- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Az érzékenységet a magam részéről ketté bontanám:
1. a vevő érzékenysége,
2. a visszavert jelek feldolgozási képessége
Ez a két összetevő adja a végső érzékenységet.Az általad linkelt vevőnél ezt adták meg:
"Fizikai jellemzők
Nagy érzékenységű vevő: Igen"
Ez nem egy konkrét adat!Egy normális adatlapon ehhez hasonló módon szerepel az érzékenység: "Garmin GPS17 - GPS vevő érzékenység: 185 dBW minimum"
A PNA-kban általában SIRF III vevő van. Ezek érzékenysége: -159 dbm
Egy másik példa: Sirf Star III - Magas érzékenység ( -159 dBm) [link] -
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
üdv.
Régebben már érdeklődtem milyen GPS-t vegyek, és akkor a Wayteq x850, x960, x990-eket ajánlottátok, amik nekem szimpatikusak is, viszont én a gps-t szeretném minimális túrázáshoz is használni (Nem eldugott erdei utakra gondolok, hanem olyan földutakra amit pl. a google maps is útként jelez.). Itt nem a navigálás lenen a fő szempont, hanem ,hogy be tudja pozicionálni, hogy éppen hol is vagyok. Erre ezek alkalmasak? Mert láttam külön ilyen túrázós gps-t is, de azok eléggé magas árban mozognak. Miből tudnak többet?
-
niki0506
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy navon n670-es gpst és az a problémám, hogy csak a Magyarország térképet mutatja, az teljes europát nem, hiába frissítettem.Légyszíves segítsetek, mit tudnék tenni az ügy érdekében? Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
#24334592 #4988 üzenetére
magneo i500 akksi:
1.5óra film nézés után, némi nyomkodás mellett, kb. 10-15perc navigálás után szólt,h éhes
amúgy filmnézésre NEM ajánlott, 50 perc elteltével elcsúszott a kép a hangtól...Lehet, h a merülő akksi miatt volt
Jó 10 perc kellett az első műholdfogáshoz.
Ami meglepő:bár a jel kiváló, a gps-nél ahol a műholdjeleket mutatja, nincsenek semmilyen színű csíkok
...Ettől függetlenül precíz pontos, van olyan jó mint az omnia i900-on futó 8.3.5-ös pda igo8-am.
összességében meg vagyok vele elégedve (nem filmnézésre vettem, fölösleges extrának tartom, gyerek nincsen aki nézze, míg állunk a görög-macedón határon
), megérte a pénzét.
Nagyon köszönöm, h ezt ajánlottátok
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. NAVON N490 navigáció + iGO8 navigációs rendszerről mit gondoltok? Láttam, hogy a fórumon az IGO8-at ajánljátok, de a NAVON márka jó? Nem értek hozzá egyáltalán, ezért fordulok inkább hozzátok. Lényeg, hogy teljes európa térkép legyen és max 30k körül.
-
törölt tag
válasz
#24334592 #4975 üzenetére
első benyomás:
kicsit lag-ol a menü, azért omnia i900-on nem tapasztaltam az igo8-tól...
kijelző nagyon fényes, 50%-on használom egyelőre míg kisüt a nap
elsőre kellett neki 50 másodperc mire műholdat fogott, gyenge jellel (be is rakott a szomszéd utcába)...aztán még jó pár perc mire rendesen befogta a műholdakat.Érdekes.../némi mókolás után kibővült a magyar térkép
/
aksiidő és hasonlók később...
-
pentium4
senior tag
válasz
vizhordo #4985 üzenetére
az oké de az igotu 800 is 200.000 pontot tud, ami 1sec el is 55óra, ami más a qstarz hoz képest azaz hogy a qstarz tudom másodpercenként 5-t is loggolni, ami 200k point nál már csak ~11 óra, kérdés hogy van e erre szükség!
a másik dolgog az hogy anno amikor volt a trackstick em abba ha beállitottad hogy 5mp legyen a loggololás valamikor ment de volt amikor 10 meg 15 vagy 8mp telt a loggolások között, szal nem volt fix, nemtudom hogy ez a gyenge hardver vagy a rosz vétel miatt volt e.
esetleg tudnál küldeni egy gpx fájlt amit a tiéddel csináltál 1 vagy 5hz-es loggolással hogy megnézhessem?P4
-
vizhordo
csendes tag
válasz
pentium4 #4984 üzenetére
Ezért írtam, hogy "pl" azaz például.
Ha akarod egy másodpercet, egy métert, és 1 km/h-ás sebességet állíthatsz be.
A lényeg a 200.000 útpont, ami belefér, mert a túra GPS-ek is általában 10.000 pontot tudnak csak menteni. Na ott egy méteres rögzítés, 10 km-re elég, ami kocsiban nem sok mindenre használható.. -
pentium4
senior tag
válasz
vizhordo #4983 üzenetére
10mp alatt tod mennyi dolog történik
olyan cucc kell amin állitható a loggolás ideje 1-5mp re vagy 5hz re és az már másodpercenként 5 log, és nem csak 10 felett hanem állandóan, és mindent rögitsen ne csak 1-2 dolgot!
szerintem, nem gógyi cucc a 800-as, elég sok helyen írnak nagyon jókat róla én annyira nem irnám le.P4
-
vizhordo
csendes tag
Szerk.
Egyszerre állíthatod be, hogy pl. minden 10 másodpercben rögzítsen, de csak 10 km/h sebesség felett, szóval kombinálható.Boccs letelt a szerkesztés, de még annyit, hogy nincs méteres pontosságú kézi GPS!
Ez más fórumokon 10 éves téma, az ilyen pontosság milliós földmérési ketyeréken adatik csak meg. A legdrágább Garminok sem tudnak többet kb. 5 méternél, bármit is ír ki éppen a kijelző. Az a 800-as valami túra gps-nek buta, loggernek meg felesleges. A Decathlonban szoktak ilyeneket árulni időnként, aminek gyors eladás a vége. Támogatás nincs, minőség ugyanaz.Ja és még annyi, hogy tényleg hihetetlen keveset fogyaszt, használtam már három napnál tovább.
-
pentium4
senior tag
válasz
vizhordo #4981 üzenetére
csak 1 fajta rögzités közül lehet választani? szóval ahogy te irtad vagy idő vagy távolság vagy sebesség, olyan nincs hogy mindent egyszerre rögzit?
az hogy kint mennyibe kerül az most mind1 ugyis máshonnan szerzem be!
egyéb tapasztalat, amugy nemhiszem hogy a sirf3 nagyságrendekkel többet enne mint a mtk2P4
-
vizhordo
csendes tag
válasz
pentium4 #4979 üzenetére
Szerintem csakis Qstarz.
Kb. két-három éve nyúzom, szabvány Nokia akksi van benne, tehát filléres a tartalék, de nem nagyon van rá szükség. Bőven elmegy több mint egy napot, mert az MTK 2 szinte semmit sem fogyaszt. Állítható mindene, tehát választhatsz idő, távolság (akár méteres), és sebesség alapú rögzítést is. Egyébként 200.000 útpontot tud tárolni, kiszámítható mekkora út kell, hogy beteljen. Nekem egy BP-Vereckén túli út sem nagyon zavarta. Bár akkor még 22.000 volt, de most pl. 13.000-ért is láttam használtan. A hozzá kapott kis program segítségével állítgathatod, illetve visszanézheted Google Eart-ön.
GPS Babel segítségével pedig a letöltött tracket azzá konvertálod, amivé akarod.
Ja, és számítógépre kötve letöltheted bele a következő kb. 5 nap A-GPS adatait, így másodpercek alatt talál jelet bárhol. -
pentium4
senior tag
válasz
snowdog #4973 üzenetére
nekem anno ilyenem volt: link
ez egy nagyon szereny kis szerkezet, de azert jol elvoltam vele pontos volt, igaz lassan talalt jelet meg neha eldobta de jo volt, most 3 kutyu van amik kozul valasztani kell, mind3 egy arba van szal nem ez lesz donto, ime:
[link]
[link]
[link]
most a hardver es a szoftver + a hasznalhatosag fog donteni, ti melyiket valaaztonatok?P4
-
törölt tag
holnap érkezik a magneo i500, kiváncsian várom
majd írok róla, hátha valaki érdekel.
-
snowdog
veterán
válasz
pentium4 #4967 üzenetére
... viszont ez a gpsview progi, hát ez nagyon lutri, teis ezzel szoktad nézni az adatokat vagy van valami más progid rá?
Menetközben nem nézem sehogy, mert arra ott van a PNA. Kizárólag loggolásra, és utófeldolgozásra használom (képekhez). A logokat többnyire a Google Earth-ban szoktam nézegetni.
A gpsview a logger programozására alkalmas, de én arra is más programot használok. Az egyik linkemben benne volt (GPS Photo Tagger).
laszlohu
A log fájlt .csv formátumban menti el a logger...Ez valami tévedés lesz, mert a logger nem menti fájlba az adatot. Az adatok a belső memóriában vannak, és azokat csak egy arra alkalmas program segítségével lehet kiolvasni (pl. az elmlített GPS Photo Tagger-rel). A kinyert adatot viszont már valóban akármibe lehet konvertálni.
-
snowdog
veterán
Ablak mellett. A GPS jelek igen rövid hullámon érkeznek, melynek egyik sajátossága, hogy szinte csak teljes rálátás esetén jön létre a kapcsolat. Amiért zárt helységben is lehet venni a jeleket (kocsiban, lakásban, stb.) annak főleg a visszavert jelek feldogozása az oka. Ez az új GPS vevők egyik sajátossága, előnye.
Azért azt ne várd, hogy egy panellakás közepén is legyen vétel.
-
Horvi
őstag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. Szüleim vettek egy Navon N670-es gps-t. Átnyálaztam a használati utasítást és ott írta hogy a gps beállításnál ha elér egy bizonyos jelerősséget akkor kiírja az aktuális pozíciót. Nha most ezzel lenne a gond ugyanis már 25 perce itt megy mellettem de még mindig nem történt semmi. Nem ad semmilyen adatot. Se hosszúság se szélesség semmi. Van esetleg valami ötletetek hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi.
Horvi -
snowdog
veterán
válasz
pentium4 #4962 üzenetére
Ja, és nem SIRFIII chip-készlet van benne. GPS Chipset: MTK GPS
Egyesek szerint ez jobb, mint a SIRFIII.
I have been reading lot of reviews recently. Almost all claim MTK having better fix in terms of number of satellites and less "multipath" problem and longer battery life per charge than SiRFIII chipset. MTK is claimed to have kept fix even in basements and dense city downtowns where SiRF could not.
-
snowdog
veterán
válasz
pentium4 #4962 üzenetére
Korábban én (is) javasoltam, nekem is ilyen van. Nagyon jó szerkezet. Részletek itt olvashatók [link] [link]
És állítható a loggolás ideje:
"3.2.2 Executing GpsView Program
Click “Command” tap.
Update Rate 1 ~ 5Hz is user configurable.
And still more options for choice of NMEA output, DGPS…etc. all available through pull-down menus."Bár én még nem állítgattam, az adatok a manual-ból valók.
-
laszlohu
addikt
válasz
pentium4 #4962 üzenetére
Korábban ezen a fórumon javasolták, azért mertem javasolni.
A 747A felületes leírás angol nyelven :
This BT GPS logger features an all-in-one, costeffective portable GPS logging solution. It allows you to log your route by setting the interval of time/ distance/ speed. Point of interest can also be recorded by push of a button. Through user friendly utility, it shows your track on Google Earth. Features: # Dual mode for both Data record and Navigation # Push button to record data manually. # User can record the date by setting the interval of time, distance and speed. # 125,000 waypoints # Semi indoor # AGPS available # Fuzzy Auto On/Off # Phototagger software Application: # Record your travels # Manage business trip expense # Concerned about one's driving behavior # Record Point of Interest by a push button # Geo-photo
Az IGOTU korábbi típusánál sokkal jobb a IBlue 747a, de az új típusokat nem ismerem,
ez a másik típus(IGOTU), amit dícsérni szoktak. -
-
pentium4
senior tag
hali mindenkinek!
egy ki help kéne, GPS loggert szeretnék venni, csak nemtudom milyet!
lényeg hogy 1 napot úgy ahogy birjon ki, kicsi méret, és legyen pontos!
GPS chipbe ti mit ajánlotok? MTK II vagy SkyTra Venus 6 vagy SiRF III??
kösziP4
-
Pake01
csendes tag
Olyan kérdésem lenne ,hogy szeretném lecserélni a Gps készülékeimet!Eddig Neverloss N 627 voltak! Milyen készülékre lenne érdemes beruházni?Nemzetköziben használjuk a kocsikat!Valaki tudna nekem ebben segíteni megköszönném!
-
pista1235
tag
http://www.edigital.hu/Autos_navigacio/Garmin_Nuvi_1350_navigacio_+_Teljes-Europa_terkep-p63437.html?bid=&partner=10003
erről mi a véleményetek?
-
gyiku
nagyúr
adott egy navon n450, hun mapos liszensszel, viszont rajta van egesz eu. ezt nem akarom csesztetni, jo igy.
viszont megoldhato, hogy sd kartyara rakjak masik navit full eu terkeppel ugy, hogy tudjak valogatni a gyari es az sd kozott? -
zedok
őstag
Halihó! Nos a Navon760-at vásároltam meg, de az a probléma merült fel, hogy látja a műholdakat, de mégis folyamatosan azt írja ki a térkép, hogy GPS-jel keresése. Mit lehetne tenni hogy működjön? Voltunk már kinn vele a szabad ég alatt is..
Előre is köszönöm!
-
azse
csendes tag
Sziasztok.Eldöntöttem,hogy veszek 1 navit,konkrétan Garmin 30-ast,vagy 40-est.Csak azt szeretném kérdezni,hogy melyiket érdemesebb venni?Tudom,hogy csak a méretben különböznek,de nincs lehetőségem összehasonlítani a kettőt egymás mellett.Érdemes-e több pénzt kiadni azért az 1-2 cm-ért,vagy ez felesleges pénzkidobás?
Köszi. -
Loituma69
őstag
Bluepanther Azure Pro jó választás lehet, egy kis videó róla!
[link]
Wayteq X960-hoz képest egy csoda, szerintem. -
Kbali
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #4916 üzenetére
A 215w kifutott modell, ezért nem találod.
A Nüvi 40 nem rossz, jó a hazai térképe, de CSAK azzal adják, ha már ország is kell később, akkor borsos áron kapod meg.
Ha Garmin, akkor 35-be ez fér bele full EU térképpel. -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Irmscher 353 #4916 üzenetére
Tippeket továbbra is elfogadnék, hogy mit ajánlotok!
-
Pá
addikt
válasz
laszlohu #4934 üzenetére
Bt meg fm meg ilyenek nem szempontok már többször írtam. Ha sebességben nincs különbség, akkor a szememben ugyanolyan a kettő, ezért kérdeztem.
Egyébként az hogy lassú, a gyakorlatban mit jelent? Még sosem használtam navit, ezért vagyok ilyen tanácstalan.Ha nagyon zavaró a fenti gép csigulása, akkor kis felbontásúak közül ezeket néztem:
Wayteq 850 vagy cns globe pro, a kettő között van érdemi különbség? -
-
Loituma69
őstag
Már sokszor le lett írva eben a forumban, Sygic DRIVE nem pontos nem jó nem ajánlott szoftver.
Igo8 és a Primo 1.2 ez a legjobb szoftver, DE hivatalosan nem lehet használni egyik Wayteq pna-n sem. Google a barátod mindent meg tudsz erről, csak szánj rá 1 óra olvasgatást keresést más forumokon is.
Személyes vélemény a wayteq x950hd, (hogy miért erről olvashatsz a saját topikjában) a wayteq cég legnagyobb melléfogása, ha már wayteq veszel akkor inkább X960-at- Leginkább egy 480x272 felbontásu kütyüt ajánlanék, sokkal gördülékenyebben fut rajta pl a primo! A 800x480 felbontáshoz minimum 800mhz processzor kellene, de olyan pna nincs, a 480x272-höz meg éppen hogy elég az 500mhz! De te döntesz, ez csak egy vélemény volt! (használtam x950hd, x960hd is!) Nem a konkrét pna márkával van a baj, hanem a felbontás/ processzor teljesítmény aránnyal legyen az bármilyen gyártmányú pna gps! -
Pá
addikt
Bocsi, hogy ennyit írok...
Azt hiszem inkább wayteq 950hd-t veszek egy tmc kieggel. Ez nagyjából pont az amire szükségem van.Valószínűleg szoftver nélkül venném, viszont itt van egy kis képzavar nálam, ebben kéne segítsetek. Mit lehet/érdemes rátenni és miért?
Esetleg érdemes lenne megvenni Sygic DRIVE-val? Sajnos arról nem találtam semmit, hogy működik a frissítés ezzel.szerk: nincs esetleg valahol egy összefoglaló a népszerűbb szofverekről és hogy melyikről mit érdemes tudni?
-
Pá
addikt
válasz
laszlohu #4912 üzenetére
A kettő között mi a különbség? Miben jobb drágább?
Kicst olvasgattam most, ezek után ilyesmit szeretnék:
- ár 30-40ezer körül térképpel, vagy 30 alatt térkép nélkül (indokolt esetben kicsit fölé mehetünk, de csak ha muszáj)
- képernyő 5" körül és nagyobb felbontás csak, akkor, ha amiatt nem lesz lassabb
- egyedül navigációra kell, szóval az a fontos, hogy legyen gyors, pontos és megbízható
- multimédia, fm transzmitter, bluetooth meg egyéb csicsák nem kellenek
- TMC jó lenne, lehetőleg beépített (ez egyébként a gyakorlatban mennyire hasznos?)
- térkép: elsősorban magyarország + elvétve a szomszédos országokSzívesebben vennék egy minőségibb darabot, de ha azt mondjátok a kínaiakra is, hogy jók, akkor elhiszem nektek. Néztem Garmin nüvi50-est, az pl teljesen jó lenne, ha lenne tmc és nem csak magyarországot ismerné. (nüvi 2300-ról van esetleg tapasztalata valakinek?)
A kínaiak közül a cns silver tetszik, de igazából mást nem is nagyon néztem.Pls mondjatok valami jót, mert szeretném megvenni holnap. köszi mindenkinek, aki segít
-
Peetry
senior tag
ennek lehet egyszerű oka, hogy ilyen a CNS
most újra próbáltam, most talált az ablaknál jelet kb annyi idő alatt mint a telom, szóval remélhetőleg nem lesz vele gond. A sebessége elfogadható már. Nem tudom hogy HD hibás volt-e mert másikkal nem tudtam összevetni, vagy csak a nagyobb felbontás ennyire megfogja a gépet. Mindenesetre aki CNS Globe HD-t akar venni, ajánlom hogy ha van lehetősége kapcsoltassa be és nézze meg a szoftverben lévő demo módot mennyire szaggat. Globe nekem jobb választásnak tűnik, és a 1/4 akkor felbontás valóban alig észrevehető. Felesleges a nagyobb, csak fogja a procit. Viszont a fényereje ennek valamivel gyengébbnek tűnik, mint a HD-é, és kijelző betekintési szöge csapnivaló, de majd valahogy beállítjuk a tartót, hogy lehessen látni.
egyelőre ennyi, köv teszt karácsony után az autóban.jah a firmware-s tippet köszi, valószínűleg élek vele.
egy kérdés: Van hozzá ilyen dolog hogy 1 évig lehet ingyen frissíteni mapot, ezt ugye többször is lehet 1 éven belül nem csak egyszer? -
DM43
őstag
válasz
laszlohu #4924 üzenetére
Szervízbe felárért megcsinálják.
Ezt rosszul tudod! Ingyen megcsinálják!Sőt, ha letöltöd a honlapjukról az itt található pdf-t, akkor elolvashatod, hogy házilag hogyan kell csinálni, és a pdf végén található linkről le is töltheted.
Egyébként két különböző boltból két különböző gép - és mindkettő rossz .... Ennek nagyon kicsi a valószínűsége!
-
laszlohu
addikt
Az első 30 napban lehetőség van ingyenes frissítésre Becker Active és Ready
készülékek esetében. -
Peetry
senior tag
nah visszavittem a globe HD-t, a srác is azt mondta a boltban hogy hát ezt így ő sem használná, de nem ismeri, hogy ez normális-e hogy ilyen tetű lassú. Mindenesetre mivel nem volt épp raktáron semmi, visszaadták a vételárat. Át is húztam gyorsan másik boltba és vettem egy sima globe-t, hátha azzal több szerencsém lesz. Ez már mindenféle 3D-s szarok kikapcsolása után elketyereg, bár azt erre sem mondanám hogy fürge. Viszont pozicionálni még nem tudta magát
előbb az utcafronti ablaknál próbálkoztam, talált 2 műholdat, azt is sokára. telom 3at talált jóval gyorsabban. Aztán kimentem a gangra hogy könyebb dolga legyen. hát ott 1 műholddal küzdött, telo közben 10 sec alatt 5re pozicionált., hagytam a francba. Kezdem azt gondolni hogy ez nem egy használható készülék. Holnap kap mégegy esélyt...
-
laszlohu
addikt
válasz
johnny_gold #4918 üzenetére
Neked ezt ajánlom :
ui.: A Beckerekből a 43 - asok sokkal lassabbak, mint az új 50 - es széria.
-
pista1235
tag
sziasztok! gpst szeretnék venni mert a régi Navonom megadta magát. a keret olyan 30000 max 35000 ft.
ezeket nézegettem eddig:
http://www.edigital.hu/Autos_navigacio/WayteQ_X960BT_HD_navigacio_%28navigacios_szoftver_nelkul%29_%284GB%29-p245494.html
http://www.edigital.hu/Autos_navigacio/Garmin_Nuvi_2300_navigacio_+_Kozep-Kelet-Europa_terkep_%2825_orszag%29-p262921.html
http://www.edigital.hu/Navigacios_szoftver_nelkuli_keszulekek/CNS_Globe_HD_navigacio_%28navigacios_szoftver_nelkul%29-p63406.html
http://www.edigital.hu/Autos_navigacio/Garmin_Nuvi_50_navigacio_+_NaviGuide_Magyarorszag_terkep-p279226.html
ha tudnátok ajánlani valamit azt megköszönnöm.
az lenne a kérdésem még hogy a Garminok jobbak annyival mint, amennyivel többe kerülnek? -
snowdog
veterán
válasz
Balagex #4917 üzenetére
Nem értek hozzá, ezért lehet, hülyeséget kérdezek, de egy ilyen szoftver nélküli cuccba át lehet valahogy pakolni a halott navim szoftverét? Ha igen, akkor hogyan?
Legálisan nem lehet, és nem is működne, ugyanis a géphez van regisztrálva. Bár volt olyan eset, amikor úgy regisztrálták egy géptípushoz, hogy az ugyanolyan gépre át lehetett másolni.
-
johnny_gold
tag
válasz
johnny_gold #4894 üzenetére
Valaki? Mostanában venném meg, jó lenne valami gyors tanács!
-
Balagex
csendes tag
Sziasztok!
Nyáron kaptam ajándékba egy NAVIGON 40 Easy Europe 20 kütyüt. Ez tudott gyalogos navigációt is, képernyő mérete, használhatósága ok volt, sávnavigációt jól csinálta, külföldön is ment rendesen. Sajnos egy pakolás során elhalálozott (betört az arca).
Tudnátok-e ajánlani egy minimum ilyen képességekkel rendelkező (mondjuk TCM nem kritikus) készüléket?
Ahol ezt vettem, ilyen márkát már nem árulnak. Ez kb. 29K volt, de a picivel több országot (pl. Bulgária, stb.) tudó verziója kb 36K. Ez utóbbi összegnél nem is költenék rá többet.Láttam pl olyat, hogy:
[link]Nem értek hozzá, ezért lehet, hülyeséget kérdezek, de egy ilyen szoftver nélküli cuccba át lehet valahogy pakolni a halott navim szoftverét? Ha igen, akkor hogyan?
-
Irmscher 353
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a "Milyen GPS-t vegyek?" fórumot, mert én magam is GPS vásárlás előtt állok.
Karácsonyi ajándéknak szánom, felhasználása normál autós használat lenne, főleg Magyarországon, illetve a környező országokban.
A kritériumok, amiknek szeretném ha megfelelne, amiket ajánlotok:
- magyar menü (lehetőségekhez képest magyar hanggal)
- egyszerű, gyors kezelhetőség
- jó lefedettség (ha ez még kérdés manapság...)
- bírja a strapát hosszú éveken keresztül
- lehetőség szerint térkép szoftverrel, hogy ne nekem kelljen vele szívnom
- s ne nagyon kerüljön többe 30-35 ezernél.Eddig 3 készüléket néztem meg tüzetesebben:
1.) Gamrin Nüvi 215w (nem tudom, hogy mikori termék, s ez riaszt el picit, mert a gyártó honlapján már nem igazán szerepel...)
2.) BECKER Ready 43 (erről lebeszéltetek mindenkit, ahogy olvastam)
3.) Garmin Nüvi 40 (nemsok infóm van..)Ti mit ajánlanátok?
-
Peetry
senior tag
válasz
PLaci58 #4914 üzenetére
zsír új gyári. kibontottam a dobozból, bekapcsoltam és szaggatott. 0,5-1 másodperc között van a képfrissítés. számomra teljesen élvezhetetlen, és használhatatlannak tűnik. Remélem sikerül a boltban összehasonlítani másik termékkel. Ha kiderül hogy ennyit bír a vas akkor el kell fogadnom sajnos. Amúgy minőségre, kezelhetőségre, tetszik.
-
Peetry
senior tag
tegnap este még nézegettem otthon a CNS Globe HD-t, kikapcsoltam a 3D-s épületeket, meg egyéb csillivilli dolgot, de számottevő sebességnövekedést nem tapasztaltam
Most vagy alapból ennyit tud ez a vas, és én vagyok hozzászokva a Desire-n futó iGO-hoz, vagy valóban hibás darabot kaptam. Ma megyek vissza a boltba, remélem sikerül velük megbeszélni, hogy megnézhessek pl egy sima Globe-t, és összehasonlítsam őket. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy(esetlg több?) ár-érték arány szempontjából best-buy készüléket max 30-40 ezer forintig?
Nem igazán értek hozzájuk, így nem tudom mit kell nézni. Gondolom egyszerűen kezelhető, gördülékeny szoftver és minnél pontosabb térkép. Magyarországon és esetleg a szomszédos országokban használnánk. Illetve jó lenne még, ha tudna magyarul. Kb ezek a szempontjaim.köszönöm szépen
-
Loituma69
őstag
-
zedok
őstag
Ami még kérdés, igazából ez ajándék lenne édesapámnak és ő nagy totálban rá van kattanva a TomTom-ra mert pár éve 1-2 alkalommal azt használt. És az érdekel hogy a NavonN760as vagy inkább TomTom Via125 vagy TomTom XL IQ Routes Edition2? Vagy TomTomból melyiket ajánljátok? Bocsánat a sok vacilálásért, csak hát mégsem akarok az öregnek csalódást okozni
-
zedok
őstag
Navon N760rol mi a véleményetek?
-
-
snowdog
veterán
válasz
Dipiero #4891 üzenetére
Köszi, eddigiek alapján CNS GLOBE HD-t szerettem volna de most hogy olvastam Peetry tapasztalait meggondolandó..
Én meg azt mondon navigálásra tökéletes, gyorsan fog pozíciót, akadásmentesen lépteti a térképet.
Akkor most mégiscsak ilyen gépet veszel? Végülis egy negatív állítás áll szemben egy pozitívval (nagyon leegyszerűsítve).
Azért mert valaki ismeretlen okból első mérgében badarságot ír, még nem kell készpénznek venni. Ez ugyebár a fórumok sajátossága, bárki bármit írthat, aztán jó páran meg bedőlnek neki.
Aki körültekintően akar vásárolni, az nem egy vélemény alapján alakítja ki a sajátját. Miért nem olvasol vissza, jó páran dícsérik a gépet. Ez persze még nem azt jelenti, hogy a vásárlásra rá akarnálak beszélni, csak azt mondom, ne egy vélemény alapján dönts!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GTA VI
- Trollok komolyan
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest