Hirdetés
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PLC programozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lucky001
csendes tag
Üdv Nektek!
Melyiket ajánljátok a kettő közül?
Garmin Nüvi 1250 v Navon N660 +Igo8 ?A kelet Eu térkép érdekes ( Horvátország, Szlovénia, Montenegró) .
-
snowdog
veterán
Ennyiből már kijön egy legális full EU-s bármilyen PNA.
Azért nem írok PNA típust, mert véleményem szerint minőségre mind közel azonos.
Esetleg ha számodra is fontos a garancia, akkor arra figyelj melyik géphez adnak több mint egy évet (az én PNA-m ilyen - CNS Globe HD két év garanciával). [link]
CNS Globe HD 5 - Garancia: 2 év
Ha jól tudom a CNS (Concorde Navigation System) importőre árul legális Primót ehhez a géphez is. Hívd fel őket. Linket ide nem szabad betenni, de a neten megtalálod őket.
-
SM1
csendes tag
Sziasztok,
1 hetem van beszerezni egy jo GPS-t. Eddig nemigen hasznaltam amikor meg igen akkor egy Garmin-t kaptam kolcson legtobbszor de sajna azt kell mondjam, h hatalmas csalodas (persze akitol kolcsonkaptam meg Isteniti es azt mondja, h jobb, mint az IGO vagy barmi mas) nekem nem jott be leginkabb a hulye savinformacioja vegett.
Most viszont hosszabb kulfoldi utra megyek es gyakorlatilg majd az osszes nyugati orszagot erinteni fogom, raadasul egy orszagban tobb cimem is van kisebb-nagyobb varosokba.
Igy a jo terkep, a konnyu hasznalhatosag es az egyertelmu instrukciok mindennel fontosabbak mert kulfoldon eltevedni ugy h legtobbszor idpontra megyek nem szeretnek...Ha a korutnak vege meg szeretnem itthon itthon is hasznalni bar az annyira nem letfontossagu.
Max 100e Ft a keret.
Otlet / tipp / velemeny?
-
Kisfiú
csendes tag
Sziasztok!
Megrendeltem egy Prestigio 4500 BTFM-t, a tapasztalatokat szívesen megírom.
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog #3994 üzenetére
Úgy lehetne összefoglalni, hogy az A-GPS vevő egy plusz szolgáltattással ellátott GPS vevő.
Ezt a mondatot egy kicsit pontosítanám. Az A-GPS vevő egy lebutított GPS vevő. Erre azért van szükség, mert így a vevő teljesítmény igénye kisebb, ami mobilok esetén elsődleges szempont. Viszont a kiegészítő adatok nélkül nagyan lassan képes kiszámolni az első fix értéket. A PNA-kban normál, nagyobb teljesítményű chip van, mert ezen készülékek esetén a fogyasztás nem elsődleges szempont. Hiszen többnyire autós töltőn van.
-
snowdog
veterán
válasz
KERESZTAPA9 #3993 üzenetére
"Az AGPS jelentősen javítja a GPS vevők teljesítményét, mivel akár a teljes navigációs valamint kiegészítő és pontosító információkat nem közvetlenül műholdról, hanem helyi adóhálózaton keresztül, egy szerver közbeiktatásával részlegesen feldolgozva kapja... Az adatokat rendszerint HTTP protokolon keresztül, vagy speciális, tömörített SMS-ek formájában kapja meg a készülék."
Úgy lehetne összefoglalni, hogy az A-GPS vevő egy plusz szolgáltattással ellátott GPS vevő. Azonban a plusz szolgáltatás pénzbe kerül, ugyanis az adatokat vagy neten, vagy mobil adatként kapja. Ez pedig a szolgáltató aktuális árától függ.
A kiegészítő adat segít a GPS vevőnek az előfeldolgozásban, ezért a GPS vevő indítása után 10-20 mp múlva már van GPS fix (3D). Enélkül ennek létrejötte akár 5-15 percig is eltarthat.
Ezeket a kiegészítő adatokat nem A-GPS vevőkhöz is le lehet tölteni, de ehhez is net kapcsolat kell. Én akkor szoktam frissíteni, mikor wifi közelben vagyok.
-
KERESZTAPA9
tag
Üdv mindenkinek!
Egy pár nagyon fontos kérdésem lenne.
( rengeteg helyen olvasgattam,de inkább itt kérdeznék erről,hátha valaki pontos választ tud adni,kpiróbálás alapján vagy csak úgy )Vettem egy Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefont,ami A-GPS vevővel van ellátva.
Kérdéseim:
1. Melyik a jobb és miért? A-GPS vagy sima GPS
2. Tudom használni itt Magyarországon úgy mint bármelyik másik autós GPS-t? Itt értem a helymeghatározási pontosságot,a legfontosabbat a jelek erősségét,hogy nem szakad meg esetleg?
3. Ha van még bármi plusz amit tudni kell az A-GPS ről vagy a működéséhez való használathoz " kellékek,mint pl antenna vagy egyéb bármi... "Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv. KERESZTAPA9
-
Kisfiú
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Két készülék közül nem tudok dönteni: Mio Moov M400 vagy Navigon 40 Easy.
A Navigonról hazai tesztet nem találtam, a külföldiek természetesen vagy fikázzák, vagy az egekbe dicsérik.
Köszönöm a segítő válaszokat! -
iwu
addikt
Nos, első körből nagyon pozitív a vélemény. Install no problem, gyors, hamar talál műholdat. Jól navigál, már mondja a buszsáv figyelő kamerákat is
Megfelelően használható, bluetooth szépen szinkronizált a telóval. Ennyit próbáltam, mert ez kellett. Jó vételnek tűnik, dobozban van usb, autós töltő és tartó is. Nekem a tertó nem tetszett, mondeo mk2-m van, nem tudtam rendes pozízióba dönteni a gpst, de enm volt vészes azért.
üdw,iwu -
laca1978
csendes tag
Hali Skacok!
Az a helyzet,hogy 50000 Ft-ig keresek autós navit.Egy megbízható normális készüléket szeretnék.Nekem ismerősöm ezeket a szerkezeteket ajánlotta: Garmin Nüvi 1490TV,Navigon n70 Premium.Mi a véleményetek ezekről?Esetleg ebben a kategóriában van még olyan amit ajánlani tudtok?Itthon is és külföldön is szeretném használni,főleg nyugaton.A nyáron Svájcba készülök.előre is köszönöm a segítséget!
-
angryJoe
csendes tag
Kinéztem a Becker Traffic Assist Z213-at. Van benne antenna csatlakozó, viszont Navteq térképpel adják. Mi a véleményetek a Navteq térképekről?
-
v_angelus
tag
Sziasztok,
a segítségetek kérném, GPS készüléket keresek, mivel nem vagyok járatos a témában, így lenne pár kérdésem:
- érdemes e olyan készüléket venni ami, tudja a TMC-t, külfüldön is lenne használva a kütyü
- eddig egy PDA-m volt(HTC Cruise), amin 8.3-as IGO futott, csak ezt ismerem, a többi navigációs szoftvert nem, így az is megnehezíti a választást, hogy melyik lehet a jobb
- navigaciós szoftverrel, vagy anélkül érdemes megvenni a készüléket, ha esetleg más úton meg tudom szerezni a szoftvert
- ha jól látom, akkor ha veszek egy navigációs szoftverrel ellátott készüléket, akkor le van korlátozva, hány országban használhatom, ez azt jelenti adott esetben, ha az USA-ban akarnám használni a készüléket, nem tudok felrakni rá amerikai térképet
- ami készülékeket néztem, ott az van, hogy 1 éves ingyenes frissítés, ez ha jól értem azt jelenti, hogy egy év után fizetni kell a térképekért, ez jelentős, vagy elhanyagolható összeg
- gondolom minél jobb hardverrel rendelkezik a gép annál jobb, de érdemes e sokkal több pénzt költeni egy jobb hardverrel ellátott készülékre, ha csak navigációra használnámelőre is köszönöm a válaszokat, ha esetleg tudtok konkrét típust ajánlani, annak nagyon örülnék
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, de teljesen járatlan vagyok a Navigációs témában.
Szeretnék venni egy navit, mégpedig egy WayteQ x960BT-t néztem ki magamnak.A kérdésem arra irányulna, hogy erre a térkép nélküli hardverre hogyan kerül rá a térkép? SD kártyán vagy USB feltöltök rá egy igo-t, vagy ilyesmi?
Köszi a segítséget!
Coleen
-
iwu
addikt
hali!
5" navit keresek, amin lehet okosított igo-t futtatni normális sebességgel. Tudnátok tippeket adni, amik gyakorlati tapasztalaton alapulnak. thx. (most legál balupunkte van, drágább rá a hivatalos upgrade, mint egy új készülék...nah ez a lol...)
iwu -
PLaci58
addikt
válasz
balazsbük #3972 üzenetére
Szia.
Konkrét típust és tanácsot nem tudok adni, de a két márka közül a Garmint javaslom.
Jó, stabil készülékek, nagyon jó fényerővel.
Esetleg itt érdeklődj. Ott nagyon vágják a GarmintA TMC-t érdemes meggondolni. Jelenleg csak Budapesten használható, de ott is gyakran több gondot okoz mint segítséget. A kedvencem, hogy amikor már besorolt az ember egy kereszteződésbe, akkor vesz a navi egy eseményt és gyorsan áttervezi az utat. Természetesen ahhoz már rossz sávba vagy
A naviknál fontos a térkép és annak frissíthetősége! Hamar letelik ám az 1 év
-
balazsbük
tag
válasz
PLaci58 #3971 üzenetére
Szia!Te őstag vagy! Akkor ezekszerint te sokat foglalkozol a Gpsekkel és elvileg értesz hozzájuk vagy legalábbis ilyesmi. NAív vagyok és ismeretlenül megbízni bárkiben nem egyszerű de veszek GARMIN-t. Jó lesz az remélem
Tudnál esetleg mondani egy Tmc-s típust 65000 Ft-ig? Olyat ami jól megy......
-
balazsbük
tag
Hát komolyan mondom nem tudok dönteni a mio és a garmin között. Mindegyikre van pozitív és negatív infó. Még nem találtam olyat ami minden tulajdonságában pozitív visszajelzést kapott volna.
( pedig holnap meg kell rendelnem neten a készüléket legkésőbb......
-
Schaf
tag
válasz
PLaci58 #3962 üzenetére
Azét én ezt a kijelentést nem kapkodnám el. Az, hogy "3 éves" technika, nem jelenti azt, hogy rosszabb a mai szar gagyi tucat GPS-nél. (szinte bármelyik hazai forgalomban lévőr óccsólegyen cuccra értve)
Még ma is inkább egy 400Mhz-es Samsung proci, megfelelő SiRFIII chippel, mint egy gányolt alaplapba illesztett hangzatos MHz-en futó fostalicska.
-
PLaci58
addikt
válasz
balazsbük #3961 üzenetére
Én inkább a hozzászólásokra szoktam adni.
A felhasználók több időt töltenek a készülékkel mint a tesztelők.Állítólag már 20K-ért lehet venni Mio Spiritet hivatalos Magyarország térképpel.
A teszt szépeket ír róla : [link], a hozzászólók között egy tulajdonos sincs
Ha kicsit meggondolja az ember nem drága, a teszt is szépeket ír róla.
DE! Ha jobban belegondolunk kb. 3 évvel ezelőtti technikát kapunk. 400MHz proci, 64 MB RAM.djxp01!
Hogyan méred, hogy hány fps-el megy az Igo?
A gyors kijelzéshez kell a DX.dll (direkt grafikus vezérlő). Ez gyárilag nincs benne a winCE-ben. El kell készíttetni az adott típushoz. További infó: GAPI. -
balazsbük
tag
Most olvasom egy értékelésben,hogy a Garmin Nüvi 1390T csak női hanggal megy. Nincs benne férfi hang állítólag.Ez igaz lehet?De érdekes,hogy valaki nagyon dicséri valaki meg minden részét szidja... Így hogyan döntsem el melyik a jó. A tesztek megbízhatóak? Mert a hozzászólások eléggé érdekesek....
-
djxp01
senior tag
Egyszerűen botrány, hogy elmegyek egy GPS boltba, 4.3"-as méretű GPS-t keresve, iGO8-as programmal nem tudott mutatni az eladó egy normális sebességgel futó iGO alapú, vagy iGO programot, ami legalább 30FPS sebességgel futna. Tudom, hogy 500 mhz, meg nagyon szuper az össze GPS manapság , de egyszerűen vicc, hogy nem ment rendes sebességgel, akadozás mentesen, lagmentesem egy CNS Globe-on az iGO. Az eladó szerint állítólag kevesek ezek a GPS készülékek a 30FPS-hez....
Az ember azt várná, hogy azonnal reagál az iGO/ GPS, mint pl.: Galaxy S-sen a Sygic Aura (csak sajnos ahhoz meg gyenge a telefon GPS vevőegysége és állandóan ledobálja városban a műholdakról az iGO/Aurát, úgy, hogy Assisted GPS is be van kapcsolva 3G kapcsolattal. Ezért is kellene egy PNA GPS, mert a 64 csatornával soha nem dobja le magát a műholdakról a városban.
Valaki tudna írni egy olyan lapos, vékony 4.3" méretű GPS-t ami folyékonyan futtatja az iGO 8-at ? Vagy adjam fel a keresést?
-
balazsbük
tag
komolyan mondom nem tudom eldönteni,hogy milyen gps-t vegyek..... áááááááááá
Kérem valaki adjon infókat:
A Mio és a Garmin közül keresek és ezek közül akarok venni. De melyiket?????
-
djxp01
senior tag
Egy jól kinéző, maximum 22 ezer Ft-os GPS-t keresek 4.3-as képernyőmérettel. A lényeg az, hogy menjen rajta a Sygic nevű GPS program gyorsan.
Esetleg a CNS Globe (nem hd, nem pro, hanem a sima) megfelelne erre a feladatra ? [link]
-
balazsbük
tag
Sziasztok!
Gps vásárlás előtt állok. Autóban szeretném használni.
Olyanra lenne szükségem aminek a szoftverét lehet frissíteni neten keresztül és 3D-s...Van rá max 40 000- 50000 Ft-om.Meliyk a legjobb gyártó és típus ebben az árban?
Az sem utolsó szempont,hogy nekem hajlítható hosszabb tartóra lenne szükségem...Ezt meg lehet vásárolni sok típushoz extrában? Vagy nehéz hozzájutni már?Kérlek írjatok várom!
Köszi!
-
Kbali
nagyúr
válasz
shadow1901 #3948 üzenetére
Neked inkább a szoftver a lényeg. Úgy tudom, hogy a TomTom-nak, Sygic-nak van spéci trucker verziója. Lehet, hogy a Garminnak is. Ha hivatalosan szeretnél Garmin megoldást, akkor javaslom, keresd őket.
-
shadow1901
aktív tag
Mi a legmegfelelőbb választás egy kamionos számára? Ha az A-ból B-be jutás a fő szempont, főképp nyugat európában, esetleg ha kelet felé kellene haladni akkor se mondjon csődöt. Nem árt ha költséghatékonyan lehet frissítgetni. Árról elképzelés sincs, de ne menjen a használhatóság és az érték rovására. Vagy esetleg van valami módszer a garmin 1350-es "kamionossá alakítására"?
-
-
PLaci58
addikt
válasz
angryJoe #3944 üzenetére
Hali.
Igen, lehet. Csak azt kell megoldani, hogy a PNA-n fusson egy program, ami a BT-n jövő jeleket egy virtuális soros portra továbbítja és a PNA-n létrehozni egy virtuális soros portot. Ehhez nagy valószínűséggel másik romot kell készíteni a PNA-ra. Nem lehetetlen, csak találni kell valakit aki meg tudja csinálni
A PNA-k jelenlegi BT-je a telefonos kapcsolatot támogatja (kihangosító). Vannak olyanok amelyek tudják a DUN kapcsolatot (telefonos hálózat), ezekkel esetleg megoldható lehet. -
angryJoe
csendes tag
Helló!
Szerintetek egy bluetooth-os pna-hoz lehet csatlakoztatni bluetooth-os gps vevőt, hogy a gps jelet ne a saját antennájáról vegye, hanem a bluetooth-os gps adapterről? -
snowdog
veterán
válasz
gabo9201 #3942 üzenetére
Nem szeretnék konkrétan a linkeken található gépekről beszélni, mert nem ismerem őket. Ezért csak általánosságban tudok véleményt mondani.
Én is vásároltam ettől a cégtől, de még többet az eBay-től. Ilyen cégektől nagyon meggondolandó pár ezer Ft-nál értékesebb cuccokat venni. Én olyan ajánlatokat keresek, ahol a szállítás ingyenes. Nem kevés található. De ha probléma van az eszközzel, akkor attól kezdve minden szállítási költség a vevőt terheli. Egy hibás eszközt "csak" Ausztriába kellett visszaküldenem, és a szállítási költség több mint 5 ezer Ft volt (az eszköz 17 ezerért vettem)! Nagyon korrekten álltak a kérdéshez, de mindent én fizettem.
Szóval én PNA-t nem vennék ezen az úton. Ha garanciális probléma lépne fel (nem ritka az ilyen eset, nekem az egyik PNA-m nagyon hamar tönkre ment) nagyon nehéz lesz érvényesíteni. És még ha esetleg féláron vettük is az eszközt (az itthoni árakhoz képest), de hibás lesz, akkor a teljes árat elbukjuk. Most is van egy ilyen ügyem, eBay-en vettem egy action kamerát, és hibásat küldtek (Kínából). Fogalmam sincs mi lesz vele. Mert hogy ilyen szállítási díjak mellet vissza nem küldöm, az biztos. Akkor meg buktam 100$-t.
A PNA piac nagyon telített. Rengeteg gépet lehet itthon is (nagyon olcsón) kapni. Szerintem ilyen eszközt teljesen felesleges az általad említett cégtől vásárolni.
-
gabo9201
senior tag
Üdv mindenkinek! Nézegettem GPS-eket kínából, a Dealextreme-ről.
A kérdésem, hogy melyiket érdemesebb megvenni?
Az számít valamit, hogy melyik op. rendszer van rajta (win ce 5 vagy 6)?Konkrétan amiket kinéztem:
Első <-- nekem személy szerint ez tetszene a legjobban, mert ezen már Win ce 6 van (ha ez számít egyáltalán) és az ára is jó. Viszont ezen nincs Európa térkép.Egyébként ezeken milyen szoftverek szoktak lenni (gondolok itt arra, hogy I-go vagy akármi más)? Nekem mindenképpen I-go kellene rá. Ha gyárilag nem az van rajta rá lehet tenni az I-go-t?
Második <-- nekem ez is megfelelne viszont ezen Win ce 5 van csak.
Harmadik <-- Igaz ez már egy drágább készülék de minden kritériumnak megfelel. Van rajta Európa térkép, és win 6 is.
-
angryJoe
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan gps-t amin van külső gps antenna csatlakozási lehetőség, elmegy rajta az igo primo és lehetőleg 40ezer huf alatt van az ára?
Előre is köszi! -
snowdog
veterán
válasz
Fehérsólyom #3938 üzenetére
Szinte minden márka ugyan azt tudja, minden gép ugyan ott készül (Kínában). Döntsd el mennyit szánsz rá, mekkora legyen a képernyőméret, és azt követően bármelyiket megveheted, szinte egyformák. A CNS mellet szól az az érv, hogy egy év helyett két év a gari.
-
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék GPS készülék vásárlásához: nincs szükségem TMC-re, sem Bluetooth-ra, sem zene, sem film lejátszására. Egyetlen céllal venném, hogy elvigyen A-ból B-be. Autóban használnám. Segítséget előre is köszönöm!
-
angryJoe
csendes tag
válasz
snowdog #3936 üzenetére
Igen, köszi! Ezt én is megtaláltam (tudom mi az a googli). Rosszul tettem fel a kérdést: én egy tesztet keresnék, vagy tapasztalatot az eszközzel kapcsolatban. A gyártó valszeg csak dicséri a saját termékét, a webshopokban meg a gyártó leírása olvasható. Szóval ha valaki ennél többet tud róla, légyszi írja le nekem.
-
snowdog
veterán
válasz
angryJoe #3935 üzenetére
Google-ba beírod: "Prestigio GeoVision 5500 BTFMHD " és láss csodát, ott egy csomó találat!
Pl: "A GeoVision 5500 BTFMHD a Prestigio legújabb termékvonalába tartozik. A legújabb dizájn, kombinálva a legújabb technológiával és kiváló minőséggel. Az új modell semmihez sem fogható navigációs élményt és teljesítményt kínál, ezen kívül média lejátszó, ebook olvasó és különböző játékok is megtalálhatók benne - mindezeket az érintőképernyő vezérli. A legújabb iGO Primo navigációs szoftver intuitív, könnyű kezelhetőséget és szemet gyönyörködtető vizuális élményt kínál. A kiterjesztett és bonyolult funkciók elkülönítve találhatók, így a kezdő felhasználók ugyanúgy megtalálják benne a könnyű kezelhetőséget, mint a haladók a mindenre kiterjedő beállítások lehetőségét. A nagy felbontású 3D megjelenítés és az intelligens útvonaltervezés csak egy része a rengeteg új és hasznos funkciónak. A készülék beépített Bluetooth kihangosítóval és FM transmitterrel rendelkezik. A prestigio.naviextras.com webhelyen megtalálja a térkép letöltő központot, és a 24/7 online ügyfélszolgálatot. A készülékhez 2 év hardver garancia és 1 év ingyenes térkép frissítés tartozik."
-
angryJoe
csendes tag
Ismeri valaki a Prestigio GeoVision 5500 BTFMHD és Prestigio GeoVision 4500 BTFMHD készülékeket?
Egész jó árban adják őket iGo Primoval együtt.
Viszont nem találtam róluk semmit, ha van valakinek, légyszi írj róla pár szót. -
PLaci58
addikt
válasz
almostsaint #3933 üzenetére
A 2 linkelt tartó kompatibilis, mivel mindkettő HR gyártmány. Mondjuk, hogy ez egy szabvány az ilyen tartóknál. A készülékgyártók igyekeznek mindenféle méretű tartókat használni. Van amelyik kompatibilis a HR-el, de nem túl gyakori
Olyan ez mint a telefonok töltőcsatlakozója.
Érdemes vinni a sajátodat a vásárláshoz. -
almostsaint
tag
válasz
PLaci58 #3922 üzenetére
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy vajon az a 4 pöcök (amivel magát a készülék tartóját kell feltenni az autós tartóra) minden tartónál ugyanolyan távolságra lehet? Ez az amire gondolok, hogy abba bele kell tenni:
erre
Valami szabványos méret lehet, vagy mindegyik más-más távolságra lehet?
Például egy ilyenre rá tudom tenni az enyémnek azt a részét?
ilyenre
Köszi -
Messzilátó
csendes tag
Sziasztok!
Drága főnököm lepasszolt hozzám egy Navigon 8410-es gépet, hogy frissítsem, meg tegyek rá térképeket. A gondom az, hogy hiába próbálom a frissítő programjával megtalálni az eszközt, ezt nem sikerül. Próbáltam sok mindent, de nem akarja látni a gép a navigációs eszközt. (Win7 32 és 64 és xp is volt már) Szerintetek mit tehetek még azon kívül, hogy visszaviszem a boltba? -
snowdog
veterán
válasz
Satyricon #3928 üzenetére
Úgy tűnik olyan mint a társai (feltételezem ugyan ott is készült), árat nem találtam róla. Ebben az esetben ez lehet(ne) a döntő szempont. Meg a garancia ideje.
Miután az egyik gépem pont 13 hónap után dobta fel a talpát (12 hónap volt a garancia ideje), ezt követően nálam ez is fontos szempont lett. Ezért (is) vettem CNS Globe-ot, két év garit adtak hozzá.
-
Satyricon
addikt
Srácok: Ebbe tudnátok segíteni?
-
nyomika
csendes tag
Sziasztok,
20 ezer Ft környékén milyen navit ajánlanátok szoftver nélkül?
x850-re gondoltam, van a családban egy x820bt, meg vagyunk vele elégedve.Esetleg hasonló árú CNS-ekről van tapasztalat?
Köszönöm
-
PLaci58
addikt
válasz
almostsaint #3923 üzenetére
Vannak olcsóbbak is : [link]
Nekem ilyesmi van és nekem is haldoklik a tapadókorongnál.
Érdemes megnézni esetleg piacon, ott szoktak univerzális tartókat árulni. -
Gollam1974
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Gps vásárlásán töröm a fejem és két típus közül nem tudok dönteni.
-Carerra 500BT
-WayteQ x950BT HD
Igo Primo-val szeretném használni.A transmitter és a bluetooth is fontos lenne,de a legfontosabb a készülék pontossága,stabil működése.
A wayteq-ről van teszt,de a carrera-ról nem találtam,csak leírást.
Vélemény?
Előre is köszönöm. -
almostsaint
tag
válasz
PLaci58 #3922 üzenetére
A tapadókorongos rész belsejében lévő műanyag rész tört darabokra. Tehát az a rész amivel az üvegre felteszem.
Amit belinkeltél, lehet hogy jó lenne, ha a GPS tartó részét az enyémnek erre rá lehetne tenni. Akkor még ragasztani sem kellene.
Bár nem túl olcsó ez. Tudsz esetleg hasonló kiszerelésűt valamivel olcsóbban?
Köszi. -
PLaci58
addikt
válasz
almostsaint #3919 üzenetére
Melyik része adta meg magát?
Hasonló tartókat lehet kapni, de a készülék oldala biztos nem stimmel.
Ilyesmik vannak.
Érdemes valami olcsóbbat venni és a készülék tartót pl. ráragasztani. -
snowdog
veterán
"Kartellgyanú a navigációs eszközök piacán
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) rajtaütésszerű helyszíni szemlét tartott az összes nagy hazai műszaki áruházláncnál, illetve néhány beszállítónál.
Előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), majd eljárást indított a Hungaro Flotta Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a NAV N GO Kft., a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft., a EURONICS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a BRAVOTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a FŐFOTÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Speed Hungary Kft., az Extreme Digital Zrt., a METRO Kereskedelmi Kft. ellen.
A GVH szerint feltehető, hogy a Nav N Go Kft. és a Hungaro Flotta Kft. egyes navigációs szoftver termékekre határozott időre szóló kizárólagos forgalmazói megállapodást kötött egymással, amelyben a szoftverfejlesztő arra vállalt kötelezettséget, hogy egyes navigációs szoftvereit adott időszakban csupán a Hungaro Flotta Kft. részére értékesíti tovább eladás céljából."
-
Kbali
nagyúr
-
almostsaint
tag
Sziasztok!
Tavaly nyáron vettem egy MiniHT g401 típusú GPS-t. Sajnos, az autós tartója megadta magát, de sehol nem találok hozzá való tartót. Tudja esetleg valaki, hogy hol tudnék venni hozzá? Nem fontos, hogy ugyanehhez a típushoz való legyen, csak jó legyen bele.
Ilyen a készülék:
MiniHT g401Köszi a segítséget!
-
fűnyíró
csendes tag
Az 1000-es, 2000-es szériájú Garmin nüvikben (ilyen pl. az 1350) érdekesnek tűnik a városi gyalogos navigálás lehetősége, és a helyi közlekedési eszközöket is mutatja. Ehhez részletes térképek is letölthetőek a világ nagyvárosairól. Használt valaki ilyet? Más gyártóknál is előfordul ilyesmi?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Gondoltam megírom véleményem a nemrégiben vásárolt Globe HD-mről. Előtte 920bt-m volt, szal ez az összehasonlítási alapom.
A hang probléma nálam is megvan sajnos. Eszméletlenül szar és torz a hangszórója. Picit kiábrándító volt elsőre, főleg amiért amennyivel többe került.
Sokszor nézek rajta filmeket is, itt is van előny, de sajnos hátrány is a 920-szal szemben. Előny felbontás. Nálam itt majdnem ki is merült az előny. Hát nem tudom, de én észlelek némi akadást, ugrást néha a filmeken ha nem konvertálom át őket mp4-re. Igaz, nem úgy szaggat, ahogy a wayteq, de látszik. Pont a konvertálgatást akartam elkerülni a cserével, sajna nem sikerült.
A két készülék jack dugós outputjában is elég nagy a különbség a wayteq javára. A cns-nek van némi alapzaja, sistergése jacken, ráadásul halkabb is ellentétben a wayteqkel. Fm transz ugyanolyan mindkettőn.
Primo 1.2-n is észrevettem némi lassabbságot és akadást nála, de ezt betudom felbontásnak.
Végül nekem masszívabbnak tűnik a wayteq. A cns mintha gagyibb cuccokból lenne, gagyibban összeszerelve. A teljesen fényes kijelzővel meg pont azt érték el, hogy annyira tükröződik, hogy néha szinte látni sem lehet.
Nem valószínű, hogy újra globe hd-t vennék.Inkább egy Wayteq 960BT
-
whited
addikt
sziasztok
vélemény?:[link] -
akos1313
csendes tag
Az eddigi információim szerint wayteq x950 HD lesz a választás. Valakinek ellenvetése van?
Azt nem tudom csak, hogy mivel térkép nélkülit akarok venni, akkor az IGO-mat csak SD kártyáról tudom működtetni, vagy van rá lehetőség, hogy arról átpakolom a belső memóriájára és az SD-t csak filmekhez használom? Ha nem, akkor csak egyszerűen az IGO-t SD-ről és a filmeket meg rá tudom tenni a készülékre?
-
akos1313
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek ne kövezzetek meg, de sajna nincs időm elolvasni azt a rengeteg infót, amivel ti már fejben rendelkeztek, ezért kérnék segítséget, mert elromlott a blue pantherem és sürgősen kell vegyek 1 új készüléket, kb 30 ezres limitbe gondolkodom.
Blue panther-t soha többet, senkinek sem ajánlom. Most 2. alkalommal romlott el és anno a TMC-s opció miatt választottam. Vásárlás után derült ki, h már nem gyártanak hozzá. Ez mi??? Most a szervízdíj 9e lenne, plussz kábelt is kéne vegyek hozzá és így inkább cserélek.
Felsorolom a szempontjaim, amik számomra fontosak:
- IGO 8-al szeretném használni, nekem jelenleg az tűnik a legjobbnak, viszont én raknám fel rá a saját verzióm. Ezért a gyárilag "feltöltött" készülékek nem érdekesek.
- Tudja a TMC-t
- Pontos és gyors legyen
- Tudjon videót lejátszani elfogadható minőségben, plussz macera nélkül
- Jól látható kijelzőVárom a tippeket, előre is köszi!
Ákos
-
Depression
veterán
Mivel hírtelen kellett egy GPS, ezért vettem egy navon n660-at.
Vélemény: nagy ívben kerüljétek!
Pontatlan, gyakran elveszti a jelet nyílt terepen is, 3 nap alatt többször is restartolt, vagy kikapcsolt menet közben, a tartókarja pedig a legcsapnivalóbb, amivel valaha találkoztam.
A kikapcsoló gombra 10-20 másodperces késéssel reagál, ha egyáltalán. Amikor menet közben pedig jelzi, hogy kikapcsol, ha ráböksz, hogy ne tegye, akkor csipog, és jelzi, hogy óvatosan vezessek, de a leállást ezért nem engedi megszakítani. A láthatósággal is komoly gondok vannak.
Megérdemelné a különösen kerülendő plecsnit. -
DV
senior tag
A nuvi 660-nal jol jartam, mert Nyugat-Europa volt ratelepitve (kulfoldon vettem), majd elmentem a Garmin ugyfelszolgalatahoz Bp.-en es feltelepitettek a keszulekre Mo. terkepet. (CD-n odaadtak a terkepet es ezen felul emailben is elkuldtek az aktivacios kodot a kesobbi terkepfrissitesekhez).
A menuben valaszthatok Ny-Eu es Mo tekepe kozott. Nem ajanlott mind a kettot egyidoben bekapcsolva hasznalni, mert osszeakadhat a 2 terkep es fagyast okozhat. A hataron mikor atutazom, akkor csak atkapcsolok es hiba nelkul mukodik a rendszer.
Terkepfrissiteskor siman mehet fel az uj terkep, megtalalja a sajat adatbazisat, nem akad ossze a masikkal. -
SonyBlack
tag
Sziasztok!
Én is navi vásárlás előtt állok, de kicsit tanácstalan vagyok melyik legyen. Wayteq x920 szimpatikus a leírtak alapján, de ha esetleg van valami jobb javaslat, szívesen meghallgatom.
A lényeg hogy Magyarországon lenne használva, és kb 30e forintos keretbe kellene hogy beleférjen.
A válaszokat előre is köszönöm! -
PLaci58
addikt
válasz
snowdog #3905 üzenetére
Ha jól értettem az SD-n van egy navi program és hozzá a térképkészlet.
A Mio-n könnyű bármit futtatni (csak meg kell nézni a sok Miopockettet).
Ha az SD-n MioAutoRun.exe van, akkor bekapcsoláskor automatikusan elindul. Amikor kiveszem a kártyát, akkor a Mio eredeti állapotban működik tovább
Na jó, lehet, hogy kell neki egy reset vagy ki-bekapcsolás. -
DIESELPOWER
aktív tag
Mio H 610
-
snowdog
veterán
Mivel két külön eszközön van a térkép, honnan tudná a készülék, hogy éppen melyiket használja?
Onnan tudja, hogy mindig a frissebbet használja, akárhány azonos ország térképe van bárhol. Ha egy térképcsaládból származnak, kizárt dolog, hogy a határon ne tervezzen át. Azt eltudom képzelni, hogy a gépen van a gyári csomag, majd valaki netről letöltött csomagot tesz az SD-re, és ezt követően már nem tervez át a határokon. De ez nem normál üzemi állapot.
-
DV
senior tag
Kbali: Tudom, nem Te szeretnel vasarolni, de Garmin-os hsz.-em van.
Lassan 4 eve van Garmin GPS-em, az elso egy Nuvi 660 volt (de meg megvan) a masik meg most lesz egy eves, nuvi 1690 (kulfoldon hasznalom). Az uj GPS sebessege gyakorlatilag csapnivalo. Mikor megvettem, meg gyors volt, kb 30 sec alatt bebootolt, 3 honappal kesobb mar 2 perc felett volt a bootolasi ido, ezert gariban kicsereltettem (olyan is volt, hogy alagutbol kihajtva csak az auto ikonja volt a feher hatteru kijelzon (tobbszor is), meg mar nem is emlekszem, hogy mi volt a 3.hiba).
A csere keszulek Februar ota van nalam, de ugyanazt csinalja, hogyha nyomok egy resetet, akkor ujra gyors lesz egy ideig (1-2het), es ilyenkor torlodik a beallitas es a kedvencek konyvtar is (ezt elotte lementettem).
A tervezesi idovel sem vagyok kibekulve...
Bluetooth-on keresztul a telefonhoz csatlakoztatva bejovo hivaskor a GPS azonnal ujraindul, de ezutan mar nem (hogyha jon egy ujabb hivas). A masik fel nem hall tisztan, (a telom Samsung SGH-G600), HTC Smart teloval kiprobalva ugyanez a helyzet.
Tobbet vartam a Garmintol, remeltem a 1690 jobb es gyorsabb lesz, de igazabol a regi 660-as nuvim sokkal jobb sebessegben (nem lassul be idovel) es megbizhatosagban.
Nuvi Life terkepfrissitesem van es evente legalabb 3-szor jon ki frissites, max. 4x (ugy emlekszem Februarban, nyaron 1x, meg November korul), de sosem reszletezik, hogy mi valtozott, csak altalanos adatokat irnak.
Egy Tomtom sokkal gyorsabban bekapcsol, de gondolom annak is vannak buktatoi, raadasul nem a legjobb a terkepe Magyarorszagon. -
PLaci58
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Alkoholista nevelde
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 AERO OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kedvező áron! Watch Ultra2 Apple Gari plusz sok extra. Makulátlan!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest