Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KopaszÁllat

    tag

    Hello, Mindenki!

    Egy kicsit szokatlan problémával jövök felétek.

    (Nem a szokványos NEC vs. PIO flame...)

    Van nekem egy csodás ORION 9000 típusú asztali DVD felvevőm.
    Még a szolnoki Coraban vettem,úgy 2005dec. táján iszonyú akciósan tán 25 ropi volt.

    Ez a cucc DVD+R és DVD+RW-t képes pörkölni és már kezdetektől háklis volt arra, hogy milyen lemezt pakolok bele. Az első évben még so-so elvoltam vele,
    de úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva, gari lejárta után másfél hónappal végleg ledobta a láncot az aranyom. (benyelte a nyers korongot, majd rövid szöszmötölés után lefagyott, vagy pl. látszólag megírta a korongot, de kásás volt a film, máskor meg nem jött ki a tálcája csak félig...) Első dühömben át akaratam hajtani rajta a verdával, de aztán gondoltam, hogy előtte csak belenézek, hátha csak mocskos a lencse. Akkor ért a meglepi: IDE KÁBEL tekergőzött a belsejében és hagyományos PC-s molex táp ment a mechanikához! Szóval, egy ''lekabátolt'' PC-s EIDE-s pörkölő figyelt a belsejében. (Kikaptam, rádugtam egy alaplapra és a BIOS autodetect szerint: ez egy ''DVS-KOREA DVS200 1.0c'' névre hallgató vas.)

    Innentől aztán meglódultak az események: vettem bele egy 111-es PIO-t, de ráfaragtam, mert hosszabb volt, mint a korábbi mechanika és a belső csavarokból csak kettő került volna a helyére, továbbá a lemezkiadó tálca karistolta a készülékház lenyíló ajtajának alsó szélét. Így aztán PIO 111 ki, Öcsémnek elad.

    Majd nagy fájdalommal a ''jó öreg'' NEC 4571 beszerel és láss csodát: mintha csak
    beleöntötték volna! Bekábeleztem, összeraktam: a cucc új életre kelt! Keni-vágja a lemezeket, ír, mint atom (Persze most is csak plusszosat, de ez a limitáltsága máshol rejtőzhet...) viszont amiért nem 100%-os megoldás:

    1. ÓTVAR HANGOS! (Egy asztali cucc nekem ne játsszon felszálló Concorde-ot!)
    2. NÉHA FELVÉTEL KÖZBEN IS FEL-FELPÖÖRGETI A LEMEZT :Y
    Olyankor meg a kész anyagban olyan kis f..a.s.z.a. vízszintes újnyi fehér csíkok szaladgálnak, mint mikor anno a Commodore 64-esem turbóval töltötte kaziról a játékot.

    Kérdéseim:

    1. A cucc TV-tunere beszedi a NEC motorvezérléséről a zajt? Ha esetleg 80 pólusú ULTRA-ATA, vagy épp csőkábelre váltanék az megszűntetné-e ezt a kib*. csíkozást?

    2. Fő kérdésem: TUDTOK-E EGY OLYAN EIDE VEZÉRLŐS PÖRKÖLŐT AJÁNLANI, MI HALK MINT EGY NINJA ÉS EMELLETT ATOMSTABILAN DOLGOZIK, AZAZ K*.JÓL - VAGY LEGLÁBB IS ELFOGADHATÓ MINŐSÉGBEN - ÍRJA A DVD+R ÉS DVD+RW FAJTÁJÚ KORONGOKAT?? (Meg az se lenne egy hátrány, ha nem lenne nyersanyagérzékeny...)

    Köszönöm, előre is! :R
    Üdv, KopaszÁllat
    -








    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

    Ebben a blogban csak betépett felhasználók kommentezhetnek.

Új hozzászólás Aktív témák