- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Nem. Nézd meg az órajeleket! A tied az alapon megy, a másik az jól meg van tépve gyárilag. Azt valszeg nem kapnád meg 50k-ért.
De amit Te néztél, azon sem gyári hűtő van, és talán meg lehet húzni azt is rendesen.
[Alienben] most akciós a cucc, 57k-ért adják, ha esetleg érdekel. A 6. ajánlat a főoldalon.
Mod: megelőztek
-
szasanyi
félisten
Nem. Ez az "alap" kivitel (600/1800) normál hűtéssel, az amit én linkeltem a Golden Sample (650/1900) sokkal hatékonyabb és csendes hűtővel szerelve. A Gainward így nevezi a gyárilag túlhajtott kártyáit, illetve még úgy, hogy GS GLH (Golden Samlpe Goes Like Hell). Utóbbi a leggyorsabb az adott kategórián belül, GPU és VRAM sebességet illetően - ezek mindent vernek.
De ilyen a 8800GT sorozatban még - tudomásom szerint - nincs.
-
Mappa
addikt
válasz
szasanyi #7196 üzenetére
Ezis olyan Gainwardmint amit te linkeltél ?
-
szasanyi
félisten
Az MSI kártyák nem rosszak, én biztos Gainward 8800GT 512MB Golden Sample kártyáját vnném, ha jó áron tudnék hozzájutni. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a gyártóval, és a hűtése kitűnő.
-
Mappa
addikt
én MSI 8800GT Zilent 512 MB néztem ki magamnak illetve ezt ajánlották a 8800GT/GTS/GS topickban MSI,meg Gainward nekem anno volt egy Galaxy 7600 GS de memo hibás volt és ugyanugy szemetelt.Akkor most már nemtudom melyik 8800GT szeressem
komolyan
-
szasanyi
félisten
válasz
greatchaos #7191 üzenetére
Detto. ABITtal szívtam, MSIvel szintén, még ASUSba is belenyúltam 2x is.
Most a fiam gépébe MSI 975X Platinum PowerUp Edition lap van, ötös! Nálam Gigabyte P35-DQ6 szinúgyt.
Az előző ASUS P5B Deluxe volt, semmi bajom nem volt vele, és azóta is megy. Szóval tuti nincs, viszont pech az lehet.
P31-DS3L lappal több gépet szereltem, nagyon jók! Azt csak ajánlani tudom, és még olcsó is. -
válasz
djtoomi #7192 üzenetére
Hát ja. Haver 3 MSI 6600GT-vel szívta meg, nem alaplappal. Én csak a gépet szerletem.
Az első ment 1 hónapig, aztán megsült, mert a hűtő nem érintkezett rendesen a procival feltehetőleg. A második szintén megfőtt, 2 hónap után beállt a hűtő, a srácmeg nem vette észre. A harmadik most épp memóriahibás, és szemetel a játékokban mint az állat, meg gyakran nem ad képet. De ezt már nem akarja legaroztatni a csávó, inkább eladja a gépét,azt vesz újat.Szal, soha többé MSI!
-
djtoomi
addikt
Igen, de kingmax 1066-os moduljaira jobb minőségűeket tesz, mint a 800-asra.Itt van a kutya elésva!Jobb, nem pedig jó!
Geil jókat tesz rá, csak forró.Azért enm ajánlják sokan, mert forrófejű, pdeig van rajta borda, mondjuk hiába, emrt nagyon jo chipek vannak rajta, de nagyon melegednek. Viszont geilből senkinek, soha valuet!
illetve sima ultrát sem, csak a + verziót, arra viszont mindenki azt mondja hogy nagyon jó, a sima value, és ultra nem jó.Valóban.
MSI kb 865-ös korszakban angyon jó lapokat csinált, most már nem. -
válasz
djtoomi #7186 üzenetére
Amikor még február elejé kérdezgettem körbe itt a fórumon, hogy milyen RAMot vegyek, egy rakat PH! emberke győzött meg arról, hogy csak Gelit ne, mert az hűde szar... Ez is valami olyan dolog lehet, hogy én MSI-t nem ajánlanék ellenségeimnek se. De lehet, hogy attól még nagyon jó dolgokat csinál. Ki lehet fogni mindenből szart is, meg jót is. Persze nem mindegy, hogy milyen arányban.
Másrészt, ha lehet kapni jó áron 1066-os RAMot, akkor minek venni 800-ast ugyanabból? Szintén itt a fórumon mondták, hogy a Kingmax pl. az 1066-os moduljaira jobb minőségű chipeket tesz. Persze ezek között islehetnek szar darabok.
-
djtoomi
addikt
válasz
remington2 #7184 üzenetére
E2140-et vegyél, az húzható a legjobban, a legkevésbé az E2180.
A legtöbb E22140 megy 3.4ghz körül, de 95%-uk 3.2-n is stabilan megy.
Tudom, nem teljesen 9600GT, csak úgy belinkelem: [link] -
djtoomi
addikt
Hülyeség.
Ha nem akarja 4ghz-en hajtani(lehet, de szerintem hülyeség 3.6 felett....)akkor talán kell 1066-os, de egy nagyon jó 800-as, mint a geil ultra 800+, viszi kb a 950-et, az meg 3800mhz.
Bőven elég.
Geil most is nagyon jó, csak a kingmax olcsóbb nála, és az sem rossz, de kingmaxnak van egy szériája, amit nekem sikerült kifgoni, és 800-on cl5-ben nem indul, max 740-en indul cl5-ben!
Szóval kingmax is már nem tesz oylan jó chipeket rá.
Geil viszont most is jó. -
válasz
remington2 #7184 üzenetére
Így van. Egyébként, mivel nálam a Crysisben egyértelműen procilimit miatt ment "csak" highon a game, és mivela Te 9600GT-det sem tudja kihajtani teljesen a proci, ezért nálad is jóeséllyel hasonló teljesítmény várható.
Esetleg az árnyékokat, meg a dinamikus effekteket kell mediumra venni, de az nem számít olyan sokat. Próbáltam úgy is.
Egyébként, ha nagyon mákos vagy,akár még ki is foghatsz olyan E2180-at, ami megy tarósan 3,4 Ghz-t. Bár, ahogy hallom, ez az újabb kiadásúakra nem jellemző.
-
remington2
senior tag
Én később nem nagyon tervezek bővítést (igaz, ez kb. két hónapja még a gépre is igaz volt
), de szerintem ezzel jobban járok, mintha valamilyen régebbi/gyengébb nvidia/ati kártyát vennék, amelyet teljesen meg tudok ugyan hajtani, de a teljesítménye úgy sincs köszönőviszonyban sem a nem maxon, de nagyon jól üzemelő 9600gt-vel kapcsolatban.
Hasonló eredményekkel, mint a Tieid, én is elégedett lennék. És végső esetben, még mindig ott van a cpu bővítés kapuja, amelyet nem zártam be, ergo bővíthető a cucc.
-
-
válasz
remington2 #7180 üzenetére
Én 8800GTS G92-t hajtok egy E2180-al, 3 Ghz-n. Rohadtul nem hajtja ki, de tudom, hogyha épp lesz pénzem, akkor elég lesz vennem egy E8200-t, megtépni 4 Ghz-re, és kész.
Egyébként Crysis-t highon ígyis vitte, mást meg full maxon AA mellett is röhögve elvisz. Addig meg minek másik proci?? -
becoe
csendes tag
válasz
djtoomi #7174 üzenetére
Na jó, ramok mennek, ahogy el tudom őket adni... De akkor ha már úgyis veszek újat, nem érné meg jobban az 1066-os? Vagy nem létfontosságú ahhoz, hogy húzzam a procit? Mekkora a különbség a 800-as és az 1066-os között? Illetve még két kérdés
: 1.:mennyire éri meg jobban a pár ezressel drágább DS3R, mint az sima DS3? 2.: a 215D is jó? Csak mert az passzolna a házhoz
Ja, meg még vmi
Valahol olvaastam, hogy a GEIL-ek nem annyira jók... Igaz ez?
-
remington2
senior tag
Benéztem abba a topikba, és olvasgatom a hozzászólásokat. Ahogy látom, két helyzet állhat elő. Vagy nem bírom teljesen kihajtani a 9600gt-t, hanem mondjuk (hasamra ütök) lesz 10% mínuszom, de még így is nagyon jól viszi a legtöbb (új) játékot, vagy maradok a régebbi verziójú konfigomhoz kinézett 8600gt-nél, esetleg hd3850-nél. De ezeknél a kariknál jobb a 9600gt, még akkor is, ha nem tudom kigyötörni belőle az utolsó fpst. Bár, elnézegetve az eredményeket, még átlaggal (3-3,2 Ghz) is rendesen meg lenne hajtva.
Szerk: nem viccnek írom hozzá: szerintem.
De akkor végül is neked is vitte a 3,2 ghz-et?
-
válasz
djtoomi #7178 üzenetére
Már akinek... Nekem alapfeszen 2400 Mhz-nmegállt a cucc, 1,5V-on volt hajlandó menni 10*320-at, és onnantól már nem mertem tovább menni.
Egyébként, 1 voltot senki ne emljen rajta, akármilyen hűtője is van...
Olyan 1,5V körül még biztonságosan használható, tartósan is, afölé már Hyper TX2-vel se nagyon célszrű menni, csak próba idejére.
Akit bővebben érdekel a téma annak: [link]
-
djtoomi
addikt
válasz
remington2 #7177 üzenetére
E2180-ban az a jó, hogy alapfeszen emgy 2700-2800-at.Nah ugyebár, van neki 10-es szorzója, egy nagyon picit emlesz feszültséget, mondjuk +1V-ot, és megy 3200-on, 320-as fsb-vel.
Ehhez nem ekll túl jó hűtő, de alaphűtő ugyanaz a borzalom mint amit az E8xxx tipsuokhoz adnak, hangos, és még alapon sem bírja el szinte a procit.
Kell rá venni 5k-ért egy CM Hyper TX2-t, és emgvan oldva! -
remington2
senior tag
Ez a tuning-téma/kihajtja-e és hogyan/ engem is izgat. Jelentős sebesség-növekedéshez (ha a proci tudja), többlet-energia kell, ehhez meg feszültséget kell emelni. Ehhez meg - többlet-hő miatt - hűtő kell, méghozzá jó.
E2180 esetén bezavar valami ebbe a képletbe, vagy nem? Mert ha nem, és így elviszi a 9600gt-t, én simán benevezek rá, Mert 45k nekem kicsit drága egy e8200-ért
szerk: persze a tuningnál játszik az fsb is, + szorzó, de fent csak az energia-ellátással kapcsolatos részre tértem ki.
-
válasz
Szisz93 #7170 üzenetére
Minden proci egyéni variáció húzásban. Még két egymás után gyártott proci esetében sem lehet megállapítani, hogy melyik mennyit fog menni alapfeszen. Ha nem az alapfesz játszik, hanem mered emelni és van hozzá hűtő, akkor olyan 3 Ghz körül mindegyik elballag biztosan.
Ki lehet-e hajtani? Alapfeszen tuti nem.
-
greatchaos
addikt
sztem meg teljesen felesleges a 2 hónap múlva lévő gépvásárlásra gépet összerakni, mert addik ki tudja mi lesz. a mostani árakat teljesen fleslegesen nézük, mert jelentős eltérések lesznek, abban sem vagyok biztos, hogy akkorra már belefélr egy 88gt is. addigra valszínű kijön a 9800gt és megalázza a 88gt-t-t és társait, akkor azok árai a béka feneke alá esnek... kár feszengeni még rajta sztem. két héttem a vásárlás előtt, akkor igen
-
djtoomi
addikt
Alaplap és a ramok kuka, de nagyon gyorsan!!!
Egyrészt azok a ramok nem asztali gépbe való ramok, hanem szerverramok, és CL6-ban mennek, szóval nagyon gyorsan felejtsd el, és add el, vegyél 2x1gb 800-as kingmaxot, kb olcsóbban jönnél ki velel, és sokkal jobb.
NEC dvd írót ne végy, Pioneer 212D a te barátod.
ASRock úgy fos ahogy van, felejtsd el, vegyél egy giga p35-ds3-at. -
becoe
csendes tag
Helló Mindenki!
Mostanában tervezem, hogy veszek egy új gépet, és a következő konfigra gondoltam:
Alaplap: Asrock 4Core1600Twins-P35 (s775) 18.000 HUF
Processzor: Intel Core2Duo E8200 41.900 HUF
Winchester: Western Digital Serial-ATA II 320GB (16MB cache) 18.180 HUF
Tápegység: FSP Blue Storm II 400W 13.848 HUF
DVD-író: NEC AD-7200S 6.120HUF
Videókártya: GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked Xtreme Tuner PCIE 38.549 HUFEz így összesen 136.597 HUF
A memória már fix: Kingston 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM 2db... Ez már most megvan, sikerült jó áron hozzájutnom (asszem
), 10.000 HUF volt a kettő együtt
A hozzáértő úriemberek hozzászólását, véleményét várom! A gép főleg játékre lenne használva, részalkatrészeket illetően kompromisszumképes vagyok, amennyiben az ár közel azonos marad (esetleg lehet kevesebb is
)! Ja, és valamennyire tuningolni is szeretném majd a gépet
Ja, és még egy kérdés: egy-két hónap alatt mennyit (és mien irányban) fognak várhatóan változni az árak? Csak mert ballagásra kapok pénzt, az meg még odébb van kicsit, és akkor aszerint tervezem pénzügyi dolgaimat
Válaszotokat előre is köszönöm,
becoe -
Szisz93
csendes tag
E2180-at alapfesszen kb meddig lehet huzni CM hyper tx 2-vel???
ki lehet vele hajtani 9600GT-t? -
@rNy€
csendes tag
thx a válaszokat
-
@rNy€
csendes tag
Köszönöm a választ
ha húzásra kerülne a sor akkor egy CM TX2 hűtő-vel kb meddig lehetne menni ?
akkor már hajtsuk ki a kártyát ha megveszzük -
@rNy€
csendes tag
csumi
Lenne pár kérdésemehez :MSI K9N SLI PLATINUM + Athlon64 6000+Vidkariban meg-e érné a 8800gt vagy nem akkora a diferencia a 9600 gt vel szemben?+Kingmax 2 Gb 800 as ram??(tom nem a legjobb..
)+Seasonic 401 ht 400W?!
Húzni nem akarom mielött intelre terelne akárki is mer' az alap meg a proci az már fix... inkább játszani akarok a mai játékokkal magasabb felbontáson szép képpel akadásmentesen
Köszönöm a remélhetőleg hasznos hozzászólásokat előre is -
greatchaos
addikt
válasz
Blood Mage #7157 üzenetére
neked és Mappa-nek is szól, hogy azt tudjátok, hogy súlyozott hsz-számnál érvényesek a számaitok. tehát, ha lokálba vagy apróba írtok, az nem ugyanolyan súlyú
-
Mappa
addikt
tényleg március végén illetve április elején milyen nyalánkságok fognak érkezni ???
-
Mappa
addikt
válasz
Blood Mage #7157 üzenetére
én meg már Ph!addikt leheték ha minden nap legalább 10 szer írtam volna
-
Neoteric
addikt
+-----------------+--------------------+-----------------+
| Hozzászólások | Regisztráció óta | Automatikusan |
| száma | eltelt napok | járó rang |
+-----------------+--------------------+-----------------+
| | | |
| 0 - 49 | 0 | újonc |
| 50 - 99 | 15 | lelkes újonc |
| 100 - 199 | 30 | kvázi-tag |
| 200 - 399 | 60 | tag |
| 400 - 799 | 100 | fanatikus tag |
| 800 - 1749 | 180 | senior tag |
| 1750 - 3499 | 270 | őstag |
| 3500 - 5999 | 365 | PH! addikt |
| 6000 - 9999 | 450 | PH! kedvence |
| 10000 - 16999 | 600 | PH! nagyúr |
| 17000 - 24999 | 850 | PH! félisten |
| 25000 - ? | 1100 | Jómunkásember |
| | | |
+-----------------+--------------------+-----------------+ -
Mappa
addikt
egyáltalán hol olvastok vagy látjátok ezt mikor ki lesz milyen rangban ???nem látom,találom az oldalon sehol
-
Neoteric
addikt
válasz
remington2 #7149 üzenetére
sztem se töröld ezt. ha eléred a ph addiktot (asszem onnantól lehet) , akkor kérsz egy junik avatart azt akkor nehéz lesz össze téveszteni xD
(amúgy én még nem találkoztam másik remingtonnal sztem.)
-
djtoomi
addikt
válasz
remington2 #7149 üzenetére
Hát én mondjuk nem cserélném le a nicket, plán nem egy 430 napos nicket.A név kit érdekel?
-
djtoomi
addikt
Csak az jött le, hogy megtartod, mondom az nehezen fog menni.
Nekem utóbbi nagy fejlesztéseim:
ASRock AM2NF6G > ASUS M2N-E > Giga P35-DS3 > DS3R
AMD A64 3000+ >AMD A64 4200+ X2 > E2140 > E6750 > Q6600
512MB > 2x512MB > 2x512+2x1GB
IGP > X1650XT >8800GTS 320 > HD3850 > 8800GT > 2900PRO >8800GT
Zalman 360 > CM RS M620
Raidmax Cobra > Gigabyte 3D Aurora > Raidmax Cobra >CM 690 -
Szintén
1600+ -> 2180@ 3Ghz
768 DDR266 -> 2048 DDR2 1066
9600XT -> 8800GTS G92
120 Seagate -> 400 WD
ház nem volt-> Centurion
greatchaos
Egyébként, már több havernál is tapasztaltam hasonlót a DVD íróval kapcsolatban. Mondjuk, aminél ezt művelte nálam az egy 30 gigás 4500 rpm-es Quantum vinyó volt... -
sisakos
csendes tag
válasz
greatchaos #7135 üzenetére
De nemérted hogy amig adnak ki az Xbox360-hoz játékot addig nem kell fejlesztened?
-
Cheesy
őstag
Nálam is ugyanaz a helyzet mint Mappánál és remington2nél
A mostani géphez képest ez az új mint trabanthoz a bmw
Athlon XP 2500+ -> Quad 6600
Radeon 9600 128Mb -> Geforce 9600GT
1 Gb 400 Mhz RAM -> 1066 Mhz 2 GbDe az XP-t megtartom, nagyon bevált ez a blacksheep-edition.
-
greatchaos
addikt
akkor nálad ez valami probléma, mert nekem még satás íróm nem volt, csak tesztelésre, de egy rossz rendszerrel tapasztalható az, mit leírsz, hogy feltölti a puffert, aztán kiírja, majd megint feltölti stb. ott valami már gond van ,ne általánosíts, mert nem állja meg a helyét
-
Mappa
addikt
jaja egy xbox vagy ps3 még nincs is gond 60K illetve 90K hanem a TV a bibi most egy ilyen gépet kössek rá egy 55 dobozosra áhhh necces illetve felejtős ha meg már tv el gondolkodik hogy ha ki ad érte 220-250K összeget akkor az meg legyen HDTV mert ahogy el nézem a mostani árakat 230-40 alatt nem nagyon találni értelmes HDTV-t azt akkor meg máris 300+K járok így meg 200 kilából van egy jó gép.NA meg a másik aki nem hónapról hónapra fejleszt gépet az pláne hogy örül a változásnak (lásd én gépem
) ahogy múltkor is meg említettem nekem ég és föld lesz a két gép tehát ezért örülnék neki
az meg más tészta hogy "játékra" veszek majd egy ps2 mert hát ott is vannak gamek amik PC sose jönnek ki (GT4,Tourist Trophy) elalvás előtt menni egy pályacsúcsot dejó is lesz majd ...
-
válasz
greatchaos #7132 üzenetére
Az lehet, hogy kiszolgálja, de valamiért mégsem ugyanolyan gyors, mintha SATA-ról írná. Amikor SATAról írok, a buffer tök jól tele van, mindig utána tölt, amint fogy belőle. Ha IDE-ről írok, akkor a buffer femegy 100%-ra, majd leesik olyan 30-ra, azt feltölti, aztán újra lemegy és az író vissza is vesz az írás sebességéből. Ugyanolyan lemez, ugyanolyan jellegű anyag mellett is.
Lehet, hogy ez csak nálam jelentkezett?
-
Cheesy
őstag
Végül csak megrendeltem végre a pakkot.
A mi változott, hogy DS3R deszkát rendeltem, a többi maradt.
Sajn előreutalásos módszert kell alkalmaznom, mert számlán van a zseton, a bank meg azért is lenyúl, ha felveszem, pusztulna meg.
Hétfőn felhívom őket, hogy a (megjegyzésbe is beleírt) proci mindenképp G0-s legyen.Ezt írták:
"A rendszer fogadta a rendelését!
Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztessék milyen formában küldjük a számla másolatát (faxon vagy e-mail-ben).
Ezek után Önnek a számlaszámra (2007/XXXXX) hivatkozva kell az bruttó végösszeget a 10403181-00001231-00000007 -os számlaszámra átutalni. Az összeg beérkezésének napján (K&H Bankos utalásnál azonnal, egyéb bank esetében általában másnap) a futárnak átadjuk a csomagot az eredeti számlával és garanciapapírral, amely 1-2 napon belül megérkezik Önhöz."Ezek szerint 2-3 nap és megkapom (kár hogy OTP-s számláról utalok :/)
Bár csak rakhatnám már össze -
sisakos
csendes tag
Hy!
Asszem ide tartozik: Ha valaki most beladad 400k akkor minden játék megy max-on...de eltelik egy-két honap kiadnak egy új videokarit ami nem kétmagos hanem 4(mondjuk) máris a te hd3750x2 -ed szarse fogéri ha a 4magosra fejlesztenek játékot...tehát ha most bele költesz akármennyit eltelik kb 4honap és már fejleszheted (a géped) ha tolni akarod az új játkokat! A számítás technika jelenpillanatban, közel sincs a teljesítőképességének a határához...majd talán 30 év múlva....bár semmi se biztos....ha játszani akkarsz vegyél egy xbox360-at 60k ért és egy jó idejig minden játékot tolhatsz "maxon"(mivel a grafikát konzolokalatt nem lehet állítani...) -
greatchaos
addikt
"IDE-ről lényegesen lassabban tud csak írni az IDE-s író" - azért ez nem teljesen igaz. az írás sebessége annyi, ahányszorosan írja a lemezt. ennek meg vannak határozva a paraméterei. az egymás mellé kötött hdd+odd -t nézve az odd igényeit bőven! kiszolgálja a mellette lévő hdd. 12-15 perces írási idő egy 4x 4,7-s lemez írásánál jelentkezik
-
válasz
remington2 #7130 üzenetére
Mondjuk, az hozzátartozik a dologhoz, hogy az IDE-ről lényegesen lassabban tud csak írni az IDE-s író, mondjuk nem 6 perc alatt, hanem 10-15, de megírja.
-
válasz
remington2 #7128 üzenetére
Ezzel mi a probléma? A SATA-s vinyót ráteszed a SATA-ra. A DVD-írót kákötöd az IDE-re, slavenek, a másik IDE-s vinyót meg meg szintén IDE-re masternek. Mondjuk célszerűbb lenne, ha a SATA-s lenne a rendszervinyó...
Simán fogsz tudni írni mindkét vinyódról. Nekem van egy 400-as SATA, az a rendszervinyó, egy 120-as IDE, meg volt egy IDE-s DVD. A DVD volt a master, a HDD a slave, és simán írt mindenről a DVD író.
-
remington2
senior tag
válasz
djtoomi #7126 üzenetére
Ez így oké (a cd-írót nem nagyon sajnálom), de két vinyóm van, és csak az egyik sata-s (egy új WD), a másik - a rendszervinyó - maxtor, és sajnos ide-s. A dvd-íróm sem régi (1 éves), és az is ata-s.
Bár ez így éppen belefér, max. az egy vezérlőn lévő eszközökről nem fogok írni, tehát az amúgy is kicsi 80-as maxtorról nem írok majd.
-
djtoomi
addikt
RAID az amikor két vinyót tükrözöl, vagyis gyorsabbak lesznek, de az oprendszer egy vinyóünak látja őket, és arra ír adatot éppen, amelyiket gyorsabban éri el.Ehhez 100%-osan egyfomra merevlemezekre van szükség.
BandiT kolléga bazárja jó, de én ramot enm tőle vennék, vagy ha igen akkor ezt:[link]
Amúgy emg ezt venném ha tuningolsz is:[link]
Ez a kingmax tinybga tipusa, jobb mint a sima, és ezzel lehet tunignolni is.
De ha van píz:[link] -
djtoomi
addikt
válasz
remington2 #7123 üzenetére
Elég a 400W-os, egy dvd meg 5-10w-ot eszik.
Van átalakító, de olyan 17k körül láttam, egyedül talán scythe árul.A cd író-t dobd ki a rákba, dvd író, és vinyó bőven elég. -
válasz
remington2 #7123 üzenetére
Én is így voltam. Nekem az lett végül a jó megoldás, hogy eladtam az IDE-s DVD írót 5k-ért, majd ráfizettem 1200 forintot, és vettem egy SATA-sat.
Másik megoldás lehet, hogy veszel egy IDE -> USB-s 5,25-ös külső racket 6k-ért.
Átalakítót nekem nem ajánlották. -
Mappa
addikt
válasz
djtoomi #7121 üzenetére
tuningnál proci mellet a ramokat is kell húzni ??? ha igen BandiTnál milyen ramokat vennél 1066 MHz közül ?[BandiT Ramjai
]
wowowowowoooo
RAID ne ez mi is ???
-
remington2
senior tag
Úgy tűnik, hogy akkor (Djtoomi és mások ajánlására), maradok az e2180/gefoce9600gt kombinációnál, húzott procival. Alaplapnak a gigabyte GA-P35-DS3 mellett döntöttem, de ezen csak egyetlen ide vezérlő van, 2 eszközzel. Nekem van egy IDE-s merevlemezem (meg egy sata-s is), és két íróm (egy cd és egy dvd). Olvastam, hogy van sata/ide átalakító és ide pci-kártya is, de utóbbit nem találtam iponon.
Melyik megoldás jobb, illetve hol lehet beszerezni őket?
Plusz táp kapcsán: ennyi plusz eszközel is elég a 400 wattos?
-
-
djtoomi
addikt
Igen, nagyon jó lap, nekem volt sima ds3, 3db is, és van ez a ds3r, elvileg csak annyi, hogy ez tud raidet, de ez nem teljesen igaz, jobb a memóriakezelése, jobban lehet benen húzni a ramokat, és a déli chipset sem melegedik annyira.Pedig csak elvileg annyi hogy raidel tud többet, mert chpset emg midnen ugyanaz, úgyhogy meglepett.És mivel azért csak 1k az árkülönbség....
-
Mappa
addikt
ha már itt tartunk DS3L vs DS3 hogy az 4-5K drágább na most aki DS3 ban gondolkodik alabpbol (mint pl énis
) akkor már nem éri meg 1400 forinttal többet adni egy DS3R mert djtoomi-nál is olvastam hiper szuper kategórianyertes lap. Érdemes lehet megvenni ?
-
Nekem ilyen van, és jó. +0,2V fesszel simán viszi az 1066-ot CL5-ben, szal, nekem célra megfelel. Ha komolyabbn akarsz tuningolni, akkor nem árt valamilyen jobb minőségű bordás RAM, mondjuk SuperTalent, vagy Crucial, de egy átlag usernek sztem elég ez is.
Meg, mindegyik típusnál bele lehet szaladni hibás darabokba... -
Aha thx.
És RAMból melyik?
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066MhzNekem Kingmax van, én ezt ajánlottam, ez talán még menne is 4-4-4-12-ben CL4-en 800Mhz-n, a Corsairben nem vagyok biztos. Mondjuk a lap meg csak 800-ig támogat, szal 1066-ot nem fog menni.
-
bzucso
csendes tag
Hellotok!most szeretnek venni szamitogepet ami kb igy nezne ki:
alaplap: Gigabyte p35 ds3
CPU: Intel E8200
RAM: 2x1GB DDR2 800MHz - azt h milyen markat vegyek azt nemdontottem el tehat ratok bizom h milyet ajanlotok
Graf kartya: geforce 9600GT - markat itt se tudom,tobb fajta is van...talan MSIt valasztanam ezt is ratok bizom
FORTRON BlueStorm II 500W
Western digital 320Gbarbelileg meg kb ugyanennyi maradjon,nemszeretnek nagyon tobbet kolteni ra...elore is koszonom a komikat
-
Egyis ismerősömnek most rakok össze gépet.
Szerintetek a P31-DS3L az tuningban milyen? Sokkal gyengébb, mint a P35-DS3? Mert egy E2180as procit kéne benne 3 Ghz-re feltornázni, 800-as, vagy 1066-os Kingmax RAMok társaságában, egy HyperTX2-vel.
Szerintem nem lenne gond, de nincs személyes tapasztalatom ezzel a lappal.Thx.
-
válasz
#34784256 #7104 üzenetére
Felszereltség alapján nekem a HP az bejön...
2 Giga RAM, 8600 VGA, ez már jó párosítás. Persze, a laptop nem játékra való, legalábbis nem ebben az árfekvésben.
Ismerőseimnek van MSI laptopja, meg HP, ők nagyon szeretik, és dícsérik, mindkettőt, egy barátomnak van Acer, na ott már voltak problémák, meghalt benne a DVDíró, meg beragadt egy gomb a touchpadnál, de a garanciája az valami eszméletlen gyors, és korrekt volt. -
törölt tag
Hello!
Az alábbi 3 gép közül vennék egyet, ha vannak pro és kontra vélemények lécci osszátok meg velem.
- MSI EX700-012
- HP Pavilion DV9xxx
- Albacomp Activa-Eco Mobil Optimo V4
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest