Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
Excelezésre akinek van fölös 30 ezre, az szerintem talál erre kitalált céleszközt is, de még a csináltatás is beleférhet ebbe a keretbe.
Nálam a Master 3 hamarabb lemerült, mint egy G305 1000Hz-n. Szóval ha ebből a célból csinálták így, akkor nem jött össze a dolog.
A többiek pont ezt mondták különben, hogy ha olyan 8-12ezer forint lenne megvennék. Csak ott az a negatívum, hogy "csak munkára", egyből vehet 2 egeret ah játszani is szeretnél.
Különben szerintem érdekes lesz a cikk, hogy ki mit tartott benne hasznosnak és mennyire tudta használni a munkaterületén, vagy mennyire érezte jónak/rossznak.
-
-
laci06
senior tag
Csatolok egy képet, így fogom. Érzésre a tenyerem nem érinti, de valóban néhol az ujjaim rásimulnak (főleg azon az oldalt ami nem látszik a képen, vagyis a kisujj). Most, hogy picit jobban megnéztem, valóban mintha a fingertip és palm keveréke lenne.
Én most elsőre a G Pro-val kezdtem el szemezni.
-
Nálam WZ ment korábban, valamint CS:GO megy mostanság és a LOL. Ahogy te is írtad én sem tapasztalok fáradtságot vagy görcsös érzést, akár több óra intenzívebb játék után sem. Konkrétan olyan, mintha a kezem része lenne, így fel sem tűnik, hogy van a tenyeremben valami.
Ami "fura" volt az agyamnak az elején, hogy az előtte lévő Viper Ultimate szenzorja az az egér közepén helyezkedett el, míg ennél ugye feljebb van tolva. Bármilyen hülyén is hangzik valahogy éreztem az elején, hogy megszokotthoz képest kicsit máshogy kell mozgatnom emiatt, de azóta már megszoktam teljesen.
-
-
s4hu|SyD^
addikt
Kicsit "kínai" amit írsz.
Olyan, hogy pl. játékban az íjjal úgy kell célozni, hogy nyomva tartom a jobb egérgombot. Ez úgy zajlik le most, hogy céloz, elengedi és vagy úgymarad vagy becélozza megint. Szóval klikk, majd elengedi magától hiába nyomom. Bal hasonló mikor fel kell húzni. Szintén elengedi egyből. Az eddig nem volt ilyen. Azért gyanús a firmware. Mondjuk nem is mai egér. De nem mindig jön elő. Ezért is gyanús, hogy nem biztos hogy (csak) hardver hiba.
-
PAtr0n
addikt
Ez a hot-swap-osítás amúgy annyi, hogy a nyáklap switch furatait kitágítva, és azokba perselyt erősítve kvázi akármikor egy mozdulattal cserélhető válnak a switch-ek?
Ezt a könnyítést lehet egyszer kipróbálom én is, mondjuk Dremel nincs itthon, de asszony lidlis manikűrös csiszolóját már nem egyszer befogtam telefon és laptop káva szervizelésreZaied:
Mondasz valamit, de 73 egérnél már nem mernék utánaszámolni, mert lehet az asszony jönne ki győztesen.milan07:
Az egérnek többek között fontos a mérete is a kézreálláson kívül, mert a különböző fogások miatt, egyik-másik konrétan kizárja a jó használhatóságot játékokban pont azért mert túl nagy vagy túl kicsi.
Az én példám azt mutatta meg, hogy nekem relative kis egér kell, mert claw-ban fogok, tenyér alján támasztok, és az ujjaimmal korrekciózom a célzást, nem csak a csuklóm, és alkarom dolgozik. -
milan07
tag
Nekem g102 egerem van, az minek kedvez? Inkább flick, vagy tracking? A trackingot nem érzem annyira jónak, de lehet csak én bénázok. Melyik egér a legjobb flick-ben illetve tracking-ban?
Amikor megjött majd 2 éve a g102, akkor eleinte hatalmas szenvedés volt, és a célzásom is sokáig nagyon pocsék volt az olcsó egérhez képest. Remélem a viper minivel nem lesz ilyen gondom. Egyébként ami elsőre nagyon szembeötlő volt, az a 1000Hz lekérési sebesség volt. A 125Hz-s egérnél nagyon érezhető volt delay. Gyakorlatilag ahol az utóbbi félre lőtt, ott az előbbi nem.
Na jó is hogy belekezdtünk a témába, mert így ránéztem az egér beállítására a vezérlőpulton, és a rámutatás pontosságának javítása be volt ikszelve. Amióta újratelepítettem a gépet, azóta elfelejtettem
Pedig régebben mondták is, hogy azt ki kell kapcsolni. Van még esetleg olyan beállítás, amit érdemes lenne kikapcsolnom?
@Solymi81: Ez világos, de ez csak ergonómia. De megértem, mert nekem pl. játékban célzás közben használni a g5 gombot iszonyatos szenvedés volt és ráadásul nagyon pontatlan voltam. De amióta a bal egérgomb duplát klikkel, azóta a g5-t használom bal klikként, és így több mint fél év után már ugyanolyan jól tudom használni ezt a gombot is. Szóval minden csak megszokás kérdése
-
Zaied
addikt
Az a titka a hosszú házas életnek hogy a 73 egeret esküvő előtt veszed, utána meg csak heti 2-3 darabot. Vagy ha már megvolt az igen és szerencséd van, annyira érzékeny a dologra, mint te a ruháira vagy a cipőire. Ugyan azt mondod mint ő, "ez már régóta megvan".
Viccet félretéve, lehet cserélgetni is és akkor nem annyira mínuszos, ha már valaki erre vetemedik.Az már tárgytalan megvettem a 3-mast 28eezrért ahogy kell, pénteken meg is jött.
-
PAtr0n
addikt
Nagyon jót nevettem ezen, köszi!
De ha már a szélsőségeknél, és a határok feszegetésénél tartunk:
Nem vagyok annyira vadállat, sosem toltam maxban semmit, mindig törkeszek annak a bizonyos mérlegnek az ergyensúlyát megtartani. Tudod, ahogy az univerzum is. Ying-Yang.
Az igaz, hogy most megtalált a rágcsáló fétis, próbálok egy igazán az én igényeimnek megfelelőt találni. Szerencsére az Orochi jó választás volt, rájöttem, hogy a relatíve kis egerekkel jobban tudok bánni, ezért is rendeltem most be a mini viperát, és a Logi 305-öst is.
Megállok itt úgy érzem, persze nem tudhatom, de szellemes kis proféciádat mélyen a zsebembe teszem, hiszen iránymutató is lehet, és akkor nem mondhatom azt hogy nem figyelmeztetett senki előre. -
4nick8
őstag
Miért is? Mert inkább az itthoni boltokat támogatom? Azt tudod mekkora felháborodás volt és levélözönt kaptam amikor az ipon Romániába árulta az Xtrfy-t?! És igazuk volt. Lehet külföldről rendelgetni mindent csak utána nem kell csodálkozni amikor itthon már semmit se kapni.
-
-
Zaied
addikt
Én értem hogy mit mondasz, de én is sokszor megkaptam már a következő szavakat, itt is más topikokba is “ez egy szakmai fórum”.
Azt is értem, hogy a mi véleményünk csak egy szűk halmaz, de aki ide jön kérdezni akkor az kinek a véleményére kíváncsi? Miért mondanák neki olyat amit magam se tartok jónak?Itt találhatsz egy írást a dolgok menetéről [link]
-
Zaied
addikt
Szenzor pontosság, a vezeték nélküli kapcsolatokat, ezek fontosak egy munka egérnél is.
Grafikusként nem tudom elképzelni, hogy napi 8 óra heti 5 nap ez kényelmes és jó lehet.
A funciók amiket tudhat azt meg szerintem bármelyik egérbe fölprogramozhatod, így látatlanba a görgőt látom csak mint különlegesség, de az oldalirány értelmét viszont továbbra se tudom elképzelni.Már annyiszor szóba került, hogy most már venni fogok egyet és rendesen letesztelem.
-
Csandi
őstag
Titkos árhányados nincs, de ha munkára veszi az ember akkor olyat vegyen amit minden nap sok ára használat után is szívesen megfog, nem kényelmetlen, nem okoz fájdalmat hosszú távon és nem mellesleg nem megy tönkre egy év alatt. Az Orochi v2 nem tartozik a drága egerek közé, olyan közepes cserébe azt ha megveszi akkor többet nem lesz gondja egérre.
A havi bér jelentős hányadára meg nem tudok mit írni, én is excelben és egyéb office progikban dolgozom, mégis ennél jóval drágább egeret használok, igaz az játékra is van használva, de munkára se vennék külön valami gyengébb minőségűt, mikor ez munkára is teljesíti azt amiket feljebb leírtam. Esetleg el kell kérni a cégtől, mert hát hamunkaeszköz akkor illik rá támogatást adni, de persze ezek munkahely függőek, nálunk szerencsére a bérek és az extra juttatások sokasága és mennyisége is kimagasló. -
PROTRON
addikt
Én valahogy érzem az iróniát, kapott ajánlásnak 1db 25-30k, meg egy 15ks egeret, válaszul mert nem azt írta hogy notebook, vagy hordozható gép mellé, hanem kifejezetten Ő írta be hogy Apple gép mellé...erre írta hogy de neki személyesen ezek drágák...erre ajánlasz neki jelenleg 25-30k egereket, ami hsz-t a kérdező megköszön.
Persze a kollégára szólsz rá hogy ugyan már attól még mert valaki sorba áll a f.-ért, miért kap megszólást...
De tényleg, ha nem akarom hogy viszonyítsanak valamihez akkor nem írom be. Ha valaki beírja hogy mcbook air, jogosan gondolja azt mindenki hogy neki van egy bizonyos lát képe és hogy nem hajlandó bizonyos árszint alá adni, akkor sem ha lenne választása.
-
"ez lehet amiatt is mert elegge pici ez a patkany a kezmeretemhez."
Egyáltalán nem. Nálam 20,2 x 10,5 cm-hez a clawos tökély.
"de mostanra hozzaszoktam a AAA+alu_galacsin csokkentett sulyahoz"
Energizer Ultimate Lithium AAA?
"sohasem ereztem volna hogy az -vagy a kesleltetes- lenne a szuk keresztmetszet."
Ha div1-ben játszol, akkor sem az. Lightspeed.
Amúgy nekem is abszolút endgame lenne. ~50-55 grammosan.
-
-
dobragab
addikt
Logitech G502-t szerintem kerüld, túl nehéz, orrnehéz, és a görgője instabil. Jaffa tesztje.
Feltételezem, az MX Revo kényelmes, így nagy, palmos egeret javaslok. 1000 DPI-n megy.
Logitech G402: igazán tenyeres fogáshoz szerintem túl lapos, egyébként rengeteg gomb + remek szenzor, jaffa írt róla tesztet.
Asus Strix Claw: holnap délben jelenik meg Logout főoldalán a tesztem, megfontolandó lehet neked.
Razer Deathadder variánsok: én inkább Strix Claw-t vennék a helyedben. Több gomb, és szerintem jóval tartósabb.
Mionix Naos 7000: a jobb oldali ujjtámaszok elég egyediek. Ha emelgeted az egered (ahogy CS:GO-ban biztosan) szerintem nem könnyű rendesen megfogni. Bár csak tippelek, nekem sose volt.
SS Rival: ha elég a gomb, nem találok rajta kivetnivalót, csak ami az ajánlóban is benne van:
Rossz minőségű, könnyen málló gumiborítás az oldalakon. Egyébként egy igazi bálna, tenyeres fogásra zseniális.Zowie ECx-A: majd Vanir elmeséli neked
Mást hirtelen nem tudok, Alcor szerintem kicsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Eladó 2x8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston Fury Memória
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest