Hirdetés

Aktív témák

  • DBAtti

    aktív tag

    Mai röpke élménybeszámoló:

    Jártam az Arena plaza Fukarában, és van kinn Senn 229, 219, AKG K514MKII, és az új Philips Fidelio, L és M, Senn HD 600, stb. A Fideliora voltam igazán kíváncsi.
    A forrás rettenetes, mindegyiken ugyanaz szól förtelmesen. Csak a D2-volt nálam, az egyik eladó viszont készségesen kiszedte a végét a falból (hint: 3.5-2.5 jack átalakító sokat segíthet).
    Átdugtam, és hát Wow! Nagyon tetszett. Jó anyaghasználat (fém pánt, puha finom bőr), ami gagyi rajta, az a fülkagyló "kupakja", valami recézett műanyag, vékony, kopogós. Eléggé érzékeny a felhelyezésre, először nagyon nem akart szólni, aztán igazgattam kicsit. Rendes pántállás és fülre igazítás után megszűnt egy mély dörmögés, megjött bele az élet, és jól izolál. Csak bele-bele szagoltam pár számba, de az egyik Depeche Mode-nál éreztem a birtoklási vágyat, iszonyú jól szólt rajta. Van benne szerintem dög, húsos a hangja, ha színez, azt nekem szimpatikusan teszi. Kicsit talán mélysúlyos, és nem szereti az MP3-at... A gondom az, hogy nem igen tudom mihez hasonlítani, mert a Beyer 231 már nem ellenfél. Ott éppen 69900 HUF-os árcédula díszelgett rajta, neten magyar darabokat még nem is találtam.

    Volt még egy Senn HD229, amibe belefüleltem, de a tetején volt a pánton egy bazi nagy lopásgátló, így a rendes felhelyezéssel akadtak problémák. Nos kívülről... szerintem igen csúnya ez a fényes műanyag borítás, bazári hatással. A különböző színösszeállítások erre még rátesznek egy lapáttal. A konstrukció összességében nem tűnik túl strapabírónak, de ki tudja...
    A hangjával viszont meg voltam békülve. Volt benne minden, ami kell, vagy ami biztosabb: engem nem zavart semmilyen túlkompenzálás, vagy színezés -leszámítva a házét :p -.
    A Fidelio-hoz képest vékonyabb, testetlenebb a hangja, ebbe tudnék úgy általában is belekötni. 12k körül nagyon rendben lenne, 14k körül rendben, de így hogy 17k körül van, lehet mást választanék.

    Szerk:
    Aki tehát szeretné meghallgatni a nagy Fidelio-t, az térjen be hozzájuk egy DAC+ erősítő kombóval a hóna alatt ;)

    [ Szerkesztve ]

    "A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Aktív témák