Hirdetés
Aktív témák
-
sti10p
senior tag
Lehet, de úgy voltam vele, hogy lehetőleg nagy legyen és párnás, mert az kényelmesebb, erre megjártam még ezt is, mert marha kényelmetlen, olyan rövid a Genius kábele...
Amúgy fura, de játékon belül nem hallatszik annyira, igaz ott halkabb is, de ott nem tűnt volna föl egyből.Lehet erre kellett volna cserélni:
Ozone Attack Snow: [link]
Valakinek vélemény?Erre meg azért nem akartam, mert már ment szét a fejemen egy hasonló pántos (igaz az Azona volt):
Logitech Dialog-880 PC Headset [link]
Holnap még cserélik, melyik legyen? (3K a határ) -
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #19195 üzenetére
Utcára szerintem ez sokkal praktikusabb és szépen szól(és nem mellékesen olcsóbb), még ma is meglepően kevesen ismerik: Etymotic HF5 még mindig elég alábecsült darab.
Otthonra meg a HD250II gyakorlatilag mindenben jobb mint a HD25-II (hasonló hangzásvilág de magasabb szint) azon kívül hogy nehezebb meghajtani. Ha pedig valaki kevésbé analitikus hangot szeretne arra ott van az Audio-Technica stb. stb.
-
bigmasterg
addikt
Head-Fi TV, Episode 004: "Sennheiser HD 25-1 ii and beyerdynamic DT 1350"
Utcán mondjuk nem tudom, hogy mennyire lennének zavaróak. Oda nekem még mindig kényelmesebb a fülhallgató, de egyszer még lehet kipróbálom ezt a hordozható fejes' kategóriát.
-
Sziasztok!
Ismét zárt fejest keresek rokonnak általános használatra (játék, youtube, háttérzene, stb).
Olyan kell, ami rendkívül visszafogottan szól, ne legyenek kiemelései főleg nem a közép felett, és ne legyen agresszív hangja, de tompa se legyen. Lágy, meleg hangzásra van szükség.
Zenére is kell (nem audiofil felhasználásra) tehát nem "gémer" meg ilyesmi cuccok kellenek.
Mindenképpen fül köré érő típus kell, de előnyös lenne, ha nem akkora lenne, mint egy Slux 662, mert néha hordozásra is kellene.
Nagy érzékenység előny, de nem feltétel.
Keret: 6-7k
Forrás: alaplapi hangkártya, mp3 lejátszó, notebook.Zárj fejesekben nem vagyok otthon, így nem tudok tanácsot adni neki.
Köszi!
-
Hocsika
tag
Sziasztok!
Egyik haverom azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy 20e ft értékben kellene neki fejhallgató. Főleg játékra használná. Fontos szempont számára, hogy zárt legyen. Ilyen headset-es fejhallgatók nem érdeklik, mivel van neki külön mikrofonja.
Mit tudnátok ajánlani ilyen árkategóriába?
Köszi! -
sti10p
senior tag
válasz
sti10p #19173 üzenetére
Megvettem a Genius HS-05A-t és valami nem stimmel a mikrofonjával, alapból van valami gépialapzaj, nem sistergés, hanem mint amikor egy plasztik kártyát huzogatunk egy műanyag esőkabáton, főlag ha mozgatom a fejem (mintha a kábel lenne), de anélül is. És beszédkor is jön valami torzított mellékhang, mintha egy effekt lenne rajta. És csak bal oldalt hallom, a jobba rendesen szól. Átdugtam a speakert és ott is ezt csinálja.
Van ötlet hogy mi lehet a baja? -
Az AKG K518-ban mennyire van eltúlozva a mély? Mert valaki írta, hogy sok a mély benne. Aránytalanul sok, vagy még belefér az egyensúly kategóriába?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Shufny #19185 üzenetére
nah,csak megértjük egymást.
kérdeztem egyébként pár napja,h mi a különbség,még talán privit is irtam.
akg egyébként áltlaában szavahihetőnek tűnt idáig,és mindenáron ezt a márkát akartam,nagyon meg vagyok elégedve előzővel is.
igazából ujabb összeg lett volna még valami normális erősitő is hozzá,stb..
szóval ár értékben még mindig igen jónak találom őkelmét. -
Shufny
őstag
válasz
bajnokpityu #19184 üzenetére
Magyarul Studio -d. Hol látsz te egyébként simát? A Google fordítót meg inkább hanyagoljuk szerintem.
#19186: Simán MKII -nek szokták írni, mert nincs ráírva tudtommal, hogy studio. De lényegében igen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Shufny #19183 üzenetére
én csak simát ,meg MK IIt látok.
2002-ben a "Studio" sorozatú fejhallgató indult. Az újonnan kifejlesztett kapszula, alacsony impedancia teszi ezeket a termékeket, különösen alkalmas hordozható eszközök. A kábel könnyen eltávolítható. Az első sorozat volt egy minijack kapcsolatot, míg 2003-tól a miniXLR-kapcsolatot earshell és kábelt használ.
na nekem ilyen végsorozatú osztrákom van.
-
Shufny
őstag
válasz
bajnokpityu #19182 üzenetére
Nem azt írtad, hogy Studio -d van? Nincs olyan, hogy "sima" 240. Lényeg, hogy nem annyi a különbség, hogy tartósabb.
-
Shufny
őstag
válasz
bajnokpityu #19180 üzenetére
Nem két változat van: AKG K240 Series
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #19179 üzenetére
nah,nem eszik olyan forrón a kását,vannak a mélyben is uj élmények...
akg oldalán egyébként annyit találtam,hogy a 600ohmos változat egyszerűen tartósabb. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Shufny #19178 üzenetére
beirtam gugliba,és találtam pár összehasonlitó tesztet.
elolvastam,és kialakult egy elég határozott képem.nem csalódás a füles,mert pont annyival tud többet,amennyivel többe került.és 5 perc alatt megszoktam hangját,semmi bántó hibája nincs.nem hallottam K601et,de 30ért sem láttam.a studiot meg 23ért vettem, tök újszerű állapotban dobozból.35rugó körül láttam 4-5 éve.
-
Shufny
őstag
válasz
bajnokpityu #19176 üzenetére
Szabad kérdezni, hogy miféle tesztek? Az a helyzet, hogy viszonyítási alap nélkül képtelenség hangminőségről beszélni. Ez olyan, mint egy született vaknak elmagyarázni a színeket.
-
AMDFan
addikt
válasz
bajnokpityu #19176 üzenetére
K601-et hallgattál már?
-
bajnokpityu
félisten
nah,hazahoztam az 55ohmos K240 studiot.
egy K55öt hallgattam előtte, xfin.több a részlet,de térérzetre semmi extra.kicsit kintebb tolódott a hasznos frekisáv.
ugyanolyan kényelmes,jó kidolgozású tartósnak kinéző darab.(K55öm 10éves,heti 2-3 estényit használtam,és egész újszerű)de a tesztek sugallta atomvillanás elmaradt.najó,mondjuk egyrészt az xfi sem a zenehallgatás mekkája,meg a K55 is jó füles.
ennek a k240 mélyei egyébként nem valami szépek...
-
sti10p
senior tag
Hi!
Multizáshoz keresek mikrofonos fejhallgatót max 3e-ért (csak átmeneti megoldás), ezeket néztem ki:
Genius HS-04S2 [link]
Genius HS-05A [link]Szerintetek melyik a jobb, esetleg van jobb megoldás ilyen árban?
Zenét nem akarok rajta hallgatni, de a mikrofonja jó legyen ennyi elvárásom van.
Válszokat köszi!
-
sirdond
őstag
Olyan fejhallgatókat keresek, amelyek designra hasonlítanak a B&W P5-re. Pl.: Audio Technica ATH-SQ5. Tudnátok még mondani ilyeneket?
-
válasz
dudika10 #19169 üzenetére
Tényleg nagyon fontos a hang. De nem mindegy, hogy a Superlux hangzásvilága mennyivel jobb a Sennheiserétől. Ha nem sok a különbség, cserébe viszont az utóbbit sokkal jobb hordozni, akkor tudom, mit fogok választani. De ha tényleg mérföldekkel jobb a Superlux (vagy esetleg AKG?), akkor beáldozom a könnyen hordozhatóságot, hogy jobb legyen a hang.
És az is fontos lenne, hogy ne menjen el túlzottan a mély vagy a magas felé, hanem meglegyen azért az egyensúly. Szeretem a mélyet, de ha túlzásba esnek, az már bántja a fület. Érzékeny fülem van.Szóval... na mi lenne a legjobb szerintetek?
10k az irányár.
-
dudika10
veterán
válasz
Citroware #19167 üzenetére
Azért szokták a Sluxot ajánlani, mert a hang a legfontosabb.
Ha neked teherautóra van szükséged akkor ne hallgass azokra akik Ferrárit ajánlják a Volvó helyett.
HD205-öt hurcolásztam régebben, nem túl kényelmes, mert nagy a szorítóereje, de cserébe jól szigetel, hangzás, hát az olyan mélyorientált, nem egy nagy szám.
HD202 régi klasszikus, hurcolászni az is egész jó, nem túl nagy. -
Szerintetek nagyon mellényúlok, hogy ha nem AKG-t és nem Superluxot veszek, hanem Sennheisert? Arra gondolva, hogy hordozhatóként is fogom használni, sokkal kényelmesebbnek és kevésbé feltűnőbbnek tűnik buszon és egyéb helyeken - legalábbis képekből, videókból meg leírásokból, mert nem olyan nagy hatalmas. Vagy semmiképp se gondolkozzak Sennheiserben?
És ha Sennheiser, akkor ezek közül melyik a legjobb?
HD 202
HD 203
HD 205 II
HD 418
HD 428 - ez kicsit túlment azon a kereten, amit rászánnék. -
katonam
tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni 7-14eFt között a következő paraméterekkel:
-zárt szobában hallgatnám napi több órát (lehet teljesen nyitott kialakítású is) -nem zavar, ha ázsiai -használt is szóba jöhet -nem viselném utcán
-alaplapi hangkártyával 44k/16 flac és 320k mp3 számokat hallgatok, tehát nincs külön erősítőm hozzá -ne legyen basszus orientált, inkább egyenletesebb mindenhol
Összehasonlításként: Xears XR Pro II-es IEM-mem van, aminek a hangzásvilága, részletessége nagyon tettszik, ehhez hasonlót keresek fejhallgatóban.
Hangzás világukat nem ismerem, de árban ezeket találtam aprókon: AKG K530 LTD, Superlux 668B.
Köszi a válaszokat! Misi -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bigmasterg #19162 üzenetére
Egyelőre nem tudok pontosat mondani, de valószínűleg igen, vagy csak kicsit magasabb, cserébe magyar garanciával lesz minden.
-
fi:zi'k
nagyúr
Bréking nyúz, vagy mi...
-
ntomka
nagyúr
Nos, csak pár szóban...
PuMbA jóvoltából volt alkalmam meghallgatni egy Superlux 668B-t, igaz csak elektronikussal, mert arra nézelődök most inkább, de ebből amit leszűrtem, az az, hogy ezen az áron valóban egy meglepően jól részletező fejhallgatóról van szó. Gyártón belül maradva a 662F-hez képest középtartományban sokkal többet ad, ez eredhet a félnyitott kialakításból is, ami miatt sokkal kevésbé ül a mély rá, mint a zárt 662-nél. Ennek megfelelően a mélyei visszafogottabbak, feszesebbek, a 662 sokkal lágyabb, melegebb hangzású, de a 668-nál legalább nincsenek annyira kiemelve. Szintén a félnyitott kialakítás számlájára írnám, hogy a magasai is sokkal szebbek, kevésbé harsányak és sziszegősek, mint a 662-nek.
Alapvetően jó kis fejes, szépen szól, szerintem egész kényelmes is, annak ellenére, hogy gyári párnával próbáltam, de nekem ezek a fajta mélykiemelések kiegyensúlyozatlan hangképet nyújtanak fő fejhallgatónak. Elektronikusra viszont jók lehetnek, meglátjuk...
-
bajnokpityu
félisten
hangminőségben jelentős különbség van az 55 és a 600ohmos K240 között?
-
csonti07
tag
Sziasztok.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=7882
egy ilyen jó lehet néha egy kis tévé nézésre,(főleg éjszakai nba
) + nagyon néha zenére,
mennyire minőségi?(vagy nem) -
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #19155 üzenetére
1) Headfonia...
2) A HD660 tuti nem új, konkrétan az egyik legrégebbi Superlux modell, legalább 6-7 éves, gyanítom a 330 is, a 440 lehet esetleg új
3) Felhasználói vélemények alapján a 660 középen valóban jobb, mint a 668B, de csak ott (többen is ugyanezt írták head-fi-n meg talán a rockgrotto-n)
4) Szinte meg mernék rá esküdni, hogy pont a headfonia-n olvastam korábban, hogy a 669-el meg a 660-al szemben is a 668B-t favorizálták, és meg is találtam azt a cikket, ahol a kommentek között kivesézték ezt anno, csak azóta teljesen más kommentek vannak ott, konkrétan 1 héttel ezelőttig. Maga a cikk 2010 februári. Mindenki döntse el mennyire komoly ez az egész headfonia. -
p_adam
addikt
Újabb Superlux headfonia teszt (?) A korábban nagyon dícsért HD668B-nél ezek jobbnak vannak mondva...
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #19151 üzenetére
Így mindjárt más!
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #19143 üzenetére
Én nem látok olyan nagy eltérést az értékek között. Felhívnám a figyelmet, hogy ezek a mérések olyan sok mindent nem árulnak el, mert egy fejhallgató átvitele nagyban függ a viselőjétől is. A fejünk, fülünk néhány milliméterre van a membrántól és bizony hatnak egymásra. Továbbá a mennyiség egy dolog. Jómagam már régóta nem tulajdonítok nagy jelentőséget a (basszus, magas, stb.) mennyiségnek, mert nem ezen múlik az élmény. Egy enyhén eső mélyfrekvenciás átvitel néha erőteljesebb basszusérzetet, kellemesebb élményt adhat. Ne feledjük, ezeket a méréseket általában statikus zajokkal követik el, a muzsika pedig eléggé más összetételű!
-
törölt tag
válasz
zozz12 #19131 üzenetére
"Érdeklődnék milyen mikrofonos fejhallgatót/headset -et tudnátok ajánlani zenehallgatáshoz, játékhoz, beszélgetéshez, kb. 5k -ig!"
Nehéz ügy. Nem nagyon tudok a piacon olyan mikrofonos fejhallgatót, ami zenehallgatásra is alkalmas. Ezeket jellemzően kommunikációra szánják, ahol a hangminőség más megítélés alá esik.
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #19145 üzenetére
Jogos.
Arra gondoltam még este, hogy a mély mennyiségét össze lehetne hasonlítani, de ha jobban belegondolok, akkor nagyon nem mindegy, hogy milyen mélye van.
K701-et még nem hallottam, de gondolom annak is gyors mélyei vannak. A k500nak pl. nagyon feszes, gyors mélye van, ezért kevesebbnek tűnik, a hd650-nek meg sokkal lassabb, búgósabb mélyei vannak, ez meg jelentősen többnek hallatszik.
Na ezt a freq. grafikan nem igazán fogja visszaadni. (és még számos más tulajdonságát) -
ntomka
nagyúr
válasz
Ha ezt melléteszem, akkor láthatod, hogy a K601-ben több a mély, mint a HD650-ben, aztán te is tudod, hogy pedig baromira nem. Ezek az egymástól független görbék tényleg nem sokra jók.
-
dudika10
veterán
válasz
K701 és K702 mérési hibahatáron van, ezek alapján meg nem különbözteted a kettőt. Q702-höz nem volt szerencsém, halvány lila gőzöm nincs, hogy szól, de valóban frekvenciamenet alapján több lett a mély. Itt 1-2-3dB különbség viszont még nem nagy eltérés, mert a fül nem olyan érzékeny errefelé. Szóval a jóval több nem igaz.
Azonban ne felejtsük el, hogy ezek mérések és ez csak 1-1 grafikon. Az, hogy hasonló még nem sok mindent jelent. Pl ha megnézed az AD700-nál és az SRH440-nél a többi grafikont akkor elég jól látszik, hogy sehol máshol nem hasonlítanak.
Meg kell hallgatni őket, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ezekből, bár ezt nyilván tudod, Te sem ma kezdtél olvasgatni a témában. -
bigmasterg
addikt
Bocsa a dupláért, már nem tudok szerkeszteni.
Másik érdekesség meg az ad700 és srh440 graf-ja.
A shure-ét nézegettem más fejhallgatókhoz, akg-tól és Senn-től teljesen eltér, az ath-éval meg eléggé hasonlítanak egymásra. -
bigmasterg
addikt
Superluxos topicba raktak grafikont, a miatt kezdtem el grafikonokat nézegetni , így néztem meg az AKG-kat. (K601, K500 nem volt az oldalon)
Eddig azt hittem, hogy a K701, K702 és Q701 szinte teljesen ugyan úgy szól.
A grafikon alapján viszont a mélyeknél elég nagy különbség van.(szerk.: sőt nem csak a mélyeknél, 1000hz-ig a Q azért emel)
650-et mellé raktam, mivel tudom, hogy mennyi mélye van, ez alapján a Q701-nek, de még a K702nek is jóval több mélye lehet.Másik ábrán, meg még a HD600nak kevesebb mélye van, mint a K702nek és Q701nek.
Aztán ezek nem tudom, hogy valójában mekkora különbségek, de ha hinni lehet az ábráknak, akkor populárisabb irányba mozdul el az akg. (
)
-
Dave™
nagyúr
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Citroware #19134 üzenetére
A kettő tényleg összehasonlíthatatlan... Amíg csak egy Logitech X140-esem volt és a Beyer231, a kis Logiról tudtam, hogy nagyon gyengén szól, messze nem jött ki rajta az, ami a fejesen. Mégis sokszor az szólt, mert szerintem legyen akármilyen kényelmes is egy fejhallgató egy idő után nem tudod nem észrevenni, hogy ott lócorog valami a fejeden, és oda is vagy kábelezve (Wirelessről meg nem tud olyan hangminőséget produkálni).
A Genius-tól nem fog beizzadni a füled és hallgathatod a szomszéd szobából, vagy lehet rá romantikázni a közelben levőkkel
, vagy mittudomén. Én mosogatás közben pl szeretek zenét hallgatni. Nem veszem fel hozzá a HD250-et, na.
BTW 25-30k ráfordítással egész élvezhető sztereo szettet össze lehet vásárolni használtan (persze ebben mindig van rizikó, megbízható embereket kell keresni). Itt azt értem, hogy egy szoba hangosítására elegendő ~ 2*50-100 [VW] = Valódi Watt
5.1 ebben a kategóriában messze elmarad a hangminőségben, már csak "több hangszóró, több faanyag kerül ugyanannyi pénzbe" alapon is. -
válasz
Shufny #19133 üzenetére
Az 5.1-es kérdést azért tettem fel, mert feltehetőleg lesz egy olyasmi Genius hangrendszerem, és csak arra voltam kíváncsi, hogy ha meglesz a hangfalszett, meg a fejhallgató, akkor vajon melyiket lesz nagyobb élmény használni zenére, játékra, esetleg filmre itthon. Mert ha pl olyan választ kapok, hogy ezerszer jobb headsettel, akkor újragondolom, mennyire van szükség egy olyan hangfalszettre egyáltalán, vagy elég-e később venni.
-
Shufny
őstag
válasz
Citroware #19130 üzenetére
Sajnos egyik sem tökéletes. Mindenesnek talán a CAL! a legjobb. Egyetlen igazi problémája az izoláció. (engem speciel nagyon érdekelne a Superlux HD669) Viszont továbbra sem értem, hogy az 5.1 -es kérdést miért tetted fel? Meg milyen választ vársz rá? Mert nem igazán lehet rá mit mondani.
-
zozz12
tag
Üdv!
Érdeklődnék milyen mikrofonos fejhallgatót/headset -et tudnátok ajánlani zenehallgatáshoz, játékhoz, beszélgetéshez, kb. 5k -ig! -
válasz
Shufny #19119 üzenetére
Nem csak otthon használnám, hanem bárhol máshol hordozható lejátszóra is ezt dugnám rá, meg majd esetleg laptophoz is. Szóval ilyen mindenes.
Ezért nehéz megtalálni az aranyközépútját annak, hogy egy jól hordozható fejhallgatóm legyen, de kényelmes is legyen a fülön és mindenekelőtt a minőség is komoly legyen.
-
Zanik
addikt
Kicsit szégyenkezve jegyzem meg amúgy, hogy ugye szerdán vettem át a két Slux-ot, csütörtök-péntek tesztelgettem őket, de csak szombat reggelre jutottam el odáig, hogy észrevegyem, hogy a 668B kis pántjai állíthatóak! Ciki.
Kintebb húzva őket sokkal kényelmesebb lett!
-
baluka26
veterán
Találkozó hét végén. Még most jelentkezzen, aki jönne!
-
bigmasterg
addikt
Itt van nálam 1,5-2 órára SOAD19 HD600-a, épp hallgatom.
A belső, driver és fül közötti szivacs ki van kopva, ez gondolom kicsit belerondíthat a magasakba, mivel a magasai a hd650nek és K500nak is jobbak, tisztábbak. A másik, amit megéri cserélni az a kábel, kicsit vékonynak tűnik, 650 kábele sokkal jobb, audiopartnertől kb. 3ezer ft. Ennyit a negatívumokból.
Amúgy korrekt fejhallgató, a K601hez hasonlóan, jó mindenes fejhallgató.
A 650 populárisabbra van hangolva, több méllyel és kicsit több magassal, meg tisztábban is szólt valamennyivel, de ezt betudom a szivacsnak. Megvan a 600nak senn-es hangja, de kicsit kevésbé, mint a 650nek.Meg megjött a K601 párna a K500hoz is, tényleg meglepő, hogy mennyivel több mélye lett tőle. Volt olyan szám, ahol már kicsit soknak is éreztem. Magasakban bőven ez nyer a három közül. Amúgy nem vagyok biztos, hogy a 650 drivere nem tudna hasonlót, csak ott elvitték mély irányba a dolgot.
Van a középtartománynak egy része, (mélyebb rész, ha singen alapján tippelnem kellene, akkor kb. 150hz-től felfele valameddig), ahol a HD600-at éreztem legjobbnak. 650nél erre a részre kicsit ráül a mély, a K500nál meg a magas hangsúlyos, mélyeknél eddig elfogyott, most új párnával több van, viszont ez a közép mély része itt is háttérbe szorul egy kicsit, valahogy ott elfogy. Illetve nem annyira hangsúlyos ez a rész, mint a HD600nál.Jó kis fejhallgató ez a HD600, ahogyan írtam, egyetlen fejhallgatónak jó választás lehet, ha nem AKG-s analitikusságot keres az ember, hanem egy kicsit "fun"-abb fejhallgatót keres. Én spec. nem vennék most ilyet, mivel akusztikra ott van a nagy sata kábeles Monsta' meg a K500, populárisabbra, zúzósabb elektronikra meg a hd650. (rock meg stílus függően vagy ezen, vagy azon).
Ja, a Shure srh440 meg akkorra, ha nem tudom magammal cipelni a lupus-t. Szeretem ennek is a hangját, könnyen hajtható és ez is jó középút, kiegyenlített, de nem unalmas.Szerk.: Még a HD650 nagy mély kiemeléséről annyit, hogy a két AKG után tényleg nagyon soknak tűnik, de a Superluxomnak (668B) több mélye volt.
-
Zanik
addikt
válasz
ntomka #19122 üzenetére
Na, ezek szerint félreértettelek, igy már némiképp változik a helyzet. Én sem szeretem a túl sok mélyet.
Nem baj ha van, az se gond, ha egy kicsit ki van emelve, de ha túl sok, az már zavaró. Ebből a szempontból nekem a 668B pont megfelel. A 681B mélye huzamosabb idő után már sok, hiába színez ki (jól) pár számot, hosszú távon bizony fárasztó. Épp ezt szeretném elkerülni a következő vásárláskor. Kell egy zárt, aminek nem fárasztóak a mélyei, tehát nem zsong tőle a fejem 1 óra hallgatás után.
-
ntomka
nagyúr
Ácsi, azt én nem írtam, hogy nekem sok. Még pont a tűréshatáromon belül van, de azt mondani, hogy kevés mély van benne, nem állja meg a helyét. Simán emel rajta, nem is keveset. Illetve ebben és kapcsolódó topicokban kiderült már, hogy az átlaghoz mérten egy kicsit fordítva működök, vagyis nekem kevesebb mély és több magas kell. Na a sok magas megvan a 662F-ben, de azt már én is elismerem, hogy túl sok!
Ha a véleményemre vagy kíváncsi, 662-ből csak az F lehet az, ami vállalható. Ennél több méllyel már baromi kiegyensúlyozatlan hangzást nyújtana szerintem. És igen, abban mindenki igazat fog adni neked, hogy ebben az árkategóriában csak kompromisszumokat találsz, főleg zárt fejhallgatókban. Na meg ultimate fejhallgató nem létezik, mindenkinek másak az igényei, és minden zene más fejhallgatón szól a legjobban.
-
sirdond
őstag
nekem pl semmi gondom sincs a méllyel a 662f-en. engem inkább a rettentő sok magas ami zavar. szóval ez egy elég szubjektív dolog,saját füllel kell meghallgatni
Shufny: iem most nem kell, volt 1-1,5 évig, de inkább most más felé nézelődök. lenne pár fejes ami érdekel, de sajnos kis hazánkban nem igen lehet beszerezni őket
-
Zanik
addikt
válasz
ntomka #19117 üzenetére
Na, ennek fényében már nem is tudom mit gondoljak a Superlux zárt fejeseiről. Ha már a 662F mélye is sok egyeseknek, akkor tényleg milyen lehet a B, vagy a sima (piros).
De feltételezem más gyártóknál is ilyen kompromisszumokkal jár a zárt kialakítás, és nehéz lehet olyan zárt fejest találni (legalábbis ebben az árkategóriában), ami kiegyenlített mélyekkel rendelkezik.Én a hétvégén felváltva hallgattam a 681B-t és a 668B-t. Utóbbi valóban remek fejes. Kiegyensúlyozott (talán a kelleténél több a mély, is néha tényleg zavaróan sziszegnek a magasak), de amúgy szerintem oké. Remek tér, remek dinamika, ebben az árkategóriába ilyet nem nyújt más fejes. A 681B ezzel szemben tompább, a mély is több, viszont emiatt baromira dögös
, bizonyos stílusú zenékhez kifejezetten illik. Ám hiába van színesebb, kvázi ütősebb hangzása a 681B-nek, a 668B sokkal univerzálisabb, több stílushoz illik, tisztább, biztonságosabb, szárazabb érzés.
Szóval a 668B marad, a 681B megy (már van is rá vevő), a helyére pedig kell egy zárt fejes, a kérdés csupán, hogy melyik?!
-
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #19015 üzenetére
Nos én is írnék akkor pár szót a Superlux 662F-ről. Asszem nem változik már a hangja.
Mélyek: Eleinte, mikor idekerült, valóban kevesebb mélye volt. De az már akkor is túlzás volt, hogy nincs annyi sem benne, mint pl. a K601-ben, mert nekem már akkor ütötte azt mennyiségben. Sőt, a bejáratás során még emelkedett is. Ez érdekes, mert ugye a gyártó szerint lapos görbével rendelkezik, ehhez képest rettentően kiemeli. El sem tudom képzelni milyen lehet a sima 662, ami a legnagyobb mélykiemeléssel rendelkezik a 662-es modellek közül. Valszeg azt pár percnél tovább képtelen lennék viselni. Minden esetre a mély többlet a zárt mivoltából is eredhet. Valamint meg kell említeni, annak ellenére, hogy sokat produkál belőle szerintem, egyáltalán nem megy olyan mélyre, mint a K601, ami nem feltétlenül rossz, de a megszokás miatt már hiányzik sok zenénél.
Közép: Ezzel semmi extra. Mondhatni egy átlagos szintet hoz. Nem csúnya, nem is szép, hallgatható, inkább talán kevés.
Magas: Na ez a leggyengébb pontja. Ez már-már mazochista szinten ki van emelve. Ha nem moddolja picit az ember, szerintem elviselhetetlen hosszabb hallgatási ciklusokhoz. De nem is a kiemelés miatt feltétlenül, mert nem torz tőle a hangja, hanem inkább sziszegős, de nagyon és ez baromi zavaró tud lenni. Egy kis szivacs moddal ezen tudtam segíteni, így teljesen korrekt lett, lehoztam a vállalható szintre, a sziszegést így nem hallom, ellenben a magas tartomány megfelelő lett. Hátránya az, hogy a közép tartomány tetejét is lejjebb hozta, de mivel abból amúgy sem túl sok van a fejesben, valamint a mélyek ezáltal még inkább az előtérbe kerültek, ez valamelyest hátrány a hangjára nézve.
Tér: Zárt lévén az ember nem vár semmi jót, de ez a fejhallgató kellemes meglepetés, ahogy te is írtad. Amit sajnálok, hogy bejáratásnál ez a térérzet, amit írtál, megszűnt, már nem hallom, de alapvetően a tere korrekt, nincs olyan érzésem mintha füldugón keresztül hallgatnám a zenét.
Komfort: A szorítóerő tényleg nagy, ez sokaknak rossz lehet, számomra elviselhető. Engem jobban zavar a műbőr párna, mind tudjuk ez mivel jár.
Összességében nagyon megszerettem ezt a fejhallgatót, de komolyan. Aki occsóért akar venni zárt fejest, annak nyugodt szívvel lehet ajánlani, mert sokkal jobb hangzásút nem igazán fog találni szerintem. Talán a túlságosan kiemelt magasok a legnagyobb hátránya, de ezen kis moddal vagy EQ-val azért lehet segíteni, és akkor egész jó kis hangzást kapunk. Én munkahelyre vettem, oda ugye a zártság kimondatlanul is követelmény, de már ott tartok, hogy sajnálom bevinni, mert az általam ritkán, de hallgatott elektronikus zenék (Armin Van Buuren pl.) a mélyek miatt egyértelműen élvezetesebbek rajta, mint a K601-emen, persze erre a célra meg talán jobb volna egy kényelmesebb meg kevesebb kiemeléssel rendelkező fejhallgatót beszereznem.
-
baluka26
veterán
FONTOS lenne a héten a biztos igen/nem visszajelzés. Köszi
-
Shufny
őstag
válasz
Citroware #19112 üzenetére
Merőben más. HD202 szintjét árban érted? Mert akkor már ott vannak a Superluxok és a most emlegetett DT235 is. Azoknak már nem ellenfele zenére egy ilyen szett. Játékhoz szerintem jobb a fejhallgató, de ez már kérdésesebb. Filmre talán én is inkább használnám a hangfalakat. De ahogy mondani szokás: YMMV
sirdond: Már sokszor kibeszéltük itt ezeket. Leginkább DJ fülesek népszerűek hordozhatónak értelemenszerűen. Sokat nem változott azóta. A legfőbb probléma, hogy sokról nem tudom, hogy mennyiért lehet beszerezni. Egyszerűbb, ha igényeket írsz. Elrőse inkább ajánlanék IEM -et utcára, de megértem, ha valakinek az kevésbé fekszik. Igazából én se vagyok maradéktalanul megbékélve vele, de egyelőre nem találtam olyan fejhallgatót, ami számomra megfelelő kompromisszum.
-
Élmény szempontjából mennyivel másabb (jobb? rosszabb?) egy Asus Xonar DG kategóriájú hangkártyával rendelkező gépen egy Sennheiser HD202 kategóriájú fejhallgatóval játszani, zenét hallgatni, filmet nézni , mint ha ezt egy Genius 5.1 (5000-6000) kategóriájú hangfalrendszerrel tesszük meg?
Hangszóró, vagy headset? -
DBAtti
aktív tag
válasz
Electrohead #19101 üzenetére
Szia!
A Beyer 231PRO-t vagy elviszem a következő találkozóra, vagy igyekszem megoldani, hogy ismét ott lehessen. Nem teljesen egyezik a 235-tel de elvileg csak müansznyit csiszoltak rajta a mélyben, ezen felül megjelent fehér és fekete színben, az enyém rendesen zöldeskék trutyiszínű - de én szeretem
- és csak azért is ideírom, hogy SZÉP
nem szeretem a csillogást. Nagyon nem. A velúr fülpárna önmagában 4k, így a fejes már csak 4300 és best buy
13k-ért vettem anno, most 8300 (a DT235). Azon a véleményen vagyok, hogy ebben a szegmensben nagyon jó vétel lehet. Nekem még mindig szoros tud lenni, kábele vastag, egyoldalas, 3m, nem cserélhető, de eléggé strapabírónak tűnik.Ha nem akarsz 5k-nál többet rákölteni, akkor itt PH!-n AKG utcai fülhallgatók: AKG k420, k430, lehet őket kapni 4.5-től. A K420 szerintem ennyiért királyság, egy gondja lehet, hogy nyitott, és csak kipróbálási garancia van, vagy megegyezés szerint.
-
Shufny
őstag
válasz
t-bali3 #19108 üzenetére
Az a magas bárkinek sok lehet.
Emiatt nem jelenthető ki egyértelműen, hogy mindenki HD668B -t vegyen. Pedig köröket ver a HD 448 -ra. Amit a 448 tud, azt a DT235 is. Csak jobban, és olcsóbban. Azonban probléma vele a kinézet, és a kényelem. Egyébként sokan hallgatnak ilyen V karakterrel zenét, tehát a "basszusimádók" elég nagy részének nem lesz vele problémája. Viszont bassheadeknek rengeteg jobb választás van mindhárom említett típusnál.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Shufny #19107 üzenetére
Szerintem a magyarázat az, amit leírtál
azonos hangerőn a 448-nak nagyobb (hangosabb) a mélye, basszusimádóknak pedig lehet, hogy sok lesz a magas 668-ban, amikor már kellően feltekerték a mélyhez.
Miután nem vagyok egy nagy audiofil, ezért fogalmam sincs, hogyan kell profin összehasonlítani 2-3 fejhallgatót
-
Shufny
őstag
válasz
t-bali3 #19106 üzenetére
Hát akkor talán ez, de akkora a különbség, hogy még így is furcsállom. A 668B jóval érzéketlenebb (halkabb) és nagyon ki van emelve a magasa. Szóval ha ahhoz volt igazítva a hangerő, akkor úgy lehet effektíve kevesebb mélye. Egyébként ez tényleg egy problémás dolog, hogy amikor ennyire eltérnek karakterben, akkor hogyan hasonlítod össze.
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
sirdond #19096 üzenetére
Szia!
Testvéremnek HD448-a van. Tegnap összehasonlítottuk a 668B-vel és a Sennheiser HD201-el.
Miután a 668 félig nyitott, sokkal jobban kihallatszik belőle minden, mint a 448-ból...kényelem terén mindkettő jó, bár 448 lehetne kicsit nagyobb, elég passzentos fülre véve, ezzel szemben a 668-ba hamar beleizzad az ember füle
Mindkét fejes nagyon szépen szólt (a 201 hamar lemorzsolódott mellettük...), a végeredmény (szubjektív, két kevésbé hozzáértő személy végeredménye) az lett, hogy, aki jobban kedveli a basszus-orientált hangzást és zenéket (pl. az öcsém) az jobban jár a 448-al. A 668 mélyei kevésbé ütősek, azonban sokkal nagyobb a tere és tisztábbak a magas hangok.
Amiért meggondolandó a 448, hogy igencsak drága.
Remélem segítettem!
-
Electrohead
csendes tag
válasz
Shufny #19088 üzenetére
Köszönöm a tartalmas választ
A "meguntam" leginkább arra vonatkozik, hogy eddig csak az olcsó sz#rokkal próbálkoztam, amik általában fél év - egy év elteltével felmondták a szolgálatot. A másik dolog amitől megőrülök, hogy a legtöbb fülhallgató egy hevesebb mozdulat során egyszerűen kiesik a fülemből. Az általad említett clip-on, vagy az agybadugós megoldás mindenesetre határozottan jónak tűnik!
A másik dolog, amit néhány sorral feljebb Dudika is ír: városban nagyon fel kell tekerned a hangerőt, ha nem akarod, hogy a külső zaj miatt élvezhetetlen legyen a zene, hosszú távon viszont rongálja a hallásod. (Bár erre a dologra mindig is odafigyeltem, hangos járművön inkább kikapcsolom, semmint hogy csak azért is próbáljam bőgetni.) Nap mint nap látok srácokat fejhallgatóval közlekedni a városban, egyszer-kétszer ki is próbáltam és a hangzás viszont összehasonlíthatatlanul jobb volt, mint nálam.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- PlayStation 5
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Hegesztés topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Dell Alienware X16 Gaming laptop! 16" QHD / i9-13900HX / RTX4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Garanciális ! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- LCD2USB áramkör - - PC adatok kiíratása LCD-re
- Xbox One Fat 1TB + Kinect + 13 lemezes játék (csere IS PS4 konzolok)
- Be quiet! 700W 80+ Gold Pure Power 11
- R5 5600 - RTX 3070 - 16GB 1440P Gamer PC Garanciával!
- Legyen offline biztonsági mentés is! USB 3 64, 128 és 256GB pendrive-ok, ingyen (Fox)posta másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest