rend. Panelba bőven elég És az a szép az egészben hogy bőven 100 alatt megúsztam ezt. Jókor láttam meg mindent jó helyen. A hangjával nagyon megvagyok elégedve. A gépek viszont mindig változnak ezért kell egy usb hangkari mert az állandó lenne.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FID
őstag
Kérdés: ASUS Xonar U5, USB, 5.1 vagy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB Használtak, az Asus 4k-val drágább.
-
FID
őstag
válasz Devilhun_HUN #17000 üzenetére
Csak azért gondoltam mert némi hang volt, beszédnél meg csak tátogás. Nincs mit.
-
FID
őstag
válasz Devilhun_HUN #16998 üzenetére
Nem lehet, hogy 5.1 be van a hangkártyád és a program nem tudja lekezelni a többi meg igen? És ha ez a baj akkor rakd stereo-ra felvétel előtt. Csak egy 5let.
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16991 üzenetére
Hát nekem Asrock x79 extreme 4 lapom van.Realtek ALC898 Audio Codec az integrált és megvettem az Asrock Game blastert hozzá ami:
De ezt tudod. Jacken iszonyat a különbség a kettő között digin meg semmi.Mivel ilyenkor csak átengedik a hangot, de nem nyúlnak bele nem színezik. A hoz, hogy hallani lehessen a különbséget az már nem ez a kategória és dacot vennék. Ha emlékszel még anyáztam is, hogy van egy normál hangkártyám és bukom a beállítások 90%-át mert minden szinte csak analóg jackre érvényes. És ez a legtöbb hangkártyánál így van.
nlpK Az igazi lényege az optikának és a koaxnak, hogy 1 kábeled van nem 3 vagy több és kevésbé allergiás a külső behatásokra mint a jack kábel. Pl: Ha van egy Logitech Z906od egy normális hangkarival azt jacken kell összekötni mert jobb hangja lesz, mivel a Logitech digitális átalakítója analógra gyengébb minőségű sokkal mint a normál hangkártyáé. És megmaradnak a beállítások is. Én a digi kimenetet azért szeretem mert mint mondtam 1 kábel. Igaz se eq-t se semmit nem tudok beállítani a digi miatt viszont nem is szoktam. Az erősítőn is mindig be van kapcsolva a pure direct. A házimozira meg vettem egy creative dts dekódert és utána jön a házimozi erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Tradiator #16822 üzenetére
Neked is azt tudom mondani hogy fölösleges csodakártyákat venni mert nem használod azokat a dolgokat amit tud. És hangban ezek a nép kártyák soha nem lesznek olyan jók mint egy rendes dac.
Tehát egy külső dacban gondolkodj főleg ilyen hangfalaknál.
-
FID
őstag
válasz Leigazoka #16808 üzenetére
Ha végig gondolod, hogy ilyen réz olyan ezüst és 100-200k ez fölött is bőven... Annyiból mennyi ezüst láncot lehet venni amiből hangfalkábelt csinálok. Csak betömörítettem a lényeget
Kábel és kábel között van különbség ez igaz, akár mikor olcsó 600ft hamával van összekötve a hangkártyám az erősítővel vagy amikor inakustikkal. Igaz ez a hangfalkábelre is. De bőven parasztvakítás a 10k/m-től.
A placebó hifi topikban ki is lett vesézve miért.Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FID
őstag
válasz Leigazoka #16806 üzenetére
Igazából a a kábel voodooban nem hiszek stb. De én mindenképpen előbb egy olcsóbb használtban gondolkodnék amit eltudok passzolni bukás nélkül, ha nem tetszik és akkor a következőnél már lesz összehasonlítási alap, hogy megéri-e dacolni a gondolattal.
-
FID
őstag
válasz Tomacko #16800 üzenetére
Ez a zajos dolog érdekel! Szerencsére nálam se sistergés sem búgás nincs. A sztereó cucc egy Asus xonar u1ről van hajtva. Tetszett hogy lehet tekergetni a hangerőt rajta és fém az egész.
De a dac tervben van majd német ebayn kinézek valamit, és asszony megveszi.Ez a zajosodás csak az olcsó dacokat és usb hangkártyákat érinti gondolom amik usb-ről veszik le az áramot is.
Mert amiket néztem külön tápjuk volt.
-
FID
őstag
Micsurin Létezik jack rca kábel is Nézz szét itt aprón 15ig beírod mit választanál és megmondjuk mit várhatsz tőle.
És pontosan mire kötnéd?
Dragon27 Audigy 4
Leigazoka Ha van rá 60k akkor nem szórakoznék hangkarival! Vennék egy usb DAC-ot. szebb hangot kapsz mint asus és creative hangkárttyával
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz ßrainiac #16756 üzenetére
De digin van összekötve a gép. De a gép és az erősítő közé vettem egy dekódert letesztelni mennyit dob a filmeknél. És mivel a dekóderen van 5.1 analóg bemenet kitudom próbálni azt is, hogy mekkora a különbség digi és analóg között amint vettem 3rca kábelt.
Tehát a lényege az egésznek az, hogy kiderítsem mikor jobb a hang filmnél. Ha a hangkártya dolgozza fel a dts-t vagy a dekóder. (Az erősítőm régi csak analóg 5.1 bemenet van rajta.)
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz ßrainiac #16754 üzenetére
Nekem az erősítőn nincs digi bemenet de annál jobban szeretem mint, hogy lecseréljem. Szívemhez nőttek ezek a cuccok mind kinézetben mind hangminőségben. Nem lesz hiány érzetem amint veszek 3rca kábelt, hogy analógon is rajta legyen a hangkártya a dekóderen. De ha meglátom azt a dekódert amit kinéztem akkor rögtön cserélem is le a mostanit. Ott már probléma lesz az analóg bemenet hiánya pont játék miatt.
De úgy látom te vagy majd az én emberem. Ha a Z-n van dts connect stb majd megtennéd hogy leteszteled játékkal, hogy átviszi-e az 5..1 hangját? Mert filmnél optikán, coaxon nekem sincs gondom dts és Dolby digitalal csak a játékkal. Nekem meg nem felel meg, az ha nyomok egy stereo konvertálást 5.1re ha játszom.
Szeretem hallani, ha az ellen éppen hátulról rám támad az űrhajójával stb.
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16752 üzenetére
Akkor keresek majd valami normálisabb hangkarit. Bár jó lenne tudni melyik az ami tudja ezt Creativenál és melyik nem. Bár omnival én is szemeztem lehet az lesz vagy várok a win 10es felhozatalra, hogy mik lesznek az újdonságok.
-
FID
őstag
válasz domedee #16750 üzenetére
Köszönöm ez az!
DarthSun Sajna enyémnél nincs ilyen. De ha ez az amire gondolok: Hogy a játékot is ki engedi digin 5.1ben akkor nem kell szórakoznom az analóg összekötéssel. Mert van egy dekóder ami nagyon tetszik, de azon nincs analóg bemenet. Viszont jobban megy az erősítőhöz. Alu előlapos míg ami most van creative dekóder az ezüst műanyag. Vagy megbarátkozom a külsejével.
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16747 üzenetére
Stereon nem próbáltam, de 5.1el igen és megöli a hangzást
Bár most coaxon be sem tudnám kapcsolni a dekóder miatt. Kell még 3jack rca a teszthez. Majd pénteken minden kiderül. Az biztos, hogy játékhoz jobb az analóg jack hd-full hd filmekhez meg a coax vagy optika.
Sokat dobott az egészen ez a dts decoder. Zenére fos De arra meg ott a stereo erősítő. Vagy csak digin fos zenére még nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz domedee #16743 üzenetére
Szerintem a cinematicban van ami engem érdekel
Az az sbx pro studio elcseszi a zenét és a filmet is De nem rossz próbálkozás jobb mint az asus ilyen megoldása. Csak van még hova fejlődni vele.DarthSun Ez melyik karid?
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16710 üzenetére
Én a jàtékra leszek kivàncsi. Mert a creative decoderes 5.1el januàrba nem volt az igazi. Holnap veszem meg a dekódert ami szintén creative. 20k az olyan decoder amin van analog 5.1 bemenet az jàtéknàl jobb lehet. Mert akkor csak àtkapcsolom a bemenetet. És îgy jacken meg digin is össze lenne kötve. Majd kiderûl bevàllik e a creative.
-
FID
őstag
Nem hagy nyugodni a téma: Miszerint filmezésnél nyerek valamit avval ha a házimozi erősítő és a hangkártya közé beteszek egy dts dekódert. (erősítő nem tud optikát) És így vajon jobb szebb hang lesz dekóderrel optikán mert így a dekóder végzi a munkát vagy jobb a hangkártya az erősítővel összekötve jacken.
Sajnos az adatlapokon hangkeltőnél eléggé szeretnek játszani a dolgokkal és a legtöbbnél csak az van írva hogy a dts-t átengedi digi kimeneten. De azt, hogy jacken mit csinál semelyik nem írja oda.
Ha érdekel valakit akkor logoutban is megírom. Mert ez érvényes az összes géphez való 5.1 szettre is amiben nincs optika vagy koax bemenet dekóderrel.Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FID
őstag
válasz supsupsup #16664 üzenetére
Semmit Nem leszel jobb egy játékban azért mert pl víz hangzik a hangja stb stb. Ezek a dolgok 5percig jók ameddig végignyomkodja az ember őket. Jó példa erre a Creative scout mode. Az 5.1 még jó játékban mert hamar meglehet állapítani honnan jönnek.
-
FID
őstag
válasz sittes79 #16659 üzenetére
Neked egy ilyen kell[link] dts dekóder néven futnak ezek általában 2coax 2optikai bemenetük van. Így 4db eszköz köthető rájuk. A kimenet pedig analog (Rca) amire a hangfalszettet kötöd vagy az optikát nemtudó erősítőket.
Sok fajta van csak egy példát linkeltem.Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FID
őstag
Még mindig z906hoz kell? Bár nem tudom most ,hogy van összekötve, de azt szokták mondani, hogy jacken szebb a hangja a z906nak mint optikán vagy koaxon. És digitálison nem hallasz különbséget alaplapi és egy xonar között! Azért van jobb hang mert a hangkártyában lévő dac jobb minőségű mint ami a logitechben van.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Szaki Bácsi #16635 üzenetére
Ha fent van akkor gyári, de elég régiek ezek már ahoz, hogy win7 win8-on érdemes legyen velük foglalkozni.
Hangjuk szép, de itt ki is merült.Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FID
őstag
válasz Szaki Bácsi #16632 üzenetére
Úgy, hogy az audigy4 kb 2005-2006ban volt sláger nekem is ez időben volt. És a támogatás xp-vel ki is merült.
Az hogy megy windows 7-8 alatt az azért van mert lelkes felhasználók belepiszkáltak a driverbe.
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16621 üzenetére
Sajnos reacon 3di-nél (Asrock game blaster) Digin csak annyi van, hogy stereo mix keverés. Világéletemben gépről moziztam nekem jobban tetszik így. Creativeok mindig is tetszettek a mélyeik miatt egyik sem volt kopogós puffogós. A mostani kis yamaha mély ládán ledöbbentem mennyire szépen és feszesen szól vele. Persze jacken. Hozzáteszem nem szoktam szétküldeni a házat zavar ha üvölt mind a zene mind a mozi.
Hangerőt nem kell állítanom az 5.0 ugyanazokkal a hangszorókkal vannak szerelve a képen fentebb látszik nem akartam álló frontokat mert asztal és fal között tudtam csak volna elhelyezni úgy meg nem lett volna értelme. Mivel ez egy panel félszoba.(Macskák miatt van itt minden) Macskák meg ha nem vagyok itt kivannak zárva mielőtt nagy kergetőzésbe kezdenének és borúlna minden + nem szőröznek annyit. Így is tudnék kötni hetente zoknit abból amit a vízhűtés radi beszív Ha a nagyszobába lennének a dolgaim teljesen más lenne az egész.Egy asus hdav azért mozira izgatja a fantáziám csak nem tudok róla semmit. Ésakkor még ottvan az avermedia felvevő is a gépben ami szintén hdmi akkor már hdavnál azt jelenti hogy:
Vga-hdav-avermedia-monitor így is elég brutális Vagy épitek egy htpc-t megint ésakkor csak játékra megy a nagy gép. De akkor meg ott van az, hogy itx a hdav meg 2db kártya. Bonyolult ez.
És ott a szép spec mindegyiknél dts hd audio, És hiába van hang egy fullhd filmnél vajon azt hallom amit kéne vagy csak lekódolja olyanra, hogy legyen hang? Mert szépnek szépen szól, de ha a hdav teljes mértékben megeszi a hd audiot akkor beruházok majd egyre.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Panthera #16614 üzenetére
Ez kell neked:[link] Amúgy ne lepődj meg 99%-ban minden hangkártyán digitálison bukod a beállításokat mivel analógra érvényesek. Ezen mérgelődtem én is. Stereonál nem zavar törekszem arra, hogy minél kevesebb dolog nyúljon a zenébe, de játéknál filmnél jól jött volna párdolog.
-
FID
őstag
Azért mert amit játszok játék abban nem lehet hangkártyát váltani. Kodiban, aimpban természetesen minden be van állítva. De még dacolok a dac gondolatával. De nem változtatna az átkapcsolásos dolgon. Akkor egy hangkártya lenne viszont ott is váltanom kellene digi és analog között. Még ráérős mert asszony nem tudom mikor jön haza a 2db yamaha stereo párommal, röhej, hogy vaterán ami 30k az hollandba 40euro. És akkor a képen látható kis fehér pöttömöket száműzhetem. És a fekete dobozok mennek az 5.1re mert most az a stereo pár. Nagyon szép kellemes hangjuk van, de 10cm mély mozira tökéletes viszont stereora nem.
-
FID
őstag
válasz Panthera #16609 üzenetére
Igen abba kell egy mono jack rca kábel. Én egy hétig használtam úgy hogy stereo jacket elvágtam megkerestem melyik szálon van a digijel össze kötöttem egy sima elvágott rca kábellel és simán ment. De ahogy nézem azt a narancs csatit gondolom mini jack. Rég volt már nem emlékszem.
-
FID
őstag
-
FID
őstag
Mivel nekem 5.1 és külön stereo rendszer is van a gépen. (Fentebb van kép) Ezért filmhez a creative recaon 3di-t használom. Zenéhez meg böngészéshez vettem egy hónapja Asus xonar U1-et ami csak optikán tudja a 8 csatornát mivel egy mikrofon be és egy fejhallgató kimenete van. Tetszik a hangja bár a driver nem akart rendesen felmenni, A lényeg az, hogy ha filmezek vagy zenélek akkor a beállításoknál váltok közöttük. Viszont ma véletlen félre nyomtam És a digitális kimenetet választottam az asuson. És sokkal szebben szól rajta végre semmi extrát nem ad a hanghoz és nem vesz el.Igaz így bukom azt a szolgáltatását, hogy ha tekerem a kupakját akkor hangosít halkít. De a lényeg az, hogy egy jack rca kábellel hogy a viharba lehet hangja digitálison mikor auxra van kötve és az analog?
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Panthera #16599 üzenetére
Olyan régi lapnál szerintem kivezetés nincs csak a kivezetés helye az alaplapon.
A livehoz van ilyened?
domedee
Ezek közül az omnit venném lehet, hogy drágább, de újabb is a többinél így driver támogatás is tovább várható. Különbségeket a specben találsz. Pl dts connect, jel/zaj viszony stb.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz mcload21 #16584 üzenetére
Amiről tudom, hogy képes erre az az Asus xonar Hdav 1.3 Ettől függetlenül Hd filmeket szoktam nézni gépen pont ez miatt. Jelenleg soundblaster reacon 3d (i-m) van. 3rca val összekötve az erősítővel. Csak olyat töltök le ami dts vagy hd audio. Nem érzem azt, hogy kevesebb lenne mint egy rendes hdmi dekoderes erősítővel.
De házimozi topikot olvasgatván 300ezer alatt azt mondják, hogy tökmindegy mert nem hallod meg a hd audio többletét. Bár szerintem a dts és hd között sem hallják meg csak jól hangzik. Ha rossz egy film keverése azon a hd sem segít.
Viszont abban igazuk van ,hogy az ilyen kis pc 5.1 7.1el nem sokra mész. Akár genius akár logitech z906 vagy a creative szettek.
Pl z906 100k ennyiből olyat összeválogatsz ami 50x jobb.
Veszel egy erősítőt 25-30ért normálisakat lehet venni használtan szép állapotban. Hangfalszett 5.0 nem rég volt itt 30ért jbl karcmentes állapotban. Aktív mély láda 15-20k ez mondjuk 80k már csak kábel kell amit 10k-ból megúszol.
Nekem is 3 hónapba telt mire összeállt a rendszer, de nem bántam meg, hogy ez lett. Sokat vártam és vadásztam arra ami van most 30ezernél is több apróhirdetést átnézve ebay,olx,jófogás,vatera stb.
Végül yamaha lett yamaha 5.1el +kifért még egy stereo szett is a pénzből. Még 2db yamaha hangfalpár előre és meg is vagyok. Így megvan a zene és a házimozi is. Szépen szól remek hangjuk van. Többre meg nincs szükségem.Lényeg a lényeg ne ugorj bele mindenbe elsőre.
-
FID
őstag
-
FID
őstag
válasz _t0Mi_ #16424 üzenetére
Ez alaplapi hang kari betegség. volt pár ilyen gépem 15év alatt, de ha raktam bele normális hangkártyát elmúlt.
3-4 ezret megér venni itt egyet próbának, de olyat vegyél amire van támogatás olyan winen amit használsz most. Így nem buksz semmit vagy nagyon keveset ha tovább adod. És ha nem múlik el akkor el kell gondolkozni mi az a nagyon olcsó cucc a gépedbe ami bekavar.[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz _t0Mi_ #16396 üzenetére
Szerintem te az egeredet, a vinyót és még ki tudja mit hallasz ki a gépből az alaplapin keresztül.
Nézzél másik drivert hátha megoldja, Realteknél anno segített bár nemértettem, hogy hogyan, de abba hagyta.
Veszel egy olcsó hangkártyát ami megy a jelenlegi wineddel 2-3k ért és veszel egy komolyabbat késöbb. Viszont a zavaró hangok így megszűnnek.Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FID
őstag
válasz Tails111 #16358 üzenetére
Nekem a Reacon 3di re van kötve az 5.1 Yamaha jacken szerencsére semmi zajt nem szed össze teljesen megvagyok elégedve vele.
És egy usb asus u1 re van kötve szintén yamaha erősítő ami stereo, amin ugyanúgy alapon van minden.
Volt szerencsém olyan cuccokat találni amik egy kategóriából származnak így az összkép is megfelelő.
A stereot előtte Creative playel használtam és szerintem szebb is volt a hangja, de sok volt a mély. A xonar u1 igényesebb kivitelezés és dinamikusabb is. Próbálok szerezni még usb hangkeltőket a normálisabb kategóriából, hogy legyen egy viszonyítási alapom melyik miben jó és megtartani azt ami a legjobban jó mindenben.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Tails111 #16351 üzenetére
Én soha nem kapcsolom be teljesen mindegy mi van rákötve Logitec, Genius, Gembird stb.. Az már régen rossz ha valami szoftveres cuccal kell utána állítani. Minden szám más és más akkor minden szám után állítanom kellene. Olyan nincs, hogy egy eq beállítás mindenre jó.
De ez kb ugyan ez: "Millió hangfaltípust tudsz rákötni ugyanannyi fejest és mind más"Nincs harag! Korrekt hsz volt.
Bár itt a fő probléma, hogy nem veszi észre a különbséget. Eq-t meg a régin is lehet állítani akkor meg ugyan ott van csak kidobott egy csomó pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Tails111 #16348 üzenetére
Pont az lenne a lényeg zenénél, hogy nem piszkálni eq-t És amennyire lehet csökkentjük az olyan dolgokat amik módosítják. Creativenál asushoz képest több az alap mély hang.
Viszont meg kellene hallani a különbséget! Esélyes, hogy ott a hangcucc a ludas. Youtube teszt sem rossz:
Jó hangkarival észre lehet venni melyik az amit eddig szeretett az ember,de most már hallgathatatlan.[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
Van olyan kártya ami az összes dts hd stb.... Megoldja magának és csak az erősítőt kell mögé rakni? Nem kell közé decoder?
-
FID
őstag
Kérdés valaki próbálta már a hangkártya digi bemenetét? A bele vezetett hangot továbbítja e optikán?
Mert akkor csinálok egy htpc-t megint a tornyomhoz netezésre és filmhez.
Ebből a magno deckből ami a tornyomhoz illik.
és ilyen volt:
Vagy létezik optikai duplázó? Persze nem egyszerre járatva a 2db gépet.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz Goldmen75 #16306 üzenetére
Hát 5000ezresem volt nekem is és havernak is. Elsőnek a hátsók szálltak el nekem is neki is. 3. Havernak meg a center. Pedig nem voltak széthajtva. Egy időben nagyon sokan vettünk és gar után nemsokkal szinte mindnél lett ilyen hiba. Aztán vetttem gembirdet ami igényesebb volt az több mint 8 évig ment, de az 5.1ből a végére már 2.1 lett. Haver 2éve vett 6000ret aminek elszállt az egyik hátsó és a mély. Utána lett logitechem 1évig amit elajándékoztam. Most Yamaha van. Inkább megéri venni egy használt házimozi erősítőt És egy normális hangfalszettet hozzá használtan. Lehet egy kicsivel többe van mint egy genius 6000 ami most nem sokkal 40felett van, de bírja is.
Pl ez 62k volt nemrégen és évekig az ember barátja:
-
FID
őstag
Elgondolkoztam most hogy így istenítitek a Z-t De nézvén a spect:
Output
5.1 Channels
Audio Processor
Sound Core3D
Signal-to-Noise Ratio (SNR)
116dBMiszerint ez egy jel/zaj arányban kicsivel felturbózott Sound Blaster Recon3D
Output
5.1 Channels
Audio Processor
Sound Core3D
102dBNekem ugye Asrock Gameblaster van:
Így nem látom értelmét lecserélni a Z-re.
Viszont evvel szemezek egy ideje:
Sound Blaster Omni Surround 5.1 usb
Output
5.1 Channels
100dBÉs ezek érdekelnének:
Melyik mit takar?:
Audio Technologies
DTS Connect / Dolby Digital TechnologyMert a z-nél nincsenek ilyenek. És az én értelmezésemben ezek csak annyit takarnak, hogy digitális kábelen átnyomja a jelet, de semmi több. Mert akkor a Creative extigy hiába 12éves cucc, de legalább
valóban dekódolja a dolbyt és nem kell hozzá windows. Így régi 5.1 erősítőt okosítani jobb vagy sima 5.1 hangrendszert géphez.[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
Téves!
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16135 üzenetére
Hát igazából fent van aprón, de azért szeretem mert egy optikai vagy rca digi kábel jön ki a gépből. Nem pedig 3jack. És dolbyt is dekódol. Meg belerakom a 220as végét az erősítőbe és egyszerre bekapcsol.
Sajnos azóta nem gyártott ilyet a creative. Az ilyen 10k meg e körüli külső hangkártyák meg gyerekjátékok és még a hangjuk is csúnya, ráadásul kell win hozzájuk.
Majd csinálok teszt videót is csak még meg kell szerezni a többi hangfalat.
-
FID
őstag
válasz LiteCross91 #16133 üzenetére
Használtan kell kifogni
-
FID
őstag
válasz LiteCross91 #16129 üzenetére
Akkor veszel egy soundblaster extigyt mint én mert abba van optikai be és kimenet + rengeteg egyéb és nem kell hozzá win sem! önállóan működik. Logoutomban ott a video róla megtudod nézni.
-
FID
őstag
válasz LiteCross91 #16127 üzenetére
Igazából nem fogod meghallani ha van dts és ha nincsen egy logitechen. És a hangkártyák 99% a át is engedi kezeletlenül. Én is végigjártam ezt az utat nem kevés pénzt beleölve aztán eladtam minden creativeot és stb-t. A pénzem visszajött nem buktam és feljebb tettem képet, vettem rendes stereot zenére, játékra filmre meg lett 5.1 Még veszek egy subot 2 hátsót és egy stereo hangfalpárt. Így is hatalmas a különbség fülig is ér a szám! Hát még ha meglesz minden.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16098 üzenetére
Ideglenesen vannak ott állványon lesznek. Még nem találtam számomra megfelelő yamaha hangfalpárt. Ez a két kicsi front most a sztereó erősítőn van. Tegnapi szerzemények. Viszont ez a sounblaster play usb odaveri a reacon 3di-met hangzásba simán és sistergés sincsen. Csodálkoztam is milyen szépen szól el sem adom pedig fent volt.
Még hátra van 2 hátsó, egy aktív sub, És egy stereo hangfalpár beszerzése. Persze csak yamaha. (Hosszútávon meg a midi hifi bővítés a megnem lévő dolgokkal mint pl minidisc stb. Jelenleg a kazetta deck, Stereo és az 5.1 erősítő, és a cd lejátszó van a képen.
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16094 üzenetére
Köszönöm akkor gyártok egyet. Mert az extigynek elől van az optikája és nem akarom vele elrontani az összképet. Hangkarimon meg van rca és az extigybe meg jack kell spdifen. Ráadásul az extigy jó lesz erősítőt okosítani, amíg nem találok jobbat.
-
FID
őstag
valakinek nincsen egy fölös spdif kábele pesten? egy jack és rca a másik fele.
Ha nincs akkor feltenném a kérdést, hogy mono jack a jack fej iga?
-
FID
őstag
válasz jézusom #16081 üzenetére
Nem néztem még. De most úgy van mivel nincsen 3m rca kábelem, hogy a kis soundblaster play viszi a stereot usbn. Szép hangja van vele. Csak a másik verzión egy kábel megy a gépig ami digitális ha meg rca akkor kapásból 3+. Ha más nem marad digitálisra az extigy+Reacon3Di és sztereóra az usb play. Csak rühellek váltogatni. Bár annyira nem nagy érvágás mert csak filmnél kellene váltogatni az meg csak akkor van, ha szabadnapos vagyok.
Valakinek nincsen elfekvőben egy mono jack kábel aminek egy rca vége?
RetepNyaraB: Optikán nálam nincsen különbség Realtek és Creative között. Sőt a realtek driver még okosabb is!
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
Ma megjött a hifim. Ami a képen van az egy sztereó erősítő, normális hangfalam nincsen hozzá még.
De viszont a héten érkezik ennek az erősítőnek az mk2 változata ami 5.1 így le van tudva a sztereó és a házimozi is. És még illik is a toronyba mert ugyan így néz ki. A tetején van a creative extigy. Mennyire életképes ötlet, hogy coaxon belemegy az extigybe a digitális hang abból a 3jack rca végű kábelek belemennek az 5.1be és a fronthangfal zsinórját leduplázom a sztereó erősítőbe?Csak mert így megúszok egy csomó vezetéket az erősítők és a gép között.
-
FID
őstag
válasz nemethbalazs #16057 üzenetére
Tök fölösleges ez miatt venni ha csak nincsen az alaplapodon optikai vagy a másik kimenet, Mert a hangkártya átengedi kezeletlenül a hangot. És az erősítő dekódolja.
-
FID
őstag
válasz #48613632 #16047 üzenetére
Nekem Creative inspire digital 5700 erősítőm van. Optikán van összekötve a géppel. Filmnél (Divx) automatikusan átkapcsol 5.1 dolbira. Ha a film hangsáv dts akkor arra ezt egy led jelzi, hogy éppen milyen hang jelet kap. Viszont játékoknál ami 5.1 nem kapcsolt át még soha. Csak lenyomta a sima 5.1et Ami a hangkártya driverekbe van audigy, vagy x-fi-nél digitális kimeneten és bepipálod a dolby digitalt az csak egy emuláció hogy a stereo jelet lekeveri 5.1be (aszem) Creative-nél lehet még így jelölve: cmss audio ,cmss movie.
-
FID
őstag
válasz dreizwanzig #16006 üzenetére
Ment pű! Van egy extigy-m fölös.
-
FID
őstag
válasz greenmeister #15932 üzenetére
Szia nekem ugyan ez van a rat7 mmo egeremmel. A vírusirtó blokkolja vagy leszedi. Friss win7 eddig nem csinálta csak mióta újra raktam. És fel sem tűnt, de 2napja elkezdtem játszani és nem találtam az egér profilozóját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest