Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PLC programozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ezekiel Ston #3695 üzenetére
üdv,
én fél éve vettem, 19-ért, de azóta sajnos felment egy picit az ára:
http://www.argep.hu/trend/NAVO/Navon-n480.html
nekem tökéletesen megfelel. hamar talál jelet, van rajta fényerősségérzékelő, egész jól vált éjszakai üzemmódban. igo magyarország van fent, ezért az árért.
tesztet, bemutatót is találsz róla.
de persze vehetsz egy túlárazott garmint is, szerintem hótt feleslegesen.
hogy mennyivel előbb hány be, mint egy márkás vacak, azt a fene sem tudja. a környezetemben általában inkább a márkásak haláloznak el.
ha ennél olcsóbban akarsz, akkor apró, vagy a legkisebb navon.
esetleg bevállalhatsz valami csingcsungot, de inkább ne. -
priapos1
csendes tag
Ja igo8 van rátelepítve elméletileg nem gagyi gyors megbízható minden jó csak a filmeket nem indítja el szo mit tegyek
-
priapos1
csendes tag
Szevasztok nekem van egy becker eb7926 számú gps-em kérdésem a következő mijen video formátumot játszik le.Próbáltam avit x-videt mp4-et de egyiket sem inditotta el miért és mit tegyek hogy a gyerekek útközben nézhesék
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
snowdog #3692 üzenetére
Igazából ismételten mondom, nem kioktatást, hanem érveket kérnék, hogy mely GPS eszközöket érdemes megvenni, mit kell nézni rajta, hogy jót vegyen az ember. Gondolok itt a sebességére a processzorában, vagy a memóriájában, vagy nem tudom még mik lehetnek.
Snowdog, köszi a nagy semmit, mert a hozzászólásoddal csak hülyébbnek érzem magam, mert örülök neki hogy Te értesz hozzá, én meg nem.
Sajnálom, ha a 20 ezres kérdésemmel ilyen vicces tényállást hoztam neked.
Szóval ha minden ugyanolyan, akkor minek ez a topik?
Konkrétan GPS használók saját tapasztalataira, és korrekt válaszokra vágyom. Köszönöm előre is! -
italian
csendes tag
Sziasztok.Segitsen már valaki!Garmin nüvi 760-som van.1.,Azt csinálja hogy 10-ből 8-szor 15-20 perceket kell várni míg elindúl a térképek betöltése.Loading map,ezt írja sokáig ami nagyon zavaró idegen nagyváros kellős közepén mikor siet az ember.1.,kb.2000km-nél hosszabb utat nem tervez meg./nincs elegendő memória/már 3 helyen is voltam vele,4gigás kártyát raktak bele,és így sem jó.köszönöm
-
snowdog
veterán
válasz
Ezekiel Ston #3691 üzenetére
Bármilyen GPS-t érdemes autóba venni.
20 ezer és jó legyen? Ez valami vicc? Ami olcsó, az olyan is. Ha márkásat szeretnél, akkor vegyél Garmint, de az nem 20 ezer. A többi meg szinte ugyan abban a gyárban készül, tehát majdnem mindegy melyiket veszed. Legfeljebb méretben, memóriában, és kinézetben térnek el egymástól. Meg abban, hogy gyárilag mit telepítenek rá.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Én sajnos egyáltalán nem vagyok otthon a navigációs rendszerekben.
(-ezt csak előre leszögezném...)
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen gps-t érdemes autóba venni?
Mely márkák azok amik megbízhatóak? léteznek olyanok melyek nem kerülnek 20ezerbe és jók?
Válaszokat előre is köszönöm. -
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
A következő navi megér 17e Ft-ot használtan?
Tomtom xl traffic europe 31
Nem ismerem a Tom-tom szoftvereit, régebben azt hallottam, hogy nem érte el az iGo szintjét...manapság mi a helyzet? (Keverem azt is, hogy a Teleatlas vagy a Topmap a jobb itthon, valamint melyiket használja a Tom...)
Max 20-22e Ft-ig esetleg tudtok valami újat ajánlani használható szoftverrel?
-
zsolt19900
őstag
amúgy a navonoknál hogy is működik ez az ingyenes legális igo frissítgetés?
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
De amint látom a navonokra alapból jár igo8 szoftver az a "jobb" "megbízhatóbb" ha inkább azt megveszem, mint hogy itthon tegyem rá mondjuk egy wayteq re az igot?
A navonok milyen "kategóriát" képviselnek?
olvashatóság?
megbízhatóság?
gyorsaság?
kijelző? -
snowdog
veterán
válasz
zsolt19900 #3685 üzenetére
Megválaszoltam neked magánban, de itt is megismétlem.
Az iGo és a Garmin magyar térképe ugyan onnan származik, ezért a hibák is közösek bennük. Ha azt szeretnéd, hogy gyorsan kijavítsák, akkor jelentsd be a TopMap-nek. Elküldtem a bejelentő elérhetőségét.
-
snowdog
veterán
válasz
runner 125 #3682 üzenetére
Leírni le szabad (hiszen a tele van vele a net, kár lenne a fejünket a homokba dugni), csak a telepítéshez nem szabad segítséget nyújtani. És nem is tettem.
-
zsolt19900
őstag
válasz
runner 125 #3684 üzenetére
hát
tudod egy forumtárstól -köszönet érte
- most kaptam a saját lakhelyünknek a képét, mivel kértem róla sotot, és beigazolódott, hogy ugyan úgy el van b****va a helyzete, mint a mobilos garminomon.
Miért ilyen? hogy ennyire el van cseszerintve, hogy 1-2 kmrel is arrébb mutatja a Kossuth 30 at pl. a falunkban, mint ahol eredetileg van?
Azért kérnék szépen egy Igos emberkét írjon nekem privátot, mert őt is megszeretném kérni egy dologra, ha az ideje enged, pár perc lenne az egész.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #3683 üzenetére
Szvsz elenyésző (vagy nincs is) már az a hardveres különbség, amiben a Garmin PNA-k jobbak. Nagyon sok Wayteq-et adtam el annó, és most is - iszonyú fejlődés látszik náluk.
A naviszoftvert illetően ízlés kérdése ki - mit használ, szerintem az IGO kifinomultabb, és felhasználóbarátabb, mint a Garmin. -
zsolt19900
őstag
válasz
snowdog #3680 üzenetére
köszönöm szóval akkor az igoval szeretném magamat útbaigazítani akkor wayteq "normál" minőségű masinára téve.
vagy
Garmin sokak "szerint" jobb minőséggel? akkor ezt kell leszűrnöm, de hát megmondom őszintén, garminom van a nokia telefonomon nem mondom, hogy nem tettszik de pl. nála a lakhelyem pár km-rel arrébb van mint ahol
gyárilag kéne neki lennie, de gondolom, ez azért nincs így az autós navikon.
sysrq:
köszönöm, de ez árfekvésben nekem kicsit "erős"
más:
privátban rám írna valaki aki aki garmin alapú navit használ? egy apró kérésem lenne felé. köszönöm
-
sysrq
őstag
válasz
zsolt19900 #3679 üzenetére
Navigálni majd a program fog, ha van lehetőséged vegyél Garmint.
Nüvi 3760T-ben nem fogsz csalódni. -
snowdog
veterán
válasz
zsolt19900 #3679 üzenetére
A Garmin általában jobb minőségű termék, a Wayteq nagyon elterjedt hazánban, olcsó árfekvésű, de ehhez képest nagyon kevés problémáról olvasni róla.
Nekem is ilyen készülékem van (ez már a harmadik Wayteq típus), és eddig mindegyikkel megvoltam elégedve, egyikkel sem volt problémám.
-
zsolt19900
őstag
köszönöm a válaszokat, és ez a wayteq mennyire "csecse" ketyere, úgy értem hangerő, grafika, maga a doboz kinézete nem fontos, csak rendesen érthetően navigál a gyermek?
gondolom a garminos termék azért megbízhatóbb, minőségibb dolog mint a wayteq nemde?
-
snowdog
veterán
válasz
zsolt19900 #3676 üzenetére
Minden Wayteq gépen megy minden iGO, annak ellenére, hogy egyetlen típusát sem árulják ezzel a programmal. A többit már rád bízom.
-
Kbali
nagyúr
válasz
zsolt19900 #3676 üzenetére
Asszem én linkeltem a Garmint. Az alap navigációra itthon szerintem tökéletes, mert ugyanaz a térkép dolgozik a navigációs program alatt, mint az Igo alatt.
Persze nem olyan csecse a grafika, meg nincs 3D, de navigálásra szerintem tökéletes.
A Garmin oldalán azt írják, hogy 2 évig ingyen frissíthető a térkép, ami nem elvetendő, legfeljebb 2 év múlva veszel másik készüléket -
zsolt19900
őstag
hmm sziasztok
"kicsit" belezavarodtam itt az igo nem igo garmin nem garmin dologba
segítsetek kicsit légy szíves
a kérdésem az lenne, hogy:
Vennék egy navigációs gépegységet -azért nem mondom, hogy pna vagy pda mert ez sem tiszta, hogy mit mire lehet tenni- akkor milyenre lehet "itthon" tenné igot?
Másik láttam itt a garmint 19k ért belinkeltétek, az "van olyan jó" mint az igo program? hogy így fogalmazzak.Azért lenne fontos, megmondom őszintén, hogy egy normális, részletes dolgot tudjak összehozni, mivel telefonomon van 1-2-3-4 gps program és szinte szemezgetnem kell, hogy melyikkel navigáljak, mondjuk a lakhelyem a négyből 1 programban van megfelelő helyen, én sem értem, hogy miért de mindegy
-jó ez csak kiegészítés volt- de amúgy is valami olyan megoldást keresek ami jó, részletes, és frissíthető: igen akár gyárilag tisztán, akár úgy hogy "itthon" rápakolom az újat.
Nem kérem, hogy írjátok le, hogy hogy kell, csak azt az alapot szeretném megkérdezni tőletek, hogy végül is, milyen gépet keressek amin "megy" az igo, vagy ha nem feltétlen az igo a "legjobb" akkor a garminos 19ks masinéria is megfelelő lenne-e.
Magyarországon lenne használva a lelkem, és inkább városon belül, ezt még hozzátenném.
-
Medve59
tag
válasz
slayerenkala #3652 üzenetére
Szia!
Jól beszélsz! Valóban paraszt vakítás a "dual core" kifejezés a PNA-k piacán.
Gyakorlatilag félrevezetik a jó népet. Személy szerint én egy Yamoto Four ECO készüléket vettem a minap, hát mit mondjak, bátran ajánlom mindenkinek.
Hibátlanul működik, gyors, pontos egyszóval tuti. Ja és, számlával, 2év hun garral 19990.-Ft
Nincs miről beszélni!
-
default.
őstag
Sziasztok!
Az mit jelent, ha egy GPS-nek külső (opcionális) TMC-je van?
Külön kell venni valami kütyüt, ami elvégzi a dolgát?köszi
-
damaks
csendes tag
Valaki esetleg tudna válaszolni?
Milyen (nagy) különbség van az alábbi 2 konfiguráció között?
Ha csak navigálásra használom, van-e érdemi eltérés a két termék között???SiRF Star III kontra SiRF Atlas V????
CPU: SiRF Star III 400 MHz-es processzor
Memória: 2 GB Flash memória, 64 MB SDRAMés
WAYTEQ x850 | 4GB
CPU: Dual Core 500 MHz, SiRF Atlas V
Memória: 128MB RAM / 4GB ROMköszönöm
-
Kbali
nagyúr
válasz
Ilyet szerintem nem írtam, hogy jobb, csak azt, hogy jó.
-
Maeg
tag
Sziasztok,
gondolom a t...udata mindenkinek tele azzal, hogy mindenki megkérdezi, milyen GPS-t vegyen
Mégis megtenném, mert kicsit spéci igényeim lennének.
Fateromnak szeretnék GPS-t venni, a szárazföldi térkép nem gond, mert még csak be lehet pénzért vagy máshogy. Viszont vitorlázik az öreg, és olyan kütyüt szeretne, amire fel lehet berhelni tengeri térképet
, amit persze nekem kéne megcsinálni. Én még a windows-os dolgokhoz elég jól konyítok, de a GPS-ek még elég járatlan terep...
Mivel tengeri térkép, szóval a pontosság eléggé nagyon fontos lenne. Néhány méter az adrián sötétben, és a 30 méter mély víz helyett a parton próbálkozhat tovább közlekedni...A fentiek fényében tudna valaki ötletet adni? 50e kategória környékén, ha van ötlet, jöhet alatta-fölötte is.
Előre is köszönöm a segítséget
Azzal tisztában vagyok, hogy a GPS térképek sem feltétlenül pontosak, de valami felbontás vagy érzékenység mértékegység alapján biztos vannak pontosabb és kevésbé pontos kütyük...
-
snowdog
veterán
válasz
Mert szerintem kamu a 2 mag...
Minden PNA procinál így hirdetik. Nem kamu, csak félreérthető. Más jelentést szoktunk meg a PC-knél. Itt azt jelenti, a proci egyszerre két funkciót valósít meg, így is kell kezelni.
-
damaks
csendes tag
A tanácsotokat/segítségeteket kérném, összehasonlítás kapcsán
adva van a
Becker Z113 (teljes EU térképpel)
CPU: SiRF Star III 400 MHz-es processzor
Memória: 2 GB Flash memória, 64 MB SDRAM
Bővítés: Memóriakártya támogatása a 8 GB class 6 SDHC típusigés
WAYTEQ x850 | 4GB
CPU: Dual Core 500 MHz, SiRF Atlas V
Memória: 128MB RAM / 4GB ROM
Bővítés: microSD, microSDHC kártyahelyA CPU-k kapcsán a Becker SiRF Star III mennyire régibb technológiájú/lassabb a Wayteq SiRF Atlas V-nél?
A Becker memóriája most akkor fele a Wayteq-nél?
(128 MB RAM= 2x64 MBSDRAM?)Ha csak navigálásra használom (azonos térképszoftverrel), van-e lényeges sebességbeli különbség a két termék között?
köszi
-
Bagira01
veterán
válasz
slayerenkala #3651 üzenetére
Esetleg valami jobb választás 28k-s kategóriáig létezik vagy ez a navon jónak számít?
-
Źşë'
addikt
Vettem egy BluePanther Rubint és annyi lenne a kérdésem h első töltést hogyan tudom véghez vinni ami kb 8 óra kell h legyen, ha nem pakoltak bele a csomagba hálózati töltőt? megy usb / számítógépről a töltés?
-
Bagira01
veterán
válasz
slayerenkala #3648 üzenetére
Nem írtam el
Tudok annyiért igo Mo-al. Akkor megéri azt az árat?
-
Kbali
nagyúr
Megerősíteném, hogy Mio-t most ne nagyon...
Garmint itthonra NaviGuide Magyarország térképpel (az egyik legrégibb navigációs eszköz gyártó) - a linkeltben nem az van.
TomTom - vállalható, de a hazai térképek nem olyan jók.
CNS-t mostanság futtatják, nem olvasni rosszat róluk - van Igo-s verzió is, jó áron.
Wayteq - vas jó, de hivatalosan nincs Igo support.Ez a Garmin best buy most, Később lehet hozzá venni TMC antennát, esetleg külön térképeket is.
-
snowdog
veterán
Pontosan azt jelenti, hogy rá sem tették.
Bár lehet hogy másra gondolsz. Olyan hogy térkép önmagában nincs. Van navi program, ami térképeket használ. Bár ha jobban meggondolom akár jpg formátumú térképeket is rá lehetne másolni, és azt is lehetne nézegetni.
Ez nem egy kimondottan navigációra készített gép (mint például egyes Garmin gépek, amik kimondottan CSAK navigációra készülnek, és azok semmi másra nem is használhatók), ezért nem törvényszerű, hogy alapból rajta legyen a navi program. Anélkül használhatod képnézegetésre, zene hallgatásra, filmnézegetésre, és hasonlókra is.
Legálisan nem tudsz hozzá semilyen iGO verziót vásárolni. Ezekre a gépekre (PNA) csak előtelepített módon lehet az iGO-hoz hozzájutni. Ha figyelmesen olvasgatod a topikot, akkor tudni fogod mit kell keresned.
-
hovika81
tag
Sziasztok! Van itt valakinek CNS Globe 5" HD PNA-ja, mert ha igen megtenné, hogy megmutatja a sys.txt beállításait!
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 3 gps készülék közül melyik éri meg legjobban az árát?
Alcor Race 19990Ft
Navon N660 20790Ft(igo Magyarországgal)
Mio S501 27990Ft -
snowdog
veterán
- találni 800x480-as iGOt, de a talált tárgyat le is kell adni,
- nem csak a térkép, hanem a navi program hiányzik a gépről,
- nézőpont kérdése hogy megéri vagy sem, navigációhoz nem szükséges, de képnézegetéshez biztos hasznos,
- BT DUN-on keresztül állítólag lehet vele netezni, de ehhez olyan telefon (DUN képes), és azon net előfizetés szükséges, szerintem ez felejtős. -
surmen
csendes tag
Sziasztok!
szeretnék venni egy CNS Globe 5" HD készüléket, előtte informálódok kicsi...
találni 800x480 felbontásra igo-t?
a térkép nélküli teljesen szűz, v minden szoftver gyárilag rajta van csak a navigáció funkció nem működik míg nem telepítesz vmi térképet?
megéri azt a pár ezer forint többletett a jövőre nézve h a HD-t vegyem, v bőven elég a PRO is?
TB-t hogyan lehet használni internetezéshez is?köszi! és bocs a láma kérdésekért
-
damaks
csendes tag
gps-t szeretnék venni, de nagyon tanácstalan vagyok.. Segítségeteket, véleményeteket kérem.
Visszaolvastam a fórumban, és számtalan véleményt láttam.. Van aki nem ajánlja a Garmint TomTom-ot és a Miot.. Van aki igen..
Nemzetközi szinten körülnéztem, ott meg pont a a Garmin, TomTom a jó...
(Az itthon sztároltak sehol sincsenek...)Amire a GPS kell:
CSak navigálásra használnám, leginkább Mo.-on, de időnként nyugat és kelet Európában is...
(Tmc: ha van beépítve ideális, ha nincs akkor legalább előkészítve legyen..Értem ezalatt, hogy később lehessen bővíteni vele)
Legalább 4,3"-as legyen. Egyéb igény, hogy gyorsan találjon műholdat, tudja követni, ne legyen vele gond hosszútávon sem..Meg nappal is látható legyen a képernyője (Az adott árért a legjobbat akarom, olcsón, mint mindenki)
Szinte lehetetlen szűkíteni a kínálatot, ezért térkép nélkül próbáltam rostálni. (térképre úgyis mindenki az igo-ra esküszik)
Árban 30-ig tudok elmenni térkép nélkül, térképpel 40-ig.
És akkor most:
Becker?
Traffic assist z crocodile: [link]?
(ez tűnik a legjobbnak, tapasztalat esetleg?)CNS ? (ezt nagyon marketingelik mostanában..)
Globe: [link]?
Globe Pro: [link]?
Globe HD 5 [link]?Wayteq?
x950HD [link]Garmin
TomTom
Start2: [link]?Mio MOOV?
M400[link]?köszönöm a válaszokat előre is
-
damaks
csendes tag
a CNS kinek tulajdonában van, ki a gyártója a CNS GPS-nek???
(Körülnéztem a neten de nem találtam semmit, ok Concorde Navigatios system, de hol van a gyártó elérhetősége.. A ConCorde Elektronik Kft. csak forgalmazója a CNS navigációnak..) -
mclaren777
senior tag
-
slayerenkala
tag
Sziasztok!
Nemrég még a wayteq x950-et akartam megvenni, míg meg nem láttam a cns globe pro-t, illetve hd-t.
Megnyerte a tetszésem hogy 2 év gari van hozzá, igo-ra optimalizálnak.
És most ugyanott tartok mint a wayteqnél hogy a cns globe pro és hd között érezhető-e lassulás a naviban.(Ua. a processzor, nagyobb felbontás.)
Januárban jön hozzájuk a primo hivatalosan is.
Szóval hd vagy pro? -
felora:)
tag
válasz
VIVIEN1987 #3635 üzenetére
nyugalom, majd lesznek.
-
VIVIEN1987
csendes tag
hali!
Van fenn vki aki segít nekem? -
VIVIEN1987
csendes tag
Gyors segítségre lenne szükségem.Kérlek segítsetek benne.nem tudom eldönteni hogy mio,wayteq vagy navon navigációt vegyek.szeretnék olcsó,megbízható,strapabíró készüléket ami memórikártyabővítéssel és hosszú hozamú aksival működik.Azaz hosszú élettartammal rendelkezik és még egy igo szoftvert rakhassak rá ami működik.
SOS!!!!!
Előre is köszönöm! -
felora:)
tag
sziasztok!
tanácsot kérnék, hogy milyen gps-t vegyek. a követelmény nem túl nagy
sokáig használtam egy mio c720-at, nagyon tetszett, futott rajta az igo primo tökéletesen, meg kis buherálással előhotam 1-2 plusz dolgot a mio pocket nevezetű kis "hackel". [link] valami olyan gép kéne, amin fut ez. előre is köszi a válaszokat.
szerk: árkategóriában próbáljunk meg 40 rúpia alatt maradni, de jobb lenne olyan 30 körül.
-
hovika81
tag
Sziasztok, Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek erről a két PNA-ról?
Melyiket javasolnátok megvételre!
Wayteq x950bt Hd vagy CNS Globe HD -
snowdog
veterán
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
25.000Ft -ig milyen GPS-ek jöhetnek szóba? Különösképp semmilyen megkötésem nincsen, édesanyámnak lenne karácsonyra.
-
petymeg
addikt
heló!
a wayteq x850-en lehet futtatni igo8-at? vagy amigót?
gyárilag sygic lite van hozzá de hang nélkül. ez meg már milyen, pont a hangnavigáció a lényeg nem? -
snowdog
veterán
válasz
Morello84 #3623 üzenetére
Feltételezem sem a Navigon 40 plus, sem a Becker r43 ezen verziót senki sem ismeri, és ezért nem reagált az első írásodra (én biztosan ezért nem válaszoltam rá). Viszont ezért reagáltam az ismételten feltett kérdésedre.
A mostani válaszom viszont erre a mondatra vonatkozott: "Tudtok esetleg jobbat ajánlani?"
Erről többször írtunk, és a válaszomban is erre gondoltam. Tehát Garmin legális Topmap térképpel, vagy Wayteq nem Topmap térképpel.Persze ezeken kívül is számtalan lehetőség van, akár iGO alapú programmal. Viszont az ár be fogja határolni a lehetőségeket.
-
Morello84
csendes tag
-
kingabo
őstag
Hali!
Egyik munkatársnak kellene egy pna csak navigálásra, Mo térképpel, max 50 000Ft, de inkább alatta. Mit érdemes venni ennyiért?
-
Jok3r1985
tag
Sziasztok,
jól értem hogy wayteq navira nem lehet igo-t rakni??
Nem eredetire gondolok, letöltöttet raknék rá...Aki hisztirohamot kap a warez hallatán az tehet egy szívességet azzal h nem ír semmit
köszi!
-
Morello84
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem ugyanaz lenne, mint a téma. Kezdő vagyok GPS-ek terén.
Az illető, aki kapná Németország és Magyarország között ingázik autóval, néha Horvátországban. Kb. 35-45 ezer Ft-om van a dologra.
Már néztem két típust: Navigon 40 plus, illetve Becker r43-mat. Végülis tetszettek és elvittek Németországba a próba során, de nem akarok két perc nyomogatás után dönteni, mivel abszolut laikus vagyok.
Tudtok esetleg jobbat ajánlani?
Előre is köszönöm -
Festina86
tag
válasz
snowdog #3611 üzenetére
Nem bütykölős fajta az illető. A tökéletes navigációt inkább arra értettem, hogy nem-e tükröződik a kijelző, vagy megfelelően hangos-e a hangszóró talán a navon n480-al kapcsolatban olvastam ilyen hibákról. Azt jól látom, hogy a M.o térkép ingyenesen frissíthető a garmin oldaláról?
Köszönöm szépen a válaszaidat! Azt hiszem ez lesz a megfelelő készülék a számára. -
snowdog
veterán
válasz
Festina86 #3609 üzenetére
Szerintem jó választás, ha a gépet semmi másra nem akarják használni, csak navigálásra.
Ha az illető bütykölős típus, akkor inkább valamelyik Wayteq gépet ajánlanám, de ahhoz nincs jogtiszta iGO, csak Sygic vagy TomTom.
Egyébként tökéletes navigáció nincs, mert a térképek sem tökéletesek. Márpedig minden azokon múlik.
-
snowdog
veterán
Csak megerősíteni tudom. A legújabb iGo és Garmin térképek teljesen azonosak, természetesen a kódolást kivéve. Mindkettőt a Topmap készíti.
Az előttem hozzászóló linkjéből idézek: " A térképi adatokat a NAVTEQ szolgáltatja, az ajándékként a készülékhez járó NaviGuide Magyarország SD kártya alapanyagát a TOPMAP Zrt. biztosítja."
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kéne gps-t ajánlanom 40k-ért maximum. A lényeg, hogy részletes Magyarország és Ausztria térkép legyen benne, és navigáció szempontjából tökéletes legyen, egyéb extra szolgáltatások nem szükségesek. Eddig ez tűnik befutónak:[link]
Vélemények a készülékkel kapcsolatban, esetleg más alternatívák?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Kbali
nagyúr
Gamint miért kellene mellőzni? Ha NaviGuide térképpel van, akkor pont ugyanaz a hazai térképe, ami ráadásul ingyen frissíthető, az egyéb európaiban pedig ugyanaz... Arra ráadásul lehet life time térképfrissítést is venni utólag is, ugyanígy a TomTom-hoz is.
A lényeg, hogy legális full EU térképpel a kérdező nemigen fog az általa elképzelt kategóriában találni. -
snowdog
veterán
Nem lehet, mert a Wayteq gépek PNA-k, amiken WinCE oprendszer van. Az SD-s iGO meg csak PDA-kon, Windows Mobile oprendszerrel működik.
Ha már előre úgy tervezed, hogy előbb-utóbb a magyaron kívül más térképre is szükséged lehet, akkor sokkal célszerűbb már most egy teljes EU térképcsomaggal megvenni a gépet. Arányosan így a legolcsóbb.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Ha mondjuk HUN térképpel veszek egy navit, pl.: n480, de később mégis szükségem lenne egy mondjuk Kelet-EU-ra, akkor ezt nem lehet, cska úgy megoldani, ha veszek egy komplett K-EU térképcsomagot?
30e. forintig érdekelne vmi navi ajándékba és egyenlőre elég lenne a hun térkép, de ha később kell még vmi akár full EU, akkor nem lenne előnyös csak ezért újra 30k-t kiadni.
szerk.: meg több helyen azt olvastam, h pl wayteq-re nem lehet hivatalosan iGo-t rakni. Nem lehet, simán SD kártyán megvenni az iGo-t és azt használni wayteq navival? Nyilván van egy olcsóbb megoldás is, de elméletileg csak ennyi az egész nem?
-
plajos
aktív tag
válasz
pampika #3602 üzenetére
gpspark.hu itt nézz körül.
CNS Globe HD 5" teljes európa térképpel 49.890 Ft. Kicsit több mint amit írtál, de 30-40 eFt között teljes eu térképpel nem kapsz navigációt, csak használtan elavult gépet, vagy warez.
Vagy CNS Stylus 4,3 " full eu térképpel 43.500 Ft.
Szerintem egy 5 collos kijelző pont megfelelő navigációra még idősebb rosszul látó embernek is, a 4,3-as pedig a fiatalabb korosztálynak.
Lehetőleg ájgóval felszerelt gépet vegyél, garmin, tomtom mellőzendő.
Legalább 500 MHz-es processzor és 128 kByte RAM legyen benne, ennél alább ne add! -
pampika
őstag
hello
vásárlás ügyben kérnék segítséget egy ismerős részére.
szeretne egy gps-t a kocsiba, kb ennyi az elvárása
kicsit konkrtétabban:
- 30-40k az elkölthető összeg, ebből kéne kihozni (vagy szegedi bolt, vagy postával netes rendelés)
- nem egy számítástechnikai ember, szóval neki out-of-the-box megoldás kell. természetesen tudunk neki segíteni néha, de nem napiszintű buherálással
- legyen a lehetőségekhez képest minél nagyobb a kijelző
- az eszköz célja navigálás, szóval az egyéb funkciók (video, jegyzet, pda funkciók, stb) nem szempont
- mindenképp kell rajta lennie egy teljes EU és egy minél részletesebb Mo térképnek (Pest kiemelten). nem lenne baj, ha ez is beleférne az árbaszóval összeségében legyen könnyen és egyértelműen használható egy középkorú embernek is, legyen jó a térkép ellátása.
én sajnos nem nagyon vagyok otthon gps témában (persze azon túl, hogy igo az isten és lassacskán terjed a tmc lefedettség is), szóval ha valakinek van ötlete linkkel együtt, azt szívesen fogadom. a héten kellene intézni valamit, hogy még a karácsonyi dömpingbe beleférjen a kézhezvétellel együtt.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux kezdőknek
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Mikrotik routerek
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 AERO OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kedvező áron! Watch Ultra2 Apple Gari plusz sok extra. Makulátlan!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest