- Akciókamerák
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Dell asztali gépek
Aktív témák
-
-
niof
veterán
válasz
tomab04a #47328 üzenetére
Nem ez lenne az első eset, hogy egy olcsó cucc jobb valamiben, mint egy drágább, és valószínű, hogy nem is az utolsó!
Nekem volt anno egy Hama (valami CD Line vagy mi) fejhallgatóm, az az előtte használt SONY-knak úgy oda pirított, hogy csak na! Bár akkor még a hangzás finomságai nem érdekeltek, de arra tisztán emlékszem, hogy szebb magasai voltak, és sokkal!!! szebb mélyhangokat produkált. Nem emlékszem, hogy pl torzított volna. De ez már rég volt, azóta az anyagait valószínűleg újrahasznosították valamiben... -
dudika10
veterán
válasz
tomab04a #47215 üzenetére
Első körben én vékony szivacskorongot próbálnék a hangszóró előtt.
Más:
Raktam egy másik, szövet párnát a RetroDJ-re próba képpen. Egész kiegyenlített lett tőle. Szigetelni persze nem szigetel, de nekem igazából nincs is rá szükségem, csak hangfalakat késő este már annyira nem szívesen használok.
És nem utolsó sorban kényelmesebb lett, mert jóval nagyobb párnát kapott. -
DBAtti
aktív tag
válasz
tomab04a #47142 üzenetére
Ezzel lehet érdemes lenne a milyen lejátszót topicba vándorolni. Én megint csak a saját szettemet tudnám javasolni: (használt) Cowon D2, vagy D2+, vagy C2... bivaly üzemidő, az egyik legkraftosabb kimenet, én megtértem, és amíg csak működik használom. Ha nem fér bele a keretbe, akkor marad a Sansa Clip, Fuse, stb.
-
szakibá...
senior tag
válasz
tomab04a #47142 üzenetére
Tartok tőle, hogy vonatra nem a legjobb, mert ugyan zártnak mondják, de behallatszik minden, igaz, kifelé kevesebb, mint egy nyitottból. Csak egyszerű plüss párnája van, jól szigetelni meg csak bőr (műbőr) párnás tud. Hangminőségre viszont én sem tudok jobbat ennyiért.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
tomab04a #47133 üzenetére
Elfogult is vagyok kicsit, mert mint írtam, és mindenhol megtalálható rólam: 231PRO-m van. A kényelmével kapcsolatban viszont nem szoktam magyarázkodni: ember függő. Nagyon tud szorítani az új példány, de ki lehet tágítani, illetve a Szilu7 235-öse sokkal kisebb szorítóerőt generált, hogy mennyire lett megdolgozva ezért, azt nem tudom. Lehet hogy pusztán az enyém PRO-sága okozza, Beyernél ugyanis szokás, hogy a PROfessional felhasználásra szánt példányok nagyobb szorítóerőt produkálnak velük megegyező normál társaiknál (231 vs 231PRO). Emellett nyilván attól is függ, mekkora a fejed.
A circum kialakítás biztosan kényelmesebb, én ezt 2-3 órán át tudom normálisan a fejemen tartani, utána hosszabb szünetet kíván. Ez egy sétához/ utazáshoz még megfelelővé teszi. Itthon meg a Linear szól.
szerk: épp csak a kérdésre nem válaszoltam: eléggé szűrik-e a zajokat...
Ez egy annyira szubjektív kérdés, hogy csak azt tudom rá mondani: szerintem eléggé.
Nem hiszem hogy sokkal előrébb vagy ezzel a válasszal. Lehetne jobb is. De melyik nem? -
törölt tag
válasz
tomab04a #47095 üzenetére
Hallgattam már, eléggé szeretem, de én régi hifistaként elfogult vagyok a Goldringgal szemben, már csak azért is, mert évtizedek óta Goldring pick-up van a lemezjátszómban, persze nem véletlenül.
Szóval a DR150 a hangminősége miatt ha nem is legendás, de kifejezetten jóhírű fejes, az árához képest az anyagválasztásában egy kicsit műanyagos, de hangilag "antiműanyagos". Természetes, szép hangja van, kiegyenlített hangképpel (a többiek számára jelzem, hogy nem az én fejhallgatófogalmaim szerint, hanem általános megítélés szerint kiegyenlített). "Audiofil hajlamai" ellenére van benne elég lendület is, de nem "basshead", hanem elegendően mélyre megy (na azért mehetne egy kicsit mélyebbre is), és mélye-magasa annyi van, amennyi egy fejhallgatónál arányos (azaz számomra kicsit túl világos a hangképe, de mint jeleztem az én elvárásaim eléggé egyediek a fejhallgatókkal szemben). Viszonylag részletező, informatív, mégis szinte mindig kellemes marad a hangja, tehát kevéssé dörgöli az orrod alá a felvétel vagy a lejátszó hibáit. Szóval általános megítélés, és a saját tapasztalatom is, hogy hangilag best buy közeli. Otthoni zenehallgatásra való, mivel nyitott. Érzékeny, könnyen hajtható. Cserélhető a kábele, de nem kell cserélni, mert az is elég jó és illik hozzá.
-
ntomka
nagyúr
-
törölt tag
válasz
tomab04a #47060 üzenetére
Próbálgass például ezek közül, egy kivételével hallgattam már őket, és esélyesek lehetnek ízlés szerint:
Creative HQ-1600
Audio Technica ATH-T200
JVC HA-S600
Philips SHP 6000 (Kirch kolléga javaslata)
Pioneer SE-MJ521-K
Audio Technica ATH-M20
Pioneer SE-M390
Audio-Technica - ATH T300
Panasonic RP-HTX7
... és még sokan mások szóbajöhetnek, ízlés szerint...
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Akciókamerák
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Könyvajánló
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- OnePlus Watch 2 okosóra makulátlan állapotban
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest