Hirdetés
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
őstag
A Garmin Nüvi 50 LM és a sima 50 között mi a különbség? Menüje, kezelhetősége nehezebb?
-
nederlanden
senior tag
válasz
nederlanden #8095 üzenetére
Na, hát amióta csináltam gyári visszaállítást,tökéletes a nüvi 3597lmt.Ill. annyit csinált du.,hogy autóban,menet közben beállítottam a domborzatot és ahogy elfogadtattam,lefagyott,kikapcsoltam és jó lett.Bezavarta,hogy navigálás közben piszkáltam?Ennyi belefér?
-
laszlohu
addikt
válasz
nederlanden #8093 üzenetére
Szerintem 3597 -es, mivel az újabb modell,
ezenkívül a tmc vevő is jár hozzá,
ezenkívül az újabb modelleket újabb verziójú garmin progival szokták szállítania kijelzőjük a speckó szerint egyforma
-
Kbali
nagyúr
válasz
nederlanden #8089 üzenetére
Hol vetted a készüléket? Úgy tűnik, hogy hibás, vidd vissza és kérd vissza az árát.
Ha magyar forgalmazású a készülék, akkor ők talán tudnak segíteni. -
gabor_01
senior tag
válasz
nederlanden #8089 üzenetére
Úgy értettem, hogy, ha két 3597lmt-t veszel két különböző időben, akkor is lehet eltérés a kijelzőkben. Az egyik mondjuk fényesebb.
Nem tudom, mi lehet a tieddel. Időnként előfordulhatnak típushibák. Utána kéne olvasni különböző fórumokon. -
nederlanden
senior tag
válasz
gabor_01 #8087 üzenetére
Akkor egy kijelzőtipussal szerelték a 3597lmt-és a 3790lmt-t?Most akkor egy kategoria a két készülék?Már itt a kezemben a 3597lmt egyébkènt,így sokat már nem varjálhatok.Probálgattam itt bent és mintha hibázna sokszor(-nincs hang,pedíg le sem vettem,-stand by módból gombnyomásra órabeállításon van pedíg nem ott hagytam,-nehezen csak sokadjára tudtam bekapcsolni stand by modból stb.Mi lehet vele?
-
bb0t
őstag
válasz
pixelmester. #8086 üzenetére
Értem köszi, valószínűleg az lesz, de alternatívaként melyik jöhetne még szóba ami hasonló paraméterekkel bír?
-
gabor_01
senior tag
válasz
nederlanden #8085 üzenetére
Meglátásom szerint előre nem tudhatod, hogy szebb lesz-e a másik készülék kijelzője.
Talán még egy típuson belül is lehetnek eltérések a különböző panel beszállítók miatt.
Ha lehetőséged van, akkor válogass köztük valahogy. -
pixelmester.
aktív tag
-
nederlanden
senior tag
Helo.
Vásároltam egy Garmin 3597lm navigációt egy ugyancsak Garmin de régebbi nüvi 760 után?
Sajnos nem voltam annyira figyelmes,neten vásároltam azzal a tudattal,hogy ez a csúcs,de most,hogy megérkezett elég gyengének találom a kijelzőjét,konkrétan a belátási szögre gondolok és tisztaságára(iphone 4 kategoriára számoltam legalább ezen az áron).Ezért jobban utánanézve talaltam egy igaz régebbi de magasabb sorozatszámú Garmin 3790lmt-t!
-kérdésem,hogy most melyik a magasabb kategoria,esetleg a régebbi 3790-nak szebb a kijelzője?
Jól választottam?
Más márka nem érdekel csak házon belűl.köszi -
bb0t
őstag
Én Garmin nüvi 50-et néztem. Van hasonló ami jobb ennél? Egyszerű sallangmentes pontos gépet keresek.
-
gabor_01
senior tag
válasz
Metalfan #8080 üzenetére
Megoldható, de teljesen részletes térkép nincs.
Garminhoz jó az CityNavigator Europe
vagy AdriaRoute
Érdemes váltogatva használni őket, mert hol az egyik, hol a másik szarabb.Igo-hoz meg van a Navteq, vagy Tom-Tom. Mindkettő hasonlóan gyenge, mint a Garminhoz valók.
Talán az AdriaRoute a legjobb, mivel helyiek készítették.
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni GPS-vásárlás ügyében. Olyan navi kellene, amiben a lehető legrészletesebb a Balkán-félsziget térképe, különös tekintettel Macedóniára, Montenegróra és Albániára. Nem tudom, hogy van-e egyáltalán olyan térkép, amiben ezek az országok részletesen szerepelnek, mert eddig én nem nagyon találtam ilyet. Valami olyan térképre van szükségem, ami nem csak néhány nemzetközi útvonalat mutat, meg ahol a nagyobb városok nem 10-15 utcából állnak.
A készülékkel kapcsolatban csak annyi az elvárás, hogy tartsa stabilan a kapcsolatot a műholdakkal, ne legyen tetűlassú, illetve lehessen szélvédőre applikálni.
Előre is köszi a segítséget!
-
bb0t
őstag
Sziasztok!
Olyan navigációt keresek ami gyors, nem kicsi a kijelzője és jó térképen vannak hozzá. Lévén, hogy emberemlékezet óta a telefonjaimat szoktam e célra használni nem tudom milyet érdemes venni.
Ebben kérném a segítségeteket.
IGO jó lenne vagy már vannak ajánlottabb márkák, azon belül is típusuk?
A fő szempont a megbízhatóság és az, hogy egyszerű legyen a kezelhetősége.
Ha téveszt utána én leszek a hibás, tudom. -
X3B6O0X
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Faternak beszart a régi navija, szeretne venni egy újat. Fontos, hogy mivel ő fuvarozással keresi a kenyerét, olyan navi kéne neki, ami kamionos navigációt is tud. Egész Nyugat-Európában fuvarozik, úgyhogy teljes Európa-térkép is kéne mellé. Általában GPS-koordinátákat kap, ahova vinni kell az árut, úgyhogy nagyon pontosnak kéne lennie. Plusz, ő szereti a TomTomokat, nem lehet meggyőzni, TomTom navi kellene. Árat nem nagyon tudok mondani, ha
4060k alatt megállna, akkor az jó lenne, de ha efelett van akkor sincs baj, még tudok vele beszélni, mi lenne a megfelelő választás. Előre is köszönöm a segítséget.Szerk.: Uhh, ránéztem az árakra, a 40k erős mellélövés volt
.
-
bandi35
csendes tag
Sziasztok !
Egy kérdés:
NAVON 470-es gépre fel lehet tenni az IGO Prímát ????
Ha igen hogyan ?Üdv.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
kettő közül melyiket érdemesebb? megéri a plusz 15k-t a nüvi 2455?
-
tajati
aktív tag
Sziasztok
Nem nagyon vagyok otthon gps témában. 40-50 korül szeretném valami, megbízhatót és gyorsat.
Mit ajánlanátok?
Köszönöm. Üdv t. -
PLaci58
addikt
válasz
gipsztigris #8070 üzenetére
Az X960-nál kiírja a WinCE. Valahol a systemnél talán.
Mintha már láttam volna ezt a TCPMP -
Czimby
addikt
válasz
gipsztigris #8067 üzenetére
Hát ez nagy kár mert igy nem tudsz érdemben nyilatkozni róla.
Számomra is pl egy fontos részlet a Bt és a kihangosítás.
De messze van még a 10.-e...
Viszont a 220V-ban megvizsgáltam a Globe HD-t és nagyon minőségi a cucc, ez is van olyan igényes?
-
PLaci58
addikt
válasz
gipsztigris #8067 üzenetére
A WinCE mit ír proci és memória sebességre?
-
gipsztigris
addikt
Őszintén szólva azért nem írtam még, mert egy tévedés során egy olyan példányt hoztam el, ami nem ugyanolyan mint amit a piacra szántak. Ebben nincsen bluetooth és a kezelőfelülete is más. Ezért értelmetlen lenne írni róla bármit is.
Hardveresen igen gyors, semmi akadás, semmi röccenés, szerintem elfogadható fényerő. A processzor órajele meggyőző, mert 816MHz-en fut a TCPMP szerint. -
Czimby
addikt
válasz
gipsztigris #8056 üzenetére
Szia!
Első tapasztalatok az Amber-ről?
-
laszlohu
addikt
A Wayteq most kuponnal olcsóbb :
-
Czimby
addikt
Köszönöm uraim akkor várok 10.-ig!
-
Kbali
nagyúr
Garmin térképek árai (esetleg frissítési árakért keresd meg az ügyfélszolgálatot)
Az igo-s térképekről meg szerintem a naviextras.com-on nézelődj. -
DM43
őstag
Hagyjuk már ezt a dual core-t. Ez akkor baromság, mint ide Lacháza. Való igaz, van benne egy külön dsp, de ettől még nem két magos a dolog. Egyszerű reklámduma.
Itt egy tényleg szakember véleménye a dologról: [link]Globe HD vs Amber = 800x480, 500 MHz vs 480x272, 800 MHz
Bár nekem igazából sosem akadt egy HD készülék, mint sok embernek, de az előzőek alapján ma az Amberre szavaznék. -
Czimby
addikt
Miközben várom, hogy beérkezzen a Globe Amber elgondolkodtam, hogy nem-e jobban járnék egy Globe HD-val?
Kijelző felbontása sokkal nagyobb, meg jobban is néz ki(bár az Amber is csinos).
Viszont a proci csak 500Mhz míg az Amberben 800Mhz, kérés, hogy a navi programok előreláthatólag mennyire lesznek hardverigényesek...
Az előző navim 7évig szolgált, ezt se szeretném hamar lecserélni.Azért az sem semmi, hogy a 960Bt Dual core 664Mhz és még van egy külön 250.
Viszon a külseje nem az igazi számomra, ill az 1év gari is kevesebb mint a 2, meg valahogy kicist gagyinak néz ki... -
fishi
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a beonroad navteq térképes licencek élettartam frissítésre szólnak? Jól értem, hogy ebben az árban az alapszoftver is benne van, amit (többek között) bármilyen WinCE-s gépre fel lehet tenni?
Tudnátok linkelni oldalt/oldalakat, ahol a nem élettartamos navigációs szoftverek frissítési árairól tudnék tájékozódni, hogy kb. mekkora plusz kiadást jelentene ez évente? (CNS + MAP8, Garmin, stb.)
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
GPS-t venne ismerősöm, extrák nélkül. A navon 670plust nézte ki, de ha tudtok jobbat, akkor ajánlanám neki. Alap dolgok kellenek.Beszéljen, Mo térkép 1 éves frissítéssel, 5", nagyjából 20k.Alapvetően Budapesten használná, tehát nem kell világtérkép...
Köszi! -
laci1117
tag
Én is a CNS Globe Amberre várok már kb 2 hete, hogy megjöjjön
tegnapelőtt azt mondták a concorde-osok hogy bármelyik percben megérkezhet, erre tegnap közölték hogy csak január 10
így nem lesz belőle karácsonyi ajándék :/ valaki esetleg nem tud máshonnan hozzájutni?
nagyon kellene ajándéknak a fa alá
-
updog
őstag
válasz
laszlohu #8048 üzenetére
Köszi, itt néztem, a leírásban ez szerepel:
A nüvi 50 a tökéletes kiindulópont az utazásához. Főbb jellemzői a 12.7 cm képátlójú kijelző, előre betöltött, a készülék élettartamáig díjmentesen frissíthető Európa térkép, sávinformáció kereszteződés előnézettel és fordulóról-fordulóra irányítás.
Akkor rákérdezek, vagy max. beperelem őket ha nem stimmel
-
updog
őstag
Illetve a fórumban visszanézegetve ráakadtam a Yamoto-ra (konkrétan a Five érdekelne), azt már látom hogy érzelmeket képes kiváltani
De végülis mit tud, konkrétan milyen térképek vannak telepítve, járnak-e hozzá frissítések, stb. )? Használható out of the box, vagy kell még rá telepíteni/venni/hákolni stb.?
Köszönöm előre is!
-
updog
őstag
Sziasztok!
30.000 forintig keresnék GPS-t após részére ajándékba, Kelet/Közép vagy teljes Európa térképpel. Különösebb követelmény nincs, lehessen megbízhatóan navigálni, legyen hangos és jól látható, ne kelljen hákolni rajta semmit - működjön.
Amiket néztem: a Wayteq x960BT 3D EU térképpel - 36.000-ért kicsit drága (az asszony szerint legalábbis
, de amúgy jókat olvastam róla.
A GARMIN Nuvi 50LM 27.000-ért megéri? Elvileg raktárról tudnak szállítani egy héten belül.
De most az egyik netes webáruházat böngészve láttam 30 alatt Navon (N490), MIO, TomTom (XXL Classic) készülékeket amiket így naiv fejjel simán megvennék
Szóval nagyjából tanácstalan vagyok.
Köszi előre is!
-
laszlohu
addikt
Szerintem arra utal, hogy,
ha Karácsony előtt vezették volna be, akkor többet tudtak volna eladni belőle,
rövid idő alatt, mert mondjuk sokan vették volna Karácsonyi ajándéknak. -
blueye
veterán
válasz
gipsztigris #8043 üzenetére
Nem tudom h mivel foglalkozol de ha nem vagy filozófus értened kell h mire gondolok...
-
blueye
veterán
válasz
gipsztigris #8041 üzenetére
Nem ugyanannyit.
De ez elég álnaív kérdés volt... -
blueye
veterán
válasz
gipsztigris #8039 üzenetére
Miért a jan. 10 péntek?
Csak a Karácsony... -
blueye
veterán
válasz
gipsztigris #8036 üzenetére
Jajj, az nem éppen tökéletes "launch" időpont
-
Czimby
addikt
válasz
gipsztigris #8036 üzenetére
Uhh alig várom!
Igen Jan 10. közben nekem is sikerült kideríteni :-D
-
Czimby
addikt
Üdv uraim!
CNS Globe Amber-el van már valamiféle személyes tapasztalat?
Ezt néztem ki ill. a jólbevállt Wayteq 960Bt-t, melyik lenne jobb választás? -
-
babkonzerv
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni GPS vásárlással kapcsolatban. Elsősorban a Garmin nüvi 50-et néztem ki, de érdekelne hogy hátha tudtok az igényeimnek megfelelőbb alternatívát javasolni.
Főbb szempontok:
-Legalább 5"-os kijelző, de ha lehet akkor nagyobb
-Előre telepített térkép, Magyarország elég, viszont jó lenne hogyha iGo lenne rajta
-Mindenképpen legyen rajta "hangos" navigálás, bár nem tudom hogy manapság még van-e olyan egyáltalán amin nincs.
-Max keret: 40000 forintElőre is köszönöm!
Üdv,
babkonzerv -
laszlohu
addikt
Vagy még van ugyanebből a 8 gb háttértáras, ami pár ezressel olcsóbb :
-
laszlohu
addikt
válasz
XinAgent #8026 üzenetére
Navonnal mókolni kell,
Overmaxról lebeszélnélek,
valaki nem tudta működésre bírni a Google Playt.A legjobb megoldás, ami több helyről történő beszerzést jelent az,
amit a #8020-as hsz - ben írtam,
link2, link3 , link4az Aceren alapból nincs navi progi, azt a
Google Playből kell megvenni, pl. Sygic. -
XinAgent
tag
Üdvözlet!
Pár hete jártam erre navi ügyben amit édesapám kapna karácsonyra.
Felmerült a Navon Platinum Explorer (igo) és az Overmax OV-DualDrive (sygic?), de mielőtt véglegesítem a megrendelést gondoltam megkérdezlek titeket újra.
Igazából az alábbiak lennének fontosak:
- EU térkép élettartam frissítéssel
- Minél nagyobb képátló (7 col jó lenne)
- Legyen egyszerű
- Magyar nyelv
- Irányár: 50k
- No meg működjönVan-e esetleg egyéb készülék amit érdemes megnézni? Ajánlat/ellenjavaslat bármely fenti készülékhez?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
cserry193
tag
Sziasztok!
Karácsoynra szeretném meglepni nagypapámat egy GPS-szel.
Szerintetek milyet lenne érdemes venni?
Eddig ha használtunk GPS-t,akkor Garmint használtunk, így most is azt néztem
Ő lenne az. Vagy tudnátok ajánlani hasonló árban valami jobbat?
Maximum 30k-m van rá.
Előre is köszi a segítséget! -
GALARDO
addikt
Sziasztok! Ez lenne most, a top kamionos navi?
-
-
rooland
senior tag
Tudtok olyan progit, amivel a hangerő gombbal lehet be/ki kapcsolni a képernyőt? Bár a kikapcsolást hangerővel nem tudom hogy lehetne megoldani, hogy ne a hangerőt változtassa olyankor.
A power gombom már kezd elég véletlenszerűen működni amikor amilyen kedve van. -
Michell
tag
Üdv!
Ajándéknak Garmin Nüvi 5" készüléket néztem ki. Kétféle csomagban lehet leggyakrabban kapni :
NaviGuide Magyarország térkép - 1 év frissítés,
Európa térkép - élettartam frissítésMelyiket érdemes?
Én nem használtam még egyáltalán ilyen készüléket, de itt a fórumon olvastam, hogy a második változat térképe "rosszabb". Mennyire ?
Alapvetően itthon lenne használva, de persze az ingyenes térkép frissíthetőség is jó lenne. -
Zolás
addikt
Üdv.
Gpst vennék, nagyon fontos hogy kamionos program legyen rajta, lehetőleg nagy képátlója legyen, és tudjam frissíteni. Van olyan GPS ami megfelel ezeknek? -
rooland
senior tag
Megoldódott közben gyári visszaállítással!
Viszont az normális, hogy az igo primo (talán 2.4) szaggat eszeveszettül az x960bt-n? Nemár.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Wayteq X960BT-t navigációs szoftver nélkül egy 4gb-os SD kártyával. Idehaza gépre kötve másolgattam rá adatokat több (iGO) verziót is próbáltam. Futott is minden szépen, vagyis nem szépen mert szaggatott a navigáció. Letöröltem és másoltam volna fel régebbi navigációt de elkezdett érdekes dolgokat csinálni. Másolások megszakadtak, megfagytak. A lényeg, hogy egyik másolásnál meghülyült az egész. Mint végül kiderült az SD kártya meghalt (más eszköz sem látja). Ami a rosszabb, hogy a Wayteq belső 4gb-os flash-e is gyengélkedik. A windows7 formázatlannak látja mostmár és nem tudja formázni.
Ha a Wayteq-ben belépek a Windows CE-be, akkor ott még szerencsére 4Gb-osnak látja a belső flash-t és tökéletesen működik is az egész. Ott van format gomb, csak félek azzal teljesen mindent legyalulna?Hogy lehetne helyre hozni, hogy a PC is rendesen lássa?
-
Nikopol84
csendes tag
Sziasztok!
GPS-t szeretnék vásárolni, ehhez kérném a segítségeteket. Amit szeretnék:
- Európa térkép ingyenes élettartam frissítéssel
- TMC
- nappal is jól látható kijelző
- megbízható, könnyen kezelhető szerkezet
Olyan készüléket szeretnék ahol az új utakkal, traffi áthelyezésekkel naprakész tudok lenni, tehát olyat ahol a térképeket gyakran frissítik.
Az ár nem annyira fontos, inkább a minőség és a megbízhatóság. Persze feleslegesen nem szeretnék hülyeséget venni. A keret 100ezer forint, ha olcsóbb az jó, de lehetőleg nem szeretnék kompromisszumokat.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Úgy látom AK13-al hasonlóak az igényink.
BECKER Professional 50 LMU-ez a készülék nekem is szimpatikus. Esetleg tudtok ennél jobbat ajánlani? -
laszlohu
addikt
Ami a legújabb hardverrel, és azon belül legolcsóbb, az ez, élettartam térképfrissítéssel :
ui.: a legújabb fejlesztés a továbbfejlesztett sávasszisztens,
ami pl. nekem különösen tetszik -
AK13
újonc
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem, mivel a héten döntést kellene hoznom!!!
Ajándékba szeretnék GPS-t vásárolni, mindennapos használatra, de eléggé elvesztem az információk tengerében. Amit a gps-től elvárnék:
- Európa térkép ingyenes élettartam frissítéssel
- TMC
- nappal is jól látható kijelző
- megbízható, könnyen kezelhető szerkezet
- gyors reakció
- szerviz lehetőségÁrban ~50-85e Ft körül költenék rá. A Garmin nüvi 2495, 2595, 2597 darabokat nézegettem. Ezek mennyire megbízható készülékek?! Megérik az árukat?
Mi az, amit esetleg tudnátok javasolni?
A válaszokat előre is köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!