- Canon EOS DSLR topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Aktív témák
-
Shoo
senior tag
kicsit utánanéztem a biosfrissítések terén az alaplapnak...9.hó körül kapott egy frissítést hogy 1333as procikat is támogasson gondolom azok is csak 1066on mennek vagy nem? és karácsony előtt kapott még 1 frissítést amivel támogatja a 45nm-es procikat...
-
diegho
nagyúr
szomszéd szóval ha valami nem jó úgyis jön át sípolni
ez lett végül:
giga p31-ds3l
e2160
xfx 8600gt 256 ddr3
2*1giga kingmax
pio 215d
samu 200
cm elite
fsp 300
logitech x-210
logitech rx300
logitech ultra flat
asus 19" wideelég minőségi lesz?
monitort már meghagyom, láttam az asus képét és az én 5000:1-es 2ms-es LG-mét is (ami 2 napig volt meg), mindkettő okádék számomra, de lényegi különbséget nem láttam szóval marad az asus 19".
-
Necc
addikt
Monitor alatt gondolom mindenképpen szélesvásznúra gondoltál a filmnézés miatt.
Én erre voksolok ez inkább filmnézegetős, netezgetős gép:
3.
giga p31-ds3l
e2160
hd3450
asus 20"Csak szállítás előtt feltétlenül állítsd be a gépet, nehogy a szőkék 4:3 felbontást állítsanak be egy 16:10-es monitoron (magyarán tiltsd le a p*csába a felbontás állításának lehetőségét, én így vettem rá rokonéknál, hogy a kib*szott natív felbontásban használják azt a redvás monitort... ők 1024x768-ba rakták be, vagyis aki beállította a gépet ő arra rakta be mert szerinte az a menő, és 2 fekete csík is volt 2oldalt).
-
diegho
nagyúr
válasz
djtoomi #7985 üzenetére
okés viszont akkor kapnak kártyát is normálisat.
p31-ds3l
e2160 - alapon lesz mert úgyis csak netezik, most van a pasikkal beszélgessünk 10 órát msnen korszakban és mivel csak hétvégén van otthon úgyse játszik, de nyáron majd fog szerintem, viszont 2160 alapon elég lesz neki
asus hd3650/sapphire2600xt/xfx8600gt melyik?
asus 19" tft -
djtoomi
addikt
Kisebb monitor, emrt pont 19-20"-nál van az 1400x900 helyett az 1680x1050, és mindenki kisebb borzalmas felbontásokba rakja(1024x768 vagy mégrosszabbak)hogy nagyok legyen az ikonok, meg hogy jól lássa mit ír.
Szóval a 19"-os monitor mindenképpen.
AMD-t ne vegyél neki, gondolom multitaskolna(firefux,msn,winamp, emg még pár szutyok)szóval erősebb proci kell, vagyis E2160, amit meg kell hajtani, mert alapon nem emgy semmire vele.
Ehhez ugyebár jó lap is kéne, de az megvan a P31-DS3L személyében.
Simsezni mindegyik simsezik, szóval hogy nincs játék, baromság.
Sims rengeteg ramot, és vga memót zabál, szóval vga is kell bele.
Szerintem ezt vedd meg:giga p31-ds3l
e2160
hd3650
asus 19"
-
diegho
nagyúr
nah most segítsetek. szomszédnak pénteken hoznám a netezős, chatelős, filmnézős gépet. ami adott:
pio215D fekete
samu 200gb új jó széria
2*1 giga kingmax-800
cm elite 331 fekete
fsp 300w pnf
logitech x-210 hangszett
logitech rx 300 fekete egér
logitech ultra flat fekete billehhez kell lap+proci+vga+monitor:
1.
giga ma78gm-s2h
be2350
asus 20"2.
giga ma78gm-s2h
be2350
asus 19"
hd34503.
giga p31-ds3l
e2160
hd3450
asus 20"4.
giga p31-ds3l
e2160
hd3650
asus 19"5.
giga ep35-ds3
e2160
hd3450
asus 19"a nagy kérdés az, hogy szerintetek egy 15-16 éves kiscsajnak mi a fontosabb? a méret vagy a gyorsaság?
na komolyra fordítva a szót nagy monitor legyen vagy erősebb gép? játszani elvileg nem fog, csak msn, film, zenehallgatás, netezés.
mostani gépük is tőlem származik, csak már sok-sok éves, ezzel is tökéletesen elvannak:
1600+, 256mb, gf2 mx, 80gb, 17" crt stb. -
Shoo
senior tag
jahh és 2 giga kingmax
-
Shoo
senior tag
-
Shoo
senior tag
nahh igen messze..a holnap is
...este már majdnem meg is volt hog mit veszek mikor kiváncsiságból rákerestem az amd 780G lapjára...és már van magyarországon...szal eléggé elgondolkodtam hogy mi is legyen..21k körül van a lap és normális integrált kártya rajta... nahh és támogatja a hybrid technológiát...Gigabyte MA78GM-S2H szerintetek? és ha ez lenne akkor miket kéne venni bele?
-
A procira a hűtő még mindenképpen kell, ha húzni akarod. A lap nagyon szép, ugyan a Giga jobb, de el fogja vinni az E2160-at. Remélhetőleg a tuning is menni fog vele rendesen.
Reméljük, nyárra még változnak annyit az árak, hogy egy értékesebb, jobb VGA-t is kapsz annyiért, amiért most a 8600GTS kapható. Az nem egy jó vétel. Mondjuk a nyár még messze van... -
Shoo
senior tag
válasz
djtoomi #7968 üzenetére
nahh de nem is gamer pc-nek veszem...az E2160nak elég lenne nem? és ha esetleg elérné a a 3GHz-t a proci akkor szerintem egy darabig nem is kéne cserélni...a normális videokártyára meg tok várni...szerintem Emire Earth 2 meg az F1 is elmegy az integrált kártyával de akkor lehet télleg 2 giga ramot kell venni hogy legyen mivől elvetetni
-
Az E2180/2200 sokkal jobb választás, mint egy 5000+. Több a tuninglehetőség. Ezt ténleg minden elfogultság nélkül mondom, ezelőtt 6 évig volt AMD 1600+-on, és imádtam, de most szó nélkül váltottam Intelre, mert egyszerűen most jobb.
Az 1Mb cache meg nem számít annyit a gyakorlatban, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Jelenleg sztem E2180-at, meg E8200-at éri meg venni,meg akinek 4 mag kell, annak Q6600. AMD sajna nagyonnincs sehol, pedig az Intelnek jó lenne némi konkurencia. -
gonger
senior tag
igen, az 1 Mb cache miatt nem ajánlották az A64 X2-esek fórumában :-)
helyette inkább giga ma770 ds3 lapot (17500ft) és Amd5000+ Black edition procit (17951) ajánlottak. ha a többi cuccot nem változtatom akkor a fenti AMd és az E2220 -es giga ds3-as szett közötti különbség kb 3500 FT.
hát igen..kb 3 éve azért nem fejlesztek mert ilyen dolgokon gondolkodom..melyik érné meg? :-)
-
Shoo
senior tag
én visszatérnék picit az abit alaplapra...ha jól értelmeztem azt írtátok nem fogadja az ujabb alaplapokat...a teszt alapján ezeket fogadja: Intel Core 2 Duo/Extreme/Quad, Pentium D/4, Celeron CPU-k, maximum 1066 MHz-s FSB
a másik meg a tuning dolog: "A modernebb chipkészletnek köszönhetően itt több a tuningos lehetőség. Az FSB 133 és 500 MHz között választható, a CPU feszültsége pedig 1,3125–1,6875 V között 0,025 V-os lépésekben, és végre van szorzóállítás is. Memóriafronton hivatalos a DDR2-800 támogatás, a feszültség pedig 1,75–2,50 V között állítható 0,05, majd 0,10 V-os lépésekben, ráadásul a késleltetésállítási lehetőségek is teljesek. Még az északi híd feszültsége is módosítható, 1,800–2,088 V között 0,036 V-os lépésekben." nemtom nekem jól hangzik lehet hog csak a tapasztalatlanságom miatt...az abit oldalán még azt írják hogy támogatja az 1333as procikat is. én nem ragaszkodom ehhez csak a teszt is jókat mond róla...szerintem. -
Igazából nem számít az a 200 Mhz. Az E2180 akkor jó, ha megveszed, tolsz rá egy jó hűtöt, és megtéped 3000 Mhz-re, amit mindegyik példány visz nagyon simán, és kb. 5-10 perc tanulás után bárki meg tudja csinálni. E2180 azért ajánlott, mert ott már nem lehet régi steppinges E21xx-es procikkal találkozni, és jobb esélyed van rá, hogy jó tuningolhatóságú példányt fogj ki.
Nem tudom, hol hallottad, hogy nem jók az E2180-ak, de sztem best buy vételek még mindig. Az E4600-at nem annyira. Nem annyival jobb, mint amennyivel drágább.Az FSP tápok halkak. Halkabbak, mint egy Chieftec, jó cuccok nagyon. (Sajna én is csak akkor jöttem rá, amikor már megvolt a Chifi... ) Ha igazán jó tápot akarsz, akkor Corsair vx450. Mondjuk, annak ára is van.
-
Traxx
őstag
Az FSP a halkabbfélék közé tartozik, de van még halkabb, kicsit még drágábban persze
Az E2000-es szériában brutál tuningpotenciál lakozikAmit esetleg felróhatnak, az az 1 megára nyirbált cache...diegho erről csinált egy mérést, ahogy 3,2-re húzott E2160 és 6750 szerepelt. Nos, a nagyobb FSB és a több cache 8%-ot jelentett kb...vagyis játéknál 100 helyett 108 FPS-ed lesz (nyilván procilimites game-nél
)
A 2200 tuningpotenciálját nem ismerem, de sztem nem lehet rossz. Vinyóból meg jó lesz a WD
-
gonger
senior tag
ok, akkor legyen mondjuk wd.
procit illetően meg y még a dilemma. többen azt mondják ne vegyek E2xxx-es szériát, de senki nem indokolja.
iponnál az E2180 és az E2220 között csak 1200 huf különbség van. gondolom akkor érdemes ezt kifizetni a 200MHZ órajel különbség miatt, nem?
FSP táp nem hangos nagyon?
-
evitiguF
senior tag
jelenleg nem, de már megcsinálták ezt is!
Amire Te gondolsz, az nvidiánál SLI, AMDnél CrossFire. Ezekben az esetekben 2db videókártya van összekötve, és ezek együtt dolgoznak.
Az nVidia 9xxx-es szériájánál viszont már van egy olyan opció, ha 2d-ben dolgozik a rendszer, és olyan alaplapod van, amin van integrált videókártya, és az is támogatja ezt az opciót, akkor 2d-ben az alaplapi videókártya dolgozik csak, és így kevesebb áramot fogyaszt. Épp egy mai prohardveres tesztben van erről szó, pontosabban a GX2, GTX-es "áprilisi tréfa" tesztbenA tesztet Itt találod, az említett opciót pedig Hybrid Power-nek nevezik
-
Még egy HyperTX2 hűtő +5k, nagyon kéne.
Nem tudom, megér-e +12k-t az az E4600 egy E2180-hoz képest...
Vinyóból sztem ténnleg WD.Én is Samsungot néztem először, de többen mondták, hogy a WD jobb, halkab, hűsebb, és eddig nem bántam meg, hogy azt vettem.
A gép Vistával is jól elfog menni, nekem is az van, és minden jól megy. Játékok is menni fognak, még sokkal komolyabbak is relative magas felbontáson is.
3-4 évre előrejósolni sajna nem tudok. -
Shoo
senior tag
huhh kicsit keverednek már a gépek
. kb 2-3 éves játékokkal akarok jáccani
...csak ugy kéne hogy tudjak bele videokártyát is rakni de az télleg csak a nyáron várható... szal 1 300W-os táp is elég lenne? télleg vmi 8600gts-t tervezek meg kb egy 200gigás winchestert nem ragaszkodom a kingmax ramhoz...max csak 1 gigát veszek belőle most...az is elég lenne most 512 van a gépben...ha az az integrál gma3100as hasonloan erős mint egy agp-s 9250 akkor nincs gond de ha kicsit gyengébb akkor sincs...nahh most fogtok a fejetekhez csapni...olvasgattam vmi olyasmit hogy 2 vga is képes egyszerre dolgozni...integrálttal ez nem megy?
-
gonger
senior tag
köszi a gyors válaszokat.
szétnéztem az ipon gépösszerakójában és amit max ráköltenék az így nézne ki(megfogadva a tanácsokat):
Giga P35 DS3 21500 ft
Core 2 Duo E4600 28000ft
Geil Value 2GB KIT 800 Mhz 10654 FT
Galaxy Gt9600 512 MB overclocked 35500 Ft
WD 320 Gb 18700 FT (tényleg WD legyen a samsung helyett? )
Pioneer dvr212 6200 FT
Coolermaster gp elite 8600 Ft
FSP 400W 8155 FTez így 139800 ftból megvan összerakással együtt.
az előző hozzászólások alapján akkor ez elég lenne LFS-hez? ugye?nem arról van szó, hogy nem tudnék kifizetni 150-070 ezret egy gépre, de ha nem mnuszály akkor természetesen nem tenném. torrnetezéshez meg filmehez ez a proci is bővel elég (ezt az egyet tudom) :-)
a kérdés az, hogy afenti szimulátorok és esetleg egy későbbi Vista telepítéshez megfelelő e az elkövetkező 3-4 évre.
-
válasz
Gyuri27 #7954 üzenetére
Ember! Te hol látod kiírva, hogy 40-45k-t szán gonger a gépére? Most gyorsan 3x átolvastam amit írt, de én nem láttam errre mégcsak utalást sem...
Valamit nagyon benéztél barátom!
Kingmaxok kapcsán nem más véleményét írom le, hanem az enyémet. Nekem eddig nem volt semmi bajom a Kingmax RAMokkal, szal csak ajánlani tudom őket mindenkinek. Persze, mindenbőlki lehet fogni szar példányt.
Shoo írta, hogy most nincs pénze VGA-ra, 40-45 pénzt akar rákölteni. Azt mondta, ha nagykerár ez, az sem gond. 45*1,2 = 54k. Mennyiért ajánlottam neki gépet a 7942-es hsz-ben? 58k, de 2 giga RAM, + hűtő, amit később írtam, hogy nem kell megvenni addig, amig nem akar tuningolni. VGA-t meg a többit majd nyáron akarja megvenni, a 9600GT-t arra írtam.
E2180-ból ki lehet gfogni rosszabbul fogható példányokat, nem stepping kérdése. Az enyém 3.2 Ghz-nél megállt, nem ment tovább, akármit csináltam.
A gtz az mi??Neked ez ma nagyon nem áll össze...
-
Szicskeee
tag
válasz
Gyuri27 #7954 üzenetére
Alaplap: Asus M2n-sli delux
CPU: AMD 6000+ vagy E4600 vagy E6750 (AMD v INTEL ???)
mem: Geil Ultra 2 Gb kit DDR2 800 Mhz
Hdd: Samsung 320 Gb 16mb SATA
DVD: Pionner DVR212DBK
Videokari: Na ez ahhol telje a káosz? szerintetek elég lenne a fenti dolgokhoz egy 8600 GT ? vagy 8600 GTS esetleg 9600 -ban kellene gondolkoznom? 512 Mb vagy elég a 256Mb -is?
ház: Coolermaster GP elite
táp: Coolermaster extreme 460W (van ennél olcsóbb, de ajánlható esetleg más tipusban?)
hangkártya: SB Audigy OEM (érdemes még ilyet venni?)
ahol lehet ott szeretnék spórolni, kérem javaslatotokat! Jó ez így? a fent leírt dolgokhoz milyen procit és videókarit javasolnátok? kellenek ezek bele? vagy elég lenne valami olcsóbb is?ez sztem nem 40-45k...
ugyhogy nem mi nem tudunk olvasni -
diegho
nagyúr
gép 125k-ból
giga p35-ds3 22k
e2180 box 16k
Xigmatek HDT-SD964 7k
2*1 giga kingmax 1066 10k
wd 250gb 16mb 13k
pio 212d író 6k
fsp 400w pnf 8k
coolermaster elite ház 8.5k
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked 35k----------------------------------------------------------------------------
gép 175k-ból
giga EP35C-DS3R 24k
e8200 box 41k
Xigmatek HDT-SD964 7k
wd 250gb 16mb 13k
pio 212d író 6k
corsair vx450 15k
GAINWARD 8941-BLISS 8800GT 512MB Golden Sample 50kkimondottan a halkságot kedvelőknek
-
Inkább Intelnél maradj. AMD mostanában nem olyan jó. Ha mersz egy kicsit tuningolni, akkor Intel.
Menyit szánsz rá? SLI kell neked tuti?
Modjuk:
Gigabyte P35-DS3, ha SLI kell, akkor DS4, de sztem felesleges.
Intel E2180, húzva Vistára, netezésre, játékra is bőven elég, ha komolyabbra gondolsz, akkor E8200 inkább E6750 helyett.
HyperTX2 procihűtő
RAM mehet, esetleg Kingmax 2*1GB 1066
Samsung helyett inkább WD
VGA-ban a 8600-os széria felejtős, 9600GT jó vétel nagyon, 512-es ajánlott.
ház jó,
táp inkább FSP SAGA 400W.
Hangkártya felesleges, integrált van az alaplaponEzen a gépen az rFactor fullon menne.
diegho: jók ezek a Xigmatek cuccok? A tesztet olvastam, de személes tapasztalat érdekelne, ha van.
-
diegho
nagyúr
unatkozok szóval nesztek
gép 100k-ból
giga p35-ds3 22k
e2160 box 14k
2*1 giga kingmax 800 9k
wd 250gb 16mb 13k
pio 212d író 6k
fsp 350w pnf 6k
msi 8600gt oc 256mb ddr3 22k-------------------------------------------------
gép 150k-ból
giga p35-ds3 22k
e8200 box 41k
Xigmatek HDT-SD964 7k
wd 250gb 16mb 13k
pio 212d író 6k
fsp 400w pnf 8k
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked 35k -
gonger
senior tag
Sziasztok!
szeretnék egy új konfigot csinálni magamnak, régi P4-esemet lecserélve.
Legtöbbször a normál irodai alkalmazásokra használnám,(netezés, levelezés, Office stb, zene - film lejátszás, de nem konvertálás) de néhány szimulátorral szivesen játszanék. Ami mindenképpen szóba jönne az az LFS és az rFactor. olyan gépet szeretnék, amin ezek a játékok is simán elfutnak és élvezhető a grafikájuk.amit kinéztem:
Alaplap: Asus M2n-sli delux
CPU: AMD 6000+ vagy E4600 vagy E6750 (AMD v INTEL ???)
mem: Geil Ultra 2 Gb kit DDR2 800 Mhz
Hdd: Samsung 320 Gb 16mb SATA
DVD: Pionner DVR212DBK
Videokari: Na ez ahhol telje a káosz? szerintetek elég lenne a fenti dolgokhoz egy 8600 GT ? vagy 8600 GTS esetleg 9600 -ban kellene gondolkoznom? 512 Mb vagy elég a 256Mb -is?
ház: Coolermaster GP elite
táp: Coolermaster extreme 460W (van ennél olcsóbb, de ajánlható esetleg más tipusban?)
hangkártya: SB Audigy OEM (érdemes még ilyet venni?)
ahol lehet ott szeretnék spórolni, kérem javaslatotokat! Jó ez így? a fent leírt dolgokhoz milyen procit és videókarit javasolnátok? kellenek ezek bele? vagy elég lenne valami olcsóbb is?várom a válaszokat, remélem sikerül amikből tisztáznom magamban egy-két dolgot!
üdv,
Gonger
-
Gyuri27
félisten
Mondjuk egy s2-s giga kb 1k-val lenne hoszabb. [link] a proci se sokkal drágább. Viszont kell rá hűtő. Így kb 6-8k-val hosszabb a történet.
mave13: az int vga-val akar játszani mert nincs egyenlőre pénze. Tehát a gt kilőve. A 2180 mind M0-s. Ott nem lehet mellé fogni. Ha átfáradsz a ramos totyikba ott láthatsz 1066-s kingmaxal szenvedő egyéneket.
Tápból a 300w elég. A gtz-nek is meg esetlegesen 5 hdd-nek is.
Lehetne, hogy ne tanácsolj hülyeségeket? -
Igen, most ténnleg megéri gépet venni, elég jók az árak. Az E2160-at illik tuningolni,m azért ajánlottam inkább a Gigabyte lapot. A Kingmax RAM szerintem jó, nekem is ilyen van, meg már pár embernek raktam össze hasonló gépet, ott sem volt gond velük.
VGA... integrált. Nem játékra találták ki, az biztos, személyes tapasztalataim nincsenek.
Tápból azért 400W nem árt, komolyabb VGA (8800GT, 9600GT), több vinyó esetén 400W nem jön rosszul. Most még ténnleg elég lenne a 300W. A SAGA halk, és megbízható.Ebbe a gépbe beletolsz egy 9600GT-t, procit megrántod 3Ghz-re, és van egy remek géped. Procihűtő majd ahhoz kell valami komolyabb, ha most nem akarod húzni, akkor nem kell.
Egyébként sztem E2180 még a nyáron kapható lesz. Az is egész jól húzható, bár ott bele lehet nyúlni szarabb példányokba, de 3 Ghz-n azok is mennek.
-
Shoo
senior tag
válasz
Gyuri27 #7943 üzenetére
hát igen...szeretném most használni..és ha véletlen vmi váratlan esemény történne akkor is tudjam használni ugy októberig...gondolhatjátok mikkel tok jáccani 1,6os duronnal....a progik mennének ezzel a konfiggal szerintem...a vga-t ugy saccolom hogy kicsit jobb lenne mint a mostani mégha integrált is...
-
Shoo
senior tag
értem...itt a prohardveres tesztben elég jónak értékelték az abit alaplapot és azért gondoltam azt...ez az integrált kártya mire elég ha jáccani akarok vele? Empire Earth 2? F1 ct v4(F1 99-02 különálló módja)? főleg ezek érdekelnének de ha tudtok más játékot mondani kb-ra akkor az is jó. a tuning is csak nyáron lenne esedékes...amiért meg akarom venni a cuccokat az főleg a proci miatt van mert félek később nem lesz és ugy láttam hogy ez egy nagyon jó vétel....
-
Gyuri27
félisten
A lap a vga miatt kellene? Ha igen akkor jó a lap. Viszont tuningba nem annyira izmos mint az inteles lapok. Bár 9-s szorzóval 340 környékén szépen el lehet lenni.
Ram. Na azok a kingmaxok nem biztos, hogy jók. Giga lapokban jól muzsikálnak, de előbb a lap totyikjában kérdezz rá, biztos ami biztos alapon.
Táp: fsp 300w pnf elég 4872. Proci 13800. Lap 17676. Ram ha a totyikban nem javasolják a kingmaxot akkor vagy csx v buffalo 8000. Ez eddig 44. Házból válasz valami olcsóbbat. Így 50k-ból meg vagy. Árak innene vannak [link]. -
Üdv!
E2160 (15k) az jó, lapnak inkább Gigabyte, mondjuk GIGABYTE GA-G31M-S2L (14k), ezen van integrált VGA, meg IDE is, RAM jó, az 1 giga kerül 4500-ba, gépház tökmindegy, mondjuk MODE COM Harry Midi (6k), táp az valami jobb legyen, FSP SAGA 400W (9600 Ft).
Ha húzni akarod a rendszert, akkor kell még valami normális procihűtő, HyperTX2 (5k).Ezek áfás árak [innen]. 58k-ra jött ki hűtővel, 2 giga RAMmal.
-
Shoo
senior tag
Sziasztok! Szeretném szép lassan felujítani a gépem és ehhez szeretnék segítséget kérni. Sajnos nem nagyon követtem nyomon a gépek fejlődését ugyhogy lehet írok majd pár hülyeséget. Amiket kinéztem:
Processzor: Intel Dual-Core E2160
Alaplap: Abit Fatal1ty F-I90HD
Memória: Kingmax-ból 1 vagy 2 GB 800 vagy 1066
+ kellene még 1 uj ház tápegységgel.
A mostani gépem egy 1,6os Duron, Radeon 9250el...Elsősorban azt szeretném, hogy amiket most veszek azzal helyettesíteni tudjam a régi gépet ezért is fontos, hogy olyan kártyát vegyek ami olcsó és van benne egy "jobb" integrált vga és legyen rajta ide csatlakozó. jó lenne ha 40-45 között kijönnének ezek a dolgok...Esetleg ha csak nagykerárasan jönnek ki talán az is jó. Talán nyár közepe táján tudnék hozzá venni több dolgot is...egy sata-s winchestert, nvidia 8600 gts vga-t vagy hasonló erősségű ati-t stb... A gép mostanában már inkább dolgozni kell, mint játszani. A számítógépházból nem kell csicsás elég egy sima mezei, mert dolgozni akarok a géppel és nem gyönyörködni benne; a Codegeneket nézegettem...azok elég olcsók és mintha olyan emlékeim is lennének hogy jók. Esetleg később jó lenne kicsit feljebb huzni a procit olyan 2,5 körülre vagy kicsit tovább csakhát még nem igazán értek hozzá épp hogy csak olvasgattam ebben a témában. A progik amiket a jövőben használnék: Matlab, Orcad, Wscad, Femm és hasonlók ebben a témakörben. Előre is köszi a segítséget!
-
tempx
tag
Leadtam a rendelést az ipon-nál, talán csütörtökre meglesz
:
Egyedül a VGA változott az eredetihez képest, mert olcsóbb lett ez a GiGABYTE kártya, és elég jókat írta róla (Zalman hűtő + OC)CHIEFTEC CRD-151 25in1 3,5"
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
CORSAIR VX450W
GIGABYTE GA-P35-DS3P
GIGABYTE NX88T512HP 8800GT 512MB PCIE
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz x 4
SEAGATE 500GB 7200rpm 32MB SATA2+ CM690 az edigitaltól, ezt már elhoztam
+ LG L245WP cellcom-tól, erre jövő csütörtökig várni kellde itt 10k-val olcsóbb mint máshol.
-
válasz
Gyuri27 #7938 üzenetére
Hol is mondtam én olyat, hogy 4 gigára húzza a procit?? Nem emlékszem.
Csak arról volt szó, hogy külföldi fórumokon olvasta, hogy 4 gigán járatva több proci elfüstölt...3,6 gigára is főleg csak azért van szükség, hogy a 8800GTS, és az fölötti kaliberű VGA-kat ki lehessen hajtani. Netezés, meg filmezés és egyéb hétköznapi használat mellett tök mind1, hogy 4 Ghz, vagy nem.
-
Gyuri27
félisten
A hd 3650-s megjegyzésed komolytalan. Lehet azzal játszani, persze kompromisszumokkal. A prociból kevésbé melegedős fajtát ajánlasz akkor ez a vga a párja. Esetleg tudsz ennél kevesebbet fogyasztó, hűvősebb vga-t egy kockába?
Turmoil: a döntés a tied, de a lap támogatja az 1333 fsb-t [link]. Az, hogy a külföldi fórumokon 4 giga fölött széthajtják a procit nem mérvadó szvsz.
-
diegho
nagyúr
ez az asus ami most bent van tökéletesen halk és jó is. itt lesz nálam legalább 1 hétig szóval kitesztelem, ha meg tetszik, akkor másik haveromnak van egy pont ugyanilyenje eladó
lehet beszerválom tőle és megoldottam a vga cserét. prociból meg source-ra sajna kell a cache, tehát egy e6550 mondjuk 25k-ért, igaz itt az über e8200 is 1.088V@3600 de az megint sokba kerül, igaz source meghálálja a +200fps-t
mikor is lesz intell csökkenés? április 18 ugye? akkor proci vásárlás májusra tolódik.
-
diegho
nagyúr
esetleg x1900xt 20-ért?
-
-
diegho
nagyúr
szívtam kicsit az alaplapcsere után ezért úgy néz ki kénytelen leszek amd kártyát venni. (lényeg: xp alatt új lappal lassú a hdd kezelés, feldobtam vistat az alatt nv-nek képe sincs mert szar az összes gyári driver és nem ismeri fel a monitort, lapot nem teszem vissza, igaz megvan még a régi is - P35-S3 - inkább kártyát cserélek és megyek vistázni) a lényeg amd kártya kell nekem, mivel abszolút nem néztem elmúlt 4 hónapban amd kártyákat saját gépben ezért konkrét tapasztalat érdekelne, hogy bárki bármilyen buggal találkozott-e és persze nem ártana ha tudnám mit vegyek
most egy asus 2600xt van a gépben ez tökéletesen jó teljesítményt nyújt arra amire én használom és 14k-ért hozzá is tudok jutni egyhez, viszont gondolkoztam akkor már asus 3650-en (glaciatoros) ami 14+fa 3év garral, vagy használtan asus x1950pro 20k-ért, esetleg 28k-ért egy 3850 igaz utóbbit nem használnám ki. netezek, filmet nézek, cs 1.6 és cs:source ami megy, a többit magasról...
ötletek? esetleg még egy x850xt-t is beszerezhetnék olcsón, az is tökéletesen elég lenne.
-
kételkedem
addikt
Köszönöm Traxx és zolynet!
-
-
Windex
tag
Van a tápon minden amit felsoroltál.
Ezek az XFX kártyák általánosságban milyenek? Most hallok erről a márkáról elsőnek. -
Stabilabb, megbízhatóbb, jobban tuningolható, és most a Gigabyte lapjai általánosságban jobbak, mint az ASUS.
[itt] lehet XFX-et kapni.Táp attól függ, mikori, milyen a belseje. Van rajta SATA táp, 24 tűs ATX csatlakozó +4 tűs csatlakozó, 6 tűs VGA tápcsati?
Ha csak ezekre van 160k, akkor mehet jobb gép is. 8800GT-k most nagyon jó áron vannak.
-
Windex
tag
A Gigabyte alaplap mennyivel jobb, mint az általam kinézett Asus? Nem igazán ismerem a Gigabyte alaplapokat sajna.
XFX 9600GT 512 XXX - ilyen kártyát hol lehet kapni, mert nem láttam még sehol ilyet?Vinyó, ház, dvd egyelőre nem kellene.
A 400W-os FSP tápom elbírna ezt a konfigot vajon?9600GT nem erősebb a 8800GT-nél?
-
Turmoil
senior tag
válasz
Gyuri27 #7907 üzenetére
Köszi, a lap egész jó lenne, de ICH7-re már nem ruháznék be, maradok ICH9-nél, főleg, hogy a 7-es elvileg nem támogatja az 1333-as FSB-t.
Igen, mint írtam, szemeztem a 8200-zal, de gépet most akarok venni, E8xxx-ból meg várnék még egy-két steppinget, külföldi fórumokon egész vad dolgokat olvastam 3-4 hét alatt tönkrement tuningolt darabokról.Amúgy is fontosabb a halk működés, mint a tuning, ha megnézed az adatlapom, a jelenlegi gépemhez képest elég nagy lesz az előrelépés
Ez igaz a játékokra is, nem vágyam a legújabbakkal szórakozni, és ami a Radeon 9000 Pro-n működik, az a 3650-en hasítani fog bármekkora felbontásban -
Szicskeee
tag
Windex sztem ez igy eleg jo 165k -ert
Alaplap GIGABYTE GA-EP35-DS3 1 db 23.302 Ft
Processzor INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX 1 db 42.266 Ft
Memória KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz 2 db 9.454 Ft
Videókártya XFX 9600GT 512MB XXX PCIE 1 db 41.016 Ft
Merevlemez WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2 1 db 14.412 Ft
Ház COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 1 db 8.657 Ft
Táp CORSAIR VX450W 1 db 15.440 Ft
DVD PIONEER DVR-212D SATA 6.122 Ft
Hűtő COOLERMASTER Hyper TX2 5.142 FtÖsszesen: ~165k Ft
-
Windex
tag
Sziasztok!
Hamarosan gépfejlesztésre kerül a sor nálam, és kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit lenne érdemes vennem. Összesen olyan 160k lenne az egészre.
Ezt a konfigot raktam össze:
ASUS Intel P5K SE
Intel Core 2 Duo E8200 2.6GHz 6 MB cache
Scythe Ninja Plus
eVGA PCIE 9600GT 512MB SSC
Corsair TwinX DDR2 4 GB 800MHz C4DHX KIT (2x2GB)Mit gondoltok erről az összeállításról?
-
Szicskeee
tag
Sztem is e8200 a nyero
felhuzod 3.6gurigara es...
-
Turmoil
senior tag
Hali!
Lassan beérik a gépvásárlásom, jelenleg így néz ki a tervezett konfig:
Apevia X-Qpack2 ablakos, Fekete
GIGABYTE GA-G33M-DS2R (mATX méretben csak ez van)
Core 2 Duo E6750 (2.66GHz,4MB,65W,S775) box
2x KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz
CORSAIR VX450 táp
SAPPHIRE HD3650 256MB GDDR3 DDVI/TV PCIE
SEAGATE Barracuda 7200.11 (500GB,32MB,SATA II-300)
PIONEER DVR-215DBK Fekete
GENIUS ErgoMedia 700 billentyűzetNem biztos még a billentyűzet, hirtelenjében ezt találtam iponban, ami szimpatikus.
Jelenlegi egerem megtartom: MX-518, ennél jobbat nem találhatokHa a gyári hűtő kevés lenne, vagy túl magas (kb. 8 cm hely van), akkor egy Scythe Shuriken lesz a választás.
Ha meg olyanom van, akkor lesz egy távirányítós előlap: iMON Inside (fekete)
A fő dilemma a processzor. Külföldi fórumon olvastam, hogy az E8xxx sorozattal lehetnek még gondok, pár embernek pl. 4GHz körül/fölött kb 2-3 hét alatt kiégett. Bár nem terveztem ilyen komoly tuningot (E8200-ra), max egy picit húznék csak rajta, azért az óvatosság nem árt. Az E6xxx meg már bejáratott és mindkettő belefér a 65W-ba, szóval zaj szempontjából mindegy és árban is kb. ugyanannyi a kettő.
Nincs elsődleges felhasználás, játék, fejlesztés némi adatbázis körítéssel (Oracle XE), filmnézés, fotoszerkesztés, netezés mind zajlik majd rajta, szóval a 4 magnak még lehet is haszna.
Van valami gyenge pont benne, vagy mehetek megvenni?
-
Miért nem lehet előre összerakott? Arról is ugyanúgy lehet számlát kapni... Én a PTE-AOK, Anatómiai Intézetben dolgozom, mi mindig készre összerekatott, de saját magunk összeállított konfigokat rendelünk.
A 32 bites Vistának a 2 GB bőven elég. Még játszani is lazán lehet mellete,felesleges 4 GB, amihez 64bit kéne.
Egyébként a sporoni egyetemen vannak sokkal komolyab gépek sima használatra.
Nálunk mostmár mi olyat rendelünk, hogy Gigabyte i945, E2160, 1GB 800RAM, 200GB HDD, integrált VGA. De mi csak képnézegetére, netezésre, Officera, meg corellre használjuk. Ja, és nálunk 1 "doboz" gép max. 100k lehet. Ez így 98k. -
sulep
senior tag
Hát külön összerakott gépet nemlehet. csak ilyen gyárilag összeszereltet. És hát még a NEC a legolcsóbb és megbízhatóbb. A memória csak azrét van mert Vista lesz a gépen. Húzni sose fogjuk se a memóriát se a procit. Igaziból hétköznapi dolgokra lesz csak használva semmi játék. Arra meg szerintem bőségesen elég lesz még 1-2 év múlva is.
Amúgy megkockáztatom, hogy nem sok suliban vannak ilyen gépek. Vagy lehet én vagyok eltájolva.
Tehát az iskola próbál lépést tartani a fejlődéssel szerintem.
-
Mire lesz használva?
Olyan aránytalan az egész... Szar lap ami munkára jó, ,viszonlag erős, jól húzható, bár régi proci, ami játékra is jó lenne, 4 giga RAM, ami munkára tök felesleges, XP nem is látja mindet, és csak 667-es, ami meg gátolja a proci húzhatóságát.
És akkor az alkatrészek minőségéről inkább ne is beszéljünk.Olcsóbb, és jobb lenne egy saját összerakott gép.
Ha munkára van, akkor valami i965-ös, P31-es lap, E21xx proci +Hyper TX2, 1-2 GB 800 Mhz RAM...
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Canon EOS DSLR topic
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest