Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
""Sziasztok MX510-hez hasonló formájú egeret, mit ajánlotok, ami játékra is jó minnél olcsóbban? Inkább vezetékes legyen..." ez alapján én nem tudtam hogy neked ez is fontos"
Nem "letolásnak" szántam, csak meséltem, köszönöm az infót még egyszer
Maga az egér tényleg hasonló kinézetre, köszönöm az infót! Azt tényleg elfelejtettem írni, hogy használható is legyen
Amúgy attól, hogy a logitech programjában ezt a gyorsítást be lehet kapcsolni, nem biztos, hogy mindenki bekapcsolta, egyébként hasonló volt ez mint a Win7 OS gyorsítása (setpoint: OS implementation), de annál mégis érezhetően jobb. Kicsit meg voltam ijedve egyébként hogy rózsaszín lesz a görgő, de hálistennek ez csak a megvilágítás, de most sajnos pont rózsaszín mágis, mert az a második dpi állítás (ami most nálam 1400 dpi), és a színeffektet úgy állítottam be, hogy a dpi-nek megfelelően színezze a görgőt. Sajnos a dpi sorszámnak megfelelő színek beállítására lehetőséget nem látok, így marad a piros-rózsaszín-kék-zöld.
Synthwave: Köszönöm, elkezdem nézegetni, hogy belátható időn belül el tudom-e érni a megfelelő beállítást.
-
Zaied
addikt
válasz
Mans20 #87683 üzenetére
Mans20
Azt írtad "Razer Minik", nem tudom tudtad e , de 2 db van a Deathadder és a Viper Mini. Nekem nem volt egyértelmű, hogy a Viper Minire gondolsz. Most vettem egy új batch-est, de még nem volt időm ránézni, hogy lett e javítva. A deathadder v2 mini-n ugyan ez a rész cserélhető teflontalp.Amerigo57
Nem tudom, nem próbáltam még a ASUS ROG Gladius III.lemusz
Cooler Master MM710/711
Razer Viper MiniTalala
A G305 elég jól programozható már a gyári programmal is. Azt nem szokták csak nagyon hangoztatni róla, hogy a gombjai gyöngén hangosak/olcsó hangjuk van.K1LLMy53Lf
Szinte ugyan az a kettő, egy hangyányit jobb a Focus +, de észrevehetetlen, csak a grafikonon látszik. Majd csinálok egy ilyet ismikk2000
"Sziasztok MX510-hez hasonló formájú egeret, mit ajánlotok, ami játékra is jó minnél olcsóbban? Inkább vezetékes legyen..." ez alapján én nem tudtam hogy neked ez is fontos
Nem tudom mikor vetted, de most már mást mondanék legolcsóbbnak, Razer Deathadder V2 mini, de lehet abba sincs ez gyárilag benne.Synthwave
Ezt beszúrom majd az összefoglalóba is. -
mikk2000
őstag
Szia, az MM531 lett belőle. Könnyebb az egér, ami nem biztos hogy jót tesz neki, illetve nehézkes a pozicionálás, mivel hiányzik a logitech programja által beállítható egérgyorsítás, amit amúgy csak "low"-on használtam, és aminek az az értelme, hogy nagy távolságot meg tudok tenni gyors mozdulattal, aztán a végén kényelmesen nyugodtan kiválasztom amit szeretnék. Most meg fel kell nyomjam a dpi-t hogy ne a fél asztalon végighúzva a kezem érjem el a menüt, de ott meg effektíve gyors az egér egy finom választáshoz (főleg tenyeres fogásnál ügye).
Értem én, hogy a profik vért izzadnak hogy teljesen iluminálják az egérgyorsítást, mert 6 ponttal többet ér el a ranglistán így, de hétköznapi embernek (választhatóan/kikapcsolahatóan) azért megoldhatták volna ennél az egérnél is. Azért köszönöm a tippet, legalább az egér ára nem volt vészes a maga 7 ezer forintjával.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #87694 üzenetére
Majd oszd meg a tapasztalataid. Gyanús nálam a Razer Naga Pro lesz a nyerő. Lehet beruházok mellé egy töltőállványra is bár nagyon nincs rá szükség. Sajnos nem látok olyan Wireless egeret ami kellően illleszkedik minden játékfajtához. Még a 8+ és a 11 gombos egereket majd megnézem review-ben. Talán ott is ha jól emlékszem van sok Razer meg Logitech. A lyukacsos borítás nem jön be szóval a másik 2 gyártó kilőve.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sziasztok,
kíváncsiságból rendeltem pár egeret "BF" alatt, próbálgatni, és nagyjából körvonalazódik mi az, ami igazán tetszene, annyi kérdésem lenne első körben, hogy a PMW3389 mennyivel jobb/rosszabb/másabb, mint a Focus+ (PAW3399) szenzor?
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van jelenleg egy A4Tech XL-750BK egerem, elég régótra teszi a dolgát gond nélkül. Manapság a görgő kezd halódni benne. Jó lenne valami vezetéknélküli, ami nem roszabb ennél. A logi G305-öt néztem (többet nem is szánnék rá), szerintetek megéri arra cserélni vagy vegyek inkább egy újat a régiből 5000-ért.
A G305nek a gombjai mennyire programozhatóak, macrózni lehet??
-
-
lemusz
addikt
Üdv!
Asus rog sica-ról váltanék, lépnék előre ha úgy tetszik. Sok éve használom és már nagyon háború tépázta külseje van. Hasonló formájú egér kellene, lehetőleg könnyebb verzióban, puhább kábellel, jobb szenzorral, alacsony LOD-dal és alacsony click latencyvel. És midnezt a lehető legolcsóbban, 15K-nál többet nem szívesen áldoznék erre. Szorító karomfogás szerűségben játszom. Baloldali gombok lehetnek, de nem ragaszkodom hozzá, jobboldalt viszont ne legyen, zavarna.
Mit/miket ajánlanátok?
-
Egon
nagyúr
válasz
Evil Snowman #87686 üzenetére
Ebben az esetben meg is vagyunk: a jelenlegi G305-ös egere tökéletes.
Viszont akkor ajándék ötlet kell... -
Egon
nagyúr
-
nyul105
senior tag
válasz
Evil Snowman #87686 üzenetére
Az van, hogy világít=drága felfogás van. Emellé jön a drága=jobb felfogás.
a könnyű út az, hogy nem világít de drága -> jobb
a nehezebb út, hogy jobb, ezért mindegy, hogy drága vagy világít e.
masik kérdés, hogy átjönnek hozza, akkor azt látják nem világít-> gagyi.
legalabbis szerintem ez lehet háttérben, de nem tapasztalatból írom én seVilágító billentyűzetből néztem, hogy van sok piros világító. Én csak olyat vennék pl ami fehéren vilagit és állítható fényereju. Film közben így is van egy LED az enyémben, ami mindig vilagit, le kell takarni. Lg monitoromon van opció, hogy kikapcsold az on-jelző led világítást, régen le kellett ragasztani…
-
Gondolom azért, mert a kis barátainak is ilyen.
Ettől függetlenül lehet a gyerekből trendsetter-t "csinálni" trend follower helyett a baráti körben. Meg kell mondani, hogy az RGB ideje lejárt sokkal menőbb, a könnyű jó szenzoros, vezeték mentes minőségi egér RGB nélkül, mint Józsika RGB csiricsáré, rossz szenzoros, nehéz, gagyi Aula egere.
-
Mans20
addikt
Hát amiket olvasni itt topikban meg árkeresőn róla, az nem a legjobb. Pl
"A szenzor körüli rész nem csúszós mint a többi razer egérnél, hanem durva műanyag. Ez kb annyira áll ki az egér aljából mint a talpak, ezért néha karistolja az egérpadom, ami nagyon zavaró"
ez mennyire gyakori?
-
Mans20
addikt
Újracsomagolt egeret mennyire (nem) érdemes venni? Néztem a Razer miniket.
-
Csandi
őstag
Nem, de a gloriouson kívül egyik sem, már lement szerencsére az a divatvonal nagyjából, hogy mindenre is rgb-t raknak és csak a legjobb cuccok ismertető jegye, hogy rgb-s
Amiket felsoroltam egereket kb. a legjobbak most a piacon, ha egyikben sincs rgb akkor egyikben sincs. Ha nagyon kell, és fix a 30k-s limit akkor Glorious Model O Wireless, ha méretre megfelel más opció nincs.
-
Csandi
őstag
Igazán kicsi wirelessről nem tudok ami ennyi pénzért kapható lenne. Mondanám a sajátom, G-Wolves Hati S Ace, de ez 40 ezer, finalmouse small meg mégtöbb.
Wiredben kicsi a Viper Mini vagy az MM710, ezek olcsóbbak is de ugye wired.
G Pro szerintem közepes méretnek számít és az sem ennyibe kerül ha Superlight, simát meg nem veszünk
Ja sorry az RGB pláne megvágja a dolgokat, se a superlight se a g-wolves nem rgb, viszont akkor Glorious Model O Wireless? nem tudom az mennyire fér bele a "kicsi" kategóriába de más ötletem nincs. -
Egon
nagyúr
Üdv!
Gyereknek kellene karácsonyra egy jófajta egér (fps-re), az alábbi paraméterekkel:
- kicsi (mivel gyereknek lesz),
- wireless
- rgb
- keret: 25-30K, újonnan, lehetőleg hazai boltból.
Bónusz: tölthető akksi, legalább 5-6 gomb.Jelenleg egy Logitech G305-je van, de előtte egy MX1100-at használt, tehát nagy a tűrésküszöb nála...
De nem akarok kiszúrni vele egy nagy, böszme, nehéz egérrel.
Előre is köszi a választ! -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Csandi #87667 üzenetére
Szerencsére nem pusztult el annyi egér nálam, hogy sok tapasztalatom legyen. Igaz az említett Corsair és Razer egereken kívül nem is volt komolyabb Gamer egerem. Manapság törekednék az egyszerű, letisztult dolgokra meg a funkcionalitásra. Nagyon örülnék ha nem csak a Razer kínálatában lenne a Silent egér. Viszont nyilván egy 5-6 gombos egér nem veszi fel a versenyt a Razer Trinity-vel vagy Naga Pro-val. Ahogy írtam visszább wireless-re is törekednék majd a jövőben, ami inkább csak a letisztultság miatt van.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Synthwave #87654 üzenetére
Kövezzetek meg, de a Logitech-en és a Razer-en kívül a többit nem hallottam. Corsair egerem van/volt, ami még nagyon tetszett súlyban és nagyságban, van rajta jó csúszásgátló gumi, hüvelykujj tartó rész is.
M65 PRO RGB FPS Gaming Mouse
Akkor le is szűkül a Wireless rész azokra amiket írsz? Ezek ha jól látom azért mind olyan 100 euró környéke szóval a Naga Pro-val nagyon nem nyúlhatok mellé kivéve ha gyári hibás. -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Irodai munkára van bármi, ami vállalható? Nem igazán kell az illetőnek semmi extra bele, játszani meg egyáltalán nem akar... Szerintem a lélektani határ 13k körül lehet. Gondolom így a tartósság, anyaghasználat, ilyesmik a döntők, nem az, hogy a legjobb legyen a szenzor. -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Evil Snowman #87662 üzenetére
Így van az a lényeg, hogy itt vannak segíteni.
-
Ne értsd félre, ez nem ilyen utasítás akart lenni, hogy tessék mihamarabb javítani.
Neked is meg Synth-nek is van gondolom magánélete meg egyéb dolga, ami előrébb való. Így is elég sok energiát fektettek ebbe a topic-ba napi szinten.
Ha lesz rá szabadidőd, addig ráér szerintem, nem kell ASAP, max majd comment-be addig útbaigazítjuk az eltévelyedett lelkeket.
-
Zaied
addikt
válasz
Evil Snowman #87658 üzenetére
Arányaiba tekintve és a vezetékes egerkhez képest ezek még többé kevésbé helytállóak, de majd holnap átdolgozom rendesen. Köszi hogy szóltatok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman #87658 üzenetére
Azt az összefoglalót még 2014-ben írtam.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Evil Snowman #87655 üzenetére
Igen pont azt néztem ki, mert most akciós is. De azért szétnézek mi van még ami szóba jöhet.
-
Bocs, hogy belevauzok, de Csandi-nak és s4hu|SyD^-nak olyan szempontból igaza van, hogy ilyen mondatok még mindig szerepelnek az összefoglalóban, melyek már nem minden esetben állják meg a helyüket:
"Az input lagon kívül még két problémával küzdenek a vezeték nélküli egerek: tömeg és fogyasztás." -> van már sok könnyű wireless egér, valamint a legtöbb minőségi már könnyű beépített akksival vagy AAA elem támogatással érkezik.
"Input lag: Beviteli késés; az az időtartam (ms), ami eltelik az egér megmozdítása (/kattintás) és a képernyőn is megfigyelhető kurzorelmozdulás (/kattintás regisztrálása) között. Wireless egereknél az alap USB-késés megfejelődik a vezetéknélküli adatátvitel jelének késésével, s ez teszi őket alkalmatlanná komoly játékra. A mozgás input lag-ját tovább ronthatja magasabb DPI-n a smoothing." -> szerintem ide be lehetne írni, hogy kivétel ez alól a Razer és a Logitech wireless egerei.
-
Zaied
addikt
válasz
s4hu|SyD^ #87649 üzenetére
s4hu|SyD^
Jóval több ajánlott van, mint mikor ez a rész lett írva, módosítottam is.Csandi
A Steelseries vezeték nélküli technológiája messze van attól, amilyennek kellene lennie, egy ilyen múltú cégnél. Első/egy egeres cégek is csináltak/csinálnak jobbat.Synthwave
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy mikor full extrás egy egér és ez hasznos (létező) extra lehet, nem úgy mint egy ventilátor az egérbe.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ezt elsietted. Az egy tégla. Az MX518 sem egy matyóhímzés, de ez még annál is nehezebb ~20 grammal. Yikes.
tl;dr: Biztosan sokkal különb opciókat mondtunk volna, ha rendesen megadsz egy fogás fajtát és egy kézméretet – centiméterben. A mikrokapcsolóért gariztatás amúgy az egyik legfölöslegesebb herce-hurca a világon. Ha cserélik, ugyanolyan gagyikat kapsz bele, mint amik eredetileg benne voltak, és vársz rá, akár heteket is, míg a Kailh GM 8.0 kapcsolók párja ~1800 forint, és minden tekintetben sokkal komolyabbak, mint a gyárilag implementált, filléres kínai Omronok.
-----------------------------------------------------------------------
#87651 Csandi: "de ugyanolyan jó szívvel ajánlanám a steelseries-ét is, vagy a kevésbé mainstream márkákat"
Én azért megmaradnék a Logitech Lightspeed, Razer Hyperspeed, Finalmouse, Glorious és G-Wolves wirelesseknél, a többit egyelőre annyira nem erőltetném. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A 8 kHz-es polling rate jelenleg még bőven elhanyagolható extra, csak ezért nem érdemes valamit megvenni; csupán nagyon specifikus esetekben jelent minimális pluszt, hiszen számos tényezőtől függ a dolog.
-
-
Picco
addikt
-
-
Picco
addikt
ERETNEKSEG!
sracok en megrakom a maglyat, ti hozzatok a vasvillakat meg a gyufat.egyebkent eger kapcsolo cserevel biztosan foglalkoznak itt paran a forumon, esetleg az is jarhato ut, sokaig kiszolgalhat meg.
nehez egeret kevesen fognak ajanlani, eleg univerzalisan elfogadott teny hogy jatekra jobb a konnyu digitalis-patkany, bar valoban szokni kell.kerdoiv kitoltese is segithet:
1. Mennyi a keret?
2. Használtpiac játszik?
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
4. Mire használnád az egeret?
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) -
sakto
őstag
Sziasztok!
Eddig Logitec MX518-at használtam de sajna szarakodik már a gombja.Kinéztem helyette a Xtrfy M4 egeret.
Viszont úgy nézem nagyon kis könnyű egér,tudnátok ajánlani valami nehezebb egeret? -
s4hu|SyD^
addikt
Kicsit "kínai" amit írsz.
Olyan, hogy pl. játékban az íjjal úgy kell célozni, hogy nyomva tartom a jobb egérgombot. Ez úgy zajlik le most, hogy céloz, elengedi és vagy úgymarad vagy becélozza megint. Szóval klikk, majd elengedi magától hiába nyomom. Bal hasonló mikor fel kell húzni. Szintén elengedi egyből. Az eddig nem volt ilyen. Azért gyanús a firmware. Mondjuk nem is mai egér. De nem mindig jön elő. Ezért is gyanús, hogy nem biztos hogy (csak) hardver hiba.
-
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok!
Sajnos 2 egerem is jobb klikkes lett sőt a Razer Trinity balos is. Egyáltalán nem tartják ha nyomva tartom a gombokat. Ablakmozgatásnál és játékoknál meg úgy alapvetően borzasztóan zavaró.
Szeretem a Trinity vonalat és van is nekik már Naga Pro, ami Wireless. Afelé szeretnék menni, hogy már ne legyen kábel viszont legyen ott tartaléknak. Tudtok hasonló jó egeret? Sok gombos és Wireless? Naga Pro azért elég drága.
-
boogie84
veterán
válasz
boogie84 #87599 üzenetére
Burst Pro:
Rival 110 utáni legkényelmesebb egerem. De hát ez nem is csoda, hisz kb egyformák.
Oldalsó gombok ezen sokkal jobb helyen vannak és kényelmesebb nyomkodni, mint a Rival 110-en és az Endgame XM1r-en.
Optikai szenzorok eltérnek némileg az XM1r-hez (PMW3370) képest Burst Pro (PMW3389) de különbséget nem veszek észre.
Optikai lévén a kattanás érzet gyengébb, halkabb. Nekem fülre jobb. Érzetre talán nem olyan határozott, de tökéletesen működik.
68g-ba belefért a világítás is, nem tudom miért, nem kapok több fps-t, nem lövök tőle jobban vagy többet, de tetszik. Nem viszem túlzásba, mindenem egyszerűen pirosan világít és kész.
Ha tartós lesz akkor nagyon fogom szeretni! -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ideírom, de ez jobban pörög.
Nincs 1 hónapos Razer Basilisk V3, görgője, nem fut szabadon. Hiába váltom át, a felületen tactile - free spin - smart reel, csak kattogva görget.
Akár a gombbal, akár a Razer Synapse felületen váltom át, semmi, mutatja hogy vált, de érdemi változás nem történik..
Volt egy Razer Synapse frissítés és mintha azóta csinálná., ám nem tuti.
Másnak is van hasonló? (problémája) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
kipser #87613 üzenetére
Tényleg nem valami szokványos, mert szerintem nem is kapcsolódik a topik témájához.
Hogy a kérdésre is írjak valamit; szerintem csak csökkent képességekkel és/vagy körülményesen. Itt például szétnézhetsz, de ennyi pénzből már high-end wireless egeret is bőséggel veszel, sőt, még marad is, ráadásul vergődés sincs vele.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
DevilMaestro #87610 üzenetére
Az ASUS wireless rágcsálói nem kifejezetten ajánlottak, mert még nem érik el teljesen a piacvezető vezeték nélküli technológiák szintjét; ha mindenképpen ezt a formát szeretnéd, és a palm hangsúlyosabb, akkor a vezetékessel jobban jársz.
Az ASUS portfóliójából a ROG Keris Wiredet ajánlanám fingertiphez (talán palmhoz is jó lesz, mert nincs túl nagy kezed), esetleg a ROG Strix Impact II-t. -
Csandi
őstag
válasz
Perillustris #87614 üzenetére
Mindkét irányba van 2 centi mozgástered kb. Az én sensimen egy fps-ben majdnem 30 centi csinálni egy 180 fokos fordulatot. Nekem alkalmatlan lenne.
-
kipser
tag
Sziasztok!
Azt hiszem nem egy szokványos kérdéssel fordulok hozzátok.
Felvezetés: Alapvetően Windows PC-t használok Razer DeathAdder egérrel. Ezen felül van egy MacBook Pro laptopom.
Nagyon bejön a MacBookba szerelt touchpad, ezért gondoltam, hogy a melós Lenovo laptopomhoz vásárolnék egy Apple Magic Trackpadet. A kérdés, hogy szerintetek mennyire lenne használható a Lenovo laptoppal?Köszönöm
-
Yoshida
aktív tag
Sziasztok, végignéztem az összefoglalót, és rákerestem a hsz-ek között a hidusbf.zip-re, kértem egy kollégától accesst is a 2016-os drive linkjéhez, hogy letölthessem, de elbizonytalanodtam, van egy mx 518-am v2 verzió, jó régi, ezt a logi régi meghajtója nem engedi csak 125Hz-en használni, ami vicc mert anno xp-n az mx500-at is 500-on használtam.
Kérdés, hogy mostani up-to-date win10-el megy még ez az 5 éves hidusbf.zip? (ez van az összefoglaló által linkelt leírásban, de nem elérhető)
Tervben van egy új mx518 is, de ennek sincs még semmi baja, a 125Hz-et leszámítva... (meg 40 görgetésenként elcseszi és visszagörget egy-kétszer, de azt kibírom) -
nyul105
senior tag
válasz
Perillustris #87609 üzenetére
Hát azért ez max kis mozdulatokra elég, de mondjuk bongeszeshez jó lehet, máshoz nagyon behatárolt a mozgástered.
mindenesetre köszi a kommenteket, akkor nincs ezzel baj. -
DevilMaestro
csendes tag
Hello!
Mennyire ajánlott az Asus ROG Gladius III Wireless, Palm (néha fingertip) fogásra? A kezem hossza 19 cm. Jelenleg egy Logi G403-at használok még a pmw3366-os szenzorosat.
-
Perillustris
senior tag
válasz
nyul105 #87606 üzenetére
Nekem ez vált be:
Állítható magasságú karfájú szék egy csuklótámaszos egéralátéttel. A használt egér nyilván már egyéni igényeknek kell megfeleljen, nálam ez a forma nyerő az MX400 óta.#87602ADAM1337: Köszi, ez vezeték nélküli. Találtam egyet, s mivel csak egy másodgéphez kell, ahhoz sem mindig, próbát teszek ezzel: Speedlink AXON Silent & Antibacterial Mouse - USB, rubber-black
-
Zolifarkas
tag
válasz
nyul105 #87606 üzenetére
Nekem főleg olyan alkalmazásoknál amikor sokat kell az egeret változóan minden irányba mozgatni / pl. játéknál /
a csoklómon támaszkodom mert a kisméretű egér szinte elveszik a tenyeremben, illetve túl nyúlnak az ujjaim a klikkeléshez.
Ha az alkaromon támaszkodom akkor is leér a csuklóm és dörzsölődik ami miatt megfájdul a bütyök. Szerintem a hosszabb és magasabb egér lesz a megoldás. A jelenlegi egérhossz még a 11 cm-t sem éri el. -
nyul105
senior tag
válasz
Zolifarkas #87603 üzenetére
Érdekes, amit írsz, hogy a csuklodon a butyok terhelodik.
én is így tamasztom, amugy hogy kellene úgy fogni, hogy ne az “terhelodjon”?
marmint igazából sose gondolkodtam ezen, nekem természetes volt mindig. Annyit teszek, hogy egerezes közben felemelem a kezem, kiengedtek-ökölbe szoritom a kezem, amolyan torna jelleggel. De fogalmam sincs ez jó e vagy hogyan kellene egerezni egészségesen…vagy az lenne az egészséges, ha a csuklom folyamatosan a levegőben lenne???
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Zolifarkas #87603 üzenetére
Az az S/M/L nem tudom, hogy mi, de az továbbra is biztos, hogy ha nem filléres hulladékot akarsz, akkor ~5 pénzért csak a használtpiac jöhet szóba, eléggé korlátozott választékkal. Újonnan ~10k környékéről indulnak az értelmes hardverek, és az az alja.
-
Zolifarkas
tag
válasz
Synthwave #87601 üzenetére
Köszönöm az infót. Azelőtt én is így csináltam, de itt vidéken kevesebb a lehetőség ezért szeretnék netről vásárolni. Jelenleg olyan egeret használok ami még a 12 cm-t sem éri el, így a tenyerem nem támaszkodik az egérre, hanem a csuklón lévő bütyök terhelődik. A fogásom; hüvelyk-kis-gyűrűsujj fogás, a mutató és középső ujj a gombok és a görgő kezelése.
Szimmetrikus 3 gombos görgős USB vezetékes egeret keresek. Ha jól tudom a méretek jelentése a következő;
S= 12 cm M= 12.5 cm L= 12.8cm .
Ezek alapján nézem a kínálatot.
Üdv; Zoli -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Perillustris #87600 üzenetére
logitech silentmouse m590 ?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Zolifarkas #87598 üzenetére
A 19 cm teljesen átlagos. Ha a fogásod fajtáját is leírod, akkor tudunk mondani valamit apróról ~5000-ért.
Ha újonnan kell ennyiért, akkor az értelmes hardvert felejtsd el, bemész egy MM-be, megtapogatod a kiállított darabokat, aztán amelyik kényelmes, megveszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest